Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-09, 15:06   #571
frigiditas
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Tiara, Hania bardzo dziękuję za info!

U braci Janusz cena tortu ok. 29 zł za kg, zamówic trzeba ok. 10 dkg na osobę, w tej cenie jest dowóz o dowolnej porze dnia i nocy na terenie Kielc,dekoracja tortu i sztuczne ognie, poza Kielcami nie wiem, wzór tortu wybiera się z katalogu, jest tych wzorów dużo, możlwe są dekoracje żywymi kwiatami-wtedy kwiaty trzeba zawieżć im dzień wcześniej. Bardzo profesjonalne podejście mają moim zdaniem.

Edytowane przez frigiditas
Czas edycji: 2007-07-09 o 15:30
frigiditas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 17:49   #572
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izabella_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was była może na weselu w Hotelu Eliot w morawicy. Planuje tam wesele na przyszły rok. Proszę o opinie Pozdrawiam

Ja w Morawicy byłam w jakimś młynie. To to samo może??
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 18:22   #573
kingunia21
Przyczajenie

Witam Was
Mam takie pytanko:
Gdzie w Kielcach a dokładnie na jakich UL. są sklepy bądź hurtownie artykułów do pazurków
Pozdrawiam pa pa
kingunia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 07:05   #574
izabella_83
Przyczajenie

Agniesiu faktycznie w Morawicy jest młyn w którym są organizowane wesela, ale to nie to... Chociaż tam też jest bardzo ładnie
izabella_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 13:42   #575
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez frigiditas Pokaż wiadomość
Tiara, Hania bardzo dziękuję za info!

U braci Janusz cena tortu ok. 29 zł za kg, zamówic trzeba ok. 10 dkg na osobę, w tej cenie jest dowóz o dowolnej porze dnia i nocy na terenie Kielc,dekoracja tortu i sztuczne ognie, poza Kielcami nie wiem, wzór tortu wybiera się z katalogu, jest tych wzorów dużo, możlwe są dekoracje żywymi kwiatami-wtedy kwiaty trzeba zawieżć im dzień wcześniej. Bardzo profesjonalne podejście mają moim zdaniem.
Dziękuję bardzo za informacje. Oczywiście jak tylko będę miała okazję to wybiorę się tam, chociażby po to by zobaczyć ten katalog, oraz zapytać o dostawę poza Kielce.
W jakiej części Kielc jest ta cukiernia?
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 08:32   #576
DrGandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za informacje. Oczywiście jak tylko będę miała okazję to wybiorę się tam, chociażby po to by zobaczyć ten katalog, oraz zapytać o dostawę poza Kielce.
W jakiej części Kielc jest ta cukiernia?
Na KSM -ie, dokładnie to na Bohaterów Warszawy (zobacz na mapie będzie Ci łatwiej, skoro nie orientujesz się w Kielcach). Co do dowozu tortu to zalezy chyba gdzie masz, my mieliśmy w Sosnowym Dworku czyli za Kielcami i przywieźli bez problemu.
Stary 2007-07-12, 15:38   #577
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DrGandzia Pokaż wiadomość
Na KSM -ie, dokładnie to na Bohaterów Warszawy (zobacz na mapie będzie Ci łatwiej, skoro nie orientujesz się w Kielcach). Co do dowozu tortu to zalezy chyba gdzie masz, my mieliśmy w Sosnowym Dworku czyli za Kielcami i przywieźli bez problemu.
Dzięki. Ja mam wesele 45 km od Kilec. Zobaczymy.
A jeszcze jedno pytanie. Oni dowożą to na jakimś stelażu, czy o tym już samemu trzeba pomyśleć??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-12, 16:25   #578
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Dzięki. Ja mam wesele 45 km od Kilec. Zobaczymy.
A jeszcze jedno pytanie. Oni dowożą to na jakimś stelażu, czy o tym już samemu trzeba pomyśleć??
Musisz zapytać. Mozesz zadzwonić i wszystkiego sie dowiedziec. A stelaz no to jesli chcesz pietrowy tort to oczywiscie masz od nich stelaz który potem musisz im odwiezc. Ja bede miala plaski tort bez zadych pieter. Takie dwa serca złączone. ŚlicznyZa kg jest 29zł. I jeszcze figurka młodej pary. Zdjecia wkleje dopiero po moim slubie. Aha smak mam bananowo - wiśniowy. Pyszny bo jadłam

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 19:17   #579
DrGandzia
Zadomowienie

tiffi1 najlepiej będzie jak zadzwonisz do nich osobiście i się dowiesz wszystkiego co będziesz tylko chciała
Petitka4 u nas tez był ten pyszniutki tort - rewelacja, nioe będziesz na pewno żałować, ani Twoi goście nie odmówią bo nie jest za słodki, jak to niektóre torty potrafią być
Stary 2007-07-13, 10:59   #580
aniaaa84
Zadomowienie

Tiaro i Moniak85 - dziewczyny jutro WASZ WIELKI DZIEŃ każdej z osobna życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, a jeśli ktoś umknął mojej uwadze to dla tej osóbki również serdeczne życzenia na nową drogę życia
Oczywiście jak znajdziecie chwilkę to podzielcie się wrażeniami
Stary 2007-07-13, 11:50   #581
agata.p
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny!! pisze do Was pierwszy raz ale wątek przeglądam już oddawna czytałam wszystkie wasze opinie na temat sal weselnych bo włąsnie jestem na etapie wyboru sali... jesteśmy zdecydowani na 90% na Castor przy ulicu Krakowskiej.... tylko zaczynam sie martwić bo chyba niewiele z Was sie zdecydowało na tą właśnie sale... prosze napiszcie swoje opinie... pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje
agata.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 11:56   #582
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Dziewczyny oto zdjęcie tortu z cukierni Braci Janusz. Tort był na weselu mojej siostry. Zdjęcie mojego wkleję po moim ślubie który już za dwa tygodnie

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Edytowane przez Petitka4
Czas edycji: 2008-06-11 o 11:15
Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 20:15   #583
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agata.p Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!! pisze do Was pierwszy raz ale wątek przeglądam już oddawna czytałam wszystkie wasze opinie na temat sal weselnych bo włąsnie jestem na etapie wyboru sali... jesteśmy zdecydowani na 90% na Castor przy ulicu Krakowskiej.... tylko zaczynam sie martwić bo chyba niewiele z Was sie zdecydowało na tą właśnie sale... prosze napiszcie swoje opinie... pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje
Cześć Agata ja z moim TŻ-tem wybraliśmy właśnie salę, którą dysponuje CASTOR czytałam parę pozytywnych opinii naq wizażu na temat tej sali, więc się nie martwimypoza tym widzieliśmy tą salę na parę godzin przed weselem, przygotowania dobiegały końca i bardzo spodobało nam się to co zobaczyliśmy, teraz czekamy do grudnia, żeby móc wpłacić zaliczkę narazie mamy wstępną rezerwację
Stary 2007-07-14, 08:04   #584
mela26
Raczkowanie

Witam, dziś jest też mój wielki dzień rzadko się pojawiałam na wizażu bo czasu brak a w ostatnie dni to już komputera na oczy nie widziałam... życzę wszystkim slubującym dzisiaj dużo szczęścia! przez moje okno zaglada słonko, więc myślę, że będzie ładny dzień. pozdrawiam!
mela26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 20:51   #585
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela26 Pokaż wiadomość
Witam, dziś jest też mój wielki dzień rzadko się pojawiałam na wizażu bo czasu brak a w ostatnie dni to już komputera na oczy nie widziałam... życzę wszystkim slubującym dzisiaj dużo szczęścia! przez moje okno zaglada słonko, więc myślę, że będzie ładny dzień. pozdrawiam!

Mela26 więc Tobie i Twojemu już mężowi wszystkiego NAJ na nowej drodze życia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-15, 11:42   #586
p_a_t21
Przyczajenie

Witajcie po przerwie
przez jakis czas tu nie zagladałam a watek sie rozrasa

Wszystkim Świeżo Upieczonym Panna Młodym zyczę wsztykiego najlepszego na nowiej drodzie zycia

do naszego ślubu zostało raptem 1,5 miesiaca (aż mi sie nie chce wiezyc ze tak szybko ten czas zleciał) w sumie juz wszystko mamy przygotowane no moze przwie wwszystko
stroje juz skompletowane, obraczki i inne dodatki tez juz sa umowiłam sie juz z fryzjerką i kosmetyczką w kosciele tez juz wiekszosc rzeczy załatwione
musimy jeszcze ustalić menu na sali i ostatecznie dogadac se z kamerzysta i DJ i isc do spowiedzi a i jeszcze zamowic kwiaty i z tym mam problem bo kwiaciarnia w krórej chciałam zamowic bukiet została zamknieta (właścicel wyprowadza sie czy cos takiego)
p_a_t21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 22:36   #587
magduska100
Raczkowanie

Ja byłam na weselu w hotelu Eliot w Morawicy ale jakieś trzy lata temu. Bardzo mi się tam podobało Byłam chyba pod koniec czerwca, posiłki były pięknie przybrane surfiniami.
Wtedy jak byłam tam na weselu to pomyślałam sobie że tam chcę aby było moje wesele. Jedynie co może być przeszkodą to odległość. I ja właśnie z tego względu nie zdecyduje się tam organizować mojego wesela i chyba wybiorę resteurację Victoria w hotelu Łysogóry

Dziewczyny a czy może byłyście w salonie fryzjerskim Sallambier, który się mieści w hotelu Łysogóry? Jeśli byłyście albo coś słyszałyście to będę wdzięczna za opinie którą fryzjerkę z tego salonu polecacie.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-07-15 o 22:44 Powód: post pod postem
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 09:30   #588
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduska100 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a czy może byłyście w salonie fryzjerskim Sallambier, który się mieści w hotelu Łysogóry? Jeśli byłyście albo coś słyszałyście to będę wdzięczna za opinie którą fryzjerkę z tego salonu polecacie.
Zdecydowanie polecam ten salon. Sa siwetne fryzjerki. Najlepsza jest Kinga- do której chodze od lat. Wczesniej pracowała w Tesco w J.L David. Potrafi zrobic prawdziwe cudo na głowie, a w farbowaniu to juz zdecydowana mistrzyni....a i ceny nie za wysokie
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 21:22   #589
izabella_83
Przyczajenie

dziękuję Ci bbardzo magduska100 o opinię o Eliocie. Uspokoiłam się już troszkę. Moim upragnionym miejscem na wesele był hotel Magnolia niestety wsztstkie teminy na przyszły rok zajęte, nawet już na 2009 dużo dat jest zarezerwowanych Mam nadzieje że w Eliocie będzie równie piękie. Dziewczyny jestem teraz na etapie poszukiwań kamerzysty i zespołu. Proszę o pomoc z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-16, 21:46   #590
magduska100
Raczkowanie

Izaballa_83 a czy byłaś może na weselu w Magnolii. Ja tez zastanawiałam się nad weselem tam, ale słyszałam że tam jest mało jedzenia, obsługa nie za miła i ogólnie raczej negatywne opinie

Izabella-83 podam Ci numer telefonu bo mam wizytówkę zespołu "twenty-one". Juz pisałam o nich wcześniej na forum, możesz ich posłuchać np w Zamkowej i chyba w Antrakcie a i czytałam o nich ostatnio nawet w Echu Dnia. Ale już się dowiedziałam od nich, że grają również na weselach, tylko wiadomo że mają chyba troszkę inny repertuar na weselu niż w knajpie.
Podaje Ci numer 697-210-122
Ja na pewno będę chciała żeby u mnie na weselu grali ale to dopiero za dwa lata
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 10:03   #591
izabella_83
Przyczajenie

W Magnolii na weselu niestety nie byłam, ale od znajomych którzy tam byli zebrałam same pozytywne opinie Nikt na nic sie nie skarżył Teraz jszcze ta sale rozbudowują bedzie ona na 200 osób Widziałam właśnie na forum różne opinie na jej temat ale przeważnie były pozytywy Ja na pewno bym się na nią decydowała tylko niestety nie zdążyłam;( za dużo chętnych a za mało sobót w roku
Bardzo dziękuje za nr tel. na pewno mi się przyda
Pozdrawiam
Stary 2007-07-17, 13:23   #592
DrGandzia
Zadomowienie

to się ciesz, że nie załapałaś sie tam na salę. Mimo, iż to jest sala ludzi których znam to niestety nie mogę polecić. Nie mam zastrzeżeń co do lokalu, ale tak jak pisała magduska100 "jest mało jedzenia, obsługa nie za miła i ogólnie raczej negatywne opinie" - niestety nie polecam. A jeśli chodz o zespoły i kamerystów, to któraś z dziewczyn zrobiła listę kogo i co się poleca. Może warto czasem cofnąć się pare stron do tyłu może znajdziesz coś co Cię zainteresuje
Stary 2007-07-17, 14:51   #593
tiffi1
Rozeznanie

Mam pytanie.
Jeśli znacie jakieś wizażystki, które ładnie malują - warunek jest jeden muszą dojeżdżać do domu, a nie przyjmować w salonie.
Będę wdzięczna za wszystkie namiary.
Pozdrawiam
Stary 2007-07-18, 09:22   #594
DrGandzia
Zadomowienie

ja znam Anię, bardzo fajna kobietka - dojeżdza do klientek i z tego co pamietam bierze 80zł, chyba że robi Ci też próbny to jakos inaczej liczy ale to musiałabyś się dowiedzieć
Stary 2007-07-18, 14:09   #595
mela26
Raczkowanie

witam ponownie!
już od kilku dni jestem mężatka i w te upały uciekam od komputera jak najdalej, więc w wielkim skrócie- wszystko sie udało super, w kościele piękna ceremonia i przemiły ksiądz. co do imprezy- nigdy jeszcze tak się nie wybawiłam jak na własnym weselu! z czystym sumieniem polecam wesele z djem, muzyka była super, większosc znanych polskich i zagranicznych szlagierów z lat 60-80, dj rozkrecał zabawę i przygotował oczepiny. nigdy nie zamieniłabym go na orkiestrę, zreszta dużo droższą. goście dopisali, sala piękna (karczówka) i naprawdę duużo jedzonka! zostało mnóstwo bo gorąco i nie chciało się jeść. wódki też zostało....duuużo.... kupiliśmy na wyrost żeby się nie stresowac że zabraknie, ale co tam nie zmarnuje się to tak ogólnie, teraz szukam noclegów bo jedziemy w góry!!
acha - bukiet z kwiaciarni szarotka na paderewskiego, bardzo ładny, i ceny przystepne, makijaż u mojej kosmetyczki trzymał się do rana i był suppperrrr
fryzura też się trzymala - awangarda na wesołej
Stary 2007-07-18, 16:31   #596
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela26 Pokaż wiadomość
witam ponownie!
już od kilku dni jestem mężatka i w te upały uciekam od komputera jak najdalej, więc w wielkim skrócie- wszystko sie udało super, w kościele piękna ceremonia i przemiły ksiądz. co do imprezy- nigdy jeszcze tak się nie wybawiłam jak na własnym weselu! z czystym sumieniem polecam wesele z djem, muzyka była super, większosc znanych polskich i zagranicznych szlagierów z lat 60-80, dj rozkrecał zabawę i przygotował oczepiny. nigdy nie zamieniłabym go na orkiestrę, zreszta dużo droższą. goście dopisali, sala piękna (karczówka) i naprawdę duużo jedzonka! zostało mnóstwo bo gorąco i nie chciało się jeść. wódki też zostało....duuużo.... kupiliśmy na wyrost żeby się nie stresowac że zabraknie, ale co tam nie zmarnuje się to tak ogólnie, teraz szukam noclegów bo jedziemy w góry!!
acha - bukiet z kwiaciarni szarotka na paderewskiego, bardzo ładny, i ceny przystepne, makijaż u mojej kosmetyczki trzymał się do rana i był suppperrrr
fryzura też się trzymala - awangarda na wesołej

Gratulacje!! Super, że cała impreza tak świetnie się udała! Życzę Wam wszystkiego najlepszego! Udanej podróży poślubnej!
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 22:40   #597
frigiditas
Raczkowanie

Tiara, Moniak, Mela26-serdecznie Wam gratuluję i życzę dużo miłosci w małżeńswie. Dziekuję Wam za pomoc i bezcenne rady w tym wątku.
Mela ja też mam ślub w hotelu Karczówka, jeśli miałabys jakieś uwagi i podpowiedzi na co zwrócić uwagę i znalazłabys wolną chwilę,żeby się podzielić na forum albo na privie, to będę bardzo wdzięczna.
DrGrandzia-gratuluję bobaska. Kiedy narodziny?
Petitka, Hania- teraz trzymam za Was kciuki!
frigiditas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 06:14   #598
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Dziewczynki ja juz po
Potwierdzam moje opinie o torcie od Braci Janusz i zespole Gratis- grali swietnie Bawilismy sie do 6 rano.
Leśny Dwor spisal sie na medal - goscie byli zachwyceni, jedzenie bardzo smakowalo, wszystko bylo cieple i szybko podane na ladnej zastawie. Z pokoi hotelowych goscie tez byli bardzo zadowoleni.
W ogole bylo cudownie Bardzo kocham mojego meza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg net2.jpg (69,1 KB, 241 załadowań)

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 07:26   #599
julies
Raczkowanie

gratuluje Wam

Tiara, dobrze widze ze mialas bukiet ze storczykow? jesli tak to napisz prosze gdzie robilas i ile kosztowal....aha, masz moze lepsza jego fotke?
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 08:41   #600
mela26
Raczkowanie

frigiditas, karczówka spisała się ok, jedzonka dużo i bardzo dobre, klimatyzacja działała (i tak momentami było mi gorąco, nie wyobrażam sobie jak było by bez...) obsługa w porządku, rano popakowali resztę jedzenia do domu. mieliśmy tylko jeden mały zgrzyt z ustawieniem stołów - ustawili nam po swojemu zanim przyjechalismy (byliśmy umówieni) i nie pasowało nam to zupełnie pod nasze winietki, tak że dopilnujcie sobie tego. mój m z kolegami te stoły poprzestawiali.... byliśmy wsciekli ale potem nam przeszło - impreza się udała i to jest naprawdę fajne miejsce. fajnie że są stoliki i krzesełka na tarasie, bo sporo gości wychodziło np na papierosa. dostaliśmy tez pokój na noc poślubną (a raczej dzień w sumie nie jesteśmy bardzo zadowoleni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości