|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Wierzę
Aż mi się przypomniało, jak gdzieś w necie widziałam poradę: żeby zabić zapach kozieradki dodaj do niej olejek eteryczny Czego ludzie nie wymyślą xD
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-09-06 o 09:06 |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48024835]Mnie się taki widok kojarzy z kuzynem Tośkiem z Rodziny Addamsów
Swoją drogą wersje współczesne są jeszcze lepsze: klik! klik! klik![/QUOTE] a ta pani z ostatniego zdjęcia wygląda niezbyt korzystnie szczerze powiedziawszy... Same włosy a osoby brak
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Erishkigal mega długie włosy! I w dodatku bardzo ładne
![]() Poieram żebyś nie farbowała na czarno, skoro lubisz i nosisz ubrania w takim kolorze. Wszystko będzie się zlewać w jedno. A brązowe włoski też są ładne [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48014896]Jakoś mnie laminowanie nie kusi ani w wersji pierwotnej ani maseczkowej - tak bardzo nie znoszę zapachu żelatyny, że samo hasło "laminowanie" działa jak odstraszacz xD[/QUOTE] Ja nigdy nie laminowałam włosów i nie zamierzam. Dla mnie żelatyna jest obrzydliwa. [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48024835]Mnie się taki widok kojarzy z kuzynem Tośkiem z Rodziny Addamsów Swoją drogą wersje współczesne są jeszcze lepsze: klik! klik! klik![/QUOTE]To był kuzyn Coś, nie Tosiek ![]() Kiedyś, dawno temu koleżanka żartobliwie mnie tak nazywała, bo włosy miałam bardzo długie, gęste, niecieniowane i ścięte na prosto. Wyglądałam rzeczywście prawie jak ten Coś
Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2014-09-06 o 10:30 |
|
|
|
#4054 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Raz był kuzynem To, raz Tośkiem, raz kuzynem Coś ![]() Piątka, miałam identico - a że nosiłam wtedy okulary, to straszyłam często tak dzieciaki w szkolnej toalecie xD Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-09-06 o 11:40 |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48024835]Mnie się taki widok kojarzy z kuzynem Tośkiem z Rodziny Addamsów
Swoją drogą wersje współczesne są jeszcze lepsze: klik! klik! klik!Jeśli ubierasz się ciągle na czarno, to Siostra z klimatu da Ci radę: nie farbuj tych włosów na czarno. Oczywiście zrobisz jak uważasz, w końcu to Twoje włosy, ale myślisz, że czemu próbowałam ostatnio zejść do brązu? Własnie przez to, że moje indygowane włosy tak się zlewają z moimi czarnymi ciuchami, że wyglądam jak bezkształtny klocek i najzwyczajniej w świecie ginę (zarówno a ciuchach jak i włosach). Twój brąz jest moim zdaniem fantastycznym kontrastem i nie pozwala Ci "zginąć" ![]() Swoją drogą - bardzo ciekawie odbierasz osoby o dlugich włosach. Dlaczego to właśnie włosy Twoim zdaniem są czynnikiem determinującym tajemniczość i mistyczność, jak to określiłaś? Jestem bardzo ciekawa Twojego zdania ^^[/QUOTE] Dopisuję się do klubu Sióstr w klimacie Osobiście u siebie wraz ze wzrostem włosów tylko hennowanych sama widzę różnicę sporą jeśli chodzi o "zlewanie się" kudłów z odzieniem. Farbowanie na ciemne kolory nie planuję, ale niewątpliwie mając styl czarno - ciemny ubioru trzeba z kolorem włosów uważać.Moge wtrącić swoje 3 grosze? Ja np. mam podobne zadanie na temat mistycyzmu bardzo długich włosów, ale jam zaczytana w fantastyce i okołopodobnych klimatach. Po prosty długie lekko falowane włosy zawsze będa mi się kojarzyć z postaciami z czytanej przeze mnie literatury. [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48025076]Wierzę Aż mi się przypomniało, jak gdzieś w necie widziałam poradę: żeby zabić zapach kozieradki dodaj do niej olejek eteryczny Czego ludzie nie wymyślą xD[/QUOTE]Ja do mieszanki Joanny Rzepy i mumio (śmierdzącego jak popielniczka) dodawałam tak 3-4 krople olejku szałwiowego. Było lepiej ![]() Cytat:
![]() No ja już po fryzjerze. Teraz włosy czekają na hennowanie. Pani ścięła troszkę więcej niż 3 cm, ale pytała mi się kilka razy czy okej. Podkreśliłam, że najgorzej ma się krótsza warstwa + szczególnie włosy przy twarzy. Później pooglądam końcówki i sprawdzę + obowiązkowy pomiar centymetrem. |
|
|
|
|
#4056 |
|
Konto usunięte
|
Ja też uwielbiam czerń i bardzo się ciesze że mam swoje włosy bardzo ciemne, ale nie tak ciemne żeby zlewały mi się w ubraniami, kurtkami i całą garderobą
. Tak jak lubię czerń i styl gotycki tak bardzo nie podoba mi się efekt przeżartych farbą (zazwyczaj), czarnych włosów na tle czarnych ciuchów - włosy traca swój urok bo wcale ich nie widać. Z resztą w żadnym wydaniu nie podobają mi się farbowane czarne długie włosy . Co do przyciemniania włosów olejami/płukankami - gdy miałam suche wypłowiałe włosy nic ich nie przyciemniało oprócz amli dabur'a i to po jakiś 4 miesiacach, ani nafta, ani rycynowy ani płukanki z wymieszanych sześciu ziół którymi pryskałam codziennie włosy. Jednak teraz zaczełam używać olejku rycynowego - i... włosy rzeczywiście się przyciemniły nabrały głębszego koloru.., więc moze to zalezy do kondycji? Myślę że znaczenie ma też farbowanie - włosy zabarbowane henną/chemicznie raczej nie będą reagowały na delikatnie tonujące kuracje z wiadomego powodu.. |
|
|
|
#4057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ponieważ nie chcę znów zlać się z ciuchami, zapuszczam naturalki. Są ciemne, fakt, ale nie tak ciemne jak moje ciuchy, więc powinno mi to wystarczyć. Tak właśnie myślałam - zauważyłam, że jeśli ktoś czyta fantastykę, to te skojarzenia z długimi włosami mamy bardzo podobne Mnie także długie włosy kojarzą się często w ten sposób.Ciekawam jak wyjdzie pomiar centymetrem^^ Jesteś zadowolona z efektów? |
|
|
|
|
#4058 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48024835]Jeśli ubierasz się ciągle na czarno, to Siostra z klimatu da Ci radę: nie farbuj tych włosów na czarno. Oczywiście zrobisz jak uważasz, w końcu to Twoje włosy, ale myślisz, że czemu próbowałam ostatnio zejść do brązu? Własnie przez to, że moje indygowane włosy tak się zlewają z moimi czarnymi ciuchami, że wyglądam jak bezkształtny klocek i najzwyczajniej w świecie ginę (zarówno a ciuchach jak i włosach). Twój brąz jest moim zdaniem fantastycznym kontrastem i nie pozwala Ci "zginąć"
[/QUOTE]Trochę obawiam się, że na tle czarnych ciuchów włosy mogą zniknąć, dlatego myślałam nie o czerni, a o bardzo ciemnym brązie, coś jak kolor czarnej kociej sierści - w słabszym świetle jest czarny, a w słońcu niemalże rudy [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48024835]Swoją drogą - bardzo ciekawie odbierasz osoby o dlugich włosach. Dlaczego to właśnie włosy Twoim zdaniem są czynnikiem determinującym tajemniczość i mistyczność, jak to określiłaś? Jestem bardzo ciekawa Twojego zdania ^^[/QUOTE] Myślę, że chodzi o to samo, co napisała Wolha: Cytat:
Ja zapuszczam włosy między innymi właśnie dla tego mistycyzmu, to taki kawałek baśni w dzisiejszym niebaśniowym świecie ![]() Rude włosy moim zdaniem wyglądają cudownie na czerni, jeszcze bardziej wtedy rzucają się w oczy, a jak są falowane i bardzo długie to już w ogóle Cytat:
![]() Cytat:
Amlę Dabur już próbowałam kiedyś, i to chyba był dla mnie najgorszy włosowy kosmetyk Miałam suche siano, moje włosy nie przepadają za parafiną. Z rycynowym też będę musiała spróbować ![]() Swan999, dziękuję! <3 Edytowane przez Erishkigal Czas edycji: 2014-09-06 o 13:30 |
|||
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
Zdobyłam tabletki Revalid, które wspomagają porost włosów
Czytałam opinie innych dziewczyn i pisały, że rosną po nim baby hair, włosy mniej wypadają i niektórym rosną szybciej Moja mama brała te tabletki i chodziła z odstającymi małymi włoskami Skoro jej pomogły to może i mi też pomogą, skoro jesteśmy do siebie podobne Bym chciała, żeby urosło trochę bejbików na czole ![]()
|
|
|
|
#4060 |
|
Konto usunięte
|
Miałam raczej na myśli, że zdrowe włosy w moim przypadku poddały się takiemu tonowaniu kolorów, co na suchych było niemożliwe do uzyskania. Nie miało to raczej związku z poprawą kondycji włosów, bo oleju użyłam 2 razy i przyciemnienie było widoczne, a włosy są regularnie pielęgnowane.
Wcześniej używałam olejku miesiącami i nic. Gdy mam zdrowe włosy to poznaję je absolutnie na nowo, zupełnie inaczej reagują na różne czynniki, czas tez ma znaczenie, wszystko się zmienia, więc nawet jeśli naturalne przyciemnianie nie wychodzi teraz to warto spróbować później. Na zdjęciu widać ładny kolor włosów, nic bym nie zmieniała , bo ładnie wyglądają na tle czarnej sukienki - no i moim zdaniem rudy poblask nie będzie do nich pasował, ale to tylko moje zdanie. Szczerze to nie wiem co kobiety widzą w rudych włosach, bo wiele młodych osób teraz takie nosi, do mnie to jakoś nie przemawia - naturalny rudy owszem ale marchewa/czerwony/bordo wygląda strasznie sztucznie i wielu osobom nie pasuje do karnacji. Ale naturalne blade rudzielce ..mniam ![]() Martyna - no te tabletki wielu osobom pomagają, także na zdrowie. Ja łykam merz
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-09-06 o 13:53 |
|
|
|
#4061 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie widziałam jeszcze chyba ładnej czerni po farbie na żywo. Na fotkach natomiast bardzo podoba mi się ona u Kamiliah. Czyli i Tobie długie włosy kojarzą się z baśniami i postaciami z fantastyki Piątka Siostry! Chociaż mnie się ludzie z długimi włosami mistyczni czy tajemniczy nie wydają. Żebym tak o kimś pomyślała, to musi mieć jeszcze "to coś" Aż mi się przypomniało jak Redhaired Witch oczarowała mnie swoimi długimi, rudymi falami w którejś z notek blogowych |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48027782]Własnie dlatego długo marzyłam o rudych włosach - cudny kontrast do czerni
Ponieważ nie chcę znów zlać się z ciuchami, zapuszczam naturalki. Są ciemne, fakt, ale nie tak ciemne jak moje ciuchy, więc powinno mi to wystarczyć. Tak właśnie myślałam - zauważyłam, że jeśli ktoś czyta fantastykę, to te skojarzenia z długimi włosami mamy bardzo podobne Mnie także długie włosy kojarzą się często w ten sposób.Ciekawam jak wyjdzie pomiar centymetrem^^ Jesteś zadowolona z efektów?[/QUOTE] Też mam takie obserwacje. Powiedz mi co czytasz, a powiem Ci co lubisz (w kwestii włosów np.) ![]() Cytat:
Czyżby Siostry w lekturze? ![]() Potwierdzam, nieskromnie powiem, że mnie też się rudy z czernią podoba, ale ruda jestem dopiero od 3 lat. Przedtem miałam włosy z jasnymi pasemkami i pomijając ich stan to blond z czernią też jest dla mnie niesamowity. O ile np rudy z białymi ubraniami wygląda fajnie, o tyle blond + biel w ogóle mi nie pasowały. Możliwe, że spalone sianko jest jaśniejsze nawet jak to naturalki, myślę, że nawet promienie słoneczne chwytają na zniszczonych włosach bardziej. Moje sianko było rozjaśnianie więc nie moge powiedzieć jakby wyglądało bez tego. [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48028532]Idę sobie sprawdzić tę urodową jesień, bo jeśli mam być szczera mylą mi się te typy szczególnie, że sama jestem takim miksem, ze do żadnego nie pasuję xD Nie widziałam jeszcze chyba ładnej czerni po farbie na żywo. Na fotkach natomiast bardzo podoba mi się ona u Kamiliah. Czyli i Tobie długie włosy kojarzą się z baśniami i postaciami z fantastyki Piątka Siostry! Chociaż mnie się ludzie z długimi włosami mistyczni czy tajemniczy nie wydają. Żebym tak o kimś pomyślała, to musi mieć jeszcze "to coś" Aż mi się przypomniało jak Redhaired Witch oczarowała mnie swoimi długimi, rudymi falami w którejś z notek blogowych Ja nie mam zielonego pojęcia jakim typem jestem. Pewnie przedstawiam sobą mieszankę, a żem mało subtelna w porównywaniu i podziwianiu czy mam zimny połysk włosów czy nie, czy mam żółta czy bardziej brzoskwiniową cerę i inne bzdety... nie chciało mi się nigdy tego sprawdzać. Oj tak: Kamiliah Redhaired Witch to jest moje bóstwo włosowe. Jak zobaczyłam jej MWH u A. to z wrażenia prawie monitor oplułam, a później się herbatką zakrztusiłam ![]() No więc teraz o fryzjerze: Sama już nie wiem co myśleć. Pani ma chyba podejście odwrotne do wszystkich fryzjerów. Ja jej mówię: pani mi podetnie końce i na długości i cieniowanie 3 cm. Powtórzyłam chyba ze 3 razy. Później pokazywała mi jeszcze pierwsze kosmyki ile będzie ścinać i czy na tyle się zgadzam. Pokazywała właściwie. Myślę nawet, że to mogło być ze 4 cm. A teraz patrzę, że moje cieniowanie się zmniejsza.... Mierzę tylko wybrane pasmo znad czoła. Wczoraj było coś pomiędzy 60, a 61 cm , bliżej tego 61 (ale nie określam, co do mm, bo to niemożliwe do zmierzenia), a dzisiaj mam tam piękne 59 cm. Czyli pani ścięła max 2 cm. Nad czołem 2 cm, bo jak z długości to już nie wiem. Najśmieszniejsze jest to, że w domu wyrypałam je Barwa i kiedy sobie schły oglądałam końcówki. Rozdwojenia znalazłam tak ze 2. Czyli ścięła tyle ile trzeba. Odkrywam, że pani fryzjerka ma ewidentny dryg do cięcia bez cieniowania i nawet cieniowane sprowadza powolutku do prostych ( a zawsze czytamy jak to zła i straszna fryzjera wycieniowała włosy o 20 cm). Ja za to, jestem za dużą panikarą. Okazuje się, że najmniej podcięta warstwa straciła mniej niż chciałam, a i tak jest zdrowa. Przedtem myślałam nawet żeby ciąć z 5 cm, bo ciągle czytam tu o bezwzględnym pozbywaniu się zniszczeń, a sama z pełną premedytacją chodziłam z rozdwojeniami, bo myślałam, że trzeba ciąć tyle co odrosły od poprzedniej wizyty u fryzjera. No i teraz nie wiem... raz, że chyba czas iść do okulisty po mocniejsze szkła, bo jak widać chyba jestem ślepa. Pani wysuszyła je tylko suszarką, nie chciałam żadnego układania, dyfuzora, bo po przyjściu sięgnęłam po Barwę (siedzę aktualnie z henną). Nr. dwa: tak wysuszone pokazują jak wyglądam moje mikro - cieniowanie. Druga wizyta u tej kobiety. Strach pomyśleć co będzie za 3 razem Cieniowanie pójdzie się kochać z podłogą wraz ze ściannymi włosami?Z jednej storny dla mnie to dobrze, bo kiedy będą rosnąć nie będzie wrażenia wysiepanych i przerzedzonych końców, ale nie wiem jak dla moich fal. Tyle dylematów ![]() Dobra... się rozpisałam. Pokazuję zdjęcia, niestety są miernej jakości. Ja robię rozmyte, a moja rodzicielka nie ma zadatków na fotografa + sprzętem był telefon. Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-09-06 o 15:38 |
|
|
|
|
#4063 |
|
Miss Pudernica
|
Wolha bardzodobrze wyglądają. Szczerze mówiąc to ja nie widzę takich partii do ścięcia u Ciebie
może po prostu końce potrzebowały odświeżenia, a czasem wystarczy nawet 2 cm żeby włosy odżyły. Co do cieniowania to mam wrażenie, że teraz zrobiła się moda na proste cięcia i może fryzjerki się przestawiły, żeby nie tracić klientów?
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, wcale nie widać, żeby z końcami było coś nie tak
I wydają się mega długie jak na 59 cm, ale już doczytałam, że mierzysz wybrane pasma. Ciekawe ile miałyby mierzone od czubka głowy
|
|
|
|
#4065 |
|
Konto usunięte
|
Wolha jak dla mnie jest ładnie
A znikającym cieniowaniem się nie przejmuj - zawsze można pocieniować od nowa ![]() Kończy mi się Radical Med. Następny przystanek wcierkowy - Seboradin z lucerną
|
|
|
|
#4066 |
|
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48025076]Wierzę
Aż mi się przypomniało, jak gdzieś w necie widziałam poradę: żeby zabić zapach kozieradki dodaj do niej olejek eteryczny Czego ludzie nie wymyślą xD[/QUOTE]A propos zapachu kozieradki - moją szczotkę do włosów ciągle jeszcze czuć tym zielskiem mimo ze już duuuużo czasu minęło odkąd jej nie wcieram w skalp
|
|
|
|
#4067 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- PS Haha ale ze mnie pusta głowa - pisałam Wam, że mój żołądek obraził się o tabletki z biotyną. Dlatego też wróciłam do Supradynu, który jest w tabletkach musujących (obecnie tylko w takiej formie leki nie robią mi krzywdy). Lubując się składem zauważyłam coś, na co do tej pory nie zwracałam uwagi - biotyna 100% ZDS Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-09-06 o 19:06 |
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeśli kogoś interesuje Kallos algowy jest teraz w Hebe za 8,99
![]() Ja mam kryzys i poważnie zastanawiam się nad znacznym skróceniem włosów z powodu wypadania byłam ostatnio u dermatologa. Włosy lecą mi okropnie, najbardziej przy myciu i przy rozczesywaniu po myciu, ale też w trakcie dnia. Biorę Biotebal, ale dopiero kilka tabletek wzięłam. Jak skończę to mam kupić jakieś saszetki do picia Amocon Forte + mam wcierkę do skóry głowy, którą odbiorę dopiero w poniedziałek. Daję sobie czas do listopada i jeśli nic się nie zmieni to chyba na krótko ciachnę
|
#4069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak. tylko czemu one znowu tną na jedno kopyto cokolwiek im sie mówi? Cytat:
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48030408]Wolha jak dla mnie jest ładnie A znikającym cieniowaniem się nie przejmuj - zawsze można pocieniować od nowa ![]() Kończy mi się Radical Med. Następny przystanek wcierkowy - Seboradin z lucerną [/QUOTE]Dzięki Z niecierpliwością czekam na Twoją wizytę u fryzjera, bo czas szukać nowego. Pisz pisz, jak się będzie sprawdzało. Ja co prawda znowu obraziłam się na wcierki, ale przyjemnie się czyta jak komuś ładnie działają [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48030816]To już tym bardziej jej nie przetestuję xD Dzięki za uprzedzenie ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- PS Haha ale ze mnie pusta głowa - pisałam Wam, że mój żołądek obraził się o tabletki z biotyną. Dlatego też wróciłam do Supradynu, który jest w tabletkach musujących (obecnie tylko w takiej formie leki nie robią mi krzywdy). Lubując się składem zauważyłam coś, na co do tej pory nie zwracałam uwagi - biotyna 100% ZDS Hahhah, nieźle Cytat:
Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-09-07 o 10:28 |
|||
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę też, że rosną nowe włosy szczególnie na grzywce, skroniach i koło uszu może nie będzie tak źle i po prostu panikuję, ale przy moich grubych i ciemnych włosach, które wszędzie dobrze widać to mam wrażenie jakby wypadało ich całe mnóstwo
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tracisz raczej te długie włosy, a młodzież trzyma się skalpu powinno być dobrze. O to to! ja moje rudzielce długości prawie 60 cm, też doskonale widzę. Sama mam włosy które uwielbiają emigrować, wypadają w stałym tempie około kilkudziesięciu dziennie, a że czeszę je tylko przy myciu co 4 dni... wyobraź sobie jak wygląda 250-350 włosów tej długości zobaczone na raz? Kiedyś kilkakrotnie policzyłam. Wszystkie wyniki mam w normie (sprawdzałam na wiosnę nawet hormony). Stale mam baby hairy, a mój kucyk ma stały obwód. Czyli po prostu u mnie to już taka uroda
|
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myję codziennie włosy, a co 2 dni to już musowo, ale ostatnio nigdzie nie wychodziłam i stwierdziłam, że umyje na trzeci dzień to był głupi pomysł, bo tyle włosów mi wyleciało, że jak je zobaczyłam w wannie to myślałam, że ![]() Wczoraj w Hebe kupiłam szampon Biovax do słabych, wypadających włosów, ale patrzyłam, że na KWC recenzji nie ma zbyt pochlebnych ![]() Myślę też nad zamówieniem z YR i chciałabym kupić jakąś odżywkę, ale taką żeby stosować b/s
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam raz Merz Spezial i u mnie nie podziałał nic a nic. Miałaś tę wersję z aktualnym składem? Kiedyś był inny skład, zawierał m.in. drożdże i ponąć działał ciekawiej. No i był na receptę, Moja rodzicielka miała go przepisanego gdy gdy była w trakcie leczenia hormonalnego (tarczyca). Jej bardzo pomógł. |
|
|
|
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolha mi też się podoba a kolor i długość Cytat:
![]() Ja niestety muszę poczekać ze swoim podcięciem przynajmniej do wtorku ![]() Mama musiała gdzieś pojechać i nie wyszło. Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2014-09-07 o 16:37 |
||
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48024835]
(...) bo mój chory żołądek zbuntował się na te witaminy z biotyną Gnojek, nawet Humavit mu nie podchodził, a już myślałam, że się żołądek zaleczył. Kicha.[/QUOTE]Trochę za dużo biotyny? Cytat:
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4080 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Brr koszmar. Mam wrazenie, ze chyba czegos takiego niektore z nas tu doswiadczaja.Dzięki Tez na nia czekam, bo nie moge juz na siebe patrzec.Nie pamietam wlasnie hak sie wtedy mialy wlosy, pamietam tylko ze poprawil sie stan moich rzes i mialam cudne firanki, ale nie wiem czy przypadkiem nie pilam tez wtedy pokrzywy. Przepraszam za brak polskich znakow ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Albo to, albo forma tabletek nie podeszla, a moze to jakis foch o substancje pomocnicze? Szlag wie, nawet sie nad tym nie zastanawiam - jak cos zoladkowi nie podchodzi, to po prostu to odstawiam
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-09-07 o 17:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

Czego ludzie nie wymyślą xD

może po prostu końce potrzebowały odświeżenia, a czasem wystarczy nawet 2 cm żeby włosy odżyły. 
z powodu wypadania byłam ostatnio u dermatologa. Włosy lecą mi okropnie, najbardziej przy myciu i przy rozczesywaniu po myciu, ale też w trakcie dnia. Biorę Biotebal, ale dopiero kilka tabletek wzięłam. Jak skończę to mam kupić jakieś saszetki do picia Amocon Forte + mam wcierkę do skóry głowy, którą odbiorę dopiero w poniedziałek. Daję sobie czas do listopada i jeśli nic się nie zmieni to chyba na krótko ciachnę
to był głupi pomysł, bo tyle włosów mi wyleciało, że jak je zobaczyłam w wannie to myślałam, że 
Gnojek, nawet Humavit mu nie podchodził, a już myślałam, że się żołądek zaleczył. Kicha.[/QUOTE]
Brr koszmar. Mam wrazenie, ze chyba czegos takiego niektore z nas tu doswiadczaja.
Tez na nia czekam, bo nie moge juz na siebe patrzec.