|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
in the dark of night
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
|
|
|
#1233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocieszam się, że każdy poród jest inny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy poród jest inny, ale tak czy inaczej boli a odczuwanie zależne jest od naszego progu bólu.
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale ten no kalendarzowo to jeszcze czekamy do 8 lub 10 ![]() Z tymi papierkami to się zastanawiam tylko jeszcze czy kupić je z wyprzedzeniem czy wysłać męża po nie jeśli będę miała wątpliwości - jakby nie było ta apteka czynna jest 24h/dobę ![]() Pochwal się co tam kurierzy Ci niosą ![]() Cytat:
|
|
#1236 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
a zamówiłam z wyprzedażowej dorzutki w H&M gumki, gatki skarpetki , baleriny do latania, najbardziej czekam na kapelutek jesienny i narzutkę ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- gorąca woda w tym kotle
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
bede w takim razie dzwonic w poniedzialek ,moze juz bedzie ten wynik posiewu.
chyba nie jest ze mna tak zle, bo ponad godzinny chodzony spacer z Mateuszem zaliczylam, raz mi tylko uciekl i jak sie darlam ,zeby sie zatrzymal to znowu popuscilam siku posprzatalam lazienke, jeszcze musze przetrzec podlogi i male prasowanie, TZ pomyl z rana wszystkie okna i wypral dywany, takze juz prawie wszystko gotowe jutro i niedziele mam zamiar odpoczywac i ani mysle o rodzeniu, w niedziele szykuje nam sie ognisko z ziemniakami no i piekna pogoda![]() mnie porod bolal tylko chwile tak mocno, dlatego nie wspominam go zle, bole zgladzajace i rozwierajace szyjke tak do 4 cm nie wspominam tragicznie, do wytrzymania i w miare normalnego funkcjonowania, ja w takich bolach bylam w kosciele i na zakupach i na dlugim spacerze, najbardziej chyba bolalo mnie po tym jak mi podali oksytocyne , sama nie wiem po co mi to dali skoro wszystko ladnie sie robilo samo, moze zeby bylo szybciej i bylo nawet lewatywy mi nie zrobili tylko z 6 cm rozwarciem polecialam na kibelek i tak mnie wyczyscilo ze hej(przepraszam za szczegoly ) nawet toalete wyczyscilam po sobie co by nie bylo wstydu
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rozbawiłaś mnie ![]() Jeny, nic mi się nie chce... nawet obiadu na dziś nie mam. Kurcze, pakuję tę moją torbę szpitalną i za Chiny nie mogę się zmieścić...
|
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
Nie zapomnijcie kupić nakładem na sedes, przydają sie
![]() Co u Magsik? Pisała ze nie bedzie miała neta ale wyślę komuś smsa? Komu? Odezwała sie? Ja dzisiaj kolejna kroplówka 12h juz ostatnia. Niestety wczoraj złapały mnie dwa mega skurcze plus masakryczny 16min w nocy o 2, ale w koncu odpuścił. Plecy tez bolą, ale od niewygodnych pozycji... Zastanawiam sie co bedzie jak odstawia mi kroplówki, skoro na nich mnie tez boli, aż strach sie bać, ale bądźmy dobrej myśli Pozdrawiam wszystkie mamuśki!!!
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja posegregowałam małej ciuszki i wstawiłam pierwsze pranie, akurat za 2 godziny będzie mi słońce naparzać na balkonie to sobie trochę podeschną
Wyszło mi jakieś 5-6 kup prania, bez kocyków, ręczników, rożków itp. Same ciuszki do 68 cm ![]() ![]() Kurcze no właśnie, każdy inaczej odczuwa ból, inaczej poród postępuje, niektóre jadą do szpitala i 1 cm rozwarcia, inne mają 6 i dopiero lekkie skurcze wyczują. Jeden poród 2 godziny, inny 24h....... Ehh niedługo się przekonamy Podłączam się do "optymistycznie nastawiających się na ból"
|
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
Obejrzałam tylko początek tego Kossowskiego. Drażnią mnie takie filmy, skupiają się tylko na bólu i niczym więcej i pokazują, jaki to hardcore i ekstremum. Taki porodowy Bear Grylls.
A filmiki z porodów uwielbiam oglądać. Tak, te ze zbliżeniami na waginę i wyżynającą się główkę też. ![]() Polecam to: www.piwnooka.pl/5-kobiet-i-5-pieknych-porodow/ moim zdaniem to dużo bardziej wartościowe niż jakiś facet udający, że rodzi. ![]() Nie piszę tego po to, żeby którąś z nas urazić, tylko zwyczajnie nie lubię takich programów. Trzymam kciuki za wizyty, szpitale, tygodnie i wszystko inne ![]() edycja - Kossowskiego, nie Kossakowskiego. budyń
Edytowane przez gargantuiczna Czas edycji: 2014-09-05 o 15:22 |
|
|
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swojemu Tz pokazalam tylko urywki Kossowskiego, te z zapowiedzi i powiedzial, ze nie ma ochoty ogladac, ze nie chce tego widziec. Co do bycia przy porodzie, tak samo, on chyba nie chce przy tym byc, chce wyjsc samo "wychodzenie" malej. Ale to dluga dyskusja ![]() Powiedzial, tez do mnie, ze mam nie ogladac, zeby sie nie bac, ale ja twardo utrzymuje, ze sie nie boje i obejrzalam cale urywki. Moge w necie caly program obejrzec?? I bylam wczoraj u lekarza, na dodatkowej kontroli, bo ostatnio cisnienie mialam.za.wysokie. wszystko ok teraz, tylko w wyniku moczu sa.bakterie, ktore odpowiadaja za zapalenie pecherza, ale ja nie mam ZADNYCH objawow, to powiedzieli mi, ze u ciezarnych to normalne i jak nie mam objawow to nie daja lekow na to ![]() Teraz robie rosolek, bo o dziwo znalazlam seler i pietruche ![]() To zadkosc u nas... Wzielam sie za pranie wozka itd. Mam zamiar tez dzis posprzatac troche i pouczyc sie ![]() A fajnie, ze z Wamibw szpitalach ok, czytalam to, tylko nie mialam jak pisac, ciagle cos. Milego dnia
|
|
#1244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po miesiącu wyniki miałam jeszcze gorsze, pojawiła się 2 dniowa infekcja pęcherza, popilam żurawinę ostro przez pare dni, akurat miałam wizytę tydzień później i wyniki idealne Po infekcji śladu nie ma, po bakteriach też ![]() Także może u Ciebie to zwykłe zawirowanie organizmu albo tak jak u mnie rozchula się infekcja za jakiś czas (życzę aby nie), ale te wyniki po 2 miesiącach od wykrycia bakterii miałam tragiczne (norma jest chyba do 130? a ja miałam ponad 1400) lekarz posłał mnie na posiew, żeby wiedzieć na co leczyć, ale wyszło czysto. Jeśli się martwisz możesz poprosić o skierowanie na posiew moczu
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Hehe dzieki, to nie bede sie przejmowac. W sumie lekarz tez chyba wie co robi, ja juz jakis miesiac mam te bakterie i nic, moze przez to ze na basen chodzilam. Ale o zurawinie nie wiedzialam
a przed ciaza sporo infekcji mialam, drog moczowych i grzybica to wszystko wiem co i jak boli.
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wracam do mycia podłóg
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 poród z tych filmików tak mnie wzruszył, że kolejnych na razie nie oglądam ! Jakie to musi być cudowne uczucie, po tych bólach (akurat ta dziewczyna długo rodziła...), przytulasz swoje Maleństwo a na twarzy nawet grymasu bólu nie ma Dzień lenia mija mi całkowicie miło. Dzwoniła tylko "teściowa", że jest u swojej rodziny (jakieś 100km ode mnie) i że jakieś niby nowe łóżeczko z materacem ma dla mnie, czy ja chcę. A wiecie jak to jest, przez telefon na szybko podjąć decyzję..To mówię, żeby przywieźli a ona "no tak ale żeby się okazało, że nie będzie ci potrzebne" ! I w ogóle, że jest bardzo ładne i tak dalej. Możemy mieć zupełnie inne pojęcie "ładności" Łóżeczko co prawda miałam wymarzone białe a to jest w kolorze drewna, nawet nie wiem jakiego . I już żałuję, że powiedziałam żeby przywieźli bo jak mi się nie spodoba to będzie kaszana.I brat tżta- ten co mi oferował tyle wsparcia, jedzie jutro do niego do pracy...Na szybko nic nawet nie jestem w stanie zrobić do jedzenia Mam zakupy porobione, bo miał na weekend jakiś przyjechać, więc stoją, dostanie trochę ogórków, dżemów i innych. Ale zazdroszczę szwagrowi. Zobaczy mojego ukochanego Sama bym pojechała ![]() Jakie macie plany na weekend Mamuśki ?
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
ever: ja na kazdej wizycie mam cos w moczu, ale tylko raz skonczylo sie zapaleniem i antybiotykiem... moze byc tak, ze sie nie rozwinie w nic, a jak bedziesz miala zapalenie, to sama sie zorientujesz, bo boli jak diabli
|
#1249 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
dopiero teraz się z Wami witam bo od rana ciągle coś... Noc spoko, byłam taka wykończona że od razu padłam Nie pamiętam już, która z Was ma jakieś problemy, ale żeby nie pominąć dla wszystkich borykających się z jakimiś obawami i lękami przesyłam ogromne kciukasy :tuli: i oczywiście sporo pozytywnej energii. Ważne, że wiecie już jakby co na co zwracać uwagę. Uwierzcie to jest naprawdę bardzo dużo... Od razu przypomina mi się historia mojego siostrzeńca, który miał rozszczep podniebienia. Na początku wszyscy lekarze mówili, że jest w porządku, że taka jego uroda itd. itp, ale siostra wiedziała że coś jest nie tak ( nie wiem chyba jakaś intuicja matczyna) i jeździła od jednego lekarza do drugiego i chyba za 6 razem jakiś specjalista dopiero potwierdził rozszczep podniebienia... Wyobraźcie sobie, że to musiało być straszne wiedzieć że z Twoim dzieckiem jest coś nie tak, a każdy lekarz to olewa i Cię zbywa. Zatem dziewczynki, które mają już coś wykryte u swoich maleństw cieszcie się, że wiecie i nie musicie same do tego dochodzić. Cytat:
A propo sprzątania, prania itd. właśnie dzisiaj rozpoczęłam całe zamieszanie i masakra ile tego jest hehe. Wstawiłam dopiero drugie pranie a przede mną jeszcze nieskończona ilość ![]() Meble zostały wczoraj złożone i już jakiś efekt widać w pokoju Lili, ale sporo jeszcze brakuje dodatków )) ale mimo wszystko jak przechodzę obok niego to co chwila tam zaglądam i cieszę się sama do siebie ))Hmm coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam ;p
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
cześć trzymam kciuki za Was wszystkie! miałam robione ktg i wychodzą mi skurcze! mam zaciskać nogi jeszcze przez tydzień i będę mogła już rodzic. Ale ten czas leci, dopiero robiłam test ciążowy.
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie odczuwasz skurczy?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Ja ostatnio z rana poczulam takie bole, lekkie, cos na podobe miesiaczkowych, podejrzewam, ze tak czuc wlasnie skurcze?
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tynka Uwielbiam Twoja szczerość. |
|
|
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewuszki
Trzymam kciuki za wszystkie Mamuśki które mają jakieś problemy ciążowe ![]() Ja dopiero teraz się witam bo przeprowadzka w pełni a trzeba się streszczać ![]() Od wczoraj mam dość silne skurcze, cały brzuch twardy i jakieś kłucie w pochwie, ale żadne bule po za tym temu nie towarzyszą więc chyba to nic poważnego jeszcze.. Najpierw od rana do popołudnia non stop miałam twardy brzuch później puściło i tak co jakieś 12min miała później co 5 min .. nie wiem czy z takim czymś dzwonić do położnej czy się wstrzymać, jak myślicie dziewczyny? Wizytę mam dopiero w piątek Pewnie panikuję ale to chyba przez to że tyle się na forum u nas dzieje ![]() A i oglądam te filmiki porodowe i zaczyna to wszystko do mnie docierać
|
#1254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może tylko się za bardzo przemęczasz i Twój organizm krzyczy do Ciebie ODPOCZNIJ! ![]() Ja już kilka razy byłam na IP jak mi za często brzuch twardniał (kilka razy na godzinę) i zawsze podpinali mnie pod ktg i sprawdzali, czy to już TE skurcze, czy tylko macica ćwiczy Moim zdaniem zadzwonić do położnej zawsze możesz - to ona jest tu fachowcem, nie my i najlepiej doradzi co powinnaś zrobić Ja powoli korzystam z możliwości wychodzenia z domu jaki świat poza moim łóżkiem i 4 ścianami domu jest piękny! wczoraj zaliczyliśmy z TŻ mały wieczorny spacer wokół płotu - ależ wieczorne powietrze pięknie pachniało <3Widzę, że nie ja jedna mam problemy z pęcherzem - moja Mała mi tam momentami gmera łapkami i mogłabym wtedy z kibelka nie schodzić tylko co sekundę sik, sik po 2 kropelki a jak mi Mała nie gmera, to latam co 5-10 minut o dziwo w nocy ostatnio max 1 raz wstaję ![]() Mocne kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach ![]() Spinka - dobrze, że się odezwałaś! kciuki za wizytę! Ciekawe, co u Mixi...
|
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
coś tam czuje, ale to 9 miesiąc i myślałam, że tak ma być (nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży, za dużo czasu minęło)
|
|
|
|
#1256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki Też mnie ciekawi co u Mixi
Czekamy na naszego Skarba - 20.05.2018r. Edytowane przez Lunnas Czas edycji: 2014-09-05 o 17:11 |
|
|
|
|
#1257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak do mnie miała pisać, ale nie mam żadnej wiadomosci ![]() mam do wyprasowania 3 prania Miłkowe.... Któraś chętna?
|
|
|
#1258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale naprawdę nie wiem gdzie się w mojej wypowiedzi doszukałaś jakiejkolwiek opinii na temat bólu porodowego Przecież ja napisałam tylko że wiem że musi boleć i że może on to odczuwał gorzej, bo nie miał na końcu perspektywy nagrody A Ty serio jeszcze pamiętasz swój ból porodowy? Z tego co pamiętam to Twoja córka ma już chyba 15 lat? Podobno to się zapomina. |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka w czerwcu skończyła 16 lat. Tak pamiętam te 13 godzin strasznego i ciągłego bólu do tego bez rozwarcia co w rezultacie skończyło się CC i między innymi przez to ciężko było mi się zdecydować na kolejne dziecko, stad tez ta różnica wieku między nimi będzie, bo to co przeżyłam podczas porodu spędza mi sen z powiek i powoduje dreszcze, dlatego teraz jestem od razu nastawiona na CC. Dodam tylko, że mam dość wysoki próg bólu i jeśli mogę porównać (choć to żadne porównanie) wizyty u dentysty przechodzę bez jakiegokolwiek znieczulenia. Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-09-05 o 18:00 |
|
|
|
|
#1260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To musiało być dla Ciebie naprawdę okropne przeżycie skoro tak to pamiętasz. Współczuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

to za 9 miesiąc dzisiaj pijemy :wino: 

jutro i niedziele mam zamiar odpoczywac i ani mysle o rodzeniu, w niedziele szykuje nam sie ognisko z ziemniakami no i piekna pogoda
13.12.13 

. I już żałuję, że powiedziałam żeby przywieźli bo jak mi się nie spodoba to będzie kaszana.

za wszystkie Mamuśki które mają jakieś problemy ciążowe 
tylko co sekundę sik, sik po 2 kropelki