|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
za wizytę i udane zakupy ![]() bardzo ładnie
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
![]() póki co tak. w CH jest najczęściej pokój matki i dziecka. Gdy jest to po prostu krzesło w WC dla niepełnosprawnych, to ja chodziłam do przymierzalni np. w H&Mie. Najczęściej jednak karmiłam w Smyku lub Mothercare.
|
|
#1173 |
|
Konto usunięte
|
Mlebi gratki!!!
Ja byłam wczoraj w pokoju matki w Agorze w Bytomiu, no bajka, sliczny, jasny, bez porównania z ta ciemną klitka w scc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1174 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
Mam teraz krótkie takie za ucho ale jednej długości. Cytat:
![]() Cytat:
W przymierzalniach sa kamery ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
fiolus- jutro jadę do gin odebrać powtórny wynik Gbs, za tydzień-jak zdążę- ostatnia wizyta, potem kolejna rozmowa z położną i chyba szpital jeszcze przed tp...
Trzymam kciuki za wizyty z chłopakami i udane zakupy oraz spokojne karmienie
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko A Ty teraz bedziesz miec cc?
Najgorsze, ze musze isc do CH bez stanika |
|
|
|
#1177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu się boisz, dobra bluzka i jedziesz. przykryjesz się pieluszką.a propo bluzek chyba muszę jeszcze ze 2 kupić bo ciągle tylko jedną przepieram ja ostatnio zauważyłam, że istnieją miejsca parkingowe dla kobiet z małymi dziećmi. świetny pomysł. Cytat:
za wynika jak sprawa z łóżeczkiem? Kasia dalej w nim śpi? Cytat:
a nie masz jakiegoś miekkiego który będziesz mogła podciągnąć do karmienia?
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Jakiś czas temu wymieniłam staniki na dobrze dobrane
I nie da się w nich za bardzo karmić, bo mają ścisłe obwody i miseczki dobrze przylegające. Pierwsze co to idę do sklepu stanikowegoKtóż mógł przypuszczać, że JA będę karmić, brzmi jak science - fiction. |
|
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no zdaje sie, ze kamer w przymierzalniach wrecz byc nie moze. Pamietam afere x lat temu ze aklepy byly za to karane.
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
nawet jeśli, to nie przeszkadza mi to
zazwyczaj miałam jakiś szal na szyi. Cytat:
takie brafiterskie staniki nie są dobre dla (karmiących) piersi... nosiłam najpierw miękkie, potem (jak się laktacja unormowała) zainwestowałam w dobry mamino-brafiterski + gorseciarki, a w tych miękkich spałam (tak mi zaleciła położna, jak zobaczyła mój nie mały rozmiar...)
|
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
Berbie, znam marzenia o kosmetyczce
![]() Ciesze, sie ze wczoraj sie wyrwalam, bo od razu czuje sie lepiej. I twarz jakas taka ładniejsza ![]() Fiolusiek, nie wierzylas, ze uda Ci sie kp? Zaraz jadę po TZ na lotnisko. Nie było go 5 dni, ciekawe czy go T pozna ![]() Jak na wakacjach sie nie widzieli 3 tyg to T na widok TZ sie popłakał strasznie. Pani, wykrakalas z tym cyckiem prsy zabkowaniu. Dzis juz 3 raz sie karmimy. Heh. |
|
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja np. do snu i często po domu zakładam takie sportowe topy http://www.bazarek.pl/produkt/829706...isty-hurt.html mam staników kilka bawełnianych po domu i jeden taki ładniejszy Alles, zamówiłam drugi ale coś długo nie przychodzi ![]() Cytat:
już nie mogę się doczekać.teraz ciągle szukam fryzjerki, która by przyszłą do domu i mnie uczesała w niedzielę rano i kalpa i byłam w bibliotece wypożyczyłam wierszyki bo wszystko co w domu miałam już przeczytałam i mi nudno Krzysiowi penie wszystko jedno ile razy ten sam mu czytam, ale ja potrzebuję nowych wrażeń. polecacie jakichś mniej słynnych poetów dziecięcych? Brzechwę, Tuwima i Fredrę już przerobiliśmy. Ja polecam Magdalenę Samozwaniec i Ryszarda Twardocha.dziś jeszcze zapraszanie gości na chrzciny. rozdzielamy się z tż i każdy jedzie swoją rodzinę zapraszać bo musimy powoli listę osób podać a nikt nie zaproszony a w niedzielę jeszcze kobity z mojej pracy przychodzą go zobaczyć wczoraj dostaliśmy bujaczek z FP i nawet nie ma kiedy go złożyć
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka, ja na szybko, najpierw co u nas..mamy pierwszy zlobkowy katar (ja razem z Tosia) wczoraj nam się budzila z 7 razy w nocy, ale dalam jej wczorajszego dnia wszystko co możliwe (inhalacja sf, masc majerankowa, oczyszczenie noska, dexapico - bo sporadycznie zaczynala kaszleć, fenistil) dziś jest już lepiej, obudzila się spiewajac i z suchum miejscem pod nosem, chodz caly czas jej furgocze, bylysmy w zlobku, dziś 2 godziny ze mna i pol h sama ja zostawiłam na obiad-powiedziałam ze "mama wychodzi na chwile do sklepu i wroci po obiadku i Cie odbierze" a co na to moja Tosia - "yhy" i pomachala mi papa i zaczela się bawic
wyszłam a serce mi drzalo..........były rozne placze, krzyki, zdawalo mi się ze to Tosia, ale nie, Pani wyszla i powiedziała ze Tosia nie usiadła do jedzenie i ze sobie chodzi - kurcze później pomyslalam ze co, tzn ze nie sadzają dzieci do stolikow - może Tosia nie wiedziała ze ma tez jesc - w poniedziałek musze powiedzieć to opiekunkom, tak być nie może...Tosie wyprowadzono do mnie na korytarz i oczywiście zaczela robic cudaczka- moje kochane Paniczka a u Was to nie było okresu adaptacyjnego ze rodzicie wchodzą z dziecmi na godzine, dwie?!
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej my po wizycie
napisze teraz na szybko tylko ze wszystko jest dobrze |
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
Cudnie!!!
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1188 |
|
Konto usunięte
|
Hope świetnie
![]() Ja umieram. @ stulecia po prostu... Brzuch boli, leje się ze mnie. MASAKRA! Ale zamówiłam już testy owu, zostało tylko umówić się do gina. Spróbuję podejść dzisiaj po pracy ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48017348]Hope świetnie
![]() Ja umieram. @ stulecia po prostu... Brzuch boli, leje się ze mnie. MASAKRA! Ale zamówiłam już testy owu, zostało tylko umówić się do gina. Spróbuję podejść dzisiaj po pracy ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Oj misiu! Biedaku. Co to się z Toba dzieje że takie dziwne te miesiączki... Ja @ będę mieć za tydzień.
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-09-05 o 15:03 |
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł.
Podczytuje na szybko z ukrycia. Uczę Maksia spania w dzień w łóżeczku a nie na rękach. Oboje jesteśmy wykończeni ![]() Hope ciesze się że wszystko ok. Mleb gratuluję syneczka! Pani W posiewie wyszły pałeczki zapalenia płuc ![]() Ale dla lekarza posiew z worka jest tylko wtedy wiarygodny jak będzie ujemny. I musze do kubka... Mały nie gorączkuje, wyniki badania moczu ogólnego ok, morfologia ok, sikanie nie sprawia mu dyskomfortu wiec to raczej nie ZUM. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-09-05 o 15:09 |
|
|
|
#1191 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory nic się nie dzieje. Zawsze miałam obfite i bolesne miesiączki, wszystko w normie
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1192 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój jutro leci do Portugalii (potem Hiszpania). coś czuję, że każdy samolot będzie "tata ziuuum" ![]() Cytat:
zdrów!Cytat:
![]() na tym etapie (czytania tak naprawdę dla siebie) polecam szczerze Hannę Łachocką i "Wróbelki Elemelki". Rytmiczna proza, którą czyta się jak wiersz. a i fabuła jest, i coś się dzieje i bogate słownictwo, ładna linia melodyjna, fajnie się czyta. Cytat:
Cytat:
)![]() ![]() czekam na rozpisanie ![]() Cytat:
![]() Obowiązkowe szczepienia zakończone (nie obowiązkowe też )
|
|
|
#1193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1194 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48017348]Hope świetnie
![]() Ja umieram. @ stulecia po prostu... Brzuch boli, leje się ze mnie. MASAKRA! Ale zamówiłam już testy owu, zostało tylko umówić się do gina. Spróbuję podejść dzisiaj po pracy ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Biedna Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądalismy zdjęcia, czasem zacinajacy sie skype
|
|
#1196 | ||
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48011389]Mlebi gratki!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek Mam złe wspomnienia z kp S. Byłam przekonana, że braknie mi pokarmu i siły do walki.
My po wizycie. Wszystko ok. Dostaliśmy receptę na maść na oczka bo lekko ropieją. Zważyłam go i waży już 3660 g w ubraniu |
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE- nadal nie mamy łóżeczka dla Kasi- tym samym i dla Tosi, przez weekend coś ostatecznie postanowimy
hope- nie mogło być inaczej fioluś- brawo dla Stasia - no i dla Ciebie uściski za karmienie jak zakupy? buciki są?
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko Zakupy średnio udane. S. co prawda ma buciki, podczas przymierzania chciałam zobaczyć jak w nich chodzi i uciekł mi poza sklep, już bałam się, że posądzą mnie, że chcę je ukraść.Ja nadal bez stanika
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fio kupiłaś stanik? mi przyszedł drugi Alles i zdecydowanie lepiej modeluje biust. kucyk jak rehabilitacja? jedziecie nad morze? my wymęczeni na maxa
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

za wizytę i udane zakupy 

Najważniejsze, że wszystko ok
a nie masz jakiegoś miekkiego który będziesz mogła podciągnąć do karmienia?