Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-07, 08:03   #4231
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Miki sto lat
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Miki kochany rozbójniku wszystkiego naj w dniu pierwszych urodzin!
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Miki wszystkiego najlepszego, sto lat, rosnij zdrowy i grzeczny
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
zdrówka Miki
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ah i byłabym zapomniała o najważniejszym - Miki 100 lat!
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

wszystkiego najlepszego Miki
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Mikiego
Rośnij duży i zdrowiutki i pozwól mamie planować

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miki, moc życzeń urodzinowych!
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego
I dla Mikolaja z wczoraj najlepszości
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Mikołaj daj dziś mamie buziaka za to ze rok temu wypchnela cie z brzucha -dzielna kobieta. Sto lat
dziekujemy

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

joł joł
w końcu mam chwilę na wizaż
imprezka udana, Miki chyba zadowolony- dostał nawet tort, który robiłam i wcinał aż miło dostał fotelik, tableta (), kaskę i ubranka więc super

wczoraj przyjaciele u nas byli więc nie wchodziłam i oglądaliśmy film z ich wesela

dzisiaj to mam ochotę nic nie robić, ale pewnie nie wyjdzie bo P. ma urlop więc na pupie nie usiedzi

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-09-07 o 08:17
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 08:13   #4232
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Kaśka powinnam fochem zarzucić bo mojego nie zacytowalas :p

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 08:15   #4233
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
musiało zeżreć bo na bank cytowałam
już się poprawiłam

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-09-07 o 08:17
Stary 2014-09-07, 08:15   #4234
tassia
Zakorzenienie

No to usprawiedliwione jak po roczku?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 08:18   #4235
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No to usprawiedliwione jak po roczku?
super, pisałam wyżej, Miki szamał torcik- smakował bardzo bo ładował do buzi jak chomik

Stary 2014-09-07, 08:25   #4236
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Bardzo dziękuję w imieniu Amelki za życzenia. Wczoraj na roczek zrobiła kilka razy samodzielne kroczki w przód!Było ich aż dwa .
Stary 2014-09-07, 08:33   #4237
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję w imieniu Amelki za życzenia. Wczoraj na roczek zrobiła kilka razy samodzielne kroczki w przód!Było ich aż dwa .
brawo

Larysa piekny tort idealny
fajnie ze impreza sie udala czekamy na foty
co do prezento nie dziwie sie ze ci choc chwilke przykro bylo...
ubranka z pepco to ja moge kupowac na codzien do chodzenia w wiekszosci po domu, umowmy sie ze jakos kiepska w wiekszosci ubranek
ale na urodziny nikomu bym takich nie sprezentowala
nie wiem ja zyje skromnie ale wydaje mi sie ze na roczek wypada chociaz troche pomyslec nad fajnym prezentem chociaz skromniutkim
ale ja pisze olaboga

kaska sper ze urodziny sie udaly, tez czekamy na jakies fotki
z tym tabletem to ktos sie zapedzil hehe ale fajnie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-07, 08:34   #4238
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziekujemy

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

joł joł
w końcu mam chwilę na wizaż
imprezka udana, Miki chyba zadowolony- dostał nawet tort, który robiłam i wcinał aż miło dostał fotelik, tableta (), kaskę i ubranka więc super

wczoraj przyjaciele u nas byli więc nie wchodziłam i oglądaliśmy film z ich wesela

dzisiaj to mam ochotę nic nie robić, ale pewnie nie wyjdzie bo P. ma urlop więc na pupie nie usiedzi
tableta no to niezle . super, ze imprezka sie udala

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
za kroczki

Larysa piekny torcik

dzien dobry
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 08:39   #4239
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
tz znowu zaczyna... wszystko jest jak dawniej, a juz myslalam, ze miedzy nami bedzie dobrze...
Julka sie przewrocila, uderzyla glowka o podloge, a ten wyzwiska i ,ze to moja wina bo na niej wyladowuje swoja zlosc , a ja stalam tylko obok i otrzepywalam koc bardziej sie przestraszyla jego krzyku niz tego uderzenia...zabralam Julke i z nim nie spimy... a najlepsze jest to, ze jak bylismy u jego rodzicow to biegala po podworku i sie przewrocila na betonie to nawet swojej szanownej nie ruszyl
sorki, ze tak opowiadam o nas, ale nie mam komu... prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie chociaz bardziej trafne jak sie w ciaze zachodzi
wiem co przeżywasz, dlatego doradzę Ci uciekaj od niego póki czas, bo potem będzie jeszcze gorzej, tacy ludzie się nie zmieniają, nawet jak obiecają
Cytat:
heh nie tylko Ty ale idąc tym tokiem, to Kaśka musiałaby każdego cytować, bo wszystkie złożyłyśmy życzenia
Stary 2014-09-07, 08:41   #4240
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
brawo

ubranka z pepco to ja moge kupowac na codzien do chodzenia w wiekszosci po domu, umowmy sie ze jakos kiepska w wiekszosci ubranek
nie wiem ja zyje skromnie ale wydaje mi sie ze na roczek wypada chociaz troche pomyslec nad fajnym prezentem chociaz skromniutkim
ale ja pisze olaboga

a ja sie nie zgodze z tymi ubrankami. niektore sa na prawde super, mozna zakladac nie tylko po domu. nie rozumiem czemu wiele z was by ubieralo tylko w h&m i innych drogich sklepach (a zwykle ubranka sa bee). moze i zyjesz skromnie, ale kogos innego moze na to nie stac, liczy sie gest, a nie osadzanie co kto gdzie kupil... a jak ktos by przyniosl zwyczajna zabawke z supermarketu, a nie z FP to tez bys skrytykowala bo taka to na codzien mozesz kupic, a na roczek oczekujesz czegos super. nie rozumiem tego toku myslenia... kazdy kupuje co mu pasuje i na co go stac, a nie patrzy na wysokie wymaganie rodzicow w sprawie prezentow.

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-09-07 o 08:48
Stary 2014-09-07, 08:46   #4241
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie nie zgodze z tymi ubrankami. niektore sa na prawde super, mozna zakladac nie tylko po domu. nie rozumiem czemu wiele z was by ubieralo tylko w h&m i innych drogich sklepach. moze i zyjesz skromnie, ale kogos innego moze na to nie stac, liczy sie gest, a nie osadzanie co kto gdzie kupil...
wg mnie w 90% ubranka w pepco sa kiepskiej jakosci
nawet jak niby sa ok to po wypraniu kilka razy robia sie szmaty
i uwazam ze jak mam wydac 30 zl w pepco i kupic dwie bluzki to wole np w tesco kupic jednego bodziaka porzadnego

i nie osadzam nikogo mowie tylko mowie co sadze o ubrankach
a moge miec chyba swoje zdanie

ps uwierz mi ze zyje najprawdopodobniej skromniej od ciebie a wole kupic jedno ubranko drozsze zamiast 3 kijowych
podobno biednych ludzi na tanie rzeczy nie stac
aha np w H&m istnieja takie znizki ze moze kupic tanio jak barszcz, chcociaz osobiscie nie uwazam tak samo ze h&m powala jakoscia,
i owszem mozna ubranka z pepco nosic nie tylko w domu, sama tak robilam ale po kilku praniach juz sie nie nadawaly

jak idziesz komus kupowac prezent to nie zwracasz uwagi na jakosc? kolor? tylko uwazasz ze powinni sie cieszyc bo liczy sie gest?
chodzi oto by kupowac z glowa

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-09-07 o 08:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-07, 08:51   #4242
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Można można ale widzę ze juz ci napisały
Piękny tort i super imprezka wam wyszła
A tort totalnie w stylu oli ( ola ma swój styl!!!)
Hehe powiem jej to może zrozumie dziękuję

Cytat:
brawo

ale ja pisze olaboga

Dziękuję

Nie chce i nie chciałam wywołać burzy tutaj przy temacie ubranek tym bardziej ze jeden z tych 2 prezentów to ubranka z Pepco i tyle... A wiem ze biednie nie jest ale no dobra każdy robi jak uważa wiem ze są niektóre tam dobre jakościowo ale no nie wszystkie.
Tez bym nie pomyślała o Pepco na roczek komuś.
Ok nieważne
Jestem zadowolona z urodzin
Stary 2014-09-07, 08:59   #4243
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
wg mnie w 90% ubranka w pepco sa kiepskiej jakosci
nawet jak niby sa ok to po wypraniu kilka razy robia sie szmaty
i uwazam ze jak mam wydac 30 zl w pepco i kupic dwie bluzki to wole np w tesco kupic jednego bodziaka porzadnego

i nie osadzam nikogo mowie tylko mowie co sadze o ubrankach
a moge miec chyba swoje zdanie

ps uwierz mi ze zyje najprawdopodobniej skromniej od ciebie a wole kupic jedno ubranko drozsze zamiast 3 kijowych
podobno biednych ludzi na tanie rzeczy nie stac
aha np w H&m istnieja takie znizki ze moze kupic tanio jak barszcz, chcociaz osobiscie nie uwazam tak samo ze h&m powala jakoscia,
i owszem mozna ubranka z pepco nosic nie tylko w domu, sama tak robilam ale po kilku praniach juz sie nie nadawaly
pewnie, ze mozesz miec swoje zdanie. jak kazdy. tez wyrazilam tylka swoja opinie.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
wiem co przeżywasz, dlatego doradzę Ci uciekaj od niego póki czas, bo potem będzie jeszcze gorzej, tacy ludzie się nie zmieniają, nawet jak obiecają
... uwierz, ze nie ty jedyna mi to radzisz... wiem, ze tak powinnam zrobic, ale nie mam sily i wiem, ze bedzie mi ciezko bez niego... z nim tez jest ciezko... chora jest nasza sytuacja... rano zebral sie na r. nawet nie wszedl do nas do pokoju zobaczyc
Stary 2014-09-07, 09:00   #4244
Larysa88
Zakorzenienie

cieszyłabym się z zabawki no name bo akurat w zabawkach mamy deficyt musze coś Oli kupić

Ja uważam tak jak Lola.
Zresztą pamiętacie jak w południe dostałam telefon ze o 17 jestem zaproszona na roczek i zrobiłam co mogłam żeby skompletować fajny prezent, i musiałam to z Ola jakoś ogarnąć i dałam rade. Może jednak im się nie spodobał i dlatego tak z tymi ubrankami teraz wyszło
Stary 2014-09-07, 09:07   #4245
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
cieszyłabym się z zabawki no name bo akurat w zabawkach mamy deficyt musze coś Oli kupić

Ja uważam tak jak Lola.
Zresztą pamiętacie jak w południe dostałam telefon ze o 17 jestem zaproszona na roczek i zrobiłam co mogłam żeby skompletować fajny prezent, i musiałam to z Ola jakoś ogarnąć i dałam rade. Może jednak im się nie spodobał i dlatego tak z tymi ubrankami teraz wyszło
Tobie bylo przykro z powodu ubranek, a moja Julka nadal nie doczekala sie zyczen urodzinowych od dziadkow ( tzta rodzicow ) chyba juz nie ma na co liczyc to jest dopiero buractwo...
Stary 2014-09-07, 09:12   #4246
MsLullaby
Zakorzenienie

Co do prezentów ostatnio przyszła nam paczka od mojej mamy z prezentami dla Bartka i moja babcia tam dała od siebie dwa autka gdzie jedno już nie ma koła ale wiem że cienko u niej z kasą w tym miesiącu mimo że emeryturę ma super bo robiła remont mieszkania i nawet do głowy mi nie przyszło żeby być mi przykro, ale ja ogólnie jestem nauczona żeby cieszyć się ze wszystkiego co dostaje bo kiedyś niewiele miałam a z pepco też wiele Bartek dostał i fakt jakością nie grzeszą ale to nic, będę chciała to mu kupię z dobrej firmy i już ważne że ktoś wogóle o nim pamięta bo od rodziny tżta nic nigdy nie dostał, jedynie misia od jego cioci ale ona ogólnie w porządku jest i jak przejechała tżta mama to dostał dres który wyprałam i wyrzuciłam bo się nawet po domu nie nadawał a tżtowi wkręciłam że inny dres kupiony przeze mnie jest od jego matki żeby mu przykro nie było :P i dwie pękniętę grzechotki i dostał to jak miał nie całe 3 miesiące od tamtej pory nic nawet głupiego lizaka

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
pewnie, ze mozesz miec swoje zdanie. jak kazdy. tez wyrazilam tylka swoja opinie.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

... uwierz, ze nie ty jedyna mi to radzisz... wiem, ze tak powinnam zrobic, ale nie mam sily i wiem, ze bedzie mi ciezko bez niego... z nim tez jest ciezko... chora jest nasza sytuacja... rano zebral sie na r. nawet nie wszedl do nas do pokoju zobaczyc
A on pracuje wogóle?

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:

A on pracuje wogóle?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 09:15   #4247
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Co do prezentów ostatnio przyszła nam paczka od mojej mamy z prezentami dla Bartka i moja babcia tam dała od siebie dwa autka gdzie jedno już nie ma koła ale wiem że cienko u niej z kasą w tym miesiącu mimo że emeryturę ma super bo robiła remont mieszkania i nawet do głowy mi nie przyszło żeby być mi przykro, ale ja ogólnie jestem nauczona żeby cieszyć się ze wszystkiego co dostaje bo kiedyś niewiele miałam a z pepco też wiele Bartek dostał i fakt jakością nie grzeszą ale to nic, będę chciała to mu kupię z dobrej firmy i już ważne że ktoś wogóle o nim pamięta bo od rodziny tżta nic nigdy nie dostał, jedynie misia od jego cioci ale ona ogólnie w porządku jest i jak przejechała tżta mama to dostał dres który wyprałam i wyrzuciłam bo się nawet po domu nie nadawał a tżtowi wkręciłam że inny dres kupiony przeze mnie jest od jego matki żeby mu przykro nie było :P i dwie pękniętę grzechotki i dostał to jak miał nie całe 3 miesiące od tamtej pory nic nawet głupiego lizaka

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

A on pracuje wogóle?

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

A on pracuje wogóle?
tak, pracuje.
Stary 2014-09-07, 09:16   #4248
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Ja uważam tak jak Lola.
A my mamy aż za dużo zabawek jak na ilość dysponowanego przez nas miejsca

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 09:22   #4249
Larysa88
Zakorzenienie

Dobra bo wychodzę na kogoś kto zawsze wszystko pewnie miał a na prawdę tak nie było Aha i żeby nie było - nie mamy wszystkiego z H&M nowego Oli garderoba to w 3/4 rzeczy używane i dobrze mi z tym bo są świetnej jakości i po parę złotych za sztukę

A co do jakości wypralam te legginsy co ostatnio wstawialam zdjęcie i juz nie są takie ładne ale czarne zostały czarne wiec jedne widać inne drugie inne

Cytat:
Tobie bylo przykro z powodu ubranek, a moja Julka nadal nie doczekala sie zyczen urodzinowych od dziadkow ( tzta rodzicow ) chyba juz nie ma na co liczyc to jest dopiero buractwo...
Ehhh macie z nimi jakis konflikt? Dlaczego tak się zachowują?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-07, 09:23   #4250
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
haha, a ja musze cos Julce kupic bo te co ma juz jej sie znudzily
Stary 2014-09-07, 09:25   #4251
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Wstyd się przyznać ostatni prezent zabawka to siostrzyczka szczeniaczka na dzień dziecka i później jeszcze mikrofon zamówiłam bo w dobrej cenie był w smyku.... Ale się poprawie mata muzyczna juz zamówiona i przeglądam stoliczki edukacyjne
Stary 2014-09-07, 09:27   #4252
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Dobra bo wychodzę na kogoś kto zawsze wszystko pewnie miał a na prawdę tak nie było Aha i żeby nie było - nie mamy wszystkiego z H&M nowego Oli garderoba to w 3/4 rzeczy używane i dobrze mi z tym bo są świetnej jakości i po parę złotych za sztukę

A co do jakości wypralam te legginsy co ostatnio wstawialam zdjęcie i juz nie są takie ładne ale czarne zostały czarne wiec jedne widać inne drugie inne

Ehhh macie z nimi jakis konflikt? Dlaczego tak się zachowują?
jego matka nigdy mnie nie lubila. nie raz przez nia sie rozstawalismy bo nagadala na mnie glupot i mieszala w to osoby trzecie... jak tz byl 3miesiace za granica, ja juz bylam w ciazy to nagadala mu, ze ja spotykam sie z innymi mezczyznami... nie lubie do nich chodzic i patrzec na tej jej sztuczne usmiechy i zachwyty Julka.
nie wiem czym to jest spowodowane, nawet nigdy na ten temat nie rozmawialysmy...a nasza rozmowa ogranicza sie do dzien dobry i do widzenia.

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-09-07 o 09:31
Stary 2014-09-07, 09:32   #4253
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
jego matka nigdy mnie nie lubila. nie raz przez nia sie rozstawalismy bo nagadala na mnie glupot i mieszala w to osoby trzecie... jak tz byl 3miesiace za granica, ja juz bylam w ciazy to nagadala mu, ze ja spotykam sie z innymi mezczyznami... nie lubie do nich chodzic i patrzec na tej jej sztuczne usmiechy i zachwyty Julka.
Aha... No to świetna jest. Ale nie rozumiem mieszania w to dziecka, ok może za Tobą nie przypadać ale jednak Julia to córka jej syna wiec... Różni są ludzie ale nie ma co się przejmować nimi to oni stracą przez brak kontaktu z wnuczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-07, 09:38   #4254
kaska87
Zakorzenienie

ja-ika przepraszam, serio cytowałam każde życzenia, podzieliłam specjalnie na 2 posty, żeby nie poucinało, a i tak się nie udało wkurzyłam się

dziękuję ciociom, które wizaż poucinał- wszystkie jesteście kochane

tablet od babci żeby Mikuś mógł czasem coś w samochodzie oglądać szkoda, że ja nie dostaję takich super prezentów na urodziny nie kochają mnie

Lola co do pepco to się zgadzam, ale np. t-shirty bawełniane są super nie mamy dużo ubranek z tego sklepu, ale akurat bluzeczek ma z 5 albo więcej i każda super

ja tam lubie łachy z h&m dla dzieci reserved, ale najbardziej carter's i jumping beans- tylko ich w Polsce nie widziałam

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-09-07 o 09:41
Stary 2014-09-07, 09:45   #4255
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja też!
Stary 2014-09-07, 10:01   #4256
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
U nas na odparzenia stosowałam penaten, teść przywiózł z niemiec. Nie wiem czy jest w pl. Sudocrem próbowałaś?
A jak wyglądają u Was te suche placki? Mój Filip ma, na nogach, kilka sztuk ;/ do dermatologa idę z nim 30 września. Zapisałam go, bo z 3 tygodnie temu na udach i na przedramionach miał wielkie suche placki, myślę, że uczulił go pomidor. Ale na nogach dalej ma ;/
Szmer na sercu u nas też był, kardiolog powiedział, że jest ok, za Was trzymam
Boja plamy są od alergii pokarmowej i jak już są duże, to same nie zejdą. U Oli mają średnicę pięciozłotówki, jak już wyjdą duże, a le czasami były też takie małe ranki, zwłaszcza na plecach. W doptyku tpo jest takie szorstkie, a na wygląd czerwone i trochę odstające. Lepiej nie umiem opisać
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Sto lat dla Amelci

papalinko poszłabym prywatnie, jaki normalny alergolog zleca rocznemu dziecku testy skórne?
Co do maści to świetnie sprawdza się maść cholesterolowa. Nie wiem czy jej używacie, czy kiedyś alergolog Wam przepisał. Na prawdę świetna jest, ale bez recepty droga - 60zł, a na recepte jakoś 8zł
A jak nie to, ostatnio pediatra poleciła nam krem Clotrimazolum. nam kazała smarować nim pupę 2x dziennie przez miesiąc. Ostatnio też mamy problemy z odparzeniami, bo przez nieszczęsne zęby Miłosz robi znów paskudne kupska.
Może być też ten słynny Termentiol, a bardziej jego zamiennik Tormentalum, bez szkodliwego czteroboranu sodu w składzie.

termentiol to zuo
http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html
Nigdy nie używałam maści cholesterolowej, jakoś nikt nie przepisał, ale z plamami na skórze sobie radzę innymi maściami, zresztą teraz ona naprawdę ma 2 plamy, więc nie rozumiem, o co tej lekarce chodziło. Musiałaby ją zobaczyć, jak cała była w plackach. A co do clotrimazolu też nam przepisała, mam spróbować przed pimafucortem, ale to jest przecież przeciwgrzybicze, więc dlaczego na odparzenia? Nie wiem sama, może jestem zbyt podejrzliwa i się doszukuję, ale Ola tyle się już nabrała tych zyrteców, maści sterydowych, itp, że nie chcę jej bez potrzeby dalej faszerować
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
hmm... coś mi się zdaje, że sporo tu takich osób, które nie mają z kim pogadać. Ja w sumie poza mężem, którego w tygodniu widzę tylko wieczorami nie mam nikogo.

Właśnie sobie przypomniałam, ze muszę zapisać młodego na badania alergologiczne
Jakie badania?

Larysa tort CUDOWNY

Doughnut współczuję sytuacji i jeśli nie ma widoków na poprawę, to może jednak dałabyś radę bez niego?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 10:05   #4257
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
smutne to

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja-ika przepraszam, serio cytowałam każde życzenia, podzieliłam specjalnie na 2 posty, żeby nie poucinało, a i tak się nie udało wkurzyłam się

dziękuję ciociom, które wizaż poucinał- wszystkie jesteście kochane

tablet od babci żeby Mikuś mógł czasem coś w samochodzie oglądać szkoda, że ja nie dostaję takich super prezentów na urodziny nie kochają mnie

Lola co do pepco to się zgadzam, ale np. t-shirty bawełniane są super nie mamy dużo ubranek z tego sklepu, ale akurat bluzeczek ma z 5 albo więcej i każda super

ja tam lubie łachy z h&m dla dzieci reserved, ale najbardziej carter's i jumping beans- tylko ich w Polsce nie widziałam
npradwe? u mnie wszystkie blueczki z pepco po 3-5 praniach to łachy :/
dresy sztuczne az zapocic sie idzie, czasami maja fajne rzeczy nie powiem
np rajtuzy mam i sa ok

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

ja uzywalam clotrimazolum na krotski Alka na buzce i malo co pomoglo :/

Aleksander
Stary 2014-09-07, 10:16   #4258
kaska87
Zakorzenienie

Lola ja tylko 100% bawełna kupuję- dresu takiego tam nie zastałam, no sam poliester w dotyku to aż się chce

Laryska piękny tort- mielismy taką samą świeczkę i czekoladowe myszki Mickey na torcie, tylko ja nie dorwałam masy cukrowej czerwonej ale spoko 14.09 znowu tort robię to zamówię na allegro- macie coś sprawdzonego?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-09-07 o 10:19
Stary 2014-09-07, 10:18   #4259
Natala84
Zakorzenienie

Laryso, w innym tesco w Łodzi teściowa poszła zobaczyć nam tą promocję i mleka stały, ale bez inf o promocji ale na kasie promocja weszła

ja z pepco bluzki i getry lubię, przynajmniej mi nie szkoda jak Maryśka uwali się burakami w przedszkolu czy zetrze kolana na placu zabaw albo Hania wmasuje w siebie marchewkę

ale piękna pogoda wczoraj byliśmy na festynie a dziś idziemy na piknik rodzinny

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 10:26   #4260
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Sorry, że tylko o sobie, ale mam dzisiaj dzień z pupy i muszę się wyżalić. Wróciliśmy do Wrocławia i na dzień dobry mamy zepsutą lodówkę. Jest jeszcze na gwarancji, więc musimy poczekać do poniedziałku ze zgłoszeniem do firmowego serwisu

A z Olą byłam u alergologa i też jestem niezadowolona. 1 raz byłam na nfz i chyba z powrotem się zapiszę prywatnie. Ola ma w sumie 2 suche plamy na sobie, co jak na nią jest naprawdę dobrym wynikiem, za to od jakiegoś tygodnia jest bardzo odparzona i nic nie pomaga, nie wiem, jak to opanować i skąd tak nagle. I pani powieziała, że przy takim stanie skóry absolutnie nie można rozszerzać diety o nic nowego Kazała znowu dawać zyrtec, a ja nie chcę, przepisała na odparzenia pimafucort przeciwgrzybiczno-sterydowy i też mam baaardzo mieszane uczucia i jeszcze wysłyszala u Oli podobno szmer na serduszku i muszę iść w tygodniu do pediatry po skierowanie do kardio A poza tym proponowała testy skórne ,ale się nie zgodziłam, więc kazała zrobić z krwi, ale powiedziała, że jak dziecko nie miało nigdy kontaktu z alergenem, to nie wyjdą przeciwciała, czyli np. nie dowiem się, czy jest uczulona na białko jajka czy nie, bo nigdy go nie jadła jeśli to prawda, to kompletnie bez sensu. No i sama nie wiem, co z tym wszystkim zrobić, bo nie podoba mi się faszerowanie dziecka lekami w sytuacji, gdy może są inne sposoby.

Co u was pomaga na odparzenia?
karmilas piersia? to jak tam i jadlas bialko jajka to dziecku wyjdzie w testach. bo mojej spokojnie to wyszło!!! wlasnie z krwii. wiec chyba pani alergolog troche sciemnia. zyrtec to lek starej generacji - teraz wola przypisywac np. aerius. u nas ta masc nie dzialala. mamy elocom (tez steryd, mam mieszac z emolientem w stezeniu 1:20) i mam smarowac tylko jak bedzie czerwone miejsce. wlasnie odparzenia tez u nas byly i w sumie dopuki nie smarowalam sterydem to miesiac sie z nimi bujałam. nawet tormentiol uzywalam i nie dawał rady.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości