|
|
#181 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Dot.: Co by¶cie zrobi³y gdyby w Polsce by³o teraz tak jak na Ukrainie
Cytat:
Dziwne to by³o ![]() Do kogo lub czego wykazuje siê ignorancj±.Pisz ja¶niej. Nie chcê siê czepiaæ , ale ten w±tek jest o Co by¶cie zrobi³y gdyby w Polsce by³o teraz tak jak na Ukrainie ? a nie o tym czy s³owo "re¿im" obra¿a koreañczyków z pó³nocy
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 296
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
Poza tym nikt mi nie bêdzie wyrywa³ laptopa z rêki jak napiszê co z³ego robili politycy i nikt mnie nie bêdzie podawa³ do s±du jak na swojej stronie www napiszê co¶ ¼le o prezydencie. Jest super
|
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 825
|
Cytat:
Tam s± podobne zakazy z t± ró¿nic±,¿e za obrazê Prezydenta to by¶ dosta³a kilka lat ³agru co najmniej, bo tam S±dy spraw nie umarzaj±. A poza tym: aborcja jest u Nas dozwolona w 3 przypadkach, eutanazjê uregulowa³o dopiero kilka krajów na ¶wiecie, parady s± dopuszczalne a panowie z Krakowa udowodnili,¿e da siê te¿ zalegalizowaæ ma³¿eñstwo, piæ alkohol mo¿na pod parasolkami albo w restauracji a to te¿ miejsca publiczne. Sprawa z laptopem to zwyk³a nadgorliwo¶æ, co do obrazy Prezydenta to powstaje pytanie o którym przypadku mówisz (by³o kilka). W kwestii narkotyków - a po co Ci narkotyki ![]() Z ostatnim siê zgadzam - jest super
|
|
|
|
#188 | |||
|
BAN sta³y
|
Cytat:
Chodzi³o mi o t± sprawê z t± stron± co go¶ciu jecha³ po Komorowskim. Mnie nie chodzi o jakie¶ 3 przypadki tylko o to ,¿e to ja mam o tym decydowaæ w moim przypadku , a nie przypadki o których bêdzie decydowa³ pose³ gej czy Kaczyñski kawaler. No co z tego ,¿e kilka ? To jakie¶ wyt³umaczenie ? Mnie nie przekonujê. Pozwoliæ cz³owiekowi na tak± mêczarnie , który jest warzywem i b³aga o ¶mieræ jest sadyzmem. Tylko jacy¶ despoci pozwalaj± na co¶ takiego.Za takich to ja nie walczê. Cytat:
Cytat:
Dla mnie bezradno¶æ Mi po co? Nie odpowiem,bo to nie w±tek o mnie. Jak wszyscy wiemy ludzie faszeruj± siê narkotykami.Karanie ich za to to jest re¿im.To ich zdrowie i ich decyzja. Cieszê siê. Edytowane przez JaOna19 Czas edycji: 2014-09-06 o 02:39 |
|||
|
|
|
|
#189 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 173
|
Cytat:
zupe³nie nie rozumiesz podstawowych spraw, obstawiam, ¿e jeste¶ w gimnazjum, mam nadziejê, ¿e jeszcze z tego wyro¶niesz
|
|
|
|
|
|
#190 | |||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 183
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4802448 9]ale¿ Ty jeste¶ dziecinna zupe³nie nie rozumiesz podstawowych spraw, obstawiam, ¿e jeste¶ w gimnazjum, mam nadziejê, ¿e jeszcze z tego wyro¶niesz[/QUOTE]O taak
|
|||
|
|
|
|
#191 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 919
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48019315]Enigmatycznym pojêciem honoru podpieraj± siê ludzie, którym brak innych argumentów. A jak przyjdzie co do czego, to nikt nie potrafi wyja¶niæ o co tak na prawdê chodzi. Honor to honor, dobre sobie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Honor_(...%99cie_moralne) |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak jest teraz w pañstwach skandynawskich ale kilka lat temu moja kole¿anka by³a zarobkowo w Norwegii i tam alkohol by³ towarem luksusowym, strasznie drogi, mo¿na kupiæ go tylko w okre¶lonych godzinach (nie tak jak u nas monopolowy 24h) a kasjerki sprawdzaj± wszystkich którzy wygl±daj± na mniej ni¿ 25lat. Ale przecie¿ wg niektórych to tylko w Polsce s± zakazy.
|
|
|
|
|
#193 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
Ogólnie tam rola pañstwa w ¿yciu cz³owieka jest wyolbrzymiona. Wystarczy na przyk³ad powiedzieæ co¶ nieprzyjemnego o muzu³manach, Cyganach czy ¯ydach, to od razu ma siê na g³owie policjê obyczajow±. |
|
|
|
|
|
#194 | ||
|
BAN sta³y
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4802448 9]ale¿ Ty jeste¶ dziecinna
zupe³nie nie rozumiesz podstawowych spraw, obstawiam, ¿e jeste¶ w gimnazjum, mam nadziejê, ¿e jeszcze z tego wyro¶niesz[/QUOTE]A ja my¶lê , ¿e mnie masz argumentów. ![]() Cytat:
Cytat:
Podatnik. Odpowiedz.Kto pó¼niej p³aci za " odsiadkê " ? o niee
|
||
|
|
|
|
#195 | |
|
Konto usuniête
|
Wystarczy³oby nie p³aciæ za leczenie narkomanów z bud¿etu pañstwa. Teraz narkotyki s± niby nielegalne, a uzale¿nieni ludzie i tak istniej±. Jak bêdzie mi siê chcia³o, to dokopiê siê do wyników badañ, które wskazuj±, ¿e w krajach objêtych legalizacj± liczba uzale¿nionych wcale nie wzros³a.
Cytat:
Artyku³ na wiki bardzo dobrze wyja¶nia to, co mam na my¶li. Nie istnieje ¿aden jedynie s³uszny honor i osoba powo³uj±ca siê na niego musi wyja¶niaæ co ma na my¶li, bo w przeciwnym wypadku jest to s³owo bez znaczenia. |
|
|
|
|
|
#196 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 183
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#197 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Bia³a Dama
Wiadomo¶ci: 6 434
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48026121]
Artyku³ na wiki bardzo dobrze wyja¶nia to, co mam na my¶li. Nie istnieje ¿aden jedynie s³uszny honor i osoba powo³uj±ca siê na niego musi wyja¶niaæ co ma na my¶li, bo w przeciwnym wypadku jest to s³owo bez znaczenia.[/QUOTE] My¶lê, ¿e tu pasuje cytat: " S± rzeczy, które albo rozumie siê w lot, nawet bez s³ów, albo nigdy siê ich nie zrozumie" |
|
|
|
|
#199 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
Zakaz nic nie zmieni to jest zamiatanie sprawy pod dywan i takie zachowania uwa¿am za dziecinne.Argument z t± osob± to chyba jakie¶ kpiny.Bandziory s± wszêdzie.To nie jest powód do zakazów , tylko do ³apania ich i wsadzania do wiêzieñ. Od strony moralnej wrzucaæ kogo¶ do wiêzienia za to , ¿e siê faszeruje prochami bez robienia przestêpstw jest co najmniej pod³o¶ci± , a ju¿ na pewno jest to re¿im. Od strony ekonomicznej wolê p³aciæ na narkomanów i ich leczenie.Oczywi¶cie jak siê sami zg³osz± , bez przymusu.Taniej to wychodzi.W czasach kryzysu by³o by to nawet wskazane. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozmawia³am kiedy¶ z pewnym holendrem jak siê zapatruje na kwestie islamizacji jego kraju i zauwa¿y³am, ¿e za bardzo go to nie obchodzi, podobnie jego znajomi przyjmowali postawê 'lata mi to'. Oczywi¶cie nie wiem czy ta grupa by³a reprezentatywna dla ca³ego kraju, ale sta³o siê dla mnie jasne jak s³oñce, ¿e 'samowolka', ¼le rozumiana tolerancja mo¿e doprowadziæ kraj do ruiny. Je¶li spo³eczeñstwo nie bêdzie znaæ w³asnych 'korzeni', nie bêdzie mieæ poczucia w³asnej to¿samo¶ci i ochoty do obrony ojczyzny to przyjdzie inna silniejsza kultura, która wprowadzi w³asne zasady niekoniecznie takie z których mo¿na byæ zadowolonym. |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 765
|
Cytat:
Dziwiê siê, ¿e ubolewasz nad upadkiem holenderskiej kultury, skoro jeste¶ z opcji, która uznaje Zachód za zgniliznê moraln±. |
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Nie uznaje zachodu za zgniliznê moraln±, s± po prostu kwestie z którymi siê nie zgadzam i o tym mówiê. Holandiê (i nie tylko ten kraj) traktujê jako przyk³ad tego jak nie nale¿y siê obchodziæ z obcokrajowcami.
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 060
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 121
|
Jak mnie denerwuje takie jechanie na Polskê bez jakiejkolwiek normalnej argumentacji. Jak tu ¼le, a Zachód to taka kraina mlekiem i miodem p³yn±ca. Jak to my nic nie mo¿emy, bo tacy¶my ograniczeni. Polska, szary koniec Europy. Bo przecie¿ wszêdzie indziej oprócz polski aborcja, eutanazja, ma³¿eñstwa homoseksualne, marihuana, s± legalne- wszêdzie, tylko nie w Polsce
|
|
|
|
|
#205 |
|
BAN sta³y
|
Równie¿ uwa¿am , ¿e na zachodzie jest ¼le pojmowana tolerancja, która ich doprowadza do ruiny kulturalnej i ekonomicznej.S³ysza³am o przypadku , ¿e z norweskiej tv wyrzucili prezenterkê za to , ¿e mia³a ³añcuszek z krzy¿ykiem na wizji. Wylecia³a po skargach ¶rodowisk muzu³mañskich, tych samym którym nie przeszkadza ten sam krzy¿ na paszportach norweskich.
Na zachodzie ta ich tolerancja zmierza do tego , ¿e ju¿ nic nie mo¿esz siê odezwaæ np. nie akceptujê adopcji przez homo. Wiêc to te¿ ju¿ jest taki trochê re¿im. Nie uwa¿am muzu³manów za moich przyjació³ i nie wierze , ¿e da siê ¿yæ w pokoju z nimi , a ich jest coraz wiêcej. Dlatego nie bojê siê tak tego Putina w koñcu to te¿ s³owianie.Tak jak my i tam nie daj± sobie tak w kaszê dmuchaæ przez islamistów i "obroñców tolerancji" jak zachód. |
|
|
|
|
#206 | ||||
|
BAN sta³y
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za to Polska na tle Zachodu i Wschodu jest wolna od muzu³mañskiego problemu i nie gro¿± nam konflikty etniczno-religijne wiêksze ni¿ spalenie Têczy. |
||||
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 121
|
Te¿ tak uwa¿am, nie wiem, gdzie ludzie widz± tutaj re¿im czy brak wolno¶ci s³owa. Tak mog± mówiæ chyba tylko ludzie, którzy nie maj± ¿adnego porównania. Jak u nas nie ma wolno¶ci s³owa, to spróbujcie pojechaæ do Rosji i powiedzieæ Putinowi przed kamer±, ¿e jest zdrajc± narodu. Ja bym jednak wcze¶niej ulokowa³a rodzinê po jakich¶ schronach.
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 765
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
Pamiêtam debatê narodowca z lewakiem o zwi±zkach partnerskich (chyba Bosak - Hartman). Do rozmowy wtr±ci³ siê jaki¶ Brytyjczyk i stwierdzi³, ¿e w jego kraju nie ma miejsca na dyskusjê, bo panuje homoterror i wszyscy musz± im ustêpowaæ. Podobno jak kto¶ ma inne zdanie i jest szarym cz³owiekiem jest gnojony w taki sposób, ¿e na przyk³ad organizacje homoseksualistów id± na skargê do pracodawcy. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- I chyba tylko taki, bo demokracji nas nie powinni uczyæ. |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
W Usa te¿ nie pogadasz z homoterrorystami i te¿ nie za bardzo,¿eby powiedzieæ co¶ na ¿ydów, bo od razu Hitler jeste¶.Na arabów te¿ nie bardzo bo ksenofob. Tylko po Polakach mo¿na jechaæ jak ta zak³amana ¿ydówka co napisa³a,¿e gdyby Polacy nie donosili to wiêcej ¿ydów by prze¿y³o II wojnê. Albo ta co brzêczy , ¿e jaki¶ ¿yd zosta³ ¼le potraktowany w muzeum w O¶wiêcimiu,gdy tylko ¶piewa³ modlitwy i ¿e to antysemityzm.To nie antysemityzm tylko w tym muzeum jest zakaz darcia gêby o czym ta ¿ydówka nie chcia³a wspomnieæ w swoim artykule. Co to za politycy w tej Polsce , ¿e po takim czym¶ zero jakiej¶ wiêkszej reakcji ah szkoda gadaæ. Edytowane przez JaOna19 Czas edycji: 2014-09-06 o 22:09 |
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

Dziwne to by³o 

zupe³nie nie rozumiesz podstawowych spraw, obstawiam, ¿e jeste¶ w gimnazjum, mam nadziejê, ¿e jeszcze z tego wyro¶niesz
13.03.2008