|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 27
My mamy dwie koldry, zazwyczaj zasypiamy zlepieni tylkami, ale przed tym obowiazkowa 15 minutowa lyzeczka
![]() Ja w domu robie wiekszosc, jarson wynosi smieci, zajmuje sie kotem (kuweta, jedzenie itp) , czasami myje naczynia w zlewie, odkurza sofe z kota :p Fajnie by bylo jakby jeszcze np. Myl telewizor i laptopa, no ale... Lata malzenstwa przed nami na wypracowanie tego :p Oprocz tego jarson oczywiscie wszystko naprawia w mieszkaniu i w aucie :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
A mój TŻ chyba też nie był nauczony że ma pomagać.
Ale jak wyjechał najpierw sam to się nauczył :P. Staram się pilnować żeby miał swoje obowiązki i je wypełniał :P - chociaż ja pracuje mniej więc mam więcej czasu na dom ![]() Ale ogólnie to TŻ zajmuje się ścieraniem kurzy, odkurzaniem i myciem podłóg (chociaż wole to robić ja :P). Aaa... i zanosi/przynosi pranie z pralki (mamy pomieszczenie z pralkami w piwnicy) - ale rozwieszam już ja bo jak on rozwiesi to padam czasami ze śmiechu :P |
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Doberek wszystkim, wreszcie odespałam tą nockę cudną bo nic się tym razem nie położyłam, a dzisiaj kolejna przede mną.
wiesz my już się przyzwyczailiśmy, ale jednak czasami mnie to wkurza, że się mijamy i nie widzimy kilka dni przez to jak pracujemy [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;48035888]Hej wczoraj oczywiście musieliśmy wyjechać po 16 ale w mojej rodzinie spóźnialstwo to normalna rzecz. Nienawidzę tego! ![]() Ale na spotkaniu luz wielki, ani słowem nie było tematu ślubu. To pewnie dlatego [/QUOTE] mówiłyśmy, żebyś nie miała czym się stresować ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;48036089]dzięki dla mnie i tak nic się nie zmieni po ślubie bo co ma się zmienić? [/QUOTE] oj nikt nie odczytał ironi Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli w Obsesji na Wałowej![]() Cytat:
Cytat:
![]() Heh w naszym związku to ja jestem grzejniczek ![]() Wiadomość wysłana z aplikacji mobilnej Wizaż
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę tylko dam Pani dała mi to przymierzenia suknie o jakiej marzyłam (bez pytania się "co Ci się podoba" - tylko patrząc na moją figurę). Obsługa jest tam bomba. W Obsesji obsługa w miarę ok, Ale Pani pokazywała mi tylko jeden krój sukni i baaaardzo mocno zakreślała talię (mam ją dość wąską, ale wyglądała aż nie naturalnie w niektórych sukniach) i tam zresztą miałam kupić bo jedna mi się podobała. Jedynie co na minus to stwierdzenie Pani że mają tyle klientek ze nie muszę u nich kupować - czy coś w tym stylu. Ale wydaje mi się, że to drobnostka :P A i przygotuj się, że w salonach dają maksymalnie ok 5 sukni do mierzenia bo podobno potem dostaje się świra :P |
|
|
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4118 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jednak wyjścia nie maCytat:
|
||
|
|
|
#4119 | |||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyna w moim wieku ('91), rok po ślubie, po gim. poszła do zawodówki, jakaś przebojowa nigdy nie była. a proszę, jak już życie ma ułożone... Cytat:
![]() ja na przykład takiego podziału nie znałam, kuwetę kotu sprzątam sama ale widzę Majster, że u Ciebie coś podobnie jest jak u tej dziewczyny?
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie odradzałam :P to Magda :P ja tam nie byłam hehe :P
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Witam się po weselu
nie mam zamiaru dziś nadrabiać jak są nowe PMKI to witam je relacja wieczorem albo jutro. Dziś jedziemy na poprawiny niedługo papa
|
|
|
|
#4122 |
|
na przekór do celu
|
Joasia, wkleisz jakiś link do sukni "w moim typie"?
Jestem ciekawa, czy obie myślimy o tym samym
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CHOCIAZ!! jak sa u niego kumple na imprezie to jarson pucuje nastepnego dnia ubikacje bo.powiedzialam mu, ze roznie bywa z pijanymi chopami i ich trafnoscia, a ja cudzych scochów myc nie bede ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4124 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Ale ciekawy jest taki podział, bo akurat wynoszenie śmieci to jeden z lżejszych obowiązków wg mnie i nie wiem, czemu niektóre kobiety tak się przed tym wzbraniają![]() Poczytałam trochę i odezwałam się w wątku PM2018 i ktoś napisał tam coś co i ja chciałam, mianowicie: "Dziewczyny, nie martwcie sie. Kazdy watek Pmek na pierwszej stronie ma takie komentarze... ze za wczesnie, ze duzo sir moze zmienic trzymam kciuki" No i taka prawda, u nas w pierwszym wątku na pierwszych stronach też była zadyma
|
|
|
#4125 |
|
Konto usunięte
|
Po obiedzie babcia przyszła do mojego pokoju kota zobaczyć, później ciocia doszła i tak jakoś się zaczął temat ślubu.
Pokazałam próby zaproszeń, oczywiście - za wcześnie. Ciocia zapytała się mnie o suknie, powiedziałam jaka, włączyłam kompa, pokazywałam zdjęcia i wyskoczyły moje buty. No to mówię, że już mam ale rozmiar za duży przyszedł i jutro przyjdą właściwe - oczywiście, za wcześnie... "bo mi noga przytyje albo schudnie" ![]() Ehh wkurza mnie takie podejście...
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w krakowie i nawet tego.pieknego larma sie nie naslucham
za pol h mam busa do tarnowaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4127 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja nie wyobrażam sobie siedziec w domu. Teraz mam dość pracy i chetnie bym poodpoczywala ze 3msc. Ale dluzej... oszalalabym. Jednak z ludzmi to z ludzmi. Zalezy uzo od charakteru. Wiadomo, ze jak ma sie dziecko to inaczej
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce mi się już szukać ale mam przed oczami tą Twoją suknie która była tylko we Włoszech chyba ;> i jeszcze z lekkimi aplikacjami kolorowymi i od razu o Tobie pomyślałam Cytat:
pojechałabyś pól godziny późniejszym ale w między czasie pojechałybyśmy na frytasy na kazimierz! do Trn co chwile jeżdżą autobusy już bym nawet olała moją mgr ale na fryty bym z Tobą poszła !
|
||
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;48038326]Po obiedzie babcia przyszła do mojego pokoju kota zobaczyć, później ciocia doszła i tak jakoś się zaczął temat ślubu.
Pokazałam próby zaproszeń, oczywiście - za wcześnie. Ciocia zapytała się mnie o suknie, powiedziałam jaka, włączyłam kompa, pokazywałam zdjęcia i wyskoczyły moje buty. No to mówię, że już mam ale rozmiar za duży przyszedł i jutro przyjdą właściwe - oczywiście, za wcześnie... "bo mi noga przytyje albo schudnie" ![]() Ehh wkurza mnie takie podejście... [/QUOTE]Ehhh Ja jak patrzę na ludzi z mojego otoczenia, to dochodzę do wniosku, że lepiej wyszły na życiu dziewczyny, które zaszły w ciążę w liceum. Jak pojawia się dziecko, to masz już sprecyzowane, co stoi na samej górze listy priorytetów i wszystko kręci się wokół dziecka. Mają już życie ustawione, a ja dopiero startuję w tym temacie... One wzięły życie w swoje ręce, albo zaczęły pracować, albo zajmują się domem, a ja siedziałam na studiach i słuchałam badziewia, po którym i tak nie mam pracy.
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie to w sumie dużo moich znajomych wcześnie zaszło w ciąże.. Koleżanka z podstawówki też jest po cywilnym, ma dwójkę dzieci, z czego najmłodsze ma dzisiaj 2 urodziny już :P ale ona nie poszła na studia, nie pracuje :P więc dla mnie to inna bajka niż właśnie ta z liceum
bo jednak oboje z mezem studiuja bo sa z tego samego roku no i tutaj z 2 w ciąży fajnie być już na takim etapie :P
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
viva u mnie na studiach wyrzucanie śmieci się ograniczało do wyniesienia worka do przedpokoju i założenia nowego
w 85% przypadków do śmietnika szedl tż albo kuzyn
Edytowane przez existence Czas edycji: 2014-09-07 o 14:48 |
|
|
|
#4132 |
|
Konto usunięte
|
seductivve dokładnie!
Jak byłam z młodym na dniach zapoznawczych w przedszkolu, razem z nim chodzi do przedszkola syn mojej koleżanki z gimnazjum. Zaszła w ciąże w 3 klasie, teraz ma już odchowanego syna ![]() Jak byłam w gimnazjum to był to wstyd, wyśmiewanie. A teraz? Zazdroszczę jej. Nawet mamie kiedyś to powiedziałam, ale nic się nie odezwała. |
|
|
|
#4133 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Ale trzeba tez pamietac, ze kazdy jest kowalem swego losu
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;48038497]seductivve dokładnie!
Jak byłam z młodym na dniach zapoznawczych w przedszkolu, razem z nim chodzi do przedszkola syn mojej koleżanki z gimnazjum. Zaszła w ciąże w 3 klasie, teraz ma już odchowanego syna ![]() Jak byłam w gimnazjum to był to wstyd, wyśmiewanie. A teraz? Zazdroszczę jej. Nawet mamie kiedyś to powiedziałam, ale nic się nie odezwała.[/QUOTE] No właśnie u nas też był wstyd Moja mama stwierdziła, że nie ma czego zazdrościć, bo przynajmniej sama będąc dzieckiem nie musiałam martwić się o własne dziecko, tylko robić co chcę. No tak, a teraz mam 5 lat w plecy, brak pracy, niepotrzebny papier i całkowicie niepewną przyszłość ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Kuuuurde, szkoda, że nie miałam w gimnazjum internetu tylko wtedy problem był taki, że nie bardzo miałam z kim to dziecko zdziałać ![]()
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale z biegiem czasu ona ma lepiej Zmarnowane dzieciństwo? Wcale nie. Przyjaciółki jej nie opuściły, szkołę skończyła. Nie wiem czy pracuje czy nie, bo jej nie wypytywałam.Jedynie ma przerąbane bo jej chłopak nie chce się żenić |
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia, pewnie co złego to Magda
hehehe mi sie w Obsesji nie spodobało, od progu powiedziałam babce, ze szukam prostej sukni, bez błyskotek itp., a ta przez 15 minut ciągnęła nas po zamkniętych pokrowacach mówiąc "o ta na pewno sie pani spodoba", pokazala nam chyba z 10 sukienek w tych pokrowcami i KAZDA była tak świecącą, ze az razila :/. I nic tego, ze mowilam pare razy, ze chce prosta, bez błyskotek, non stop tylko takie pokazywała. Wg mnie w ogole nie słuchają, o co sie prosi. I o ile rozumiem, ze czasami maja jakas wizje na dana figurę, to moga chociaz probowac swoja wizje połączyć z wizja klientki. Zwłaszcza, ze nie miałam sprecyzowanego fasonu, bo dopiero probowalam, szukałam co dla mnie bedzie dobre, ale przede wszystkim chciałam cos prostego, bez ozdób, itp. i tego mi sie nie udało tam osiagnac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo pracodawcy są też świadomi że matka z dzieckiem, nieważne iluletnim, będzie częściej brała wolne bo dziecko rozchoruje się, trzeba na wywiadówkę, coś zrobiło.. Na studiach dużo mówiliśmy o rynku pracy i jednak nadal jest lekka dyskryminacja matek.. mimo wszystko..Ale i tak tak teraz myślę, że gdybyśmy wpadli to może właśnie to życie byłoby ciekawsze i więcej bym mogła w życiu zrealizować bo bardziej by mi na tym zależało i miałabym inne obowiązki
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;48038543]Też nie można mówić, że to świetne rozwiązanie bo WSZYSTKO ma swoje plusy i minusy.
Ale z biegiem czasu ona ma lepiej Zmarnowane dzieciństwo? Wcale nie. Przyjaciółki jej nie opuściły, szkołę skończyła. Nie wiem czy pracuje czy nie, bo jej nie wypytywałam.Jedynie ma przerąbane bo jej chłopak nie chce się żenić Nie no, oczywiście Dziecko to w takim wieku jest spore ograniczenie i ogromna odpowiedzialność, ale nie jest to jakaś kara za grzechy i koniec świata, tak jak to niektórzy określali, kiedy ja byłam w gimnazjum i liceum
|
|
|
|
#4139 |
|
Konto usunięte
|
Pisałam ostatnio ale żadna nie zaciekawiona
![]() Dziewczyna, która jeździła czasem u mnie konno zaszła w ciąże. Jest w 1 gimnazjum, powinna być w 2 ale nie zdała. Z tym, że w jej przypadku to nie ma czego zazdrościć. Matka za bardzo się nią nie przejmuje, wiedziała, że córka była zagrożona to gó*no, żadnej mobilizacji, wsparcia. Ojciec dziecka też nie lepszy. A no i zapomniałam o koleżance też z gimnazjum, tyle lat co ja i 3 dzieci. To już patologia. Ojciec listonosz, kradł wypłaty które miał wręczać. Ukrywa się gdzieś, wyjechał z kraju Matki nie ma.
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
no to pewnie że tak!!
Ej tak wgl przydałoby mi się wiedzieć kiedy to spotkanie ewentualnie ;> czy 18 października np? bo ja muszę sobie zorganizować tak żebym inny weekend zarezerwowała sobie na mierzenie sukien!!! :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

[/QUOTE]
mówiłyśmy, żebyś nie miała czym się stresować 

, żeby 39 były dobre i żebym nie musiała na 40 czekać do przyszłego tygodnia! 

jednak wyjścia nie ma

za pol h mam busa do tarnowa