|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Ooojjaaaa, co za długość
A ja mam podobne końce do Twoich (tylko włosom brakuje jakieś 5cm do talii) i też narzekam że będę musiała je w końcu ściąć, ale widzę że długość potrafi uratować wszystko, bo wyglądają naprawdę ładnie i okazuje się że włosy nie muszą być niesamowicie gęste by pięknie wyglądać po zapuszczeniu - bardzo ładne naprawdę ![]() Zapuszczasz może do długości "za pośladki"? Zdjęcie nie przedstawia całej sylwetki, ale widać że włosy dłuższe niż do talii nie psują Ci proporcji sylwetki i bardzo pasują, a nie zawsze tak jest
|
|
|
|
#4022 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
seboradin naprawdę tak świetnie wpływa na wzrost włosów? to dlaczego ja go jeszcze nie używałam?
![]() chodzi o jakąś konkretną wersję czy wszystkie są tak dobre?
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
Mnie tez interesuje ten seboradin
|
|
|
|
#4025 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma czegoś takiego jak fantastyczna wcierka dająca powalające efekty u wszystkich. U każdego działa co innego i efekty bywają różne. Każdy Seboradin ma inny skład. U mnie np. wersja z żeń-szeniem się nie sprawdziła totalnie mimo, że u wielu osób dał dobre efekty, dlatego mam zamiar spróbować innych wersji.
|
|
|
|
#4026 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wam!
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48012116] O! Z jakimi płukankami planujesz romansować? ![]() [/QUOTE] Myślę o szałwii i orzechu włoskim Ale to dopiero od października, gdy będę mieszkać sama, wtedy nikomu nie będzie przeszkadzać ufarbowana wanna, garnki, itd Używam też oleju z orzecha włoskiego, ale jakoś nie widzę na sobie działania przyciemniającego. Cytat:
) 6 lat z długości do ramion. Tak długo, bo przez pierwsze 3-4 lata w ogóle nie używałam odżywek i nie podcinałam włosów. Moim zdaniem przy włosach dłuższych niż do talii można wybaczyć nieidealne końcówki, bo jednak te końcówki mają już swoje lata i ciężko je utrzymać w idealnej kondycji i gęstości.Jestem tego samego zdania co do gęstości! Zawsze słyszy się, że na naprawdę długie włosy można sobie pozwolić tylko wtedy, gdy są bardzo gęste. Moim zdaniem wręcz przeciwnie, dłuuugie i bardzo gęste włosy są bardzo przytłaczające, fajnie wyglądają w warkoczach i upięciach, ale rozpuszczone przytłaczają i zakrywają całą sylwetkę. Tak, dokładnie do tej długości Cieszę się, że uważasz, że mi pasują, chociaż gdyby ludzie mówili mi, że nie pasują, to i tak bym zapuszczała Co ciekawe, mam tylko 155 cm wzrostu, a podobno długie włosy pasują tylko osobom wysokim ![]() Cytat:
Do tego był bardzo wydajny, mi starczył na ponad rok, w tym było 4-5 miesięcy w których używałam go codziennie, i poza tym też miesiące, kiedy używałam go nieregularnie.
|
||
|
|
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe ile Erishkigal dostałaby za ścięcie i sprzedanie tych włosów
|
|
|
|
#4028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo były kiedyś farbowane, supergęste nie są, no i kondycja też nie jest idealna.
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze wyglądają
a za taką długość pewnie byś dostała trochę kasy
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szałwia ochładza kolor włosów, natomiast orzech w zależności od tego, których jego części użyjesz albo poprowadzi kolor w stronę kasztanowego albo ciemniejszego brązu ![]() Matulu ale bzdura
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48016256]Te gadki o przyciemnianiu włosów olejem z orzecha włoskiego są wg mnie jakąś legendą miejską
Szałwia ochładza kolor włosów, natomiast orzech w zależności od tego, których jego części użyjesz albo poprowadzi kolor w stronę kasztanowego albo ciemniejszego brązu ![]() Matulu ale bzdura [/QUOTE]Mi też się wydaje, że oleje nie mogą przyciemnić włosów, podobno rycynowy też ma przyciemniać, raz nawet znalazłam informację, że nafta przyciemnia... Hmm, ochłodzenie koloru raczej nie będzie dla mnie dobre, mam totalnie ciepły typ urody, więc i włosy muszą mieć ciepły odcień Z orzechami włoskimi znalazłam przepis, żeby rozgnieść całe orzechy i gotować, a potem po umyciu włosów wmasować tą wodę z gotowania we włosy. Polecasz jeszcze jakieś płukanki? ![]() Chyba dokładnie w tym rzecz. Ja jestem niska, włosy mam długie ale przeciętnej gęstości, no i te końcówki dodają im lekkości, gdybym miała ultragęstą pelerynę z włosów, to wtedy pewnie były rzeczywiście przytłaczające
|
|
|
|
#4033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla ciepłego brązu można stosować płukankę z kory dębu, czarnej herbaty (im tańsza tym więcej garbników, tym lepsza), kawy. Tylko akurat te płukanki (szczególnie z kory dębu i czarnej herbaty) mogą zostawić włosy sztywne lub suchawe (nie u wszystkich a i wiele zależy od stężęnia), dlatego polecałabym dodać do takiej płukanki coś nawilżającego np. siemię lniane czy nagietek, lub ziółka wytwarzające śluz (uwaga, niektóre np. lipa może rozjaśnić włosy, dlatego lepiej dać jej mniej niż "przyciemniacza"). Te ciężkie peleryny z włosów może i robią wrażenie, ale przeważnie robią sylwetce kuku szczególnie, jeśli są ścięte na prosto. Czasem wystarczy mała zmiana w cięciu takich włosów i efekt potrafi powalić ![]() PS zaczynam drugi miesiąc picia bratka Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-09-05 o 14:21 |
|
|
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48016855]Myślę, że jeśli oleje mogą przyciemnić włosy, to co najwyżej bardzo jasnym blondynkom
Dla ciepłego brązu można stosować płukankę z kory dębu, czarnej herbaty (im tańsza tym więcej garbników, tym lepsza), kawy. Tylko akurat te płukanki (szczególnie z kory dębu i czarnej herbaty) mogą zostawić włosy sztywne lub suchawe (nie u wszystkich a i wiele zależy od stężęnia), dlatego polecałabym dodać do takiej płukanki coś nawilżającego np. siemię lniane czy nagietek, lub ziółka wytwarzające śluz (uwaga, niektóre np. lipa może rozjaśnić włosy, dlatego lepiej dać jej mniej niż "przyciemniacza"). Te ciężkie peleryny z włosów może i robią wrażenie, ale przeważnie robią sylwetce kuku szczególnie, jeśli są ścięte na prosto. Czasem wystarczy mała zmiana w cięciu takich włosów i efekt potrafi powalić ![]() PS zaczynam drugi miesiąc picia bratka Tej suchości bardzo się obawiam Dlatego spodobał mi się ten pomysł, żeby zamiast płukac włosy na koniec, to wmasować napar po umyciu, zostawić, a potem nałożyć odżywkę, może to trochę zniweluje suchość Ja teraz biorę Visaxinum na cerę, głównym składnikiem jest też bratek, poza tym zawiera cynk, witaminy PP i B6, więc licze, że i włosy na tym trochę skorzystają
|
|
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
Mam wątpliwości, czy olejowanie dobrze mi służy. Mam wrażenie, że tylko męczę tym włosy. Jak je smaruję, to muszę przeczesywać je palcami, żeby olej wszędzie dotarł i strasznie włosy mi przy tym wypadają, a robię to delikatnie. Może robię więcej szkód niż pożytku?
|
|
|
|
#4036 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() Hmm ja się nawet nie łudzę, że mi "bratek coś z włosami zrobi", ale to dlatego, że włosy dostają ulubiony olej, działające wcierki i brak fajek, więc niech im to wystarczy xD Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-09-05 o 15:23 |
||
|
|
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48017725] Nie słyszałam jeszcze o takim sposobie, dlatego jeśli go wypróbujesz to podziel się proszę wrażeniami bom ciekawa ![]() [/QUOTE] Jasne, wypróbuję oba, jako płukanka i przed nałożeniem odżywki, porównam efekty i pochwalę się, ale to i tak będzie dopiero za miesiąc
Edytowane przez Erishkigal Czas edycji: 2014-09-05 o 15:18 |
|
|
|
|
#4038 | |||
|
Konto usunięte
|
Powróciłam z dwutygodniowego urlopu
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Matulu ale bzdura [/QUOTE]Dokładnie, popieram Viekki. Moda na długość jest silna, ale to prawda, wiele dziewczyn ma włosy ładne same z siebie ale zapominają o tym, że fryzura powinna ich wizerunek dopełniać, a nie stwarzać wrażenia, że najpierw idą włosy, a potem ich właścicielka. |
|||
|
|
|
#4039 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Od dzisiaj ruszam z Seboradinem Niger. Kusi mnie ten z lucerną, ale boję się obciążenia. Niger pod tym względem jest świetny, wręcz wysusza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4040 |
|
Konto usunięte
|
Erishkigal: no nareszcie tutaj jakaś wielbicielka długości "za pośladki" bo zdecydowana większośc to "do talii i koniec". Ja również zapuszczam za pośladki, ale do końca tego roku mam nadzieje dopiero przekroczyć talię więc jeszcze dłuuugi czas mnie czeka
![]() Na zdjęciu nie wyglądałaś mi na niską osobe, może to kwestia żabiej perspektywy - moim zdaniem to zależy do danej osoby czy pasują jej długie włosy czy nie, i tego jak co postrzegamy jako atrakcyjne a nie tylko od wzrostu - niezależnie od stylu ubierania długie włosy dodają kobiecości . Z resztą ja tak bardzo uwielbiam włosy, że podoba mi się ten efekt kiedy włosów jest tak dużo, że w opinii wielu osób mogą już przytłaczać sylwetkę. |
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wyszli z założenia, że klientki widząc nową, kozieradkową wcierkę (pewnie w cenie odpowiedniej dla "nowości na rynku") stwierdzą: e, a po co tracić pieniądze, skoro za parę złotych możemy mieć czystą kozieradkę! [/QUOTE]Zapach ekstraktu z kozieradki naprawdę ciężko zabić
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48014896]Jakoś mnie laminowanie nie kusi ani w wersji pierwotnej ani maseczkowej - tak bardzo nie znoszę zapachu żelatyny, że samo hasło "laminowanie" działa jak odstraszacz xD[/QUOTE]
A ja go nawet lubię, ale mój zmysł węchu zdecydowanie różni w swoich poglądach od większości społeczeństwa ![]() Cytat:
Wcale się nie dziwię, że zapuszczasz je tyle lat. Rozumiem, że Twoje włosy mają gdzieś pomiędzy 80 a 90 cm. Jeśli policzymy standardowy przyrost 12 cm w roku, podliczymy ile lat - to akurat zostają te centymetry od których zaczynałaś ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48016855]Te ciężkie peleryny z włosów może i robią wrażenie, ale przeważnie robią sylwetce kuku szczególnie, jeśli są ścięte na prosto. Czasem wystarczy mała zmiana w cięciu takich włosów i efekt potrafi powalić [/QUOTE]Kiedy czytam "ciężka peleryna" przed oczami staje mi blogerka Eve. Niewątpliwie ma przepiękne włosy, ale cięcie na prosto powoduje, że ona sama w tym gąszczu czarnych włosów ginie. Cytat:
