|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3842 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
to chyba zależy w jakim stadium porodu jesteś....
![]() |
#3846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze z ligoty z centrum zdrowia odsylaja jak tylko moga....
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-08 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | ||
Zakorzenienie
|
ja w sumie już przestałam cokolwiek ogarniać... ale do kórnej normy masz tak czyu siak daleko, więc chyba bym się nie stresowała...
Cytat:
zgaga dlatego, że młode nam kopią w żołądki! ![]() wózek ekstra! widziałaś na zywo? ten materiał wewnątrz budki jest liliowy czy niebieski? bo mi w zależnosci od zdjęcia się różnie wyświetla. tak czy siak połaczenie z szarym ekstra ![]() a poszewkę mogę Ci uszyć jak chcesz, to pół godziny roboty, tylko potrzeba na nią prawie 1m materiału - czyli ok. 13zł plus suwak 2,50... na oko ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
jeśłi w szpitalu jest ogłoszona tzw. "blokada przyjęć" ze wzg na brak miejsc, to choćby się miało już główkę między udami to nie przyjmą, można ew. urodzić na IP jeśli już nie ma ani chwili, i potem mamę i dziecko przetransportują do szpitala w którym jest miejsce, albo "mają obowiązek" dać nam karetkę, która nas zawiezie do szpitala który nas przyjmie, ale z tym "mają obowiązek" to niestety różnie bywa ![]() często jest też tak (przynajmniej w warszawie) że mówią że nie mają miejsc mimo, że mają, tylko trzymają miejsca dla pacjentek ordynatorów, dyrektorów, dla kobiet które sobie "wykupiły salę jednoosobową" itd. jak mnie w jednym ze szpitali "leczyli" po poronieniu na izbie przyjęć przez 2 tygodnie to sobie popatrzyłam, bo siedziałam na tej izbie co drugi dzień po 4-8h. wtedy podjęłam decyzję, że rodzić tam nigdy nie zamierzam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zadomowienie
|
Hej.
Wróciłam. Mam za sobą "gorsze dni" delikatnie mówiąc. Gorszy nastrój, złe samopoczucie, burza hormonów. Takie składniki mieszały się we mnie przez ostatni tydzień. Nie do końca sobie z tym radziłam więc wolałam tu nie zaglądać niż Wam cały czas narzekać i marudzić. Teraz juz jest znacznie lepiej ![]() Zatem idę Was nadrobić !
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wozka.... do tej pory bylam przekonana, ze weźmiemy camarelo carere w szarym odcieniu lub fiolecie. albo bebetto silve. podobaly mi się bardzo i jak widziałam, ze inne dziewczyny zamawiają, to bylam przekonana, ze tez chce. bo maja dużo zalet, sa przystępne cenowo itp. itd. ale zdaje się wczoraj lub przedwczoraj na spacerze mijaliśmy multum wozkow roznych i roznistych. oczywiście ja pierwsza, żeby podejrzeć jaka to firma i model i sobie w glowie oceniałam, czy mi się podoba, czy nie. i nagle olśnienie, starsi państwo ( podejrzewam, ze dziadkowie ) dumnie spacerowali sobie z wozkiem, który mi się bardzo spodobal. to ja ciagne TZ ze przejdziemy się za nimi, żeby co nieco podejrzeć. i tu bach! nie dosyć, ze spacerówka swietnie się prezetnowala, to wlasnie wozek w odcieniach szarości a w srodku z obiciem liliowym! to już wiedziałam, ze ten i inny ![]() ![]() ![]() ![]() silesianna a TY wolalabys jaki kolor wewnątrz budki? ogladalam na stronie producenta i wydaje mi się, ze pozostale te wozki to tylko biale obicia maja... będziesz moja krawcowa? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym w którym rodziłam Malwę i teraz też pewnie urodzę, jest zasada że nie odsyłają żadnej rodzącej, dla każdej musi się znaleźć miejsce. fakt że bywa że dziewczyny z noworodkami leżą na ginekologii i ponoć z rzadka się zdarzają porody w gabinetach zabiegowych czy na IP,, bo wszystkie sale porodowe zajęte - ale przynajmniej nie ma ryzyka że się urodzi w domu / aucie / karetce. natomiast ten szpital jest też znany z tego że trafiają do niego dziewczyny "w ostatniej chwili", które zrobiły objazd po lepsiejszych porodówkach w mieście, i po trasie Karowa-Zofia-Madaliński-Orłowski- trafiają na Inflancką, bo z poprzednich je odesłali... tzn nie jestem pewna czy nadal tak jest. ale jak rodziłam Malwę to niestety była to norma ![]() Cytat:
super że jesteś! trochę masz nadrabiania ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
\oba fajne ale liliowy ekstra ![]() ![]() ![]() ![]() krawcową mogę być, póki mi brzuch się mieści za maszyną ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dzień po dniu byłam na badaniach USG w 3 różnych miejscach i waga się różniła o 200g: prywatnie było 790g NFZ i IP - było ok 1 kg mnie jeszcze zgaga, opuchnięte nogi nie dopadły, na razie boli kręgosłup i ciągle mi mało powietrza i inne medyczne dolegliwości... ale chyba każda musi mieć "coś" taki urok ciąży ![]() TŻ odprawiony do pracy...a za mną nie chodził budyń tylko suszone pomidory na kanapkach.. mniam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
noooo witamy z powrotem ![]() ja wyprawiłam właśnie tża.... wraca w piątek.... eh.... ![]() dziś siedzimy jeszcze z Johnym w domu, ale jutro już go chyba poślę do przedszkola..... dzisiaj wywiadówka ![]()
![]() |
#3855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moje maleństwo dosłownie wykopało dziś tatusia do pracy ![]()
![]() |
#3856 |
Zadomowienie
|
hej!
właśnie mnie tz obudził żebym wstawala bo włamali mu się do auta w nocy. wymontowali szybę i zabrali jakieś elektronarzedzia... jakaś plaga u nas na osiedlu ostatnio, chamy, dostają się do garażu podziemnego i robią rozpierduche. a miał być taki piękny dzień!
#3857 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lola nie przejmuj się jak już ktoś pisał któreś dzieciaczki muszą być mniejsze, ale to nie znaczy, że będą słabsze. Napewno nie ma się czym martwić głowa do góry ![]()
![]() |
#3858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuuuu :/
![]() |
#3859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oko za oko , zab za zab ....
![]() |
#3860 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana, cieżko mi sie śpi :-( jak za długo leżę na jednym boku to mnie całe plecy i brzuch ciągnie ehhh
Ostatnio jakaś marudzą jestem, burza hormonów? Chandra? Z ligotyy odsyłają bo to bardzo specjalistyczny szpital i oni tam nie biorą "zwykłych" porodów tylko z komplikacjami wiec pewnie dlatego
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-09 o 07:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przy Antosi teściowa dała mi takie 10 letnie pieluchy tetrowe ale jakość jest super, leżały w szafie, w ogóle nie zżółkły, są grube no ekstra! szkoda tylko, że przeznaczyłam je na śliniaki dla małej bo niektóre mają plamy nie do sprania ![]() 46 dni to już zupełnie mało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sukienka bardzo ładna ale ja wyglądałabym w niej okropnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dobrze, że mało porodów, dobrze dla mnie ( jeśli tam dotrę) bo mnie nie odeślą ![]() Cytat:
![]() ja oczywiście wczoraj zrobiłam pranie a dziś brzydka pogoda ![]() Dziołchy ponawiam pytanie o kosmetyki Bobini dla dla maluszków, wiecie coś na ich temat? Zastanawiam się nad nimi przez wzgląd na cenę. Miłego dnia ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale skąd mogą wiedzieć.... przecież każdy poród może się skonczyć komplikacją..
![]() |
#3864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- 60 dni a nigdy nie wiadomo czy np 14 dni przed terminem dzidzuś nie zechce wyjść a to już poród w terminie i sie robi 46 ![]()
![]() |
#3865 |
Rozeznanie
|
56 dni do tp
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Jak to zobaczyłam : http://kobieceinspiracje.pl/11623,ku...mniaczane.html to naszły mnie smaki :P
#3866 |
Zakorzenienie
|
Sweet dobrze ze wszystko gra po wizycie
![]() Lola nie martw sie, jakby niektore wymiary bylynzle to na pewno lekarz by sie tym zajal. Po prostu bedzie male dziecko My sweet co za zlodziejstwo!!! Dzis zaczynam 32 tc ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaz jaki to wozek? Cytat:
![]()
![]() |
#3869 |
Rozeznanie
|
od 2 dni szukam/czytam opinie o wózkach...
![]() Stwierdzam, że jak na żywo nie dotknę to do żadnego się nie przekonam - mam spisaną listę na czym mi zależy i chyba cały dzień spędzę w sklepach... najprzyjemniej to mi się kupuje chyba tylko te malutkie słodkie ciuszki, skarpeteczki, czapeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Lekarka mówi ze wszystko dobrze i poprostu dzidzia będzie malutka 3 tyg. Temu ważyła 1380g a wczoraj 1805g
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.