![]() |
#4321 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 27
Cytat:
![]() Edytowane przez 201805091331 Czas edycji: 2014-09-08 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze kiedyś jak kokardki się dawało gosciom to druhną z młodą ewentualnie z siostrami itp. a tu nic .No ale każdy robi jak chce. Ja sowich gosci na pewno nie zostawie pod moim domem żeby nie powiedzieć ani dzien dobry chociaż. to juz nawet nie tradycja a kultura i wychowanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Wtajemniczenie
|
zawsze jak byłam na weselu każdy witał się inwidualnie nie jednogłośnie
#4325 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do powitania no kurcze nie wiem...nie spotkałam się z jakimś wielkim powitaniem.. z resztą wcześniej już są życzenia a zabawę otwiera orkiestra i pierwszy taniec. Młodzi i Rodzic i tak cały czas mają kontakt z każdym Gościem. Wiadomo, że można do mikrofonu powiedzieć "Fajnie, że przyszliście, bardzo to dla nas ważne" itd itp ale osobiście się z tym nie spotkałam. Życzenia są dla mnie powitaniem z każdym z osobna już - później zespół/dj otwiera zabawę a para pierwszym tańcem... ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
wgl to oni zaprosili nas na to wesele bo wypada, a my tak samo na nie poszlismy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Vivienne mi swego czasu Atomowka poleciła na chrzest bratanka taki fajny chodzik pieska z Fisher price, ze jak dziecko raczkuje to moze to popychać, jak zaczyna wstawac to moze sie od tego podeprzeć, a potem z tym chodzic itp., ogolnie bratowa była zadowolona z prezentu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- O taki piesek chodzik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
za to rzucali cukierkami wiec na jedno plus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w okolicy w ogóle nie ma czegoś takiego, że goście zjeżdżają się do domu panny młodej. Tylko mieszkańcy domu, świadkowie no i rodzice. Goście od razu jadą do kościoła, tam ślub, pod salę, młodzi witani chlebem i solą + wódka i woda w kieliszku, potem życzenia na sali, obiad, pierwszy taniec i zabawa. No i żadnych kokardek, ostatni raz to było u moich rodziów na weselu, 24 lata temu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
dziś jeszcze spać mi się chce bo od ciotki wczoraj wrócilismy ok 23. pfff....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Konto usunięte
|
Moja relacja z wesela....
Po kolei - ślub - bardzo ładnie, ksiądz powiedział fajne kazanie - naprawdę spoko. Młodzi wchodzili razem. Wesele - stoliki ponumerowane, więc każdy miał swoje miejsce. Ale dało się odczuć echa poprzednich wesel w rodzinie - jak ktoś nie wiedział, że są numerowane to biegli jak powaleni zająć miejsce ![]() Młodzi stłukli talerz od chleba na powitaniu ![]() Pierwszy taniec mnie ominął bo odwoziliśmy samochód, ale ponoć nie za dużo straciłam - był miks, echa głoszą, że PM-ka wiedziała co robić, a PM tak sobie. Jedzenie - przeeeeeeeeeepyszne. Tam gotowała kucharka i naprawdę szacun - wszystko piękine podane, przepyszne. 1 danie - rosół+mięsa 2 danie - mięsna zapiekanka + ziemniaczki 3 danie - barszcz z krokietem 4 danie - prosię pieczone 5 danie - jakaś roladka z frytkami 6 danie - kwaśnica i coś - nie mam pojęcia co bo już mnie nie było. Ciasta takie sobie, ale tort akurat pychota. Zabawa, tańce - grał mój zespół. Utwierdziłam się, że to dobra decyzja. Niektóre piosenki tak super zagrali, że nawet się nie spodziewałam. Pogadaliśmy z nimi jeszcze. Dostali co prawda minusa jednego... no ale u mnie nad nimi zapanuje mama ![]() No i z tego co wiem zaproszenia były bez dzieci, bo wesele dwu dniowe. I wtedy w pierwszy dzień przychodzi się bez, a w drugi już z dziećmi, bo wtedy są dla nich atrakcje... Ale parę par nie zrozumiało ![]() ![]() Wygląd pary młodej. PM-ka - sukienka princeska, gorset ozdobiony czymś błyszczącym. Ale w sumie ładna (miała chyba najładniejszą suknię ze wszystkich z rodziny), ale... ktoś jej zrobił wielką krzywdę - albo źle związali gorset, albo źle uszyli. Dekolt wyglądał tragicznie, na bokach zrobiły się wałki... Przykre, ale w drugi dzień PMka wglądała dużo lepiej. Pan młody - garniak, koszula, mucha - ładnie wyglądał. Prezenty - z tego co widziałam to większość jednak koperty dawała. Dekoracja kościoła - wzdłuż przejścia były świeczki i przez ostatnie wasze filmiki miałam wizję zajarania się kiecki ![]() Wódka - bols platinum, ale podobna kupiona zaraz jak tylko weszła, wszyscy baaaardzo chwalili ![]() ![]() Na zabawy się nie załapałam, bo wszystkie zabawy są w drugi dzień - więc jedynie z bratankiem kaczuchy tańczyłam, a potem nie wiem co było. No i brakowało jeszcze, żeby młodzi przyszli do każdego stolika, pogadali, napili się... Dlatego u mnie to punkt obowiązkowy... No i np. podpity wujek, gdzie zespół zaprasza na ciepłe danie, kuchnia ledwo wychodzi z daniem, a on drze ryja: "orkiestra ch...owa, nic nie grają, długie przerwy", a oni co dopiero zeszli a nawet nikt jeszcze nie zaczął jeść ![]() Chyba go gdzieś na końcu sali usadzę ![]() Natomiast najlepsza "atrakcja".... Zespół poprosił Pana Młodego na środek, usadzili go na krześle i powiedzieli że będzie niespodzianka... No i najpierw okazało się, że płyta się zacina - coś źle to nagrały te laski od niespodzianki... W końcu po bojach puścili muzykę z laptopa od foto czy kamery, ale jakość taka, że mi by było wstyd coś takiego puścić.... Ale leci muzyka - czy.t zlepek piosenek disco polo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. mój tato jest chrzestnym młodego. błogosławieństwa i te sprawy. 2. nie znalismy drogi do młodej xD od młodego do młodej jechalismy jaką godzine ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Konto usunięte
|
Aaaa no i mój TŻ powiedział - "jak się nie będę uśmiechał na ślubie to mi j****ij"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Wtajemniczenie
|
wedłóg mnie ten pomysł z kokardkami jest głupi tez nie wiem po co to jest może niekażdy ma ochote to nosić to z tym jest tak jak by kogoś oznaczali , nie w moim stylu
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
istapp
Chyba najgłupsza atrakcja w całym wszechświecie ![]() Edytowane przez seductivee Czas edycji: 2014-09-08 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Istapp a co to za minus zespołu?
![]() A ja z ostatniego mam nieco inne spostrzeżenia odnośnie młodych przy stolikach gości ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4339 |
Wtajemniczenie
|
niby zostało tylko kilka mies a tak mi się dłuży wszystko praktycznie załatwione a jeszcze tyle czekania -_-
#4340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;48047846]Aaaa no i mój TŻ powiedział - "jak się nie będę uśmiechał na ślubie to mi j****ij"
![]() ![]() O i na to tez mocno zwróciłam uwage na ostatnim weselu, oboje PM musza o tym pamietac, zeby sie uśmiechać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie w domu na błogosławieństwie będą moi rodzice, chrzestni i być może babcie. U mojego TŻ będą jego rodzice i pewnie chrzestni ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
aa właśnie zapomniałam o oczepinach !
tragiczne ![]() ![]() 1. wrzucanie welonu. 2.rzucane muchy. 3. nowa PMka dobierała zespoł Nowy Pm też i kto lepiej zaś[piewa to co nowa Pm chce wygrał młody. 4. kareta 5. test zgodnosci 6. krzesełka nie pamiętam co jeszcze. ogólnie trwało to ok godziny albo i dłuzej. wcale mi się to nie podobało było nudne w tym czasie juz zasypiałam na ramieniu Tż przy stole xD nie chce takich długich i glupich oczepin ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- u mnie na błogosławieństwie tez tylko rodzice i chrzestni. goscie jak będą chcieli to stoja pod domem. bo ich nie wygonie. Ale nie w domu do domu nikt się nie pcha. |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie lubię oczepin, dlatego u mnie będą krótko zwięźle i na temat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;48047803]Moja relacja z wesela....
Po kolei - ślub - bardzo ładnie, ksiądz powiedział fajne kazanie - naprawdę spoko. Młodzi wchodzili razem. Wesele - stoliki ponumerowane, więc każdy miał swoje miejsce. Ale dało się odczuć echa poprzednich wesel w rodzinie - jak ktoś nie wiedział, że są numerowane to biegli jak powaleni zająć miejsce ![]() Młodzi stłukli talerz od chleba na powitaniu ![]() Pierwszy taniec mnie ominął bo odwoziliśmy samochód, ale ponoć nie za dużo straciłam - był miks, echa głoszą, że PM-ka wiedziała co robić, a PM tak sobie. Jedzenie - przeeeeeeeeeepyszne. Tam gotowała kucharka i naprawdę szacun - wszystko piękine podane, przepyszne. 1 danie - rosół+mięsa 2 danie - mięsna zapiekanka + ziemniaczki 3 danie - barszcz z krokietem 4 danie - prosię pieczone 5 danie - jakaś roladka z frytkami 6 danie - kwaśnica i coś - nie mam pojęcia co bo już mnie nie było. Ciasta takie sobie, ale tort akurat pychota. Zabawa, tańce - grał mój zespół. Utwierdziłam się, że to dobra decyzja. Niektóre piosenki tak super zagrali, że nawet się nie spodziewałam. Pogadaliśmy z nimi jeszcze. Dostali co prawda minusa jednego... no ale u mnie nad nimi zapanuje mama ![]() No i z tego co wiem zaproszenia były bez dzieci, bo wesele dwu dniowe. I wtedy w pierwszy dzień przychodzi się bez, a w drugi już z dziećmi, bo wtedy są dla nich atrakcje... Ale parę par nie zrozumiało ![]() ![]() Wygląd pary młodej. PM-ka - sukienka princeska, gorset ozdobiony czymś błyszczącym. Ale w sumie ładna (miała chyba najładniejszą suknię ze wszystkich z rodziny), ale... ktoś jej zrobił wielką krzywdę - albo źle związali gorset, albo źle uszyli. Dekolt wyglądał tragicznie, na bokach zrobiły się wałki... Przykre, ale w drugi dzień PMka wglądała dużo lepiej. Pan młody - garniak, koszula, mucha - ładnie wyglądał. Prezenty - z tego co widziałam to większość jednak koperty dawała. Dekoracja kościoła - wzdłuż przejścia były świeczki i przez ostatnie wasze filmiki miałam wizję zajarania się kiecki ![]() Wódka - bols platinum, ale podobna kupiona zaraz jak tylko weszła, wszyscy baaaardzo chwalili ![]() ![]() Na zabawy się nie załapałam, bo wszystkie zabawy są w drugi dzień - więc jedynie z bratankiem kaczuchy tańczyłam, a potem nie wiem co było. No i brakowało jeszcze, żeby młodzi przyszli do każdego stolika, pogadali, napili się... Dlatego u mnie to punkt obowiązkowy... No i np. podpity wujek, gdzie zespół zaprasza na ciepłe danie, kuchnia ledwo wychodzi z daniem, a on drze ryja: "orkiestra ch...owa, nic nie grają, długie przerwy", a oni co dopiero zeszli a nawet nikt jeszcze nie zaczął jeść ![]() Chyba go gdzieś na końcu sali usadzę ![]() Natomiast najlepsza "atrakcja".... Zespół poprosił Pana Młodego na środek, usadzili go na krześle i powiedzieli że będzie niespodzianka... No i najpierw okazało się, że płyta się zacina - coś źle to nagrały te laski od niespodzianki... W końcu po bojach puścili muzykę z laptopa od foto czy kamery, ale jakość taka, że mi by było wstyd coś takiego puścić.... Ale leci muzyka - czy.t zlepek piosenek disco polo ![]() yyy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aga99792;48048059]aa właśnie zapomniałam o oczepinach !
tragiczne ![]() ![]() 1. wrzucanie welonu. 2.rzucane muchy. 3. nowa PMka dobierała zespoł Nowy Pm też i kto lepiej zaś[piewa to co nowa Pm chce wygrał młody. 4. kareta 5. test zgodnosci 6. krzesełka nie pamiętam co jeszcze. ogólnie trwało to ok godziny albo i dłuzej. wcale mi się to nie podobało było nudne w tym czasie juz zasypiałam na ramieniu Tż przy stole xD nie chce takich długich i glupich oczepin dokładnie raz byłam na weselu co też tak to długo trwało a zabawy były nudne i no jednym słowem starocie ludzie wogóle się nie śmiali dokładnie co za dużo to niezdrowo ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- u
"Wolę jedno życie z Tobą, niż samotność przez wszystkie ery tego świata" Adrian 13.05.2013 r ![]() ![]() Edytowane przez duchaa123 Czas edycji: 2014-09-08 o 10:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Wtajemniczenie
|
Eh, dziewczyny! Własnie zobaczyłam, że już są PM 2018, straaasznie szybko jak dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
a no i jeszcze zbieranie na wózek. to też bardzo długo trwało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.