|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Nie potrzebna jest odżywka/pianka i mniejsza szansa na pokaleczenie się
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pulpety w sosie pomidorowym
Wpasowuję się w trend Ale spieprzyłam sos......dosłownie, za dużo pieprzu mi się sypło
|
|
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
Na polsat Cafe Porody... oglądam i ryczę :/
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku, jak ten czas szybko leci
Jeszcze niedawno te "najszybsze" z Nas miały 1 albo 2 po 3 A tu nagle 37 tyg a już dwie mają Maluszki na świecie. To jest tak realne, że aż nie mogę uwierzyć...Ja dziś po sr, MOPR i PIP, jutro ZUS. W sumie nuda, nie dowiedziałam się nic, czego bym nie wiedziała. Ale w końcu pojechałam kupić sobie kapcie (w razie W), kupiłam kocyk w Pepco (nie pamiętam, która z Was pisała o nim), jakość mi się spodobała, cena też, więc wzięłam turkusowy Siadam do listy a raczej list. Jedna, co mam kupić na Gemini. Druga, co mam kupić w hurtowni dla Maluszka. Trzecia dla mnie. No i chyba zaraz zamówię piżamy na allegro. Jakoś to wszystko pędzi, muszę się trochę pospieszyć ![]() Łóżeczko to "obiecane" od teściowej przyjechało, tata będzie w środę, to mi w czwartek skręci i zobaczę jak wygląda. Mamy co prawda z teściówką inne znaczenie pojęcia "śliczne", ale jak będzie w miarę po złożeniu, to się pomaluje i będzie jak znalazł. Tylko materacyk nowy dokupię. 400 zł w kieszeni minus farba Nowa, może to i lepiej, że sobie odpuszczasz tą obronę. Niby nic, ale różnie mogłoby być. A tak, Majenia będzie na świecie, podjedziesz z nią, to na pewno długo Cię nie będą maglować. Ja w czerwcu miałam egzamin państwowy w "byle jakiej" szkole policealnej. Stres był, a wiadomo, w ciąży najlepiej bez stresu ![]() A brzuszek wcale nie jest nisko Coffe, Muffiny ? Czy Ty chcesz, żebym monitor obśliniła ? Ależ muszą być pyszne ![]() Gosiak Ja dziś będę miała taką gimnastykę, jutro na wizytę Grażynka musi być przygotowana Lusterko w rękę i heja ! Ale wiem, że nie będzie łatwo ![]() Poczwarkah, dasz przepis na te placuszki ? Mam cukinię w domu, chętnie zamodzę jakiegoś placka
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Purblanus dokladnie. Teraz chce myslec o dzidziolku a nie stresowac sie...
No wlasnie nie wiem co ten moj brzuchor na zdj nie jest nisko. To dobrze, ze nie jest
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
No, wątpliwości co do płatnością kartą rozwiane, bez problemu, tylko na realizację z mojego banku pewnie 3 dni będę czekać, bo przewalutowanie...
A co do golenia itd. to ja już nawet z lusterkiem nie daję rady i szczerze nie pamiętam kiedy ostatnio to robiłam Ja zawsze jechałam zwykłą maszynką z gilette 1 razową.Depilator- jak kiedyś miałam i goliłam nogi bolało jak cholera!! Dawałam radę tylko łydki, uda za bardzo bolało. Poza tym było to dla mnie chore, bo włosy, żeby je wyrwać musiały trochę odrosnąć a ja nigdy z takimi jak dla mnie chaszczami nie lubiłam chodzić, ze względu na sport. A tak maszynką lekko widać i ciach, gładziutko od nowa. Teraz w ogóle o dziwo i brwi i włosy na nogach itd. bardzo wolno rosną, to nie golę się aż tak często. A golarka damska- też o tym myślałam, bo Tż ma męską, ale jak na moje nigdy nie wyjdzie tak gładko jak maszynką jednorazową. Teraz też mam problem, jak się tam golić, jak z lusterkiem nawet ciężko! Ostatnio chyba robiłam na czuja. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- NOWA śliczny brzusio ![]() A Spinka po co do szpitala na 11? Dzieje się coś? Staram się czytać, ale czasami już za dużo i nie chce mi się tyle wstecz przeglądać... No i Lailii synka stópki dopiero dziś na kompie zobaczyłam, są taaakie sweet - mam nadzieję, jak najszybciej
|
#1509 | |||
|
Zadomowienie
|
Laila85 dużo siły dla Was! Nóżki cudne
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moim skromnym zdaniem nie jest nisko. Wogóle to śliczny, zgrabny brzusio Mi się dziś śniło, że urodziłam, a jak się obudziłam, to byłam strasznie zawiedziona, że to tylko sen ![]() Mam już dosyć mojego budyniu.. Byłam na zakupach, wyszłam ze sklepu i przeszłam już kawałek i zadzwonili do mnie z banku, czy zakupy robiłam w tamtym sklepie, bo kartę zostawiłam.. Musiałam się wracać. Teraz mi nogi spuchły i plecy bolą. Wogóle to zaczynam dziś 37 tydzień |
|||
|
|
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Zaczęłam 35 tydzień, wg . kalkulatora 41 dni do końca. W piątek jedziemy do lekarza. Nie mogę się doczekać. Będę miała wyniki gbs i dostanę skierowanie na cc. Do szpitala się prawie spakowałam i dzięki temu jestem chyba spokojniejsza. Muszę wygotować butelki i laktator, i inne pierdułki. Zła jestem, bo Syn pochodził tydzień do przedszkola i Go katar załapał. Nie puszczę przecież dziecka z katarem do przedszkola. Uroki przedszkola. Gratulacje dla MAMUŚ. |
|
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
A ja jutro 38 tydzień! Szok. Myślałam, że termin porodu wypada w 40t0d, a u mnie wychodzi 40t6d.
W każdym razie ciąża donoszona- to najważniejsze. Zamówiłam laktator z medeli, chociaż mam stary. Leżał w piwnicy i nawet po wygotowaniu jakoś mi wszystkie elementy śmierdziały.... poza tym zamówiłam też kocyk bawełniano-akrylowy i chyba mam już wszystko. Torby spakowane, samych drobiazgów brakuje. Obstawiam, że urodzę 6 października . Wizyta u lekarza w piątek. Ktoś wizytuje ze mną?
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jadę zwykłą maszynką i jakoś tam jest Placki z cukinii pycha ale... razowa mąka wywala mi cukier w kosmos... i smażone też wywala mi cukier w kosmos... więc opracowałam przepis na pieczone i z otrębami czego to człowiek nie wymyśli żeby zjeść coś dobrego a pościelkę chodziło mi o kołderkę + podusię ale jak was czytam to chrzanię i nie zamawiam więcej. Poduszek i tak nie polecają, a rożki mam 2 + kołderka + kocyk taki kołderkowaty to musi na razie wystarczyć a u mnie dziś warkocz z polędwiczki z pomidorami ... bardzo zacne nie powiem
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez myślałam, że dzień porodu to 40t0d... a czemu piszesz, że u Ciebie 40t6d? ![]() Ja też wizytuję w piątek będę wreszcie miała usg III trymestru... No i zapadnie decyzja, kiedy gin zdejmie mi pessar... Masakra - cieszę się i boję równocześnie
|
|
#1514 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś robię zakupy na Gemini ![]() Daj znać po oględzinach łóżeczka. Cytat:
Myślalam, że mam budyń, jak poszłam dziś do sklepu po pomidory i marchew, a zadowolona z siebie kupiłam pomidory, jabłka i gruszki. Na szczęście miałam jeszcze inny sklep po drodze.BTW Mój TŻ ostatnio stał się wielkim fanem budyniu i co jakieś 3 dni goruję wieczorem. ![]() Gratulacje tygodnia ![]() Cytat:
jadłabym.
|
|||
|
|
|
#1515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() .Ale juzmi wszystko jedno z tymi tygodniami- od jutra do terminu równe 20 dni . Mojra, to już chyba można bezpiecznie zdejmować? Chyba trzymanie go dłużej nie ma sensu?
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
poczwarkah tonę w śliwkach węgierkach - nie masz jakiegoś cukrzycowego patentu na wykorzystanie?
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieciaczki i tak wyjdą, kiedy będą chciały ![]() Pessar teoretycznie można już zdejmować, ale moja gin chce najpierw obejrzeć moją Młodą na tym usg - zdecyduje, czy płucka i reszta wygląda ok i zdejmujemy już w piątek, czy damy im jeszcze kilka dni dojrzewania w brzuszku - wtedy prawdopodobnie zdejmowanie będzie 19 września
|
|
#1518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A później wielkie malowanie jak coś. Znacie farby, którymi mogłabym je pomalować? Takie "nieszkodzące" ?Budyń jest dobry na wszystko W ciąży budyniowo może być, a marchewce blisko do jabłek i gruszek Cytat:
Też mam mieszane uczucia, nie wiem czy bardziej się boję czy cieszę, że to już w sumie "niedługo"![]() A nie wiesz jak Twój planuje wyjęcie? Normalnie w gabinecie czy w szpitalu?
|
|
#1519 |
|
Rozeznanie
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Padłam i nie wstanę
Wygląda lepiej niż u Gesslerowej Czy ja też mogę się poczęstować ?
|
#1521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jabłka i gruszki łatwo pomylić z marchewką
|
||
|
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile wczesniej nie urodze ![]() Cytat:
Tylko tego brakuje, żeby się teraz jakieś chorobsko przyplatalo. Nie uśmiecha mi się wracać z noworodkiem do siedliska bakterii...
|
||
|
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki Kochane
Kciuki sie przydały jestem już po, dopiero wróciliśmy musiałam szybko coś przekąsić bo myślałam, że mnie zassie ![]() I MAM JUŻ SKIEROWANIE NA PORÓD DO TEJ KLINIKI o każdej porze dnia i nocy jadę jak cos zacznie się dziać. Wizyta trwała może z 10 min, pan doktor (przemiły człowiek z resztą) przegląda kartę ciąży,bada (szyjka miękka, głowka odpowiednio ułożona, nic sie nie dzieje) powiedział że wszystkie badania mam wzorowe, daje kartę do wypełnienie , jak chcemy z mężem aby poród przebiegał (nawet jest opcja czy chce jeść i pić podczas porodu) pić rozumiem ale jeść czy chcemy intymna atmosferę (przygaszone światło, muzyka), czy chce aby nacinali Grażynę , i wiele innych z niektórymi będę miała problem pewnie, ale to was sie podpytam jak coś ![]() Zahaczyliśmy jeszcze o media markt, kupiliśmy aparat i odkurzacz I wszystko z myślą o Juliuszku ![]() poczwarkah- Ja prócz Grażyny słyszałam jeszcze BOŻENA i KAŚKA ![]() Śliczny brzusio, ale mi się wydaje że nie opuścił Ci sie jeszcze, ja na pewno będę to czuła, bo ucisk mam na przeponę i cieżko czasem mi się oddycha, a jak sie opuści będzie już ok ![]() Cytat:
łechtaczka cała ale paznocie u rąk pozacinane, bo na ślepo trochę to robiłam. A o elektrycznej nie słyszałam, muszę poczytać może zakupię.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku Edytowane przez gosiakk23 Czas edycji: 2014-09-08 o 19:18 |
|
|
|
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
W szpitalu jedna położna używała określenia "kokoszka". Usmialam się jak uslyszalam: Dziewczyny myjemy kokoszki i idziemy pod gabinet na badanie
|
|
|
|
#1527 | |||
|
Rozeznanie
|
Wróciłam właśnie ze spotkania z położną, która będzie odbierać mój poród
Bardzo sympatycznie było ![]() Powiedziała mi na koniec że jak nie urodzę do terminu to ona proponuje zasadę "4 S" SYSTEMATYCZNIE: SEX, SPACERY, STYMULACJA SUTKÓW ![]() Cytat:
Najpierw starłam dużą (taką 40 cm) cukinię na tarce na grubych oczkach, posoliłam, poczekałam aż puści sok i odcisnęłam żeby była w miarę sucha. Potem wbiłam dwa jajka, popieprzyłam i sypałam mąkę aż konsystencja będzie na tyle lepka żeby w miarę się trzymało razem. To była max 1 szklanka, myślę że mniej, ale miałam naprawdę dużą cukinię. Starczyło tego na obiad dla mnie i na kolację dla dwojga. Cytat:
![]() Cytat:
Ewentualnie z jakimś mięsem można podać konfiturę. Albo zrobić konfiturę i jeść np. do sera białego, byle mało
Edytowane przez poczwarkah Czas edycji: 2014-09-08 o 19:30 |
|||
|
|
|
#1528 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja słyszałam: bożena, grażyna i krycha ![]() Cytat:
Ale mi stopy spuchły.. Zgiąć paluchów nie mogłam. Moczę je teraz w chłodnej wodzie i czuję jak schodzi.. poczwarkah ja słyszałam o sposobie 3S: seks, sprzątanie i schody Ale można połączyć z tym co Ty napisałaś i będzie więcej "eSów"
Edytowane przez mortisha84 Czas edycji: 2014-09-08 o 19:37 |
|||
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzis kalafiorowa i jutro tez
a od mamy dostalam kopytka z sosem pieczarkowym![]() co do golenia to ja gole na czuja teraz to juz sie staram regularnie ,bo nie znam godziny ani minuty ja tam gole na szare mydlo w plynie, po innych plynach mam zaraz pieczenie itd.no na placach zabaw teraz wiekszosc dzieci zakatarzonych i zakszlanych,strach sie gdziekolwiek ruszac, jeszcze moj MAteusz zaraz ze zwyklego kataru ma zapalenie oskrzeli, nie wiem czy on kiedykolwiek do przedszkola pojdzie.. wlasnie skonczylismy 10 dniowe inhalacje i obylo sie bez antybiotyku, mam nadzieje, ze jak wroce ze szpitala to bedzie zdrowy. Gosia swietne warunki w tej Twojej klinice, troche zazdroszcze ![]() ide dziewczyny ogarnac paznokcie u stop
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
A wie, jestem w szpitalu bo gin na prywatnej dodatkowej wizycie stwierdzil ze synek za slabo rosnie.jest mniejszy o jakies 2-3 tygodnie i nie jest to wina bledu w pomiarach bo na.ostatnim usg tez byl mniejszy. To tak w skrocie
a teraz tak, leze sobie i mialam juz pobierana krew do 4 duzych.fiolek na badania i mocz.pozatym badanie dowcipne wykazalo ze szyjka zamknieta. Dodatkowo mialam dwa ktg.ponoc jeszcze dzis mam miec usg ale nie wiem o ktorej.wiecej info nie mam :-( nie wiem czego sie spodziewac czy raczej liczyc na to ze wszystko sprawdza i za pare dni wyjde.czy raczej sie nastawic ze sprobuja go troche podtuczyc a potem jak nie bedzie efektow to przywitamy go po tej stronie wczesniej. Sama nie wiem ktora opcja lepsza.w szpitalu bezpieczniej no ale chyba nie beda mnie trzymac do terminu :-( sama nie wiem co myslec |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Zrobiłam więcej więc będzie i na kolację dla mnie i dla męża
Nie potrzebna jest odżywka/pianka i mniejsza szansa na pokaleczenie się

13.12.13 

- mam nadzieję, jak najszybciej
Dziękuję za radę 

jadłabym.