|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Co do staników znalazłam coś takiego http://allegro.pl/rosnace-2szt-biel-...497887209.html Nie są z tych najtańszych, może któraś z Was kupiła takie?
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
koszule do karmienia kupię na bazarku znalazłam ostatnio fajne tylko kolory maja przyjsć ciemniejsze a sa prawie gladkie bez infantylnych misiów i bocianków i w cenie 28 zł
![]() a staniki mam dwa z tesco byly w szalonej przecenie 2,70 zł za sztukę ![]() i jeden mi jeszcze dała bratowa z HM kupiła i prawie nie uzywala bo jej sie pokarm skonczyl...wiec narazie mi wystarczy a jak wogole bede karmic to pomysle nad bardziej wyjściowymi ![]() na slasku piekna pogoda, az trudno uwierzyc, ze to juz jesien siedzę w paletach kolorów i zastanawiam sie miedzy odcieniem beżowego a szarościami...do średnio brązowych drewnianych mebli i jasno brązowych paneli który lepszy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Dot.: L
Ależ mamy dziś piękna pogodę
![]() Dziewczyny, macie jakichś sprawdzonych sprzedawców na allegro z ciuszkami- kaaftaaniki, pajajace, polspiochy etc. Chodzi mi o to, żeby ciuszki były nowe, bawełniane i w rozsądnej cenie ![]()
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=28527932 Zamawialam w niedziele, paczke mialam we wtorek rano; blyskawicznie i bezproblemowo. Pani nie miala akurat na stanie jednego koloru kaftanika, ale mnie sie nie chcialo czekac, dobrala mi na moja prosbe inny w pasujacych kolorach do reszty. Takze luz ![]() A pajace niezmiennie polecam EARLY DAYS - na allegro od 30zl za 3szt. Ale sprzedawcy nie polece bo ci id ktirych kupowalam Malwie juz nie sprzedaja, a Jerzowi kupilam poki co w primarku w berlinie ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-09-07 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przynajmniej wiesz teraz co jest przyczyną tycia i co najważniejsze będziesz mogla podjąć stosowne kroki w celu unormowania sytuacji. Buziak i pozdrawiam daj znać co Ci gin powiedział Sweet tez kupilam taka całkiem spoko jest później tez sie spokojnie na da, tylko z krótkim rękawem wzielam Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-09-07 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Justana mialam wczesniej napisac. Mi podoba się najbardziej zestaw z pomaranczowym. Roz będzie się za bardzo gryzl z żółtymi ścianami i zielonymi dodatkami. A ta kolor zieleni jakos mnie nie przekonuje. A pomaranczowy jest w tonacji z żółtym (ściany) i do tego dodatki zielone. Taka jest moja opinia.
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden stanik do karmienia, nie moge znalezc takiego na all, ale moj ma odpiecie z przodu nie z gory jak wiekszosc stanikow, wystarczyl mi jeden bo nie karmilam , tylko tydzien, ale jak teraz kp sie powiedzie to wtedy kupie jakis porzadny stanik
![]() kurcze tak piszecie o tej cukrzycy ze zaczynam sie martwic czy moj gin serio nie zbagatelizowal sprawy ![]()
#3609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Srednio malujemy kazde pomieszczenie co 2lata, farby zawsze mamy zalatwione i zawsze inne farby, wiec troszke tego wyprobowalismy ![]()
![]() |
#3610 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam hippa wlasnie 2 w 1 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3612 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz od piatku czuje sie swietnie, leki dzialaja i co? Chca mnie trzymac co najmniej do soboty. Psychicznie jest ze mna coraz gorzej z kazdym dniem, bo siedze sama w 4 scianach, bo na oddziale pustki. Jutro ide na informacje do ordynatora jaki on widzi sens w trzymaniu mnie tu...
#3613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też się martwię, bo u mnie podobnie..... ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- po mojego 3latka właśnie domofonem zadzwoniła banda chłopaków z podwórka ![]() ![]() "Wyjdzie Jasiu na dwór?" ![]() uśmiałam się ![]() i poszli z ojcem ![]() eh, szkoda, że w przedszkolu taki niewyrywny... ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- chyba biorę się za robienie papryki marynowanej.... eh, płaczliwy mam weekend, niech już się skończy oczy mnie pieką, jeszcze to przeziębienie mąż mówi, że już ma czasem dosyć mojej huśtawki nastrojów... no cóż, eureka, ja też.....
![]() |
#3614 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Mnie tez nic nie uroslo i poki co wstrzymuje sie ze stanikiem.... ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Ale to sie jakos objawia? Czy tylko przy okazji badania wychodzi? Ja mialam wyniki krzywej ok, wiec gdyby np teraz mialo mi sie jednak ujawnic to w jaki sposob? Bo glukozy juz drugi raz sie nie bada standardowo.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
znalazłam cos takiego : Nawet jeśli jego wynik jest zupełnie prawidłowy, każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy. W czasie tego badania kobieta nie musi być na czczo, nie ma także znaczenia pora dnia ani czas, jaki upłynął od ostatniego posiłku. Za prawidłowe uznajemy stężenie glukozy w surowicy krwi poniżej 140 mg%. Jeśli poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowe wyniki oznaczają konieczność wizyty w poradni diabetologicznej. Jeżeli natomiast test obciążenia 50 g glukozy jest nieprawidłowy, ale wynik drugiego testu jest prawidłowy, w 32. tygodniu ciąży należy wykonać jeszcze raz test obciążenia 75 g glukozy.
![]() ![]() Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-09-07 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcześniej, 10 lipca miałam wynik super, 85 i po godzinie i po dwóch. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś zrobiłam glukozę i jutro kolejny raz ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Wtajemniczenie
|
Najadłam się ziemniaków pieczonych w ognisku, pycha.
Jutro mały do przedszkola, a ja może zacznę prać te większe rzeczy, spiworki, ochraniacz, póki ładna pogoda i poschnie szybko ![]()
#3618 |
Rozeznanie
|
Witam sie po kilkudniowej nieobecnosci
![]() dziekuje Wam wszystkim za pocieszenie ![]() w czwartek na szybciora mialam wizyte w szpitalu nastawiona tylko na pomiary.okazalo sie,ze moj synus jest nieco starszy.wg tego czego 3malam sie do tej pory i wg gina w dniu wizyty mial byc 30t0d a wg usg 31t4d i teraz mam bardziej wyrazniejszy obraz mojej sytuacji..prawie 2 tyg roznicy to jednak duzo ![]() ![]() ![]() ![]() ubranka mam juz wszystkie poprane,teraz tylko gory prasowania..zostaly tylko posciel,pieluchy i moje rzeczy do szpitala.. doczytalam ze mamy nowe mamy..witam serdecznie ![]() ![]()
#3619 |
Wtajemniczenie
|
My wracamy dopiero ze Szczecina, zrobiliśmy sobie wypad
![]() ![]() Kupiłam sobie sweter w Zarze, taki jak chciałam na jesień i zimę i kilka koszulek... chciałam za butami połazić ale niestety moje dzieci mi na to nie pozwoliły ![]() ![]() Jeszcze 101 km do domku...
#3620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi oczywiscie o badanie na obciazenie glukoza Cytat:
![]() o to juz niezla waga synusia ![]() pochwal sie lozeczkiem jak juz skrecicie ![]()
![]() |
#3621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam dzisiaj fatalny dzien ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Jutro mam wizytę i pierwszy raz jakoś tak podchodzę do niej obojętnie :-/ zawsze bardzo oczekiwałam na kolejna a teraz idę, fajnie ze zobaczę Kluseczkę ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Esti fajnie ze z dzidziolkiem wszystko ok ![]()
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez puchne w oczach ![]() chociaz dzisiaj 2 znajome spytaly mnie ktory to tydzien i stwierdzily ze brzuch nie jest wcale duzy i ze nie widac po mnie ze tyle kg mi przybylo(wstawilam fotke w lubie z dzisiaj ![]() trzymam kciuki za wizyte ![]() a ja sie martwie jak corcia zniesie w tym tyg. przedszkole.....
![]() |
#3623 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladka to powodzenia w przedszkolu. Moj ma jutro wolne bo chory... moze i we wtorek go przytrzymam, zobaczymy... we wtorek zebranie. Moje pierwsze zebranie! Nie moge sie doczekac
![]() |
#3624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wg mnie wcale nie widac u ciebie tych kilogramów! Kciuki za córcie, już powoli będzie pewnie wpadała w rytm przedszkolny wiec powinno być coraz lepiej ![]() Tak dla rozluźnienia dla tych walczących z bezsennością
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-07 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
która to nie cieszy się z jutrzejszej wizyty ?
![]() ![]() Frau lepiej zrob ta krzywa glukozy dla spokoju i wtedy się okaze, oby to nie była cukrzyca. a ja powiem Wam, że tez mam zagwozdkę... taka oto sytuacja. zjadłam kolacje, minela godzina, wiec biore glukometr i mierze cukier, tam wynik 137! mowie do siebie, ze niemożliwe! ![]() ![]() nie pokazuje, ze blad...
![]() |
#3626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do glukometrem hmm dziwne żeby aż tak szybko spadało ale nie wiem, moze coś złe mierzy? Spytaj moze w aptece albo jakiegoś diabetologów czy kogoś tam.
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
Wspolczuje wszystkim slodkim mamusiom. Ja bym nie wytrzymala bez slodyczy. Ehh... tak mnie ciagnie do slodkiego ze masakra.
Poza tym polubilam prasowanie. A to wszystko przez dzieciece ciuszki ![]()
![]() |
#3628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3630 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje zdanie jest takie, że takie właśnie są glukometry.... nie ma to jak pomiar z żyły ale rozumiem, że cukrzycy nie będą latać ileś razy dziennie do labu, ale te krzywe to bezwzględnie powinny być robione z żyły na sprzęcie laboratoryjnym... no, a ja miałam glukometrem ![]() ale jak ja walczę o każdy kg żeby przytyć to może nie jestem zagrożona?? czy to nie rzutuje? eh... Cytat:
mój też był dzis wielce chętny, i powiedział, że pójdzie i nie będzie płakał, ale bardzo mu się spodobało slowo "jutro" ![]() wiecie jak to jest.... "od jutra się odchudzam" "od jutra nie palę" itp itd... podejrzewam, że jutro byłby wielki płacz no, ale katar go uratował, pewnie ze 2 dni posiedzi, a co za tym idzie to JA go odprowadzę rano, bo tż wyjeżdża we wtorek.... i znowu płacz i zgrzytanie zębami.... no, ale po kolei, najpierw trzeba się wykurować.... ja na wieczór odżyłam, ogarnęłam w kuchni po tych gotowaniach, marynowaniach, teraz siadłam do kompa, zamówiłam nareszcie termometr, o tutaj http://www.sklepmedyczny.net/towar/3...wa-gratis.html zobaczymy dziś rano no mogłam dać sobie rękę uciąć, że Johny ma lekką gorączkę, ten elektroniczny co mam mówił co innego.... dałam Nurofen mimo to.... mam nadzieję, że ten będzie dobry......
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.