|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cytat:
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych zabiegów to jak fryzjer przez 60 minut może polepszyć stan twoich włosów? Nijak. Naładuje Ci silikonów co by włosy wyglądały wizualnie lepiej ale po umyciu będzie to samo . Pewnie keratynę też da no bo ma odbudować a to składnik włosów
Do polepszenia stanu twoich włosów możesz bezpośrednio przyczynić się tylko ty przez systematyczność, używanie odpowiednich kosmetyków i olei, cierpliwość, ogaraniczenie chemicznych i termicznych zabiegów
|
|
|
|
#4773 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() Cytat:
Czego tam dobrego używasz? Widzę bardzo ładne falki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie przepadam, ale można olejować na wodę z gliceryną (wtedy olej często lepiej działa), można dodawać kilka kropel do porcji maski/odżywki, ale tak jak koleżanka pisała, może spuszyć, trzeba obserwować
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-09-08 o 10:06 |
||||||
|
|
|
#4774 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Myszka2020 olejuję łopianem z chilli i rycyną, tego dnia przed myciem nałożyłam maskę z banii Agafii i powyższy olej, umyłam szamponem do puszących się włosów z YR, następne O - maska oliwkowa ziaji (niestety ma pq-10 ale działa na mnie dobrze, więc używam), zmyłam, odsączyłam w mikrofibre i spryskałam sprayem z baobaem, też z YR. Na końcówki daję olej z alterry, migdał i papaja.
|
|
|
|
#4775 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny! Wróciłam właśnie z Tureckich wojaży i mój boże, dawno nie byłam tak szczęśliwa. W grudniu składam papiery o erazmusa do Turcji
![]() Mam wielką prośbę: moje włosy kochają krem bootsa, koleżanką, które ze mną były też mega przypasował. Wiem, że część z was mieszka w Anglii, czy byłaby któraś tak miła, aby przesłać mi kilka opakowań? Pokryje koszty zakupu i wysyłki, niezależnie od ich wysokości Bardzo, bardzo mi zależy!
|
|
|
|
#4776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4777 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
Ja przed studniówką miałam namiastkę takiego zabiegu, bo czesałam siś dzień wcześniej, pan fryzjer miał wizję lśniących loków i wyszło super, miałam najpiękniejsze włosy na świecie, aż do mycia w dniu po studniówce podejrzewam, że zdecyduje się jeszcze na cos takiego przed jakimś balem na studiach ;p ale włosom na pewno to nie pomaga w żaden sposób
|
|
|
|
|
#4778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież plunking/plopping to jest harmonijkowanie. Cytat:
Próbowałam 2 razy nikt mi nie odpowiedział
|
|
|
#4779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=33 - harmonijkowanie, bo plunking/plopping to z tym "turbanem". Przepraszam, za rzucanie linkami ale popsulam klawiature i ekranowa zmusza mnie do lakonicznosci. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-08 o 11:40 |
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszulka jest raczej za mała do tego, mikrofibra chyba trochę za mocno chłonie wodę. Raczej do odsączania bym jej używała, a nie do plunkingu. |
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmiatam do Rossmana w poszukiwaniu proteinowego Glisskura. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-08 o 11:55 |
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam z tym niebieskim Gliss Kurem. Ale się go naszukałam, o mało nie kupiłam jakieś innego wypchanego po brzegi silikonem..
No zdobyłam ten właściwym, ciapłam go na włosy i zobaczymy jak sobie poradzi. ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4785 | |||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To nie zazdroszcze tych dojazdów... Cytat:
serce rośnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Świetne lokasy!Amicitia- ahoj
|
|
#4786 |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
AgusiA do mnie właśnie orzyszły trzy Omie, z siemieniem, arganem i makadamią. Czy mam się spodziewać cudownych efektów?^^
|
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozrabiam z niczym. Myślę ciągle o tym glucie, ale jak przychodzi do farbowania, to w końcu zapominam albo nie chce mi się z tym bawić.
Jakie właściwie proporcje tego mają być? Kiedy dodawać gluta? Przed odstawieniem henny czy przed samym nałożeniem? |
|
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, taki trochę offtop ale wciąż włosowy.
![]() Kupiłam sobie krem na rzęsy i jezu... Po dwóch tygodniach stosowania powiem, tak: nie wiedziałam, że na rzęsach mogą być baby hair.
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki krem
|
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli to było do mnie to krem L'biotica do rzęs.
Tylko podkreślam - krem, nie serum bo też mają w ofercie, a ponoć ono do pupy.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-08 o 17:22 |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Na moich włosach jest farba. Z tym, że te pasemka raczej cienkie były i rzadko. ![]() Jak się porówna zdjęcia to rzeczywiście widać różnicę w kondycji włosów, ale niestety włosy są różnej długości, połamane, nadal końcówki się rozdwajają mimo, że ścinam dosyć często. Szczególnie to widać, kiedy moje kłaczki są prostsze, skręt trochę maskuje rzeczywistą kondycję włosów. Ale jak pisałam to dopiero trzy miesiące odkąd wyrzuciłam w kąt prostownicę więc cudów się nie spodziewam. Zastanawiam się nad sporym ścięciem włosów z długości i chyba tak zrobię. ![]() U mnie się bardzo dobrze sprawdza olej lniany, włoski po nim mi bardzo fajnie błyszczą, aczkolwiek czasami mam problem z domyciem go. I kilka razy już się okazało, że spodnie partie włosów są tłuste i musiałam znowu lecieć wkładać głowę pod wodę. Używam jeszcze oleju z pestek winogron i sezamowego (to zdjęcie nr 2 było po zastosowaniu oleju sezamowego). Oleju kokosowego nie stosowałam, ale z tego co zauważyłam, jeśli jest on w składzie jakiegoś kosmetyku to puszy mi włosy niemiłosiernie. Jeśli mogę coś doradzić, to kup sobie tą odżywkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html. Ja jestem z niej zadowolona, fajnie mi dociąża włosy, wygładza, zmniejsza puszenie, włosy się po niej ładnie błyszczą, no i zapach na plus. ![]() Ale widzę, że wstawiłaś najnowsze zdjęcie swoich włosków i już widać, że lepiej wyglądają. Pamiętam, jaka byłam zachwycona po pierwszym olejowaniu włosów. ![]() Kupiłam sobie w końcu maskę z Alterry aloes i granat, bo akurat w rosmannie była na nią promocja (na odżywki isany i szampony alterry też, gdyby ktoś nie wiedział.), jest fajna, ale jakichś super efektów po niej nie zauważyłam.
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4795 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Oj tak z przyrostu cieszę się bardzo i to niczym się nie wspomagam za bardzo, czasem coś wetrę jak się przypomni. Dzięki, miło mi ![]() wczoraj tżta maszynką objechałam, fajna zabawa |
|
|
|
|
#4796 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo, że dbanie samemu to podstawa. Sądziłam jednak, że istnieją zabiegi wspomagające. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Przed następnym myciem spróbuję oleju lnianego, tez mam i czeka w kolejce Faktycznie lepiej wyglądały po 4 godzinach olejowania. Co mnie zdziwiło, to fakt, że blyszczaly i to pięknie. Nie mogę się doczekać aż minie jakieś pięć miesięcy olejowania i zobaczę porządne efekty hehe wkrecilam się i jestem przepełniona nadzieją.
|
||
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dzięki za zaproszenie do klubu!
|
#4798 |
|
Moderator
|
Newqay - możesz poczytać tutaj:
http://www.blondhaircare.com/2013/12...sow-joico.html http://www.blondhaircare.com/2014/07...relacja-z.html chociaż ja uważam że skoro tkai zabieg trzyma się może do 1-5 myć to mało i osobiście nie wydałabym na to pieniędzy - wolałabym kupić kosmetyki za to i systematycznie dbać
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4800 |
|
Moderator
|
Myslę że te metamorfozy słabo widać bo włosy same w sobie są w dobrej kondycji. Byłabym ciekawa bardziej zabiegu na włosach np. po rozjaśnianiu albo matowych, zniszczonych. Sama blondhaircare potem pisała o kosmetykach z tego loreala i była zadowolona z maski, ale zabieg trzymał się 3 mycia. Na moje kudełki to wątpię, żeby takie coś podziałało.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

tył przycinam by zrównała się reszta. włoski były olejowane gp z arganem, potem umyte incognito delikatnym szamponem i po tym odżywka arganowa dr organic na 5 minut. grzywkę zawinęłam i podpięłam spinką żeby się pokręciła
podczytuję was trochę, uczę się pigułki... Moje włosy są (chyba?) 2b. ZWsze były krótkie, teraz staram się je zapuścić więc pielęgnacja była nastawiona na porost (olejowanie, suple, maskowanie długości też z olejami) i na coraz bardziej świadome dbanie o włosy - powoli rezygnuje z slsów, czytam składy pod kątem silikonów i innych ewentualnych świństw. Chciałabym spytać, czy mogę się do was aktywnie dołączyć? Chciałabym wydobyć więcej ze swoich włosów, zapobiec puszeniu
i w dalszym ciągu - zapuścić. Moim celem są włosy za łopatki/do zapięcia stanika.

podejrzewam, że zdecyduje się jeszcze na cos takiego przed jakimś balem na studiach ;p ale włosom na pewno to nie pomaga w żaden sposób