Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-06, 23:36   #271
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Tz przeziębiony boję się że mnie zaraził bo obudziłam się cała mokra i złe się czuje

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 00:15   #272
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczarowana zdrowka kochana Oby to jednak okazal sie falszywy alarm!

Ja wlasnie nakarmilam mala, teraz zasypia na mnie, mam nadzieje ze noc bedzie spokojna i ze kolki i problemy brzuszkowe mamy juz za soba

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 00:16   #273
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
No właśnie mi mąż zamontował fotelik z przodu, ale tak się nie da, lusterka nie widać i jeszcze 3/4 szyby zasłonięte...

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie mieć fotelika z przodu. Po pierwsze właśnie przez widoczność a po drugie bo bym więcej patrzyła na młodego niż na drogę ja się nie spotkalam z fotelikiem z przodu... To chyba kamikaze.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Cytat:
U mnie też jest ale z opcją wyłączenia. Tylko że fotel musiałby być na wysokości podłogi żebym cokolwiek widziała ;-) zastanawiam się jak ludzie to robią, bo przecież czasem się widzi foteliki z przodu.

Ja mała zawsze z przodu wiozę zeby miec do niej dostęp jak płacze na czerwonym swietle to ją pogłaszcze po główce i patrzę czy z nią wszystko ok czy nie ulało jej sie itp poduszkę powietrzna wyłączam a widzę normalnie nie wiem jakie wy foteliki macie moze te z iso-fix ale ja mam maxi-cosi cabriofix i go kładę na miejsce pasażera tyłem do przedniej szyby i zapinam pasami i ta rączkę od fotelika opuszczam na dol i wszystko widzę normalnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-09-07 o 00:32
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 00:22   #274
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja nie moge wozic z przodu bo nie mamy.wylaczonej poduszki... Tz mial to zalatwic jeszcze przed porodem
Z tylu niewygodnie sie wklada i wyciaga fotelik bo mamy 3 drzwiowe auto
A no i z tego co ja wiem to takie male dziecko kladzie sie zawsze tylem do kierunku jazdy, obojetnie czy z przodu czy z tylu

Stary 2014-09-07, 00:30   #275
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Ja już się wypowiadałam nie raz. Małej w szpitalu nie zaszczepiłam, zacznę jak będzie miała przynajmniej dwa miesiące skończone i nie wiem jeszcze czy zaszczepię na wszystko.
Dziewczyny pomyślcie dobrze nad tymi skojarzonymi szczepionkami bo to ponoć najgorszy szajs. Wiadomo firmy farmaceutyczne wciskają nam bądź dobrym rodzicem oszczędź dziecku i zapłać ale kłuj tylko raz. Tylko to wcale nie jest lepsze bo NIGDY w naturze nikt się nie zarazi pięcioma, sześcioma chorobami na raz, drogą podskórną czy domięśniową w dodatku w jednym miejscu. Te zwykłe się przynajmniej rozkłada - rączka, nóżka, choć najlepiej by było rozciągnąć je na kilka wizyt.
Ja nie jestem przeciwnikiem szczepień ogółem, ale nie warto robić czegoś tylko dlatego, że wszyscy tak robią a jeszcze reklamy w telewizji ściskają za serce. Moim zdaniem warto się zagłębić w temat, poczytać o możliwych konsekwencjach chorób, ale i szczepień przeciwko nim i wtedy podjąć świadomą decyzję...
Jestem tego samego zdania, oglądałam kiedys program o tym ze te wszystkie płatne sczeepienia to jest naciąganie ludzi przez firmy farmaceutyczne....ja Zuzie szczepilam tylko na podstawowe szczepienia oferowane przez nhs w Uk i z Natlka zamierzam zrobic to samo (doszły tylko rotawirusy od 2013 za darmo) ufam tutejszej służbie zdrowia i nie bede wydawać fortuny na płatne szczepienia w polskich przychodniach bo myśle ze gdyby one były tak niezbędne to byłyby na fundusz zdrowia przeciez ale z ciekawości przetłumaczę sobie jakie tu robią szczepionki i wam napisze

Cytat:
To ja już zgłupiałam, nawet w instrukcji od fotelika jest że przy wyłączonej poduszce można wszędzie, ale zawsze tyłem...tak mi się zdaje, sprawdzę jeszcze raz jutro.
Masz racje

Czas edycji: 2014-09-07 o 00:34
Stary 2014-09-07, 00:33   #276
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania, oglądałam kiedys program o tym ze te wszystkie płatne sczeepienia to jest naciąganie ludzi przez firmy farmaceutyczne....ja Zuzie szczepilam tylko na podstawowe szczepienia oferowane przez nhs w Uk i z Natlka zamierzam zrobic to samo (doszły tylko rotawirusy od 2013 za darmo) ufam tutejszej służbie zdrowia i nie bede wydawać fortuny nadpłatę szczepienia w polskich przychodniach bo myśle ze gdyby one były tak niezbędne to byłyby na fundusz zdrowia przeciez ale z ciekawości przetłumaczę sobie jakie tu robią szczepionki i wam napisze

Masz racje

Ja czytałam ta książkę z tymi szczepieniami co nam oferują ale za dużo tego i dziś nie dałam rady tego tłumaczyć. Pierwsze szczepienie jest w 2miesiacu życia?
Stary 2014-09-07, 00:37   #277
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja czytałam ta książkę z tymi szczepieniami co nam oferują ale za dużo tego i dziś nie dałam rady tego tłumaczyć. Pierwsze szczepienie jest w 2miesiacu życia?

Na 8 tygodni czyli ja juz ide z mała za tydzien w środę...czytałam co do za szczepionki ale po angielsku wiec musze sobie przetłumaczyć to bede miała porównanie z ciekawości z tum co w Polsce robią wiem tylko ze rotawirusy tez robią od 2013 i z tego co pamietam z Zuzia to miała tylko jeden zastrzyk i pielęgniarka mówiła ze tam sa trzy szczepionki w środku ale nie pamietam dokładnie

Stary 2014-09-07, 00:39   #278
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Jak w cywilizowanym świecie, nie to co u nas ;-)

Mamuśka, ja mam fotelik Tario z bazą, ale ta baza to może z 10 cm dodaje i nie sądzę żeby to była tego kwestia. Ale z tego co wiem, to rączki nie wolno opuszczać w czasie jazdy - ona w razie wypadku stanowi też pewne zabezpieczenie i zawsze musi być podniesiona..
Mi stelaż fotelika zasłania lusterko, a do tego jak chcę dziecko zasłonić od słońca i opuszczam daszek, to nie widzę szyby.
Stary 2014-09-07, 00:41   #279
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Na 8 tygodni czyli ja juz ide z mała za tydzien w środę...czytałam co do za szczepionki ale po angielsku wiec musze sobie przetłumaczyć to bede miała porównanie z ciekawości z tum co w Polsce robią wiem tylko ze rotawirusy tez robią od 2013 i z tego co pamietam z Zuzia to miała tylko jeden zastrzyk i pielęgniarka mówiła ze tam sa trzy szczepionki w środku ale nie pamietam dokładnie

Na pewno Rotawirus jest,pneumokoki,Krztusiec ,WZW b i wiele innych. Zaczynają się w 2 miesiącu a ostatnie chyba w 13miesiacu. Daj znać jak juz przetłumaczysz.
Stary 2014-09-07, 00:43   #280
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Jak w cywilizowanym świecie, nie to co u nas ;-)

Mamuśka, ja mam fotelik Tario z bazą, ale ta baza to może z 10 cm dodaje i nie sądzę żeby to była tego kwestia. Ale z tego co wiem, to rączki nie wolno opuszczać w czasie jazdy - ona w razie wypadku stanowi też pewne zabezpieczenie i zawsze musi być podniesiona..
Mi stelaż fotelika zasłania lusterko, a do tego jak chcę dziecko zasłonić od słońca i opuszczam daszek, to nie widzę szyby.
Ups o rączce nic nie wiedziałam....musze to zmienic a fotelik przeciez mozna wozić i z przodu i z tylu to skoro ci przeszkadza z przodu a twoja mała spi w czasie jazdy i nie masz z tym problemu to kładź ja do tylu

Stary 2014-09-07, 00:44   #281
mamuska11
Rozeznanie

Z tym tłumaczeniem szczepień w Uk chyba juz nie dzis bo troche tego jednak jest ale wstawiam zdjęcie z książeczki zdrowia z harmonogramem szczepień ImageUploadedByWizaz Forum1410043451.189462.jpg

Stary 2014-09-07, 00:46   #282
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno Rotawirus jest,pneumokoki,Krztusiec ,WZW b i wiele innych. Zaczynają się w 2 miesiącu a ostatnie chyba w 13miesiacu. Daj znać jak juz przetłumaczysz.

Zamiast tłumaczyć spróbuje znaleść na stronie nhs informacje o szczepieniach w języku polskim moze cos takiego maja

Stary 2014-09-07, 00:49   #283
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Ups o rączce nic nie wiedziałam....musze to zmienic a fotelik przeciez mozna wozić i z przodu i z tylu to skoro ci przeszkadza z przodu a twoja mała spi w czasie jazdy i nie masz z tym problemu to kładź ja do tylu

Rączka obowiązkowo u góry.

Ja się cieszę że kupiliśmy bazę do fotelika, raz dwa się wpina. szczególnie jak jedziemy na zakupy to się sprawdza, zazwyczaj musimy objechac z 2,3sklepy i nie chciało by mi się co 5minut zapinac pasów.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Z tym tłumaczeniem szczepień w Uk chyba juz nie dzis bo troche tego jednak jest ale wstawiam zdjęcie z książeczki zdrowia z harmonogramem szczepień Załącznik 5784517

Gdzie tam po nocy będziesz się w to bawić, uciekaj spać
Stary 2014-09-07, 00:50   #284
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Tak będę musiała zrobić, ale myślałam że będę mogła tak jak piszesz na światłach pogłaskać małą po główce ;-)
Stary 2014-09-07, 00:51   #285
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Juz wyczytałam ze sa to 5w1 szczepionki plus rotawirusy i pneumokoki w 2 miesiącu , 5w1 rotawirus i men c w 3 miesiącu, 5w1 i pneumokoki w 4 miesiącu no i ja mieszkam w okolicy lotniska Heathrow wiec mam tez na gruźlicę

Czas edycji: 2014-09-07 o 00:56
Stary 2014-09-07, 00:53   #286
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamiast tłumaczyć spróbuje znaleść na stronie nhs informacje o szczepieniach w języku polskim moze cos takiego maja

Dobry pomysł.

Ja mam.trochę inna książkę z tymi szczepieniami bo kończy mi się na 13miesiacu ale widzę ze szczepienia te same.
Stary 2014-09-07, 00:53   #287
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Rączka obowiązkowo u góry.

Ja się cieszę że kupiliśmy bazę do fotelika, raz dwa się wpina. szczególnie jak jedziemy na zakupy to się sprawdza, zazwyczaj musimy objechac z 2,3sklepy i nie chciało by mi się co 5minut zapinac pasów.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Gdzie tam po nocy będziesz się w to bawić, uciekaj spać

Ja fotelik mam po Zuzi i wtedy uzywalam bez bazy a teraz juz mi szkoda kasy zeby dokupić szczególnie ze mamy dwa auta i jak jeździmy razem z Tż to mała z tylu jedzie ze mną i z Zuza i bym musiała przepinac ta bazę w te i spowrotem ale wiem jaka to wygoda bo Zuzia ma fotelik z wbudowanym juz systemem iso-fix i tylko wpinam i wyciągam jej fotelik jednym kliknięciem a z Natalka musze sie grzebac z tymi pasami

Czas edycji: 2014-09-07 o 00:57
Stary 2014-09-07, 00:59   #288
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja fotelik mam po Zuzi i wtedy uzywalam bez bazy a teraz juz mi szkoda kasy zeby dokupić szczególnie ze mamy dwa auta i jak jeździmy razem z Tż to mała z tylu jedzie ze mną i z Zuza i bym musiała przepinac ta bazę w te i spowrotem e wiem jaka to wygoda bo Zuzia ma fotelik z wbudowanym juz systemem iso-fix i tylko wpinam i wyciągam jej fotelik jednym kliknięciem a mała musze sie grzebacz tymi pasami

Jest to na stronie nhs normalnie opisane?

Ja.bazę kupiłam tylko dlatego ze mamy nisko fotele z tyłu,tzn wpadające w dół i fotelik za bardzo był przechylony i pewnie główka by spadała. Baza nam wypoziomowala fotelik.
Cytat:
Juz wyczytałam ze sa to 5w1 szczepionki plus rotawirusy i pneumokoki w 2 miesiącu , 5w1 rotawirus i men c w 3 miesiącu, 5w1 i pneumokoki w 4 miesiącu no i ja mieszkam w okolicy lotniska Heathrow wieszczyli tez na gruźlicę

Stary 2014-09-07, 01:00   #289
h4linka
Zadomowienie

Mi zapiecie fotelika w pasy zajmuje mniej niż minutę, marudzicie baby

h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 01:04   #290
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Jest to na stronie nhs normalnie opisane?

Ja.bazę kupiłam tylko dlatego ze mamy nisko fotele z tyłu,tzn wpadające w dół i fotelik za bardzo był przechylony i pewnie główka by spadała. Baza nam wypoziomowala fotelik.
Tak na stronie NHS jest opisane ze to sa skojarzone 5w1 http://www.nhs.uk/Conditions/vaccina...checklist.aspx
A na polskiej stronie znalazłam dokładnie na co sa te szczepionki :
RUTYNOWY PROGRAM SZCZEPIEŃ OCHRONNYCH W UK
Drugi miesiąc życia: Dyfteryt, tężec, koklusz, polio, Haemophilus influenzae typu b (Hib), zakażenie pneumokokowe oraz rotawirus
Trzeci miesiąc życia: Dyfteryt, tężec, koklusz, polio, Haemophilus influenzae typu b (Hib), meningokoki typu C oraz rotawirus
Czwarty miesiąc życia: Dyfteryt, tężec, koklusz, polio, Haemophilus influenzae typu b (Hib), meningokoki typu C , zakażenie pneumokokowe
Około 12 miesiąca życia: Haemophilus influenzae typu b (Hib), zakażenia meningokokowe grupy C
Około 13 miesiąca życia: Odra, świnka, różyczka oraz zakażenia pneumokokowe
Od trzech lat i czterech miesięcy do piątego roku życia: Dyfteryt, tężec, koklusz i polio, odra, świnka i różyczka
Od trzynastego do osiemnastego roku życia: Tężec, dyfteryt i polio
Inne: Poza rutynowymi szczepieniami, pielęgniarka może Ci również zaproponować szczepienia dodatkowe: na gruźlicę (BCG) i na zapalenie wątroby typu B.

Czas edycji: 2014-09-07 o 01:06
Stary 2014-09-07, 01:08   #291
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak na stronie NHS jest opisane ze to sa skojarzone 5w1 http://www.nhs.uk/Conditions/vaccina...checklist.aspx
A na polskiej stronie znalazłam dokładnie na co sa te szczepionki :
RUTYNOWY PROGRAM SZCZEPIEŃ OCHRONNYCH W UK
Drugi miesiąc życia: Dyfteryt, tężec, koklusz, polio, Haemophilus influenzae typu b (Hib), zakażenie pneumokokowe oraz rotawirus
Trzeci miesiąc życia: Dyfteryt, tężec, koklusz, polio, Haemophilus influenzae typu b (Hib), meningokoki typu C oraz rotawirus
Czwarty miesiąc życia: Dyfteryt, tężec, koklusz, polio, Haemophilus influenzae typu b (Hib), meningokoki typu C , zakażenie pneumokokowe
Około 12 miesiąca życia: Haemophilus influenzae typu b (Hib), zakażenia meningokokowe grupy C
Około 13 miesiąca życia: Odra, świnka, różyczka oraz zakażenia pneumokokowe
Od trzech lat i czterech miesięcy do piątego roku życia: Dyfteryt, tężec, koklusz i polio, odra, świnka i różyczka
Od trzynastego do osiemnastego roku życia: Tężec, dyfteryt i polio
Inne: Poza rutynowymi szczepieniami, pielęgniarka może Ci również zaproponować szczepienia dodatkowe: na gruźlicę (BCG) i na zapalenie wątroby typu B.

Pięknie:-D dzięki za znalezienie tego, zapisze sobie jutro ta informacje. Dużo tych szczepień, co miesiąc płacz dzieciaczków.
Cytat:

I tak dokładnie, ponaciagane masz pasy jak pani w filmiku pokazywała??
Stary 2014-09-07, 01:15   #292
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:

Mi tez szybko w miarę juz idzie z tymi pasami ale włożenie i tylko wkliknięcie go jest lepsze

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Pięknie:-D dzięki za znalezienie tego, zapisze sobie jutro ta informacje. Dużo tych szczepień, co miesiąc płacz dzieciaczków.

moja Zuzia nie płakała przy szczepieniach buzke tylko wykrzywila i pisnela delikatnie mam nadzieje ze z Natalka bedzie tak samo

Ale jestem zaskoczona ze tyle szczepienien tu robią i ze robią te skojarzone tez rutynowo, cieszę sie ale pewnie gdyby ich nie było na fundusz to bym nie robiła prywatnie

Stary 2014-09-07, 01:16   #293
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Mam długość pasa dosłownie na styk, gdyby był o centymetr krótszy nie dałabym rady wpiac fotelika, więc myślę ze tak.

Cytat:
Mi tez szybko w miarę juz idzie z tymi pasami ale włożenie i tylko wkliknięcie go jest lepsze
Jakoś mimo wszystko bardziej ufam pasom niż wkliknieciu. Lubię sobie utrudniać życie

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-09-07 o 01:17
Stary 2014-09-07, 01:17   #294
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No wlasnie marudzicie chociaz przyznam ze mi ciezko zapiac mala w tym 3 drzwiowym padle

Mamuska co do szczepionek to nic dziwnego ze Wy szczepicie tylko bezplatne skoro macie ich az tyle... U nas wszystko to co u Was jest za darmo kosztuje kupe kasy... Takze w PL troche inaczej to funkcjonuje i ja chociaz chce szczepic tak jakby Wasza darmowa podstawe to musze wylozyc kilka tysiecy

Stary 2014-09-07, 01:21   #295
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Mam długość pasa dosłownie na styk, gdyby był o centymetr krótszy nie dałabym rady wpiac fotelika, więc myślę ze tak.
Jakoś mimo wszystko bardziej ufam pasom niż wkliknieciu. Lubię sobie utrudniać życie

He he tez bałam sie iso-fix na poczatku dlatego Zuzi kupiłam jedyny fotelik w całym Londynie ktory miał obie opcje- wbudowane iso-fix lub mozna go było zapiąć pasami a ja oczywiscie uzywalam dwoch opcji na raz teraz juz mi przeszło

Stary 2014-09-07, 01:24   #296
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
No wlasnie marudzicie chociaz przyznam ze mi ciezko zapiac mala w tym 3 drzwiowym padle

W 3drzwiowym to bym chyba razem z tym fotelikiem wchodzila żeby go wpiac doceniam mojego 5drzwiowego gruchota jednak. Chociaż jest stary i brzydki

Stary 2014-09-07, 01:26   #297
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:

Mamuska co do szczepionek to nic dziwnego ze Wy szczepicie tylko bezplatne skoro macie ich az tyle... U nas wszystko to co u Was jest za darmo kosztuje kupe kasy... Takze w PL troche inaczej to funkcjonuje i ja chociaz chce szczepic tak jakby Wasza darmowa podstawe to musze wylozyc kilka tysiecy

No wlasnie teraz dopiero zdałam sobie z tego sprawę myslalam ze przesadzacie z tymi szczepionkami ale teraz widzę ze poprostu Polska służba zdrowia oszczędza gdzie sie da a co jak kogos nie stać na taki wydadek? Przykre to jest ze w Polsce sa takie realia

Stary 2014-09-07, 01:30   #298
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Halinka no wlasnie tak robie dlatego jak jezdze razem z tztem to wtedy juz nawet nie wychodze tylko jadez tylu z mala bo mi sie nie chce
Pomijam to ze me autko ma bardzo dlugie drzwi i zeby wsiasc do tylu to trzeba przednie fotele.przesunac do przodu tak jest ciasno

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

No mamuska masakra jest u nas...
A ceny tez powalaja
5w1-220zlx3
Rota-400x2
Pneumo300x3
No i po roku jeszcze trzeba powtorzyc po razie
Stary 2014-09-07, 01:35   #299
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
He he tez bałam sie iso-fix na poczatku dlatego Zuzi kupiłam jedyny fotelik w całym Londynie ktory miał obie opcje- wbudowane iso-fix lub mozna go było zapiąć pasami a ja oczywiscie uzywalam dwoch opcji na raz teraz juz mi przeszło

Ha. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Cytat:
Halinka no wlasnie tak robie dlatego jak jezdze razem z tztem to wtedy juz nawet nie wychodze tylko jadez tylu z mala bo mi sie nie chce
Pomijam to ze me autko ma bardzo dlugie drzwi i zeby wsiasc do tylu to trzeba przednie fotele.przesunac do przodu tak jest ciasno

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

A ceny tez powalaja
5w1-220zlx3
Rota-400x2
Pneumo300x3
Masz powód, żeby zmienic auto

U mnie rota 2x300 a pneumo 3x200, 5w1 mam za darmo

Mam w domu tak cicho, ze słyszę jak się młodemu w brzuchu przelewa

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-09-07 o 01:38
Stary 2014-09-07, 02:10   #300
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:

A ceny tez powalaja
5w1-220zlx3
Rota-400x2
Pneumo300x3

Cytat:
Ha. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Masz powód, żeby zmienic auto

U mnie rota 2x300 a pneumo 3x200, 5w1 mam za darmo

Mam w domu tak cicho, ze słyszę jak się młodemu w brzuchu przelewa

Ceny szczepionek masakryczne poprostu brak mi słów

Halinka u mnie jak jest cisza to mała sie budzi u nas zawsze tv chodzi,dwa psy biegają szczekają,Zuzia hałasuje,Tż ciagle z klientami na telefonie wisi, pralka pierze non stop i ja odkurzam pol dnia i Natalka spi w najlepsze a jak przyjdzie noc to biedna zdezorientowala jest co taka
cisza i sie budzi i płacze

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

O wilku mowa :p wlasnie sie mały ssak obudził znowu i bedzie teraz wisieć na cycu conajmniej dwie godziny....do tego wlasnie zrobiła taka kupę ze czuć w całym pokoju az boje sie zaglądać tam dietę mam tak restrykcyjna - zero jakiegokolwiek nabiału czy protein białka krowiego, zero jajek nawet jak występują w składowych ilościach, zero cytrusów truskawek orzechów miodu pomidorów ryb itp a Natalka znowu ma całe czerwone policzki i krostki i sluz w kupce juz nie wiem co ja robie zle jedyne co mi przychodzi na myśl to nietolerancja glutenu bo ja to miałam jak byłam mała ale jak odrzuce jeszcze gluten do tego to nie wiem czym ja sie bede żywila dokarmiam ja troszkę mm ale ona nie za bardzo lubi nutramigen w sumie jej sie nie dziwie bo przełknąć sie go nie da taki gorzki jest zje moze ze 2-3 razy dziennie 20-40ml i nawet jakbym chciała przejść tylko na mm to nie ma szans bo mała płacze ze chce cyca i koniec, mm pluje

Czas edycji: 2014-09-07 o 02:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości