Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXVIII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-06, 21:38   #1081
cattt
Mrs Mrau

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXVIII

Cytat:
Napisane przez kimkimmy Pokaż wiadomość
cattt.przerażasz mnie z ta kulą a tak na serio..miałaś jakieś dłuższe doświadczenie ze studio fix? co o nim sądzisz? wiem wiem, że na YT tego pełno, ale jakoś przestaje wierzyć blogerkom..więc pytam hejterki
Bardzo lubię Studio Fix,używałam nieprzerwanie 1,5 roku. Zdecydowanie jest bardziej naturalny od Pro.Miałam dobrany świetny odcień NW13, a w Pro jestem NC15, ale oba ładnie stapiają się z cerą. Studio Fix ładnie kryje,mocniej niż Pro. Jest trochę mniej trwały, ma tendencje do lekkiego ścierania się i świecenia. teraz przeskoczyłam na Pro bo właśnie chcę spróbować czegoś bardziej długotrwałego i Pro zdecydowanie bardziej zasycha niż Studio Fix.
Studio Fix śmierdzi strasznie farbą olejną,tragedia
Oba podkłady fajnie zrecenzowała XSka i zgadzam się z obiema recenzjami. Oba podkłady są dobre, tyle,że moim zdaniem Studio Fix wypada naturalniej, z Pro nadal się zapoznaję. Pewnie będę ich używać na zmianę,bo boję się,że Pro na dłuższą metę zrobi z mojej cery pustynię.
RLM też cały czas używa Studio Fix i bardzo go poleca.
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 21:38   #1082
201607110949
Konto usunięte

totalny offtop i zapytanie do naszych wątkowych polonistek: jak się nazywa taki zabieg literacki, gdzie przekształcone, popularne związki frazeologiczne/zwroty/cytaty tworzą abstrakcyjne wyrażenia? Wklejam przykład, piosenkę, która wryła mi się dziś w mózg (Jamal - Peron) - bo nie wiem czy jasno się wyraziłam. Nie daje mi to spokoju

Rzucamy ścianą o groch
Biegniemy w siebie przed tył
Jutro wymyśli nas proch
I urodzimy się w pył
Nic nieznaczące to coś
I najważniejsze to nic
Widziałem dzisiaj twój głos
Nie ma nikogo jak ty
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 21:40   #1083
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Podczytuję Was od tygodnia z moją Pańcią - można dołączyć?

o boziuniu, jaki słodziak!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Wspaniale! Rudziuttka, jeśli nadal nas czytasz - gratulacje

Gratulacje!!!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez dispersi Pokaż wiadomość
Jajamajka coś dla Ciebie, Ty lubisz takie wywijanie
I nie musisz czekać do końca filmiku...
Że co ja lubię? Ale o co chodzi?
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 21:43   #1084
kimkimmy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Bardzo lubię Studio Fix,używałam nieprzerwanie 1,5 roku. Zdecydowanie jest bardziej naturalny od Pro.Miałam dobrany świetny odcień NW13, a w Pro jestem NC15, ale oba ładnie stapiają się z cerą. Studio Fix ładnie kryje,mocniej niż Pro. Jest trochę mniej trwały, ma tendencje do lekkiego ścierania się i świecenia. teraz przeskoczyłam na Pro bo właśnie chcę spróbować czegoś bardziej długotrwałego i Pro zdecydowanie bardziej zasycha niż Studio Fix.
Studio Fix śmierdzi strasznie farbą olejną,tragedia
Oba podkłady fajnie zrecenzowała XSka i zgadzam się z obiema recenzjami. Oba podkłady są dobre, tyle,że moim zdaniem Studio Fix wypada naturalniej, z Pro nadal się zapoznaję. Pewnie będę ich używać na zmianę,bo boję się,że Pro na dłuższą metę zrobi z mojej cery pustynię.
RLM też cały czas używa Studio Fix i bardzo go poleca.
Dziękuje bardzo za wyczerpującą odpowiedź najlepiej to pójde to MAC, wezmę próbki Pro i Fixa i przekonam się, który bardziej mi odpowiada
a jak to mozliwe, że w ich gamie raz byłaś NW, a raz NC? nie miałam jeszcze podkładów z MAC więc pytam z ciekawości,a przymierzam się od dłuższego czasu do nich
kimkimmy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 21:43   #1085
KolorowaJa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Slooneszko Pokaż wiadomość
Prawda jest taka ze ani Kretka ani ja nie mozemy sie jakos zebrac zeby sie ze soba umowic i spotkac :/

Dzięki za zaspokojenie mojej ciekawości
KolorowaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 21:58   #1086
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Dziękuje bardzo za wyczerpującą odpowiedź najlepiej to pójde to MAC, wezmę próbki Pro i Fixa i przekonam się, który bardziej mi odpowiada
a jak to mozliwe, że w ich gamie raz byłaś NW, a raz NC? nie miałam jeszcze podkładów z MAC więc pytam z ciekawości,a przymierzam się od dłuższego czasu do nich
Jestem bardzo blada,za pierwszym podejściem wizażystka od razu dobrała mi NW13 w Studio Fix,idealny kolor mojej skóry.
W Pro mam zimny odcień NC15 bo ciepły NW13 był zdecydowanie za różowy nawet jak dla mnie i zdecydowanie ciemniejszy niż NW13 w Studio Fix.
Wizażystka Maca powiedziała mi,żeby nie sugerować się zbytnio tymi numerkami tylko po prostu pacnąć trochę na policzek i stwierdzić który ładniej się wtapia. Bo pomimo,że numeracja jest taka sama w różnych podkładach to odcienie o tej samej nazwie np.NW13 nie są sobie równe.Szkoda,bo powinno przecież tak być,takie chyba założenie tej całej skompilowanej numeracji.
Wymazała mi polik NW13 (różowa świnka),potem NC15 (pomimo,że żółtawy szybko się wtopił na niewidoczny).
Oczywiście w domu porównałam NW13 Studio Fix i Nc15 Pro - są dość podobne
Jeśli ktoś zrozumie co właśnie tutaj namąciłam to gratuluje
Stary 2014-09-06, 22:00   #1087
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dispersi Pokaż wiadomość
Ej, podoba mi się to...
Potrzebuję zdolnej, która zrobi to na moich włosach
ja umiem Sobie i komuś.

Cytat:
Napisane przez noisette25 Pokaż wiadomość
Myślę, że Karolina i Szusz mieszkają trochę od siebie i nie widują się zbyt często. Mam przyjaciółkę w innym mieście i niestety widujemy się rzadko, ale jesteśmy w stałym kontakcie.

A Baszak jak "medialnie" przyjaźniła się z Księżniczką to miała faceta. Nawet kiedyś Laura pokazywała ich zdjęcie.
Obie nie pracują, a jeśli liczyć YT jako pracę to nie jest to 8-16 poniedziałek-piątek, tylko teraz popracuję 3 dni intensywniej, ponagrywam na zapas, a jak mi się zachce to pojadę 15 razy w roku na Hel. :P
Autostradą z Łodzi do Warszawy INO ZIUUUUUU.

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
Szusz na fejsie

te oczy to tak na serio?
Borze...

Cytat:
Jeśli okaże się hiciorem w myciu flat topów z Revlonu CS to bierę w ciemno! Ale wstrzymam się do czasu sprawdzonych i wiarygodnych recenzji.

Błagam, nie wracajmy do afery Ramony. Maxi się odkuła, robi dobrą robotę i najwyraźniej wszystko sobie wytłumaczyła z Katosu.
Cytat:
Napisane przez Jagoda_w6 Pokaż wiadomość
Bardzo podobną rękawicę można kupić w Rossmannie za ok. 10-13zł. Działa bez zarzutu, więc nie warto przepłacać.
Też polecam rękawicę. Też używam Colorstaya i Hakuro H50.
Stary 2014-09-06, 22:05   #1088
anja415
Zadomowienie

Cytat:
bardzo szczuplutko tu wygląda!

Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
I co z tego, że widać celullit, taka jej uroda, ja jestem szczupła wręcz jestem chudzielcem, ćwiczę i też mam celullit, ma się z tego powodu pociąć? Trochę zdrowego rozsądku z ta krytyką.
też tak mam

Cytat:
Napisane przez PannaMadzia Pokaż wiadomość
http://instagram.com/p/smwm9HueHF/?modal=true no w sumie bez makijażu to szału nie robi
ładnie wygląda

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Chyba nigdy nie pojmę, jak można być na tyle cynicznym, żeby rozpisywać się na temat tego, na co ktoś powinien, a na co nie powinien wydawać pieniędzy (jeżeli chodzi o krytykę samego w sobie konsumpcjonizmu, kolekcjonowania rzeczy dla samej chęci posiadania, to jestem w stanie zrozumieć, ale 'powinna zrezygnować z tego, a odkładać na to' - nie).
I jeszcze to wszystko bo tak, bo moim zdaniem powinna 5 lat nie kupować świeczek i torebek tylko odkładać na aparat!!!!!!!!!!! - najgorszy typ komentarzy na tym wątku, durne to i niedojrzałe.

W dodatku aparat to nie jest koszt rzędu 3 tysięcy złotych, ta, która z Was SAMA sobie opłacała wizyty u ortodonty, dentysty, zapłaciła za założenie łuku lub dwóch i związane z tym inne sprawy, powinna o tym wiedzieć
na początku też tak myślałam (woli wydać kasę na YC a nie na aparat - nie wiem co wtedy sobie myślałam ) ale aparat to MEGA droga sprawa - wiem bo sama nosiłam - a Olga ma skomplikowaną wadę więc podejrzewam, że tańsza opcja nie wchodzi nawet w grę
Stary 2014-09-06, 22:11   #1089
kimkimmy
Rozeznanie

Cytat:
Jestem bardzo blada,za pierwszym podejściem wizażystka od razu dobrała mi NW13 w Studio Fix,idealny kolor mojej skóry.
W Pro mam zimny odcień NC15 bo ciepły NW13 był zdecydowanie za różowy nawet jak dla mnie i zdecydowanie ciemniejszy niż NW13 w Studio Fix.
Wizażystka Maca powiedziała mi,żeby nie sugerować się zbytnio tymi numerkami tylko po prostu pacnąć trochę na policzek i stwierdzić który ładniej się wtapia. Bo pomimo,że numeracja jest taka sama w różnych podkładach to odcienie o tej samej nazwie np.NW13 nie są sobie równe.Szkoda,bo powinno przecież tak być,takie chyba założenie tej całej skompilowanej numeracji.
Wymazała mi polik NW13 (różowa świnka),potem NC15 (pomimo,że żółtawy szybko się wtopił na niewidoczny).
Oczywiście w domu porównałam NW13 Studio Fix i Nc15 Pro - są dość podobne
Jeśli ktoś zrozumie co właśnie tutaj namąciłam to gratuluje
zrozumiałam wszystko! ale czy czasami NC nie oznacza 'not cold' ? więc jest ciepły, a NW 'not warm' więc jest zimny? chyba, że to ja jestem jakaś ograniczona
kimkimmy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:15   #1090
noisette25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
totalny offtop i zapytanie do naszych wątkowych polonistek: jak się nazywa taki zabieg literacki, gdzie przekształcone, popularne związki frazeologiczne/zwroty/cytaty tworzą abstrakcyjne wyrażenia? Wklejam przykład, piosenkę, która wryła mi się dziś w mózg (Jamal - Peron) - bo nie wiem czy jasno się wyraziłam. Nie daje mi to spokoju

Rzucamy ścianą o groch
Biegniemy w siebie przed tył
Jutro wymyśli nas proch
I urodzimy się w pył
Nic nieznaczące to coś
I najważniejsze to nic
Widziałem dzisiaj twój głos
Nie ma nikogo jak ty
Oksymoron?
noisette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:16   #1091
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Oksymoron?

Co? Rzuciłaś pierwszą losową nazwę, która przyszła Ci do głowy? Raczej nie oksymoron.

Salix, przez Ciebie mnie teraz tez swędzi mózg.
Stary 2014-09-06, 22:20   #1092
apple1602
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
ja umiem Sobie i komuś.

Też polecam rękawicę. Też używam Colorstaya i Hakuro H50.

Dziewczyny, mówicie o tej rękawicy do mycia pędzli? http://www.rossnet.pl/Produkt/Ewa-Sc...zu-1-szt,98988
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:22   #1093
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
[/B]

Dziewczyny, mówicie o tej rękawicy do mycia pędzli? http://www.rossnet.pl/Produkt/Ewa-Sc...zu-1-szt,98988

Tak.
Stary 2014-09-06, 22:24   #1094
maela
Raczkowanie

Dziewczyny, mam małe pytanie
Używa może któraś z Was kremów BB, najlepiej w kolorze zbliżonym do Revlona CS 150 Buff? Zupełnie nie wiem za jaki kolor BB się zabrać
maela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:27   #1095
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez psawyer Pokaż wiadomość

A swoją drogą, czy oni robią coś jeszcze oprócz jedzenia/podróżowania/imprezowania?
No przecież PRACUJĄ. W BIURU. Doprawdy, takie pytania...

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Dobra, czarna, trwała i miękka kredka do oczu, którą dostanę w hebe/rossie do 10 - 12zł? Ktoś coś?
Cytat:
Napisane przez Agata2205 Pokaż wiadomość
essence longlasting eye pencil (chociaz od dawna nie moge jej dopasc, podobnie jak pudru sypkiego transparentnego-wycofali?)
Fajna tez jest z Biedry Ladycode by Bell.
Cytat:
Napisane przez SouthEater Pokaż wiadomość
Czarna, trwała, ale nie miękka - Essence Long Lasting <10zł

też polecam Essence, właśnie wykończyłam brązową

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
no w sumie wyglada normalnie, ale tak mowila o tej silowni ze spodziewalam sie mniej "obtluszczonych" nog a bardziej jedrnych i kształtnych
Ty to masz wymagania

Cytat:
ja również, bardzo mnie inspiruje (trochę oklepany zwrot, no ale cóż)

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
to nie jej dzień
Gabrielka co Ty paczysz?
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:28   #1096
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
zrozumiałam wszystko! ale czy czasami NC nie oznacza 'not cold' ? więc jest ciepły, a NW 'not warm' więc jest zimny? chyba, że to ja jestem jakaś ograniczona
Neutral Cool NC - zimny
Neutral Warm NW - ciepły

Edytowane przez cattt
Czas edycji: 2014-09-06 o 22:32
Stary 2014-09-06, 22:30   #1097
noisette25
Raczkowanie

Cytat:
Co? Rzuciłaś pierwszą losową nazwę, która przyszła Ci do głowy? Raczej nie oksymoron.

Salix, przez Ciebie mnie teraz tez swędzi mózg.
Pierwszą lepszą, która przyszła mi do głowy? NIE SONDZE. Gdybym napisała anagram, dygresja czy inwersja - mogłabyś tak napisać. Ale jednak oksymoron mi pasuje, choć nie twierdzę, że tak jest na pewno - dlatego dodałam powyżej znak zapytania.

"Oksymoron - antylogia, epitet sprzeczny – figura retoryczna, którą tworzy się przez zestawienie wyrazów o przeciwstawnych znaczeniach.
Jest odmianą paradoksu o znaczeniu metaforycznym. Oksymorony pojawiały się często w literaturze baroku, np. w wierszu Andrzeja Morsztyna Vaneggiar d'una innamorata:

I mrozem pałam, i ogniami leję [...] Mróz gorejący, a ogień lodowy [...] Żyjąc umieram, konam nieśmiertelnie."
Stary 2014-09-06, 22:34   #1098
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Pierwszą lepszą, która przyszła mi do głowy? NIE SONDZE. Gdybym napisała anagram, dygresja czy inwersja - mogłabyś tak napisać. Ale jednak oksymoron mi pasuje, choć nie twierdzę, że tak jest na pewno - dlatego dodałam powyżej znak zapytania.

"Oksymoron - antylogia, epitet sprzeczny – figura retoryczna, którą tworzy się przez zestawienie wyrazów o przeciwstawnych znaczeniach.
Jest odmianą paradoksu o znaczeniu metaforycznym. Oksymorony pojawiały się często w literaturze baroku, np. w wierszu Andrzeja Morsztyna Vaneggiar d'una innamorata:

I mrozem pałam, i ogniami leję [...] Mróz gorejący, a ogień lodowy [...] Żyjąc umieram, konam nieśmiertelnie."

Tak, wiem, czym jest oksymoron, dlatego się roześmiałam. Kopiowanie definicji uważam za zbędne. Nadal nie rozumiem, co ma wspólnego z celowym przestawianiem szyku w związkach frazeologicznych, np. "Rzucamy ścianą o groch".
Gdzie tu ten oksymoron?
Stary 2014-09-06, 22:40   #1099
apple1602
Zadomowienie

Cytat:
Tak.
I mówicie, że dopierze Hakuro z CS?! To bierę w ciemno!
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:41   #1100
noisette25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maela Pokaż wiadomość
Używa może któraś z Was kremów BB, najlepiej w kolorze zbliżonym do Revlona CS 150 Buff? Zupełnie nie wiem za jaki kolor BB się zabrać
Właśnie też się nad tym zastanawiałam i po kilku opiniach postanowiłam wypróbować sama na sobie Missha, M Perfect Cover BB Cream i zamówiłam odlewki trzech istniejących kolorów, żeby go dobrać i zobaczyć czy w ogóle będzie mi pasował. Na codzień stosuję Colorstay 220 Natural Beige i myślę, że odpowiedni dla mnie będzie kolor #21, przekonam się jakoś w tygodniu, bo paczka jeszcze nie przyszła. Może powinnaś ewentualnie spróbować też z odlewkami, a w przypadku tego bb z kolorem #13?

Cytat:

Tak, wiem, czym jest oksymoron, dlatego się roześmiałam. Kopiowanie definicji uważam za zbędne. Nadal nie rozumiem, co ma wspólnego z celowym przestawianiem szyku w związkach frazeologicznych, np. "Rzucamy ścianą o groch".
Gdzie tu ten oksymoron?
Być może źle napisałam, bo powinnam napisać, że w piosence występują oksymorony, a na przykład tu: "Biegniemy w siebie przed tył" i tu "Widziałem dzisiaj Twój głos"

Edytowane przez noisette25
Czas edycji: 2014-09-06 o 22:43
Stary 2014-09-06, 22:43   #1101
psawyer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
No przecież PRACUJĄ. W BIURU. Doprawdy, takie pytania...

też polecam Essence, właśnie wykończyłam brązową

Ty to masz wymagania

ja również, bardzo mnie inspiruje (trochę oklepany zwrot, no ale cóż)

Gabrielka co Ty paczysz?
A to sorki, zapomniałam o biuru Toć praca tam to jak w kamieniołomach!
psawyer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:43   #1102
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
I mówicie, że dopierze Hakuro z CS?! To bierę w ciemno!

A czym myjesz?
Ja mam szampon babydream, z tym, że przy opornym środku pędzla, albo jak czasem zapomnę umyć pędzel od razu, potem używam gąbki i zapomnę o nim to najpierw pomagam sobie płynem dwufazowym. On wszystko rozpuszcza. Potem szampon, rękawica i jazda. Normalnie wystarczy sama rękawica i szampon.
Stary 2014-09-06, 22:44   #1103
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

Gdzie tu ten oksymoron?
to nie jest totalnie oksyoron jak dla mnie.
Ja bym to nazwała po prostu jakimś rodzajem parafrazy, ale mogę sie mylić

Cytat:
Właśnie też się nad tym zastanawiałam i po kilku opiniach postanowiłam wypróbować sama na sobie Missha, M Perfect Cover BB Cream i zamówiłam odlewki trzech istniejących kolorów, żeby go dobrać i zobaczyć czy w ogóle będzie mi pasował. Na codzień stosuję Colorstay 220 Natural Beige i myślę, że odpowiedni dla mnie będzie kolor #21, przekonam się jakoś w tygodniu, bo paczka jeszcze nie przyszła. Może powinnaś ewentualnie spróbować też z odlewkami, a w przypadku tego bb z kolorem #13?

Być może źle napisałam, bo powinnam napisać, że w piosence występują oksymorony, a na przykład tu: "Biegniemy w siebie przed tył" i tu "Widziałem dzisiaj Twój głos"
a to nie jakaś synestezja czy coś? bo dla mnie nadal nie oksymoron

ale ja jestem na ruskiej, więc moze niech ktoś z polskiej sie wypowie

Edytowane przez 201605301111
Czas edycji: 2014-09-06 o 22:46
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:44   #1104
maela
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie też się nad tym zastanawiałam i po kilku opiniach postanowiłam wypróbować sama na sobie Missha, M Perfect Cover BB Cream i zamówiłam odlewki trzech istniejących kolorów, żeby dobrać kolor i zobaczyć czy w ogóle będzie mi pasował. Na codzień stosuję Colorstay 220 Natural Beige i myślę, że odpowiedni dla mnie będzie kolor #21, przekonam się jakoś w tygodniu, bo paczka jeszcze nie przyszła. Może powinnaś ewentualnie spróbować też z odlewkami, a w przypadku tego bb z kolorem #13?
Właśnie nad #13 się zastanawiałam Revlon jest dla mnie minimalnie za ciemny, ale jaśniejszy odcień ma za dużo różowych tonów, więc coś pomiędzy byłoby idealne Na jakiej stronie zamówiłaś próbki? Chyba że na ebayu, w takim razie baaardzo proszę o link do sprzedawcy
maela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:50   #1105
201607131106
Konto usunięte

Cytat:

To też nie jest oksymoron, tylko synestezja.
Chyba nie uważałaś jednak na polskim.

[Dzięki, Munka! ]
Stary 2014-09-06, 22:50   #1106
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
a to nie jakaś synestezja czy coś?
jest

głowię się i głowię i wiem, że miałam to, no miałam, ale notatek już ni ma z drugiego roku, a z głowy jak na złość chwilowo wywiało ;/ to na pewno ma wiele wspólnego z rozbijaniem związków frazeologicznych [dziwota ]
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:50   #1107
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
a to nie jakaś synestezja czy coś? bo dla mnie nadal nie oksymoron

ale ja jestem na ruskiej, więc moze niech ktoś z polskiej sie wypowie
Ooooooch, Czocher, kij Ci w oko!
Stary 2014-09-06, 22:52   #1108
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Neutral Cool NC - zimny
Neutral Warm NW - ciepły
no właśnie nie MAC ma swoje pokręcone oznaczenia i NC to odcienie ciepłe, z żółtym podtonem, czasami aż w pomarańcz idące, a NW to odcienie chłodne. w podkładzie face&body masz jedną literkę tylko, N lub C i zapewniam Cię, że odcienie C nie są w żaden sposób chłodne.
to co kimkimmy napisała jest o tyle poprawne, że nieoficjalnie używa się 'not cool' i 'not warm' jako rozwinięcia tych skrótów, żeby ludziom łatwiej było się w tej tonacji połapać.
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:53   #1109
yunis30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maela Pokaż wiadomość
skin79 orange - używałam obu, kolory praktycznie identyczne
yunis30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 22:54   #1110
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
no właśnie nie MAC ma swoje pokręcone oznaczenia i NC to odcienie ciepłe, z żółtym podtonem, czasami aż w pomarańcz idące, a NW to odcienie chłodne. w podkładzie face&body masz jedną literkę tylko, N lub C i zapewniam Cię, że odcienie C nie są w żaden sposób chłodne.
to co kimkimmy napisała jest o tyle poprawne, że nieoficjalnie używa się 'not cool' i 'not warm' jako rozwinięcia tych skrótów, żeby ludziom łatwiej było się w tej tonacji połapać.

to ja już nie wiem
Napiszę na chłopski rozum co mam przed oczami:
NW różowy
NC żółty

Edytowane przez cattt
Czas edycji: 2014-09-06 o 22:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości