|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
Cytat:
Och, to niefajnie. ;/ z serii manuka jest świetny żel peelingujący, o dużo lepszym składzie niż zwykły żel myjący z tej serii, ma wygodną pompkę i te sprawy. Jeśli masz hebe to ta seria jest teraz przeceniona, nie żebym namawiała do małego akupoholizmu, a pasta stała się najbardziej rozpoznawalnym kosmwtykiem serii, to tez peeling |
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
Cytat:
Jeszcze się nie poddałam ale kokos 100 razy lepszy był niż sezamowy.Staram się kwasy robić co 2 tygodnie, na jesieni polecę konkretną kuracją ale jeszcze nie czas. Kupiłam dziś w zestawie 2 produkty Bielenda Bkini. Krem z filtrem, wiadomo, trzeba zrobić zapasy na zimę a opinie ma ciekawe. W sumie tylko o niego mi chodziło ale był tylko w zestawie z balsamem po opalaniu za 14,99 zł. No i teraz pytanie. Czy taki balsam mogę mieszać razem z olejowaniem czy inną maską do włosów? Sprawdzałam skład, chociaż wszystkich rzeczy nie znalazłam i wygląda bardzo fajnie: Skład: Aqua, Panthenol, Cyclopentasiloxane, Cetearyl Ethylhexanoate, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Aleurites Moluccana Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Sodium Polyacrylate, Dimethicone, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyacrylamide/C13-14 Isoparrafin/Laureth-7, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, DMDM Hydantoin, Parfum (Fragrance), Buthylphenyl Methylpropional, Citrnellol, Hehyl Cinnamal, Limonene, Linalool. Widzicie w nim coś czego lepiej nie dawać na włosy? Bo kwas hialuronowy, pantenol, gliceryna, oleje w tym rycynowy, polimery i silikony a co najlepsze 10% aloesu mnie bardzo przekonują
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#3603 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
DMDM hydrantoin, co prawda na kręconych stronach ale dziś czytałam, żeby unikać. Zaraz to sprawdzę
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to i dobrze... Kurcze Ziaja zaskakuje coraz bardziej Lubię ich produkty, czaję się od dłuższego czasu na ich maskę oczyszczającą z zieloną glinka z efektem mikrodermabrazji (z serii profesionalnej) ale przyczaić sięjakoś nie mogę.
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#3606 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
![]() Ale jak cos koncze od razu zaznaczam sobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
Miałem tę bez mikrodermabrazji i była okej, ładnie nawilżała, gorzej trochę z oczyszczaniem, ale podobno ta z mikrodermabrazją jest o niebo lepsza. Kato? Czyżbyśmy mieszkały nieopodal siebie? |
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sorki, mam dzisiaj głupawkę... poprostu radość mnie rozpiera, że jutro zacznę nowy tydzień pracy ![]() Cytat:
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
||
|
|
|
#3610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszym razem potrzymaj krócej, bo wiadomo, że każdy musi sprawdzić na sobie. W sumie to chyba tylko ja jak do tej pory trafiłam na coś co tak mocno czuliło. Dziewczyny u Was coś takiego się zdarzyło? ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3611 |
|
Miss Pudernica
|
Ej 100 kosmetyków do całej pielęgnacji to nie jest dużo
![]() Nie jest, prawda? :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty? ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Wiem niedobra kobieto! Mam taki u siebie w mieście - na moją niekorzyść, bardzo dobrze zaopatrzony.... |
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez Ciebie chyba skoczę na weekend za granicę Słodkie to było "Dawca Miłości" Mówisz, że olejowałaś włosy na urlopie i zabezpieczałaś? Grzeczna dziewczynka. Widzisz jakie tu zmiany zaszły? Wszystkie robią maceraty, gadają o zdrowym żywieniu. Widzę, że na jesieni wszystko nabiera tempa. Co do jedzenia kupiłam dziś 2 avocado, mam zamiar zjeść chociaż po pół dziennie skoro takie zdrowe i pomyślę jeszcze nad tym co innego wprowadzić. A na marginesie dziewczynki macie swoje typy najskuteczniejszych suplementów?
|
|
|
|
|
#3614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Jeszcze tydzień temu poszłyby baty i pejcze w ruch.
|
||
|
|
|
#3615 | ||
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
Ja mieszkam w Sosnowcu sklepy ziai to zło. Zaawsze wychodzę z trzykrotnoscią potrzebnych rzeczy---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Ahaaa, jeszcze miałam powiedzieć. Wymieniłam jedną Tołpę na odżywkę bananową z TBS i dziś u zakręconych przeczytałam, że ona podbija skręt i jest polecana <333 poza tym ma bardzo fajny skład. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Nie wie, nie wie ale jak zobaczyłam 10% aloesu czułam się przekonana ![]() Ostatnio w firmowym Ziaji kupiłam 3 rzeczy z serii Manuka ten żel z drobinkami, pastę, tonik,poza tym 2 blokery i płyn intymny, Nie zapłaciłam nawet 50 zł i dostałam w gratisie standardowe opakowanie płynu micelarnego. Chyba opłaca się kupować u źródła
|
||
|
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też byłam strasznie ciekawa tych marek, powstrzymywałam się jak mogłam, żeby nie wynieść więcej. Teraz się cieszę, że się powstrzymałam, bo na 5 szamponów spasowały mi 2, więc wynik marny No, ale fajnie by było móc przetestować to wszystko... Ja w sumie brałam w ciemno, bo mnie DM tak zaskoczył, jakbym wiedziała to jakoś bym się przygotowała na takie zakupy, a tak? Bałam się bubli, a mieli tyle fajnych produktów do ciała, twarzy... Kosmos... Zabezpieczałam codziennie Naolejowałam raz I maskę przywiozłam ałą, ani raz nie użyta Ja jeszcze nie znalazłam suplementu ktory by mnie satysfakcjonował, a troche się ich nałykałam. Teraz jak skończe Revalid (a na urlopie nie łykałam :/) to zrobię sobie przerwe i spróbuję Vitapil, a nóż widelec to będzie to. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Ja w Chrzanowie
|
||
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
My tu ciągle zapuszczamy, nawijamy i wcieramy - część X prostomaniaczek!!!!
Cytat:
To jak Ci bardzo nie pasują szampony alverde możemy się umówić na jakąś wymiankę, hahhaha ![]() scrabble, szukam szukam i widzę tylko, że jest powszechnie używany, ale to związek cykliczny, co może powodować nadbudowywanie się na włosie, w temperaturze ponad 80stopni i pH niższym niż 3 lub wyższym niż 9 uwalnia formaldehyd. Ja bym ciapnęła na włosy, majwyżej będzie go trzeba zmywać Edytowane przez Amicitia_ Czas edycji: 2014-09-07 o 21:21 |
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę się opalać, generalnie unikam słońca i mocna opalenizna mi się nie podoba. Na urlopie unikałam słońca, na zewnątrz byliśmy z rana max do 11, a potem znowu dopiero od 14-15. Na skórze filtr 30, na twarzy 50+ do tego kapelusz w dużym rondem i okulary. Na noc grubaśna warstwa balsamu Isany niebieskiego (no to jest konkretne mazidło, jak któraś lubi takie treściwe ekstremalne nawilżacze to polecam), a rano krem do ciała Balea. Skóra i tak mi się opaliła (chociaż oczywiście po powrocie słyszałam tylko "eee mało opaleni jesteście", tak jakby kuźwa ludzie na wakacje jechali tylko po to by się zjarać...) ale nie jakoś kosmicznie i co? I najchętniej zrobiłabym taki peeling żeby to wszystko zedrzeć, bo skóra i tak jest lekko (w moim mniemaniu) wysuszona, dziwna, no nienawidzę tego efekty - nikt nigdy mi nie wmówi, że opalona skóra jest ładna/sexi czy ciul wie co jeszcze
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie nie brałam wielu suplementów, tylko pojedyncze jak biotyna, MSM czy CP, muszę o tym poczytać.
|
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Wtajemniczenie
|
Zliczyłam chyba wszystko... łącznie z kremem, który mnie uczylił, ale ma w składzie kwas salicylowy, więc może fajnie wygładzić stopy. Nie wliczyłam dezodorantów, które mnie uczuliły, bo raczej muszę je wyrzucić, wolę nikomu ich nie wciskać... Jeśli miałam jakiegoś produktu 2 identyczne sztuki policzyłam jako jedną, ale zaznaczyłam ile miałam sztuk i wykreślę z denka po zużyciu wszystkich, a w arkuszu zanotuję, ile mi zeszło z 1., 2. 3. opakowaniem.
Nie sumowałam też flakoników perfum, bo tych nie mam ani dużo, ani nie chcę, żeby się skończyły. Nie przyznaję się też do miliona kremów do rąk, które są w piwnicy, bo to Tż kupował i też ponoć z nich korzysta. Przyznaję się tylko do 3: jednego koło kompa, drugiego koło łóżka i trzeciego w pracy. Suma mnie poraża...w nerwach już nasmarowałam stopencje, wywaliłam jeden lakier do paznokci...
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
|
|
|
#3624 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
![]() ja się mogę 50+cała wysmarować a i tak się opalę. Geny murzyna mam po prostu. plus jest taki, że opalanie jakby nie wysusza mi skóry. Po prostu z złoto-brzoskwiniowej jaką cieszę się na codzień (chyba, że odwala mi jakaś dieta, wtedy blednę) robię się złociutka, a potem coraz ciemniejsza. Nie lubię, wolałabym być porcelanową lalką, ale nic nie poradzę. Też uważam, że ani to "seksi" ani ładne
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, niedługo zejdzie. Co tam było? Witamina C i moee maski aspirynowe wybielają skórę. Może spróbuj pójść w takim kierunku, rób peelingi i nawilżaj, nie znam innego sposobu. Sama też nie lubię się opalać, straszę bladymi nogami i nawet TŻ ma ciemniejszą karnację ode mnie.Ogólnie opalenizna wyszczupla to też dlatego dziewczyny ją lubią .
|
|
|
|
|
#3626 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
Myśl, że to na cały rok! Przecież przy regularnym stosowaniu tego wszystkiego mnóstwo schodzi.
|
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie umiem nawet ocenić działania suplementu, bo ciągle jakieś biorę i już nie pamiętam jak to było za czasów gdy ich nie brałam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3628 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
Zwłaszcza te wyglądające na brudne kolana i zgięcia łokci wyszczuplają ;p i ślady od czterech róznych ramiączek kostiumów kąpielowych. Aczkolwiek przypuszczam, że niektóre to się cieszą, że w tydzień nasmażyły sobie cztery różne tan lines |
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam wszyscy się smażyli całymi dniami, a jak jakbym mogła to chodziłabym pod parasolem... Peelinguję i nawilżam ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Ja w sumie typowo porcelanowa nie jestem, ale generalnie bladzioch ze mnie i lubię to. Mimo to bardzo szybko się opalam... Mówię Wam jak mnie to słońce tam nerwowało
|
||
|
|
|
#3630 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jejku no dużo różności... Cytat:
Cytat:
Moja babiczka pohazi z Chrzanowa Ale to tak prawie serio serio, bo z pogranicza Chrzanowa i Trzebinii, tylko już biedulka nie żyje. Boję się podać sumę końcową Cytat:
Laskiii, posmarowałam stopy i dłonie kremem Kolastyna, który mnie uczulił i czuję mrowienie Chyba się dorobię pokrzywki, lecę to zmywać!---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Dobra, mój rachunek sumienia wygląda tak: 12 szamponów 7 kosmetyków na porost 13 olei, w tym 4 eteryczne 10 odżywek do spłukiwania 1 odżywka bez spłukiwania 8 masek 3 sera 5 stylizatorów ( + jeden lakier jest w dwóch egzemplarzach) 3 farby (+ jedna podwójnie) 17 kremów do twarzy i pod oczu, w tym jeden poleciał do kosza, + jeden potrójnie 1 krem do rąk (ale sztuk 3, koło komputera, łóżka i w pracy) 8 toników/hydrolatów/płynów micelarnych 5 mydeł i 4 żele do mycia twarzy 5 peelingów do twarzy 10 maseczek do twarzy, +kilka podwójnych opakowań 13 kosmetyków ciężkich do skategoryzowania 1 żel do higieny intymenej, w 4 egzemplarzach 5 peelingów do ciała 6 butelek żelu pod prysznic 1 płyn do kąpieli 10 kremów/balsamów/mleczek do ciała 1 dezodorant w 3 egzemplarzach 3 podkłady 1 baza pod podkład 3 korektory 4 pudry prasowane ( + jeden potrójnie) 4 róże 1 puder rozświetlający 3 tusze 12 lakierów, w tym jeden w koszu na śmieci 1 olejek do skórek loreal 1 serum do paznokci biovax 5 kredek do oczu 7 opakowań cieni do oczu 1 op. cieni do brwi 1 sztyft do ust Neutrogena (podwójnie) 1 kolorowa szminka Amen. Suma 1 zużyte, 2 wyrzucone, ok. 54 sztuk otwartych/w użyciu (nie licząc lakierów i cieni, tylko te najczęściej używane), 196 kosmetyków, nie licząc podwójnych egzemplarzy.
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

Z tym, że wstrzymam się z tym do momentu aż mój żel antybakteryjny do mycia twarzy (też z Ziaji - nowy nabytek) nie będzie dobijał dna
Tak będzie bezpieczniej...
Coś nie mogę sobie harmonogramu ostatnio wypracować.. Przez wakacje nakładałam błoto i maseczkę sodową 2 razy w tygodniu i było fajnie, a teraz w tygodniu to nic mi się nie chce, więc błoto nakładam tylko raz na tydzień. A poza tym mam za dużo tych wszystkich fantów, bo i kwasy i maseczki i maszynę do mikro... 

Ale to i dobrze... 

Może faktycznie wcieraj tam intensywnie jakąś wcierkę? Nawet 2x dziennie. Może Rzepka z Joanny?

sklepy ziai to zło. Zaawsze wychodzę z trzykrotnoscią potrzebnych rzeczy