Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-05, 08:03   #121
TheFall
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

A ja nie wiem dziewczyny, może stara jestem ale jakoś mi to lata co z moim ciałem będzie. Mam zamiar oczywiście zacząć ćwiczyć jak będzie to możliwe, ale nie mam wielkiej spiny, że już teraz szybciutko muszę wrócić do formy. Brzuch mi sterczy, skóra jest rozciągnięta, celulitis nie zszedł całkowicie no i co zrobić... Bardziej mnie wkurza, że ciuchów nie mam bo te ciążowe za duże, te "przed-ciażowe" za małe. Do sklepów normalnych 25 km, z młodym wyprawa na zakupy mi się nie uśmiecha. A zamówiłam coś przez internet to pierwszy sweterek który przyszedł jest za duży eh..
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 08:23   #122
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Thefall kazdy ma inne podejscie w tym.temacie jak we wszystkich zreszta
Co do ciuchow to mam ten sam problem... Najgorzej ze spodniami:/ kupilam ostatnio sobie jedna pare i okazalo sie ze mi z tylka spadaja strasznie, nawet pasek nie pomaga i nie to ze sa za duze tylko mega obcisle w nogach i to je ciagnie w dol jakby
Jutro w Lidlu sa spodnie na gumie, mam zamiar kupic z 2 pary...

Dziewczyny czy przy karmieniu mm kupa tez moze byc zielonkawa?

Mala chyba naprawde ma te kolki, 3 nieprzespana noc za nami, przed chwila dopiero zasnela u mnie na klacie... Ogolnie od kilku dni to jedyne miejsce w ktorym zasypia:/ czasem uda mi sie ja polozyc do lozeczka albo kolyski i spi dalej a czasem jak ja poloze to od razu sie budzi... Dzisiaj w nocy tez tak spalysmy ale jak sie obudzilam to szybko ja odlozylam bo balam sie ze mi spadnie... Ale juz nie dawalam rady i oczy same mi sie zamknely:/ eh, ciezko jest ostatnio:/

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 09:41   #123
h4linka
Zadomowienie

Ja też czekam aż się skończy polog i od razu się za siebie biorę bo nie mogę patrzeć w lustro. Po ciąży zostały mi uda i boki i wszystkie spodnie są niby dobre ale mocno obcisle. Do wiosny musze się pozbyć 11 kilo po ciąży zostało mi 3 resztę chciałam zrzucic już wcześniej

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 09:41   #124
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
A ja nie wiem dziewczyny, może stara jestem ale jakoś mi to lata co z moim ciałem będzie. Mam zamiar oczywiście zacząć ćwiczyć jak będzie to możliwe, ale nie mam wielkiej spiny, że już teraz szybciutko muszę wrócić do formy. Brzuch mi sterczy, skóra jest rozciągnięta, celulitis nie zszedł całkowicie no i co zrobić... Bardziej mnie wkurza, że ciuchów nie mam bo te ciążowe za duże, te "przed-ciażowe" za małe. Do sklepów normalnych 25 km, z młodym wyprawa na zakupy mi się nie uśmiecha. A zamówiłam coś przez internet to pierwszy sweterek który przyszedł jest za duży eh..
Z tymi ciuchami to mam tak samo. Jedne za duże, a drugie za małe... do tego ostatnio z siostrą zrobiłam porządki w szafie i już w ogóle pusto się zrobiło... przydałoby się zrobić większe zakupy, ale chce jeszcze zgubić min 5kg!
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 10:25   #125
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Thefall kazdy ma inne podejscie w tym.temacie jak we wszystkich zreszta
Co do ciuchow to mam ten sam problem... Najgorzej ze spodniami:/ kupilam ostatnio sobie jedna pare i okazalo sie ze mi z tylka spadaja strasznie, nawet pasek nie pomaga i nie to ze sa za duze tylko mega obcisle w nogach i to je ciagnie w dol jakby
Jutro w Lidlu sa spodnie na gumie, mam zamiar kupic z 2 pary...

Dziewczyny czy przy karmieniu mm kupa tez moze byc zielonkawa?

Mala chyba naprawde ma te kolki, 3 nieprzespana noc za nami, przed chwila dopiero zasnela u mnie na klacie... Ogolnie od kilku dni to jedyne miejsce w ktorym zasypia:/ czasem uda mi sie ja polozyc do lozeczka albo kolyski i spi dalej a czasem jak ja poloze to od razu sie budzi... Dzisiaj w nocy tez tak spalysmy ale jak sie obudzilam to szybko ja odlozylam bo balam sie ze mi spadnie... Ale juz nie dawalam rady i oczy same mi sie zamknely:/ eh, ciezko jest ostatnio:/

Wydaje mi sie ze kupy mogą byc zielone jeśli mm ma białko hydrolizowane a z tego co czytałam to bebilon comfort ma częściowo hydrolizowane , nutramigen ten co ja uzywam ma całkowicie hydrolizowane białko i mi lekarka mówiła ze kupy mogą byc wlasnie po tym zielone i śmierdzące ale najlepiej to zapytaj dla pewności pediatry albo poloznej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 10:42   #126
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mała dzisiaj ładnie spala
Wstawala o 4 i 7

A teraz wisi na cycku i każda próba odłożenia do łóżeczka kończy się płaczem

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:39   #127
ButterBear
Zakorzenienie

TheFall, jestem tak samo 'stara' jak Ty wiec to chyba faktyczńie, jak pisze Zuken, zalezy od podejscia.
Ja nigdy nie czulam sie dobrze sama ze soba..a teraz, jak wygladam jeszcze gorzej, czuje sie fatalnie

Zuken, a robisz cos z tymi rozstepami? Smarujesz czyms? Zastanawiam sie, czym by je potraktowac
I mi nawet nie chodzi o wychodzenie np na plaze, bo i tak zawsze zakladam jednoczesciowy stroj, ale o to, ze tak mi z nimi fatalnie

Z ciuchow, to tez mam problem. Chodze w ciazowych spodniach, ktore sa mi ciut za duze...bo te sprzed ciazy wszystkie sa za male

Zuken, Twoja Mela od dzis jest niemowlakiem

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:39   #128
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja też czekam aż się skończy polog i od razu się za siebie biorę bo nie mogę patrzeć w lustro. Po ciąży zostały mi uda i boki i wszystkie spodnie są niby dobre ale mocno obcisle. Do wiosny musze się pozbyć 11 kilo po ciąży zostało mi 3 resztę chciałam zrzucic już wcześniej

Ile i z czego ty chcesz tyle zrzucić kobieto? Mi zostało 1,5-2kg,ale tak z 4 kg bym chciała w sumie zrzucić :tak: tyle ze od tygodnia waga stoi w miejscu.
Stary 2014-09-05, 11:58   #129
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

06.10 mam wizytę u dermatologa
Mam nadzieje ze zaradzi mi coś na rozstępy

Nasze szczescie
Stary 2014-09-05, 12:13   #130
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ile i z czego ty chcesz tyle zrzucić kobieto? Mi zostało 1,5-2kg,ale tak z 4 kg bym chciała w sumie zrzucić :tak: tyle ze od tygodnia waga stoi w miejscu.
Chcę wrócić do moich ukochanych 50.

Stary 2014-09-05, 12:20   #131
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Chcę wrócić do moich ukochanych 50.

Przy wzroście?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 12:24   #132
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Mała dzisiaj ładnie spala
Wstawala o 4 i 7

A teraz wisi na cycku i każda próba odłożenia do łóżeczka kończy się płaczem
Nic nie mów... Ja już dostaję szału od tego, wstałam o 8 i nadal siedzę w piżamie nie umyta... udało mi się puścić zmywarkę i powiesić pranie jedną ręką. Młody jest czysty i najedzony a ciągle wyje.

Cytat:
A do tego od żylaków potrzebne jest skierowanie? Mam takiego bata na jednej nodze jak starzy ludzie.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
przy wzroście?
170
Stary 2014-09-05, 12:37   #133
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja jestem w sumie pozytywnie zaskoczona wyglądem. Spadło mi w ciągu 10 dni 10kg. Jeszcze z 7 zostało, ale nie rażą mnie tak bardzo po oczach. Bałam się tych rozstępów, ale okazało się, że na brzuchu są prawie nie widoczne jak brzuch się obkurczył, jedynie biodra obstukane. Mam nadzieję, że zbledną. Smaruję non-stop
Nastawiałam się na tragedię i może dlatego w sumie myślę, że nie ma lipy Daję sobie jeszcze czas

Wczoraj midwife nas wyciućkała i nie przyszła Dzisiaj zadzwoniła, żeby przyjść do niej. Całe szczęście wszystko jest OK. Ninka ładnie przybiera na wadze, macica jednak się w końcu obkurczyła i jesteśmy wolne Przejmuje nas health visitor teraz
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 12:42   #134
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Jak u was z apetytem ?

Nasze szczescie
Stary 2014-09-05, 12:45   #135
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Jak u was z apetytem ?
Brak. Gdybym mogła jadła bym tylko chleb z masłem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 12:46   #136
gosia3103
Zakorzenienie

Zostawiłam dziecię z ojcem w domu i pojechałam szukać kiecki na wesele. Kocham ten sklep, weszłam w xs nie było mnie godzinę z hakiem, a pod koniec drogi powrotnej już leciałam prawie 120 km/h żeby być szybciej w domu ;-)

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Ja gdybym mogła to nie przestawałabym jeść ;-)
Stary 2014-09-05, 12:47   #137
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Jak u was z apetytem ?
Nie mam wcale, ale wmuszam w siebie z powodu anemii. Muszę się odżywiać, a nie mam do tego głowy Wczoraj nawet McDonalds nie sprawił mi radości, wepchałam w siebie
TŻ przygotowuje mi domowej roboty koktajle owocowe

Edytowane przez karoseria
Czas edycji: 2014-09-05 o 12:48
Stary 2014-09-05, 12:48   #138
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Karoseria nie bralam zadnych tabletek... Cycki same sie zrobily puste, nie musialam nic odciagac nawet wiec chyba za wiele w nich nie bylo Nie wiem jednak czemu ale teraz wygladaja jakbym conajmniej trojke dzieci nimi wykarmila
Co do mojego wygladu to nie ma szans zebym wygladala jak dawniej bo aktualnie to jestem cala w rozstepach wiec nawet jak bede cwiczyc i wroce do formy to nie wyobrazam sobie wyjsc jeszcze kiedykolwiek na plaze z takim brzuchem i nogami
Mamuska nawet jak rozstepy zbledna to beda niestety u mnie widoczne:/ wiem bo mam juz z okresu dojrzewania spory komplet

No i nie wiem czy nadmiar skory na brzuchu kiedys zniknie? Ja wiem ze jestem mloda ale to co sie w ciazy stalo z moim cialem to jakas masakra i nie jedna z Was po 30-stce nie wyglada nawet w polowie tak zle jak ja... Prawie zadna tutaj tyle nawet nie przytyla co ja

Dziewczyny jestescie mlode wiec zobaczycie, ze z czasem wasze ciala znowu beda jedrne! Co do rozstepow, to teraz sa jakies specyfiki do smarowania i zabiegi kosmetyczne, rozstepy z czasem bledna i sa mniej widoczne! Glowa do gory!

Co do wieku i powrotu do figury, to ja jako babcia tego forum powiem wam, ze corcie rodzilam gdy mialam 32 lata i bylam zalamana swoim wygladam po ciazy, jednak w dwa lata moje cialo znowu wygladalo jak dawniej! No moze z wyjatkiem pepka, ale mam przepukline wiec..
Teraz zamiast chudnac znowu tyje, bo jem jak wariatka, nie moge sie opanowac... nie ma silnej woli i jestem zla sama na siebie! Chcialam cwiczyc, ale przyszla polozna i powiedziala, zebym wstrzymala sie z pasem pociazowym i cwiczeniami do wizyty u gina... grzecznie posluchalam, bo nie chce dodatkowych komplikacji... Ja zrobie wszystko zeby wrocic do formy, bo inaczej bede zla na siebie i pol swiata, chce sie czuc dobrze sama ze soba, bo to, ze mam ponad 36 lat nie znaczy, ze mam wygladac jak pasztet! Poza tym wysportowane cialo, to zdrowe cialo! Moze jestem prozna, ale teraz, gdy granice wieku sie przesuwaja i 60-latki moga swietnie wygladac dlaczego ja 36-latka mam wygladac jak zakapior?? Bo mam juz meza i dziecko i nie musze sie starac...??? Chce sie starac sama dla siebie! A jak znowu kupie sobie pudelko lodow, to wezme i sama kopne sie w tylek! Daje Wam przyzwolenie, ze jak bede biadolic, ze nie moge schudnac, a pozniej przyznam sie do lodow, cukierkow itd,. to macie prawo, ba obowiazek pojechac mi po rajtuzach!!!

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-09-05 o 12:49
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 12:50   #139
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też
Przeszłam na ciemne pieczywo - bo bułki bym tylko jadła z masłem całymi dniami
a tak szczerze wciskam w siebie żeby mi laktacja nie zanikla

I zajadam się waflami ryzowymi

Nasze szczescie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 12:50   #140
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestescie mlode wiec zobaczycie, ze z czasem wasze ciala znowu beda jedrne! Co do rozstepow, to teraz sa jakies specyfiki do smarowania i zabiegi kosmetyczne, rozstepy z czasem bledna i sa mniej widoczne! Glowa do gory!

Co do wieku i powrotu do figury, to ja jako babcia tego forum powiem wam, ze corcie rodzilam gdy mialam 32 lata i bylam zalamana swoim wygladam po ciazy, jednak w dwa lata moje cialo znowu wygladalo jak dawniej! No moze z wyjatkiem pepka, ale mam przepukline wiec..
Teraz zamiast chudnac znowu tyje, bo jem jak wariatka, nie moge sie opanowac... nie ma silnej woli i jestem zla sama na siebie! Chcialam cwiczyc, ale przyszla polozna i powiedziala, zebym wstrzymala sie z pasem pociazowym i cwiczeniami do wizyty u gina... grzecznie posluchalam, bo nie chce dodatkowych komplikacji... Ja zrobie wszystko zeby wrocic do formy, bo inaczej bede zla na siebie i pol swiata, chce sie czuc dobrze sama ze soba, bo to, ze mam ponad 36 lat nie znaczy, ze mam wygladac jak pasztet! Poza tym wysportowane cialo, to zdrowe cialo! Moze jestem prozna, ale teraz, gdy granice wieku sie przesuwaja i 60-latki moga swietnie wygladac dlaczego ja 36-latka mam wygladac jak zakapior?? Bo mam juz meza i dziecko i nie musze sie starac...??? Chce sie starac sama dla siebie! A jak znowu kupie sobie pudelko lodow, to wezme i sama kopne sie w tylek! Daje Wam przyzwolenie, ze jak bede biadolic, ze nie moge schudnac, a pozniej przyznam sie do lodow, cukierkow itd,. to macie prawo, ba obowiazek pojechac mi po rajtuzach!!!
hahah dobrze napisane
Stary 2014-09-05, 12:59   #141
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

A do tego od żylaków potrzebne jest skierowanie? Mam takiego bata na jednej nodze
Nie mam pojęcia
Tu nie trzeba mieć skierowania

Nasze szczescie
Stary 2014-09-05, 13:04   #142
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
TheFall, jestem tak samo 'stara' jak Ty wiec to chyba faktyczńie, jak pisze Zuken, zalezy od podejscia.
Ja nigdy nie czulam sie dobrze sama ze soba..a teraz, jak wygladam jeszcze gorzej, czuje sie fatalnie

Zuken, a robisz cos z tymi rozstepami? Smarujesz czyms? Zastanawiam sie, czym by je potraktowac
I mi nawet nie chodzi o wychodzenie np na plaze, bo i tak zawsze zakladam jednoczesciowy stroj, ale o to, ze tak mi z nimi fatalnie

Z ciuchow, to tez mam problem. Chodze w ciazowych spodniach, ktore sa mi ciut za duze...bo te sprzed ciazy wszystkie sa za male

Zuken, Twoja Mela od dzis jest niemowlakiem
Smaruję różnymi specyfikami które mi zostały z okresu ciąży... Teraz jeszcze smaruję brzuch i uda tym specyfikiem: http://colway.net.pl/product/serum-wyszczuplajace/ na cellulit i tą obwisłą skórę... Nie umiem jednak powiedzieć czy coś daje

Mela jest już duża
Jestem głupia bo jest mi przykro że już nigdy nie będzie taka maciupka

Cytat:
Daj znać koniecznie co Ci powiedział!!! A pojawiły Ci się gdzieś jeszcze nowe? Bo z tego co pamiętam to miałaś za kolanem jakieś śladowe ilości nie?

Cytat:
Ja też
Stary 2014-09-05, 13:07   #143
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Karoseria nie bralam zadnych tabletek... Cycki same sie zrobily puste, nie musialam nic odciagac nawet wiec chyba za wiele w nich nie bylo Nie wiem jednak czemu ale teraz wygladaja jakbym conajmniej trojke dzieci nimi wykarmila
Co do mojego wygladu to nie ma szans zebym wygladala jak dawniej bo aktualnie to jestem cala w rozstepach wiec nawet jak bede cwiczyc i wroce do formy to nie wyobrazam sobie wyjsc jeszcze kiedykolwiek na plaze z takim brzuchem i nogami
Mamuska nawet jak rozstepy zbledna to beda niestety u mnie widoczne:/ wiem bo mam juz z okresu dojrzewania spory komplet

No i nie wiem czy nadmiar skory na brzuchu kiedys zniknie? Ja wiem ze jestem mloda ale to co sie w ciazy stalo z moim cialem to jakas masakra i nie jedna z Was po 30-stce nie wyglada nawet w polowie tak zle jak ja... Prawie zadna tutaj tyle nawet nie przytyla co ja

to ile ty niby przytylas ze mówisz ze żadna z nas ci nie dorowna, ja miałam na plusie 16 na ten moment zgubiłam 11 zostało jeszcze 5 ale teraz mi waga stanela i boje się ze z tymi pięcioma już tak latwo nie będzie

ja jak mala marudzi w dzień to biore ja na spacer i wtedy smacznie spi u nas to działa może u was tez zadziala

Cytat:
Jak u was z apetytem ?
o mega ja mogę jesc co 5 min ale ograniczam bo inaczej nigdy tego brzucha nie zgubie

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Smaruję różnymi specyfikami które mi zostały z okresu ciąży... Teraz jeszcze smaruję brzuch i uda tym specyfikiem: http://colway.net.pl/product/serum-wyszczuplajace/ na cellulit i tą obwisłą skórę... Nie umiem jednak powiedzieć czy coś daje

Mela jest już duża
Jestem głupia bo jest mi przykro że już nigdy nie będzie taka maciupka

Daj znać koniecznie co Ci powiedział!!! A pojawiły Ci się gdzieś jeszcze nowe? Bo z tego co pamiętam to miałaś za kolanem jakieś śladowe ilości nie?

Ja też
kurde to można normalnie takie kremy wyszczuplające uzywac, a ja gupia myslalam ze przy kp to nie bardzo i tylko oliwka dla dzieci brzuch smaruje
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 13:09   #144
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
nom pewnie jestem tu jedną z najstarszych mamus , a druga córa własnie zaczęła gimnazjum... tak ze wiecie...
Ha, ja nie pamietam ile masz lat ale ja tez sie czuje ''leciwie'' z moimi 34.

Cytat:
Jak u was z apetytem ?
W normie. Czasem jem coskolwiek co da sie przygotowac prawa reka, bo na lewej nosze malego.
Ogolnie jestem pozytywnie zaskoczona ze tak niewiele negatywnych zmian zaszlo w moim ciele - brzuch prawie mi zniknal, troche luznej skory tylko zostalo, mieszcze sie w spodnie nr 38, rozstepow zadnych nie dostalam - ogolnie moze byc. Mam jeszcze okolo 8 kg do zrzucenia, troche treningu bedzie potrzebne zanim wbije sie znow w moje stare spodnie 36.
Masakra jakas uspic mlodego w dzien w nocy jeszcze ujdzie, ale teraz to ciagle albo na rekach albo marudzi jak go odlozyc, a nie spi w ogole.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 13:22   #145
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Na biodrach i udach na samej górze no i na piersiach ale to mam jeszcze z okresu dojrzewania

Mam jeszcze kilka żylaków ogólnie jest masakra
Płakałam tz przez to i obiecał mi usunięcie tego dziadostwa

Nasze szczescie
Stary 2014-09-05, 14:04   #146
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
to ile ty niby przytylas ze mówisz ze żadna z nas ci nie dorowna, ja miałam na plusie 16 na ten moment zgubiłam 11 zostało jeszcze 5 ale teraz mi waga stanela i boje się ze z tymi pięcioma już tak latwo nie będzie

ja jak mala marudzi w dzień to biore ja na spacer i wtedy smacznie spi u nas to działa może u was tez zadziala

o mega ja mogę jesc co 5 min ale ograniczam bo inaczej nigdy tego brzucha nie zgubie

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

kurde to można normalnie takie kremy wyszczuplające uzywac, a ja gupia myslalam ze przy kp to nie bardzo i tylko oliwka dla dzieci brzuch smaruje
Na ostatniej wizycie było ponad 20 kg
Mała nie śpi w nocy nie w dzień, raczej o 1 nie pojadę z nią na spacer
Ja nie karmię piersią

Cytat:
Na biodrach i udach na samej górze no i na piersiach ale to mam jeszcze z okresu dojrzewania

Mam jeszcze kilka żylaków ogólnie jest masakra
Płakałam tz przez to i obiecał mi usunięcie tego dziadostwa
Daj znać koniecznie!!!
Idzie ogólnie usunąć rozstępy czy tylko zmniejszyć ich widoczność??
Stary 2014-09-05, 14:07   #147
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Na ostatniej wizycie było ponad 20 kg
Mała nie śpi w nocy nie w dzień, raczej o 1 nie pojadę z nią na spacer
Ja nie karmię piersią

Daj znać koniecznie!!!
a no to co inneo myslalam ze w dzien
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 14:08   #148
motylek_555
Raczkowanie

Hej mamusie! pamietacie mnie jeszcze? Witam sie w odchowalni Podczytuje Was co jakis cz as,ale niestety nie mam czasu wlaczyc komp,a z tel nie lubie pisac, no ale doszlam do wniosku, ze"jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma"
Moja cora zajmuje mi niemal 100% czasu,dla siebie w ciagu dnia mam kilka minut,szczegolnie ten tydzien i polowa poprzedniego byly ciezkie-problemy z brzuszkiem, u mnie zastoj pokarmu w jednej piersi i 3 dni goraczki 39 st, pozniej kryzys laktacyjny, Milenka byla przez 4 dni i 3 noce bardzo niespokojna,placzliwa,bo nie dojadala, ale walczylam, lezalam z nia caly czas i karmilam, nie dokarmialam i wszystko wraca do normy, podejrzewam, ze przyczyna kryzysu byla pani pediatra, ktora stwierdzila,ze malutka brzuszek boli od mojego mleka (a diete mam MEGA rygorystyczna)i zalecila karmic mm, nie zrobilam tego,ale psychika siadla,kilka dni wczesniej na sutku zrobil mi sie taki bialy punkcik (podczas tego zastoju), przez tel opisala to poloznaj i ona stwierdzila,ze to ropien i ze chyba trzeba bedzie zrezygnowac z karmienia i tez byl u mnie placz i ogromny stres, na szczescie, byl to tylko zatkane ujscie kanaliku mlekowego.
Psychika ma ogromne znaczenie przy kp no i konsekwencja, moj tz widzac jak mala placze, jak fizycznie boli mnie karmienie przez obolale sutki chcial dokarmiac mm, ale protestowalam.Mam nadzieje,ze teraz bedzie juz dobrze i bede miec wystarczajaca ilosc pokarmu dla mojego Malego Gloda
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 14:12   #149
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Daj znać koniecznie!!!
Nie mam pojęcia

Nasze szczescie
Stary 2014-09-05, 14:44   #150
h4linka
Zadomowienie

Dziewczyny MM co wasze dzieci robią przez cały dzień skoro odpada motyw wiszenia na cycku?
Moja laktacja nadal jest za przeproszeniem poj**bana. Rano mam kamienie i z każdego ściągam laktatorem po 120 a potem w dzień są prawie puste i on bez przerwy na nich wisi i wysusza do zera i co chwilę robi kupy.. ja nie mam 5 minut spokoju bo albo karmie albo przebieram. Pieluchy u mnie idą dosłownie tonami a dzieciak ciągle jest głodny i marudny....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości