Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 17:31   #4681
Joanku
Zadomowienie

I wystarczyło skończyć nizoral i od nowa łupież
Odliczam do Mysi.

Cukierek!!! !!!
Ty masz bardzo podobną strukturę włosy chyba do moich bo zanim były pocieniowane wyglądały tak jak Twoje ale jakie gęste, duże loki!
Czy Ty je mazasz tylko henna?

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-09-04 o 17:43
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 17:46   #4682
Newquay
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Dziewczyny wybralam sie na zakupy i wrocilam z coz troche innym zestawem kosmetykow

W zalaczeniu zdjecia wraz ze skladem
Co myslicie o takim zestawie naprawczym?
Bübchen, kinder shampoo
Garnier, Vanilie-Milch-Papaya
Alverde, odzywka Aloe Vera ,Hibiskus
Alverde olejek mandel-argan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bubchen.jpg (50,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bubchendrugastr.jpg (58,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg garnier.jpg (52,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg garnierdrugastr.jpg (76,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg alverde.jpg (40,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg alverdeodydrugastr.jpg (61,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olejekalverde.jpg (41,7 KB, 3 załadowań)
Newquay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 18:14   #4683
Dink
Rozeznanie

Dzisiaj 4 raz umyłam włosy odżywką i poza tym że wydaje mi się że cały czas są niedomyte, niestety zauważyłam wzmożone wypadanie , więc daję sobie spokój, chyba mi nie służy. A co myślicie o tym http://ecospa.pl/produkt/baza-szamponowa-ekologiczna? Nadaje się jako łagodny szampon bez żadnych dodatków? Mam nadzieję, że tak bo już zamówiłam
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 18:50   #4684
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Fajne takie coś tylko fajnie byłoby do tego coś dodać jak tam pisze. Ze środków myjących tylko jest Lauryl Betaine. Ale guma może po dłuższym stosowaniu obciążać gdyż jest silikonem czy czymś podobnym.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:41   #4685
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Newquay Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybralam sie na zakupy i wrocilam z coz troche innym zestawem kosmetykow

Bübchen, kinder shampoo
Dobry zestaw, chociaż ten garnier ma silikon to tak średnio do oczyszczania. Ale na pewno ułatwi rozczesywanie i ochroni włosy
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:04   #4686
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dobry zestaw, chociaż ten garnier ma silikon to tak średnio do oczyszczania. Ale na pewno ułatwi rozczesywanie i ochroni włosy
Ja myślę że na początku to te silikony są świetne bo przynajmniej nie ma załamki
Stary 2014-09-04, 21:23   #4687
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Cukierek!!! !!!
Ty masz bardzo podobną strukturę włosy chyba do moich bo zanim były pocieniowane wyglądały tak jak Twoje ale jakie gęste, duże loki!
Czy Ty je mazasz tylko henna?

Masz zdjęcie z tego czasu gdy były nie pocieniowane?
Nasze włosy o ile mi się wydaje nie lubią tych samych produktów, bo chyba twoje lubią kreatynę np ( o ile dobrze pamiętam), a u mnie po jednorazowym użyciu biovaxa kreatynowego to na głowie miotła.
Wstyd się przyznać, ale nie używam henny, tylko zwykłych drogeryjnych farb, gdzieś kiedyś przeczytałam, że henna może strasznie spuszyć włosy i jakoś się boje jej użyć.. Jak również obawiam się tego, że będzie ją strasznie ciężko domyć ze skóry .. O ile dobrze pamiętam, to chyba właśnie Ty używasz henny? Byłabym bardzo wdzięczna o jakieś wskazówki

Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 22:46   #4688
Newquay
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny. No to start zaczynam regenerację Jutro na dwie godzinki nałoże na włoski olejek i ciekawe czy coś się zadzieje. Miłej nocki

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja myślę że na początku to te silikony są świetne bo przynajmniej nie ma załamki
Jakiej załamki?nie rozumiem
Stary 2014-09-04, 22:58   #4689
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. No to start zaczynam regenerację Jutro na dwie godzinki nałoże na włoski olejek i ciekawe czy coś się zadzieje. Miłej nocki

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Jakiej załamki?nie rozumiem
Magdzie chyba chodziło o to, że jak ktoś często ma zniszczone włosy i zmyje silikony to jeszcze bardziej widać zniszczenia bo silikony działają kondycjonująco, troszeczkę się nadbudowują i włosy wyglądają na zdrowsze niż są w rzeczywistości, ale to taki efekt od mycia do mycia. Jak mówiłam, umiejętnie stosowane przyniosą więcej pożytku niż szkody (świetnie zabezpieczają włosy, dodają blasku, zmniejszają puszenie..) ale nie mogą być podstawą pielęgnacji bo po prostu nie pielęgnują, nie poprawiają kondycji włosa samego w sobie, to takie troche oszukiwanie jak z makijażem u niektórych celebrytek - są ładne póki nie zmyją szpachli. Ja zaczęłam delikatnie wprowadzać silikony bo moje włosy bardzo nie lubiły kiedyś . Teraz stosuje na końcówki w serum i zobaczymy czy będą się mniej rozdwajały.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-09-04 o 23:03
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 23:33   #4690
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cukierku kochany, tak hennuje Ale i używam chemii na odrost.

A co do fotki to niestety póki były to się nie robiło dokumentacji, dopiero jak się popsulo to zaczęłam focic
Stary 2014-09-04, 23:35   #4691
AgusiA753
Raczkowanie

Qrde, piszę drugi raz, głupi touchpad :/
Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Dzięki, ale chodziło mi o wasze opinie, czy widzicie różnicę w działaniu?
Cytat:
Mam olejek arganowy z Rossmana. Sama nie wiem co wybrac. Moze dzis skocze do sklepu z naturalnymi kosmetykami i cos tam wynajde, najpierw jednak musze jeszcze troszke poczytac.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Moze maseczka, nie mam pojecia kochana. Ale wloski byly bardzo obciazone, wyschly same i kompletnie nie bylo skretu.

Wloski zabezpieczam olejkami, mam kilka, olejek z loreala kwiatowy, olejek arganowy, Marion macademia- yaung,z cameleo olejek do kreconych wlosow, z schaumy. Najbardziej lubie arganowy i ten z Mariona po nim wloski pieknie pachna i slicznie sie blyszcza.

Dziewczyny a co myslicie o maseczce z żółtek? Stosowalyscie? Jakie efekty? Dawno temu nakladalam na wloski i chyba byly bardzo mieciutkie po zoltkach. To bylo lata temu i pamietam jak przez mgle
Bardzo możliwe, że ta maseczka mogła obciążyć, ma parafinę między innymi.
Te olejki, które opisujesz mają olejki tylko w nazwie. To są sylikony do zabezpieczania końcówek. Nie nadają się do olejowania. A arganowy jaki masz, prawdziwy?
Jak pisała Klaudenc żółtko to proteiny. Jak nawilżysz włoski to możesz spróbować, ma proteiny wielkocząsteczkowe, więc może się sprawdzić

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość
Zaczęłam reanimować włosy wodą i joaśką. Oto efekty. Chyba zaprzyjaźnimy się na dłużej Tak prezentują się dwa dni po myciu.

Żeby nie było nie mam takich dużych, czarnych odrostów, nie wiem czemu zdjęcie tak wyszło, aż dzisiaj siedziałam i w lusterku oglądałam

Załącznik 5782335
śliczne!
Cytat:

Bübchen, kinder shampoo
Nie wiem czy Bubchen jest taki łagodny... Garnier typowo nie oczyści, bardzo wysoko ma sylikon, ale u Ciebie na mocno zniszczonych włosach, może się sprawdzić. Do odżywki Alvedre możesz dorzucić kapkę olejku z Alvedre (lub jakiegoś czystego, oliwa, słonecznikowy) żeby złagodzić alkohol w składzie. Zaopatrzyłabym się jeszcze w mocno nawilżającą maskę i lekką odżywkę b/s.
Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Dzisiaj 4 raz umyłam włosy odżywką i poza tym że wydaje mi się że cały czas są niedomyte, niestety zauważyłam wzmożone wypadanie , więc daję sobie spokój, chyba mi nie służy. A co myślicie o tym http://ecospa.pl/produkt/baza-szamponowa-ekologiczna? Nadaje się jako łagodny szampon bez żadnych dodatków? Mam nadzieję, że tak bo już zamówiłam
Nie ma się co zmuszać. Baza bardzo fajna, koniecznie daj znać jak się sprawdza
Stary 2014-09-05, 09:47   #4692
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Qrde, piszę drugi raz, głupi touchpad :/

Nie wiem czy Bubchen jest taki łagodny... Garnier typowo nie oczyści, bardzo wysoko ma sylikon, ale u Ciebie na mocno zniszczonych włosach, może się sprawdzić. Do odżywki Alvedre możesz dorzucić kapkę olejku z Alvedre (lub jakiegoś czystego, oliwa, słonecznikowy) żeby złagodzić alkohol w składzie. Zaopatrzyłabym się jeszcze w mocno nawilżającą maskę i lekką odżywkę b/s.
Wiec co zamiast Bubchen i Garnier wybrać z zagranicznych firm, bo jestem w Niemczech.
Jaką maskę i odżywkę polecasz?

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Magdzie chyba chodziło o to, że jak ktoś często ma zniszczone włosy i zmyje silikony to jeszcze bardziej widać zniszczenia bo silikony działają kondycjonująco, troszeczkę się nadbudowują i włosy wyglądają na zdrowsze niż są w rzeczywistości, ale to taki efekt od mycia do mycia. Jak mówiłam, umiejętnie stosowane przyniosą więcej pożytku niż szkody (świetnie zabezpieczają włosy, dodają blasku, zmniejszają puszenie..) ale nie mogą być podstawą pielęgnacji bo po prostu nie pielęgnują, nie poprawiają kondycji włosa samego w sobie, to takie troche oszukiwanie jak z makijażem u niektórych celebrytek - są ładne póki nie zmyją szpachli. Ja zaczęłam delikatnie wprowadzać silikony bo moje włosy bardzo nie lubiły kiedyś . Teraz stosuje na końcówki w serum i zobaczymy czy będą się mniej rozdwajały.
Dziękuję za wytłumaczenie Jaki w takim razie wybrać szampon?
Stary 2014-09-05, 09:59   #4693
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Dokładnie to miałam na myśli. Pełnią rolę ochraniacza ale nie uzdrowią Ci cudownie włosów mimo że tak się wydaje po ich zastosowaniu

Moim zdaniem możesz ten stosować na początek. Jakie kosmetyki są w Niemczech to my nie mamy pojęcia. Musisz sama chodzić i spisywać jakie są kosmetyki - może niektóre już przeanalizowane i się nadają?
Ja jak pojechałam do UK spędziłam sporo godzin zanim doszłam do tego co mogę używać itd. Pełno z nich wrzucałam też do analizy. Sama czytałam składy, a do sklepów chodziłam z kartką pt. ' co unikać w kosmetykach' i stałam przed półkami czasem godzinę i analizowałam

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Jest jeszcze taka strona z wszystkimi kosmetykami. Sprawdź czy niektórych firm nie ma u Cb i wtedy wybierz
Stary 2014-09-05, 10:08   #4694
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Do odżywki Alvedre możesz dorzucić kapkę olejku z Alvedre (lub jakiegoś czystego, oliwa, słonecznikowy) żeby złagodzić alkohol w składzie.
Jeśli Alverde są podobne do granatowej Alterry, to ja bym nie dodawała do tego oleju. Używałam Alterry z alkoholem miesiącami i jedyny skutek, jaki zauważałam, to naprawdę ładne włosy po niej. Te odżywki mają już w sobie tyle emolientów, że nie dodawałabym oleju, chyba że okaże się, że odżywka nie dociąża włosów.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 10:09   #4695
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie to miałam na myśli. Pełnią rolę ochraniacza ale nie uzdrowią Ci cudownie włosów mimo że tak się wydaje po ich zastosowaniu

Moim zdaniem możesz ten stosować na początek. Jakie kosmetyki są w Niemczech to my nie mamy pojęcia. Musisz sama chodzić i spisywać jakie są kosmetyki - może niektóre już przeanalizowane i się nadają?
Ja jak pojechałam do UK spędziłam sporo godzin zanim doszłam do tego co mogę używać itd. Pełno z nich wrzucałam też do analizy. Sama czytałam składy, a do sklepów chodziłam z kartką pt. ' co unikać w kosmetykach' i stałam przed półkami czasem godzinę i analizowałam

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Jest jeszcze taka strona z wszystkimi kosmetykami. Sprawdź czy niektórych firm nie ma u Cb i wtedy wybierz
Dziękuję. Pomysł z kartka uważam za genialny tak musze zrobić. Póki co musze zużyć to co kupiłam, bo mnie mąż uzna za nalogowa maniaczke hehe. Kolejne zakupy będą z kartka ;-) musze jeszcze nabyć odpowiednią maskę. Co polecasz do silnego nawilżenia?
Stary 2014-09-05, 10:16   #4696
Klaudenc
Moderator

Używałam biowaxu ostatnio ciągle i w końcu przestał działać, a właściwie dziś na swej głowie zobaczyłam siano... spusza mnie takie brzydkie te włosy jakieś jak po proteinach, a wcześniej fruwały. Pewnie przez olej migdałowy, no cóż, trzeba wrócić do sprawdzonych rzeczy i nawilżyć włosiory. A byłam taka zadowolona na początku. bubu.

W ogóle dostałam sie do tej szkoły, idę dzis na lekcje. Muszę 2 godz w jedna stronę jechać x_x

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-09-05 o 10:18
Stary 2014-09-05, 10:26   #4697
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Używałam biowaxu ostatnio ciągle i w końcu przestał działać, a właściwie dziś na swej głowie zobaczyłam siano... spusza mnie takie brzydkie te włosy jakieś jak po proteinach, a wcześniej fruwały. Pewnie przez olej migdałowy, no cóż, trzeba wrócić do sprawdzonych rzeczy i nawilżyć włosiory. A byłam taka zadowolona na początku. bubu.

W ogóle dostałam sie do tej szkoły, idę dzis na lekcje. Muszę 2 godz w jedna stronę jechać x_x
Codziennie 4h drogi?!
A sorry to nie plotkowy
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 12:38   #4698
Joanku
Zadomowienie

Cytat:

Magda, a podrzucilabys w pw 'notatki'?
Bo ja w uk to niczego mam wrażenie nie mogę używać i wszystko to śmieci, a jak próbuje.poradzic coś angielkom to sama nie wiem z czego wybierać...
Tyko te shaumy zdają egzamin.
Stary 2014-09-05, 12:53   #4699
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za wytłumaczenie Jaki w takim razie wybrać szampon?
Pisałam Ci o tej Shaumie 7 ziół. Nie ma silikonów, ma sporo ekstraktów więc włosy nie będą się aż tak plątać przy myciu. Powinnaś znaleźć go bez problemu w Niemczech bo to niemiecka firma z tego co wiem.

http://i2.pinger.pl/pgr120/6412ee45002008894f304a0c - zdjęcie
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 13:41   #4700
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby nie było nie mam takich dużych, czarnych odrostów, nie wiem czemu zdjęcie tak wyszło, aż dzisiaj siedziałam i w lusterku oglądałam
Bardzo ładny kolor
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 14:55   #4701
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda, a podrzucilabys w pw 'notatki'?
Bo ja w uk to niczego mam wrażenie nie mogę używać i wszystko to śmieci, a jak próbuje.poradzic coś angielkom to sama nie wiem z czego wybierać...
Tyko te shaumy zdają egzamin.
wiesz dużo mi uciekło bo wszystko miałam na telefonie który mi ukradziono jeszcze w UK
ale ja dużo wrzucałam na analizy tam możesz poszukać. Eloe jeszcze wtedy była i sprawdzała. M.in. szampony i odżywki. Część ściągałam z PL jak farmonę czy szampon Barwy ale dużo mi zostało z Anglii jeszcze kosmetyków.

Co do składów to siedziałam nad składnikami i zapisywałam które są ok + a które nie - potem alfabetycznie zrobiłam i później stałam przed szafa w sklepie i patrzyłam w telefon żałowałam że nie mogłam sobie wrzucić w telefon strony gdzie wpisywało się cały skład i wyskakiwało co to jest. O ta KLIK
Stary 2014-09-05, 15:10   #4702
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MyNameIsSophie Pokaż wiadomość

Mam tylko pytanie, możecie doradzić jakąś odżywkę bez spłukiwania?
Nie musi to być typowa odżywka bs, możesz używać każdej odżywki ds, tylko w odpowiednio mniejszej ilości
Dobry jest balsam green pharmacy z arganem i granatem, od dłuższego czasu używam go już tylko bs, jest joanna lniana, ale ona jest lżejsza od gp, jest odżywka yves rocher do włosów kręconych z baobabem, ale ona już cięższa

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Niestety, ale ich jeszcze nie odbudowałam, bo dopiero niedawno zaczęłam o nie dbać. Ale przede wszystkim olejowanie bardzo mi pomogło.

Zdjęcie pierwsze z maja, drugie aktualne.
Widać, że są bardziej nawilżone

Cytat:
Ooo nowość...
...yyy quaternium-87 (czy to to samo co w makadamia i kokos?), gliceryna wysoko- no i koniec podniecenia. Ale nie skreślam. Daj znać jak się spisuje
Tak, quaternium też było w makadamia kokos Ja też nie lubię gliceryny, ale w wielu biovaxach nie robi mi krzywdy Zdam relację

Cytat:
Mam olejek arganowy z Rossmana. Sama nie wiem co wybrac. Moze dzis skocze do sklepu z naturalnymi kosmetykami i cos tam wynajde, najpierw jednak musze jeszcze troszke poczytac.

Dziewczyny a co myslicie o maseczce z żółtek? Stosowalyscie? Jakie efekty? Dawno temu nakladalam na wloski i chyba byly bardzo mieciutkie po zoltkach. To bylo lata temu i pamietam jak przez mgle
A ten arganowy to taki z silikonami na końcówki, czy czysty?
Maseczka z żółek - robiłam dawno temu z olejem, u mnie ładnie podkreślała skręt i chyba nie puszyła, ale słabo pamiętam

Cytat:
Zaczęłam reanimować włosy wodą i joaśką. Oto efekty. Chyba zaprzyjaźnimy się na dłużej Tak prezentują się dwa dni po myciu.

Załącznik 5782335
Bardzo ładnie I kolorek podoba mi się

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
poniosłam dziś spektaku;arną porażke stylizacyjną (a umówmy się ze jazda na rowerze też się do tego przyczyniła)
więc macie w zamian moj warkocz
Warkocz też nam się podoba

Cytat:

Bübchen, kinder shampoo
Olejke alverde uwielbiam Odżywka z aloesem może spisać się fajnie, emolientowa. Przydałoby się coś typowo nawilżającego Tylko nie wiem, co tam w Niemczech masz.

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Powinna być w porządku

Cytat:

A może się Kochana przenawilżyłaś? Biovax ma i glicerynę, i miód, może to jednak to?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 15:20   #4703
Newquay
Raczkowanie

Dziś wypróbowałam olejek alverde z arganem i migdałem do olejowania. Trzymałam go na włosach ponad trzy godziny. Włosy umylam szamponem Bubchen Kinder shampoo, który splatal mi włosy jak żaden inny ale za to jest wydajny i pieni się świetnie.Nałożyłam potem odżywkę Alverde z aloe vera i hibiskus. Poradziła sobie z tymi splatanymi klakami. Włoski mi schna, ale już mogę powiedzieć, że są delikatne i bardzo mięciutkie, bardzo. Skrętu nie ma dalej, ale włosy są wyjątkowo mięciutkie, jestem bardzo zdziwiona i zadowolona z tego powodu. Czekam na powrót loków.

Edytowane przez Newquay
Czas edycji: 2014-09-05 o 15:24
Stary 2014-09-05, 15:36   #4704
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cytat:
Cukierku kochany, tak hennuje :ehem: Ale i używam chemii na odrost.

A co do fotki to niestety póki były to się nie robiło dokumentacji, dopiero jak się popsulo to zaczęłam focic :(
Szkoda, że nie masz zdjęć. :-) A jak z tą henną? Dużo puszy? Ciężko ją domyć, jak się chlapnie na skórę? Wydajna jest? Chyba następnym razem wypróbuję hennę :-) Przepraszam, za milion pytań :cmok:

myszka2020, Imperfecta, AgusiA753- dziękuję kochane :o

Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 16:22   #4705
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda, że nie masz zdjęć. A jak z tą henną? Dużo puszy? Ciężko ją domyć, jak się chlapnie na skórę? Wydajna jest? Chyba następnym razem wypróbuję hennę Przepraszam, za milion pytań

myszka2020, Imperfecta, AgusiA753- dziękuję kochane
To wszystko o kwestie indywidualne w moim wypadku nic nie puszy.
ja nie wiem co to są za legendy miejskie, że tak niby strasznie puszy i taką krzywdę robi, jeszcze włosy oblepia, co powoduje wypadanie.
Owszem, są przypadki ale są to wypadki pojedyńcze, i też zależy jak Twoje włosy reagują na zioła.
Ja zawsze przed hennowaniem porządnie kremuje okolice czoła i dookoła głowy i nie ma żadnego problemu z domywaniem.
Na swoje włosy używam około 150 gram, henna minimalnie wypłukuje się, ale ja nie robię niczego oprócz 5-10 centymetrów przy odroście, bo cała reszta od roku się trzyma nic nie muszę robić, jakby naturalnie takie rude były...
To przede wszystkim dla mnie stawia henne bardzo wysoko w koloryzacji bo nigdy nie wyglądam tak słabo jak schodzi farba i sprana koloru...
Stary 2014-09-05, 17:52   #4706
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

A ten arganowy to taki z silikonami na końcówki, czy czysty?
Maseczka z żółek - robiłam dawno temu z olejem, u mnie ładnie podkreślała skręt i chyba nie puszyła, ale słabo pamiętam

Olejke alverde uwielbiam Odżywka z aloesem może spisać się fajnie, emolientowa. Przydałoby się coś typowo nawilżającego Tylko nie wiem, co tam w Niemczech masz.
?
olejek arganowy mam z rossmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oil-serum.html
zamierzam nabyc prawdziwy 100%

Olejek alverde zrobil na mnie duze wrazenie, wlosy sa mieciutenke, smialo moge polecac

W Niemczech jest tego pelno, co dusza zapragnie Tylko ja sie dopiero ucze prawidlowej pielegnacji i dlatego tak namietnie pytam Brak tylko polskich produktow chociaz w Müllerze widzialam juz kremy Ziaja milo bylo widziec
Stary 2014-09-05, 18:00   #4707
Klaudenc
Moderator

Myszka2020 - z pewnością nie ;D po migdałowym kiedyś też tak miałam, włosy po nim były okropne. szczególnie, że mam włosy suche bardzo i póki je nawilżę to będzie to trwać miesiącami.

Mi henna robi spustoszenie, są po niej tak suche jak siano dosłownie. Ale ja mam takie włosy i bardzo łatwo je wysuszyć, nigdy nie były miękkie jako tako ;D
Stary 2014-09-05, 18:01   #4708
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
olejek arganowy mam z rossmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oil-serum.html
ten olejek to sam silikon Jest taka złota zasada analizowania składów że co po zapachu to w ilościach śladowych. Na początku masz największe stężenie czyli silikon, a gdzieś na końcu dopiero cokolwiek z oil

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Idealny dla zabezpieczania końcówek
Stary 2014-09-05, 18:59   #4709
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Myszka2020 - z pewnością nie ;D po migdałowym kiedyś też tak miałam, włosy po nim były okropne. szczególnie, że mam włosy suche bardzo i póki je nawilżę to będzie to trwać miesiącami.

Mi henna robi spustoszenie, są po niej tak suche jak siano dosłownie. Ale ja mam takie włosy i bardzo łatwo je wysuszyć, nigdy nie były miękkie jako tako ;D
Aa chyba, że tak. Moją koleżanką migdał i wszystko, co ma dość dużo omega 9 też niestety puszy. Szkoda, bo wszystkie biovaxy go mają

W moim przypadku włosięta po hennie są bardziej przez 2 dni, do pierwszego mycia po hennowaniu

Cytat:

Olejek alverde zrobil na mnie duze wrazenie, wlosy sa mieciutenke, smialo moge polecac

W Niemczech jest tego pelno, co dusza zapragnie Tylko ja sie dopiero ucze prawidlowej pielegnacji i dlatego tak namietnie pytam Brak tylko polskich produktow chociaz w Müllerze widzialam juz kremy Ziaja milo bylo widziec
Uwielbiam ten olejek z alverde, piękny blask mi dawał
Zazdroszczę Ci dostępnu do alverde, kusi to, czego nie mamy
Choć mam odlewki niemalże wszystkich odżywek z alverde, ale przetesowałam dopiero 2
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 20:55   #4710
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Link do żelu nie zadziałał, więc podaję jeszcze raz http://www.superkoszyk .pl/taft-zel-do-wlosow-150-ml-invisible-power-hold-mega-strong.html (spacja pomiędzy koszyk, a pl). A może któraś z Was już go miała? Jak wrażenia?
Ja używam niekiedy męskiego żelu z taft najmocniejszego (podkradam mężowi), pachnie tanimi męskimi perfumami ale jest fajny

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości