|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
Cytat:
![]() a urlop możesz wykorzystać do końca września przyszłego roku, więc tak nie szalej z rozdawnictwem, bo nigdy nic nie wiadomo ![]() podobno UE pracuje nad dyrektywą, że w krajach, gdzie wiek emerytalny wynosi 67 lat ma być 35 dni urlopu ciekawe czy prawda i czy przejdzie ![]() u mnie dziś z rana też było słonecznie, a teraz właśnie przestaje padać herbatkowo różnie, teraz ananas ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrów tatę ![]() A u mnie od wczoraj mżawka, z małymi przerwami może. Herbatkowo dzisiaj marnie, głównie wodę piję. Ale mi przyszła ochota na słonecznik, chyba muszę iść do sklepu
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie znowu leje
a co do słonecznika - uwielbiam, mogłabym jeść kilogramami mam w domu pół koła bo pół już zjadłam
|
|
|
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstra , nie wiem jak u Ciebie z chęciami do pracy, ale jeśli tak jak u mnie, to lepiej niech nasi przełożeni tego nie czytają...
Najchętniej to bym poszła spać.. Szkoda, że nie można się wyspać na zapas ![]() Jak napisałyście o słoneczniku to od razu pomyślałam o moim muesli (mieszam sobie różne ziarna i suszone owoce z orzechami i płatkami owsianymi) i chciałam napisać , że ja tez lubię...ale te w torebeczkach (czasem nawet 1kg), i gdybym miała łuskać pestki z tego kwiatostanu, to bym chyba musiała najpierw nerwosolu łyknąć . Zazwyczaj trafiają mi się puste , a paznokcie po łuskaniu to mam jakbym przekopała ogródek bez pomocy narzędzi . To ja już wolę dynię :PGalijko, z tą kawinką to chyba jakiś znak ![]() Herbata u mnie na przemian malinowa z ananasową... O ile ananas smakuje mi nieodmiennie o tyle z malinową to się już męczę ze dwa miesiące... Duże opakowanie kupiłam... No co ? przecież nie wyrzucę ![]() Słońce ode mnie też sobie gdzieś wybyło. Wiszą nisko chmury... ale na szczęście nie pada. Jeszcze... |
|
|
|
|
#515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do paznokci... no cóż, taka cena za ten smakołyk ![]() A herbatkę malinową bardzo lubię, wolę niż ananasową
|
|
|
#516 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzis spedzilam 4 godziny na przegladzie co mam z kosmetykow i co potrzebuje. Szykuje mi sie duza lista zakupow do tego wymienilam juz ubrania z letnich na jesienne i zimowe. A od 2 dni moje kalosze kroluja - jesli chodzi o obuwie. A i to Polskie nie wiem czy mam je barac?? Kto wie jaka ma byc pogoda na podkarpaciu przez najblizesz 3 tygodnie??
|
|
#517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pogody to nie wiem, i raczej bym im nie ufała, bo im się nie sprawdza ![]() u mnie było słonecznie, ale znowu się chmurzy herbatkowo ananas ![]() miłego |
|||
|
|
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#519 |
|
Rozeznanie
|
Tak, bo u mnie padalo przez dwa dni a teraz wieje a temperatura nie przekracza 15 stopni. I oczywiscie jak wroce z urlopu to bedzie polowa wrzesnia wiec wszystko juz bedzie gotowe czekac na mnie.
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie dziś słonecznie i temperaturowo całkiem całkiem ![]() herbatkowo od jakiegoś czasu o tej porze dnia wypada ananas ![]() miłego |
||
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pu-erh a rooiboos tee
Ale cichutko...
Ciągle pada od niedzieli, można depresji dostać, i jeszcze jestem chora. Mam od kataru tak spuchnięte oczy jakby "zupa była za słona" a jak na złość powinnam być teraz zdrowa, bo mam plany.Dziś tylko herbata czerwona na razie. |
|
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojoj... to już 3 września a tylko Swan999 honor ratuje ... Gdzie się podziewacie ?
Mam nadzieję , że to nie ta jesienna chandra... Jeszcze lato ma wrócić , dziewczyny ! ![]() Zielona malinkowa w kubeczku ![]() Miłego dnia !!! |
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, straszna tu cisza ostatnio, gorzej niż w wakacje
ja się nie odzywałam, bo nie będę sama ze sobą pisać jak jakaś blondynka ![]() herbatkowo to o tej porze ananas ![]() miłego i gadatliwego |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miała wrócić ładna pogoda, ale... dalej zimno i pada
![]() Na poprawę humoru chyba zrobię gofry z bitą śmietaną i jagodami, malinami, jeżynami. Mniam ![]() Dzisiaj poszła już jedna 0,5l zielona z opuncją
Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2014-09-03 o 14:44 |
|
|
|
|
#525 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się od razu tłumaczę: wróciłam dopiero przed chwilą. Weekend sobie przedłużyłam
![]() Pogoda była totalnie w kratkę, trochę słońca, trochę deszczu ale nie narzekam. Nawet trochę grzybów się znalazło, parę ognisk i grilli zapaliło, w skrócie było miło ![]() A jutro niestety do pracy. No i za karę weekend będę miała częściowo pracujący bo do Krynicy na targi jadę
|
|
#526 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie melduje
Dojechalismy cali i zdrowi. W niemczech mgly i deszcze a po przekroczeniu granicy w Polsce lalo az do Lodzi. Potem na Rzeszow. Szok - autostrada pod Krakowem znow w remacie!!! A przeciez pare lat temu ja oddali do uzytku. No i pech: koniec autostrady w Tarnowie i najgorsza godzina jazdy do Rzeszowa. Dobrze ze jechalismy w nocy, bo w dzien musza byc tam niezle korki.
|
|
#527 |
|
Rozeznanie
|
Hej, jestem tu nowa, ale herbatką nie pogardzę
zieloną oczywiście, bo na diecie jestem :P ja również wracałam autostradą z Krakowa i masakra na bramkach czekaliśmy dobre pół godziny a później jeszcze zwężenie na jeden pas. Masakra!!!!!!! I jeszcze każą sobie za to płacić!!!
|
|
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj w najbardziej elitarnym gronie Herbatniczek
!Masz jakieś "typy" spośród zielonej ? Też jesteś z Krakowa ? Zazdroszczę ...
|
|
|
|
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() Ja się właśnie dowiedziałam, że jutro w Krynicy muszę być już o 8-ej rano a to oznacza, że będę musiała koło 5:30 wyjechać
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
fajnie ci
witamy w kraju ![]() Cytat:
![]() dobrze powiedziane ![]() Sandi, czy ja dobrze kojarzę, że ty ze stolicy jesteś? ![]() u mnie słonecznie, niech tak będzie jak najdłużej ale tak mi się nic nie chce, że szok ![]() miłego ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- nie dziwi mnie twój sarkazm Galijko, nie ma jak takie niespodzianki na ostatnią chwilę |
|
|
|
|
|
#531 |
|
Rozeznanie
|
SANDALINA z Poznania jestem
autostradą wracałam z wakacji. Zieloną herbatkę uwielbiam więc nawet bez dodatków mi smakuje, ale obecnie rozkoszuje się taką z dodatkiem ananasa mmmm pychota! Dzisiaj herbatka wcześniej, bo udało mi się położyć brzdąca spać- no cóż efekt nieprzespanej nocy- dziecko odsypia a mama zaraz zabiera się za ogarnianie chaty
|
|
|
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozdrowienia ze słonecznej Krynicy
![]() Herbatkowo weekend bedzie ubogi ale za to zjadlam juz na śniadanie wielkie naleśniki z serem, owocami i bita śmietana ![]() Najadlam sie jak smok. Albo i dwa smoki ![]() Teraz jeszcze dwie godzinki przerwy i powrót do pracy bo targi zaczynaja sie o 13-ej. I tak do 22-ej niestety, a jutro od 7-ej rano ![]() A przy takiej pogodzie stanowczo wolałabym pozwiedzać Krynice.
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
notabene właśnie ją piję ![]() czyżby świeżo upieczona mamusia? ![]() Cytat:
u mnie dziś też słonecznie, aż by się rzuciło te robotę w diabły i poszło korzystać z pogody póki jest ładnie to tak smaka na naleśniki robić? miłego |
||
|
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
Poranna kawa w Krynicy wypita, mozna rozpoczynać nowy dzień pracy
![]() Sal, mogłas tu przyjechać, w nocy o 3-ej ruszył ultramaraton na 100 km Ale inne dystanse tez były i sa jakbyś na taka przebierzke nie miała ochoty ![]() A tak poważnie to jestem pełna podziwu dla takich ludzi ale jednocześnie ich nie rozumiem. 10 czy nawet 20 km to ok. Ale 100? Od tego sa samochody ![]() miłej i słonecznej soboty Herbatniczki
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
Pstra, generalnie jestem z Wrocławia, ale w stolycy wylądowałam i tak juz pewnie zostanie ![]() Tak , tak - Bastek rządzi!! (u mnie ananas). Galijko, takie targi to fajna sprawa, wprawdzie trochę męczące i gdy niezbyt często... dużo ciekawych ludzi można poznać i nazbierać różnych łupów (a te to ja lubię zwłaszcza ! )Ultramaratonów też nie rozumiem... pewnie dlatego , że nie dałabym rady takiego dystansu przebiec. Najbardziej lubię półmaratony. A dyszki to po prostu kocham ! ![]() Miłego poniedziałku
|
|
|
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
A propos dyszek to właśnie na krynickim festiwalu, w biegu "Życiowa Dziesiątka" pada najwięcej rekordów
A to dlatego, że całe 10 km biegnie się cały czas w dół
|
|
#537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja obecnie mam z firmy Malwa- liściasta do zaparzenia w zaparzaczu. Ale przy najbliższej okazji spróbuję z Bastka ![]() Czy tak świeżo to nie wiem, młodszy ma 14miesięcy a starszy 5lat Wiadomo trochę się przy nim namęczę, bo od 2miesięcy chodzi a raczej biega i wszystko go ciekawi![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- A tak w ogóle to miłego dnia dla wszystkich, bo jaki poniedziałek taki cały tydzień ![]() A ja mam remont kuchni i w całym domu wielki bałagan- najchętniej bym się wyprowadziła na ten czas... |
|
|
|
|
|
#538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bastka też pijemy liściastego witam przy poniedziałku herbatkowo już 4 dziś za mną miłego |
|||
|
|
|
|
#539 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie gdyby trzeba było wracać na nóżkach to mniej chętnych do biegania by się znalazło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma chyba na świecie osoby, która by nienawidziła bardziej niż ja ![]() ![]() Tak więc pozostaje mi życzyć Ci powodzenia
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miłego |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

cuuudownie! Można jednak się zakochać w miejscu 

ciekawe czy prawda i czy przejdzie 

ale tak mi się nic nie chce, że szok