![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Studia informatyczne?
Hej!
Ja jestem po profilu geograficzno-językowym i kończę powoli pierwszy rok informatyki na polibudzie ![]() Spróbować zawsze warto, ale musisz nastawić się na ciężką pracę. Z matematyki byłam bardzo dobra zawsze, ale pisałam tylko podstawę więc musiałam dużo rzeczy nadrobić. Na początku byłam przerażona i chciałam wiele razy rezygnować ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
BAN stały
|
Cytat:
z nieinformatycznych: angielski, matma dyskretna, analiza, komputerowe laboratorium matematyczne. z informatycznych: języki programowania II, algorytmy i struktury danych, systemy operacyjne i sieci komputerowe, elektronika. no bez jaj, informatyka gdzie mam więcej pedagogicznych rzeczy niż informatycznych? dla mnie to bez sensu ale z tego co wyczytałam to po tych studiach dostają uprawnienia pedagogiczne czyli w zasadzie kształcą nauczycieli, nic więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Po raz kolejny się z Tobą nie zgodzę. Inżynier czy licencjat to tylko tytuł naukowy, 3 literki przed nazwiskiem. Szanse są takie same w obu przypadkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
ja uważam, że na licencjacie jest za mało zajęć praktycznych i przez to później takiej osobie ciężko się zaprezentować na rozmowie kwalifikacyjnej, bo nie ma doświadczenia praktycznego a regułki klepać to każdy potrafi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
jak tak, to sam jest sobie winien, zresztą nie tylko informatyk, to tyczy się każdego kierunku. jak widać licencjat nie jest przeszkodą na rozmowie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
A ja uważam, że studia nie mają żadnego znaczenia. Owszem, kiedyś porównywałam poziom między moją politechniką a uniwerkiem w moim mieście i jednak na nie-technicznej uczelni był on dużo niższy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A na testach i rozmowach udało mi się przebić niejednego gościa po polibudzie, którzy już kończyli magisterkę, a ja na II roku licencjatu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
tak, ja wiem, że to zależy od osoby, tylko tak po planach zauważyłam zróżnicowanie w zajęciach. Nie wyobrażam sobie marnować czasu na jakieś psychologie, socjologie dwa razy w tygodniu na przykład, strasznie mnie wkurzają te zapychacze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Jak patrzyłaś na plan edukacji techniczno-informatycznej specjalność nauczycielska to co się dziwisz że jest psychologia w programie...
![]() |
#137 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Dot.: informatyka studia
A czy warto iść na informatykę śledczą nie będąc wcześniej na ogólnej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Dot.: Informatyka - studia
Czy jest sens wyboru studiów podyplomowych z informatyki śledczej nie będąc wcześniej na tej ogólnej? Jeszcze mam w planach informatykę ze specjalizacją w grafice i multimediach.
I czy w ogóle warto brać informatykę śledczą która trwa rok i jest w systemie zaocznym? Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-09-07 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja jeszcze nie wiem co dokładnie wybiorę. Jestem już prawie po licencjacie typowo humanistycznym. Myślę o zmianie kierynku na informatyczny. Studia na pewno zaoczne.
Nie wiem czy wybrać: - ogólnie informatykę - informatykę śledczą (roczne podyplomowe) - grafikę i multimedia jako specjalizacja W ogóle jeśli zdecyduję się na ogólną informatykę, na co powinnam zwrócić uwagę w programach? Każdy mówi, porównuj programy ale jak skoro nie wiem czego w nich powinno być więcej, czego mniej jeśli chodzi o ilość godzin. Te nazwy przedmiotów nic mi nie mówią, może oprócz wstępu do programowania. To będą studia zaoczne, więc płacę. Nie chciałabym zmarnować swoich ciężko zarobionych pieniędzy bo okaże się, że albo nie dałam rady lub nic nie wyniosłam z z zajęć mimo chęci. Myślę nad ofertą WSB w Trójmieście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
BAN stały
|
Podyplomówka z informatyki bez pojęcia o informatyce według mnie nie ma sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Mówię właśnie o informatyce I stopnia, 3 lata, zaoczna
lub podyplomowa, rok informatyka śledcza lub grafika komp. i multimedia I stopnia, 3 lata, zaoczne. Najbardziej skłaniam się ku 2 ostatnim ale nie wiem czy jest jedynie rocznej śledczej. Czy taki program ma sens, czy warto: http://www.wsb.pl/gdansk/studenci/st...matyka-sledcza Czy bez wcześniejszej informatyki I stopnia warto w ogóle myśleć o informatyce śledczej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
BAN stały
|
Cytat:
ku grafice bym się nie skłaniała bo nie ma w tej chwili ten kierunek najmniejszego sensu. Lepiej porobić kursy z photoshopa i innych, będziesz bardziej ceniona. Jeśli chodzi o informatykę to ja sobie nie wyobrażam zaocznej, programowanie raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie? wszystko ucieka zanim zdążysz się nauczyć. Miałaś w ogóle do czynienia z programowaniem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak jak pisałam najbardziej skłaniam się ku śledczej i grafice komputerowej. Ale nie chciałabym wyrzucić pieniędzy w błoto. Wiecie, pójdę sobie na takie studia a nauczą mnie takich totalnych podstaw za te pieniądze, że aż szkoda i lepiej samemu się poczuć tego samego. Tylko samemu jak? Myślę, że są pewne informacje, których nie opanuję bez pomocy jakiegoś mentora, który pokaże, da jakieś źródła do skorzystania. Tak jak właśnie z tą grafiką. Niby znam programy ale jakoś brakuje mi dalszej wiedzy specjalistycznej by wykorzystać już to co umiem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja tej informatyki śledczej nie widzę, studia podyplomowe jak sama nazwa wskazuje są jakąś kontynuacją, jak nie miałaś z tematem styczności to według mnie nie ma się co pakować i pieniądze tracić. A informatyka sama w sobie? Jeśli potrafisz sama wkładać dużo pracy w naukę to czemu nie. Ale jak nie miałaś styczności to będziesz miała więcej pracy, zwłaszcza na I roku. A też przecież możesz potem wybrać specjalizację? I pewnie też jest grafika do wyboru? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama nie wiem. Czuję właśnie, że stanęłam w miejscu, a ja chcę więcej, rozwijać warsztat, ale już nie wiem gdzie szukać jeśli nie na studiach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
O tu mnie właśnie boli, że oprócz jakichś swoich dupereli nie mam nic co zrobiłabym na czyjeś zlecenie. Ale cóż, będę dalej próbować. Byleby nie stać w miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.