|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III
BDziekuje Ervisha wiesz za co
![]() Ale wstawie moje przemyslenia, dobrze? bo laczy sie to z tym co dziewczyny mi pisaly. Dziekuje. Postraram sie w takim razie trzymac planu A i B. Dzisiejsze jedzenie. Cos nie wyszlo mi za bardzo, po treningu prawie zasłabłam, po posilki potreningowym nie bylo lepiej. o 17 znowu zle sie poczulam i ratowalam sie czekolada. Gorzej sie czuje jak: odstawilam olej lninay, jem mniej tluszczy (wczesni jwychodzilo ok 80g) Albo nie wiem z jakiego powodu. Cw. dzisiaj. przysiad 4x10 (16,18,20,22) martwy ciag na prostych 4x 10 (22) wioslowanie sztanga 3x 10 (10,12,12) wyciskanie sztangi plasko 3x10 (12,12,12) wyciskanie na bark sztangielek 3x10 (dwie sztangielki po 3kg, pozniej po 4kg wiecej nie daje rady) biceps uginanie 3x10 2 sztangielki po 4kg, probowalam sztanga 10 kg ale nie daje rady. odwrotne pompki na lawce (waga ciala) brzuch 2 serie po 20 powtorzen> wznosy, spiecia klsyczne, skretosklony, plank. I jeszcze zrobilam wznosy bioder ze sztanga 16kg 3x10 i wspiecia lydek ze sztangielka 7kg 3x10. Przesadzilam chyba.... dzisiaj. Oczywiscie mialam za dluga przerwe miedzy posilkami 14-18.30 a to dlatego ze od 17 lezalam i plakalam ![]() ![]()
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-09-05 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
To się cieszę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj lepiej nie będę wstawiał jadłospisu... Odebrało mi apetyt. Sądzę że na długo.
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() Jak Ty sobie zapotrzebowanie ustalasz na poziomie 1800 kcal przy niedowadze, stałym obciążeniu stresem i dokładasz jeszcze intensywny trening siłowy to chyba nie powinno Cię dziwić że zasłabłaś. Takie incydenty będą się powtarzać, więc albo daj sobie spokój z ćwiczeniami, albo zacznij przyjmować 3000 kcal (a może i więcej). Zresztą nie kcal są najważniejsze, najpierw uporządkuj swoją psychikę. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-09-05 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
A ja już przybrałam 2.5 kg na początku się ucieszyłam się strasznie, a później strach i panika. Lekarze mówią ,że to tak na początku bo to jest woda i wg . Nie wiem czego ale boję się
Mega śniadanie; 2 kromki z masłem, serkiem homo i dżemem, drozdzowka - taka kruszonka, talerz owsianych, jabłko, jogurt truskawkowy, kawa Obiad:barszcz czerwony z ziemniakami, 2 naleśniki z serem, kompot Podwieczorek:kanapka z masłem ,serem żółtym i sałatą, arbuz Kolacja:sałatka z kukurydzy i ogórka, jajko na twardo 3 x chleba , masło, herbata Potem:2 biszkopty, jogurt, kromka z dżemem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapotrzebowanie wyliczyla mi "trenerka, 120g bialka, 60g tluszczu reszta weglowodany w kazdym posilku BTW" wiec myslslam ze dobrze, jak widac.. I cos jest naprawde nie tak bo ciagnie mnie do TLUSZCZU : olej koksowy ddzisiaj zjadlam pol lyzeczki, snia mi sie tluste ryby, watorbki, wieprzowiny, jajka na miekko z plynnym zoltkiem, AWOKADO moglabym zjesc jak gruszke, MASLO,ten pstrag tez kupilam tego lososiowego tlustszego, orzechy. Gorzej z weglowodanami tzn bardziej mam ochote na ziemniaki, bataty, soczeiwce, fasole, brokuly, bakalzany itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jeszcze jedn pytanie mam. Mogę jeść kolację około 21? Nie wiem czy to nie jest za późno. Podwieczorek zazwyczaj jest po 18 dopiero i wcześniej nie dam rady zjeść kolacji. Spać chodzę po 24, czasem nawet o 1. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
I do białej gorączki doprowadza mnie już czytanie o Twoich "postępach", kiedy to wyrzucasz wagę, dobijasz do ponad 2000kcal na dobę, odzyskujesz okres, pełnię sił i prawidłową (wg Ciebie) wagę, tylko po to żeby za chwilę, w innym wątku ZNOWU czytać TE SAME porady skierowane w Twoją stronę, widzieć że ZNOWU wszystko ważysz i czytać o TYCH SAMYCH problemach zdrowotnych.
Ta farsa trwa już chyba zbyt długo- od półtora roku mam wrażenie jakbyśmy oglądali jednowątkowy serial o Dezett z ciągłymi powtórkami, z całym szacunkiem ale kiedy wreszcie coś ze sobą zrobisz? ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Konto usunięte
|
Potrzebuje więcej uwagi, aż krzyczy: SPÓJRZCIE NA MNIE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam więcej pytań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Naczelna Nastolatka
|
jedyna metoda to ignorować całkowicie, bo kaguya dobrze prawi, że chodzi o uwagę.
A zgadzam się z dudi boy, że to denerwujące i frustrujące natykać się co chwilę na kolejny odcinek opery mydlanej i na dodatek same powtórki, w koło macieju to samo.
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale żeby tak tłuszcze?? ![]() ![]() Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-09-05 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- To chyba było do Dezzet a nie do Ciebie ![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - waga sama stanie jak już będzie dobrze ![]() ![]() Po trzecie - kolacja o 21 nie jest za późno zwłaszcza że idziesz spać o 24 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
DudiBoy - nie szkodzi, nie musisz przepraszać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Co moge zrobić żeby zmyć zle wrażenie i żebyście juz nie mieli dosyć tej całej chorej sytuacji związanej ze mną? Polubiłam Was naprawdę i nie umiem was nie czytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
A ja 2.5 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
![]()
U mnie coś mało się wydaje dzisiaj. Nie wiem nawet dlaczego tak wyszło.
I. owsianka (3 albo 4 łyżki płatków, starte jabłko, cynamon, rodzynki - cała miseczka wyszła); dwa wyskakujące tosty z chleba pełnoziarnistego (wcześniej posmarowane masłem): jeden z dżemem porzeczkowym, drugi bez niczego - miałam taką ochotę ![]() wykopki u babci ![]() II. fasolka po bretońsku (taka jakby zupa: fasola biała, cebula, kiełbasa, przecież pomidorowy, mąka, no i woda); dwie i pół kromki chleba pełnoziarnistego d: cappucino; kostka gorzkiej czekolady; kostka 3bita (więcej nie było ![]() wypad do sklepu III. serek homo z wkrojonym bananem, dorzuconymi orzechami i rodzynkami; kawałek domowego drożdżowego z brzoskwiniami i kruszonką IV. prawdopodobnie będzie jajecznica na maśle z pomidorami i szynką; trzy kromki chleba j.w z masłem, keczupem i warzywami/ albo jakieś kanapki z szynką drobiową i warzywami/ albo parówka (też tylko jedna została, ale ma ponad 90% mięsa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
W tydzień i przyznam, że to trochę straszne, ale chyba mój metabolizm nie jest w dobrej kondycji i zwolnił
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Mam taką małą sprawę i może ktoś ogarnięty mnie uświadomi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mam nadzieję, że z Wami uda mi się pokonać problem. Przyznam, że czytam ten wątek już od dawna, ale dopiero teraz postanowiłam sama zacząć się tu udzielać ![]() Mam prośbę o wsparcie i pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
II Ś: (teraz w szkole): kefir z dodanymi zmiksowanymi owocami lub czasem noszę naleśniki gryczane z kurczakiem i warzywami + jakiś sok pomidorowy O: krewetki marynowane w czosnku i ziołach + warzywa gotowane / kurczak grillowany z warzywami lub jakaś rybka K: nie jestem zbytnio głodna w porach wieczornych więc zazwyczaj jem jakiś serek / czasami miseczkę zupy - krem Do tej pory raz w tygodniu robiłam sobie "słodki dzień", wtedy jem sobie jakieś czekolady, cukierki, ciasta. Tak to raczej nie jadam ;/ Edytowane przez linecaro Czas edycji: 2014-09-06 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprowadziłabym też zdecydowanie więcej tłuszczu. Do owsianki możesz dodać orzechy/nasiona/pestki itd. Tak samo do kefiru ![]() Jeśli masz ochotę na coś słodkiego to spokojnie możesz zrobić jakieś domowe ciasteczka owsiane czy muffinki pełnoziarniste. Inspiracji jest dużo, a będzie smacznie i zdrowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie najdłużej hamuje uczucie głodu połączenie białka z tłuszczem. Myślę, że to normalne, każdy reaguje inaczej. U mnie dzisiaj: ŚNIADANIE: 2 parówki sojowe z musztardą 2 kanapki razowe z pastą z groszku i wędliną sojową Warzywa II ŚNIADANIE Onigiri ze śliwkami OBIAD Ciecierzyca z pomidorowym sosem, brokułami i fasolką szparagową Surówka z selera i jabłek PODWIECZOREK Cappucino i 2 kawałki wegańskiego piernika KOLACJA Zupa kalafiorowa Blisko mi do weganizmu, ale niedługo będę musiała z niego zrezygnować... kolejny pobyt w szpitalu się szykuje, kolejna walka o to, że wegetarianie nie jedzą ryb... to mnie przeraża. Już pomijam jajka 3, ale życie na samym chlebie, jajkach i twarogu to prawdziwa męka.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.