Pełen make-up czy natura? - nasz wygląd codzienny - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 09:53   #511
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Pełen make-up czy natura? - nasz wygląd codzienny

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;48045170]Wiesz, ja wierzę, że większość osób poza malowaniem po prostu o siebie dba i twarz tak naprawdę dąży do coraz lepszego wyglądu. Ja uważam, że naprawdę zadbana kobieta całkiem nieźle wygląda bez makijażu - w sensie ładna cera, zadbane brwi, niezdeformowany owal twarzy Ja np. równolegle z tapetowaniem walczę o lepszą cerę i jakoś żyję z tą świadomością, że teraz bez makijażu wyglądam gorzej.[/QUOTE]

Coz, nie łączyłabym zadbania z piękną cerą. osmiele sie rzec, ze tak naprawde kobiety z tradzikiem i brzydza cerą bardziej dbają o skore niz ich kolezanki. Bo te drugie po prostu nic nie musza z nia robic.

I niestety, z tradzikiem mozna walczyc i latami, wydac tysiące na kosmetyki i nie miec spektakularnych efektow. ale dba sie? dba...

ja na przyklad dbam o siebie, ale mam takie rysy, ze bez makijazu wyglądam po prostu zle. i zadbanie nie na tu nic do rzeczy :d

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 14:38   #512
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
No a moze ktos woli wygladac gorzej? Albo woli sie wyspac te 20 minut dluzej? Mysli, ze bez makijazu jest rownie piekny jak z. Ma wywalone ze jest nieumalowany, nieuczesany z wyciagnietym ciuchem, bo wazniejsze dla niego jest komfort?

Kazdy ma chyba swoja opinie na temat makijazu . ja tam komfortowo czuje sie uczesana, umalowana z wyprasowanymi ubraniami. Ale nie chce nikogo przekonywac do swoich racji

Lepiej bedzie podczytywac o kazdej z osobna bez zbednych awantur.
Ależ ma do tego prawo: wyraziłam tylko swoją opinię - jestem za makijażem i kibicuje wszystkim ładnie umalowanym, nie twierdzę, że malują się tylko pustaki .

Inaczej to wygląda w relacjach międzyludzkich/oficjalnych sytuacjach - pierwsze wrażenie jest bardzo ważne, i niestety, często ważniejsze niż co dana osoba ma do powiedzenia (tutaj myślę o wszystkich, których profesorowie wywalili z egzaminu za nieodpowiedni strój lub tych, którzy nie dostali pracy za przyjście zbyt... na luzie) - i uważam, że jeśli ktoś chce przyjść z tłustymi włosami lub buzią lub podpuchniętymi oczami to droga wolna, ale musi się liczyć z tym, że jednak prezencja ma znaczenie. Co z tego, że nasze ogromne sińce pod oczami są genetyczne i je akceptujemy, jeśli dla pracodawcy wyglądamy jak po trzydniowej imprezie .
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 16:51   #513
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Ależ ma do tego prawo: wyraziłam tylko swoją opinię - jestem za makijażem i kibicuje wszystkim ładnie umalowanym, nie twierdzę, że malują się tylko pustaki .

Inaczej to wygląda w relacjach międzyludzkich/oficjalnych sytuacjach - pierwsze wrażenie jest bardzo ważne, i niestety, często ważniejsze niż co dana osoba ma do powiedzenia (tutaj myślę o wszystkich, których profesorowie wywalili z egzaminu za nieodpowiedni strój lub tych, którzy nie dostali pracy za przyjście zbyt... na luzie) - i uważam, że jeśli ktoś chce przyjść z tłustymi włosami lub buzią lub podpuchniętymi oczami to droga wolna, ale musi się liczyć z tym, że jednak prezencja ma znaczenie. Co z tego, że nasze ogromne sińce pod oczami są genetyczne i je akceptujemy, jeśli dla pracodawcy wyglądamy jak po trzydniowej imprezie .
Strój to jedno, brak higieny (tłuste włosy) to drugie, a brak makijażu- całkiem co innego i jest opcjonalny. O ile za niewłaściwy ubiór mogą Cię wywalić z egzaminu, o tyle na makijaż żaden normalny profesor nie zwróci uwagi.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 16:55   #514
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Strój to jedno, brak higieny (tłuste włosy) to drugie, a brak makijażu- całkiem co innego i jest opcjonalny. O ile za niewłaściwy ubiór mogą Cię wywalić z egzaminu, o tyle na makijaż żaden normalny profesor nie zwróci uwagi.
Właściwie to nie mogą wywalić z egzaminu za nieodpowiedni ubiór. Musi być coś takiego w regulaminie
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 17:21   #515
Gemma_Worley
Przyczajenie

To ja pewnie dostanę baty za to, że nakładam tylko podkład na twarz I nie maluję się, bo w sumie... nie mogę. Moje oczy są problemem, zmywanie tuszu do rzęs jest koszmarem. Muszę wtedy stosować krople do oczu. Dlatego też nakładam tylko podkład, ewentualnie czasem korektor na wypryski. Mój były nie miał z tym problemu, obecny facet również nie. Tak więc paraduję sobie ulicami tylko z podkładem na paszczy. Jedyną okazją, kiedy jestem ''odpicowana'' jest jakaś wielka impreza jak wesele, bo wiadomo... jak człowiek sobie chluśnie, to nie myśli o żadnym szczypaniu
Gemma_Worley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 17:25   #516
201605090940
Konto usunięte

mówicie tu zazwyczaj o zamaskowaniu niedoskonałości i to jest ok, ale "przemiana" w załączniku mnie naprawdę przeraża
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (204,2 KB, 111 załadowań)
201605090940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 17:42   #517
Hadassah
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48053390]Właściwie to nie mogą wywalić z egzaminu za nieodpowiedni ubiór. Musi być coś takiego w regulaminie [/QUOTE]
Z tym, że makeup i ubiór to co innego zgadzam się, ale brak higieny i niechlujny strój to taki sam poziom 'zaniedbania', i umycie włosów i założenie białej koszuli to żadna filozofia. Podałam wyżej przykład - idziesz na rozmowę z 'podbitymi' oczami - zatrudniającego mało obchodzi czy taka twoja natura czy to wynik trzydniowej imprezy, dlatego czasami makijaż może pomóc .

Oj, jeśli miałyście kiedyś do czynienia z kapryśnymi wykładowcami, wiecie, że regulamin można sobie wsadzić w d i to nie tylko w kwestii ubioru.

Gemma_Worley - ale dlaczego od razu baty ? Ja bym powiedziała, że sam podkład zamiast makijażu u wieeelu dziewczyn by wystarczył, szczególnie u tych z ciemną oprawą oczu .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 17:48   #518
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Z tym, że makeup i ubiór to co innego zgadzam się, ale brak higieny i niechlujny strój to taki sam poziom 'zaniedbania', i umycie włosów i założenie białej koszuli to żadna filozofia. Podałam wyżej przykład - idziesz na rozmowę z 'podbitymi' oczami - zatrudniającego mało obchodzi czy taka twoja natura czy to wynik trzydniowej imprezy, dlatego czasami makijaż może pomóc .
A jak facet ma fioletowe cienie, to też go nie zatrudnią jak się nie pomaluje? Bzdura.

Żeby nie było, sama mam bardzo widoczne cienie i je maskuje, ale już nie przesadzajmy, niech każdy chodzi jak chce.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 17:52   #519
GgochaA
Zadomowienie

No to samo napisałam - strój jest wazny, higiena też, ale to jaką kto ma twarz to już inna kwestia. Nie każdy chce i przede wszystkim nie każdy może się malować. O ile nie ma przeciwwskazań do zachowywania higieny i chodzenia w czystych ubraniach, o tyle do makijażu są. Nie znam przypadku żeby egzaminujący przyczepił się za brak makijażu - za przyjście w dzinsach i potarganym t-shircie już tak.
Stary 2014-09-08, 17:53   #520
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandria_ Pokaż wiadomość
mówicie tu zazwyczaj o zamaskowaniu niedoskonałości i to jest ok, ale "przemiana" w załączniku mnie naprawdę przeraża
Taa
poza mejkapem jest tam:
światło
filtry
tło
ustawienie twarzy!!! koryguje nos
ubranie
i PS

nie bądźmy naiwni, że zrobiły to same kosmetyki.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 18:00   #521
GgochaA
Zadomowienie

Makijaż dużo może ale nie ukryje wszystkiego.
Swoją drogą patrzcie co właśnie znalazłam - tak do dyskusji czy makijaż może ukryć mega trądzik.

http://www.youtube.com/watch?v=Q9i-d0u7-o4

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-08, 18:41   #522
201605090940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Taa
poza mejkapem jest tam:
światło
filtry
tło
ustawienie twarzy!!! koryguje nos
ubranie
i PS

nie bądźmy naiwni, że zrobiły to same kosmetyki.
też prawda przez mnogość tych czynników kobiety często doszukują się w sobie kompleksów, nie myśląc, że jest to kwestia wymienionych wyżej rzeczy.

moim zdaniem aż taka metamorfoza po makijażu to jednak oszustwo. domalowywać sobie zupełnie inną twarz... poza tym kto ma na to czas?
201605090940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 18:47   #523
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Makijaż dużo może ale nie ukryje wszystkiego.
Swoją drogą patrzcie co właśnie znalazłam - tak do dyskusji czy makijaż może ukryć mega trądzik.

http://www.youtube.com/watch?v=Q9i-d0u7-o4
navioe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 19:25   #524
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Dziewczyny, przede wszystkim zaznaczam, że człowiek zadbany = człowiek zdrowy i uroda płynie ze środka.

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Co ma zdeformowany owal twarzy do zadbanej kobiety? Kobieta z brzydkimi rysami nie jest zadbana? Brwi jak brwi, można łatwo wyregulować u kosmetyczki lub samemu, ale zarówno dziewczyny z nieładną cerą jak i te z brzydkimi rysami też mogą o siebie dbać.
Nie pisałam nic o rysach twarzy. Generalnie tracenie owalu twarzy można opóźnić masażami, ćwiczeniem mięśni twarzy, a przyśpieszyć nie dbając o kondycję skóry czy wahaniami wagi. Jak dla mnie jest to coś, co istotnie wpływa na to, jak młodo/staro się wygląda i kobieta z policzkami buldoga w wieku 30 lat nie wygląda na zadbaną.

Ale jeśli uważasz, że odpowiednia regulacja brwi to banalna sprawa, to rozejrzyj się na ulicy. I miej na uwadze, że brwiowym guru polskiego jutuba jest maxineczka, która ma brwi jak odrysowane z szablonu.

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Czyli to ze z wiekiem skóra traci gęstość, a grawitacja robi swoje i owal oraz rysy opada nazywasz: twarz dąży do coraz lepszego wyglądu... Powiem tak, dużo zadbanych kobiet wygląda gorzej bez makijażu niż w nim. Wygląd to loteria genów, można dbać o nawilżenie skóry czy dietę ale jeśli ktoś ma bardzo sucha skórę to będzie szybko wyglądał starzej. Cienkie delikatne włosy (sama mam takie) nie zrobią się gęste i grube. Naturalne zasinienie pod oczami można mieć lub nie. Wygląd to w dużej mierze spadek po poprzednich pokoleniach dlatego nie powinno się o niego aż tak rzucać.
Nie, raczej z wiekiem kobiety, które starają się o siebie dbać, lepiej poznają potrzeby swojego ciała i lepiej są w stanie na nie odpowiadać. Ja coraz lepiej sobie radzę z moimi problemami skórnymi, przetestowałam, co szkodzi, co pomaga, co podrażnia.

Co do tego, że ludzie wyglądają lepiej z makijażem niż bez... no cóż, do tego on służy, zauważ, że napisałam, że wyglądają nieźle, nie porównywałam naturalnego wyglądu to poprawianego

Cienkie i delikatne włosy też mogą wyglądać ładnie Ja mam lejące się, cienkie włosy, miękkie prawie jak dziecięce. Nie mam burzy loków, ale przy odpowiedniej pielęgnacji są błyszczące i lekkie, ludzie je komplementują. Może to też kwestia wpasowywania się na siłę w zbyt wąski ideał? To jest kwestia po prostu "grania otrzymanymi kartami" tak, żeby czuć się optymalnie dobrze

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Coz, nie łączyłabym zadbania z piękną cerą. osmiele sie rzec, ze tak naprawde kobiety z tradzikiem i brzydza cerą bardziej dbają o skore niz ich kolezanki. Bo te drugie po prostu nic nie musza z nia robic.

I niestety, z tradzikiem mozna walczyc i latami, wydac tysiące na kosmetyki i nie miec spektakularnych efektow. ale dba sie? dba...

ja na przyklad dbam o siebie, ale mam takie rysy, ze bez makijazu wyglądam po prostu zle. i zadbanie nie na tu nic do rzeczy :d
Uwierzyłabym może, ale widziałam kiedyś Twoją fotkę
Jak wyżej zaznaczyłam - zadbany człowiek to także zdrowy człowiek. Skóra jest odbiciem tego, co dzieje się w środku organizmu (chyba, że to kwestia niewłaściwej pielęgnacji ) i jeśli są problemy ze skórą, to prawdopodobnie dzieje się coś niewłaściwego wewnątrz (i tutaj jest mnóstwo możliwości, pewnie o większości nawet nie wiemy).

Edytowane przez 6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Czas edycji: 2014-09-08 o 19:30
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 19:41   #525
MsLizard
Zadomowienie

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;48056073]

Jak wyżej zaznaczyłam - zadbany człowiek to także zdrowy człowiek. Skóra jest odbiciem tego, co dzieje się w środku organizmu (chyba, że to kwestia niewłaściwej pielęgnacji ) i jeśli są problemy ze skórą, to prawdopodobnie dzieje się coś niewłaściwego wewnątrz (i tutaj jest mnóstwo możliwości, pewnie o większości nawet nie wiemy).[/QUOTE]

Po części się nawet z tobą zgadzam ale ten tekst to już przesada. Problem z trądzikiem oczywiście ma swoją przyczynę, ale nie jest ona prosta do wyeliminowania. To że ktoś ma taki problem i on nie znika nie znaczy, że nic z nim nie robi. Mam rozumieć, że człowiek, który ma raka a zawsze wiódł zdrowy styl życia i jego twarz nie wygląda zdrowo też o siebie nie dba(ł)?
MsLizard jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 19:42   #526
Vivienne
... choć nie Westwood

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;48056073]
[/QUOTE]

Ale.. nie bez makijazu

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 19:51   #527
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość

Ze swoją twarzą robię tyle, że każdy człowiek by się za głowę złapał - specjalne żele do mycia, specjalne toniki, maści, kremy i oleje. Do tego dużo ruchu i zdrowa dieta. Przez trądzik, i mimo wielkiego dbania o siebie buzię mam jaką mam, z przebarwieniami i pryszczami. Natomiast pielęgnacja moich koleżanek które mają nieskazitelne buzie ogranicza się do jakiegoś drogeryjnego rypacza typu "Nivea dla nastolatek" i kremu Bambino A co one jedzą to nawet nie wspomnę. Także stan skóry to nie zawsze jest tylko kwestia dbania o siebie
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 19:56   #528
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość

Ze swoją twarzą robię tyle, że każdy człowiek by się za głowę złapał - specjalne żele do mycia, specjalne toniki, maści, kremy i oleje. Do tego dużo ruchu i zdrowa dieta. Przez trądzik, i mimo wielkiego dbania o siebie buzię mam jaką mam, z przebarwieniami i pryszczami. Natomiast pielęgnacja moich koleżanek które mają nieskazitelne buzie ogranicza się do jakiegoś drogeryjnego rypacza typu "Nivea dla nastolatek" i kremu Bambino A co one jedzą to nawet nie wspomnę. Także stan skóry to nie zawsze jest tylko kwestia dbania o siebie
Ja też tak mam! I stan mojej cery absolutnie na to nie wskazuje, choć na pewno jest o wiele lepiej niż kiedyś
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 20:13   #529
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:

A powiem Ci że ja po wielu terapiach i bojach z trądzikiem zauważyłam ze właśnie po bambino wyglądałam najlepiej więc bambino to nie jest objaw zaniedbania Teraz, już kilka lat po wyleczeniu trądziku nadal używam bambino bo wszystko inne mnie uczula = prawdopodobnie efekt wcześniejszych kuracji.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;48056073]Dziewczyny, przede wszystkim zaznaczam, że człowiek zadbany = człowiek zdrowy i uroda płynie ze środka.

(...) zadbany człowiek to także zdrowy człowiek. [/QUOTE]

Większej bzdury nie czytałam.
Stary 2014-09-08, 20:17   #530
201607111040
Konto usunięte

A u mnie jest tak ze jak sobie odpuszczę pielęgnacja, czyli ograniczę się do kremu i demakijażu to potem jest masakra. Poza tym jak mnie na okres wyspie to zdarza się ze potem 2 tydz skórę do porządku doprowadza.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 20:20   #531
GgochaA
Zadomowienie

Chyba w różnych fazach choroby/wieku jest różnie, bo kiedyś miałam podobnie, a później im mniej pięlęgnacji - tym lepiej mi to służyło i tak mam do teraz.
Stary 2014-09-08, 20:28   #532
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
A powiem Ci że ja po wielu terapiach i bojach z trądzikiem zauważyłam ze właśnie po bambino wyglądałam najlepiej więc bambino to nie jest objaw zaniedbania Teraz, już kilka lat po wyleczeniu trądziku nadal używam bambino bo wszystko inne mnie uczula = prawdopodobnie efekt wcześniejszych kuracji.
Może i nie, ale w Bambino jest m.in. parafina która wypryszcza wielu trądzikowców. Poza tym moim zdaniem pchanie do skóry oleju mineralnego to nic dobrego i omijam parafinę we wszystkich produktach jakich używam
Stary 2014-09-08, 20:31   #533
GgochaA
Zadomowienie

Wiem to wszystko też unikałam i unikam, ale obecnie po tych wszystkich kuracjach to jest jedyny krem, który robi mojej skórze dobrze, a przetestowałam kremów masę. Więc sugerowanie się zawsze składem też nie zawsze przynosi efekty, ogarnęłam to po latach badań składów.
Stary 2014-09-08, 20:32   #534
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Może i nie, ale w Bambino jest m.in. parafina która wypryszcza wielu trądzikowców. Poza tym moim zdaniem pchanie do skóry oleju mineralnego to nic dobrego i omijam parafinę we wszystkich produktach jakich używam
Nie zawsze, dla wielu osób (z suchą, bardzo suchą, atopową skórą) parafina i inne emolienty to niezbędna podstawa pielęgnacji cery.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 20:36   #535
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Wiem to wszystko też unikałam i unikam, ale obecnie po tych wszystkich kuracjach to jest jedyny krem, który robi mojej skórze dobrze, a przetestowałam kremów masę. Więc sugerowanie się zawsze składem też nie zawsze przynosi efekty, ogarnęłam to po latach badań składów.
Ja też, np. po latach badań składów odkryłam, że okropnie mnie wypryszcza składnik który podobno jest kompletnie niekomedogenny i pchają go do wszystkich produktów dla cery trądzikowej Plus parafina i kilka innych rzeczy.

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Nie zawsze, dla wielu osób (z suchą, bardzo suchą, atopową skórą) parafina i inne emolienty to niezbędna podstawa pielęgnacji cery.
No ok, mówię o niej w kontekście dbania o skórę trądzikową której (przynajmniej w moim przypadku) parafina nie służy.
Stary 2014-09-08, 20:41   #536
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:

No ok, mówię o niej w kontekście dbania o skórę trądzikową której (przynajmniej w moim przypadku) parafina nie służy.
To też nie zawsze jest oczywiste, bo dość często zdarza się że skóra trądzikowa jest skrajnie przesuszona, i wtedy jak najbardziej może się zdarzyć że na parafinę zareaguje dobrze.
Stary 2014-09-08, 20:43   #537
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
To też nie zawsze jest oczywiste, bo dość często zdarza się że skóra trądzikowa jest skrajnie przesuszona, i wtedy jak najbardziej może się zdarzyć że na parafinę zareaguje dobrze.
No to nie wiem, moja w czasach przesuszu zareagowała fatalnie na parafinę, a za to chłonęła oleje
Stary 2014-09-08, 20:48   #538
GgochaA
Zadomowienie

Toteż mówię - kwestia indywidualna i nie ma co się sugerować tym co pisza w internecie i święcie wierzyć w badanie składów. Ja po olejach miałam masakrę, którą ogarnęły dopiero silne antybiotyki + krem bambino właśnie. Dodam że od całkowitego wyleczenia trądziku minęło u mnie już kilka ładnych lat i od tamtego czasu non stop go używam, nie zapchał mnie nigdy, nawet zaskórników już nie mam, więc wszystko jest kwestią osobniczą - trzeba sprawdzać na sobie.
Stary 2014-09-08, 22:56   #539
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
No to samo napisałam - strój jest wazny, higiena też, ale to jaką kto ma twarz to już inna kwestia. Nie każdy chce i przede wszystkim nie każdy może się malować. O ile nie ma przeciwwskazań do zachowywania higieny i chodzenia w czystych ubraniach, o tyle do makijażu są. Nie znam przypadku żeby egzaminujący przyczepił się za brak makijażu - za przyjście w dzinsach i potarganym t-shircie już tak.
Nic takiego nie napisałam, uwielbiam celowe przekręcanie słów .

Są środowiska, zawody, zajęcia, gdzie lekki makijaż jest pożądany, sprawia, że osoba wygląda na dopracowaną, starającą się. Nie uważam, że to jest złe. Nie rozumiem demonizowania makijażu, i oburzenia że gdzieś jest mile widziany lub wręcz wymagany (np. Inglot czy drogerie/perfumerie, obsługa wydarzeń, setki innych gdzie się pracuje z klientem). Tyle w tym temacie.
Stary 2014-09-09, 00:38   #540
favianna
Zakorzenienie

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;48056073]Dziewczyny, przede wszystkim zaznaczam, że człowiek zadbany = człowiek zdrowy i uroda płynie ze środka.

Nie pisałam nic o rysach twarzy. Generalnie tracenie owalu twarzy można opóźnić masażami, ćwiczeniem mięśni twarzy, a przyśpieszyć nie dbając o kondycję skóry czy wahaniami wagi. Jak dla mnie jest to coś, co istotnie wpływa na to, jak młodo/staro się wygląda i kobieta z policzkami buldoga w wieku 30 lat nie wygląda na zadbaną.

Nie, raczej z wiekiem kobiety, które starają się o siebie dbać, lepiej poznają potrzeby swojego ciała i lepiej są w stanie na nie odpowiadać. Ja coraz lepiej sobie radzę z moimi problemami skórnymi, przetestowałam, co szkodzi, co pomaga, co podrażnia.

Jak wyżej zaznaczyłam - zadbany człowiek to także zdrowy człowiek. Skóra jest odbiciem tego, co dzieje się w środku organizmu (chyba, że to kwestia niewłaściwej pielęgnacji ) i jeśli są problemy ze skórą, to prawdopodobnie dzieje się coś niewłaściwego wewnątrz (i tutaj jest mnóstwo możliwości, pewnie o większości nawet nie wiemy).[/QUOTE]

Powiem tak: to nie jest do końca prawda, że uroda wypływa ze środka, a brak urody / ładnego owalu / ładnej skóry to kwestia zadbania. Piszesz tak, jakby ludzie zawsze mieli wpływ na to jak wyglądają, a jeśli wyglądają źle (czyli wg ciebie sami się zaniedbali) to ich wina. Jest mnóstwo sytuacji, kiedy to twierdzenie nie jest prawdziwe. Zakładasz, że wszystko zależy tylko od ilości włożonego wysiłku. Nie, są choroby, cechy genetyczne wreszcie inne gusta. I pomimo że stosuje minimalny makeup uważam ze ocenianie po wyglądzie jest w złym tonie.
Co do szukania pracy: na zachodzie nie dodaje się do CV zdjęć, płci, wieku, rasy żeby pracodawca nie mógł być posadzone o rasizm, aigizm , seksizm. I pomimo że na rozmowie warto dobrze wyglądać, naprawdę jest tu inne podejście. A na egzaminach ludzie często przychodzą w tshirtach. Wiec to tez kwestia mentalności a nie jakieś obiektywne twierdzenie.

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2014-09-09 o 00:42
favianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości