|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
tuli- kawał dzieciaczka, super
![]() Nooo macie racje z tym niezostawianiem zakupow na czasu brzuchowo wielkie ![]() Mi sie na pewno nie bedzie chcialo a i tak kupa roboty bedzie, jakies prasowanie, sprzatanie itd a jak jeszcze urodzic szybciej sie stanie to ulalala tez sprawdze moja liste i podziele na miesiace dokladniej, bo mam pi razy oko :P najwazniejsze teraz dla nas -dokonczyc remont mieszkania wstawic drzwi do dwoch pomieszczen, brakuje dwoch szaf wnekowych druga lazienke trzeba skonczyc listwy przypodlogowe, meble w salonie i to sie tak wydaje, bo jeszcze miedzy tym wszystkim dzieciowe rzeczy ajjajjj Zrobilam sobie manicure chyba 1,5 godz siedzialam ale jest pieknieee tak dawno nie malowalam paznokci tylko obcinaczka i krem a teraz jest super za ponad godz wychodzimy na grilla urodzinowego, zajade jeszcze do Sephory po prezent dla solenizantki
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, pogoda na grilla dzisiaj wymarzona, właśnie wróciłam ze sklepu, aż żal siedzieć w domu.
Ale sama nigdzie nie odważę się wyjść, w kolejce w tesco już mi się słabo robiło, resztkami sił dotrwałam. Ale już zjadłam śniadanko i jest gitara
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
My tez dzis robimy grilla na obiad..
trzeba wykorzystac ostatki takiej pieknej pogody... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. miłego dnia
bo tu pewnie pusto dzisiaj będzie w taką ładną niedziele
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj też wybieram się ale nie na grila tylko urodzinowe ciasto, ale też pod chmurkę. A na razie się regeneruje przy pistacjach, bo byłam w kościele i mi się ciemno już przed oczami zrobiło, że uciekałam z niego żeby wynosić mnie nie musieli. Chyba już więcej sama nie pójdę..
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Alunia fajne te rzeczy,ciekawa jestem jak sie taki otulacz sprawdzi ![]() Mlebidakin no ja tez na 62 biore ![]() przeklete_pragnienia jak Ci juz cos doradza to daj znac,bo ja mam ten sam problem,ostatnio myslalam ze nie dojde ze szkoly do domu,a to jest kawalek tylko :/ tak mnie zaczelo bolec,kregoslup i kosc ogonowa tuliluli ciesze sie ze wszystko dobrze,i ze sie uspokoilas ![]() i dzieciaczek duzy emdzik milego dnia w takim razie ![]() w ogole wszystkim wam milego dnia hehe my w domu siedzimy,ale sie nagotowalam obiadu i teraz padam a na all mozna licytowac-i przelicytowac,czasem tanio czasem drozej,zalezy jakie ubranka ![]() Aga ja ostatnio mialam chec kupic w inglocie jakis wypasny lakier i tez pomalowac,ale na checi sie skonczylo no nie mam kiedy nawet,dobrze ze znalazlam czas zeby je opilowac i obciac a mialam pytac jeszcze,duze macie to mieszkanko? w naszym duzo jeszcze brakuje niestety,mebli,no i kuchnia byle jaka bo nie bylo kasy na nowa,ale doczekam sie dzieki za kompementy ubranek,ja nie powinnam nic kupowac dopoki nie przejrze tego co mam po corci,ale nie wiem kiedy bede u tesciowej,moze pod koniec wrzesnia dopiero,przydalo by sie,bo wozek poki pogoda tez by sie wyprac przydalo no i ja najchetniej tez bym juz wszystko kupowala,ale funduszy wsytarczajacych brak,wiec trzeba jeszcze pcozekac powiem wam ze jak w pierwszej ciazy pojechalam pod koniec z mezem do ikei,to prawie tam padlam,nie moglam znalezc wyjscia,wszystko mi przeszkadzalo,halas,swiat la,niedobrze mi sie zrobilo brr a no i najwazniejsze-wczoraj usiadlam z mezem,wlaczylismy film,jakies chrupki sonko znalazlam w szafce,zajadam takie ostre papryczka,i dostalam pieknego kopniaka i potem sie dziec rozkopal i tak przez pol filmu mnie kopal hehe od razu mowie do meza ze mnie dzidzius kopie,ale on zawiedziony byl bo jeszcze nic nie czuc |
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Buu jasne, że dam znać co tam mi powiedzą.
Fajnie, że też już czujesz kopniaki Ja właśnie teraz dostaję serię, chyba z okazji karmelowej czekolady
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
witam się niedzielnie
![]() Alunia79- witam serdecznie Co do czapaczek to robię tą najprostszą z serduszkiem , gratuluję córeczki O czyzby mama w podobnym wieku mówisz córa prawie 18 lat a ja mam syna 17 letniego ![]() buu007- fajne ciuszki przeklete_pragnienia- teżmnie tak boli tylko od kilku dni dodatkowo kuje prawa nerka, no ale ja mam lekarza we wtorek [B]tuliluli[/B- witaj, mam nadzieję że urlop udany i odpoczęłaś, super że z dzidzią wszystko ok |
|
|
|
#579 |
|
Wtajemniczenie
|
ALUNIA- witaj!
PANNA MIGOTKA- ja też bym chętnie jeszcze popracowała, może uda mi się wrócić w październiku chociaż na jakiś czas MEIRE- Mój dres zarezerwowany jest na wykonywanie ćwiczeń i na razie tego nie chciałbym zmieniać ![]() NICKI- dziękuję, że napisałaś o kp, butelkach i herbatkach, zapamiętam sobie na przyszłość ![]() PRZEKLETE PRAGNIENIA- patrząc na ten panel w majtkach w kappahlu też pomyślałam, że jeszcze drugi w spodniach to chyba za dużo dla mnie moje majtki są na razie wystarczające i może obędę się bez taki specjalnych z napisem ciążowe ![]() AGA114- my też czasem zamawiamy z etesco zgrzewki wody, czy soki prosto pod drzwi są dla mnie najlepszą zachętą ![]() BUU, PRZEKLĘTE PRAGNIENIA- moja kość ogonowa, kręgosłup i mocno "zużyte" kolano także dają się czasem we znaki-ortopeda dał mi zestaw ćwiczeń i odkąd wykonuję je codziennie jest dużo lepiej. Podpytajcie nawet ginekologa, czy położną o ćwiczenia odciążające kręgosłup. |
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
MamaZuzi jak po wizycie gości
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Aggo_di no ja tak szczerze mówiąc to wybieram się jutro do zwykłego lekarza, myślę, że też pomoże.
A powiedz proszę, jak robisz ćwiczenia zalecone przez lekarza, to w trakcie Cię nie boli? Ja chyba nie dam rady... Ewa ta różowa z serduszkiem też jest śliczna, na pewno będzie się podobała
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
buu my mamy 3 pokoje, 2 lazieneczki, korytarz duzy
68m2 kupilismy, ale jakby byla wieksza kasa tzn zdolnosc kredytowa to bysmy chetnie 4 pokoje chcieli ;pa wykonczeniowka uuuuuuuuuu,pochlonela tyle funduszy,ze teraz robimy wszystko stopniowo jak jakis przyplyw gotowki nadchodzi i tyle Objadlam sie na grillu, brzuch wybilo, boli zoladeeek z przejedzenia:P Wlasnie troche kurzy starlam z parapetow i kuchnie ogarnelam maz walczy z oscieznicami, musi od nowa bo cos krzywo sie rozprezyly, kurde :/ a mi sie chce spac dzis Master Chef uwielbiam
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a propo bolącego kręgosłupa: byłam w czwartek na jodze dla kobiet w ciąży - polecam bardzo! Przyjemne, powolne ćwiczenia, które wspaniale rozciągają mięśnie i relaksują kręgosłup. Mnie pobolewa czasami na wysokości lędźwi - po ćwiczeniach było super. Idę znowu we wtorek. Będę chodziła na zajęcia 2x w tyg - w końcu trzeba zrobić coś dla siebie, nie?
![]() Macie jakieś zdjęcia swoich brzuszków? Może wstawimy?
|
|
|
|
#584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wtedy kolano bardzo mi doskwierało (mam z nim trochę przygód )- a i kręgi, z którymi miałam kiedyś problem z rotacją także dawał się we znaki. Wcześniej chodziłam na jogę, pilates, basen i przynosiło ulgę, ale na początku ciąży na jakiś czas musiałam zaprzestać aktywności.Teraz wracam powoli do "ruszania się" i widzę, że nawet te parę minut w ciągu dnia pomaga. Nie są to treningi z Chodakowską- jednak przynoszą ukojenie nie jest to aż taka magia, że po dłuższym staniu, czy przeniesieniu czegoś cięższego czuję się wspaniale, ale po kilku minutach w klęku podpartym jest troszeczkę lepiej Tu jest kilka przykładowych ćwiczeń: http://www.szpitalkarowa.pl/sr_cwicz.htm ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez aggo_di Czas edycji: 2014-09-07 o 18:25 |
||
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
Nie potrzebowałam. Przed wejściem wypełnia się deklarację, że nie masz żadnych przeciwwskazań.
|
|
|
|
#586 |
|
Konto usunięte
|
Aggo fajne te ćwiczenia - ja idę jutro na pilates
Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-09-07 o 18:56 |
|
|
|
#587 |
|
Wtajemniczenie
|
MLEBI- też chciałam wrócić na pillates, ale prowadząca poprosiła o zaświadczenie od lekarza (bo nie są to typowe dla ciężarnych
prowadzi takie w innych placówkach, więc dogadałam się, że w razie potrzeby dobrałaby mi ćwiczenie w zamian)A lekarz oznajmił w krótkich słowach, że zaświadczenia nie wystawi. Dopóki jestem na zwolnieniu mogę poszaleć jedynie z broszurką od ortopedy, którą gin zatwierdził do wykonywania w domu. |
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Aggo serdeczne dzięki za podrzucenie ćwiczeń, skonsultuję to jutro z lekarzem i spróbuję, może pomogą
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
tuliluli- ja na jogę chodzę już drugi rok, co prawda teraz przeszłam na zajęcia dla kobiet ciężarnych, polecam, mój lekarz jak na razie nie ma nic przeciwko
|
|
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania witaj
Ewa dzikuje że pytasz A po wizycie gości w sumie fajnie. Ja lubie jak ktoś do mnie przyjeżdza Minął mi etap męczania się jak ktoś jest u mnie Siostra pewnie by spała u mamy ale ona nie chciała ich gościć i powiedziała że jej nie ma. Siedzieliśmy długo, M chrapał, papugi się w nocy trzepały a ja coś przez sen mówiłam na M hah sis w gadulec ze mną weszła aż się obudziłam myśląc że to ona przez sen mówi. Musiałam odespać w dzień i taka ciapowata się obudziła nic nie zrobiłam. Obiadu dziś brak, spaceru nie było. Wyszłam tylko na chwilę na balkon ale było tak gorąco że dałam spokój. Zuzka ma katar i taki lekki kaszel zaraz by się zgrzała więc w sumie dobrze. Ja chętnie też się wybiore na jogę ale muszę kupić jakieś galotki. Nie mam nic odpowiedniego żeby założyć A myślałam już o tym od jakigoś czasu. Ale za to mam rowerek A u nas znalazłam zajęcia Firma w ciąży ale pewnie większość tych samych ćwiczeń. Może Maciejka będzie mogła też się poruszać i wybrała by sie ze mną Maciejka jesteś gotowa fizycznie i psychicznie na pobyt w szpitalu? Mam nadzieje ze szybko Was wypuszczą M mówi do mnie w liczbie mnogiej jak ja to uwielbiam Dziś dopadły mnie wątpliwości, czy podołam temu wszystkiemy, czy zdąże ze wszystkim, jak ogarnę odbieranie Zuzki bez auta z maleństwem a mam do przedszkola 2 km niby nie daleko ale jednak. Wiem że wszystko jest do ogarnięcia a niepokój mnie i tak dopadł. że to nirmalka też wiem Fajnie ze kolejne czują ruchy Moje maleństwo jest bardzo ruchliwe, A jak dzis dawało czasu hihi Zuzka poczuła pierwszy raz kopniaka Ale miała radość. O której jecie kolacje?
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam stalej pory posilkow, czasem nawet nie jem kolacji, a jedynie cos przegryzam
teraz jestem objedzona po grillu wiec nic nie wsune chyba,ze kolo 22 mnie zlapie to mam juz przygotowana papryke do chrupania <3
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam kalkulator który pokazuje przyrost wagi w odpowiednich tygodniach ciaży
http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-c...uticaid=61367b Ciekawe co mi teraz waga pokaże u gin :P
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
tuliluli ja bym chciala isc na jakies cwiczenia,i nawet myslalam o tym,ale raczej nierealne
bo wyrwac sie moge ewentualnie wieczorem,a nie wiem czy bede miala sile na wieczorne cwiczenia moze sobie chociaz pilke zakupie MaamaaZuzi watpliwosci to kazda z nas chyba jakies dopadaja,ja tez nie raz mysle czy dam rade,ogranac studia,malego bobasa i coreczke duza a kolacje jem roznie,czasem dwie,tzn okolo 18-19 cos i o 21 cos malego przegryze oo mi ten kalendarz pokazuje ze powinnam przytyc do 64-65 kg,to tyle w pierwszej ciazy przytylam
|
|
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
No i niestety dziewczyny nadal nie znalazłam komody ale za to kolejne zdobycze ubrankowe
Chciałam porobić fotki dla was, jutro je wstawię ale rozłożenie, sfotografowanie i złożenie zajęło mi blisko 4 godziny... Moja córa jak weszła do sypialni to zapytała,czy nam szafa wybuchła |
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
meire gratuluję potwierdzonej córeczki
![]() ewek000 cudowna historia z porodem z przyjaciółką. I jeszcze Ewa będzie Alunia79 witaj jak ja Wam zazdroszczę ruchów! ja jeszcze nic nie czuję i zaczynam się martwić czy aby wszystko ok... jedyne co czuję to ból (lekki) chyba rozciągającej się macicy, i czas brzuch mam taki napięty bardziej, ale to może od wzdęć? kurcze, ja to bym chyba usg w domu musiała mieć, żebym była spokojna... do wizyty jeszcze ponad tydzien... |
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, ja też chcę USG w domu
![]() Wlasnie weszlam na tę stronę. Startując z wagą 60kg powinnam przytyć max do 73kg. Jej 73kg to dla mnie brzmi dość dużo heheheAle na chwilę obecną nie mam tyle kg na + ile wskazuje ten kalkulator ![]() Wystrzelę później już to czuję Alunia , ale super z fotkami jutro ![]() A dzis na grillu tak wszyscy mnie pytali, jakie mam przeczucia co do płci, i ja oczywiście, że córeczka ![]() I kuzynka mojego męża, która ma córę pytała mnie na co mam ochotę (w sensie jedzenie) i okazało się, że jemy to samo. po czym stwierdziła- to baba jak nic ide sie myc i do wyrka Pewnie z laptopem jeszcze podumac nad tym jaki kocyk itd :P bo teraz tylko to ogladam w internetach
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
WItam,
Ja już spakowana, trochę się stresuję ... sam pobyt w szpitalu mi nie przeszkadza, ale boję się o dzidzię. Źle się czuję po tych lekach na ciśnienie i ogólnie jakoś tak do dupy W ogóle to mega mnie skóra na brzuchu swędzi, mimo częstego smarowania chyba pojawił mi się rozstęp ( chyba bo po # pojawiło mi się parę, ale wydaje mi się, że ten jest świeży) ...także jak ma się skłonności, to nawet mały przyrost wagi i częste smarowanie guzik dają MamaZuzii jak wrócę to się spotkamy i powiesz mi coś więcej o tych zajęciach
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
Też bym chciała poćwiczyć, ale nie wiem czy dałabym radę skoro tak się męczę samym chodzeniem...
Co do brzuchola to w pierwszym trymestrze miałam większy niż teraz haha przez wzdęcia... |
|
|
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też muszę zacząć robić coś dla siebie, ale cały czas jestem w fazie poszukiwań odpowiednich zajęć jogi, chodzi mi przede wszystkim o lokalizację. Jak się teraz nie zacznę ruszać to w lutym będzie jedna wielka masakra! Już mnie wszystko boli z braku ruchu!
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
maciejka ja rowniez trzymam za was kciuki
przede wszystkim zebys sie uspokoila no i zebys sie lepiej poczula
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A myślałam już o tym od jakigoś czasu. Ale za to mam rowerek