niusiu ta reszta (np. ja) często nosi włosy rozpuszczone, nie ma się co dziwić, że wybieramy "do pasa i koniec". Osobiście nie wyobrażam sobie, żeby z długością np. do kości ogonowej pomykać non stop w rozpuszczonych. Podziwiam bardzo długie włosy, lubię je sobie pooglądać, ale ze względu na moje nawyki są nie dla mnie. Heh, moje włosy są bardzo przewidywalne. Minął troszkę ponad miesiąc od ostatniego mierzenia, na miarce krawieckiej zobaczyłam 1 cm więcej. Czyli przekroczyłam granicę 60 cm A jutro znowu będzie poniżej. No ale cóż, jak trzeba to trzeba. |
||
|
|
|
#4043 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami nawet nieśmiało myślę o włosach do kolan... Bo przecież jak już urosną mi za tyłek, i jak już pozbędę się końcówek, to nie będę ich skracać cały czas co miesiąc Ale na razie jeszcze nie mam tego dylematu, jak włosy urosną mi do tych 90 cm to będę przeszczęśliwa, już w tym styczniu miałam osiągnąć tyle, ale miałam poważny kryzys i dużo ścięłam. Dla mnie osoba z bardzo długimi włosami jest dużo bardziej nie tylko atrakcyjna, ale też wydaje się interesująca, i jakaś taka... tajemnicza? intrygująca, a nawet mistyczna? I też niezależnie od stylu ubierania Chociaż ja ubieram się zawsze na czarno, gotycko, więc to powinno jeszcze bardziej potęgować tę aurę tajemniczości Cytat:
![]() Trafiłaś, mają 82 cm Niestety, gdyby rosły mi tak jak mówisz, to aktualnie miałabym ze 100 cm włosów Od tak dawna marzę o długich włosach, a przez tak długi czas nie robiłam nic, co by mnie przybliżyło do tego marzenia, tylko zostawiałam je samym sobie Pamiętam, że 4 lata temu zmierzyłam się centymetrem i wyliczyłam, że w 2015 roku powinny mi urosnąć włosy do kolan (ok. 120 cm), licząc roczny przyrost jako 12 cm, a, mam nadzieję, urosną mi do 90 cm, czyli jestem 30 cm do tyłu. Cytat:
Cytat:
Teraz nie za bardzo lubię je rozpuszczać, bo włosy zamiast siedzieć grzecznie na plecach lecą mi do przodu, i wkurzam się, gdy widzę te spuszone i suche końce Po ścięciu myślę, że zacznę rozpuszczać je częściej. Nie wyobrażam sobie też rozpuszczać włosy w zimę, deszcz, lub gdy wieje. Aż przechodzą mnie dreszcze, gdy widzę dziewczyny, które mają włosy rozpuszczone caały czas, niezależnie od pogody, a jak są mocno zniszczone to tym bardziej Gratuluję przekroczenia 60 cm! Szybko do nich wrócisz, zwłaszcza, jeśli Twoje włosy są jak mówisz przewidywalne. Z moimi jest ruletka, raz urosną mi 2 cm w miesiąc, a raz zupełnie nic
Edytowane przez Erishkigal Czas edycji: 2014-09-05 o 20:27 |
||||
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48012116]
O, gdzie ten sklep się znajduje? Ja co prawda nie z Sosnowca, ale wiem, że nieobecna tu chwilowo Kamiliah może być zainteresowana ^^ [/QUOTE] Targowa, w miejscu byłego sklepu fryzjerskiego. [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48016855] Te ciężkie peleryny z włosów może i robią wrażenie, ale przeważnie robią sylwetce kuku szczególnie, jeśli są ścięte na prosto. Czasem wystarczy mała zmiana w cięciu takich włosów i efekt potrafi powalić ![]() [/QUOTE] Właśnie takiego efektu chciałabym uniknąć w przyszłości, jak włosy przerosną zapięcie od stanika. Może wtedy pomyślę, nad jakimś delikatnym przerzedzeniem końcówek. Nie chcę skończyć jak niektórzy z Long Hair Community. Oglądanie niektórych włosów tam to jet dla mnie estetyczny horror. |
|
|
|
#4045 |
|
Z deszczem w butach
|
Jestem jakaś inna chyba... tyle się naczytałam o pięknym zapachu Kallosa Latte, że go w końcu kupiłam i... nic. A wręcz trochę drażni
|
|
|
|
#4046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak rok temu moje włosy zostały 'zjechane' za koszmarne końcówki nie było mi miło, ale podziałało i w końcu sama zauważyłam, że jednak nie jest dobrze, i teraz jestem zadowolona, że w końcu zdecydowałam się ściąć.I zauważyłam też, że pielęgnacja na LHC wydaje się uboższa. Wiele osób chwali tzw. 'benign neglect', czyli zostawianie włosów samych sobie. W temacie olei polecana jest oliwa albo kokos, czasem przewinie się arganowy, a przecież jest tyle innych olei, i te powyższe nie każdemu będą służyć. |
|
|
|
|
#4047 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48022240]Dzięki za info, podlecę zobaczyć co tam mają
Powiedz mi, czyżby zamknęli FLK na Targowej, czy tam był jeszcze jakiś inny fryzjerski?[/QUOTE] To były chyba FLK. Ale mała to strata, skoro są w Katowicach w ścisłym centrum. Napisz, co tam mają, bo wczoraj tylko przemknęłam obok. Zaczęłam Fructisa Goodbye Damage i jest tak fajny, że chyba dokupię mu do towarzystwa maskę Oleo Repair, bo akurat jutro będę w okolicach Kauflandu Edytowane przez chimay Czas edycji: 2014-09-05 o 22:09 |
|
|
|
#4049 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą wersje współczesne są jeszcze lepsze: klik! klik! klik!Cytat:
![]() Swoją drogą - bardzo ciekawie odbierasz osoby o dlugich włosach. Dlaczego to właśnie włosy Twoim zdaniem są czynnikiem determinującym tajemniczość i mistyczność, jak to określiłaś? Jestem bardzo ciekawa Twojego zdania ^^ Z beczki wcierkowej - Wiosenko, wygląda na to, że Seboradin lucernowy zostanie przeze mnie przetestowany już niedługo (jeszcze w tym miesiącu), bo mój chory żołądek zbuntował się na te witaminy z biotyną Gnojek, nawet Humavit mu nie podchodził, a już myślałam, że się żołądek zaleczył. Kicha.
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-09-06 o 08:10 |
||
|
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
Fotki pokażę za niedługo, świeżego koloru i obecnego - fiolet wzmacniam gencjaną 2%, ale nie liczyłam ile kropel na ile wody - bardziej na "wyczucie". Bałam się że skalp też mi się zafarbuje, ale na szczęście jeszcze nie miałam takiej sytuacji
![]() Wydaje mi się, że intensywny fiolet łatwiej jest "utrzymać" niż rudość - po pierwsze, bo kolor mam bardzo ciemny, po drugie, bo są tańsze sposoby by kolor co jakiś czas poprawiać - właśnie wyżej wymieniona gencjana i szamponetki do 24 myć. Aktualnie nie używam żadnej wcierki, poza tym miałam trochę stresu i teraz lecą mi włosy -.- Ale mam zamiar kupić wodę pokrzywową. Kulpol widziałam tylko w jednym sklepie, a nie będę teraz jeździć po niego całe miasto. Wody pokrzywowej nigdy nie używałam, ale pamiętam, jak rok temu przez równy miesiąc wcierałam kozieradkę i ją chwaliłam - wypadanie ograniczyła do kilku włosów dziennie. Teraz za dużo z tym roboty, mam jedną butelkę z atomizerem, więc pewnie by się zatkała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

i okazuje się że włosy nie muszą być niesamowicie gęste by pięknie wyglądać po zapuszczeniu - bardzo ładne naprawdę 

myślę na tym roślinnym retinolem od ZSK, może dodawany do porcji Sebo podkręci przyrost jeszcze bardziej

Dlatego spodobał mi się ten pomysł, żeby zamiast płukac włosy na koniec, to wmasować napar po umyciu, zostawić, a potem nałożyć odżywkę, może to trochę zniweluje suchość

Dziwi mnie, że takie składniki praktycznie nie występują we gotowych wcierkach
Od tak dawna marzę o długich włosach, a przez tak długi czas nie robiłam nic, co by mnie przybliżyło do tego marzenia, tylko zostawiałam je samym sobie