Co by¶cie zrobi³y gdyby w Polsce by³o teraz tak jak na Ukrainie - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-09-05, 18:37   #181
JaOna19
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Co by¶cie zrobi³y gdyby w Polsce by³o teraz tak jak na Ukrainie

Cytat:
Napisane przez MsLizard Poka¿ wiadomo¶æ
W ogóle rozumiesz co oznacza s³owo re¿im? Pisz±c takie komentarze wykazujesz siê jedynie ignorancj±.
Tak.Rozumiem s³owo "re¿im". Skasowa³a¶ to , ale tam by³o napisane , ¿e obra¿am mieszkañców Korei Pó³nocnej Na prawdê nie wiem co mam o ty my¶leæ Dziwne to by³o
Do kogo lub czego wykazuje siê ignorancj±.Pisz ja¶niej.

Nie chcê siê czepiaæ , ale ten w±tek jest o Co by¶cie zrobi³y gdyby w Polsce by³o teraz tak jak na Ukrainie ? a nie o tym czy s³owo "re¿im" obra¿a koreañczyków z pó³nocy
JaOna19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-05, 18:41   #182
MsLizard
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 296

Cytat:
Napisane przez JaOna19 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak.Rozumiem s³owo "re¿im". Skasowa³a¶ to , ale tam by³o napisane , ¿e obra¿am mieszkañców Korei Pó³nocnej Na prawdê nie wiem co mam o ty my¶leæ Dziwne to by³o
Do kogo lub czego wykazuje siê ignorancj±.Pisz ja¶niej.

Nie chcê siê czepiaæ , ale ten w±tek jest o Co by¶cie zrobi³y gdyby w Polsce by³o teraz tak jak na Ukrainie ? a nie o tym czy s³owo "re¿im" obra¿a koreañczyków z pó³nocy
Skasowa³am, bo stwierdzi³am, ¿e zaraz znowu zaczniesz zadawaæ bezsensowne pytania. Poczytaj o systemach totalitarnych i dopiero pó¼niej siê wypowiadaj.
MsLizard jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-05, 18:45   #183
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549

Cytat:
Ty te¿ nie wyja¶ni³a¶ na czym ten twój honor ma polegaæ. Mo¿na to s³owo rozumieæ na ró¿ne sposoby w zale¿no¶ci od krêgu kulturowego, my rozumiemy go przez pryzmat Polskiej historii i wojen, czyli przede wszystkim wierno¶æ pewnym zasadom, idea³om. Za niehonorowych uwa¿ano i uwa¿a siê zdrajców i donosicieli.
A dlaczego mia³abym wyja¶niaæ na czym polega "mój honor", skoro to nie ja powo³ywa³am siê na takie zjawisko? Ja generalnie staram siê nie u¿ywaæ w dyskusji niedefiniowalnych pojêæ. I co to znaczy "my rozumiemy"?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-05, 18:46   #184
JaOna19
BAN sta³y

Cytat:
Skasowa³am, bo stwierdzi³am, ¿e zaraz znowu zaczniesz zadawaæ bezsensowne pytania. Poczytaj o systemach totalitarnych i dopiero pó¼niej siê wypowiadaj.
Czyta³am i to du¿o.Teraz koñczê biografie Kim Dzong Un`a
Stary 2014-09-05, 18:53   #185
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Czyta³am i to du¿o.Teraz koñczê biografie Kim Dzong Un`a
Aha i po tak szerokiej literaturze wywnioskowa³a¶, ¿e w Polsce jest re¿im. Super. ¯yjesz w wolnym kraju i mo¿esz o sobie decydowaæ a strzelasz jakimi¶ farmazonami jak my tu o powa¿nych tematach rozmawiamy.
Stary 2014-09-05, 19:01   #186
JaOna19
BAN sta³y

Cytat:
Aha i po tak szerokiej literaturze wywnioskowa³a¶, ¿e w Polsce jest re¿im. Super. ¯yjesz w wolnym kraju i mo¿esz o sobie decydowaæ a strzelasz jakimi¶ farmazonami jak my tu o powa¿nych tematach rozmawiamy.
I mam prawo do: aborcji, eutanazji,bycia homo,braæ narkotyki , ba nawet mogê wypiæ alkohol w miejscu publicznym.
Poza tym nikt mi nie bêdzie wyrywa³ laptopa z rêki jak napiszê co z³ego robili politycy i nikt mnie nie bêdzie podawa³ do s±du jak na swojej stronie www napiszê co¶ ¼le o prezydencie.

Jest super
Stary 2014-09-06, 01:33   #187
michal100
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 825

Cytat:
I mam prawo do: aborcji, eutanazji,bycia homo,braæ narkotyki , ba nawet mogê wypiæ alkohol w miejscu publicznym.
Poza tym nikt mi nie bêdzie wyrywa³ laptopa z rêki jak napiszê co z³ego robili politycy i nikt mnie nie bêdzie podawa³ do s±du jak na swojej stronie www napiszê co¶ ¼le o prezydencie.

Jest super
A wola³aby¶ podlegaæ pod np. rosyjskie prawo?
Tam s± podobne zakazy z t± ró¿nic±,¿e za obrazê Prezydenta to by¶ dosta³a kilka lat ³agru co najmniej, bo tam S±dy spraw nie umarzaj±.
A poza tym: aborcja jest u Nas dozwolona w 3 przypadkach, eutanazjê uregulowa³o dopiero kilka krajów na ¶wiecie, parady s± dopuszczalne a panowie z Krakowa udowodnili,¿e da siê te¿ zalegalizowaæ ma³¿eñstwo, piæ alkohol mo¿na pod parasolkami albo w restauracji a to te¿ miejsca publiczne. Sprawa z laptopem to zwyk³a nadgorliwo¶æ, co do obrazy Prezydenta to powstaje pytanie o którym przypadku mówisz (by³o kilka). W kwestii narkotyków - a po co Ci narkotyki
Z ostatnim siê zgadzam - jest super

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-09-06, 02:33   #188
JaOna19
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez michal100 Poka¿ wiadomo¶æ
A wola³aby¶ podlegaæ pod np. rosyjskie prawo?
Tam s± podobne zakazy z t± ró¿nic±,¿e za obrazê Prezydenta to by¶ dosta³a kilka lat ³agru co najmniej, bo tam S±dy spraw nie umarzaj±.
, co do obrazy Prezydenta to powstaje pytanie o którym przypadku mówisz (by³o kilka).
Ja nie bêdê walczyæ za Polskê wiêc jakbym mia³a podlegaæ pod rosyjskie prawo to bym zamknê³a dziób i tyle.Ja nie muszê wyzywaæ prezydenta czy z nim walczyæ,niech to robi± panowie z sejmu to ich koryto nie moje, mnie to obojêtne czy rz±dzi nami Putin czy tak jak teraz Merkel.
Chodzi³o mi o t± sprawê z t± stron± co go¶ciu jecha³ po Komorowskim.

Cytat:
A poza tym: aborcja jest u Nas dozwolona w 3 przypadkach,
Mnie nie chodzi o jakie¶ 3 przypadki tylko o to ,¿e to ja mam o tym decydowaæ w moim przypadku , a nie przypadki o których bêdzie decydowa³ pose³ gej czy Kaczyñski kawaler.

Cytat:
eutanazjê uregulowa³o dopiero kilka krajów na ¶wiecie
No co z tego ,¿e kilka ? To jakie¶ wyt³umaczenie ? Mnie nie przekonujê.
Pozwoliæ cz³owiekowi na tak± mêczarnie , który jest warzywem i b³aga o ¶mieræ jest sadyzmem. Tylko jacy¶ despoci pozwalaj± na co¶ takiego.Za takich to ja nie walczê.

Cytat:
parady s± dopuszczalne a panowie z Krakowa udowodnili,¿e da siê te¿ zalegalizowaæ ma³¿eñstwo
Parady to wiem , a o tych go¶ciach to nie s³ysza³am.To znaczy ,¿e to jest legalne czy nie ?

Cytat:
piæ alkohol mo¿na pod parasolkami albo w restauracji a to te¿ miejsca publiczne.
Tyle to i ja wiem.Ja mówiê o piciu centralnie na ³awce w parku albo pod sklepem.W Niemczech nie maj± z tym problemu,a u nas jak zwykle trzeba zgnoiæ rodaka w sposób demokratyczny.

Cytat:
Sprawa z laptopem to zwyk³a nadgorliwo¶æ

Dla mnie bezradno¶æ

Cytat:
W kwestii narkotyków - a po co Ci narkotyki
Mi po co? Nie odpowiem,bo to nie w±tek o mnie.
Jak wszyscy wiemy ludzie faszeruj± siê narkotykami.Karanie ich za to to jest re¿im.To ich zdrowie i ich decyzja.

Cytat:
Z ostatnim siê zgadzam - jest super
Cieszê siê.

Edytowane przez JaOna19
Czas edycji: 2014-09-06 o 02:39
Stary 2014-09-06, 03:28   #189
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 11 173

Cytat:
Ja nie bêdê walczyæ za Polskê wiêc jakbym mia³a podlegaæ pod rosyjskie prawo to bym zamknê³a dziób i tyle.Ja nie muszê wyzywaæ prezydenta czy z nim walczyæ,niech to robi± panowie z sejmu to ich koryto nie moje, mnie to obojêtne czy rz±dzi nami Putin czy tak jak teraz Merkel.
Chodzi³o mi o t± sprawê z t± stron± co go¶ciu jecha³ po Komorowskim.

Mnie nie chodzi o jakie¶ 3 przypadki tylko o to ,¿e to ja mam o tym decydowaæ w moim przypadku , a nie przypadki o których bêdzie decydowa³ pose³ gej czy Kaczyñski kawaler.

Pozwoliæ cz³owiekowi na tak± mêczarnie , który jest warzywem i b³aga o ¶mieræ jest sadyzmem. Tylko jacy¶ despoci pozwalaj± na co¶ takiego.Za takich to ja nie walczê.

Parady to wiem , a o tych go¶ciach to nie s³ysza³am.To znaczy ,¿e to jest legalne czy nie ?

Tyle to i ja wiem.Ja mówiê o piciu centralnie na ³awce w parku albo pod sklepem.W Niemczech nie maj± z tym problemu,a u nas jak zwykle trzeba zgnoiæ rodaka w sposób demokratyczny.

Dla mnie bezradno¶æ

Jak wszyscy wiemy ludzie faszeruj± siê narkotykami.Karanie ich za to to jest re¿im.To ich zdrowie i ich decyzja.

Cieszê siê.
ale¿ Ty jeste¶ dziecinna zupe³nie nie rozumiesz podstawowych spraw, obstawiam, ¿e jeste¶ w gimnazjum, mam nadziejê, ¿e jeszcze z tego wyro¶niesz
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 08:40   #190
Varga
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 183

Cytat:
Naprawdê nie widzisz, ¿e wprowadzenie prawa do eutanazji jest bardzo trudne? Skoro jeste¶ taka m±dra, napisz tak± ustawê, która my pozwala³a na eutanazjê i wykluczy³a wszelkie nieprawid³owo¶ci i kombinowania.

Cytat:
Ojj, jeszcze 3 lata temu dosta³am mandat, w Berlinie, za trzymanie alkoholu w parku. M±¿ mówi, ¿e we Francji jest podobnie.

Cytat:
Odpowiedz. Kto pó¼niej p³aci za leczenie?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4802448 9]ale¿ Ty jeste¶ dziecinna zupe³nie nie rozumiesz podstawowych spraw, obstawiam, ¿e jeste¶ w gimnazjum, mam nadziejê, ¿e jeszcze z tego wyro¶niesz[/QUOTE]O taak
Varga jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 09:03   #191
Imperialista
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 919

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48019315]Enigmatycznym pojêciem honoru podpieraj± siê ludzie, którym brak innych argumentów. A jak przyjdzie co do czego, to nikt nie potrafi wyja¶niæ o co tak na prawdê chodzi. Honor to honor, dobre sobie [/QUOTE]

http://pl.wikipedia.org/wiki/Honor_(...%99cie_moralne)
Imperialista jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 09:47   #192
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Varga Poka¿ wiadomo¶æ

Ojj, jeszcze 3 lata temu dosta³am mandat, w Berlinie, za trzymanie alkoholu w parku. M±¿ mówi, ¿e we Francji jest podobnie.
Nie wiem jak jest teraz w pañstwach skandynawskich ale kilka lat temu moja kole¿anka by³a zarobkowo w Norwegii i tam alkohol by³ towarem luksusowym, strasznie drogi, mo¿na kupiæ go tylko w okre¶lonych godzinach (nie tak jak u nas monopolowy 24h) a kasjerki sprawdzaj± wszystkich którzy wygl±daj± na mniej ni¿ 25lat. Ale przecie¿ wg niektórych to tylko w Polsce s± zakazy.
Stary 2014-09-06, 10:19   #193
Imperialista
BAN sta³y

Cytat:
Nie wiem jak jest teraz w pañstwach skandynawskich ale kilka lat temu moja kole¿anka by³a zarobkowo w Norwegii i tam alkohol by³ towarem luksusowym, strasznie drogi, mo¿na kupiæ go tylko w okre¶lonych godzinach (nie tak jak u nas monopolowy 24h) a kasjerki sprawdzaj± wszystkich którzy wygl±daj± na mniej ni¿ 25lat. Ale przecie¿ wg niektórych to tylko w Polsce s± zakazy.
W krajach skandynawskich (poza Finlandi±, która jest jedynie w miarê normalnym krajem skandynawskim) jest swojego rodzaju prohibicja. W Szwecji pañstwo ma ca³kowity monopol na alkohole które maj± powy¿ej 3.5% i tylko jedna sieciówka nim handluje.

Ogólnie tam rola pañstwa w ¿yciu cz³owieka jest wyolbrzymiona. Wystarczy na przyk³ad powiedzieæ co¶ nieprzyjemnego o muzu³manach, Cyganach czy ¯ydach, to od razu ma siê na g³owie policjê obyczajow±.
Stary 2014-09-06, 10:29   #194
JaOna19
BAN sta³y

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4802448 9]ale¿ Ty jeste¶ dziecinna zupe³nie nie rozumiesz podstawowych spraw, obstawiam, ¿e jeste¶ w gimnazjum, mam nadziejê, ¿e jeszcze z tego wyro¶niesz[/QUOTE]

A ja my¶lê , ¿e mnie masz argumentów.

Cytat:
Naprawdê nie widzisz, ¿e wprowadzenie prawa do eutanazji jest bardzo trudne? Skoro jeste¶ taka m±dra, napisz tak± ustawê, która my pozwala³a na eutanazjê i wykluczy³a wszelkie nieprawid³owo¶ci i kombinowania.
Dla mnie nie jest trudne.Jak ty jeste¶ za to taka m±dra to napisz o tych trudno¶ciach ?

Cytat:
Dortmund-czerwiec 2011r. Widzê ludzi pij±cych w miejscach publicznych , bez konsekwencji.

Cytat:
Podatnik.
Odpowiedz.Kto pó¼niej p³aci za " odsiadkê " ?

Cytat:

O taak
o niee
Stary 2014-09-06, 10:42   #195
Konto usuniête

Cytat:
Wystarczy³oby nie p³aciæ za leczenie narkomanów z bud¿etu pañstwa. Teraz narkotyki s± niby nielegalne, a uzale¿nieni ludzie i tak istniej±. Jak bêdzie mi siê chcia³o, to dokopiê siê do wyników badañ, które wskazuj±, ¿e w krajach objêtych legalizacj± liczba uzale¿nionych wcale nie wzros³a.
Cytat:
Napisane przez Imperialista Poka¿ wiadomo¶æ
No i co w zwi±zku z tym?
Artyku³ na wiki bardzo dobrze wyja¶nia to, co mam na my¶li. Nie istnieje ¿aden jedynie s³uszny honor i osoba powo³uj±ca siê na niego musi wyja¶niaæ co ma na my¶li, bo w przeciwnym wypadku jest to s³owo bez znaczenia.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 10:45   #196
Varga
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 183

Cytat:
Dla mnie nie jest trudne.Jak ty jeste¶ za to taka m±dra to napisz o tych trudno¶ciach ?
Prawo do eutanazji mo¿e byæ wykorzystywane przez rodzinê, przez lekarzy, dla ró¿nych celów. Ciê¿ko jest napisaæ ustawê, która wykluczy wszelkie machlojki. Po roku 2000 by³o g³o¶no o sprawie, w której to osoba starsza by³a przymuszona do podpisania dokumentu zezwalaj±cego na eutanazjê.
Cytat:
Podatnik.
Odpowiedz.Kto pó¼niej p³aci za " odsiadkê " ?
Wolê p³aciæ na wiê¼niów ni¿ narkomanów.
Varga jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 11:15   #197
Konto usuniête

Cytat:
Prawo do eutanazji mo¿e byæ wykorzystywane przez rodzinê, przez lekarzy, dla ró¿nych celów. Ciê¿ko jest napisaæ ustawê, która wykluczy wszelkie machlojki. Po roku 2000 by³o g³o¶no o sprawie, w której to osoba starsza by³a przymuszona do podpisania dokumentu zezwalaj±cego na eutanazjê.
Najbardziej dziwi mnie to, ¿e generalnie przypadki takie jak ten (jaka¶ sprawa jakiej¶ starszej osoby), przypadki do policzenia na palcach jednej rêki robi± wiêksze wra¿enie ni¿ realnie cierpi±cy ka¿dego dnia ludzie. Cz³owieka umieraj±cego w mêczarniach raczej ka¿dy spotka³ lub spotka.
Stary 2014-09-06, 11:26   #198
_Matilde_
Bia³a Dama

Wiadomo¶ci: 6 434

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48026121]
Artyku³ na wiki bardzo dobrze wyja¶nia to, co mam na my¶li. Nie istnieje ¿aden jedynie s³uszny honor i osoba powo³uj±ca siê na niego musi wyja¶niaæ co ma na my¶li, bo w przeciwnym wypadku jest to s³owo bez znaczenia.[/QUOTE]

My¶lê, ¿e tu pasuje cytat: " S± rzeczy, które albo rozumie siê w lot, nawet bez s³ów, albo nigdy siê ich nie zrozumie"

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 11:27   #199
JaOna19
BAN sta³y

Cytat:
W ¿adnym chyba kraju nikt nie napiszê takiej ustawy, ¿eby wykluczyæ machlojki.Dotyczy siê zarówno aborcji jak i spraw dot. przetargów.
Zakaz nic nie zmieni to jest zamiatanie sprawy pod dywan i takie zachowania uwa¿am za dziecinne.Argument z t± osob± to chyba jakie¶ kpiny.Bandziory s± wszêdzie.To nie jest powód do zakazów , tylko do ³apania ich i wsadzania do wiêzieñ.

Cytat:
Wolê p³aciæ na wiê¼niów ni¿ narkomanów.
Od strony moralnej wrzucaæ kogo¶ do wiêzienia za to , ¿e siê faszeruje prochami bez robienia przestêpstw jest co najmniej pod³o¶ci± , a ju¿ na pewno jest to re¿im.
Od strony ekonomicznej wolê p³aciæ na narkomanów i ich leczenie.Oczywi¶cie jak siê sami zg³osz± , bez przymusu.Taniej to wychodzi.W czasach kryzysu by³o by to nawet wskazane.
Stary 2014-09-06, 13:34   #200
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:

Ogólnie tam rola pañstwa w ¿yciu cz³owieka jest wyolbrzymiona. Wystarczy na przyk³ad powiedzieæ co¶ nieprzyjemnego o muzu³manach, Cyganach czy ¯ydach, to od razu ma siê na g³owie policjê obyczajow±.
W Wielkiej Brytanii z tego co siê orientuje jest trochê podobnie. Mo¿na mieæ np nieprzyjemno¶ci przez to, ¿e kto¶ siê doszuka w twojej wypowiedzi 'dyskryminacji p³ci', czasami zupe³nie absurdalnie. Niestety u nas widaæ pierwsze oznaki takich zachowañ.

Rozmawia³am kiedy¶ z pewnym holendrem jak siê zapatruje na kwestie islamizacji jego kraju i zauwa¿y³am, ¿e za bardzo go to nie obchodzi, podobnie jego znajomi przyjmowali postawê 'lata mi to'. Oczywi¶cie nie wiem czy ta grupa by³a reprezentatywna dla ca³ego kraju, ale sta³o siê dla mnie jasne jak s³oñce, ¿e 'samowolka', ¼le rozumiana tolerancja mo¿e doprowadziæ kraj do ruiny. Je¶li spo³eczeñstwo nie bêdzie znaæ w³asnych 'korzeni', nie bêdzie mieæ poczucia w³asnej to¿samo¶ci i ochoty do obrony ojczyzny to przyjdzie inna silniejsza kultura, która wprowadzi w³asne zasady niekoniecznie takie z których mo¿na byæ zadowolonym.
Stary 2014-09-06, 13:40   #201
pankasztan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 765

Cytat:
Rozmawia³am kiedy¶ z pewnym holendrem jak siê zapatruje na kwestie islamizacji jego kraju i zauwa¿y³am, ¿e za bardzo go to nie obchodzi, podobnie jego znajomi przyjmowali postawê 'lata mi to'. Oczywi¶cie nie wiem czy ta grupa by³a reprezentatywna dla ca³ego kraju, ale sta³o siê dla mnie jasne jak s³oñce, ¿e 'samowolka', ¼le rozumiana tolerancja mo¿e doprowadziæ kraj do ruiny. Je¶li spo³eczeñstwo nie bêdzie znaæ w³asnych 'korzeni', nie bêdzie mieæ poczucia w³asnej to¿samo¶ci i ochoty do obrony ojczyzny to przyjdzie inna silniejsza kultura, która wprowadzi w³asne zasady niekoniecznie takie z których mo¿na byæ zadowolonym.
Podejrzewam, ¿e podobnie jak Szwedzi nie mówi± publicznie tego co my¶l±, lub o czym rozmawiaj± w zaciszu domowym.

Dziwiê siê, ¿e ubolewasz nad upadkiem holenderskiej kultury, skoro jeste¶ z opcji, która uznaje Zachód za zgniliznê moraln±.
pankasztan jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 13:46   #202
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pankasztan Poka¿ wiadomo¶æ
Podejrzewam, ¿e podobnie jak Szwedzi nie mówi± publicznie tego co my¶l±, lub o czym rozmawiaj± w zaciszu domowym.

Dziwiê siê, ¿e ubolewasz nad upadkiem holenderskiej kultury, skoro jeste¶ z opcji, która uznaje Zachód za zgniliznê moraln±.
Nie uznaje zachodu za zgniliznê moraln±, s± po prostu kwestie z którymi siê nie zgadzam i o tym mówiê. Holandiê (i nie tylko ten kraj) traktujê jako przyk³ad tego jak nie nale¿y siê obchodziæ z obcokrajowcami.
Stary 2014-09-06, 14:36   #203
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 060

Cytat:
Nie rozumiem tego wpierania ludziom ¿e nowe musi byæ gorsze. Mo¿e ci muzu³manie nic Holendrom nie robi± ? Niby czemu Twój znajomy mia³by byæ niezadowolony z nap³ywu nowej kultury ? Akurat z Holandii nie dochodz± ¿adne g³osy o agresji muzu³manów Czy nie mog± wszyscy ¿yæ w pokoju i nie mo¿e wszystkim powiewaæ ¿e kto¶ chcia³by ¿yæ w jego kraju ?

Ilsa Lund jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 14:53   #204
_Mia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 121

Jak mnie denerwuje takie jechanie na Polskê bez jakiejkolwiek normalnej argumentacji. Jak tu ¼le, a Zachód to taka kraina mlekiem i miodem p³yn±ca. Jak to my nic nie mo¿emy, bo tacy¶my ograniczeni. Polska, szary koniec Europy. Bo przecie¿ wszêdzie indziej oprócz polski aborcja, eutanazja, ma³¿eñstwa homoseksualne, marihuana, s± legalne- wszêdzie, tylko nie w Polsce
_Mia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 14:56   #205
JaOna19
BAN sta³y

Równie¿ uwa¿am , ¿e na zachodzie jest ¼le pojmowana tolerancja, która ich doprowadza do ruiny kulturalnej i ekonomicznej.S³ysza³am o przypadku , ¿e z norweskiej tv wyrzucili prezenterkê za to , ¿e mia³a ³añcuszek z krzy¿ykiem na wizji. Wylecia³a po skargach ¶rodowisk muzu³mañskich, tych samym którym nie przeszkadza ten sam krzy¿ na paszportach norweskich.
Na zachodzie ta ich tolerancja zmierza do tego , ¿e ju¿ nic nie mo¿esz siê odezwaæ np. nie akceptujê adopcji przez homo. Wiêc to te¿ ju¿ jest taki trochê re¿im.
Nie uwa¿am muzu³manów za moich przyjació³ i nie wierze , ¿e da siê ¿yæ w pokoju z nimi , a ich jest coraz wiêcej.
Dlatego nie bojê siê tak tego Putina w koñcu to te¿ s³owianie.Tak jak my i tam nie daj± sobie tak w kaszê dmuchaæ przez islamistów i "obroñców tolerancji" jak zachód.
Stary 2014-09-06, 16:15   #206
Imperialista
BAN sta³y

Cytat:
S³ysza³am o przypadku , ¿e z norweskiej tv wyrzucili prezenterkê za to , ¿e mia³a ³añcuszek z krzy¿ykiem na wizji.
A potem siê dziwi±, ¿e pojawiaj± siê tacy szaleñcy jak Breivik, którzy czuj± siê krzy¿owcami. Jest muzu³mañska akcja, bêdzie chrze¶cijañska reakcja.

Cytat:
Wylecia³a po skargach ¶rodowisk muzu³mañskich, tych samym którym nie przeszkadza ten sam krzy¿ na paszportach norweskich.
I tak jestem pod wra¿eniem Norwegii, ¿e jeszcze flagi nie zmieni³a, bo maj± taki piêkny krzy¿ jak wszystkie kraje nordyckie, Anglia, Szkocja i Szwajcaria.

Cytat:
Na zachodzie ta ich tolerancja zmierza do tego , ¿e ju¿ nic nie mo¿esz siê odezwaæ np. nie akceptujê adopcji przez homo. Wiêc to te¿ ju¿ jest taki trochê re¿im.
Dlatego mamy szczê¶cie mieszkaæ w najbardziej tolerancyjnym pañstwie Europy - na zachód od nas przeginaj± w lewo, na wschód od nas przeginaj± w prawo, a u nas ka¿dy mówi to co chce.

Cytat:
Dlatego nie bojê siê tak tego Putina w koñcu to te¿ s³owianie.Tak jak my i tam nie daj± sobie tak w kaszê dmuchaæ przez islamistów i "obroñców tolerancji" jak zachód.
W Rosji te¿ bêdzie niez³a zadyma z powodu muzu³manów. Nie chce oceniaæ oczywi¶cie stopieñ ich zlaicyzowania, bo znacz±co ró¿ni± siê od tych z Maghrebu czy Bliskiego Wschodu, ale ich liczba bardzo szybko ro¶nie. Rosjanki masowo usuwaj± ci±¿e i maj± góra po jednym dziecku, za to Tatarki i Czeczenki zak³adaj± du¿e rodziny. Chocia¿ mo¿e to i dobrze, ¿e Rosji grozi burdel u siebie.

Za to Polska na tle Zachodu i Wschodu jest wolna od muzu³mañskiego problemu i nie gro¿± nam konflikty etniczno-religijne wiêksze ni¿ spalenie Têczy.
Stary 2014-09-06, 16:21   #207
_Mia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 121

Cytat:
Dlatego mamy szczê¶cie mieszkaæ w najbardziej tolerancyjnym pañstwie Europy - na zachód od nas przeginaj± w lewo, na wschód od nas przeginaj± w prawo, a u nas ka¿dy mówi to co chce.
Te¿ tak uwa¿am, nie wiem, gdzie ludzie widz± tutaj re¿im czy brak wolno¶ci s³owa. Tak mog± mówiæ chyba tylko ludzie, którzy nie maj± ¿adnego porównania. Jak u nas nie ma wolno¶ci s³owa, to spróbujcie pojechaæ do Rosji i powiedzieæ Putinowi przed kamer±, ¿e jest zdrajc± narodu. Ja bym jednak wcze¶niej ulokowa³a rodzinê po jakich¶ schronach.
_Mia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 21:08   #208
pankasztan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 765

Cytat:
Napisane przez _Mia Poka¿ wiadomo¶æ
Jak mnie denerwuje takie jechanie na Polskê bez jakiejkolwiek normalnej argumentacji. Jak tu ¼le, a Zachód to taka kraina mlekiem i miodem p³yn±ca. Jak to my nic nie mo¿emy, bo tacy¶my ograniczeni. Polska, szary koniec Europy. Bo przecie¿ wszêdzie indziej oprócz polski aborcja, eutanazja, ma³¿eñstwa homoseksualne, marihuana, s± legalne- wszêdzie, tylko nie w Polsce
Przede wszystkim za Zachodem przemawia argument ekonomiczny.
pankasztan jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-06, 21:47   #209
Imperialista
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez _Mia Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ tak uwa¿am, nie wiem, gdzie ludzie widz± tutaj re¿im czy brak wolno¶ci s³owa. Tak mog± mówiæ chyba tylko ludzie, którzy nie maj± ¿adnego porównania. Jak u nas nie ma wolno¶ci s³owa, to spróbujcie pojechaæ do Rosji i powiedzieæ Putinowi przed kamer±, ¿e jest zdrajc± narodu. Ja bym jednak wcze¶niej ulokowa³a rodzinê po jakich¶ schronach.
Mo¿e tak - widzê u nas odchylenia w lew± stronê w mainstreamie, ale jest pe³no mediów prawicowych i w zasadzie trwa miêdzy nimi wojna, czyli tak jak powinno byæ w normalnym demokratycznym spo³eczeñstwie.

Pamiêtam debatê narodowca z lewakiem o zwi±zkach partnerskich (chyba Bosak - Hartman). Do rozmowy wtr±ci³ siê jaki¶ Brytyjczyk i stwierdzi³, ¿e w jego kraju nie ma miejsca na dyskusjê, bo panuje homoterror i wszyscy musz± im ustêpowaæ. Podobno jak kto¶ ma inne zdanie i jest szarym cz³owiekiem jest gnojony w taki sposób, ¿e na przyk³ad organizacje homoseksualistów id± na skargê do pracodawcy.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez pankasztan Poka¿ wiadomo¶æ
Przede wszystkim za Zachodem przemawia argument ekonomiczny.
I chyba tylko taki, bo demokracji nas nie powinni uczyæ.
Stary 2014-09-06, 22:07   #210
JaOna19
BAN sta³y

Cytat:
Mo¿e tak - widzê u nas odchylenia w lew± stronê w mainstreamie, ale jest pe³no mediów prawicowych i w zasadzie trwa miêdzy nimi wojna, czyli tak jak powinno byæ w normalnym demokratycznym spo³eczeñstwie.

Pamiêtam debatê narodowca z lewakiem o zwi±zkach partnerskich (chyba Bosak - Hartman). Do rozmowy wtr±ci³ siê jaki¶ Brytyjczyk i stwierdzi³, ¿e w jego kraju nie ma miejsca na dyskusjê, bo panuje homoterror i wszyscy musz± im ustêpowaæ. Podobno jak kto¶ ma inne zdanie i jest szarym cz³owiekiem jest gnojony w taki sposób, ¿e na przyk³ad organizacje homoseksualistów id± na skargê do pracodawcy.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

I chyba tylko taki, bo demokracji nas nie powinni uczyæ.

W Usa te¿ nie pogadasz z homoterrorystami i te¿ nie za bardzo,¿eby powiedzieæ co¶ na ¿ydów, bo od razu Hitler jeste¶.Na arabów te¿ nie bardzo bo ksenofob.
Tylko po Polakach mo¿na jechaæ jak ta zak³amana ¿ydówka co napisa³a,¿e gdyby Polacy nie donosili to wiêcej ¿ydów by prze¿y³o II wojnê.
Albo ta co brzêczy , ¿e jaki¶ ¿yd zosta³ ¼le potraktowany w muzeum w O¶wiêcimiu,gdy tylko ¶piewa³ modlitwy i ¿e to antysemityzm.To nie antysemityzm tylko w tym muzeum jest zakaz darcia gêby o czym ta ¿ydówka nie chcia³a wspomnieæ w swoim artykule.

Co to za politycy w tej Polsce , ¿e po takim czym¶ zero jakiej¶ wiêkszej reakcji ah szkoda gadaæ.

Edytowane przez JaOna19
Czas edycji: 2014-09-06 o 22:09
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-12-28 14:09:08

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.