|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
Myślicie, że naturalne sposoby( miód, cynamon) dałyby radę lekko rozjaśnić włosy po hennie? Nie wyjdą zielone? Nie chcę używać rozjaśniacza, bo w zasadzie kolor mi się podoba, chciałabym tylko, żeby był troszkę bardziej pomarańczowy niż czerwony.
|
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
ja jaki jest za ciemno i robi się za bardzo czerwono to po prostu robię kąpiel rozjaśniającą i zwykle jedna wystarcza.
|
|
#1353 |
|
Konto usunięte
|
Po samej hennie (bez indygo) na pewno nie będą zielone.
|
|
|
|
#1354 |
|
Przyczajenie
|
Jak was czytam to nadal mam dylemat czy pofarbowac się tą farba chemiczna na henne...
|
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Jezu, farbuje chemia na henne jak jest za czerwono i nic się nie dzieje....
no chyba że chcesz brąz chłodny kolor, to różnie może być bo miedź może przebijać, jak tam z rudościami problemu nie mam.
|
|
#1356 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Przyczajenie
|
Nie boję się wypłukania, wiadomo, że każda farba z czasem traci na kolorze, po prostu obawiam się o stan włosów, ale trudno.
|
|
|
|
#1358 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Mi wychodzi zbyt miedziano, a chciałabym bardziej czerwono
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Porównanie: zdjęcie pierwsze: 3 tyg po hennie/ hennowane od stycznia br. zdjęcie drugie: 2 tygodnie po farbie (obydwa zdjęcia wykonane w tym samym miejscu, o podobnej godzinie) |
|
|
|
|
#1361 |
|
Przyczajenie
|
Zamierzam właściwie zrobić tak samo, nałożyć farbę i dać sobie na dłuższy czas z jakąkolwiek koloryzacją, chcę jakiś kolor zbliżony do naturalnego, żeby odrost się nie wyróżniał
Bardzo fajny efekt!
|
|
|
|
#1362 |
|
Raczkowanie
|
Co do kozieradki, bo tam wcześniej była mowa, ja chętnie wręcz oddam całą paczkę, bo się u mnie w pewien sposób nie sprawdziła.
A co do wypłukiwania indygo, przecież już Kascysko opublikowała udany eksperyment. Da się. Edytowane przez Fibby Czas edycji: 2014-09-05 o 22:05 |
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
Jak już pisałam, farbowałam henną Khadi, są zdjęcia kilka postów wcześniej.
Tam, gdzie miałam włosy farbowane wcześniej chemią kolor jest ok. Chciałabym trochę rozjaśnić odrosty, żeby zniwelować różnicę w kolorze.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Joanku, a jak henna się rozjaśnia u Ciebie po kąpieli rozjaśniającej? Ładnie schodzi czy też tylko nieznacznie? Ja właśnie zastanawiam się nad kąpielą rozjaśniającą na hennowane włosy, ale nie wiem jaki efekt osiągnę kolorystyczny i czy w ogóle...
I jeśli mogę Cię prosić, czy mogłabyś mi podać przepis na swoją kąpiel rozjaśniającą? Na wątku o kąpielach są podane proporcje, ale różne osoby podają różne przepisy, a skoro Ty robisz to masz już sprawdzony swój sposób Jeśli możesz, to bardzo proszę, napisz mi tutaj albo w wiadomości prywatnej, żeby nie zaśmiecać wątku, w każdym razie byłabym Ci bardzo wdzięczna!!
|
|
|
|
#1365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Możesz spróbować pić pokrzywę ze skrzypem albo drożdże.
|
|
#1366 |
|
Konto usunięte
|
Kobitki mam pytanie. Używała któraś z was hennę marki Lass? Czy stosuje się ją podobnie jak Khadi? Bo kupiłam cassię i nigdzie nie jest napisane na opakowaniu by odstawić na 12 godzin czy mieszać z cytryną.
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kąpieli, to zawsze googlam Dla pewności ale wszystko wrzuciłam w proporcji 1/3, choć tu dziewczyny mówiły, że wogóle nie wkładaja szamponu tylko odzywke, także googlaj, ja naprawdę robię zwykle pierwszy lepszy przepis.
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
Ok
![]() Właśnie raz napisane jest żeby użyć szamponu, raz że odzywki, ale skoro nie ma to aż tak dużego znaczenia i tak czy inaczej wychodzi, to nie będę kombinować i zrobię pierwszą lepszą
|
|
|
|
#1369 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli kogoś to interesuje to jutro wkleje zdjęcia włosów rozjaśnianych henną + indygo + amla w proporcjach 3-2-1/4 i napiszę co robiłam zanim włosy zostały rozjaśnione na 2 próbkach moich włosów, kąpielą rozjaśniającą i samym rozjaśniaczem przez około 20-30 min. Wiem, że to wątek farbowania henną, ale bardzo dużo osób o to pyta i myślę, że się przyda
|
|
|
|
#1370 |
|
Raczkowanie
|
Pokaż, pokaż
Przyda się.Niby stricte farbowania to nie dotyczy, ale jednak temat wiąże się z henną dość mocno i niejednej osobie może pomóc
|
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, farbowałyście może czystą henną Khadi i Heenarą? Wiem, jaki efekt u mnie daje Khadi, ale kusi mnie spróbować tą z Hesha bo jest o połowę tańsza, ale boję się, że odrost wyjdzie mi w innym odcieniu, albo nie daj boże amla w składzie przyciemni całość. Macie może porównanie?
|
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
Heenarą co prawda włosów nie robiłam, ale jeśli zastanawia Cię cena, to może spróbuj z pola henny sobie zamówić (na allegro sprzedawca pole henny)? Farbowałam kilkanaście razy Khadi, niedawno się przerzuciłam na tą właśnie hennę i uważam, że jest bardzo dobra, a z przesyłką zapłacisz 23 zł (sama henna 18 zł), więc kilka złotych taniej niż Khadi
A efekt kolorystyczny mam wrażenie, że jeszcze silniejszy niż po K. i jakby - w moim odczuciu - bardziej czerwonawy, ale to już może zależeć od konkretnych włosów
|
|
|
|
#1373 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
według ulotki khadi orzechowy brąz powinno się go trzymać na głowie od 30 do 2 godzin. farbowałam już 2 razy tą henną i trzymałam wtedy ok 2 godzin. można dłużej, żeby kolor był bardziej trwały?
|
|
|
|
#1375 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48053543]Możesz nawet na noc zostawić na włosach.[/QUOTE]
dzięki chyba tak dzisiaj zrobię. czytałam w tym wątku, że dziewczyny zostawiają na noc, ale nie wiedziałam czy przy każdym rodzaju henny tak można. mam jeszcze jedno pytanie. w ulotce jest, żeby nakładać hennę na włosy po ich umyciu. a właśnie oglądałam na youtube filmy o hennowaniu i dziewczyny nakładają na suche włosy. a Wy jak robicie? ma to w ogóle jakieś znaczenie? |
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
ja myję włosy jakimś ziołowym rypaczem, jak są suche albo lekko wilgotne to nakładam hennę i na noc.
nakładam po myciu takim rypaczem lekką odżywkę na chwilę i nie widzę różnicy w kolorze ani trwałości. |
|
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
Fibby u mnie była TRAGEDIA!!!
Wystawilam recenzje na wizazu. Osobiście nie polecam.
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny.
Planuję koloryzację henną. Mam ogromny dylemat: czy wybrać ciemny brąz khadi czy może czerń? Z jednej strony boję się, że włosy wyjdą kruczoczarne, z drugiej strony ciemny brąz ma jakby lekko bordową poświatę. Byłam już zdecydowana na ciemny brąz ale teraz się waham czy dobrze będzie współgrał z moją żółtawą cerą. Mam mętlik w głowie. Hennę trzymałabym około 45-60 minut, moje włosy szybko łapią kolor. Im krócej henna trzymana tym kolor mniej intensywny, prawda?
Edytowane przez Lady eSs Czas edycji: 2014-09-09 o 12:18 |
|
|
|
#1380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Nie można powiedzieć, że ciemny brąz ma bordową poświatę, bo u każdego to wyjdzie inaczej.Kolejna sprawa to wypłukiwanie. Nie ma co liczyć na to, że kolor zostanie taki sam jak tuż po farbowaniu, więc nawet jeśli wyjdzie za ciemny czy w kiepskim odcieniu, to i tak się wypłucze. Indygo z reguły nie jest zbyt trwałe, szczególnie po pierwszym farbowaniu. To prawda, że krócej trzymana farba łapie mniej intensywnie. Myślę, że w niektórych przypadkach po godzinie niewiele będzie widać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.