|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
ale jak juz powiedzialam glowa jak wykarczowany las tak mnie przerazila,ze nie moglam myslec o niczym innym...no i mialam nadzieje ze mozo wymyslono na to jakies cud panaceum,o kt wiedza tylko wtajemniczeni na lysienie.info.. jednak ilu ludzi tyle opinii,kazdemu sluzy cos innego. dobrej nocki Wizazanki |
|
|
|
|
#3062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Jako że wymyśliłyśmy nowe określenie "dorastanie odrostów" to muszę zaraportować że moje odrosty dorosły już do długości 2 cm, ale to muszą być te starsze, z poprzedniej fali linienia , nowych na razie nie widać. Wczoraj jak myłam głowę to wypadło mi tak mało włosów że aż musiałam je policzyć ... wynik: 130 włosków, każdy z cebulką ... może będzie jeszcze lepszy wynik, poczekamy zobaczymy
|
|
#3063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieszek włosowy - to jest ta część co od urodzenia jest w głowie (problem łysiejących androgenowo polega chyba właśnie na zamieraniu mieszków) cebulka włosa - część włosa która faktycznie wypada razem z łodygą. Mam też pewną ciekawostkę, którą mogą zaobserwować tylko farbujące się wizażanki otóż w momencie "zgonu" włos przestaje rosnąć, pozostaje przy tym jeszcze przez około miesiąc na głowie trzymany przez mięśnie przycebulkowe .... wypada dopiero w momencie kiedy wypchnie go nowy wyrastający włos , przez ten okres kiedy "siedzi" sobie bezczynnie w skórze głowy NIE ROŚNIE .... zauważcie farbowane wizażanki (mające odrosty miesięczne) że wasze wypadające włoski są ufarbowane aż do cebulki, podczas gdy dowolnie wyrwany rosnący włosek ma widoczne centymetrowy odrost (niefarbowany)![]() Aha myślę że dla tych z was, co szukają potwierdzenia że mają stałą ilość mieszków włosowych, fragment o wypychaniu starych włosów przez nowe, będzie bardzo istotny
|
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
Ja 2 lata temumialamproblem z wypadaniem wlosow
wszystko o czym tupisalyscie stosowalam bez rezultatow. U mnie okazalo sie ze przyczyna bylanarkoza wlosy po pol roku w koncu przestaly wypadac.No ale swojeprzezylam.
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Rozeznanie
|
Witam bardzo serdecznie,
również borykam sie z wypadającymi włosami. Jakiś czas już było dobrze i problem powrócił. Kupiłam szampon wzmacniający i odżywke JOANNA Z APTECZKI BABUNI, do włosów cienkich, delikatnych ze skłonnością do wypadania oraz ampułki wzmacniające z czarnej rzepy tego samego producenta. Zastanawiam sie nad witaminkami, nie wiem na które sie zdecydować?
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio przeanalizowalam skład tabletek które zazywałam i doszłam do wniosku ,ze najbardziej opłacalne pod względem cenowym jak i witaminowo-mineralnym jest VITA-FEM. Zawiera duzo witamin z grupy B,zelazo kwas foliowy,Lcystynę ,vit PP,Zen szeń,Jod,Cynk, Chrom, Selen,wapń,witd3,Biotyna.
Sklad jest świetny,zaraz idę kupić .Pamiętajcie,ze,zeby suplementacja zadzialala,trzeba ją stosować minimum 3 miesiące. |
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja tez sie borykalam z tym problemem obecnie ( po dwoch latach)mam wlosy za ramiona uzywalam: nafty kosmetycznej, seboradin i uwaga bardzo stara metoda lecz b. skuteczna raz na jakis czas maseczka: sok z cebuli i oliwa z oliwek. Wlosy nie wypadaja niestety nie wiem nic co mozna zrobic zeby byly gestsze. moze to sprawka matki natury....
|
|
|
|
#3071 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam dodać, że nabyłam również maske Dora na bazie kolagenu morskiego do włosów cienkich, delikatnych i łamliwych. Kolagen morski silnie nawilża włosy, teraz jak znalazł bo jak wiadomo promienie sloneczne są wrogiem czuprynki. Pod ich wpływem łuski włosów rozchylają sie , ucieka z nich wilgoć. Stosowałam ją 3krotnie, jak narazie jestem zadowolona.Włoski nabierają połysku, nie są obciążone.
|
|
|
|
#3072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?Interesują mnie proporcje oraz częstotliwość i czas stosowania. Co do Twojego problemu może regularny (czyt. codzienny) masaż skóry głowy będzie pomocny. Przynajmniej pan M.Tombak (nota bene sam łysy ) poleca taki sposób. Spróbować można. W końcu to nic nie kosztuje...
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Oczywiście jestem za używaniem naturalnego kolagenu (Collagen Beauty). http://www.collagenbeauty.com/wlosy.paznokcie.htm Niestety stosowałam owe cudeńko jedynie na dłonie i paznokcie (wtedy miałam duuużo włosów) więc nie wiem jak działa na czuprynkę... |
|
|
|
|
#3074 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
ja jako urodzona hipohondryczka zrobiłam rajd po wszystkich lekarzach, wszystkie możliwe badania i co?? i jestem zdrowa jak ryba wszyscy ostatecznie rozłożyli łapy i powiedzieli że to stres ![]() Cytat:
kurcze jakbym miała jakąś ładniejszą głowę a nie taki kwadratowy karton to też bym się ogoliła w końcu miałabym jakiś cel w życiu ![]() Cytat:
Cytat:
nic tak nie łączy ludzi jak wspólna łysinka ![]() a tak serio bardzo poważne pytanie: CZYM FARBUJECIE WłOSY? bo ja na lato to sobie malowanie jeszcze odpuszczę (nie chce przesuszonych kłaczków jeszcze dobijać) ale od września będę musiała jakoś wyglądać ![]() a aktualnie mam niby brąz, który niemiłosiernie spiera się na rudo, do tego moje szarawe odrosty, no nie wiem ile jeszcze wytrzymam z czymś takim na głowie ![]() Cytat:
możesz też poczytać ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=witaminki |
|||||
|
|
|
#3075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo lekarz powiedział ze mam łysienie androgenowe....włoski mi strasznie wypadają średnio raz w roku o tej porze ...później odrastają, tworząc nowa oddzielną fryzurę ... ale chyba zaczynam sie do tego przyzwyczajać...tylko nie mogę sie przyzwyczaić do coraz rzadszych włosów i nieukladajaacej sie już fryzury...ehh nie byloby tak zle gdyby nie moje przeswiadczenie ze kobieta powinna miec dlugie wlosy....ja nie chce miec krotkich ![]()
|
|
#3076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3077 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wg. mnie jest ono spowodowane niedoborami witamin które u ciebie faktycznie mają miejsce wczesną wiosną skoro włosy wypadają ci teraz. Polecam Vitapil. Na przyszłość skoro wypadanie powtarza się zawsze o tej samej porze to zapobiegawczo właśnie wiosną powinnaś zacząć łykać witaminy i głowa do góry!
|
|
#3078 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
).Na chwile obecną klasyczną frotkę muszę wiązać na dwa razy a jak przejeżdżam palcami to mam wrażenie, jakbym przejeżdżała po 2-3 kosmykach a nie całej kitce z włosów ![]() Może to JESZCZE nie wygląda tragicznie, ale od lat na tą tragiczność się zanosi. Matka z siostrą też mają problem z wylatywaniem włosów, ale mojej siostrze zostawały na poduszce kępami i łysiała plackiem od góry, a mnie po prostu lecą z całej głowy. |
||
|
|
|
#3079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zwyczajnie, gdybym nie miała wcześniej wielkiej gęstwiny na głowie, a średnią ilość, to obecnie byłabym zupełnie łysa . O ile tak można powiedzieć, ratuje mnie ten szczegół, że urodziłam się z wielkim afro , na którego spięcie używałam minimum 2 duże gumki-frotki i spineczki na ogarnięcie niesfornych resztek . Jakbyś widziała co mi teraz starcza na spięcie...Co do Twojej dolegliwości, to niewiele mogę rzec, ale skoro stosujesz jakieś mazidło, to chyba jakiś lekarz Ci je polecił, nie? Wiesz co to jest? Co do badań, o które pytałaś wcześniej, to zobacz - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...02#post4669202 Wypisałam tam rodzaje badanych np. hormonów i normy odczytów. Ps. Lepiej nie drap tego czegoś! |
|
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak, ja też pamiętam te młodzieńcze czasy
miałam na głowie szopę i nie dawałam sobie rady z ułożeniem więc po prostu spinałam, kiedyś razem z moją mamą zastanawiałyśmy sie nad tym czym mnie wtedy karmiła ale jakoś bezowocnie , niby tym samym co teraz a jednak obecnie nam 1/3 włosów na głowie
|
#3081 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
przez lata trend się utrzymywał, mogłam robić wszystko z włosami bo były gęste i mocne a teraz... boję się czesać nawet kiedyś rozjaśniałam kiedy chciałam, miałam czarne, rude, fioletowe - co miesiąc inne i piękne włosy... a teraz nieśmiało myślę o jakimś brązie raz na 3 miesiące i właśnie to mnie najbardziej przeraża - nie zmiana objętości (bo tą nawet trudno u mnie zaobserwować na krótkich włosach, choć ja i tak swoje wiem ) co właśnie ta, że się tak wyrażę, utrata mocy i ponawiam pytanie: jeśli farbujecie to czym? jak często? |
||
|
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj dobił mnie widok kobitki, której wielgachne, rude loczyska powiewały na wietrze - były takie piękne - jak moje kiedyś... |
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
O farbach zapomniałam rok temu
, od czasu do czasu decydowałam się na szampon koloryzujący (różnych marek), ale zaprzestałam odkąd poczytałam posty o ich szkodliwości oraz wpływie na wypadanie... A nawet, jak zdecydowałam się na szamponetkę (jakieś 2 tygodnie wstecz), to zauważyłam, że nie chwyciło koloru... Miała być porzeczka, ale została na krzaczkuMasz już coś namierzonego? |
|
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Wklejam obiecane fotki.Az sama jestem zaskoczona jak ogromna jest poprawa,te zdjęcia wyglądają jak reklama jakiegoś cudownego środka na porost włosów
|
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3086 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
no i myślę czym by tu poprawić trochę ten mój kolor bo rudości powoli mnie już irytują ![]() niestety nie mam jeszcze nic upatrzonego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponadto,regularnie badania -cała krem plus hormony.Acha,mam hiperplrolaktynemię. Edit.Przed wtarciem wody pokrzywowej masuje głowę szczotką ,zeby pobudzić krązenie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. . .
|
|
|
|
|
#3090 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

, mnie to zrzeszenie lekko przeraziło
. Tu, na wizażu jest bardzo sympatycznie
to muszę zaraportować że moje odrosty dorosły już do długości 2 cm, ale to muszą być te starsze, z poprzedniej fali linienia
, nowych na razie nie widać. Wczoraj jak myłam głowę to wypadło mi tak mało włosów że aż musiałam je policzyć ... wynik: 130 włosków, każdy z cebulką
... może będzie jeszcze lepszy wynik, poczekamy zobaczymy
. Zwłaszcza ten fragment jest budujący - " Już od momentu urodzenia posiadamy stałą, ściśle określoną liczbę mieszków ("cebulek włosowych"), którymi dysponujemy już do końca życia. "
i "dorosną odrosty"
.

...później odrastają, tworząc nowa oddzielną fryzurę
. Zwyczajnie, gdybym nie miała wcześniej wielkiej gęstwiny na głowie, a średnią ilość, to obecnie byłabym zupełnie łysa
i właśnie to mnie najbardziej przeraża - nie zmiana objętości (bo tą nawet trudno u mnie zaobserwować na krótkich włosach, choć ja i tak swoje wiem