|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Ja właśnie skończyłam z 21 sloikami soku z malin. Mam już ponad 50. Może przyjść zima tysiąclecia ;-)
Jutro pójdę do labu i się okaże co i jak. Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy :rose: :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3633 |
Wtajemniczenie
|
no
to kupiłam sobi jeszcze wagę kuchenną ![]() i dwie rzeczy na smyk.com za pkt payback ![]() tak, tak.... zakupy po płaczliwym weekendzie są przyjemne ![]() jutro mam nadzieję skorzystać z pogody trochę, bo ponoć ostatnie dwa-trzy dni ładne, a potem klapa... obiad mamy mam nadzieję, że uda nam się też trochę podkurować powodzenia Przedszkolakom i Szkolniakom ![]() dobranoc ![]() ps. mój tż dziś wyjątkowo głośno chrapie..... nagrałam go, jutro mu puszczę, żeby nie było, że gołosłowna jestem....
#3634 |
Zakorzenienie
|
Z tego samego palca. . Ale jak na szkoleniu pielegniarka mowoila,ze to nie powinno miec znaczenia, zglupialam i teraz juz jakos nie wierze w ten glukometr...
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem,ze glukozy 50g sie juz nie praktykuje raczej, jakies badania wykazaly,ze wyniki po obciazeniu glukoza 50g dawaly falszywy obraz badania... a wykonywanie 75g jakos drugiego w kolejnosci niepotrzebnie obciazalo organizm. Jako miarodajny zaczeto wykonywac test z 75g glukozy ... i w okreslonych tygodniach ze wzgeldu na przemiane cukrow w danym czasie w organizmie ciezarnej....
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
mam kolejne pytanie do bardziej doswiadczonych mam...
w co lepiej zainwestowac??? - śpiochy (takie polspiochy tylko że z szelkami zapinanymi na ramionach) i do tego body lub kaftanik pod spod czy - pajace ?? (bo domyslam sie ze dziecko w tym spi jak i moze dzien spedzac?)
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog ![]() You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-09-08 o 00:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
FioRella mnie kazdy podpowoada ze albo body i polspiochy albo pajac. To podobno najlepsze rozwiaznia. Hm
![]() A co z kolei bierzecie do torby do szpitala dla dzieci do ubioru? Ja mysle o czapeczce - dwie sztuki, skarpetki - 2,3 pary, niedrapki... i z reszta sie waham... body? A i oczywoscie pewnie jest pelnia, bo spac nie moge :-(
![]() |
#3639 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Witam się w totalnie jesienny poranek... leje i wieje... szaro i buro... O dziwo od kilku nocy śpię i się nie budzę ![]() Miłego Dnia!!!
#3640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wstaję, faszeruję Tż lekami, ogarniam dziecko przedszkolnie i idę na glukozę. 3majcie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3642 |
Wtajemniczenie
|
Fiorella, pajace albo półśpchy i body,kaftaników nie lubiłam
![]() Ja nie cierpię prasować, a zwłąaszcza tych małych ubranek ![]() FrauGizela, pojechałaś z tymi słoikami ![]() Czekoladko, masz bardzo szczupłe nogi, nie widać po tobie tych kg, a miejscowo puchniesz czy po całosci, a moze ci się jednak wydaje?
#3643 |
Zakorzenienie
|
Fiorella dajesz mi nadzieje, ze przebrne przez prasowanie ciuszkow
![]() Ela my tez chcemy ten termometr ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3644 |
Wtajemniczenie
|
Fiorella ja z kaftanikow chyba tez rezygnuje. A co do reszty to na zmiane
![]() ![]() Kasia u nas dzis jeszcze slonko nas budzi ![]() Moje chlopaki jeszcze drzemia. Kurde Jasiek zaczal znowu przychodzic w nocy.... jeszcze mu o 3 w nocy probowalam wyperswadowac kakao. .. na szczescie sie udalo, uff ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Manieczka termometr to chyba najbardziej stresujacy zakup dla mnie. Bo jednak to nie 5 zl a mam stres czybedzie dzialal jak nalezy....
#3645 |
Zakorzenienie
|
Ela no tak jest
![]() ![]() ![]() Ja dzis wstawie kolejna (szosta) pralke ciuszkow. A gdzie tu do konca ![]() ![]() Co do ubranek to ja mam rozne. Najlepiej to chyba pajace albo body i spiochy lub body i polspiochy ![]() Kaftaniki mam tez, wiec pewno w syt.kryzysowych ubiore ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do szpitala ubranek brac nie musze bo ubieraja w szpitalne, ale czapeczke, skarpetki chyba wezme Cytat:
![]() szczuple nogi to ja mialam przed ciaza, teraz uda mi sie ocieraja ![]() no i odprawilam corcie placzaca ......ona caly czas mowi ze sie o mnie martwi, boi , nie wiem co jej w tej makowce siedzi ![]()
![]() |
#3647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj tez prawie nie spałam... ![]() Cytat:
![]() cięzką noc miałam, tysiąc myśli na minutę, do nocy przesuwaliśmy meble w pokoju, żeby dzisiaj zacząć mycie ścian...swoją drogą pytanie do malujących ostatnio czy myliście ściany mydłem??bo tak nam Pani w sklepie poradziła, żeby ścian już pomalowanych farbą nie gruntowac tylko zmyć mydłem malarskim... ![]() na 10 jadę do dentysty, potem do budowlanego jeszcze po folie malarską i szpachlę a potem wpadnę do ciuchlandu bo już chyba będą jesienno - zimowe rzeczy ![]() miłego dnia i trzymam kciuki za przedszkolaki i szkolniaki no i za wizytujące dzisiaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | ||
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
![]() w czwartek na szybciora mialam wizyte w szpitalu nastawiona tylko na pomiary.okazalo sie,ze moj synus jest nieco starszy.wg tego czego 3malam sie do tej pory i wg gina w dniu wizyty mial byc 30t0d a wg usg 31t4d i teraz mam bardziej wyrazniejszy obraz mojej sytuacji..prawie 2 tyg roznicy to jednak duzo ![]() ![]() ![]() ![]() ubranka mam juz wszystkie poprane,teraz tylko gory prasowania..zostaly tylko posciel,pieluchy i moje rzeczy do szpitala.. doczytalam ze mamy nowe mamy..witam serdecznie ![]() ![]() Super, że wizyta udana ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wg mnie najlepiej mieć po trochę wszystkiego, a pote, wyjdzie w praniu, co jest dla dziecka/ dla nas najwygodniejsze do zakładania itp. Ja dla dziecka do szpitala w osobnej torbie biorę tylko ubrania na wyjście i tyle, później mąż dowiezie. no jeszcze muszę się zorientować, czy w Tychach nie trzeba swoich ubranek.. Za mną kolejna ciężka noc, chodziłam do wc 5 razy! w tym 3 razy między godziną 21 a 24 ![]() ![]() ![]() Wy już pierzecie/ prasujecie ciuszki a ja jestem z tym wszystkim w czarnej d***e ... Po pierwsze czekam na wypłatę męża, żeby zrobić zamówienie na gemini i kupić łóżeczko. Po drugie mąż wcale się nie kwapi do malowania a mnie się już też wszystkiego odechciewa, bo ileż można o to prosić i przypominać, więc chyba stanie tylko na zmyciu plam i ich zamalowaniu ![]() Po 3 wszystkie ciuszki dla maleństwa daliśmy kuzynowi męża i tak czekam i czekam kiedy nas zaproszą z rewizytą i może nam dadzą z powrotem te ubranka, bo nie mam co prać i prasować... :/ i zastanawia mnie czy jeśli jakoś delikatnie sama wspomnę jego żonie, ze chciałabym mieć miesiąc wcześniej wszystko gotowe ( a zostały 2 miesiące do tp) czy to wypada? czy się nie obrazi? Wydaje mi się, że oni, szczególnie żona tego kuzyna nie są tacy ale kto wie... co myślicie? Acha i jeszcze jedno pytanie: czy miałyście styczność z kosmetykami Bobini tymi dla najmniejszych? Tanie są, Hipp jest fajny ale dość drogi Postaram się później wrzucić jakieś fotki do klubu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy jak wezmę body, pajaca, kombinezon, czapkę, skarpetki...???czy jeszcze jakąs bluze..?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
A ja nigdzie nie moge znalezc malej cieplej czapeczki na zime
Tez musze zadzwonic do mojego szpitala co trzeba zabrac itp. Wlasnie, dzwonicie czy jedziecie osobiscie spytac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez tak wstaje w nocy do kibelka a w dzien mala wciska mi nozki pod zebra ![]() ja bym zadzwonila do niej i powiedziala wprost ze poki jeszcze jest cieplo chcialabys uprac ciuszki i moze je podrzucic ja przygotuje na wyjscie body +polspiochy i na to sweterek , ciepla czapeczka i kombinezon a w razie gdyby bylo bardzo zimno jeszcze kocyk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Pozdrawiam, happywoman Edytowane przez happywoman Czas edycji: 2014-09-08 o 07:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
my tez malowalismy po 5 latach, umylam sciany sama woda mopem zeby z kurzu umyc poprostu
#3656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za podpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3659 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() właśnie tam dzwoniłam, można podjechać w dowolny dzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem po laserowej korekcie wzroku i wczoraj tak czytam na necie czy ma to jakies znaczenie do porodu sn i wyczytalam ze powinnam sobie zrobic badanie cisnienia dna oka i sprawdzic grubosc rogowki ;/ bo ja cos jest za wysokie i za cienkie to tylko cesarka, ponoc to sie tyczy ogolnie kobiet co maja minusowa wade wzroku... wysylal was gin na konsultacje do innych lekarzy typu : okulista ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.