![]() |
#1561 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
![]() ![]() Wygodnie jest posiadać jedno dziecko ![]() Ja zawsze wiedziałam, że moje dziecko będzie miało rodzeństwo, nie wyobrażałam sobie mieć jedynaka. Po Basi jednak stwierdziłam, że koniec, ale los zadecydował za mnie. Na początku byłam zła, płakałam, chciałam nawet żeby poronić, ale z czasem stwierdziłam, że co ja myślę, a odkąd się rusza i mam tą ciążę zagrożoną i mogę urodzić przed czasem to bardzo się martwię o los tej małej istotki i przeżywam to wszystko. Jakoś tam sobie radę dam, ale już na trójce koniec. Szkoda, że podwiązanie jajników jest nielegalne, bo chętnie bym to zrobiła... Cytat:
Z tym gadaniem położnej to nie wiem czy prawda, nie jestem znawcą, ale połóg pojawia się zaraz po porodzie i trwa do 6 tyg,.potem już może zacząć się normalny cykl, czasami trwa to trochę dłużej, jednak matki nie karmiące dostają @ miesiąc, dwa po połogu. Karmiące mają tą przerwe dłuższą, bo jest wysyłany sygnał do mózgu , że jest czas karmienia i macica " jest uśpiona" aczkolwiek inne nie narzekają na brak pokarmu i karmią a cykle są. Ja po sobie tak piszę. Pierwsze dziecko karmiłam tylko 4 tyg czyli zakończyłam jeszcze w czasie połogu i miesiąc po połogu dostałam @. Córkę karmiłam 9 miesięcy i przez 6 miesięcy nie było okresu, ale się bałam, że będzie owulka a ja z tż zaszalejemy i poszłam do gin po tabletki do karniących, które bierze się bez przerwy i dostałam coś jak @ po tabletkach, a kto wie może i do 9 miesiąca bym nie miała @. Jednak miałam stres,bo rozszerzałam dietę małej i ilość karmień się zmniejszała, to myślałam, że organizm się obudzi do produkcji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Rozeznanie
|
Jeśli będzie mnie stać na drugie dziecko, to pewnie będę chciała, ale no nie wiem kiedy to nastąpi
![]() ![]() Nie pomyślałam o tej połówce cytryny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie moge sobie wziac cytryny :/ Bo moj lekarz zabronil
![]()
#1564 |
Rozeznanie
|
Inka, a to lekarz o tym decyduje? ja myślałam, że panie w labo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam labo w przychodni gdzie chodze... I lekarz przekazal pielegniarce ze skierowania od niego maja byc bez cytryny robione... Nie wiem dlaczego...
#1566 |
Zakorzenienie
|
Mi bez problemowo pozwolono cytryme
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Wlasnie wcinam salatke owocowa mniam ![]()
#1567 |
Rozeznanie
|
Morfologie mam kiepską z leksza, biore tardyferon a mam jeszcz ewieksza anemie :/
A co myślicie o tej glukozie bo nie wiem :| |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1568 |
Raczkowanie
|
ja jak poszłam na glukoze to też myślałam, że moge z cytryną a tu nici panie w labo powiedziały( mimo, że lekaż powiedział że cytryna nie wpływa na wynik i sam mi powiedział,żebym wzieła), że nie i koniec a jak zapytałam dlaczego to odpowiedziała NIE BO NIE zawineła sie i poszła....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Rozeznanie
|
Mi też morfo poleciało HCT i HGB w dół, białe w górę, mocz ok, tylke te fosforany liczne, ale to nic.
Mam pytanie? Kiedy robi się odczyn Coombsa? Przy konflikcie? Czy jeszcze w innych sytuacjach? ![]()
#1570 |
Raczkowanie
|
Roksape wielkie dzięki za obszerna odpowiedz
![]() A co do tabletek jednoskladnikowychdla karmiących to mialam po pierwszym porodzie i dziękuje nigdy więcej nieskorzystam Bralam tylko3 tyg bo przytylamprzez nie 12 kg wlasnie przez te 3 tyg.jak odstawilam to przestalam tych ale już zrzucenie tego trwalo kilka miesięcy
#1571 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ja właśnie chciałabym mieć jedno dziecko za drugim, ale już teraz wiem że po cc będę musiała z rok poczekać, później przy dobrych wiatrach jak zajdę od razu to kolejne 9mcy więc 2 lata różnicy u mnie będzie między dziećmi, może 3
![]()
![]() |
#1572 |
Zadomowienie
|
http://www.mama-wie.pl/
może któraś z was się wybierze. ja już się zarejestyowałam więc pod koniec miesiąca dopiero będę mogła powiedzieć czy warto |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lolcia nie obrażaj się, ale ja też ciebie kojarzę głównie z pizzą hut i gotowym jedzeniem. Może faktycznie tak nie jesz, ale jakoś często mi się kojarzy, że o tym piszesz, a potem zachodzisz w głowę, czy dziecku się nic nie stało ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() EJ DZIEWCZYNY PODCZAS KARMIENIA MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻĘ!! Brak okresu nie znaczy, że nie ma owulacji!!
![]() |
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1575 |
Rozeznanie
|
maczuma używasz oliwki pod prysznicem ale że co? spłukujesz ją czy nakładasz na mokra skórę i czekasz az się wchłonie? zainteresowałas mnie
![]() ja mam póki co 4 kg na plusie, rozstępów nie widac ale mam do nich skłonność i suchą skórę więc pewnie się jeszcze pojawią... smaruję na zmianę balsamem i oliwką z babydream ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
|
ja też się jeszcze nie dopatrzyłam rozstępów. i oby tak dalej! codziennie jak się kąpie to robię peeling kawowy a potem smaruje się perfecta mama...
jutro rezonans i wszystkie bajery....3majcie kciuki żeby mi tam kręgosłup nie wyszedł bokiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
ja chce miec jedno dziecko , mąż tez
![]()
#1578 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę mieć dwójkę ale nie wiem jak życie mi się potoczy i czy mnie będzie stać na drugie dziecko. Mąż też chce dwójkę.
Ja dziś byłam na spacerze z przyjaciółką. Prawie 2 godziny chodzenia i normalnie padam na twarz. Źle się z tym czuję, że nie mam takiej kondycji jak przed ciążą. Plecy i nogi bardzo mnie bolą. Jakoś się pogodzić z tym nie mogę, że już nie daje rady ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1579 |
Zadomowienie
|
oj Suqub doskonale cię rozumiem....jak wychodzę z metra to aby do windy....:/ unikam schodów bo dyszę jak lokomotywa nie mówiąc że serce mało mi nie wyskoczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zadomowienie
|
dobrym patentem przeciwrozstepowym (opcja dla leniwych
![]() ![]() ja mimo to smaruję się codziennie, od cycków do kolan bo mówią, że jak się tylko brzuch smaruje to te wredne rozstępy na tyłku albo udach wyjdą ![]() Edytowane przez promolcia Czas edycji: 2014-09-04 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Co do kg - ja jestem jakieś 9-10 kg na plusie ale wszyscy mówią że ładnie chodzę w ciąży i nadaję się do tego bo nic po mnie nie widać tylko duży brzuch z przodu (jedna znajoma to nawet dziś powiedziała że chyba schudłam w sobie). Podobnie miałam z synkiem - zobaczymy czy to się utrzyma. Rozstępów na razie brak - oby tak zostało. Tylko pojawiły się wredne pajączki na nogach - i to sporo, ale pogodziłam się z nimi ![]() Co do psów i kotów - ja od dziecka byłam kociarą ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Któraś rano cytowała fragment bloga (przepraszam, podczytywałam od rana ale nic nie pisałam - i nie pamiętam która z Was) - sytuacja z dziś sprzed jakiś 3 godz. Jestem z synkiem na placu zabaw i dwie miłe panie (często je widuję, jesteśmy na "dzień dobry" mają 2,5 letnie dzieci) pytają się nagle: x: to kiedy rozwiązanie, chyba niedługo? ja: nie jeszcze daleko, za 3 miesiące - ja mam tylko takie duże brzucho y: to faktycznie a jaka będzie różnica między dziećmi? ja: 2 lata i miesiąc x: czyli na wiosnę synek będzie miał 2,5 roku? ja: tak, tak x: to będzie miała pani przej***, ja sobie nie wyobrażam mieć teraz małe dziecko przy takim 2,5 latku, to się nie da ogarnąć - trafi pani w najgorszy okres y: będzie ciężko Nie ma jak to pocieszyć... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Rozeznanie
|
Niteczka wypisz wymaluj sytucja identyczna do tej którą zacytowałam. A ja powiem Ci dla odmiany, że moja koleżanka ma dzieciaczki pomiędzy którymi są dwa lata różnicy bez miesiąca i widzę, że radzi sobie świetnie. Jakoś sobie tak wszystko poukładała, że ogarnia i dzieciaczki i siebie i dom i nie wygląda na umęczoną zyciem mamuśkę. Kwestia podejścia. Jak ktoś sobie wmówi, że będzie przesrane to tak właśnie będzie. A nawet jak na początku nie będzie łatwo, to nic nie trwa wiecznie. Sama wiesz, że dziecię potrafi wszelkie trudy wynagrodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | ||||
Zadomowienie
|
Dostałam zwolnienie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-09-04 o 21:21 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Panie z placu, hmmm żal że tacy ludzie się rodzą... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Ja Coombsa już raz miałam a podobno 3 razy się go robi w czasie ciąży. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
To mi 1 przepadł.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Dziecko się zazwyczaj miedzy 32 a 39 tc odwraca kto pisze ze do 28 ????????????????????????? ???
#1589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1590 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.