Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 16:10   #1561
Roksape
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to po porodzie nawet jak nie ma okresu mozna wpasc...przynajmniej tak slyszalam
A co to to nie !! Mozecie myslec ze jestem wyrodna ale chyba bym sobie w leb strzzelila ...
Emilka jest moim serduszkiem i zapewne zwariuje kompletnie na jej puinkcie ale jesli chodzi o rodzenstwo to mam nadzieje ze niebedzie miala takich zachcianek Zawsze chcialam jedynaczke
Bo to nigdy nie wiadomo kiedy organizm zdecyduje się "odżyć" i będzie jajeczkowanie a po nim albo @ albo ciąża
Wygodnie jest posiadać jedno dziecko do tego czasem się wydaje, że nie da się podzielić tej miłości, gdy pojawi się nastęone dziecko.
Ja zawsze wiedziałam, że moje dziecko będzie miało rodzeństwo, nie wyobrażałam sobie mieć jedynaka. Po Basi jednak stwierdziłam, że koniec, ale los zadecydował za mnie. Na początku byłam zła, płakałam, chciałam nawet żeby poronić, ale z czasem stwierdziłam, że co ja myślę, a odkąd się rusza i mam tą ciążę zagrożoną i mogę urodzić przed czasem to bardzo się martwię o los tej małej istotki i przeżywam to wszystko. Jakoś tam sobie radę dam, ale już na trójce koniec. Szkoda, że podwiązanie jajników jest nielegalne, bo chętnie bym to zrobiła...

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Płodne także antykoncepcja od początku. Położna polecała zacząć brać tabletki już w połogu są teraz takie specjalne tabletki właśnie dla kobiet karmiących tylko trzeba uprzedzić lekarza żeby wypisał takie dla kobiet karmiących piersią.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Ja się nie znam powtarzam to co słyszałam od mojej położnej. To kiedy wróci okres nie zależy od tego czy się karmi piersią czy nie ale od organizmu. Pierwszy okres powinien pojawić się po ok. 2-4 tygodniach od porodu w zależności od tego jakiej długości cykle miałyśmy. Część kobiet myli właśnie ten pierwszy okres z połogiem. Bo jednocześnie oczyszcza się macica i występuje ten pierwszy okres. Kamienie piersią również nie zapobiega zajściu w ciążę przykładem jest mój brat

co do rodzeństwa i wyrodności ja zawsze chciałam mieć 2-3 ale nie mam zamiaru mieć jednego po drugim. Idealna przerwa 3-4 lata tak żebym zdążyła odchować jedno zanim pojawi się drugie. Każdy ma swoje poglądy w tym temacie niektórzy chcą raz się bawić w pieluchach i mieć jedno za drugim inni nie. Ja należę do tych innych.
Są tabletki jednoskładnikowe dla karmiących.
Z tym gadaniem położnej to nie wiem czy prawda, nie jestem znawcą, ale połóg pojawia się zaraz po porodzie i trwa do 6 tyg,.potem już może zacząć się normalny cykl, czasami trwa to trochę dłużej, jednak matki nie karmiące dostają @ miesiąc, dwa po połogu. Karmiące mają tą przerwe dłuższą, bo jest wysyłany sygnał do mózgu , że jest czas karmienia i macica " jest uśpiona" aczkolwiek inne nie narzekają na brak pokarmu i karmią a cykle są.
Ja po sobie tak piszę. Pierwsze dziecko karmiłam tylko 4 tyg czyli zakończyłam jeszcze w czasie połogu i miesiąc po połogu dostałam @. Córkę karmiłam 9 miesięcy i przez 6 miesięcy nie było okresu, ale się bałam, że będzie owulka a ja z tż zaszalejemy i poszłam do gin po tabletki do karniących, które bierze się bez przerwy i dostałam coś jak @ po tabletkach, a kto wie może i do 9 miesiąca bym nie miała @. Jednak miałam stres,bo rozszerzałam dietę małej i ilość karmień się zmniejszała, to myślałam, że organizm się obudzi do produkcji
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:16   #1562
sasia25
Rozeznanie

Jeśli będzie mnie stać na drugie dziecko, to pewnie będę chciała, ale no nie wiem kiedy to nastąpi Najpierw niech urodzi się to jedno

Nie pomyślałam o tej połówce cytryny z tym pojemnikiem tez dobry pomysł. Ja nie wiem czy u mnie tak można, bo panie w labo sa raczej mało przyjemne i będę bała się zapytać czy mogę
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:30   #1563
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja nie moge sobie wziac cytryny :/ Bo moj lekarz zabronil

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:34   #1564
sasia25
Rozeznanie

Inka, a to lekarz o tym decyduje? ja myślałam, że panie w labo
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:36   #1565
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja mam labo w przychodni gdzie chodze... I lekarz przekazal pielegniarce ze skierowania od niego maja byc bez cytryny robione... Nie wiem dlaczego...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 17:07   #1566
alekaz1
Zakorzenienie

Mi bez problemowo pozwolono cytryme

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Wlasnie wcinam salatke owocowa mniam
Stary 2014-09-04, 17:14   #1567
Justyssia87
Rozeznanie

Morfologie mam kiepską z leksza, biore tardyferon a mam jeszcz ewieksza anemie :/
A co myślicie o tej glukozie bo nie wiem :|
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0381.jpg (38,2 KB, 38 załadowań)
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 17:36   #1568
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

ja jak poszłam na glukoze to też myślałam, że moge z cytryną a tu nici panie w labo powiedziały( mimo, że lekaż powiedział że cytryna nie wpływa na wynik i sam mi powiedział,żebym wzieła), że nie i koniec a jak zapytałam dlaczego to odpowiedziała NIE BO NIE zawineła sie i poszła....
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 17:39   #1569
maczuma
Rozeznanie

Mi też morfo poleciało HCT i HGB w dół, białe w górę, mocz ok, tylke te fosforany liczne, ale to nic.

Mam pytanie? Kiedy robi się odczyn Coombsa? Przy konflikcie? Czy jeszcze w innych sytuacjach?
Stary 2014-09-04, 17:50   #1570
87agata
Raczkowanie

Roksape wielkie dzięki za obszerna odpowiedz
A co do tabletek jednoskladnikowychdla karmiących to mialam po pierwszym porodzie i dziękuje nigdy więcej nieskorzystam
Bralam tylko3 tyg bo przytylamprzez nie 12 kg wlasnie przez te 3 tyg.jak odstawilam to przestalam tych ale już zrzucenie tego trwalo kilka miesięcy
Stary 2014-09-04, 19:15   #1571
Hasiap
Rozeznanie

Dziewczyny, a ja właśnie chciałabym mieć jedno dziecko za drugim, ale już teraz wiem że po cc będę musiała z rok poczekać, później przy dobrych wiatrach jak zajdę od razu to kolejne 9mcy więc 2 lata różnicy u mnie będzie między dziećmi, może 3
Stary 2014-09-04, 19:28   #1572
Basjenia
Zadomowienie

http://www.mama-wie.pl/

może któraś z was się wybierze. ja już się zarejestyowałam więc pod koniec miesiąca dopiero będę mogła powiedzieć czy warto
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:30   #1573
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Minka no to klops, bo ja już miałam ten wywiad i powiedziałam, że nikt nie ma cukrzycy. Więc już sama nie wiem, skoro tam mają takie podejście, to może trzymać się tego czy zrobić sobie tutaj to badanie?
ja płaciłam dziś za badanie, bo miałam skierowanie z prywatnego gabinetu, kosztowało 15zł. Myślę, że spróbuj zrobić, zawsze będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Hmmm...
Szczerze mowiac nie bardzo wiem o czym piszesz, bo w pizzy hut ostatnio bylam chyba z 2ms temu,dan na wynos w ogole nie jadam i nie zamawiam.
Staram sie jesc zdrowo, tylko troche ciezko mi jest jak to napisalas, ugotoqac sobie obiad, bo gdybys uwazniej czytala,to nie moge wstawac z lozka i jem to co ugotuje mi tz-et , a nie moge miec do niego pretensji, ze nie potrafi mi zrobic extra lecza czy innych golabkow.

Lolcia nie obrażaj się, ale ja też ciebie kojarzę głównie z pizzą hut i gotowym jedzeniem. Może faktycznie tak nie jesz, ale jakoś często mi się kojarzy, że o tym piszesz, a potem zachodzisz w głowę, czy dziecku się nic nie stało tz ci gotuje, ale zawsze może ci kupić masę owoców i warzyw i możesz to zajadać, nie będziesz się musiała zastanawiać czy nie zaszkodziło

Cytat:

Aaaa i wiecie tak leze,patrze za okno i nagle do glowy wpadla mi mysl
"Cholera jasna za 3,5 miesiaca bede znowu miala okres ?!?!"
nie wiem skad mi to tak nagle przyszlo do glowy
może być jednorazowy, na ogół jak kobieta karmi to okresu nie ma, więc można sobie ten błogi stan przedłużyć

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dzięki za rady odnośnie glukozy. We wtorek idę prywatnie do lekarza, to wezmę skierowanie i w środę pójdę zrobić to badanie.
A Wy tak do laboratorium z cytryną i nożem chodzicie? bo się zastanawiam jak Wy tam tę cytrynę wciskacie o ile w ogóle pozwalają
mi nie pozwolili cytryny dziś po wypiciu (chyba miałam większą dawkę tej glukozy niż w pierwszej ciąży) musiałam głęboko oddychać, bo myślałam, że się zbełtam a jak do domu wróciłam to spałam ponad dwie godziny, tak mi było niedobrze

Cytat:

Modle się żeby to była prawda i żeby po porodzie mieć mniej bolesne okresy okres jest właśnie jedną z rzeczy za którą w ogóle nie tęsknię.

A jaka rasa? Dużo z nią roboty?
jak przed ciążą miałam skąpe i mało bolesne, po porodzie się pogorszyło może teraz wróci do "normy"

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
później półtorej roku bez okresu???? czyli że niepłodne? nie chciałabym sobie przypadkiem machnąć jednego za drugim koleżanka właśnie będzie rodzić a jej pierwsze dziecko ma równy roczek wpadło się im z tym drugim
EJ DZIEWCZYNY PODCZAS KARMIENIA MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻĘ!! Brak okresu nie znaczy, że nie ma owulacji!!
Stary 2014-09-04, 19:44   #1574
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Mi też morfo poleciało HCT i HGB w dół, białe w górę, mocz ok, tylke te fosforany liczne, ale to nic.

Mam pytanie? Kiedy robi się odczyn Coombsa? Przy konflikcie? Czy jeszcze w innych sytuacjach?
Tylko w przypadku konfliktu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:49   #1575
mysza88
Rozeznanie

maczuma używasz oliwki pod prysznicem ale że co? spłukujesz ją czy nakładasz na mokra skórę i czekasz az się wchłonie? zainteresowałas mnie

ja mam póki co 4 kg na plusie, rozstępów nie widac ale mam do nich skłonność i suchą skórę więc pewnie się jeszcze pojawią... smaruję na zmianę balsamem i oliwką z babydream
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:52   #1576
Basjenia
Zadomowienie

ja też się jeszcze nie dopatrzyłam rozstępów. i oby tak dalej! codziennie jak się kąpie to robię peeling kawowy a potem smaruje się perfecta mama...
jutro rezonans i wszystkie bajery....3majcie kciuki żeby mi tam kręgosłup nie wyszedł bokiem...
Stary 2014-09-04, 20:02   #1577
Linka1984
Zakorzenienie

ja chce miec jedno dziecko , mąż tez sama jestem jedynaczką , poza tymjest to wygodne..i tak bede praczką ,sprzataczką , taxówką i wrogiem :P

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:09   #1578
Suqub
Zakorzenienie

Ja chcę mieć dwójkę ale nie wiem jak życie mi się potoczy i czy mnie będzie stać na drugie dziecko. Mąż też chce dwójkę.

Ja dziś byłam na spacerze z przyjaciółką. Prawie 2 godziny chodzenia i normalnie padam na twarz. Źle się z tym czuję, że nie mam takiej kondycji jak przed ciążą. Plecy i nogi bardzo mnie bolą. Jakoś się pogodzić z tym nie mogę, że już nie daje rady

Stary 2014-09-04, 20:18   #1579
Basjenia
Zadomowienie

oj Suqub doskonale cię rozumiem....jak wychodzę z metra to aby do windy....:/ unikam schodów bo dyszę jak lokomotywa nie mówiąc że serce mało mi nie wyskoczy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 20:24   #1580
promolcia
Zadomowienie

dobrym patentem przeciwrozstepowym (opcja dla leniwych ) jest kupienie balsamu do mycia babydream (tego dla ciężarnych) i do tego oliwki do smarowania ciała tej samej firmy, następnie odlanie ok 1/3 balsamu do innego pojemnika i uzupełnienie balsamu do pełna oliwką do ciała, dalej to już tylko wymieszać i myć się tym tłuścioszkiem, ten duet bardzo ładnie nawilża skórę

ja mimo to smaruję się codziennie, od cycków do kolan bo mówią, że jak się tylko brzuch smaruje to te wredne rozstępy na tyłku albo udach wyjdą

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-09-04 o 20:25
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:43   #1581
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa i wiecie tak leze,patrze za okno i nagle do glowy wpadla mi mysl
"Cholera jasna za 3,5 miesiaca bede znowu miala okres ?!?!"
nie wiem skad mi to tak nagle przyszlo do glowy
Inka - tak jak dziewczyny piszą to tylko okres połogu, trochę krwawisz a potem delikatnie plamisz (ja plamiłam długo bo do 6 tyg po) i nie boli (obkurczająca się macica może boleć na początku ale mnie nic nie bolało). A krwawienie szybko ustało. Okres dostałam 6 miesięcy po porodzie - owszem karmiłam piersią ale miałam malutko pokarmu (głównie syn najadał się butlą) i obstawiałam że szybko dostanę, a tu jeszcze 6 miesięcy radości bez okresu

Cytat:
też ostatnio się żaliłam mężowi, że już nie długo znowu będę mieć okres, a ja już się odzwyczaiłam :d tak mi dobrze jak go nie ma a sam połóg mnie przeraża 9 miesięcy super a potem jakby kran odkręcił, podobno się leje i leje... i oczywiście liczę na to, że bóle miesiączkowe znikną po porodzie
Basiabasia - nie jest tak źle krótko to trwa

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ja na razie na szczęście też jeszcze rozstępów nie mam i mam nadzieję, że się nie pojawią, jakoś nie chce mi się smarować 2 razy dziennie oliwką i jak sobie przypomnę to machnę sobie wieczorem po brzuchu a jak nie to grom z tym.
Ja mam nadzieję, że okres po porodzie będzie mniej bolący bo wcześniej to tragedia była, jak tylko dostawałam to od razu na dzień dobry setka ketonalu bo inaczej nie było opcji, żeby wytrzymać z bólu.
Madziqqq - ja przed porodem miałam podobnie - dochodziłam do 4 setek ketonalu dziennie tak przez wiele lat. U mnie ból niestety nie znikł (może dlatego że w efekcie końcowym dziecko nie przeszło przez kanał rodny tylko było cc) ale stał się słabszy - sam ibuprom wystarczył (dobra tak z 3 tab dziennie - ale to nie ketonal). I jeszcze jeden plus z mega nieregularnych okresów od początku zaczęłam mieć jak w zegarku.

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Okresy też marzą mi się mniej bolesne po ciąży niż przed. Ale są dwie szkoły: jedni mówią, że są słabsze po porodzie, a drudzy, że nie widzą różnicy..
Hasiap - jak napisałam powyżej ja zauważyłam różnicę - nie potrzebowałam już aż tak silnych środków jak wcześniej i stały się regularne. Ale niestety mam też koleżankę, którą nigdy nie bolało brzucho podczas okresu a po porodzie zaczęło - ale znam tylko jeden taki przypadek

Cytat:
później półtorej roku bez okresu???? czyli że niepłodne? nie chciałabym sobie przypadkiem machnąć jednego za drugim koleżanka właśnie będzie rodzić a jej pierwsze dziecko ma równy roczek wpadło się im z tym drugim
Basiabasia - mogą być płodne mimo braku okresu - nawet jak karmisz piersią. Koleżanka z poprzedniego forum właśnie tak czekała na okres i się nie doczekała bo zaszła w ciążę. Są tabsy jednoskładnikowe dla kobiet karmiących - ja takie brałam. Bo brak okresu nie uchroni.

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja właśnie chciałabym mieć jedno dziecko za drugim, ale już teraz wiem że po cc będę musiała z rok poczekać, później przy dobrych wiatrach jak zajdę od razu to kolejne 9mcy więc 2 lata różnicy u mnie będzie między dziećmi, może 3
Hasiap - my tak będziemy mieli, chcieliśmy powiedzmy jedno za drugim bo w odstępie 2-3 lata, po cc - miałam wstrzymać się rok ze staraniami i zaczęliśmy jak Mały miał 1 rok i 4 miesiące (na tym skończyliśmy bo się udało)- między dziećmi będzie 2 lata 1 miesiąc.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Co do kg - ja jestem jakieś 9-10 kg na plusie ale wszyscy mówią że ładnie chodzę w ciąży i nadaję się do tego bo nic po mnie nie widać tylko duży brzuch z przodu (jedna znajoma to nawet dziś powiedziała że chyba schudłam w sobie). Podobnie miałam z synkiem - zobaczymy czy to się utrzyma. Rozstępów na razie brak - oby tak zostało. Tylko pojawiły się wredne pajączki na nogach - i to sporo, ale pogodziłam się z nimi

Co do psów i kotów - ja od dziecka byłam kociarą i bardzo lubię koty.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
ja mimo to smaruję się codziennie, od cycków do kolan bo mówią, że jak się tylko brzuch smaruje to te wredne rozstępy na tyłku albo udach wyjdą
Promolcia- padłam ale to są wredoty... ja to się boję że będę się cieszyć brakiem a dwa dni przed dostanę ich miliony

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Któraś rano cytowała fragment bloga (przepraszam, podczytywałam od rana ale nic nie pisałam - i nie pamiętam która z Was) - sytuacja z dziś sprzed jakiś 3 godz. Jestem z synkiem na placu zabaw i dwie miłe panie (często je widuję, jesteśmy na "dzień dobry" mają 2,5 letnie dzieci) pytają się nagle:
x: to kiedy rozwiązanie, chyba niedługo?
ja: nie jeszcze daleko, za 3 miesiące - ja mam tylko takie duże brzucho
y: to faktycznie a jaka będzie różnica między dziećmi?
ja: 2 lata i miesiąc
x: czyli na wiosnę synek będzie miał 2,5 roku?
ja: tak, tak
x: to będzie miała pani przej***, ja sobie nie wyobrażam mieć teraz małe dziecko przy takim 2,5 latku, to się nie da ogarnąć - trafi pani w najgorszy okres
y: będzie ciężko

Nie ma jak to pocieszyć...
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:12   #1582
skrzatek24
Rozeznanie

Niteczka wypisz wymaluj sytucja identyczna do tej którą zacytowałam. A ja powiem Ci dla odmiany, że moja koleżanka ma dzieciaczki pomiędzy którymi są dwa lata różnicy bez miesiąca i widzę, że radzi sobie świetnie. Jakoś sobie tak wszystko poukładała, że ogarnia i dzieciaczki i siebie i dom i nie wygląda na umęczoną zyciem mamuśkę. Kwestia podejścia. Jak ktoś sobie wmówi, że będzie przesrane to tak właśnie będzie. A nawet jak na początku nie będzie łatwo, to nic nie trwa wiecznie. Sama wiesz, że dziecię potrafi wszelkie trudy wynagrodzić.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:12   #1583
Paulinkus
Zadomowienie

Dostałam zwolnienie Junior jest zdrowy nadal duży jakieś 2 tygodnie do przodu w stosunku do etapu ciąży na którym jestem. Waży 1045g to raczej sporo jak na 25 tydzień. Ułożony jak zasze pośladkowo lubi tą pozycję bo co jestem na usg to właśnie w ten sposób sobie leży. Myślicie, że się jeszcze zdąży obrócić? Martwię się tym trochę bo któraś pisała, że niby do 29 tygodnia ma czas i miejsce żeby to zrobić. Ja wolałabym rodzić jednak naturalnie a nie przez cc.

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Tylko przy konflikcie ja mam w przyszłym tygodniu razem z morfologią i glukozą

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
Roksape wielkie dzięki za obszerna odpowiedz
A co do tabletek jednoskladnikowychdla karmiących to mialam po pierwszym porodzie i dziękuje nigdy więcej nieskorzystam
Bralam tylko3 tyg bo przytylamprzez nie 12 kg wlasnie przez te 3 tyg.jak odstawilam to przestalam tych ale już zrzucenie tego trwalo kilka miesięcy
Dobrze wiedzieć bo są również inne formy zabezpieczenia się przed ciążą

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

jak przed ciążą miałam skąpe i mało bolesne, po porodzie się pogorszyło może teraz wróci do "normy"
Oby się nie pogorszyło bo tak ze 3 pierwsze dni to na lekach przeciwbólowych byłam

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
ja mam póki co 4 kg na plusie, rozstępów nie widac ale mam do nich skłonność i suchą skórę więc pewnie się jeszcze pojawią... smaruję na zmianę balsamem i oliwką z babydream
Też mam suchą skórę i obawiam się że coś może mi wyjść pod prysznic polecam nivea balsam do spłukiwania nie jest tani ok 30 zł za dużą butelkę ale ja go lubię bardzo fajnie nawilża. Do tego dodatkowo stosuję balsamy po kąpieli i raz na jakiś czas oliwkę. Balsamy mam z ziaji akurat. Oliwkę rosmanowską.

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-09-04 o 21:21
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 21:15   #1584
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
oj Suqub doskonale cię rozumiem....jak wychodzę z metra to aby do windy....:/ unikam schodów bo dyszę jak lokomotywa nie mówiąc że serce mało mi nie wyskoczy...
Ja jak wchodzę na IV piętro to normalnie jakbym maraton przebiegła. Wstyd mi czasami, że tak szybko sie mecze
Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Co do kg - ja jestem jakieś 9-10 kg na plusie ale wszyscy mówią że ładnie chodzę w ciąży i nadaję się do tego bo nic po mnie nie widać tylko duży brzuch z przodu (jedna znajoma to nawet dziś powiedziała że chyba schudłam w sobie). Podobnie miałam z synkiem - zobaczymy czy to się utrzyma. Rozstępów na razie brak - oby tak zostało. Tylko pojawiły się wredne pajączki na nogach - i to sporo, ale pogodziłam się z nimi

[/COLOR]Któraś rano cytowała fragment bloga (przepraszam, podczytywałam od rana ale nic nie pisałam - i nie pamiętam która z Was) - sytuacja z dziś sprzed jakiś 3 godz. Jestem z synkiem na placu zabaw i dwie miłe panie (często je widuję, jesteśmy na "dzień dobry" mają 2,5 letnie dzieci) pytają się nagle:
x: to kiedy rozwiązanie, chyba niedługo?
ja: nie jeszcze daleko, za 3 miesiące - ja mam tylko takie duże brzucho
y: to faktycznie a jaka będzie różnica między dziećmi?
ja: 2 lata i miesiąc
x: czyli na wiosnę synek będzie miał 2,5 roku?
ja: tak, tak
x: to będzie miała pani przej***, ja sobie nie wyobrażam mieć teraz małe dziecko przy takim 2,5 latku, to się nie da ogarnąć - trafi pani w najgorszy okres
y: będzie ciężko

Nie ma jak to pocieszyć...
Mi dziś przyjaciółka powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam i ciążą naprawdę mi służy.

A Panie z placu, hmmm żal że tacy ludzie się rodzą...

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Ja Coombsa już raz miałam a podobno
3 razy się go robi w czasie ciąży.

Stary 2014-09-04, 21:24   #1585
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość

Ja Coombsa już raz miałam a podobno
3 razy się go robi w czasie ciąży.

Bo się go robi po razie w każdym trymestrze
Stary 2014-09-04, 21:31   #1586
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Bo się go robi po razie w każdym trymestrze
To mi 1 przepadł.

Stary 2014-09-04, 21:49   #1587
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
http://www.mama-wie.pl/

może któraś z was się wybierze. ja już się zarejestyowałam więc pod koniec miesiąca dopiero będę mogła powiedzieć czy warto
Do piaseczna się zapisałaś? Może i ja bym się przeszła.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:52   #1588
Linka1984
Zakorzenienie

Dziecko się zazwyczaj miedzy 32 a 39 tc odwraca kto pisze ze do 28 ????????????????????????? ???

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 22:05   #1589
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
maczuma używasz oliwki pod prysznicem ale że co? spłukujesz ją czy nakładasz na mokra skórę i czekasz az się wchłonie? zainteresowałas mnie

Nakładam na mokrą skórę a potem splukuje. Używam tej z rossmana. Ponoć na rozstepy najlepsze jest masło shea 100%, używam dwa trzy razy w tygodniu, bo śmierdzi to ustrojstwo i długo się wchłania, ale działa cuda na suchą skórę
Stary 2014-09-04, 22:07   #1590
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Hmmm...
Szczerze mowiac nie bardzo wiem o czym piszesz, bo w pizzy hut ostatnio bylam chyba z 2ms temu,dan na wynos w ogole nie jadam i nie zamawiam.
Staram sie jesc zdrowo, tylko troche ciezko mi jest jak to napisalas, ugotoqac sobie obiad, bo gdybys uwazniej czytala,to nie moge wstawac z lozka i jem to co ugotuje mi tz-et , a nie moge miec do niego pretensji, ze nie potrafi mi zrobic extra lecza czy innych golabkow.
Biedna, widzę że zostałaś kozłem ofiarnym za wszystkie nasze grzechy i skojarzona ze wszelkimi kulinarnymi grzeszkami Oceniajmy po wadze a nie po tym co się zjadło. Fatalnie tak leżeć i jeszcze nie mieć w partnerze specjalisty od sałatek wyszukanych (żeby nie zabrakło pomysłów na kilka miesięcy). WSPÓŁCZUJE !!!
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości