|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
ja to pewnie jak tam będę zapomnę języka w buzi i nie zapytam o coś ważnego.... co do wzroku, wiem że koleżanka miała wskazanie do cesarki, a ma sporą wadę wzroku, tylko nie wiem jaką... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | ||
Rozeznanie
|
zakupu zawsze poprawią kobiecie humor
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tylko że ja jeszcze to wszystko muszę kupić.... aaaaa niech mi tylko wypłata wpłynie ![]() Moje postanowienie to miesiąc po urodzeniu lub szybciej - zacząć pozbywać się celulitu z ud i tyłka i płaski brzuch !! będę ćwiczyć codziennie a z diety eliminuję wszystkie słodycze ! a od dziś zacznę robić jakieś bezpieczne ćwiczenia dla kobiet w ciąży.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
Zanet ja ostatnio pytalam co z wada wzroku i porodem sn. Gin mi powiedziala, ze obecnie duza wada wzroku nie jest przeszkoda. Jedynie jak ktos ma jakies wady w budowie siatkowki czy czegos tam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3664 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie jak będziesz karmić piersią to i tak trzeba będzie wyeliminować słodycze ;-) Ostatnie pięć minut i trzecie pobranie. Wyniki koło 18. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
Frau a to nie jest tak, ze do tych innych lekarzy wysylaja jak chodzis do gina na nfz?
![]() Mnie gin nigdzie nie wysylala, ani do okulisty ani do dentysty, moich kolezanek tez nie (chodzimy prywatnie), z kolei siostra jak na nfz chodzila to pamietam byla u dentysty na przegladzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zamierzam juz zakupic jakies specyfiki do smarowania , mam gabke do masazu i pas sciagajacy na brzuch, poprzednik razem dosc szybko wrocilam do formy sprzed ciazy wiec teraz tez licze na cud ![]()
![]() |
#3668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- być może koleżanka miała jakieś większe problemy, nie wiem niestety, wiem że od początku ciąży mówiła już o CC. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
Co myslicie o nowej prowadzacej DDTvn?
#3670 |
Wtajemniczenie
|
Dzis wg om zostało mi 50 dni...
![]() Aż mi sie ręce spociły ![]()
#3671 |
Zadomowienie
|
Też chciałam spytać
![]() ![]() Dziewczyny, a o co będziecie pytać w szpitalu? Jutro zaczynam SR przy szpitalu właśnie i mam mętlik w głowie...
#3672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałąm udać sie do okulisty - miałam 2 razy operację oczu - (w wieku 4 i 18 lat) - podczas których były szyte mięśnie oka i szwy na oku zakładane (mam oczopląs i wadę 3 i 3,5) będę miała badania dna oka robione, ale w miarę jak najpóźniej - bo się krople podaje i wtedy tak na prawdę będzie decyzja.. z jednej strony była ingerencja w mięśnie oka... z drugiej strony było to 8 lat temu.. dodatkowo mam torbiel, którą mogli by mi usunąć zaraz po CC i nie musiałabym drugi raz do szpitala iść - laparoskopia, okulistka mówiła żebym się zastanowiła z ginem -że powinnam mieć skrócony drugi okres porodu -ale ja nie chce próżnociągu, czy kleszczy... może mi wystawić wskazanie do CC, ale ja się skonsultuję jeszcze z innym okulistą i zadzwonię do szpitala gdzie mnie operowali i tam się skonsultuję ..co 3 opinie to nie jedna...ogólnie wolałam bym chyba rodzić sn z ZZO... ostatecznie zasugeruje się opinią lekarzy co mnie operowali... i wynikami badań oczu, które zrobię za jakiś miesiąc.. któraś kiedyś pisała, ze 11 listopada może być problem z anestezjologiem.... a ja chce ZZO...ale sobie tak myślę, a jak będą nagłe komplikacje i nagle będzie trzeba robić CC..to co w tedy... CC bez znieczulenia??... chyba anestezjolog zawsze musi być... Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-08 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
niedawno studniowki a teraz wielkie odliczanie
![]() wlasnie widac ze sie stresuje....a ona kiedys byla w tv? prowadzila jakis program czy cos?jakos jej twarzy nie kojarze
#3674 |
Zakorzenienie
|
Lola o kuuuurczaki
![]() ![]() Czekoladka powiem tak,jest ok. Kazda bedzie lepsza od Jolki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałaś, że powinnaś mieć skrócony II etap porodu, a z tego co słyszałam z ZZO niestety poród może (ale nie musi) trwać dłużej....tego się też boję... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() całkiem fajna ![]() ![]() w ogóle włączam rano, a tam Jola w tv, mówię NIE, nie dała się wykurzyć czy jak ![]() uuuułaaa..... ja tak myślę, że jak pójdę do gina na koniec wrześnie to zostanie już tylko 1,5msc....... ssssstrresssssss
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Wtajemniczenie
|
Anetka, na nagłe przypadki anestezjolog jest zawsze, one mają pierwszeństwo
![]() Mnie też nikt nie wysyłał do dentysty albo okulisty, mam minusy ale tylko-2,0. To właśnie o stan siatkówki chodzi, a nie wielkość wady. U mnie coś się chmurzy ![]()
#3681 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My malując teraz pokój małej myliśmy mydłem malarskim a potem poszedł grunt. tak nam poradził facet w markecie budowlanym. Reszta mieszkania była gruntowana ale już bez mydła (bo tak orzekli fachowcy którzy malowali). Tylko u nas te ściany były niemalowane nie wiemy od ilu lat i nie wiedzieliśmy czym wcześniej były malowane. Szpital gdzie planuję rodzić każe zabrać dla dziecka: 5 pieluch tetrowych 1 paczka pieluszek jednorazowych 10 opakowań gazików jałowych 5x5 cm 1 kocyk lub rożek 3 koszulki 3 pary śpiochów lub pajacyków 3 czapeczki 3 pary skarpetek 2 ręczniki frotte chusteczki nawilżające krem pielęgnacyjny na pośladki Plus dodatkowo ubranko na wyjście ojciec ma przynieść przed wypisem. Ja się witam w skończonym 30 tc ![]() Tż zamówił właśnie łóżeczko. O takie w kolorze białym http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-z...570831699.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Zakorzenienie
|
Sprawdzilam sobie usg miedzy 8-11 tc i wtedy moja corcia byla o 1 tydz. do przodu , teraz jest o 2 tyg. starsza. Z tego co pisza to najbardziej wiarygodne sa wymiary wlasnie 1 trym.
wiec nie nastawiam sie ze urodze szybciej...
![]() |
#3684 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie, potem już dzieci rosną w swoim tempie, jedno będzie miało 2,5 a drugie 4,0 kg i urodzone w terminie, więc nie wiem czy ma sens przesuwanie w kółko terminu. Ten z pierwszego usg koło 11tc jest jednak najbardziej prawdopodobny.
#3685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś zaopatrzę się w zestaw ćwiczeń i muzykę do tego, żeby brak neta nie był pretekstem... zresztą potem czasu nie będzie i będę robić "szóstkę weidera" - jak ćwiczyłam wcześniej to maż mówił że ja ćwiczę ale "oszustkę weidera" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Wtajemniczenie
|
Co do ćwiczeń, to trzeba chyba poczekać na koniec pologu i zwyczajnie czuć się dobrze. Miesiąc to minimum, może i dłużej. Ja planuję koło lutego pójść na pierwszy aerobic.
Poza tym zależy też jakie będzie dziecko, przy nieprzespanych nocach i marudnym dziecku może już tych chęci zabraknąć ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ja chodziłam z synem na długie spacery, po 2-3h, spał sporo, miałam sporo czasu dla siebie, za to jak zaczęło się zabkowanie, to jak zombie, masakra, a teraz jeszcze drugie dziecko, to staram się realnie oceniać swoje możliwości ![]()
![]() |
#3688 |
Raczkowanie
|
Miła, ma fajny głos, ale jeszcze wydaje mi się trochę bez wyrazu, tzn.mdła, pewnie stresował ją pierwszy występ w śniadaniowej tv
![]() 50 dni.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zadomowienie
|
U mnie zostało 52 dni
![]() Nawet w weekend pojechałam do rossmanna po kosmatyki do szpitala i na dniach mam zamiar torbę spakować. Ja DDTVN przespałam, bo wstałam z mężem przed 7, ale jak wyszedł do pracy to mi się oczka zamknęły i nie widziałam nowej. Źle mi się śpi w nocy, a potem mam całe łóżko dla siebie i odsypiam. Ja nie wiem co mam zrobić z łóżeczkiem, bo mamy jakieś stare i wystarczy wyszlifować i pomalować i kupić materacyk, czy kupić nowe? Ja kupiłam ostatnio w Auchanie takie małe rękawiczki z polarku ![]() Kombinezon chyba kupię jak młody się urodzi to w rozmiar trafię przynajmniej, a na wyjście mam taki misiowy za 2 zł z sh.
#3690 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No właśnie każdy szpital ma inne wymagania..ja np pieluch nei muszę brać... wiec warto pytać szpital o te rzeczy ... Cytat:
Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-08 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.