![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
my używamy z Ikei Antilop. Ale na normalnych krzesłach też już siedzi i je
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Wtajemniczenie
|
Debrah moja też próbuje się sama ubierać. spodnie jakoś włoży, ale na dupkę nie naciągnie. skarpetki próbuje ale to chyba najcięższe zadanie;p
a i też po domu w czapce chodzi, sama zakłada. wczoraj bylismy na rowerach i kasku nie chciała zdjac. więc przez jakieś pół godziny chodziła po domu w kasku ![]() ezzo ![]() ![]() marsi padłam z konczity ![]() ![]() a i nadal używamy krzesełka. sama się go domaga
#2643 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Nasze krzeselko tez juz dawno u tesciow, Pietraszko ma swoje krzeselko i stoliczek a w salonie je przy stole obok kanapy
![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#2645 |
Zakorzenienie
|
My tez nie uzywamy krzeselka (Kuba 3 lyzeczki zje i sie drze, zeby go wypuscic).
Aktualnie karmimy sie albo na kanapie albo Kuba biega i co jakis czas przychodzi po jedzonko (nie popieram, ale jako ze je niewiele to niech juz bedzie...). Swoja droga - zawsze jestem w szoku jak piszecie, ze Wasze dzieci malo placza, marudza, sa pogodne, itp. Moj Kubus, owszem, bardzo duzo sie smieje, ale niestety sporo tez jęczy, placze, piszczy, krzyczy... Wszystkie swe emocje wyraza dosc intensywnie. Gdy cos chce dostac, to piszczy lub krzyczy dopoki nie dostanie. Ostatnio upodobal sobie sluchanie piosenek dla dzieci. Gdy puszczam mu te, co juz zna to krzyczy "to nieee" albo "tnieeeeee". I drze sie dopoki nie wlacze jakiejs nowej. A niech ja tylko sprobuje wolno dzialac! Na placu zabaw jest pierwszy do wyrywania zabawek dzieciom. Dzis sie silowal z 3,5-latka ![]() Nie podoba mi sie to bicie, zreszta mi i TZtowi tez sie obrywa. Nie to, zebym byla dumna - poki co ucze sie reagowac. Mam nadzieje, ze ta zadziornosc minie mu z wiekiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Filip śpi od 12:30 ![]() patrzę właśnie przez okno, a tam na koniu śmiga taka mała dziewczynka (mam stadninę zaraz koło domu), w takim wielkim toczku na głowie ![]() dziękujemy za pochwały Fifka, nie chciałam żeby to wyszło na chwalenie, że on już wierszyki itd.; teściową się chciałam pochwalić ![]() pisałyście o tym programie, co mamusia szuka żony dla synka; podobno ma być jeszcze taki "Rolnik szuka żony" ![]() kurde, poucinało mi cytaty, bo chciałam za dużo na raz ![]() Hania świetnie je ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i macie z głowy informowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2647 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietny filmik! u nas K. tak szuka biedronek w gazetkach z biedry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lady - brawa dla P. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ezzo, ale Tomcia słodko Was sprzedał ![]() Debrah Domcia też próbuje się ubierać. Najlepiej jej wychodzi zakładanie butów, czapki i spodni na jedną nogę - ewentualnie obu nóg do jednej nogawki ![]() Bokeh, ale Hania świetnie sobie radzi. Brawo! Marsi, Lady brawa dla dzielnych chłopaków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Lurker ;)
|
Godzina 20:18 a za oknem ciemno jak w dupie ;/ zima sie zbliza...
![]()
#2651 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dodam tylko, że jaja glisty unoszą się w powietrzu również - i absolutnie to nie jest z brudu czy coś ![]() ![]() Co do kleszcza - mąż mógł mieć i wcale nie wiedzieć ![]() A tu masz objawy, jakie robaki dają - koszmar: http://pasozyty-diagnostyka.pl/jakie...jrYaAnT38P8HAQ i jak piszę - z doświadczenia to wiem, uczcie się na naszym doświadczeniu ![]() Cytat:
![]() niezły! D. dzisiaj nie chciała z pla wyjść bez lalki! do jutra sobie bobasa pożyczyła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to skarpety ściąga koncertowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Jeeeeeeeee, udalo sie dzis nie zasnac z Kuba!!
![]() Choc bylo blisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Lurker ;)
|
W temacie zlobkow, wczoraj gdy odbieralam mloda babka obok ubierala corke. I ta corka jak ryknela gruzliczym kaszlem to sie przerazilam ;/ I co w zwiazku z tym? Moje dziecko juz dzis zaczelo kaszlec ;/ Co za glupie matki, pol grupy pozarazaja
![]() ![]() ![]()
#2654 |
Zakorzenienie
|
![]() Zjadło mi wszystkie cytaty ![]() Zapamiętałam tylko tyle: - Pola też nie daje sobie przypinać spinek, wiązać włosów - od razu ściąga. Czasem tylko zaakceptuje tego kucyka na czubku głowy; grzywka jej przeszkadza, ale nic sobie z tego nie robi; - młoda też lubi tą reklamę Kinder Niespodzianki ![]() - je jak jej zaleci: albo normalnie przy stole, albo przy swoim stoliczku, no ale króluje latanie po domu i dojście na jednego kęsa; je sama, ale niestety dalej wygląda to tak, że połowa jedzenia ląduje na niej ![]() - jeśli chodzi o ubieranie, to wszystko jak leci zakłada na głowę, tzn. tak, że zawsze to ląduje z tyłu na szyi; skarpetki ubiera tak jak Kuba Nawijki; ściągnie czasem sama bluzę; teraz mamy bum na ubieranie wszystkich butów, jakie tylko znajdzie w domu; - Filip rozwala system; widzę, że t. chciała zabłysnąć ![]() - Tomek niezły agent, takie tajemnice sprzedaje ![]() - brawa dla Leo i Piotrka, dzielne chłopaki ![]() - Illusion, Pola też praktycznie wszystko robi, co Igor, no ale mówi duuużo mniej ![]() Tyle, paaa
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-09-04 o 19:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ezoo - jakie to słodkie ![]() Hope - Dadol wymiata ![]() Ellemi - brawa dla fifka, ciągle jestem pod wrażeniem jak on gada ![]() ![]() Nawijko - super, że wesele udane. Marsi - Konczita ![]() więcej nie pamiętam, ale chciałam powiedzieć, że mam doła jak stąd do wszędzie :Cry: Bardzo się cieszę, że wszystkie dzieciaczki się w żłobkach dobrze czują, ale wychodzi na to, że tylko my mamy problem, i to OGROMNY problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2657 |
Lurker ;)
|
Nawijko a czemu nie zapiszesz sobie strony? Ja mam w przegladarce zaznaczone gwiazdka i przy otwarciu nowej karty od razu mam odnosnik u gory.
#2658 |
Zadomowienie
|
hej
w sobote mam masakryczna poprawkę na uczelni w zwiazku z czym każda wolna chwile spędzam na nauce ![]() mój Bartuś też robi dokłądnie to co wasze dzieciaki, coraz czescie je poza krzeslkiem sam przy stole, kocha chodzi w dorosłych buta i tak jak Kubuś pstryczka szuka z uwielbieniem biedronek w gazetce z biedronki
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (a w cv wpisana biegla obsluga kompa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja tak bardzo bym chciala juz pracowac u lekarza dogadujemy si epo angielsku choc dzis bylismy u innego lekarza i maz dogadal sie po niemiecku a w przedszkolu taki myk, ze ja angielski i cos tam po niemiecku a pani Nati to rosjanka i ona po angielsku nie umie, ale dogadujemy się, trochę się domyślam o co chodzi, ogolnie nie jest zle, takze moja nauka z ksiazki na cos sie przydala, ale lepiej mi wychodzi cos tam powiedziec, ale zrozumiec ich jak wypowiadaja zdanie zlozone to masakra pieknie ![]() Cytat:
![]() ![]() tez chce schudnać, mi te wszystkie aerobiki sie znudzily albo nie dawalam rady i przerzucilam sie na zumbę http://www.youtube.com/watch?v=3wul79m1BKY pozniej wkleje link do bloga skad kradne przepisy dietetyczne tylko ja bardzo niekonsekwentna jestem, a i tak cos tam chudne Cytat:
Cytat:
![]() u lekarza Nat tylko pokazywala paluszkiem i uuu, eee i jakies tam, to lekarz zapytal nas czy cos mowi mowimy ze malo, i jakie slowa, a ona czy rozumie co sie do niej mowi, mowimy ze tak praktycznie wszytko., prosimy by cos podala, zrobila to to robi no a duzo gada po swojemu, a teraz jak poszla do przedszkola, to wiadomo 2 jezyki wiec zacznie pozniej mowic a w przedszkolu jest dziewczynka miesiac mlodsza od naszych,( bo nie wiem czy pamietasz Igi i Nati z tego samego dnia ) i chlopiec 3 miesiace starszy i nigdy nie slyszalam zeby cos powiedzialy Cytat:
![]() my z domku juz wiekszosc rzeczy pozabieralismy, uzbieralam 2 worki ciuchow, poprosilam taka dziewczynke zeby przyszla sobie cos wybrac a reszte, po wpisie Sylwietty zapalily mi sie dolce w oczach i mowie sprzedam, ale dziewczynka odlozyla tylko 7 ciuszkow a reszte pow. ze bierze, wiec maz zawiozl Jej te worki do domku. Fajnie, ze choc w ten sposob moglam Jej troszkę pomóc. A sama mysle mysle i mysle, i glowa mi puchnie, ciagle mam jakies wyrzuty, nostalgie, ahh... ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- a i dzis w przedszkolu patrze a Nati pije sama z kubeczka a ja jej w domu albo bidon albo niekapek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Daria też się kręci ciągle ![]() Ja tak samo. Masarka normalnie ![]() Za tydzień idę na ślub , a za 3 tyg na chrzciny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie można sobie kompletnie nic zaplanować. Drukowany grafik mamy tylko na tydzień.... więc dziś jest czwatrek a ja nawet nie wiem jak w poniedziałek do pracy przychodzę ![]() ![]() Możemy sobie pisać prośby jak chcemy jakieś dni wolne. Oczywiście zmiany w grafiku są co chwilę mimo że drukowany jest na tydzień ![]() Ale od października zmienia nam się kierowniczka, więc może będzie lepiej
![]() |
#2662 |
Lurker ;)
|
Nawijko jakiej przegladarki uzywasz?
#2663 |
Zakorzenienie
|
sarah to nie tak, ze bedzie mowic pozniej, tylko jednoczesnie bedzie przyswajac slowa, ale poczatkowo bedzie uzywac tylko w jednym jezyku - np. rozumie slowo pies w obu jezykach, ale mowi tylko w jednym. Yae pierwsze slowo swiadomie powiedziala w wieku 17. miesiecy a nieco ponad miesiac pozniej wyprzedzila czesc swoich rowiesnikow, ktorzy zaczeli mowic niemal pol roku wczesniej. Takze nie zrzucaj winy na dwujezycznosc i uwierz w Nati
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Marsi, Lady ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Bokeh, Hania pięknie je ![]() ![]()
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewulka ściskam Cie mocno ! ![]() Dziekuję za komplementy nad Hanią ![]() Jeszcze Wam fotkę pokaże. Kupiłam dzis wrzosy i wszedzie z nimi lazila ![]()
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Co do karmienia. Daria dalej je w swoim krzesełku. Jakbym ją posadziła na normalnym krześle lub kanapie to może minutkę by wysiedziała
![]() Ona już się przyzwyczaiła do niego Jak mówię że będziemy jeść to sama idzie,bierze swoje krzesełko i mówi "tu,tu" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem pewna ,że Daria tak samo by reagowała ![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-09-04 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Rozeznanie
|
![]() Jestem i czytam z telefonu, jakoś wypadłam z obiegu i nie wiem co pisać. Zazwyczaj jak skończę czytać to padam na twarz, tyle mam rzeczy do zrobienia ze nie mam kiedy spać. T. przysłali nam sms ze do końca września mamy się wyprowadzić. ![]() A wiecie czemu? Bo w czwartek w zeszłym tygodniu przyszły do nich dwa polecone. Ja nie mogłam odebrać a tż pracuje do nocy wiec powiedziałam im ze w sobotę odbierzemy. A w sobotę od 11 zaczęli do nas wydzwaniać od rana, twierdząc że ja zrobiłam ich w konia, a oni mimo że biedni to by przyjechali po te listy (260 km w obie strony). Dodam że tż po całym tygodniu pracy wstal w południe i oczywiście odebralismy im te listy, które koniec końców okazały się pierdołą. A oni z takim czymś wyskoczyli. Zresztą nie pierwszy raz, poza tym sami chcemy się wynieść ale myśleliśmy jak się zacznie sezon grzewczy, październik/listopad. Trochę to nas finansowo kopnie w tyłki, t. dbają żeby ciągle pod górę było. Dziewczyny nie mogę się doczekać juz czerwonych newsów a z tego co widzę to trochę ich będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
Idę spać bo jutro muszę o 6.00 wstać do pracy :/
Ale za to o 12.30 kończę ![]() ![]() Buziaki. Paaaaaaaaaaaaaa
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Little, Firefox. Yellow, co za ludzie ![]() U obcych byloby Wam chyba lepiej!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Ewulka a może to TZ powinien odwozić małą? może faktycznie ona wyczuwa Twoje emocje?
wiesz moj Leoś jak mnie nie widzi to nie płacze a przy mnie odwala takie histerie że głowa mala i do tego ten silny lęk separacyjny, czasem normalnie w tyłek mi wchodzi,bałam się,że rozłąke przeżyje ,dziś interesowały go dzieci ale ustaliłam z panią,że jesli on tak bardzo jest do mnie przywizany lepiej będzie jak tatuś będzie go odprowadzac dziś spotkałam znajomą, oddala coreczkę do przedszkola, ta to dopiero ma armagedon, dziecko w przedszkolu się kiwa i uderz głową w sciane, stoi cały czas przy oknie i czeka na mame kompletnie się nie adoptuje a w domu, ciągle wyje i nie schodzi marcie z rąk ![]() ![]() dla pocieszenia powiem Ci,że moj S przez bite dwa tygodnie wyl Yellow- tescie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.