Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-05, 15:17   #151
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

http://film.interia.pl/wiadomosci/te...=entertainment

Z decydkacja dla wszystkich mam
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 15:21   #152
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Nic nie mów... Ja już dostaję szału od tego, wstałam o 8 i nadal siedzę w piżamie nie umyta... udało mi się puścić zmywarkę i powiesić pranie jedną ręką. Młody jest czysty i najedzony a ciągle wyje.

A do tego od żylaków potrzebne jest skierowanie? Mam takiego bata na jednej nodze jak starzy ludzie.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

170
No to chudzina będziesz.
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja jestem w sumie pozytywnie zaskoczona wyglądem. Spadło mi w ciągu 10 dni 10kg. Jeszcze z 7 zostało, ale nie rażą mnie tak bardzo po oczach. Bałam się tych rozstępów, ale okazało się, że na brzuchu są prawie nie widoczne jak brzuch się obkurczył, jedynie biodra obstukane. Mam nadzieję, że zbledną. Smaruję non-stop
Nastawiałam się na tragedię i może dlatego w sumie myślę, że nie ma lipy Daję sobie jeszcze czas

Wczoraj midwife nas wyciućkała i nie przyszła Dzisiaj zadzwoniła, żeby przyjść do niej. Całe szczęście wszystko jest OK. Ninka ładnie przybiera na wadze, macica jednak się w końcu obkurczyła i jesteśmy wolne Przejmuje nas health visitor teraz
Super ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Jak u was z apetytem ?
Ja mam normalny, jak zawsze. Śniadanie, obiad,kolacja i niestety w międzyczasie ciasteczka kupuje jakieś zbożowe ale to chyba dla własnego usprawiedliwienia bo zdrowsze za dużo zapewne nie są :-o
Stary 2014-09-05, 15:32   #153
White Cafe
Rozeznanie

Czesc dziewczyny! Przepraszam że się nie odzywam ale ilekrocpozaznaczam cytaty to muszę przerwać czytanie na forum, a pozniej jak wchodze to juz kolejnych kilka stron jest dopisanych.. u nas dobrze, poki co ogarniam malego, ale tz wraca od poniedziałku do pracy wiec będzie mi trudniej, tym bardziej ze wraca zwykleco drugi dziec do domu mam nadzieję ze Mikus będzie laskawy dla mamusi.
Za tydzień idziemy ba chcrziny do męża bratanka (pisalam Wam o dziecku urodzonym z waga 5190 g. ), postaram sobie mleko odciagnac ale i tak chce sobie kupic sukienke taką, żebym mogła go wmiare wygodnie nakarmić (jak maly się przyssie, to potrafi pic i 3 godziny, wiec nie chce gdzies w pokoju pol naga lezec przez tyle czasu, bo zapewne ktos do mnie będzie zaglądał), widzialyscie gdzieś w sieciowych sklepach przystosowana do takich celow sukienke?
Pisalyscie o ciychach sprzed ciaxy. Ja nawet nie próbuje wepchnac się w jeansy bo po co mam się nie potrzebne denerwowac spróbuję je zalozyc miesiac po urodzeniu. Nawet nie wiem jak z waga stoję, bo nie mam gdzie się zwazyc
Pisalyscie, ze bylyscie na wizytach u pediatry-kiedy powinno się pójść? Dostane na to jakies wezwanie, typu jak na szczepienie?
Buziaki!!
Stary 2014-09-05, 16:13   #154
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Hej mamusie! pamietacie mnie jeszcze? Witam sie w odchowalni Podczytuje Was co jakis cz as,ale niestety nie mam czasu wlaczyc komp,a z tel nie lubie pisac, no ale doszlam do wniosku, ze"jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma"
Moja cora zajmuje mi niemal 100% czasu,dla siebie w ciagu dnia mam kilka minut,szczegolnie ten tydzien i polowa poprzedniego byly ciezkie-problemy z brzuszkiem, u mnie zastoj pokarmu w jednej piersi i 3 dni goraczki 39 st, pozniej kryzys laktacyjny, Milenka byla przez 4 dni i 3 noce bardzo niespokojna,placzliwa,bo nie dojadala, ale walczylam, lezalam z nia caly czas i karmilam, nie dokarmialam i wszystko wraca do normy, podejrzewam, ze przyczyna kryzysu byla pani pediatra, ktora stwierdzila,ze malutka brzuszek boli od mojego mleka (a diete mam MEGA rygorystyczna)i zalecila karmic mm, nie zrobilam tego,ale psychika siadla,kilka dni wczesniej na sutku zrobil mi sie taki bialy punkcik (podczas tego zastoju), przez tel opisala to poloznaj i ona stwierdzila,ze to ropien i ze chyba trzeba bedzie zrezygnowac z karmienia i tez byl u mnie placz i ogromny stres, na szczescie, byl to tylko zatkane ujscie kanaliku mlekowego.
Psychika ma ogromne znaczenie przy kp no i konsekwencja, moj tz widzac jak mala placze, jak fizycznie boli mnie karmienie przez obolale sutki chcial dokarmiac mm, ale protestowalam.Mam nadzieje,ze teraz bedzie juz dobrze i bede miec wystarczajaca ilosc pokarmu dla mojego Malego Gloda
Gratuluje wytrwałości!!!!!

I zycze ci zeby teraz juz było wszystko ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 16:21   #155
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Przepraszam że się nie odzywam ale ilekrocpozaznaczam cytaty to muszę przerwać czytanie na forum, a pozniej jak wchodze to juz kolejnych kilka stron jest dopisanych.. u nas dobrze, poki co ogarniam malego, ale tz wraca od poniedziałku do pracy wiec będzie mi trudniej, tym bardziej ze wraca zwykleco drugi dziec do domu mam nadzieję ze Mikus będzie laskawy dla mamusi.
Za tydzień idziemy ba chcrziny do męża bratanka (pisalam Wam o dziecku urodzonym z waga 5190 g. ), postaram sobie mleko odciagnac ale i tak chce sobie kupic sukienke taką, żebym mogła go wmiare wygodnie nakarmić (jak maly się przyssie, to potrafi pic i 3 godziny, wiec nie chce gdzies w pokoju pol naga lezec przez tyle czasu, bo zapewne ktos do mnie będzie zaglądał), widzialyscie gdzieś w sieciowych sklepach przystosowana do takich celow sukienke?
Pisalyscie o ciychach sprzed ciaxy. Ja nawet nie próbuje wepchnac się w jeansy bo po co mam się nie potrzebne denerwowac spróbuję je zalozyc miesiac po urodzeniu. Nawet nie wiem jak z waga stoję, bo nie mam gdzie się zwazyc
Pisalyscie, ze bylyscie na wizytach u pediatry-kiedy powinno się pójść? Dostane na to jakies wezwanie, typu jak na szczepienie?
Buziaki!!
Ja przy wypisie ze szpitala dostałam zalecenie żeby w ciągu 48 godzin zgłosić się do przychodni. Jak zadzwoniłam to kazali najpierw się umówić z położną, ona przyszła, wypełniła deklaracje itp i dopiero jak dowiozła je do przychodni to mogłam zadzwonić i się umówić. Na termin czekałam półtora tygodnia, wizyta trwała 5 minut i była trochę bez sensu ;-)
Stary 2014-09-05, 16:23   #156
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny MM co wasze dzieci robią przez cały dzień skoro odpada motyw wiszenia na cycku?
Moja laktacja nadal jest za przeproszeniem poj**bana. Rano mam kamienie i z każdego ściągam laktatorem po 120 a potem w dzień są prawie puste i on bez przerwy na nich wisi i wysusza do zera i co chwilę robi kupy.. ja nie mam 5 minut spokoju bo albo karmie albo przebieram. Pieluchy u mnie idą dosłownie tonami a dzieciak ciągle jest głodny i marudny....
Wytłumacz mi jaki jest cel ściągania pokarmu laktatorem skoro karmisz cycem???

Witam się w odchowalni, moja Hanka przespała dziś 7 godz w nocy, także jestem wyspana Ogólnie sypia bardzo dobrze. W tym tygodniu miała ze 2-3 dni bóle brzuszka wieczorami, widocznie coś zjadłam nie tak, bo teraz spokój. W środę byliśmy w poradni na kontroli, mała ważyła 5280g

Za tydzień chrzcimy Księżniczkę, suknia już czeka
A najlepsze jest to, że ja "myśląca" matka karmiąca kupiłam sobie kieckę.... zapinaną z tyłu i będę się musiała do polowy rozebrać Ciekawe jak to zrobię w restauracji

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-09-05 o 16:26
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 16:27   #157
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

Witam się w odchowalni, moja Hanka przespała dziś 7 godz w nocy, także jestem wyspana Ogólnie sypia bardzo dobrze. W tym tygodniu miała ze 2-3 dni bóle brzuszka wieczorami, widocznie coś zjadłam nie tak, bo teraz spokój. W środę byliśmy w poradni na kontroli, mała ważyła 5280g
To już duża dziewczynka

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 16:30   #158
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Dziewczyny MM co wasze dzieci robią przez cały dzień skoro odpada motyw wiszenia na cycku?
Moja laktacja nadal jest za przeproszeniem poj**bana. Rano mam kamienie i z każdego ściągam laktatorem po 120 a potem w dzień są prawie puste i on bez przerwy na nich wisi i wysusza do zera i co chwilę robi kupy.. ja nie mam 5 minut spokoju bo albo karmie albo przebieram. Pieluchy u mnie idą dosłownie tonami a dzieciak ciągle jest głodny i marudny....
U mnie Ninka wisi na butelce Strasznie długo je i ciągle jej się ulewa. Więc jemy, przebieramy, ulewa jej się, znów przebieramy, kupa itd... Ale w dzien i tak jest luz bo sporo śpi, za to w nocy zaczyna jeszcze do tego duzo gadać... Niby nie płacze, ale nie spi i tak sobie marudzi tyle, że wiem że jak zje określoną dawkę to wiem, że nie jest głodna, taki plus
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 16:42   #159
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Wytłumacz mi jaki jest cel ściągania pokarmu laktatorem skoro karmisz cycem???

Za tydzień chrzcimy Księżniczkę, suknia już czeka
A najlepsze jest to, że ja "myśląca" matka karmiąca kupiłam sobie kieckę.... zapinaną z tyłu i będę się musiała do polowy rozebrać Ciekawe jak to zrobię w restauracji
Taki, że mam karmienie mieszane i rano mam nawały a w dzień dokarmiam mm bo młody wisi cały dzień na prawie pustych cyckach i jest nadal glodny. Musze w ten sposób monitorowac ile on zjada.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-09-05 o 16:50
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 17:13   #160
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz ponad dwa tygodnie ciagne karmienie mieszane, ale pokarmu mi ubywa na poczatku mlody jeszcze ciagnal cyca okolo 10 minut, potem dostawal butle, teraz co drugi posilek jest tylko butelkowy, bo w ogole mleka nie mam. Maly je co 2,5 - 3 godziny, potem to roznie - albo zasypia u mnie na rekach (a jak go odlozyc do lozeczka to sie budzi i ryk) albo po prostu lezy i podziwia swiat cos tak do siebie cwierka i stroi miny.
Dzis zrobilam pranie gigant i padam... na obiad bedzie pizza zaraz ja chyba przywioza. Tz uspil mlodego jakims cudem. Ja, tak nawiasem mowiac, jeszcze dzis nie zdazylam wziac prysznica.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 17:17   #161
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja juz ponad dwa tygodnie ciagne karmienie mieszane, ale pokarmu mi ubywa na poczatku mlody jeszcze ciagnal cyca okolo 10 minut, potem dostawal butle, teraz co drugi posilek jest tylko butelkowy, bo w ogole mleka nie mam. Maly je co 2,5 - 3 godziny, potem to roznie - albo zasypia u mnie na rekach (a jak go odlozyc do lozeczka to sie budzi i ryk) albo po prostu lezy i podziwia swiat cos tak do siebie cwierka i stroi miny.
Dzis zrobilam pranie gigant i padam... na obiad bedzie pizza zaraz ja chyba przywioza. Tz uspil mlodego jakims cudem. Ja, tak nawiasem mowiac, jeszcze dzis nie zdazylam wziac prysznica.
Witam w klubie. Też jestem bez prysznica i w piżamie.
Stary 2014-09-05, 17:18   #162
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ha, ja nie pamietam ile masz lat ale ja tez sie czuje ''leciwie'' z moimi 34.

W normie. Czasem jem coskolwiek co da sie przygotowac prawa reka, bo na lewej nosze malego.
Ogolnie jestem pozytywnie zaskoczona ze tak niewiele negatywnych zmian zaszlo w moim ciele - brzuch prawie mi zniknal, troche luznej skory tylko zostalo, mieszcze sie w spodnie nr 38, rozstepow zadnych nie dostalam - ogolnie moze byc. Mam jeszcze okolo 8 kg do zrzucenia, troche treningu bedzie potrzebne zanim wbije sie znow w moje stare spodnie 36.
Masakra jakas uspic mlodego w dzien w nocy jeszcze ujdzie, ale teraz to ciagle albo na rekach albo marudzi jak go odlozyc, a nie spi w ogole.

ja jestem po dwakroc pełnoletnia ,
problem w tym ze czuje sie wciaz na 17

Cytat:
Taki, że mam karmienie mieszane i rano mam nawały a w dzień dokarmiam mm bo młody wisi cały dzień na prawie pustych cyckach i jest nadal glodny. Musze w ten sposób monitorowac ile on zjada.

a własciwie to czemu nie dokarmiasz go tym co odciągniesz?

Cytat:

dziewczyny, ale karmienie mieszane to szybka droga do utraty pokarmu, wiec to normalne ze pokarmu ubywa, bo produkuje sie tyle ile dziecko wyssie, a nie wiecej
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 17:25   #163
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

a własciwie to czemu nie dokarmiasz go tym co odciągniesz?

dziewczyny, ale karmienie mieszane to szybka droga do utraty pokarmu, wiec to normalne ze pokarmu ubywa, bo produkuje sie tyle ile dziecko wyssie, a nie wiecej
Dokarmiam ale to za mało...
Stary 2014-09-05, 17:48   #164
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Kurcze, ja nie moge na to patrzeć... Jak tylko pomyślę sobie o porodzie, łzy stają mi w oczach. Chyba jeszcze trochę czasu musi upłynąć
Stary 2014-09-05, 18:12   #165
gosia3103
Zakorzenienie

Moje dziecię ma w nosie matczyne wywody na temat zawartości chemii w kosmetykach. Czerwoną dupcię traktowalam od tygodnia alantanem, kremem z hippa i nic. Posmarowałam raz bepantenem i o połowę mniej czerwone... Także my możemy sobie, a dziecko i tak samo wybierze co mu pasuje ;-)
Stary 2014-09-05, 18:42   #166
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Ja wiem, niestety ale nie mialam innego wyjscia. Karmienie mieszane zalecila pielegniarka w kilka dni po wypisaniu nas ze szpitala... maly stracil na wadze i za slabo ssal. Powiedziala, ze jesli zostanie na samym cycu to w kilka dni wyladuje z powrotem w szpitalu. Niech sie dziecko przynajmniej najada, ja juz nawet nie mam ambicji na ta laktacje.... za bardzo zmeczona jestem reszta mamusiowych obowiazkow.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 18:49   #167
patrycja19894
Wtajemniczenie

Ja się bardzo cieszę że u mnie jak na razie z karmieniem wszystko dobrze. Piersi nie bolą w ogóle, brodawki nie obgryzione, mleko leci.. Ile to nie wiem bo laktator do du.py ale mały się chyba najada skoro nie płacze. Jedyny minus taki ze zrobił się z niego straszny cycus i ani smoka nie chce a uspac dam rade go tylko ja. Bujanie Tz na niego nie Działa, odpływa przy cycu i ewentualnie ja go dobujam.. Także są plusy i minusy,mamy które karmią mm mają troszkę więcej swobody.
Stary 2014-09-05, 18:51   #168
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja się bardzo cieszę że u mnie jak na razie z karmieniem wszystko dobrze. Piersi nie bolą w ogóle, brodawki nie obgryzione, mleko leci.. Ile to nie wiem bo laktator do du.py ale mały się chyba najada skoro nie płacze. Jedyny minus taki ze zrobił się z niego straszny cycus i ani smoka nie chce a uspac dam rade go tylko ja. Bujanie Tz na niego nie Działa, odpływa przy cycu i ewentualnie ja go dobujam.. Także są plusy i minusy,mamy które karmią mm mają troszkę więcej swobody.
Dokładnie ;-) moja na szczęście akceptuje i smoka i butelkę..
Stary 2014-09-05, 19:47   #169
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Kurcze, ja nie moge na to patrzeć... Jak tylko pomyślę sobie o porodzie, łzy stają mi w oczach. Chyba jeszcze trochę czasu musi upłynąć
mi już emocje opadły po po porodzie...wspominam często, ale głównie ten moment jak mały sie juz urodził
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 19:48   #170
nagiAkt
Zadomowienie

Witam sie wkoncu i ja na odchowalni

Kobietki czy u was tez jedt /byl problem z odparzeniami pod pachami? Nas to dopadlo, cociaz zawsze sypalam tam talk. Chyba to odparzenie , nombo co innego :bezradny: jak inaczej skutecznie zapobiegac i wulecsyf?

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10

Edytowane przez nagiAkt
Czas edycji: 2014-09-05 o 20:16
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 19:55   #171
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
mi już emocje opadły po po porodzie...wspominam często, ale głównie ten moment jak mały sie juz urodził
Ach, to mam nadzieję, że i u mnie tak będzie. Póki co, za każdym razem jak pomyślę, albo ktoś zapyta, chce mi się płakać
Stary 2014-09-05, 20:22   #172
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Witam sie wkoncu i ja na odchowalni

Kobietki czy u was tez jedt /byl problem z odparzeniami pod pachami? Nas to dopadlo, cociaz zawsze sypalam tam talk. Chyba to odparzenie , nombo co innego :bezradny: jak inaczej skutecznie zapobiegac i wulecsyf?
Nie wiem, ja niczym nie sypię, po kąpieli smaruję olejem kokosowym. Nic się nie działo, aż do wczoraj - idziemy do lekarza, rozbieram małą a tam taka zmacerowana skóra pod pachami, dostałam opierdziel że nie dbam. A jeszcze dzień wcześniej była położna i wszystko było ok. W każdym razie umyłam, wytarłam, posmarowałam i nie ma śladu...
Stary 2014-09-05, 20:23   #173
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Mam tak samo jak Ty

Moja smoka tez nie tyka tylko cycus

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 21:27   #174
gosia3103
Zakorzenienie

Mam zdjęcia z sesji jestem zachwycona normalnie ale się cieszę że to zrobiliśmy uploadfromtaptalk1409945154304.jpguploadfromtaptalk1409945167953.jpguploadfromtaptalk1409945176690.jpguploadfromtaptalk1409945182421.jpguploadfromtaptalk1409945196580.jpguploadfromtaptalk1409945210311.jpguploadfromtaptalk1409945224560.jpg
Stary 2014-09-05, 21:31   #175
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Alez macie piekna modeleczke! Istne cudo!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 21:31   #176
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

super fotki!

wow mały pierwszy raz usnął godzinkę po kąpieli najwcześniej potrafił o 22, a najpóźniej po 1..Wiec idę skorzystać z okazji i sie prześpię, podejrzewam z enoc będzie dzis lżejsza, bo w dzień spał mało, ale wolę już jak w dzień nie śpi niż jak w nocy dobranoc mamusie

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-09-05 o 21:33
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 21:35   #177
gosia3103
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Stary 2014-09-05, 21:52   #178
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
cudowna, naprawdę
Stary 2014-09-05, 21:52   #179
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne zdjęcia ;-) to w łóżeczku cudowne

Nasze juz wywołane,staram się uspac małego i będziemy wkładac do ramek
Stary 2014-09-05, 22:19   #180
neska1412
Raczkowanie

Gosia piekne zdjecia. Naprawde super wyszlo.

Mam pytanie z seri glupich. A dzisiaj to nawet wstydliwych.
Czy wasze pochwy po porodzie tez sa tskie luzne i dziwne?
Nie wiem czy pamietacie ale mnie zszyli troche do dupy. Teraz mam ta letki dopochwowe i jak wkladam ten czopek to on praktycznie wpada.
Strasznie sie boje ze to tak zostanie. Czuje ze mam ochote na seks i bliskosc ale wiem ze bedzie ciezko bo boje sie mezowi pokazac tego co uszyla mila pani stazystka.

Przepraszam za tak intymne pytanie ale tak mi z tym zle.... to nie moja pipka.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości