Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 14:56   #2641
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

my używamy z Ikei Antilop. Ale na normalnych krzesłach też już siedzi i je

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 14:59   #2642
misiaeel
Wtajemniczenie

Debrah moja też próbuje się sama ubierać. spodnie jakoś włoży, ale na dupkę nie naciągnie. skarpetki próbuje ale to chyba najcięższe zadanie;p
a i też po domu w czapce chodzi, sama zakłada. wczoraj bylismy na rowerach i kasku nie chciała zdjac. więc przez jakieś pół godziny chodziła po domu w kasku

ezzo

marsi
padłam z konczity ale Hania tez najbardziej lubi moje buty

a i nadal używamy krzesełka. sama się go domaga

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 15:00   #2643
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Moja nie miala w ogole specjalnego krzeselka dk jedzenia - od poczatku na zwyklym krzesle i jest ok

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

I nie ucieka, bo Yae nie usiedzi dluzej niz minute
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 15:08   #2644
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nasze krzeselko tez juz dawno u tesciow, Pietraszko ma swoje krzeselko i stoliczek a w salonie je przy stole obok kanapy

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 15:14   #2645
nafiyqa
Zakorzenienie

My tez nie uzywamy krzeselka (Kuba 3 lyzeczki zje i sie drze, zeby go wypuscic).
Aktualnie karmimy sie albo na kanapie albo Kuba biega i co jakis czas przychodzi po jedzonko (nie popieram, ale jako ze je niewiele to niech juz bedzie...).

Swoja droga - zawsze jestem w szoku jak piszecie, ze Wasze dzieci malo placza, marudza, sa pogodne, itp.
Moj Kubus, owszem, bardzo duzo sie smieje, ale niestety sporo tez jęczy, placze, piszczy, krzyczy...
Wszystkie swe emocje wyraza dosc intensywnie. Gdy cos chce dostac, to piszczy lub krzyczy dopoki nie dostanie.
Ostatnio upodobal sobie sluchanie piosenek dla dzieci. Gdy puszczam mu te, co juz zna to krzyczy "to nieee" albo "tnieeeeee". I drze sie dopoki nie wlacze jakiejs nowej. A niech ja tylko sprobuje wolno dzialac!

Na placu zabaw jest pierwszy do wyrywania zabawek dzieciom. Dzis sie silowal z 3,5-latka dziewczynka usilowala go ustawiac ("teraz ty zjezdzasz" "bedziemy grac w pilke"), ale sie nie dal i kilka razy jej sie oberwalo...
Nie podoba mi sie to bicie, zreszta mi i TZtowi tez sie obrywa.
Nie to, zebym byla dumna - poki co ucze sie reagowac.

Mam nadzieje, ze ta zadziornosc minie mu z wiekiem...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 15:37   #2646
elllmi
Zakorzenienie

hej

Filip śpi od 12:30

patrzę właśnie przez okno, a tam na koniu śmiga taka mała dziewczynka (mam stadninę zaraz koło domu), w takim wielkim toczku na głowie cudnie wygląda

dziękujemy za pochwały Fifka, nie chciałam żeby to wyszło na chwalenie, że on już wierszyki itd.; teściową się chciałam pochwalić

pisałyście o tym programie, co mamusia szuka żony dla synka; podobno ma być jeszcze taki "Rolnik szuka żony"

kurde, poucinało mi cytaty, bo chciałam za dużo na raz

Hania świetnie je takie małe porcje nabiera, u nas Filip tyle na łyżkę ładuje, że zawsze rozleje zanim do buzi doniesie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Btw Dawid z nami spał, bo katarek jest, to przy sobie mam żeby my nosek posmarować, odciagnąć smara, i leciała reklama Kinder niespodzianki, że ma 40 lat i tam sto lat stoa lat śpiewali. Dawid jak twardo spał tak w tym momencie usiadl na łóżku, zaczął tanczyć i .. poszedł spać

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam też u teściowej mojego brata, ona z Angli rzeczy na handel przywozi. Kupiłam po kosztach, dwie wiatrówki, jedną pożąną kurtkę przeciwdeszczową, dwie pary kaloszy, reeboki i clarksy, do tego dostałam w prezencie dwa miśki me to you i laleczkę anne gedes.Ale dla siebie wziełam tramki addidasa i sportowe buty usa pro (leżą na nodze jak szyte dla mnie) - 40zł za parę. Juz zamówienei kolejne u niej zrobiłam.
ale masz ekstra dostawcę

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
ku"...chyba panikuję...mąż jest zły że mamy radosne fajne dziecko a ja mu takie choroby wmawiam....
słuchaj męża

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Gdzie jest kotek: http://youtu.be/ixxyFRBqZUA macie poczochranca.: )
na początku poza zawodowa

Cytat:
Pytanie: czy wasze dzieci próbują/ ubierają się same? Jak reagujecie ,zachecacie?
Filip rozbiera się sam i idealnie mu to wychodzi a co do ubierania, to czapka i spodnie próbuje, skarpetki podobnie jak Nawijkowy Kubuś

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
czapeke ma opanowaną o perfekcji, wydaje mi się, że lubi mieć coś na głowie, bo jak idziemy na dwór to sam się upomina o kapelusz, czapkę czy cokolwiek na głowę i mieszkaniu też często tak biega.
u nas też tak jest, zawsze się upomina o czapę jak wychodzimy

no i macie z głowy informowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Leoś rozwalił mnie na cycki, oczywiście nie wytrzymałam i nie poczekałam do 13 jak się umawiałam z panią tylko byłam poł godziny przed czasem
super, że tak fajnie się tam czuje

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae nie wiem, gdzie ale nauczyla sie nowego slowa: "ojej, spadlo" i do perfekcji opanowala jego uzycie - siedzi przy stole, je, cos zrzuci i "ojej, spadlo"

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:43   #2647
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co? Nie byłam jeszcze na tym usg piersi ze strachu chyba, wreszcie się zmobilizowałam i idę we wtorek. Mam nadzieję, że wyjdzie ok
I, że się nie nasłucham , że ooo ja jeszcze kp

Moje dziecko ma śmieszną zabawę Ma książkę z wierszykami, uwielbia ten o kotku - a teraz siedzi i zamyka książkę, szuka kotka, znajdzie - jest okrzyk radości "jeeeeeeeeeeeeee" (jest), zamyka, mówi "nie ma" i znów szuka już z 10 razy. Za każdym razem z takim samym entuzjazmem wczoraj było to samo, z 15 minut aż w końcu sięgnęłam po tel żeby nagrać, tak to śmiesznie robi :P

powodzenia!

swietny filmik!
u nas K. tak szuka biedronek w gazetkach z biedry

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
U nas powinna byc teraz drzemka ale Kuba woli bawic sie w pana andrzeja kierowce beczkowozu a mnie glowa tak napirza,ze zaeaz chyba zwymiotuje :-/

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Druga noc bez uu też chyba spoko Obudził się o 12 i ciężko było mu się uspokoić zasnął dopiero przed 1, później przebudził się o 4 ale tylko na chwilę i spał do 8.30 Taka godz pobudki u nas się nie zdarzała

Cytat:
I

Pytanie: czy wasze dzieci próbują/ ubierają się same? Jak reagujecie ,zachecacie?
zachecamy czapke zaklada od dawien dawna, grubo od ponad pol roku, buciki tez zaklada, z roznym skutkiem, i chyba tyle jak narazie. zdecydowanie lepeij idzie mu w druga strone

Cytat:

Zastanawialiśmy się kiedy informować rodzinę i znajomych o ciąży, ale jak się okazało problem mamy już z głowy, moje dziecię wszystkim na około papla, że mama na w brzuchu dzidzię dokładniej, to podciąga wszystkim koszulki i tłumaczy "mama ma tu dzidzię"

Cytat:
pani powiedziala,że szkoda,że byłam przed czasem bo miało być drugie danie a on tak ładnie jadł i wogóle był bardzo grzeczny
jejku jak się cieszę,że on taki dzielny

Lady
- brawa dla P.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 17:01   #2648
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Swoja droga - zawsze jestem w szoku jak piszecie, ze Wasze dzieci malo placza, marudza, sa pogodne, itp.
Moj Kubus, owszem, bardzo duzo sie smieje, ale niestety sporo tez jęczy, placze, piszczy, krzyczy...
Wszystkie swe emocje wyraza dosc intensywnie. Gdy cos chce dostac, to piszczy lub krzyczy dopoki nie dostanie.
Domcia ma podobny charakterek. Owszem, jest pogodnym dzieckiem, ale tak jak Kubuś sporo płacze, jęczy, krzyczy. Co do bicia również podobnie - ostatnio oberwała babcia po twarzy :/

Ezzo, ale Tomcia słodko Was sprzedał

Debrah Domcia też próbuje się ubierać. Najlepiej jej wychodzi zakładanie butów, czapki i spodni na jedną nogę - ewentualnie obu nóg do jednej nogawki

Bokeh, ale Hania świetnie sobie radzi. Brawo!

Marsi, Lady brawa dla dzielnych chłopaków

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 18:31   #2649
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Filip rozbiera się sam i idealnie mu to wychodzi a co do ubierania, to czapka i spodnie próbuje, skarpetki podobnie jak Nawijkowy Kubuś
Szkoda, ze Kubuś nie jest taki podobny do Fifka w gadaniu

Stary 2014-09-04, 19:19   #2650
litllesweetangel
Lurker ;)

Godzina 20:18 a za oknem ciemno jak w dupie ;/ zima sie zbliza...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:22   #2651
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Btw Dawid z nami spał, bo katarek jest, to przy sobie mam żeby my nosek posmarować, odciagnąć smara, i leciała reklama Kinder niespodzianki, że ma 40 lat i tam sto lat stoa lat śpiewali. Dawid jak twardo spał tak w tym momencie usiadl na łóżku, zaczął tanczyć i .. poszedł spać
boski

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Charlizz-powiem Ci że pojęcia nie mam czy kiedykolwiek miał kleszcza. Wydaje mi się że nie ale jeszcze go zapytam bo mi mogło to umknąć. Dzięki

Szajka- robaki mówisz? Podrzuce mu pomysł niech się zagłębi. Dzięki
Mała, ja daleka jestem od teorii spiskowej, że 80% ludzi z robakami łązi ALE miałam doświadczenie z Agatką - kilka miesięcy męki i nie wiadomo było, skąd ciągle jakiś syf: niespanie (koszmarne! i histerie nocne! np. 3h krzyku jedno zdanie "nie chcę lulu"), dziwne wysypki, ciągle bolały nóżki, sińce pod oczami (anemia lekka, absolutnie nie taka, by aż tak na buzi widać było), dziwne kupy, niejedzenie - odrobaczyłam, strzał w 10. Na koniec jeszcze wyszło, że glista ludzka zostawiła prezent - nietolerancję laktozy, na szczęście czasową, po 3 miesiącach przeszło. A odrobaczanie = pyrantelum kosztuje grosze, dla dorosłych tabletki na 75kg 3 tabsy, po 2 tygodniach powtórka, na więcej kg 4 tabsy i powtórka. Na receptę, w ogóle powiem ci, że jeśli macie normalnego lekarza jakiegoś - niech przepisze i niech mąz w ciemno to zje. Myśmy sami się niedawno odrobaczali, bo A. tyłek masakrycznie swędział, a leki w domu miałam to nawet nie leciałam - prawdopodobnie owsiki, a wówczas każdy w domu się musi odrobaczyć.

Dodam tylko, że jaja glisty unoszą się w powietrzu również - i absolutnie to nie jest z brudu czy coś A. to złapała raczej w piaskownicy, no a owsiki to w ogóle ogrom dzieci jednak ma

Co do kleszcza - mąż mógł mieć i wcale nie wiedzieć badania pod kątem boreliozy miał? jeśli nie, niech robi, jeśli lekarze tylko domysły snują.

A tu masz objawy, jakie robaki dają - koszmar:

http://pasozyty-diagnostyka.pl/jakie...jrYaAnT38P8HAQ

i jak piszę - z doświadczenia to wiem, uczcie się na naszym doświadczeniu

Cytat:
Mały wpadł dziś rano do domowego przedszkola, mówię chodź założymy kapciuchy- on na to: nie cie i poleciał nawet buziaka nie dostalam
kapciuchy dałam pani ona też nie zdążyla się z nim przywtać bo uciekl do dzieci
ja wiem że tak nie będzie codziennie ale nie ukrywam,że jest mi lżej- a ja glupia całą noc nie spalam i dziś czuję się fatalnie

Mala- a jakie konkretnie objawy ma TZ?

niezły!

D. dzisiaj nie chciała z pla wyjść bez lalki! do jutra sobie bobasa pożyczyła pani mówi, że skubana tylko sama chce jeść, absolutnie nie daje się nakarmić, w efekcie ciągle mokra i do przebrania na deser 4 kawały banana zjadła, i darła się o jeszcze, inne dzieci buczały bo nie chciały no to jadła, co się będzie marnowało

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilę odnośnie mówienia dzieci: w zeszłym tyg w Pytaniu na śniadanie p.psycholog mówiła, że często przychodzą do niej rodzice z dziećmi, które nie/mało mówią i okazuje się, że duża ich część jest pod opieką babć. Coś tam tłumaczyła dlaczego te dzieci mówią mniej. Ale nie zgłębiałam tematu i nie słuchałam do końca, więc nie wiem czy temat był jakoś kontynuowany ...
bo babcie tiutiają i mają odruch, że ubiegają dziecko - dziecko tylko rękę wyciągnie, a babcia zgaduje co ono chce, w efekcie dziecko nie ma szansy na gadanie.

Cytat:
Moje dziecko ma śmieszną zabawę :: Ma książkę z wierszykami, uwielbia ten o kotku - a teraz siedzi i zamyka książkę, szuka kotka, znajdzie - jest okrzyk radości "jeeeeeeeeeeeeee" (jest), zamyka, mówi "nie ma" i znów szuka :: już z 10 razy. Za każdym razem z takim samym entuzjazmem :: wczoraj było to samo, z 15 minut aż w końcu sięgnęłam po tel żeby nagrać, tak to śmiesznie robi

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

znamy, D. też tak robi

Cytat:
I jeszcze: ewik: Ale już duża córeczka, gratulacje! W ogóle wszystkiego dobrego dla watkowych przyszłych mam: *

Ciekawe jak dzieciaki żłobkowe dziś? Oby było coraz lepiej!

próbuje buty czy skarpety, ale nie potrafi absolutnie - czapkę tylko umie.
Za to skarpety ściąga koncertowo

Cytat:
Zastanawialiśmy się kiedy informować rodzinę i znajomych o ciąży, ale jak się okazało problem mamy już z głowy, moje dziecię wszystkim na około papla, że mama na w brzuchu dzidzię dokładniej, to podciąga wszystkim koszulki i tłumaczy "mama ma tu dzidzię"
mistrzunio

Cytat:
Bokeh: dopiero teraz obejrzałam jak Hania je, wcześniej nie dało rady!
Marzę o takim widoku <3
Technicznie moja może i potrafi (aczkolwiek chyba mniej precyzyjnie) ale nigdy w swoim życiu tak nie zjadła zupy, w ogóle nigdy nie zjadła zupy żadnej więcej niż 3-4 łyżki ode mnie...
Świetnie sobie radzi, bardzo podobna do ciebie i muszę to powiedzieć, przepiękna jest <3

I jeszcze: w ogóle nie używacie już krzesełka do karmienia?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ezzo : jakie cudowne <3

I jeszcze miałam do Elmi : obłędnie Fifi gada, wierszyki ! <3
już nie, od kilku tygodni ona widząc że my przy stole jemy, absolutnie nie usiądzie obok! w ogóle TAK DOKUMENTNIE nas naśladuje, że szok!

Cytat:
Leoś rozwalił mnie na cycki, oczywiście nie wytrzymałam i nie poczekałam do 13 jak się umawiałam z panią tylko byłam poł godziny przed czasem
weszłam a Leos- mama oć ,pokazuje mi dzieci autka i inne zabawki, mówię idziemy to on jak gdyby nic powiedział papa i przesłał wszystkim buziaczki
pani powiedziala,że szkoda,że byłam przed czasem bo miało być drugie danie a on tak ładnie jadł i wogóle był bardzo grzeczny
jejku jak się cieszę,że on taki dzielny
pisałam Wam wczesniej że mialam obawy bo to przedszkole tak troszkę myszką trąci,że średnio czyste i stare zabawki ale dzieci są naprawdę szczęsliwe a pani- najważniejsze że naprawdę była zainteresowana dzieckiem a co więcej opowidała mi jeszcze o innych dzieciach, taka naprawdę ciepła babka
Leoś nie bił dzieci (!) bawił się z nimi ładnie, w aucie mu się buzia nie zamykała wszystko mi powiedzial nawet że jajo jadł hihih
widac że był pełny emocji bo dlugo usypiał do drzemki

tak Leo najchetniej wyciąga moje kiecki z szafy przykłada je do ciałka i przegląda się w lustrze do tego uwielbia moje szpilki
nie wiem co z tego wyrośnie mam nadzieję,że nie Konczita z wurstem

padłam , no bombowy jest
a jak Ty się czujesz kochana? aż mi się łezka w oku kręci pamiętam dokładnie posta jak Was informowałam,że będę mieć 3 bebe
jak konczita, to musisz mu przemówić do rozumu, by się golił

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello,

Dziecie w zlobku przeszczesliwe pozera wszystko co tylko jest do zjedzenia nie placze pieknie sie bawi i nie chce isc ze zlobka takze marsi widze, ze nasze dzieci na jednym wozku jada
Marsi to to przedszkole co prowadzi pani w prywatnym domu?

Nie pochwalilam wam sie, Pietraszko od powrotu z wakacji zasypia bez nosidla

no to mamy udany start przedszkolny, musimy pogadać jeszcze z małą Ewulki że przedszkole fajne.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 19:38   #2652
nafiyqa
Zakorzenienie

Jeeeeeeeee, udalo sie dzis nie zasnac z Kuba!!
Choc bylo blisko

Stary 2014-09-04, 19:41   #2653
litllesweetangel
Lurker ;)

W temacie zlobkow, wczoraj gdy odbieralam mloda babka obok ubierala corke. I ta corka jak ryknela gruzliczym kaszlem to sie przerazilam ;/ I co w zwiazku z tym? Moje dziecko juz dzis zaczelo kaszlec ;/ Co za glupie matki, pol grupy pozarazaja A dopiero co tydzien temu wrocilysmy do zloba po 3 dniowce

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-09-04, 19:56   #2654
hje
Zakorzenienie

Zjadło mi wszystkie cytaty
Zapamiętałam tylko tyle:
- Pola też nie daje sobie przypinać spinek, wiązać włosów - od razu ściąga. Czasem tylko zaakceptuje tego kucyka na czubku głowy; grzywka jej przeszkadza, ale nic sobie z tego nie robi;
- młoda też lubi tą reklamę Kinder Niespodzianki
- je jak jej zaleci: albo normalnie przy stole, albo przy swoim stoliczku, no ale króluje latanie po domu i dojście na jednego kęsa;
je sama, ale niestety dalej wygląda to tak, że połowa jedzenia ląduje na niej , nie umie jeszcze dobrze trzymać łyżki przy wkładaniu jedzenia do buzi...
- jeśli chodzi o ubieranie, to wszystko jak leci zakłada na głowę, tzn. tak, że zawsze to ląduje z tyłu na szyi; skarpetki ubiera tak jak Kuba Nawijki; ściągnie czasem sama bluzę; teraz mamy bum na ubieranie wszystkich butów, jakie tylko znajdzie w domu;
- Filip rozwala system; widzę, że t. chciała zabłysnąć
- Tomek niezły agent, takie tajemnice sprzedaje
- brawa dla Leo i Piotrka, dzielne chłopaki
- Illusion, Pola też praktycznie wszystko robi, co Igor, no ale mówi duuużo mniej No, w sumie nic

Tyle, paaa

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-09-04 o 19:59
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:09   #2655
nafiyqa
Zakorzenienie

Czy tylko ja nie mam watku w subskrybcjach? Dobija mnie juz to, ze musze wchodzic przez odchowalnie :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 20:16   #2656
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Ezoo - jakie to słodkie i gratulacje kochana!

Hope - Dadol wymiata

Ellemi - brawa dla fifka, ciągle jestem pod wrażeniem jak on gada no i dla t. troche mniejsze brawa

Nawijko - super, że wesele udane.

Marsi - Konczita

więcej nie pamiętam, ale chciałam powiedzieć, że mam doła jak stąd do wszędzie :Cry: Bardzo się cieszę, że wszystkie dzieciaczki się w żłobkach dobrze czują, ale wychodzi na to, że tylko my mamy problem, i to OGROMNY problem ryczę już po nocach, ryczę jak wychodzę ze żłobka, ryczę jak po nią jadę bo u nas jest TRAGEDIA. Po prostu tragedia... W sensie reakcji ani, adaptacja nam idzie bardzo topornie, choć panie twierdzą że widzą progres ja tam nic nie widzę poza jej łzami. Jeszcze się spięłam o to dziś z tż, bo ten twierdzi że a) po części to moja wina, bo Ania na pewno widzi matkę zestresowaną, to i płacze; b) na za krótko ją zostawiam (wtf??) c) od jutra on będzie ją odwoził bo wtedy na pewno skończy się płacz d) mam nie panikować. Chciałam nadmienić, że on wychodzi do pracy przed nami i wraca jakieś 5h po tym, jak Ania wraca ze żłobka, więc widzi tyle ile nic a jak zwykle się wymądrza no ale to może faktycznie moja wina? ja nie wiem już co zrobić, chciałąbym żeby ten koszmar się skończył

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:19   #2657
litllesweetangel
Lurker ;)

Nawijko a czemu nie zapiszesz sobie strony? Ja mam w przegladarce zaznaczone gwiazdka i przy otwarciu nowej karty od razu mam odnosnik u gory.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-09-04, 20:19   #2658
iffonka7
Zadomowienie

hej

w sobote mam masakryczna poprawkę na uczelni w zwiazku z czym każda wolna chwile spędzam na nauce jeszcze w samochodzi zapaliłą mi sie dzisiaj kontrolka z abs-ów i ciągle świeci a dopiero co we wtorek odebralam auto od lakiernika i nie wiem czy bede miec czym jechac na ten egzamin

mój Bartuś też robi dokłądnie to co wasze dzieciaki, coraz czescie je poza krzeslkiem sam przy stole, kocha chodzi w dorosłych buta i tak jak Kubuś pstryczka szuka z uwielbieniem biedronek w gazetce z biedronki
Stary 2014-09-04, 20:26   #2659
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nawijko a czemu nie zapiszesz sobie strony? Ja mam w przegladarce zaznaczone gwiazdka i przy otwarciu nowej karty od razu mam odnosnik u gory.
Nic a nic z tego nie rozumiem, wybacz

(a w cv wpisana biegla obsluga kompa )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 20:29   #2660
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja nie znam się na nazewnictwie tych niemieckich rejonów więc powiem Ci że między Bremen a Hanoverem ale bliżej Bremen.
Ale dlaczego babki rodzą dzieci i nie chca uczyć się jezyka ? Nie rozumiem kompletnie.
Jak dogadujesz się z Paniami z przedszkola ? Co w sytuacji gdy musiś iść z małą do lekarza ?

ewulko mam nadzieje że dzisiaj bedzie lepiej

marsi :hej:
nie wiem bo tak im wygodniej czy jak, to kobiety bez ambicji, dzieci i telenowele caly ich swiat
a ja tak bardzo bym chciala juz pracowac
u lekarza dogadujemy si epo angielsku
choc dzis bylismy u innego lekarza i maz dogadal sie po niemiecku

a w przedszkolu taki myk, ze ja angielski i cos tam po niemiecku a pani Nati to rosjanka i ona po angielsku nie umie, ale dogadujemy się, trochę się domyślam o co chodzi, ogolnie nie jest zle, takze moja nauka z ksiazki na cos sie przydala, ale lepiej mi wychodzi cos tam powiedziec, ale zrozumiec ich jak wypowiadaja zdanie zlozone to masakra

Cytat:
przed chwila tak uchwyciłam mojego Leosia
pieknie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Kochana oczywiście z brzucha zeszło. Ja mam jeszcze pod pepkiem spora oponke i ona napewno nigdy zupełnie nie zejdzie ale z nitej tez zeszło 8 cm. Z talii tez sporo. Teraz nie podam bo nie pamietam.

tez chce schudnać, mi te wszystkie aerobiki sie znudzily albo nie dawalam rady i przerzucilam sie na zumbę

http://www.youtube.com/watch?v=3wul79m1BKY

pozniej wkleje link do bloga skad kradne przepisy dietetyczne

tylko ja bardzo niekonsekwentna jestem, a i tak cos tam chudne

Cytat:
Hej
Ja podczytuję ale jakoś nie mam weny na pisanie. Jestem jakaś zdołowana na maksa tym że Igor prawie nie mówi...żeby do tego dopisać słowo "mama" to pewnie był troszkę wyluzowała ale żeby 20-miesięczne dziecko nie mówiło "mama"? Jestem przerażona, jak czytam co mówią wasze dzieci to dołuję sie jeszcze bardziej i ryczę a jeszcze naczytałam się że takie niemówienie połączone z tym że Igor ostatnio codziennie ma takie fazy że przez chwilę kręci się wokół własnej osi to już wszędzie diagnoza autyzm Źle mi strasznie i mam doła takiego że masakra
Cytat:

Ja jestem taka panikara i zawsze zakładam nestety najgorsze scenariusze. Zazdroszczę spokoju!

Igor mówi tylko:
da, daj
dzidzi (to znaczy dzidzia)
papa (robi i mówi)
be (na pieluchę brudną, jak gdzieś okruszek znajdzie, jak plama gdzieś jest, jak raczki brudne albo ubranko, jak na trawniku na spacerze są śmieci)
pa (to znaczy Pan/Pani bo pokazuje przy tym paluszkiem na osobę)
baba - ale ne mam pewności że to na babcię bo mówi w róznych okolicznościch, jak mówię "powiedz mama to też często odpowiada "baba"
sisi – jak siedzi na nocniku
- kilka razy zdarzyło się „kaka” jak kaszkę na kolację robię ale jakoś dziwnie szeptem

Z naśladownictwa:
- mu (krowa)
- ija ija(straz pożarna, policja)
- ssssss (wąż)
- pi pi (myszka)
- bzi (pszczoła, osa, mucha)
- tryty (traktor)
- psa też naśladuje ale nie hał hał tylko po swojemu
- koko - kurczak
- piiii jak bawi się samochodem bo podsłyszał jak ciężarówka cofała i ten czujnik pipczał
-zi (krótkie) - jak włączę piekarnik bo tak mu mówiłam że gorące-zi i nie wolno dotykać
- ziii (długie)-jak słyszy dźwięk suszarki do włosów, wiertarki itp.
-
Najbardziej mnie martwi że nie mam "mama" i 'tata". Chyba gdyby mówił "mama i "tata" i nic poza tym to mniej bym się martwiła niż w chwili obecnej. I jeszcze mnie martwi że nie mówi "nie".
baty sie nalezą, Nati mowi o wiele mniej,
u lekarza Nat tylko pokazywala paluszkiem i uuu, eee i jakies tam, to lekarz zapytal nas czy cos mowi mowimy ze malo, i jakie slowa, a ona czy rozumie co sie do niej mowi, mowimy ze tak praktycznie wszytko., prosimy by cos podala, zrobila to to robi no a duzo gada po swojemu,
a teraz jak poszla do przedszkola, to wiadomo 2 jezyki wiec zacznie pozniej mowic

a w przedszkolu jest dziewczynka miesiac mlodsza od naszych,( bo nie wiem czy pamietasz Igi i Nati z tego samego dnia ) i chlopiec 3 miesiace starszy i nigdy nie slyszalam zeby cos powiedzialy

Cytat:
u nas to samo czapeke ma opanowaną o perfekcji, wydaje mi się, że lubi mieć coś na głowie, bo jak idziemy na dwór to sam się upomina o kapelusz, czapkę czy cokolwiek na głowę i mieszkaniu też często tak biega. Skarpetki próbuje nadal nieudolnie sam zakładać, spodnie czasem, za koszulki się jeszcze nie zabierał, ale bluzę, czy kurtkę sam rozpnie, buty ostatnio sam chce ubierać i ściągać.

Misiael, hope i nancy zdrówka dla Was

padłam noo genialny jest

my z domku juz wiekszosc rzeczy pozabieralismy, uzbieralam 2 worki ciuchow, poprosilam taka dziewczynke zeby przyszla sobie cos wybrac a reszte, po wpisie Sylwietty zapalily mi sie dolce w oczach i mowie sprzedam, ale dziewczynka odlozyla tylko 7 ciuszkow a reszte pow. ze bierze, wiec maz zawiozl Jej te worki do domku. Fajnie, ze choc w ten sposob moglam Jej troszkę pomóc.
A sama mysle mysle i mysle, i glowa mi puchnie, ciagle mam jakies wyrzuty, nostalgie, ahh...

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

a i dzis w przedszkolu patrze a Nati pije sama z kubeczka

a ja jej w domu albo bidon albo niekapek
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:32   #2661
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny z bety wyszlo mi, ze to 4 tydzien

Cytat:
Hej
Ja podczytuję ale jakoś nie mam weny na pisanie. Jestem jakaś zdołowana na maksa tym że Igor prawie nie mówi...żeby do tego dopisać słowo "mama" to pewnie był troszkę wyluzowała ale żeby 20-miesięczne dziecko nie mówiło "mama"? Jestem przerażona, jak czytam co mówią wasze dzieci to dołuję sie jeszcze bardziej i ryczę a jeszcze naczytałam się że takie niemówienie połączone z tym że Igor ostatnio codziennie ma takie fazy że przez chwilę kręci się wokół własnej osi to już wszędzie diagnoza autyzm Źle mi strasznie i mam doła takiego że masakra
Ill, ja uważam tak jak dziewczyny, że jak się martwisz to idź do specjalisty, ale z tego co pisałaś to wg mnie Igorek dużo mówi.
Daria też się kręci ciągle
Cytat:
ech ja też zawsze ryczę na weselach chrzcinach itp....
Ja tak samo. Masarka normalnie
Za tydzień idę na ślub , a za 3 tyg na chrzciny
Cytat:
Ale jestem padnieta, w ogole tylko bym spala cholera znowu mam schiza o ciazy :p tylko tak..... Pozytywnie sie nakrecam czuje sie dokladnie jak w ciazy z Pietraszkiem:p
teścik
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gina. Córeczka rośnie, waży już ponad 800 g Kopie jak szalona, na pewno częściej niż Domcia. Poza tym męczy mnie okropna zgaga - dobrze, że można Rennie brać, bo chyba bym nie przeżyła

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Powiedz mi prosze, czy u was w r. macie jakis wplyw na grafik? Czy maja wszystko w posladkach, dostajecie i macie tak przyjsc obojetnie co
Co do grafiku to u nas jest jedna wielka parodia
Nie można sobie kompletnie nic zaplanować. Drukowany grafik mamy tylko na tydzień.... więc dziś jest czwatrek a ja nawet nie wiem jak w poniedziałek do pracy przychodzę
Możemy sobie pisać prośby jak chcemy jakieś dni wolne.
Oczywiście zmiany w grafiku są co chwilę mimo że drukowany jest na tydzień
Ale od października zmienia nam się kierowniczka, więc może będzie lepiej
Stary 2014-09-04, 20:42   #2662
litllesweetangel
Lurker ;)

Nawijko jakiej przegladarki uzywasz?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-09-04, 21:14   #2663
meneq
Zakorzenienie

sarah to nie tak, ze bedzie mowic pozniej, tylko jednoczesnie bedzie przyswajac slowa, ale poczatkowo bedzie uzywac tylko w jednym jezyku - np. rozumie slowo pies w obu jezykach, ale mowi tylko w jednym. Yae pierwsze slowo swiadomie powiedziala w wieku 17. miesiecy a nieco ponad miesiac pozniej wyprzedzila czesc swoich rowiesnikow, ktorzy zaczeli mowic niemal pol roku wczesniej. Takze nie zrzucaj winy na dwujezycznosc i uwierz w Nati
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:24   #2664
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
cudna jest Uwielbiam ją
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Druga noc bez uu też chyba spoko Obudził się o 12 i ciężko było mu się uspokoić zasnął dopiero przed 1, później przebudził się o 4 ale tylko na chwilę i spał do 8.30 Taka godz pobudki u nas się nie zdarzała

Cytat:
Daria próbuje ubierać sama buty i czapki. Nic więcej.
Cytat:
o jaaaaaaaaa ale mądry

Cytat:
Nie pochwalilam wam sie, Pietraszko od powrotu z wakacji zasypia bez nosidla

Marsi, Lady za Waszych dzielnych chłopaków!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Bokeh, Hania pięknie je ale się uśmiałam jak na nią patrzyłam
Stary 2014-09-04, 21:31   #2665
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Czy tylko ja nie mam watku w subskrybcjach? Dobija mnie juz to, ze musze wchodzic przez odchowalnie :/
a wejdz w narzedzia i daj subskrybuj ja tak zrobilam i mi sie pojawia w subskrybcjach (mimo ze zawsze poprzez napisanie posta subskrybowalam)

Ewulka ściskam Cie mocno !

Dziekuję za komplementy nad Hanią

Jeszcze Wam fotkę pokaże. Kupiłam dzis wrzosy i wszedzie z nimi lazila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2219.jpg (81,7 KB, 31 załadowań)
Stary 2014-09-04, 21:48   #2666
s i l v e r
Zakorzenienie

Co do karmienia. Daria dalej je w swoim krzesełku. Jakbym ją posadziła na normalnym krześle lub kanapie to może minutkę by wysiedziała
Ona już się przyzwyczaiła do niego Jak mówię że będziemy jeść to sama idzie,bierze swoje krzesełko i mówi "tu,tu"

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
więcej nie pamiętam, ale chciałam powiedzieć, że mam doła jak stąd do wszędzie :Cry: Bardzo się cieszę, że wszystkie dzieciaczki się w żłobkach dobrze czują, ale wychodzi na to, że tylko my mamy problem, i to OGROMNY problem ryczę już po nocach, ryczę jak wychodzę ze żłobka, ryczę jak po nią jadę bo u nas jest TRAGEDIA. Po prostu tragedia... W sensie reakcji ani, adaptacja nam idzie bardzo topornie, choć panie twierdzą że widzą progres ja tam nic nie widzę poza jej łzami. Jeszcze się spięłam o to dziś z tż, bo ten twierdzi że a) po części to moja wina, bo Ania na pewno widzi matkę zestresowaną, to i płacze; b) na za krótko ją zostawiam (wtf??) c) od jutra on będzie ją odwoził bo wtedy na pewno skończy się płacz d) mam nie panikować. Chciałam nadmienić, że on wychodzi do pracy przed nami i wraca jakieś 5h po tym, jak Ania wraca ze żłobka, więc widzi tyle ile nic a jak zwykle się wymądrza no ale to może faktycznie moja wina? ja nie wiem już co zrobić, chciałąbym żeby ten koszmar się skończył
Tak mi strasznie przykro
Jestem pewna ,że Daria tak samo by reagowała trzymam za Was kciuki!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-09-04 o 21:49
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:53   #2667
YellowSheep
Rozeznanie

Jestem i czytam z telefonu, jakoś wypadłam z obiegu i nie wiem co pisać. Zazwyczaj jak skończę czytać to padam na twarz, tyle mam rzeczy do zrobienia ze nie mam kiedy spać.

T. przysłali nam sms ze do końca września mamy się wyprowadzić. serio, rodzice mojego tż to jakas parodia.
A wiecie czemu? Bo w czwartek w zeszłym tygodniu przyszły do nich dwa polecone. Ja nie mogłam odebrać a tż pracuje do nocy wiec powiedziałam im ze w sobotę odbierzemy. A w sobotę od 11 zaczęli do nas wydzwaniać od rana, twierdząc że ja zrobiłam ich w konia, a oni mimo że biedni to by przyjechali po te listy (260 km w obie strony). Dodam że tż po całym tygodniu pracy wstal w południe i oczywiście odebralismy im te listy, które koniec końców okazały się pierdołą. A oni z takim czymś wyskoczyli. Zresztą nie pierwszy raz, poza tym sami chcemy się wynieść ale myśleliśmy jak się zacznie sezon grzewczy, październik/listopad. Trochę to nas finansowo kopnie w tyłki, t. dbają żeby ciągle pod górę było.

Dziewczyny nie mogę się doczekać juz czerwonych newsów a z tego co widzę to trochę ich będzie i te pierwsze zdjęcia kruszynek
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 21:55   #2668
s i l v e r
Zakorzenienie

Idę spać bo jutro muszę o 6.00 wstać do pracy :/
Ale za to o 12.30 kończę tak to mogę pracooooooować
Buziaki. Paaaaaaaaaaaaaa
Stary 2014-09-04, 22:09   #2669
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a wejdz w narzedzia i daj subskrybuj ja tak zrobilam i mi sie pojawia w subskrybcjach (mimo ze zawsze poprzez napisanie posta subskrybowalam)
Robilam tak kilkukrotnie, ostatni raz dzis rano i nic :/

Little, Firefox.

Yellow, co za ludzie
U obcych byloby Wam chyba lepiej!!

Stary 2014-09-04, 22:11   #2670
marsi11
Zakorzenienie

Ewulka a może to TZ powinien odwozić małą? może faktycznie ona wyczuwa Twoje emocje?
wiesz moj Leoś jak mnie nie widzi to nie płacze a przy mnie odwala takie histerie że głowa mala i do tego ten silny lęk separacyjny, czasem normalnie w tyłek mi wchodzi,bałam się,że rozłąke przeżyje ,dziś interesowały go dzieci ale ustaliłam z panią,że jesli on tak bardzo jest do mnie przywizany lepiej będzie jak tatuś będzie go odprowadzac

dziś spotkałam znajomą, oddala coreczkę do przedszkola, ta to dopiero ma armagedon, dziecko w przedszkolu się kiwa i uderz głową w sciane, stoi cały czas przy oknie i czeka na mame kompletnie się nie adoptuje
a w domu, ciągle wyje i nie schodzi marcie z rąk chyba zrezygnują
dla pocieszenia powiem Ci,że moj S przez bite dwa tygodnie wyl

Yellow- tescie? ja pierdziele, no comments
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości