|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
A ja nie wiem dziewczyny, może stara jestem ale jakoś mi to lata co z moim ciałem będzie. Mam zamiar oczywiście zacząć ćwiczyć jak będzie to możliwe, ale nie mam wielkiej spiny, że już teraz szybciutko muszę wrócić do formy. Brzuch mi sterczy, skóra jest rozciągnięta, celulitis nie zszedł całkowicie no i co zrobić... Bardziej mnie wkurza, że ciuchów nie mam bo te ciążowe za duże, te "przed-ciażowe" za małe. Do sklepów normalnych 25 km, z młodym wyprawa na zakupy mi się nie uśmiecha. A zamówiłam coś przez internet to pierwszy sweterek który przyszedł jest za duży eh..
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Thefall kazdy ma inne podejscie w tym.temacie jak we wszystkich zreszta
![]() Co do ciuchow to mam ten sam problem... Najgorzej ze spodniami:/ kupilam ostatnio sobie jedna pare i okazalo sie ze mi z tylka spadaja strasznie, nawet pasek nie pomaga i nie to ze sa za duze tylko mega obcisle w nogach i to je ciagnie w dol jakby Jutro w Lidlu sa spodnie na gumie, mam zamiar kupic z 2 pary... Dziewczyny czy przy karmieniu mm kupa tez moze byc zielonkawa? Mala chyba naprawde ma te kolki, 3 nieprzespana noc za nami, przed chwila dopiero zasnela u mnie na klacie... Ogolnie od kilku dni to jedyne miejsce w ktorym zasypia:/ czasem uda mi sie ja polozyc do lozeczka albo kolyski i spi dalej a czasem jak ja poloze to od razu sie budzi... Dzisiaj w nocy tez tak spalysmy ale jak sie obudzilam to szybko ja odlozylam bo balam sie ze mi spadnie... Ale juz nie dawalam rady i oczy same mi sie zamknely:/ eh, ciezko jest ostatnio:/ Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Ja też czekam aż się skończy polog i od razu się za siebie biorę bo nie mogę patrzeć w lustro. Po ciąży zostały mi uda i boki i wszystkie spodnie są niby dobre ale mocno obcisle. Do wiosny musze się pozbyć 11 kilo
po ciąży zostało mi 3 resztę chciałam zrzucic już wcześniej ![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dzisiaj ładnie spala
Wstawala o 4 i 7 ![]() A teraz wisi na cycku i każda próba odłożenia do łóżeczka kończy się płaczem
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall, jestem tak samo 'stara' jak Ty
wiec to chyba faktyczńie, jak pisze Zuken, zalezy od podejscia.Ja nigdy nie czulam sie dobrze sama ze soba..a teraz, jak wygladam jeszcze gorzej, czuje sie fatalnie Zuken, a robisz cos z tymi rozstepami? Smarujesz czyms? Zastanawiam sie, czym by je potraktowac ![]() I mi nawet nie chodzi o wychodzenie np na plaze, bo i tak zawsze zakladam jednoczesciowy stroj, ale o to, ze tak mi z nimi fatalnie ![]() Z ciuchow, to tez mam problem. Chodze w ciazowych spodniach, ktore sa mi ciut za duze...bo te sprzed ciazy wszystkie sa za male Zuken, Twoja Mela od dzis jest niemowlakiem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
06.10 mam wizytę u dermatologa
Mam nadzieje ze zaradzi mi coś na rozstępy
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Przy wzroście?
|
#132 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- 170 |
||
|
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem w sumie pozytywnie zaskoczona wyglądem. Spadło mi w ciągu 10 dni 10kg. Jeszcze z 7 zostało, ale nie rażą mnie tak bardzo po oczach. Bałam się tych rozstępów, ale okazało się, że na brzuchu są prawie nie widoczne jak brzuch się obkurczył, jedynie biodra obstukane. Mam nadzieję, że zbledną. Smaruję non-stop
![]() Nastawiałam się na tragedię i może dlatego w sumie myślę, że nie ma lipy Daję sobie jeszcze czas ![]() Wczoraj midwife nas wyciućkała i nie przyszła Dzisiaj zadzwoniła, żeby przyjść do niej. Całe szczęście wszystko jest OK. Ninka ładnie przybiera na wadze, macica jednak się w końcu obkurczyła i jesteśmy wolne Przejmuje nas health visitor teraz |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Jak u was z apetytem ?
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam dziecię z ojcem w domu i pojechałam szukać kiecki na wesele. Kocham ten sklep, weszłam w xs
nie było mnie godzinę z hakiem, a pod koniec drogi powrotnej już leciałam prawie 120 km/h żeby być szybciej w domu ;-)---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Ja gdybym mogła to nie przestawałabym jeść ;-)
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam wcale, ale wmuszam w siebie z powodu anemii. Muszę się odżywiać, a nie mam do tego głowy
![]() TŻ przygotowuje mi domowej roboty koktajle owocowe
Edytowane przez karoseria Czas edycji: 2014-09-05 o 12:48 |
|
|
|
#138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wieku i powrotu do figury, to ja jako babcia tego forum powiem wam, ze corcie rodzilam gdy mialam 32 lata i bylam zalamana swoim wygladam po ciazy, jednak w dwa lata moje cialo znowu wygladalo jak dawniej! No moze z wyjatkiem pepka, ale mam przepukline wiec.. Teraz zamiast chudnac znowu tyje, bo jem jak wariatka, nie moge sie opanowac... nie ma silnej woli i jestem zla sama na siebie! Chcialam cwiczyc, ale przyszla polozna i powiedziala, zebym wstrzymala sie z pasem pociazowym i cwiczeniami do wizyty u gina... grzecznie posluchalam, bo nie chce dodatkowych komplikacji... Ja zrobie wszystko zeby wrocic do formy, bo inaczej bede zla na siebie i pol swiata, chce sie czuc dobrze sama ze soba, bo to, ze mam ponad 36 lat nie znaczy, ze mam wygladac jak pasztet! Poza tym wysportowane cialo, to zdrowe cialo! Moze jestem prozna, ale teraz, gdy granice wieku sie przesuwaja i 60-latki moga swietnie wygladac dlaczego ja 36-latka mam wygladac jak zakapior?? Bo mam juz meza i dziecko i nie musze sie starac...??? Chce sie starac sama dla siebie! A jak znowu kupie sobie pudelko lodow, to wezme i sama kopne sie w tylek! Daje Wam przyzwolenie, ze jak bede biadolic, ze nie moge schudnac, a pozniej przyznam sie do lodow, cukierkow itd,. to macie prawo, ba obowiazek pojechac mi po rajtuzach!!!
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-09-05 o 12:49 |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też
Przeszłam na ciemne pieczywo - bo bułki bym tylko jadła z masłem całymi dniami a tak szczerze wciskam w siebie żeby mi laktacja nie zanikla I zajadam się waflami ryzowymi |
|
|
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie trzeba mieć skierowania
|
|
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mela jest już duża Jestem głupia bo jest mi przykro że już nigdy nie będzie taka maciupka ![]() Cytat:
?Ja też
|
||
|
|
|
#143 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jak mala marudzi w dzień to biore ja na spacer i wtedy smacznie spi u nas to działa może u was tez zadziala o mega ja mogę jesc co 5 min ale ograniczam bo inaczej nigdy tego brzucha nie zgubie ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja tez sie czuje ''leciwie'' z moimi 34.W normie. Czasem jem coskolwiek co da sie przygotowac prawa reka, bo na lewej nosze malego . Ogolnie jestem pozytywnie zaskoczona ze tak niewiele negatywnych zmian zaszlo w moim ciele - brzuch prawie mi zniknal, troche luznej skory tylko zostalo, mieszcze sie w spodnie nr 38, rozstepow zadnych nie dostalam - ogolnie moze byc. Mam jeszcze okolo 8 kg do zrzucenia, troche treningu bedzie potrzebne zanim wbije sie znow w moje stare spodnie 36 .Masakra jakas uspic mlodego w dzien |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze kilka żylaków ogólnie jest masakra Płakałam tz przez to i obiecał mi usunięcie tego dziadostwa |
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała nie śpi w nocy nie w dzień, raczej o 1 nie pojadę z nią na spacer ![]() Ja nie karmię piersią ![]() Cytat:
Idzie ogólnie usunąć rozstępy czy tylko zmniejszyć ich widoczność?? |
||
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie! pamietacie mnie jeszcze? Witam sie w odchowalni
Podczytuje Was co jakis cz as,ale niestety nie mam czasu wlaczyc komp,a z tel nie lubie pisac, no ale doszlam do wniosku, ze"jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma" Moja cora zajmuje mi niemal 100% czasu,dla siebie w ciagu dnia mam kilka minut,szczegolnie ten tydzien i polowa poprzedniego byly ciezkie-problemy z brzuszkiem, u mnie zastoj pokarmu w jednej piersi i 3 dni goraczki 39 st, pozniej kryzys laktacyjny, Milenka byla przez 4 dni i 3 noce bardzo niespokojna,placzliwa,bo nie dojadala, ale walczylam, lezalam z nia caly czas i karmilam, nie dokarmialam i wszystko wraca do normy, podejrzewam, ze przyczyna kryzysu byla pani pediatra, ktora stwierdzila,ze malutka brzuszek boli od mojego mleka (a diete mam MEGA rygorystyczna)i zalecila karmic mm, nie zrobilam tego,ale psychika siadla,kilka dni wczesniej na sutku zrobil mi sie taki bialy punkcik (podczas tego zastoju), przez tel opisala to poloznaj i ona stwierdzila,ze to ropien i ze chyba trzeba bedzie zrezygnowac z karmienia i tez byl u mnie placz i ogromny stres, na szczescie, byl to tylko zatkane ujscie kanaliku mlekowego. Psychika ma ogromne znaczenie przy kp no i konsekwencja, moj tz widzac jak mala placze, jak fizycznie boli mnie karmienie przez obolale sutki chcial dokarmiac mm, ale protestowalam.Mam nadzieje,ze teraz bedzie juz dobrze i bede miec wystarczajaca ilosc pokarmu dla mojego Malego Gloda
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny MM co wasze dzieci robią przez cały dzień skoro odpada motyw wiszenia na cycku?
Moja laktacja nadal jest za przeproszeniem poj**bana. Rano mam kamienie i z każdego ściągam laktatorem po 120 a potem w dzień są prawie puste i on bez przerwy na nich wisi i wysusza do zera i co chwilę robi kupy.. ja nie mam 5 minut spokoju bo albo karmie albo przebieram. Pieluchy u mnie idą dosłownie tonami a dzieciak ciągle jest głodny i marudny.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

po ciąży zostało mi 3 resztę chciałam zrzucic już wcześniej 

Daję sobie jeszcze czas
Nie wiem jednak czemu ale teraz wygladaja jakbym conajmniej trojke dzieci nimi wykarmila