Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 15:05   #1501
abrakatabra
Zakorzenienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Wow, maszynki elektryczne? Ale jak to działa, o co chodzi? To takie jak faceci mają czasem? I nie psuje się od zawilgocenia?

Właśnie zjadłam placki z cukinii Zrobiłam więcej więc będzie i na kolację dla mnie i dla męża Użyłam mąki razowej zamiast zwykłej, więc dozwolone na diecie cukrzycowej
Ew. trymer też daje rade czyli taka mała maszynka elektryczna. Używa się na sucho tak jak z resztą te męskie Nie potrzebna jest odżywka/pianka i mniejsza szansa na pokaleczenie się
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 15:06   #1502
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Ja mam taką i jadę na sucho. Na mokro to raczej nie da rady. Ale jestem zadowolona i nie wyobrażam sobie robić tego inaczej A tych nakładek nigdy nie używałam. Golę nią nawet pachy i nogi, ale ,,jednorazówką'' też czasem, tylko krocza nigdy taką zwykłą. http://www.gmto.pl/allegro/foto/golarka_braun_mini.jpg

Ale zanim ją miałam to goliłam się maszynką elektryczną męża tak jak zasugerowałaś
o to to
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 15:08   #1503
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
No taka nakładka na maszynkę, można też zamontować depilator. Działa dobrze, a ma już jakieś 7 lat.

U mnie dziś (i pewnie przez kilka dni kolejnych) pomidorówka ze świeżych pomidorów (totalnie uwielbiam)
U mnie to samo

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 15:23   #1504
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Ja pulpety w sosie pomidorowym Wpasowuję się w trend Ale spieprzyłam sos......dosłownie, za dużo pieprzu mi się sypło Ogólnie nie nadaję się do gotowania ostatnio
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 15:37   #1505
Katrina2000
Raczkowanie

Na polsat Cafe Porody... oglądam i ryczę :/
Stary 2014-09-08, 16:17   #1506
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Jejku, jak ten czas szybko leci Jeszcze niedawno te "najszybsze" z Nas miały 1 albo 2 po 3 A tu nagle 37 tyg a już dwie mają Maluszki na świecie. To jest tak realne, że aż nie mogę uwierzyć...
Ja dziś po sr, MOPR i PIP, jutro ZUS. W sumie nuda, nie dowiedziałam się nic, czego bym nie wiedziała. Ale w końcu pojechałam kupić sobie kapcie (w razie W), kupiłam kocyk w Pepco (nie pamiętam, która z Was pisała o nim), jakość mi się spodobała, cena też, więc wzięłam turkusowy
Siadam do listy a raczej list. Jedna, co mam kupić na Gemini. Druga, co mam kupić w hurtowni dla Maluszka. Trzecia dla mnie. No i chyba zaraz zamówię piżamy na allegro. Jakoś to wszystko pędzi, muszę się trochę pospieszyć
Łóżeczko to "obiecane" od teściowej przyjechało, tata będzie w środę, to mi w czwartek skręci i zobaczę jak wygląda. Mamy co prawda z teściówką inne znaczenie pojęcia "śliczne", ale jak będzie w miarę po złożeniu, to się pomaluje i będzie jak znalazł. Tylko materacyk nowy dokupię. 400 zł w kieszeni minus farba

Nowa, może to i lepiej, że sobie odpuszczasz tą obronę. Niby nic, ale różnie mogłoby być. A tak, Majenia będzie na świecie, podjedziesz z nią, to na pewno długo Cię nie będą maglować. Ja w czerwcu miałam egzamin państwowy w "byle jakiej" szkole policealnej. Stres był, a wiadomo, w ciąży najlepiej bez stresu
A brzuszek wcale nie jest nisko

Coffe, Muffiny ? Czy Ty chcesz, żebym monitor obśliniła ? Ależ muszą być pyszne

Gosiak Ja dziś będę miała taką gimnastykę, jutro na wizytę Grażynka musi być przygotowana Lusterko w rękę i heja ! Ale wiem, że nie będzie łatwo

Poczwarkah, dasz przepis na te placuszki ? Mam cukinię w domu, chętnie zamodzę jakiegoś placka
Stary 2014-09-08, 16:19   #1507
nowa8686
Zakorzenienie

Purblanus dokladnie. Teraz chce myslec o dzidziolku a nie stresowac sie...

No wlasnie nie wiem co ten moj brzuchor na zdj nie jest nisko. To dobrze, ze nie jest

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 16:26   #1508
ever_92
Zadomowienie

No, wątpliwości co do płatnością kartą rozwiane, bez problemu, tylko na realizację z mojego banku pewnie 3 dni będę czekać, bo przewalutowanie...

A co do golenia itd. to ja już nawet z lusterkiem nie daję rady i szczerze nie pamiętam kiedy ostatnio to robiłam Ja zawsze jechałam zwykłą maszynką z gilette 1 razową.

Depilator- jak kiedyś miałam i goliłam nogi bolało jak cholera!! Dawałam radę tylko łydki, uda za bardzo bolało. Poza tym było to dla mnie chore, bo włosy, żeby je wyrwać musiały trochę odrosnąć a ja nigdy z takimi jak dla mnie chaszczami nie lubiłam chodzić, ze względu na sport. A tak maszynką lekko widać i ciach, gładziutko od nowa. Teraz w ogóle o dziwo i brwi i włosy na nogach itd. bardzo wolno rosną, to nie golę się aż tak często.

A golarka damska- też o tym myślałam, bo Tż ma męską, ale jak na moje nigdy nie wyjdzie tak gładko jak maszynką jednorazową.

Teraz też mam problem, jak się tam golić, jak z lusterkiem nawet ciężko! Ostatnio chyba robiłam na czuja.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

NOWA śliczny brzusio

A Spinka po co do szpitala na 11? Dzieje się coś? Staram się czytać, ale czasami już za dużo i nie chce mi się tyle wstecz przeglądać...

No i Lailii synka stópki dopiero dziś na kompie zobaczyłam, są taaakie sweet Ale mogę sobie wyobrazić, jakie to musi być trudne, ani przytulić póki co, ani nic - mam nadzieję, jak najszybciej
Stary 2014-09-08, 16:40   #1509
mortisha84
Zadomowienie

Laila85 dużo siły dla Was! Nóżki cudne Oby się laktacja rozkręciła

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Slodziutkie Oby dzisiaj odłączyli mu tlen i dali Ci go trochę do kangurowania. Podobno to bardzo ważne dla wcześniaków, taka bliskość mamy.

Gratuluje 9 miesiaca w takim razie Mnie od jakiegoś czasu dretwieja nogi wieczorem. Strasznie irytujace uczucie, w ogóle nie mogę sobie znaleźć pozycji do spania.

tynka faktycznie wygląda na to, że coś się szykuje. Trzymam kciuki za lekki poród

Ja dzisiaj byłam na badaniach, kolejny raz powtórzyć ten nieszczęsny mocz i do tego HCV. Pani w laboratorium pytala na kiedy potrzebuje wynik to jej powiedzialam zgodnie z prawdą, że do porodu, a nie znam dnia ani godziny Ma być na środę, czyli wtedy kiedy akurat będzie ciąża donoszona. Tak więc jak rodzić to dopiero w drugiej połowie tygodnia Chociaż tak jak teraz się czuję to mam wrażenie, że jeszcze długo pociagne. Wieczorami zmieniam zdanie Poprzednio jak zaczynalam rodzić to tez z rana na forum pisalam, że to pewnie jeszcze nie to, a w nocy już na porodowce byłam
Dasz radę

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Lilotka, próbowaliśmy już z proszkiem do pieczenia, kupiliśmy specjalny środek, który miał być super pomocny i dupa. Nie zaszkodzi spróbować z solą, ale myślę, że to tymczasowe rozwiązanie. Nie ukrywam, że chciałabym uporać się z nimi na dobre Dziękuję za radę
Ciężko się dziadostwa pozbyć. Mieliśmy w wynajmowanym mieszkaniu i próbowaliśmy różnych środków i nic. Soli nie próbowaliśmy, ale u nas by się chyba nie sprawdziła, bo mrówy nie miały "swoich" stałych tras. Pojawiały się to tu to tam, najczęściej w łazience

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewuszki za kciuki odnośnie wizyty

Byłam właśnie ogolić GRAŻYNĘ , i powiem Wam że na tym etapie to już jest hardcorrrrrr!!!!! Gimnastyka pełna gębą, i na siedząco i na pół leżąco i na kucki, na stojaco, i noga do góry (jakbym mogła to za głowe bym sobie ją założyła)- brzmi prawie jakbym wymieniała pozycje w trakcie bunga bunga W każdym badź razie nikt mi nie powie, że nie uprawiałm sportu w trakcie ciaży

Gratuluję wszystkim Brzucholindkom rozpoczętych tygodni!!!
trzymam mocno kciuki za przebywające w szpitalu.
Mixi i Klio odezwijcie sie co tam u Was
Nie ma to jak gimnastyka. Nowa dyscyplina olimpijska - golenie grażyny w ciąży

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się ze brzuch nizej a na/zdj inaczej.
Moim skromnym zdaniem nie jest nisko. Wogóle to śliczny, zgrabny brzusio

Mi się dziś śniło, że urodziłam, a jak się obudziłam, to byłam strasznie zawiedziona, że to tylko sen

Mam już dosyć mojego budyniu.. Byłam na zakupach, wyszłam ze sklepu i przeszłam już kawałek i zadzwonili do mnie z banku, czy zakupy robiłam w tamtym sklepie, bo kartę zostawiłam.. Musiałam się wracać. Teraz mi nogi spuchły i plecy bolą.

Wogóle to zaczynam dziś 37 tydzień

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 16:44   #1510
luna_moon
Raczkowanie

Witam
Zaczęłam 35 tydzień, wg . kalkulatora 41 dni do końca. W piątek jedziemy do lekarza. Nie mogę się doczekać. Będę miała wyniki gbs i dostanę skierowanie na cc.
Do szpitala się prawie spakowałam i dzięki temu jestem chyba spokojniejsza. Muszę wygotować butelki i laktator, i inne pierdułki.
Zła jestem, bo Syn pochodził tydzień do przedszkola i Go katar załapał. Nie puszczę przecież dziecka z katarem do przedszkola. Uroki przedszkola.
Gratulacje dla MAMUŚ.
luna_moon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 17:00   #1511
Agatkia
Zadomowienie

A ja jutro 38 tydzień! Szok. Myślałam, że termin porodu wypada w 40t0d, a u mnie wychodzi 40t6d.

W każdym razie ciąża donoszona- to najważniejsze.

Zamówiłam laktator z medeli, chociaż mam stary. Leżał w piwnicy i nawet po wygotowaniu jakoś mi wszystkie elementy śmierdziały.... poza tym zamówiłam też kocyk bawełniano-akrylowy i chyba mam już wszystko. Torby spakowane, samych drobiazgów brakuje.

Obstawiam, że urodzę 6 października . Wizyta u lekarza w piątek. Ktoś wizytuje ze mną?

Stary 2014-09-08, 17:09   #1512
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
No taka nakładka na maszynkę, można też zamontować depilator. Działa dobrze, a ma już jakieś 7 lat.

U mnie dziś (i pewnie przez kilka dni kolejnych) pomidorówka ze świeżych pomidorów (totalnie uwielbiam)
u mnie ta nakładka nie działa jadę zwykłą maszynką i jakoś tam jest

Placki z cukinii pycha ale... razowa mąka wywala mi cukier w kosmos... i smażone też wywala mi cukier w kosmos... więc opracowałam przepis na pieczone i z otrębami czego to człowiek nie wymyśli żeby zjeść coś dobrego

a pościelkę chodziło mi o kołderkę + podusię ale jak was czytam to chrzanię i nie zamawiam więcej. Poduszek i tak nie polecają, a rożki mam 2 + kołderka + kocyk taki kołderkowaty to musi na razie wystarczyć

a u mnie dziś warkocz z polędwiczki z pomidorami ... bardzo zacne nie powiem
Stary 2014-09-08, 17:19   #1513
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
A ja jutro 38 tydzień! Szok. Myślałam, że termin porodu wypada w 40t0d, a u mnie wychodzi 40t6d.

W każdym razie ciąża donoszona- to najważniejsze.

Zamówiłam laktator z medeli, chociaż mam stary. Leżał w piwnicy i nawet po wygotowaniu jakoś mi wszystkie elementy śmierdziały.... poza tym zamówiłam też kocyk bawełniano-akrylowy i chyba mam już wszystko. Torby spakowane, samych drobiazgów brakuje.

Obstawiam, że urodzę 6 października . Wizyta u lekarza w piątek. Ktoś wizytuje ze mną?
Ja jutro zaczynam 37 tydzień
Tez myślałam, że dzień porodu to 40t0d... a czemu piszesz, że u Ciebie 40t6d?

Ja też wizytuję w piątek będę wreszcie miała usg III trymestru... No i zapadnie decyzja, kiedy gin zdejmie mi pessar... Masakra - cieszę się i boję równocześnie
Stary 2014-09-08, 17:28   #1514
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Jejku, jak ten czas szybko leci Jeszcze niedawno te "najszybsze" z Nas miały 1 albo 2 po 3 A tu nagle 37 tyg a już dwie mają Maluszki na świecie. To jest tak realne, że aż nie mogę uwierzyć...

Siadam do listy a raczej list. Jedna, co mam kupić na Gemini. Druga, co mam kupić w hurtowni dla Maluszka. Trzecia dla mnie. No i chyba zaraz zamówię piżamy na allegro. Jakoś to wszystko pędzi, muszę się trochę pospieszyć
Łóżeczko to "obiecane" od teściowej przyjechało, tata będzie w środę, to mi w czwartek skręci i zobaczę jak wygląda. Mamy co prawda z teściówką inne znaczenie pojęcia "śliczne", ale jak będzie w miarę po złożeniu, to się pomaluje i będzie jak znalazł. Tylko materacyk nowy dokupię. 400 zł w kieszeni minus farba
Leci czas jak szalony.
Ja dziś robię zakupy na Gemini
Daj znać po oględzinach łóżeczka.
Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Mam już dosyć mojego budyniu.. Byłam na zakupach, wyszłam ze sklepu i przeszłam już kawałek i zadzwonili do mnie z banku, czy zakupy robiłam w tamtym sklepie, bo kartę zostawiłam.. Musiałam się wracać. Teraz mi nogi spuchły i plecy bolą.

Wogóle to zaczynam dziś 37 tydzień
Dobrze, że zgłosili w sklepie od razu, że została karta. Myślalam, że mam budyń, jak poszłam dziś do sklepu po pomidory i marchew, a zadowolona z siebie kupiłam pomidory, jabłka i gruszki. Na szczęście miałam jeszcze inny sklep po drodze.
BTW Mój TŻ ostatnio stał się wielkim fanem budyniu i co jakieś 3 dni goruję wieczorem.
Gratulacje tygodnia

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
Brzmi pysznie jadłabym.
Stary 2014-09-08, 17:33   #1515
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość

Ja też wizytuję w piątek będę wreszcie miała usg III trymestru... No i zapadnie decyzja, kiedy gin zdejmie mi pessar... Masakra - cieszę się i boję równocześnie
Tak mi lekarz w kartę ciąży te tygodnie dziwnie wpisuje, zę wg jego obliczeń, mój tp- czyli 29.09 to 40t6d jak sobie policzyłam .

Ale juzmi wszystko jedno z tymi tygodniami- od jutra do terminu równe 20 dni .

Mojra, to już chyba można bezpiecznie zdejmować? Chyba trzymanie go dłużej nie ma sensu?

Stary 2014-09-08, 17:56   #1516
slodziatek
Rozeznanie

poczwarkah tonę w śliwkach węgierkach - nie masz jakiegoś cukrzycowego patentu na wykorzystanie?
Stary 2014-09-08, 17:59   #1517
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Tak mi lekarz w kartę ciąży te tygodnie dziwnie wpisuje, zę wg jego obliczeń, mój tp- czyli 29.09 to 40t6d jak sobie policzyłam .

Ale juzmi wszystko jedno z tymi tygodniami- od jutra do terminu równe 20 dni .

Mojra, to już chyba można bezpiecznie zdejmować? Chyba trzymanie go dłużej nie ma sensu?
Co lekarz to inne podejście do tego liczenia Dzieciaczki i tak wyjdą, kiedy będą chciały

Pessar teoretycznie można już zdejmować, ale moja gin chce najpierw obejrzeć moją Młodą na tym usg - zdecyduje, czy płucka i reszta wygląda ok i zdejmujemy już w piątek, czy damy im jeszcze kilka dni dojrzewania w brzuszku - wtedy prawdopodobnie zdejmowanie będzie 19 września
Stary 2014-09-08, 18:34   #1518
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Leci czas jak szalony.

Dobrze, że zgłosili w sklepie od razu, że została karta. Myślalam, że mam budyń, jak poszłam dziś do sklepu po pomidory i marchew, a zadowolona z siebie kupiłam pomidory, jabłka i gruszki. Na szczęście miałam jeszcze inny sklep po drodze.
BTW Mój TŻ ostatnio stał się wielkim fanem budyniu i co jakieś 3 dni goruję wieczorem.
Gratulacje tygodnia
Dam znać na pewno. Mam nadzieję, że tata skręci je w czwartek, bo chcę już wiedzieć, czy może być, czy nie A później wielkie malowanie jak coś. Znacie farby, którymi mogłabym je pomalować? Takie "nieszkodzące" ?

Budyń jest dobry na wszystko W ciąży budyniowo może być, a marchewce blisko do jabłek i gruszek

Cytat:

Mojra, o kurcze ! Aż sama jestem ciekawa....Ja mam jutro wizytę, 33 tydzień, może już mi coś powie, co planuje z pessarem Też mam mieszane uczucia, nie wiem czy bardziej się boję czy cieszę, że to już w sumie "niedługo"
A nie wiesz jak Twój planuje wyjęcie? Normalnie w gabinecie czy w szpitalu?
Stary 2014-09-08, 18:47   #1519
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:

Brzmi pysznie jadłabym.

no to łap
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9477.jpg (127,3 KB, 46 załadowań)
Stary 2014-09-08, 18:51   #1520
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
no to łap
Padłam i nie wstanę Wygląda lepiej niż u Gesslerowej Czy ja też mogę się poczęstować ?
Stary 2014-09-08, 18:55   #1521
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luna_moon Pokaż wiadomość
Witam
Zaczęłam 35 tydzień, wg . kalkulatora 41 dni do końca. W piątek jedziemy do lekarza. Nie mogę się doczekać. Będę miała wyniki gbs i dostanę skierowanie na cc.
Do szpitala się prawie spakowałam i dzięki temu jestem chyba spokojniejsza. Muszę wygotować butelki i laktator, i inne pierdułki.
Zła jestem, bo Syn pochodził tydzień do przedszkola i Go katar załapał. Nie puszczę przecież dziecka z katarem do przedszkola. Uroki przedszkola.
Gratulacje dla MAMUŚ.
Łucja dziś też zasmarkana przyszła z przedszkola...

Cytat:
Leci czas jak szalony.

Gratulacje tygodnia

Brzmi pysznie jadłabym.
No całe szczęście, że zgłosiły. W następnych sklepach już pilnowałam.
A jabłka i gruszki łatwo pomylić z marchewką

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-08, 19:02   #1522
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Padłam i nie wstanę Wygląda lepiej niż u Gesslerowej Czy ja też mogę się poczęstować ?
ha ha dziękuję pewnie, że możesz
Stary 2014-09-08, 19:13   #1523
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co lekarz to inne podejście do tego liczenia Dzieciaczki i tak wyjdą, kiedy będą chciały

Pessar teoretycznie można już zdejmować, ale moja gin chce najpierw obejrzeć moją Młodą na tym usg - zdecyduje, czy płucka i reszta wygląda ok i zdejmujemy już w piątek, czy damy im jeszcze kilka dni dojrzewania w brzuszku - wtedy prawdopodobnie zdejmowanie będzie 19 września
O a ja 19ego odstawiam leki O ile wczesniej nie urodze

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Łucja dziś też zasmarkana przyszła z przedszkola...

No całe szczęście, że zgłosiły. W następnych sklepach już pilnowałam.
A jabłka i gruszki łatwo pomylić z marchewką
Moja już zachrypnieta i pokasluje Tylko tego brakuje, żeby się teraz jakieś chorobsko przyplatalo. Nie uśmiecha mi się wracać z noworodkiem do siedliska bakterii...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 19:14   #1524
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:
no to łap
om nom nom nom
Stary 2014-09-08, 19:16   #1525
gosiakk23
Rozeznanie

Dziewuszki Kochane Kciuki sie przydały jestem już po, dopiero wróciliśmy musiałam szybko coś przekąsić bo myślałam, że mnie zassie
I MAM JUŻ SKIEROWANIE NA PORÓD DO TEJ KLINIKI
o każdej porze dnia i nocy jadę jak cos zacznie się dziać.
Wizyta trwała może z 10 min, pan doktor (przemiły człowiek z resztą) przegląda kartę ciąży,bada (szyjka miękka, głowka odpowiednio ułożona, nic sie nie dzieje) powiedział że wszystkie badania mam wzorowe, daje kartę do wypełnienie , jak chcemy z mężem aby poród przebiegał (nawet jest opcja czy chce jeść i pić podczas porodu) pić rozumiem ale jeść czy chcemy intymna atmosferę (przygaszone światło, muzyka), czy chce aby nacinali Grażynę , i wiele innych z niektórymi będę miała problem pewnie, ale to was sie podpytam jak coś 23 jadę tam na KTG, i do porodu 1-2 w tygodniu będę miała robione. Wstawiam sie w dniu terminu nawet jeśli nic się nie dzieje, on mnie bada Ktg, odsyła do domu, za 2 dni znów przyjeżdzam do nich na Ktg, no a jeżeli minie 6 dni po terminie to juz się kładę i oni wywołują wtedy. Jestem mega szczęśliwa, bo zachodziłam w głowę gdzie ja się podzieje jak mnie tam nie przyjmą

Zahaczyliśmy jeszcze o media markt, kupiliśmy aparat i odkurzacz
I wszystko z myślą o Juliuszku

poczwarkah- Ja prócz Grażyny słyszałam jeszcze BOŻENA i KAŚKA

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się ze brzuch nizej a na/zdj inaczej.
Śliczny brzusio, ale mi się wydaje że nie opuścił Ci sie jeszcze, ja na pewno będę to czuła, bo ucisk mam na przeponę i cieżko czasem mi się oddycha, a jak sie opuści będzie już ok
Cytat:
Mi wczoraj TŻ golił. Dziewczyny, golicie takimi zwykłymi maszynkami, że trzeba na odżywkę do włosów? Swoją drogą, ja na odżywkę golę nogi. ;-) Ale cipki bym się bała taką maszynką, bo pewnie bym sobie pół łechtaczki urżnęła i mam elektryczną, co kiedyś z depilatorem kupiłam (którego nienawidzę i nie używam).

+milion!

IMO też nie jest niżej, chyba tak jak u mnie. A oddycha Ci się lepiej, mniej męczy zgada, ale za to sikanie częściej?
Ja gole zwykła mach 3 łechtaczka cała ale paznocie u rąk pozacinane, bo na ślepo trochę to robiłam. A o elektrycznej nie słyszałam, muszę poczytać może zakupię.
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku

Edytowane przez gosiakk23
Czas edycji: 2014-09-08 o 19:18
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 19:23   #1526
farminka
Wtajemniczenie

W szpitalu jedna położna używała określenia "kokoszka". Usmialam się jak uslyszalam: Dziewczyny myjemy kokoszki i idziemy pod gabinet na badanie
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 19:28   #1527
poczwarkah
Rozeznanie

Wróciłam właśnie ze spotkania z położną, która będzie odbierać mój poród Bardzo sympatycznie było
Powiedziała mi na koniec że jak nie urodzę do terminu to ona proponuje zasadę "4 S"
SYSTEMATYCZNIE:
SEX,
SPACERY,
STYMULACJA SUTKÓW

Cytat:

Poczwarkah, dasz przepis na te placuszki ? Mam cukinię w domu, chętnie zamodzę jakiegoś placka
Przepisu brak, wszystko na oko Najpierw starłam dużą (taką 40 cm) cukinię na tarce na grubych oczkach, posoliłam, poczekałam aż puści sok i odcisnęłam żeby była w miarę sucha. Potem wbiłam dwa jajka, popieprzyłam i sypałam mąkę aż konsystencja będzie na tyle lepka żeby w miarę się trzymało razem. To była max 1 szklanka, myślę że mniej, ale miałam naprawdę dużą cukinię. Starczyło tego na obiad dla mnie i na kolację dla dwojga.

Cytat:

Placki z cukinii pycha ale... razowa mąka wywala mi cukier w kosmos... i smażone też wywala mi cukier w kosmos... więc opracowałam przepis na pieczone i z otrębami czego to człowiek nie wymyśli żeby zjeść coś dobrego

a pościelkę chodziło mi o kołderkę + podusię ale jak was czytam to chrzanię i nie zamawiam więcej. Poduszek i tak nie polecają, a rożki mam 2 + kołderka + kocyk taki kołderkowaty to musi na razie wystarczyć

Ojej, biedna jesteś... mój mąż ma niezłe cukry po mące razowej, byle nie za dużo tego, wiadomo. Warkocz smakowity

Cytat:
poczwarkah tonę w śliwkach węgierkach - nie masz jakiegoś cukrzycowego patentu na wykorzystanie?
No niestety, śliwka węgierka sama w sobie jest raczej mało cukrzycowa Ewentualnie z jakimś mięsem można podać konfiturę. Albo zrobić konfiturę i jeść np. do sera białego, byle mało

Edytowane przez poczwarkah
Czas edycji: 2014-09-08 o 19:30
poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 19:33   #1528
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
O a ja 19ego odstawiam leki O ile wczesniej nie urodze

Moja już zachrypnieta i pokasluje Tylko tego brakuje, żeby się teraz jakieś chorobsko przyplatalo. Nie uśmiecha mi się wracać z noworodkiem do siedliska bakterii...
Właśnie tego przynoszenia zarazków z przedszkola się boję najbardziej.

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Dziewuszki Kochane Kciuki sie przydały jestem już po, dopiero wróciliśmy musiałam szybko coś przekąsić bo myślałam, że mnie zassie
I MAM JUŻ SKIEROWANIE NA PORÓD DO TEJ KLINIKI
o każdej porze dnia i nocy jadę jak cos zacznie się dziać.
Wizyta trwała może z 10 min, pan doktor (przemiły człowiek z resztą) przegląda kartę ciąży,bada (szyjka miękka, głowka odpowiednio ułożona, nic sie nie dzieje) powiedział że wszystkie badania mam wzorowe, daje kartę do wypełnienie , jak chcemy z mężem aby poród przebiegał (nawet jest opcja czy chce jeść i pić podczas porodu) pić rozumiem ale jeść czy chcemy intymna atmosferę (przygaszone światło, muzyka), czy chce aby nacinali Grażynę , i wiele innych z niektórymi będę miała problem pewnie, ale to was sie podpytam jak coś 23 jadę tam na KTG, i do porodu 1-2 w tygodniu będę miała robione. Wstawiam sie w dniu terminu nawet jeśli nic się nie dzieje, on mnie bada Ktg, odsyła do domu, za 2 dni znów przyjeżdzam do nich na Ktg, no a jeżeli minie 6 dni po terminie to juz się kładę i oni wywołują wtedy. Jestem mega szczęśliwa, bo zachodziłam w głowę gdzie ja się podzieje jak mnie tam nie przyjmą

Zahaczyliśmy jeszcze o media markt, kupiliśmy aparat i odkurzacz
I wszystko z myślą o Juliuszku

poczwarkah- Ja prócz Grażyny słyszałam jeszcze BOŻENA i KAŚKA

Śliczny brzusio, ale mi się wydaje że nie opuścił Ci sie jeszcze, ja na pewno będę to czuła, bo ucisk mam na przeponę i cieżko czasem mi się oddycha, a jak sie opuści będzie już ok

Ja gole zwykła mach 3 łechtaczka cała ale paznocie u rąk pozacinane, bo na ślepo trochę to robiłam. A o elektrycznej nie słyszałam, muszę poczytać może zakupię.
Gratulacje!
Ja słyszałam: bożena, grażyna i krycha

Cytat:
W szpitalu jedna położna używała określenia "kokoszka". Usmialam się jak uslyszalam: Dziewczyny myjemy kokoszki i idziemy pod gabinet na badanie

Ale mi stopy spuchły.. Zgiąć paluchów nie mogłam. Moczę je teraz w chłodnej wodzie i czuję jak schodzi..

poczwarkah ja słyszałam o sposobie 3S: seks, sprzątanie i schody Ale można połączyć z tym co Ty napisałaś i będzie więcej "eSów"

Niunia

Bobas

Edytowane przez mortisha84
Czas edycji: 2014-09-08 o 19:37
Stary 2014-09-08, 19:36   #1529
tynka88
Zadomowienie

U mnie dzis kalafiorowa i jutro tez a od mamy dostalam kopytka z sosem pieczarkowym

co do golenia to ja gole na czuja teraz to juz sie staram regularnie ,bo nie znam godziny ani minutyja tam gole na szare mydlo w plynie, po innych plynach mam zaraz pieczenie itd.

no na placach zabaw teraz wiekszosc dzieci zakatarzonych i zakszlanych,strach sie gdziekolwiek ruszac, jeszcze moj MAteusz zaraz ze zwyklego kataru ma zapalenie oskrzeli, nie wiem czy on kiedykolwiek do przedszkola pojdzie.. wlasnie skonczylismy 10 dniowe inhalacje i obylo sie bez antybiotyku, mam nadzieje, ze jak wroce ze szpitala to bedzie zdrowy.

Gosia swietne warunki w tej Twojej klinice, troche zazdroszcze

ide dziewczyny ogarnac paznokcie u stop

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 19:39   #1530
123spinka
Zadomowienie

A wie, jestem w szpitalu bo gin na prywatnej dodatkowej wizycie stwierdzil ze synek za slabo rosnie.jest mniejszy o jakies 2-3 tygodnie i nie jest to wina bledu w pomiarach bo na.ostatnim usg tez byl mniejszy. To tak w skrocie

a teraz tak, leze sobie i mialam juz pobierana krew do 4 duzych.fiolek na badania i mocz.pozatym badanie dowcipne wykazalo ze szyjka zamknieta. Dodatkowo mialam dwa ktg.ponoc jeszcze dzis mam miec usg ale nie wiem o ktorej.wiecej info nie mam :-( nie wiem czego sie spodziewac czy raczej liczyc na to ze wszystko sprawdza i za pare dni wyjde.czy raczej sie nastawic ze sprobuja go troche podtuczyc a potem jak nie bedzie efektow to przywitamy go po tej stronie wczesniej.
Sama nie wiem ktora opcja lepsza.w szpitalu bezpieczniej no ale chyba nie beda mnie trzymac do terminu :-( sama nie wiem co myslec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości