|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Tz przeziębiony boję się że mnie zaraził bo obudziłam się cała mokra i złe się czuje
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana zdrowka kochana
Ja wlasnie nakarmilam mala, teraz zasypia na mnie, mam nadzieje ze noc bedzie spokojna i ze kolki i problemy brzuszkowe mamy juz za soba Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#273 | |||
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mała zawsze z przodu wiozę zeby miec do niej dostęp jak płacze na czerwonym swietle to ją pogłaszcze po główce i patrzę czy z nią wszystko ok czy nie ulało jej sie itp poduszkę powietrzna wyłączam a widzę normalnie nie wiem jakie wy foteliki macie moze te z iso-fix ale ja mam maxi-cosi cabriofix i go kładę na miejsce pasażera tyłem do przedniej szyby i zapinam pasami i ta rączkę od fotelika opuszczam na dol i wszystko widzę normalnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-07 o 00:32 |
|||
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie moge wozic z przodu bo nie mamy.wylaczonej poduszki... Tz mial to zalatwic jeszcze przed porodem
![]() Z tylu niewygodnie sie wklada i wyciaga fotelik bo mamy 3 drzwiowe auto ![]() A no i z tego co ja wiem to takie male dziecko kladzie sie zawsze tylem do kierunku jazdy, obojetnie czy z przodu czy z tylu ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#275 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-07 o 00:34 |
||
|
|
|
#276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na 8 tygodni czyli ja juz ide z mała za tydzien w środę...czytałam co do za szczepionki ale po angielsku wiec musze sobie przetłumaczyć to bede miała porównanie z ciekawości z tum co w Polsce robią wiem tylko ze rotawirusy tez robią od 2013 i z tego co pamietam z Zuzia to miała tylko jeden zastrzyk i pielęgniarka mówiła ze tam sa trzy szczepionki w środku ale nie pamietam dokładnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamuśka, ja mam fotelik Tario z bazą, ale ta baza to może z 10 cm dodaje i nie sądzę żeby to była tego kwestia. Ale z tego co wiem, to rączki nie wolno opuszczać w czasie jazdy - ona w razie wypadku stanowi też pewne zabezpieczenie i zawsze musi być podniesiona.. Mi stelaż fotelika zasłania lusterko, a do tego jak chcę dziecko zasłonić od słońca i opuszczam daszek, to nie widzę szyby.
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
Z tym tłumaczeniem szczepień w Uk chyba juz nie dzis bo troche tego jednak jest
ale wstawiam zdjęcie z książeczki zdrowia z harmonogramem szczepień ImageUploadedByWizaz Forum1410043451.189462.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamiast tłumaczyć spróbuje znaleść na stronie nhs informacje o szczepieniach w języku polskim moze cos takiego maja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się cieszę że kupiliśmy bazę do fotelika, raz dwa się wpina. szczególnie jak jedziemy na zakupy to się sprawdza, zazwyczaj musimy objechac z 2,3sklepy i nie chciało by mi się co 5minut zapinac pasów. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Tak będę musiała zrobić, ale myślałam że będę mogła tak jak piszesz na światłach pogłaskać małą po główce ;-)
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Juz wyczytałam ze sa to 5w1 szczepionki plus rotawirusy i pneumokoki w 2 miesiącu , 5w1 rotawirus i men c w 3 miesiącu, 5w1 i pneumokoki w 4 miesiącu no i ja mieszkam w okolicy lotniska Heathrow wiec mam tez na gruźlicę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-07 o 00:56 |
|
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam.trochę inna książkę z tymi szczepieniami bo kończy mi się na 13miesiacu ale widzę ze szczepienia te same.
|
|
#287 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Ja fotelik mam po Zuzi i wtedy uzywalam bez bazy a teraz juz mi szkoda kasy zeby dokupić szczególnie ze mamy dwa auta i jak jeździmy razem z Tż to mała z tylu jedzie ze mną i z Zuza i bym musiała przepinac ta bazę w te i spowrotem ale wiem jaka to wygoda bo Zuzia ma fotelik z wbudowanym juz systemem iso-fix i tylko wpinam i wyciągam jej fotelik jednym kliknięciem a z Natalka musze sie grzebac z tymi pasami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-07 o 00:57 |
|
|
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja.bazę kupiłam tylko dlatego ze mamy nisko fotele z tyłu,tzn wpadające w dół i fotelik za bardzo był przechylony i pewnie główka by spadała. Baza nam wypoziomowala fotelik.
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Mi zapiecie fotelika w pasy zajmuje mniej niż minutę, marudzicie baby
![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#290 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
A na polskiej stronie znalazłam dokładnie na co sa te szczepionki : RUTYNOWY PROGRAM SZCZEPIEŃ OCHRONNYCH W UK Drugi miesiąc życia: Dyfteryt, tężec, koklusz, polio, Haemophilus influenzae typu b (Hib), zakażenie pneumokokowe oraz rotawirus Trzeci miesiąc życia: Dyfteryt, tężec, koklusz, polio, Haemophilus influenzae typu b (Hib), meningokoki typu C oraz rotawirus Czwarty miesiąc życia: Dyfteryt, tężec, koklusz, polio, Haemophilus influenzae typu b (Hib), meningokoki typu C , zakażenie pneumokokowe Około 12 miesiąca życia: Haemophilus influenzae typu b (Hib), zakażenia meningokokowe grupy C Około 13 miesiąca życia: Odra, świnka, różyczka oraz zakażenia pneumokokowe Od trzech lat i czterech miesięcy do piątego roku życia: Dyfteryt, tężec, koklusz i polio, odra, świnka i różyczka Od trzynastego do osiemnastego roku życia: Tężec, dyfteryt i polio Inne: Poza rutynowymi szczepieniami, pielęgniarka może Ci również zaproponować szczepienia dodatkowe: na gruźlicę (BCG) i na zapalenie wątroby typu B. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-07 o 01:06 |
|
|
|
|
#291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#292 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi tez szybko w miarę juz idzie z tymi pasami ale włożenie i tylko wkliknięcie go jest lepsze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
moja Zuzia nie płakała przy szczepieniach buzke tylko wykrzywila i pisnela delikatnie mam nadzieje ze z Natalka bedzie tak samo Ale jestem zaskoczona ze tyle szczepienien tu robią i ze robią te skojarzone tez rutynowo, cieszę sie ale pewnie gdyby ich nie było na fundusz to bym nie robiła prywatnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#293 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-09-07 o 01:17 |
||
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie marudzicie
chociaz przyznam ze mi ciezko zapiac mala w tym 3 drzwiowym padle![]() Mamuska co do szczepionek to nic dziwnego ze Wy szczepicie tylko bezplatne skoro macie ich az tyle... U nas wszystko to co u Was jest za darmo kosztuje kupe kasy... Takze w PL troche inaczej to funkcjonuje i ja chociaz chce szczepic tak jakby Wasza darmowa podstawe to musze wylozyc kilka tysiecy ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#295 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
teraz juz mi przeszłoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
doceniam mojego 5drzwiowego gruchota jednak. Chociaż jest stary i brzydki ![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No wlasnie teraz dopiero zdałam sobie z tego sprawę myslalam ze przesadzacie z tymi szczepionkami ale teraz widzę ze poprostu Polska służba zdrowia oszczędza gdzie sie da a co jak kogos nie stać na taki wydadek? Przykre to jest ze w Polsce sa takie realia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka no wlasnie tak robie
dlatego jak jezdze razem z tztem to wtedy juz nawet nie wychodze tylko jadez tylu z mala bo mi sie nie chce![]() Pomijam to ze me autko ma bardzo dlugie drzwi i zeby wsiasc do tylu to trzeba przednie fotele.przesunac do przodu tak jest ciasno ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- No mamuska masakra jest u nas... A ceny tez powalaja 5w1-220zlx3 Rota-400x2 Pneumo300x3 No i po roku jeszcze trzeba powtorzyc po razie Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie rota 2x300 a pneumo 3x200, 5w1 mam za darmo ![]() Mam w domu tak cicho, ze słyszę jak się młodemu w brzuchu przelewa ![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-09-07 o 01:38 |
||
|
|
|
#300 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
Ceny szczepionek masakryczne poprostu brak mi słów Halinka u mnie jak jest cisza to mała sie budzi u nas zawsze tv chodzi,dwa psy biegają szczekają,Zuzia hałasuje,Tż ciagle z klientami na telefonie wisi, pralka pierze non stop i ja odkurzam pol dnia i Natalka spi w najlepsze a jak przyjdzie noc to biedna zdezorientowala jest co takacisza i sie budzi i płacze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- O wilku mowa :p wlasnie sie mały ssak obudził znowu i bedzie teraz wisieć na cycu conajmniej dwie godziny....do tego wlasnie zrobiła taka kupę ze czuć w całym pokoju az boje sie zaglądać tam dietę mam tak restrykcyjna - zero jakiegokolwiek nabiału czy protein białka krowiego, zero jajek nawet jak występują w składowych ilościach, zero cytrusów truskawek orzechów miodu pomidorów ryb itp a Natalka znowu ma całe czerwone policzki i krostki i sluz w kupce dokarmiam ja troszkę mm ale ona nie za bardzo lubi nutramigen w sumie jej sie nie dziwie bo przełknąć sie go nie da taki gorzki jest zje moze ze 2-3 razy dziennie 20-40ml i nawet jakbym chciała przejść tylko na mm to nie ma szans bo mała płacze ze chce cyca i koniec, mm pluje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-07 o 02:12 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

ja się nie spotkalam z fotelikiem z przodu... To chyba kamikaze.
nie wiem jakie wy foteliki macie moze te z iso-fix ale ja mam maxi-cosi cabriofix i go kładę na miejsce pasażera tyłem do przedniej szyby i zapinam pasami i ta rączkę od fotelika opuszczam na dol i wszystko widzę normalnie 

a co jak kogos nie stać na taki wydadek? Przykre to jest ze w Polsce sa takie realia