Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 08:48   #3661
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
;/ tez mnie strasznie stresuje pojscie i zobaczenie co jak po co i na co ;/ a idziesz sama czy z TZ? bo ja bym chciala z chlopem a on jakos sie nie kwapi... wogole do wszystkiego podchodzi jakos tak na luzie.... a ja jak mysle o porodzie to potem mi sie nawet w nocy sni ze rodze ;p

ja jestem po laserowej korekcie wzroku i wczoraj tak czytam na necie czy ma to jakies znaczenie do porodu sn i wyczytalam ze powinnam sobie zrobic badanie cisnienia dna oka i sprawdzic grubosc rogowki ;/ bo ja cos jest za wysokie i za cienkie to tylko cesarka, ponoc to sie tyczy ogolnie kobiet co maja minusowa wade wzroku...
wysylal was gin na konsultacje do innych lekarzy typu : okulista ?
no ja z Tż, ale pewnie przede wszystkim z tego powodu, że mamy tam ok 20 km, a ja prawka nie mam ;P
ja to pewnie jak tam będę zapomnę języka w buzi i nie zapytam o coś ważnego....

co do wzroku, wiem że koleżanka miała wskazanie do cesarki, a ma sporą wadę wzroku, tylko nie wiem jaką...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 08:51   #3662
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
tak, tak.... zakupy po płaczliwym weekendzie są przyjemne
zakupu zawsze poprawią kobiecie humor

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
A co z kolei bierzecie do torby do szpitala dla dzieci do ubioru?
Ja mysle o czapeczce - dwie sztuki, skarpetki - 2,3 pary, niedrapki... i z reszta sie waham... body?
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja przygotuje na wyjscie body +polspiochy i na to sweterek , ciepla czapeczka i kombinezon a w razie gdyby bylo bardzo zimno jeszcze kocyk
ja zrobię jak czekoladka +skarpetki i niedrapki + czapeczkę cienką też do szpitala biorę..
tylko że ja jeszcze to wszystko muszę kupić.... aaaaa niech mi tylko wypłata wpłynie

Moje postanowienie to miesiąc po urodzeniu lub szybciej - zacząć pozbywać się celulitu z ud i tyłka i płaski brzuch !! będę ćwiczyć codziennie a z diety eliminuję wszystkie słodycze ! a od dziś zacznę robić jakieś bezpieczne ćwiczenia dla kobiet w ciąży..
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 08:52   #3663
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet ja ostatnio pytalam co z wada wzroku i porodem sn. Gin mi powiedziala, ze obecnie duza wada wzroku nie jest przeszkoda. Jedynie jak ktos ma jakies wady w budowie siatkowki czy czegos tam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 08:57   #3664
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
;/ tez mnie strasznie stresuje pojscie i zobaczenie co jak po co i na co ;/ a idziesz sama czy z TZ? bo ja bym chciala z chlopem a on jakos sie nie kwapi... wogole do wszystkiego podchodzi jakos tak na luzie.... a ja jak mysle o porodzie to potem mi sie nawet w nocy sni ze rodze ;p

ja jestem po laserowej korekcie wzroku i wczoraj tak czytam na necie czy ma to jakies znaczenie do porodu sn i wyczytalam ze powinnam sobie zrobic badanie cisnienia dna oka i sprawdzic grubosc rogowki ;/ bo ja cos jest za wysokie i za cienkie to tylko cesarka, ponoc to sie tyczy ogolnie kobiet co maja minusowa wade wzroku...
W karcie jest miejsce na konsultacje innych lekarzy. Jesli nosisz okulary powinien wysłać Cię do okulisty, od dentysty też powinna być informacja, pisałam o tym chyba w ubiegłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
zakupu zawsze poprawią kobiecie humor

ja zrobię jak czekoladka +skarpetki i niedrapki + czapeczkę cienką też do szpitala biorę..
tylko że ja jeszcze to wszystko muszę kupić.... aaaaa niech mi tylko wypłata wpłynie

Moje postanowienie to miesiąc po urodzeniu lub szybciej - zacząć pozbywać się celulitu z ud i tyłka i płaski brzuch !! będę ćwiczyć codziennie a z diety eliminuję wszystkie słodycze ! a od dziś zacznę robić jakieś bezpieczne ćwiczenia dla kobiet w ciąży..

Pewnie jak będziesz karmić piersią to i tak trzeba będzie wyeliminować słodycze ;-)

Ostatnie pięć minut i trzecie pobranie. Wyniki koło 18.

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 08:58   #3665
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
no ja z Tż, ale pewnie przede wszystkim z tego powodu, że mamy tam ok 20 km, a ja prawka nie mam ;P
ja to pewnie jak tam będę zapomnę języka w buzi i nie zapytam o coś ważnego....

co do wzroku, wiem że koleżanka miała wskazanie do cesarki, a ma sporą wadę wzroku, tylko nie wiem jaką...
Zapisz sobie ewentualne pytania na kartce i nie bedziesz musiala pamoetac o co pytac

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 09:00   #3666
manieczka1
Zakorzenienie

Frau a to nie jest tak, ze do tych innych lekarzy wysylaja jak chodzis do gina na nfz?
Mnie gin nigdzie nie wysylala, ani do okulisty ani do dentysty, moich kolezanek tez nie (chodzimy prywatnie), z kolei siostra jak na nfz chodzila to pamietam byla u dentysty na przegladzie

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-09-08, 09:00   #3667
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ooo ja tez sie dolaczam, mam taki cellulit na udach i posladkach ze masakra, ale to na szczescie ten wodny corcia nawet zauwazyla ostatnio ze mam dupke w dziurki
zamierzam juz zakupic jakies specyfiki do smarowania , mam gabke do masazu i pas sciagajacy na brzuch, poprzednik razem dosc szybko wrocilam do formy sprzed ciazy wiec teraz tez licze na cud

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 09:05   #3668
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Zapisz sobie ewentualne pytania na kartce i nie bedziesz musiala pamoetac o co pytac
mam zapisane już chyba od m-ca a mimo to się stresuje :P

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Zanet ja ostatnio pytalam co z wada wzroku i porodem sn. Gin mi powiedziala, ze obecnie duza wada wzroku nie jest przeszkoda. Jedynie jak ktos ma jakies wady w budowie siatkowki czy czegos tam

być może koleżanka miała jakieś większe problemy, nie wiem niestety, wiem że od początku ciąży mówiła już o CC.
Stary 2014-09-08, 09:07   #3669
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Co myslicie o nowej prowadzacej DDTvn?

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-08, 09:09   #3670
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dzis wg om zostało mi 50 dni...

Aż mi sie ręce spociły
Stary 2014-09-08, 09:10   #3671
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Też chciałam spytać No na pewno lepsza od Joli, jak dla mnie mega sympatyczna i fajna, podoba mi się, widać że zestresowana jednak

Dziewczyny, a o co będziecie pytać w szpitalu? Jutro zaczynam SR przy szpitalu właśnie i mam mętlik w głowie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 09:12   #3672
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:

ja do szpitala nie jadę ..tylko zadzwonię i się popytam co i jak i co brać -

ja miałąm udać sie do okulisty - miałam 2 razy operację oczu - (w wieku 4 i 18 lat) - podczas których były szyte mięśnie oka i szwy na oku zakładane (mam oczopląs i wadę 3 i 3,5) będę miała badania dna oka robione, ale w miarę jak najpóźniej - bo się krople podaje i wtedy tak na prawdę będzie decyzja..
z jednej strony była ingerencja w mięśnie oka... z drugiej strony było to 8 lat temu.. dodatkowo mam torbiel, którą mogli by mi usunąć zaraz po CC i nie musiałabym drugi raz do szpitala iść - laparoskopia,
okulistka mówiła żebym się zastanowiła z ginem -że powinnam mieć skrócony drugi okres porodu -ale ja nie chce próżnociągu, czy kleszczy... może mi wystawić wskazanie do CC, ale ja się skonsultuję jeszcze z innym okulistą i zadzwonię do szpitala gdzie mnie operowali i tam się skonsultuję ..co 3 opinie to nie jedna...ogólnie wolałam bym chyba rodzić sn z ZZO... ostatecznie zasugeruje się opinią lekarzy co mnie operowali... i wynikami badań oczu, które zrobię za jakiś miesiąc..

któraś kiedyś pisała, ze 11 listopada może być problem z anestezjologiem.... a ja chce ZZO...ale sobie tak myślę, a jak będą nagłe komplikacje i nagle będzie trzeba robić CC..to co w tedy... CC bez znieczulenia??... chyba anestezjolog zawsze musi być...

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-08 o 09:16
Stary 2014-09-08, 09:16   #3673
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość

Aż mi sie ręce spociły
niedawno studniowki a teraz wielkie odliczanie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Też chciałam spytać No na pewno lepsza od Joli, jak dla mnie mega sympatyczna i fajna, podoba mi się, widać że zestresowana jednak

Dziewczyny, a o co będziecie pytać w szpitalu? Jutro zaczynam SR przy szpitalu właśnie i mam mętlik w głowie...
wlasnie widac ze sie stresuje....a ona kiedys byla w tv? prowadzila jakis program czy cos?jakos jej twarzy nie kojarze

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-08, 09:16   #3674
manieczka1
Zakorzenienie

Lola o kuuuurczaki czas leci
Czekoladka powiem tak,jest ok. Kazda bedzie lepsza od Jolki ale Jola oczywiscie musiala zajrzec dzis do ddtvn

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-09-08, 09:18   #3675
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

któraś kiedyś pisała, ze 11 listopada może być problem z anestezjologiem.... a ja chce ZZO...ale sobie tak myślę, a jak będą nagłe komplikacje i nagle będzie trzeba robić CC..to co w tedy... CC bez znieczulenia??... chyba anestezjolog zawsze musi być...
też kiedyś się nad tym zastanawiałam, co w sytuacji jeśli w trakcie porodu stwierdzą, że jednak powinna być CC a nie będzie anestezjologa w tym momencie... lub nie było wcześniej konsultacji (no to akurat mniejszy problem)...co wtedy ??

napisałaś, że powinnaś mieć skrócony II etap porodu, a z tego co słyszałam z ZZO niestety poród może (ale nie musi) trwać dłużej....tego się też boję...
Stary 2014-09-08, 09:18   #3676
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Lola o kuuuurczaki czas leci
Czekoladka powiem tak,jest ok. Kazda bedzie lepsza od Jolki ale Jola oczywiscie musiala zajrzec dzis do ddtvn

przy okazji promowala swoj nowy program

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-08, 09:19   #3677
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
niedawno studniowki a teraz wielkie odliczanie
ja nawet nie odliczam dni, tylko kolejne tygodnie jakoś tak mi lepiej
Stary 2014-09-08, 09:21   #3678
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
też kiedyś się nad tym zastanawiałam, co w sytuacji jeśli w trakcie porodu stwierdzą, że jednak powinna być CC a nie będzie anestezjologa w tym momencie... lub nie było wcześniej konsultacji (no to akurat mniejszy problem)...co wtedy ??

napisałaś, że powinnaś mieć skrócony II etap porodu, a z tego co słyszałam z ZZO niestety poród może (ale nie musi) trwać dłużej....tego się też boję...
musi byc anestezjolog bo przeciez nigdy nie wiadomo jak akcja sie potoczy, tyle jest przypadkow ze nagle decyduja o cc a czekac nie mozna

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-08, 09:21   #3679
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
ela mi już ten termometr przyszedł, też kupiłam za namową dziewczyn tu, i powiem Ci, że naprawdę jest fajny Wydaje się też mierzyć wiarygodnie
to cieszę się ale i tak pewna będę, że dobrze zrobiłam jak sama sprawdzę boję się, że nie będę umiała użyć jak trzeba choć to głupie

Cytat:
całkiem fajna i chyba wiekowo do siebie pasują z tym kolesiem, bo Jola to już do lamusa chyba
w ogóle włączam rano, a tam Jola w tv, mówię NIE, nie dała się wykurzyć czy jak

Cytat:

Aż mi sie ręce spociły
uuuułaaa.....

ja tak myślę, że jak pójdę do gina na koniec wrześnie to zostanie już tylko 1,5msc....... ssssstrresssssss
Stary 2014-09-08, 09:22   #3680
Indra83
Wtajemniczenie

Anetka, na nagłe przypadki anestezjolog jest zawsze, one mają pierwszeństwo

Mnie też nikt nie wysyłał do dentysty albo okulisty, mam minusy ale tylko-2,0. To właśnie o stan siatkówki chodzi, a nie wielkość wady.

U mnie coś się chmurzy
Stary 2014-09-08, 09:23   #3681
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

pierwsze porody to i tak długo trwają na ogół.... wolałabym spokojnie przetrwać te kilka godzin niż wyć z bólu... niestety ostatnio nie miałam zzo.... teraz bardzo bym chciała, jak tylko będzie możliwość biorę.... modlę się, żeby mozliwość była....
Stary 2014-09-08, 09:24   #3682
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim zaczniesz ćwiczyć skonsultuj się z lekarzem. Za wcześnie biorąc się za takie rzeczy po porodzie można sobie zrobić krzywdę.

My malując teraz pokój małej myliśmy mydłem malarskim a potem poszedł grunt. tak nam poradził facet w markecie budowlanym. Reszta mieszkania była gruntowana ale już bez mydła (bo tak orzekli fachowcy którzy malowali). Tylko u nas te ściany były niemalowane nie wiemy od ilu lat i nie wiedzieliśmy czym wcześniej były malowane.

Szpital gdzie planuję rodzić każe zabrać dla dziecka:
 5 pieluch tetrowych
 1 paczka pieluszek jednorazowych
 10 opakowań gazików jałowych 5x5 cm
 1 kocyk lub rożek
 3 koszulki
 3 pary śpiochów lub pajacyków
 3 czapeczki
 3 pary skarpetek
 2 ręczniki frotte
 chusteczki nawilżające
 krem pielęgnacyjny na pośladki
Plus dodatkowo ubranko na wyjście ojciec ma przynieść przed wypisem.

Ja się witam w skończonym 30 tc zrobiło się poważnie

Tż zamówił właśnie łóżeczko. O takie w kolorze białym http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-z...570831699.html

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 09:26   #3683
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Sprawdzilam sobie usg miedzy 8-11 tc i wtedy moja corcia byla o 1 tydz. do przodu , teraz jest o 2 tyg. starsza. Z tego co pisza to najbardziej wiarygodne sa wymiary wlasnie 1 trym.
wiec nie nastawiam sie ze urodze szybciej...

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 09:29   #3684
Indra83
Wtajemniczenie

Właśnie, potem już dzieci rosną w swoim tempie, jedno będzie miało 2,5 a drugie 4,0 kg i urodzone w terminie, więc nie wiem czy ma sens przesuwanie w kółko terminu. Ten z pierwszego usg koło 11tc jest jednak najbardziej prawdopodobny.
Stary 2014-09-08, 09:30   #3685
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Frau a to nie jest tak, ze do tych innych lekarzy wysylaja jak chodzis do gina na nfz?
Mnie gin nigdzie nie wysylala, ani do okulisty ani do dentysty, moich kolezanek tez nie (chodzimy prywatnie), z kolei siostra jak na nfz chodzila to pamietam byla u dentysty na przegladzie

Wydaje mi się, że to bez znaczenia jak się chodzi do gina. Ja chodziłam do 2 (na nfz i prywatnie) i żaden mnie nigdzie nie wysyłał. Sama poszłam do dentysty i teraz znowu planuję się wybrać. Inna rzecz, że dentysta nic mi do karty ciąży nie wpisywał. Podobnie jak endo choć chodzę w ciąży i biorę leki. Jedynie gin sobie to zanotował na karcie ciąży.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 09:30   #3686
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
ooo ja tez sie dolaczam, mam taki cellulit na udach i posladkach ze masakra, ale to na szczescie ten wodny corcia nawet zauwazyla ostatnio ze mam dupke w dziurki
zamierzam juz zakupic jakies specyfiki do smarowania , mam gabke do masazu i pas sciagajacy na brzuch, poprzednik razem dosc szybko wrocilam do formy sprzed ciazy wiec teraz tez licze na cud
dzieci są szczere aż do bólu..
dziś zaopatrzę się w zestaw ćwiczeń i muzykę do tego, żeby brak neta nie był pretekstem... zresztą potem czasu nie będzie i będę robić "szóstkę weidera" - jak ćwiczyłam wcześniej to maż mówił że ja ćwiczę ale "oszustkę weidera" zastanawiałam się też nad jogą i codziennie spacer do sklepu (2 km w dwie strony piechotą po świeże jedzonko na obiad)... wszystko na raz to pewnie nie da rady przy noworodku, będziemy niewyspane, ale te 30 minut dziennie...daje rezultaty... poza tym z neimowlakiem można też fajnie ćwiczyć
Stary 2014-09-08, 09:37   #3687
Indra83
Wtajemniczenie

Co do ćwiczeń, to trzeba chyba poczekać na koniec pologu i zwyczajnie czuć się dobrze. Miesiąc to minimum, może i dłużej. Ja planuję koło lutego pójść na pierwszy aerobic.
Poza tym zależy też jakie będzie dziecko, przy nieprzespanych nocach i marudnym dziecku może już tych chęci zabraknąć

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Ja chodziłam z synem na długie spacery, po 2-3h, spał sporo, miałam sporo czasu dla siebie, za to jak zaczęło się zabkowanie, to jak zombie, masakra, a teraz jeszcze drugie dziecko, to staram się realnie oceniać swoje możliwości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 09:39   #3688
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Miła, ma fajny głos, ale jeszcze wydaje mi się trochę bez wyrazu, tzn.mdła, pewnie stresował ją pierwszy występ w śniadaniowej tv

Cytat:

Aż mi sie ręce spociły
50 dni.. strach!

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 09:40   #3689
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

Aż mi sie ręce spociły
U mnie zostało 52 dni
Nawet w weekend pojechałam do rossmanna po kosmatyki do szpitala i na dniach mam zamiar torbę spakować.

Ja DDTVN przespałam, bo wstałam z mężem przed 7, ale jak wyszedł do pracy to mi się oczka zamknęły i nie widziałam nowej. Źle mi się śpi w nocy, a potem mam całe łóżko dla siebie i odsypiam.

Ja nie wiem co mam zrobić z łóżeczkiem, bo mamy jakieś stare i wystarczy wyszlifować i pomalować i kupić materacyk, czy kupić nowe?

Ja kupiłam ostatnio w Auchanie takie małe rękawiczki z polarku
Kombinezon chyba kupię jak młody się urodzi to w rozmiar trafię przynajmniej, a na wyjście mam taki misiowy za 2 zł z sh.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 09:41   #3690
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Zanim zaczniesz ćwiczyć skonsultuj się z lekarzem. Za wcześnie biorąc się za takie rzeczy po porodzie można sobie zrobić krzywdę.

Szpital gdzie planuję rodzić każe zabrać dla dziecka:
 5 pieluch tetrowych
 1 paczka pieluszek jednorazowych
 10 opakowań gazików jałowych 5x5 cm
 1 kocyk lub rożek
 3 koszulki
 3 pary śpiochów lub pajacyków
 3 czapeczki
 3 pary skarpetek
 2 ręczniki frotte
 chusteczki nawilżające
 krem pielęgnacyjny na pośladki
Plus dodatkowo ubranko na wyjście ojciec ma przynieść przed wypisem.
Oczywiście że z lekarzem się będę konsultować... jak będę miała CC to nie zrobię szóstki weidera przez pół roku co najmniej.. więc wszystko rozsądnie .. przeciwskazań teraz nie mam potem nie wiem...
No właśnie każdy szpital ma inne wymagania..ja np pieluch nei muszę brać... wiec warto pytać szpital o te rzeczy ...

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to bez znaczenia jak się chodzi do gina. Ja chodziłam do 2 (na nfz i prywatnie) i żaden mnie nigdzie nie wysyłał. Sama poszłam do dentysty i teraz znowu planuję się wybrać. Inna rzecz, że dentysta nic mi do karty ciąży nie wpisywał. Podobnie jak endo choć chodzę w ciąży i biorę leki. Jedynie gin sobie to zanotował na karcie ciąży.
Ja też chodzę prywatnie i na nfz... ten prywatny mnie wysłał... u dentysty też raz już byłam... i w mojej karcie ciąży nie mam wpisów...ale w tej karcie co zostaje w placówce..to jest notka..

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-08 o 09:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości