|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
pytanie do mam chłopców:
co zakładałyście synkom na głowy i stopy do chrztu? jakie czapeczki/buciki? czy może gołe głowy i skarpetki? jak dobrze pójdzie robimy chrzciny 28 września. ubranko w zasadzie mam, nie wiem co z dodatkami. |
|
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Koziemleko super, że Fanek już "na swoim"
Przeprowadzka bez problemu, odczuł w ogóle tą zmianę?My też się przymierzamy, zwłaszcza, że Hania od jakiegoś czasu śpi do 5-5:30 ![]() elegia gratulujemy kolejnych ząbków ![]() u nas dziś testowaliśmy buraczki-Hania wsuwała aż się uszy trzęsły
|
#1173 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
Kiepskie u nas nocki ostatnio... Kalinka się bardzo często budzi i nie jest jakaś specjalnie głodna, ale tylko cycek ja uspokaja... Dziwne trochę, bo w ogóle nie zasypia na cycku, ani nawet na rękach. Bujam ją w kołysce i śpiewam, ona robi się senna i ja wychodze i zasypia do końca już sama. Więc powinna umieć się sama uśpić w nocy... Nie wiem. Spróbuję (po raz milionowy) ze smoczkiem - może w nocy, jak jest ciemno nie zauważy że to nie cycek ![]() Macie pomysły jakieś? A wczoraj pojechaliśmy nad przepiekne jezioro w górach, trochę sobie najpierw pochodziliśmy po górach, a potem się pobyczyliśmy nad wodą. Fajnie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I brawa ze przekręcanie! Napisz coś więcej o tej rehabilitacji, na czym polegało badanie logopedy i psychologa u takiego maluszka? Cytat:
A jakie miłe zakończenie, tylko we dwoje ![]() Cytat:
![]() Miło Wam jest ![]() Cytat:
Super! Napiszcie jeszcze who is who ![]() Cytat:
I współczuję zapalenia gardła, oby szybko przeszło! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1174 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Jej nie trzeba gotowac ![]() Cytat:
![]() Kolejny bedzie szpinak, a pozniej juz kurczaczek
|
||
|
|
|
#1175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadam tylko na moment odp. na pyt. do mnie ![]() Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() margo80 cieszę się, że już lepiej, jak nie ma temp. to tyle co do ogrodu ja bym poszła. Moja Natala też ma katar a spacerujemy ile wlezie (z małą przerwą na obiadek).Cytat:
2. dokładnie ta Cytat:
Mi też .Lecę karmić Dziecię bo chyba nawet zgłodniało - toś to śok
|
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny jakie owoce podawałyście po jabłku i najpierw żółtko czy mięsko
|
|
#1177 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze sypia? Budzi się jeszcze w nocy na jedzenie? Cytat:
To pisałam ja i moje dodatkowe 3 kg, które po ciąży już chyba na zawsze zostaną w moich biodrach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem wielką fanką zdjęć Gucia Cytat:
Cytat:
Przy okazji mam do Ciebie pytanie (no dobra, kilka pytań) odnośnie basenu. Ja jestem Twoim guru od zabaw, a Ty moim od pływania ![]() Czy kąpaliście się z Kingą w dużej wannie, żeby przyzwyczaić ją do większej ilości wody niż w wanience (widziałam, że Zawitkowski poleca takie rozwiązanie)? Jeśli chcemy chodzić z Młodą na basen we własnym zakresie, a nie na zorganizowane zajęcia, myślisz, że warto za pierwszym razem skonsultować się z instruktorem? No i ostatnie... Pieluchę do pływania pierze się normalnie w pralce? Twoja Hania wsuwa chyba wszystkie warzywa, co? ![]() Kalina pije z butelki? Może spróbowałabyś podawać jej wodę? Może budzi ją pragnienie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to w tygodniu masakra. TŻ dziś znów wróci o jakiejś nieludzkiej godzinie. Myślałam, że tylko tamten tydzień był taki ciężki, ale wygląda na to, że w tym nic się nie zmieni. Bardzo nie lubię samotnych wieczorów. Mysza też jest rozdrażniona, gdy go nie ma z nami ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o mięso i żółtko to nie mam pojęcia. Zapytałam dziś co słychać moją koleżankę, która w tym tygodniu ma termin porodu. Odpowiedź tak mnie rozwaliła, że muszę Wam ją sprzedać. Ostrzegam, że jest długa, ale zdecydowanie warta przeczytania ![]() "U nas spoko czas sie ciagnie jak flaki Zaczyna docierac do mnie, ze juz za chwilke mały bedzie z nami i wtedy dopada mnie przerazenie i okropny lęk ![]() Poczawszy od tego czy i jak urodze. Ze ni ch...a tego kloca nie urodze i predzej wyjma mi go przez gardlo niz przez...no wiesz przez co ![]() (...) A po za tym to super ![]() Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! (Nie martw sie to tylko kolejny atak paniki) Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! Czy bedzie zdrowy? A jak mnie nie polubi? A jak bedzie ryczal caly czas az w koncu ja bede miala go dosc? A jak zrobi sie ze mnie mamusia synusia i bede miala w d...e meza (i psa) bo synus bedzie najwazniejszy? I wtedy maz mnie zostawi a ja z bachorem bede musiala sie uzerac sama! I co z niego wyrosnie? A jak bedzie gejem? Albo za zone wezmie jakas glupia, brzydka laske? To juz wole zeby byl gejem i mial fajnego, madrego, ladnego chlopaka ![]() Uffuuuuuuuu uuffuuuuuuuu uufffuuuuuuu (glebokie oddychanie) - nie pomaga!!! I jeszcze na pewno nie schudne i juz zawsze bede wielorybem!!!! I jak maz mnie zostawi to juz potem nikt mnie nie bedzie chcial bo bede wielorybem!!!! No to u mnie tyle "
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
Dziewczyny super zdjęcie z waszego spotkania ![]() Virginia książka wydaje się być świetną. Ja mam w domu "macierzyństwo non fiction" ale jakoś o niej zapomniałam i muszę ją odnaleźć. Wczoraj wyszedł Emilkowi pierwszy ząbek. Ładnie je obiadki (tzn warzywa narazie), a na drugie śniadanie kaszka z owocami. Też uwielbia. Narazie je jabłko, sliwke i banana ale zamierzam dać mu maliny jutro. Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam. ..aha zazdroszczę tym co chudną ... mi zostało jeszcze 6-7 kg (ale już 20 schudlam) :-( Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiadam zbiorczo, bo mialam osobno, ale mi sie skasowalo
Franek przeprowadzke zniósł super. On od zawsze spi w swoim lozeczku, wiec teraz zmienilo sie tylko jego miejsce. W sumie to on z niego za duzo i tak nie widzi, bo ma ochraniacz, karuzelke,przewijak drzwi mam otwarte w obu pokojach. W nocy jest cicho wiec wszystko slychac W nocy budzi sie do 3 razy. I tak wstaje wiec to tylko kilka krokow dalej. Chcialam go juz przyzwyczajac, bo im bardziej kumaty tym gorzej by to przeżył. Co do wagi. Nie ma co zazdroscic. Na mnie wszystko wisi wypije dzis piwko i zagryze chipsami ![]() Nigdy nie spotkalo mnie nic przykrego podczas kp w miejscu publicznym, ale tez nie prowokuje ludzi. Zaslaniam sie dokladnie, siadam tylem itp Do chrztu F mial buciki a na głowie beret Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-09-08 o 20:30 |
|
|
|
#1180 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
za ząbek---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Dzisiaj dostałam wolne popołudnie i postanowiłam iść do kliniki urody na ......................... depilację laserową. O kurcze, jak to boli To się zrelaksowałam Tak się zastanawiam jak ja poród zniosłam.
|
|
#1181 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawo za dzielnego Franka. Ja mam inny problem zostało mi 6kg. Czuje się bardzo źle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
z ząb oraz dla Ciebie za wagę!! Jak to zrobiłaś ?! Mi zostało też 6kg. Ale wszystko to brzuch tragedia
|
||||||||
|
|
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
Agunia ja robiłam depilację laserową i mnie nic nie bolało tzn raz po raz coś było czuć jak uklucie. Hmmm
Mara pytasz jak to zrobiłam, że tyle w ciąży przytyłam czy , że schudłam ? "Brzydal" no nie wiem tak jak w ciąży kilogramy same mi nachodzily tak po porodzie same spadały, ani się w ciąży nie objadalam ani nie byłam teraz na diecie (kp). Ale teraz od kilku tygodni waga stanęła i ani drgnie. Ale zapisałam się na ten trening co mamy ćwiczą z bobasami w nosidle albo chuście, 18 września zaczynają się zajęcia więc liczę, że może waga znowu trochę ruszy. Zobaczymy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1183 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą.
U nas dziś poszła po raz kolejny w obieg dynia. Jakoś była pod ręką to poszła na pierwszy rzut. Kindze chyba smakuje bo dziś 90g zjadła, na dodatek chłodnej bo się tak niecierpliwiła, że nie zdążyłam podgrzać. I tu pytanie do wszystkich: Jak podgrzewacie warzywka? Cytat:
Kiedy relacja na blogu będzie? Najbardziej nie mogę się doczekać zdjęć ![]() Cytat:
Cytat:
Co do basenu to kąpałam się w wannie, ale niestety nie mam tak dużej jak Zawitkowski na filmie. Poza tym w wakacje w małym baseniku w ogrodzie ją kąpaliśmy. Myślę, że przy pierwszych wizytach instruktor wam niepotrzebny. Najpierw jest oswajanie z wodą a tu nic wam raczej nie doradzi. Co do pieluch to ja mam jednorazowe z Rossmanna. Może mała jest rozdrażniona bo ty jesteś jak go nie ma Współczuje samotnych wieczorów. U nas na szczęście mało ich, ale zazwyczaj pon-wt dopiero koło 9 TŻ wraca.Cytat:
za ząbek i ładne zajadanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby pomogło. Fajnie takie zajęcia muszą wyglądać
|
|||||||
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Machne Wam tylko
Nadrabiam zaleglosci dzieciowo-domowe po dyzurach. Poczytalam, co u Was, ale czasu na cytowanie brak ![]() Zdjecia Maluszkow urocze I gratuluje Warszawiankom udanego spotkania
|
#1185 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Cowieczorny kontakt z Wizażem musi być więc witam![]() U nas dziś dzień jak co dzień- ranna pobudka o 5.30, dosypianie od 7 do 10 a potem spacer w parku i oczekiwanie na powrót Tż- najgorsze są poniedziałki i czwartki bo mój luby na siłownię i boks chodzi a nie mam serca go ograniczać tak więc maraton do 20Wreszcie kupiłam matę puzzlową na podłogę bo na allegro wcześniej gość mnie w konia zrobił i wciąż przekładał wysyłkę więc znalazłam w swoim mieście i za tabliczkę czekolady kupiłam mega dużą i fajową matę a i mamuśka sprzedająca bardzo była miła ![]() Poza tym to dzwonili znowu w sprawie rehabilitacji, że się grafik zmienił Jutro jadę tam z siekierą w kieszeni, już dziś przez telefon nawymyślałam babce bo nie wytrzymałam No ile można? ja się pytam Trzymajcie kciuki bym coś zwojowała![]() Tak poza tym to nic nowego- Antek nadal leniwy i ani mu w głowie przewroty na bok Elgie- w maseczce chodziłam jak było po 30 stopni upału więc nic mi nie mów o gorącu ![]() Któraś pytała o wodę do MM- ja gotuję a potem tylko podgrzewam- ja używam kranówki bo po mineralnej u nas były perypetie a teraz jest super już od 2 miesięcy więc nie mam obiekcji
|
|
#1186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początku bawiłam się w kąpiele wodne, teraz daję do garnuszka i lekko podgrzewam. Tygrysek a kiedy lęk separacyjny się zaczyna? dla tych dziewczyn które "pozbyły" się dzieciaków z sypialni, ja planuję dopiero po ok roku, jak małej zrobimy osobny pokój. Chociaż nie wiem, bo lubię z rana ją wziąśc do łózka się poprzytulac, a tak miałabym dalej ![]() Niezapominajka- trzymam kciuki za wizytę w przychodni, oby nikomu nic się nie stało ![]() Kiedyś się dziwiłam koleżankom mającym dzieci, że z każdych zakupów coś dla dziecka przywożą, o ja głupia i naiwna. Byłam Tż zawieśc do pracy bo znów na delegację jedzie i co, wracając 4:30 idealna pora na wejście do tesco- wyszłam uboższa o 140zeta z czego 120 to dla małej zakupy. No ale przecież kolejne 3 bluzeczki i sukienka są mega potrzebne
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podgrzewam jedzenie w mikrofali , 15 sekund i gotowe
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Niezapominajka kciuki za rehabilitację!
Smaritta gratuluje zakupów ![]() Koziemleko ja rownież w mikrofali ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Póki pamiętam... margo sprawdza się u Was nasivin? Jak już wspominałam, Natalka też ma katar, oczywiście czyszczę jej nosek i używam disnemaru ale to zdaje się nie wystarczać dlatego myślę o czymś jeszcze. Jak w ogóle u Was, lepiej? tygrysku - wiem, że już u Was (i u nas najwyraźniej też pyt. dot. rozszerzania diety - czy zdarza się Wam wprowadzać 2 nowości tego samego dnia - np. nowe warzywko i nowy owoc? jeśli tak to jak to robicie? Cytat:
za ząbek za apetyt Emilka za zrzucenie wagi. Mi do wagi sprzed ciąży zostało jeszcze jakieś 2-3 kg ale też najlepiej chciałabym zrzucić tyle, co Ty ale podobnie jak u Ciebie waga stoi w miejscu koziemleko za udaną przeprowadzkę, choć ja bym jeszcze takiej separacji nie zdzierżyła Mam chyba lęk separacyjny o którym wspomina tygrysek a propo's tygrysku- kiedy on się zaczyna i kończy (oczywiście u dzieci nie u dorosłych a Wy dziewczyny w mikrofali podgrzewacie przecież to niezdrowe? niezapominajka za rehabilitację i niech moc . Z wodą robię tak jak Ty - masz zagotowaną w czajniku a potem z niego dodaję bo przecież temp. ma być ok.40st. choć moja Natala lubi dość chłodne mleko (zanim zje to i tak ma chłodne Cytat:
Proszę Cię bardzo: Jeżeli nie jesteś wybrykiem natury, z którego nadprogramowe kilogramy odparowują w cudowny sposób, nadejdzie taki moment, już po urodzeniu dziecka, że zerkniesz w lustro i nie poznasz swojego odbicia. Pamiętam, gapiłam się na siebie prawie godzinę z mieszaniną odrazy, fascynacji i podziwu. A potem odwróciłam się bokiem i zawyłam. Brzuch jeszcze można było zrozumieć, w końcu mieszkało w nim dziecko, jasne, musi wyglądać jak opona, z której zeszła część powietrza. Ale tak dupa??? Książka już się niestety skończyła - ona wgl jest do przeczytania w 1 wieczór, oczywiście jak się nie ma dziecka/ci , a tak wgl to powstała podobno z zapisków na blogu autorki, który teraz będę musiała obczaić .U nas wszystko ok miłego dnia
|
|
#1190 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to ja chyba jakas mega wrazliwa jestem Nogi jeszcze jako tako ale reszta to byl koszmar ![]() Cytat:
Ja podgrzewam w podgrzewaczu ![]() Nawet tak nie zartuj. Tyle bolu pojdzie na nic. Mam nadzieje ze u mnie zadziala ![]() Napisz prosze co robilas pierwszyvraz na basenie z mala Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nowosci daje minimum co trzy dni. Częściej nie, bo nie wiedzialabym co powoduje alergie czy problemy z brzuszkiem
Chyba mikrofala nie jest taka straszna skoro Mariola tez w niej grzeje ![]() Franek staje juz na rękach i kolankach jak do raczkowania i pełza. Jego ulubione zajecie to pelzanie po podlodze i gryzienie mebli lub moich kapci Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-09-09 o 12:38 |
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
Agunia ja robiłam laserem tylko nogi i też niestety za dużo nie pomogło. Na początku łudziłam się, że jest dobrze ale d***. Co prawda byłam tylko 6 czy 7 razy.
Virginia ja wprowadzam nowości pojedyńczo. Wolę nie ryzykować. Dziś nowością była malina kwaśna ale wcinal z apetytem.Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#1193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
To szkoda. Ja zakładałam 4-5 razy maks. Liczę więc na cud Za jakieś 2 tyg. mają same zacząć wypadać. Zobaczymy ...
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, ze Marco pije mleko i je obiadki w temperaturze pokojowej. Mam zle doswiadczenie z Antonio, ktory tolerowal tylo picie i jedzenie cieple, co jest uciazliwe podczas wyjazdow. Latanie z woda do kuchni hotelowej o roznych dziwnych porach nie jest najlepszym rozwiazaniem ![]() Marco zaakceptowal mleko i jedzenie w temperaturze pokojowej, totez takie dostaje. Wielki plus- nie wymaga podgrzewania. Podczas wyjsc odkrecam opakowanie z mlekiem, przelewam do butelki i juz. Zdarza sie jednak, ze wyciagne warzywka z zamrazarki zbyt pozno, sa rozmrozone, ale zimne jak lod, wtedy wstawiam do mikrofalowki na 15 sekund i juz moze jesc. A wiec tak, jesli podgrzewam to robie to wlasnie tak. Moje dziecko nie jest cierpliwe i jesli jest glodne, to robi wielka awanture i musi zjesc natychmiast. Uwazam, ze sprawna mikrofalowka z atestami, uzywana okazjonalnie i na tak krotko krzywdy nikomu nie robi. Nie gotuje w niej obiadow, a tymbardziej warzyw dla dzieci, uzywam czasami do podgrzewania jedzenia dla nas, a glownie do sterylizacji .To duze udogodnienie dla mnie, czy dla Meza. Wracam czasami wieczorem po dyzurze, glodna jak wilk, w pracy nie bylo czasu na siusiu, a co dopiero mowic o jedzeniu. Nie ma cierpliwosci wlaczac piekarnika i podgrzewac jedzenia przez pol godziny czy ile, bo chce jesc natychmiast. Podobnie moj Maz, czasami wraca pozniej i odgrzewa sobie talerz zupy. Nie stosujemy jej codziennie, nie jemy smieciowego jedzenia z paczek. Wiadomo jak dziala mikrofala - w skrocie wprawia w ruch czateczki wody zawarte w pozywieniu, jedzenie nie nagrzewa sie rownomiernie, tworza sie tzw punkty ciepla. Niedobrze jest robic w mikrofali jedzenie wysoko przetworzone, te do mikrofalowki, bo zawiera ono duzo konserwantow, tluszczy i cukru, a to wlasnie one nie sa zdrowe po podgrzewaniu w mikrofali. Zreszta takie jedzenie nie jest zdrowe nawet bez jakiegokolwiek podgrzewania ![]() Jedzenie dla Marco nie jest wysoko przetworzone, to ugotowane na parze warzywa (miesa nie podgrzewam w mikrofali), ktore podgrzewam prze z15 sekund, wiec sadze, ze nie zmieniam przez ten czas ani ich DNA, ani nie zabijam wszystkich witamin . Starannie rowniez mieszam i probuje, czy aby nie za gorace Podgrzewanie jedzenie zdarza mi sie to raz na tydzien, czasami rzadziej, wiec nie mam wyrzutow sumienia Na przyklad dzisiaj - mielismy wizyte u fizjoterapeutki, po drodze wstapilismy do sklepu ze zdrowa zywnoscia, gdzie zawsze trace poczucie czasu , Marco byl bardzo glodny, a warzywa lodowate. Wstawilam wiec do mikrofali, pozniej dodalam pol ugotowanego jajka, olej, zmieszalam wszystko i juz mial obiadek.Z mikrofalowka jak ze wszystkim, np ze sloiczkami - trzeba stosowac z glowa i z umiarem.Jak na razie rakotworcze teorie nie zostaly przez nikogo udowodnione ![]() A u fizjoterapetki wszystko ok. Przesympatyczna, bawi sie z Marco, a jednoczesnie sprawdza jego ruchy, prace miesni itp. Koryguje juz lepiej pozycje glowki, ale jeszcze mu ucieka na bok, jesli jest zmeczony. Mam nadzieje, ze lezenie na brzuchu plus inne cwiczenia mu pomoga i nie bedzie po tym sladu za kilka miesiecy.
|
|
#1195 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja ogarnęłam trochę dom bo teściowa wzięła Kingę na spacer i nie ma jej już 2h
![]() Dzięki za odpowiedź w sprawie podgrzewania jedzonka. Chyba muszę mikrofalówkę w końcu kupić. Tynka jak idzie z jedzeniem u małej? Cytat:
Z tego co czytałam zaczyna się gdzieś między 7-9 miesiącem. Ale to tylko wiedza z artykułów. Cytat:
Ja bym się bała dwie rzeczy na raz wprowadzić bo w przypadku alergii/nietolerancji nie będziesz wiedziała co ją spowodowało. Cytat:
Na początku mi się jeszcze wydawało, że jest ich mniej, ale teraz już wiem że nie. Pierwszy raz na basenie weszłyśmy spokojnie do wody i chodziłyśmy z małą. Na początku przytuloną do nas, a potem ciągając za ramionka na brzuszku i na plecach. Czyli naprawdę niewiele ale czas jakoś szybko zleciał. Dziś w planach polewanie buzi, albo nawet zanurzanie pod wodę ![]() Cytat:
To kapcie teraz musisz prać regularnie
|
||||
|
|
|
#1196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3mam kciuki za Marco. Jaki to dzielny chlopczyk Czuje ze niedlugo przegoni motorycznie mojego Slawcia bo ten to jest len jak nie wiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Dzieki TYGRYSKU. Jak to juz bylo pisane jestes i moim guru basenowym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2014-09-09 o 16:14 |
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A Marco robi duze postępy i mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej z główkąCo do mikrofalowki to jestes dla mnie wzorem wiec dobra wymowka Ja tez sama gotuje dla Franka. Do tego wszystkie produkty staram sie miec ekologiczne. Wiec mikrofalowka nie jest chyba takim duzym zlem. Musze troche o tym poczytac |
|
|
|
|
#1198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp. dot. nowości - też tak myślałam, że 2 rzeczy tego samego dnia to zły pomysł ale wolałam się upewnić
Cytat:
![]() .A tak na serio - myślę, że takie np. słoiczki też nie są diabłem wcielonym a często tu na nie pomstujecie stąd moje zdziwienie z mikrofalą bo myślałam, że jesteście jak Wy to nazwałyście .... radykalne? Ale może ja skrzywiona jestem , zwłaszcza teraz po lekturze wspomnianej już książki. dla Franka za gryzienie kapci ![]() Cytat:
Ja dziś byłam i pani mnie zagadała o Natalkę i pytała kiedy z nią przyjdę to chyba będę musiała się pokazać z Gwiazdą .Opowiem Wam o mojej dzisiejszej wyprawie do Biedronki (z Natalą oczywiście). Byłam już ciut podminowana bo we wcześniejszym sklepie pani oczywiście mnie pytała czy KP, już miałam jej wyjechać z tym tekstem o cipce z książki ale się opanowałam - Zabierze pani ten wózek??? W Biedronie dużo ludzi, kolejki na kilometr, otwarte 2 kasy. Czekam, czekam, w końcu podeszłam do jednej kasy i pytam czy są tylko 2 panie na cały sklep. Okazało się oczywiście, że tak chociaż już zaraz miała przyjść druga zmiana. Stoję więc dalej, a za mną jakaś pani: - o, czapeczka spadła mu na oko, będzie miał zeza. Ja na to: - tak na pewno. I jeśli już to będzie miała. - To dziewczynka??? - Nie, chłopczyk ubrany od stóp do głów na różowo. ![]() Po jakimś czasie pan, który stał bezpośrednio za mną mówi: - pani z wózkiem to wszyscy powinni panią przepuścić. Ja na to: - ano powinni, ale wiem pan jak jest, niektórzy to jeszcze z pretensją, że wózek. Ten dalej swoje tyrady ale oczywiście jak otworzyli 3cią kasę to się wepchał przede mnie . Oczywiście nie omieszkałam skomentować A potem jeszcze dzwoni do mnie koleżanka, że ona już prawie na miejscu, żebym jej miejsce w kasie trzymała, ona tylko soczki dla małego weźmie. Ja na to: - coś Ty, ja już przy kasie, a nie będę blokować bo mnie tu zlinczują. Pani za mną miała ubaw .
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Ja tylko na chwilkę, bo mam wolną chatę i Ewa Ch czeka ![]() Byłyśmy dzisiaj z Kalinką u pediatry na kontroli. Wszystko ok. Waży 6800 i ma 68cm ![]() Pediatra polecił mi dawać jej na noc, po ostatnim karmieniu piersią jeszcze butlę z mm. Twierdzi, że to taki wiek, że potrzebuje więcej jeść i że dlatego się budzi tak często. I że im bardziej ja jestem zmęczona takimi nockami, tym bardziej może to się odbić na ilości i jakości mojego mleka, i koło się będzie zamykać. Pomyślałam, że spróbuję, w końcu nie będę zastępować żadnego kp butelką, tylko to mm będzie dodatkowo... Jak myślicie? (wczoraj próbowałam i z wodą za rada Limonki i ze smoczkiem. Smoka wypluła od razu, wody wypiła trochę i z pogardą wypluła butelkę po chwili) |
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Virginia widzę, że "dobry" dziś dzień masz
Oby jutro było lepiejPola moim zdaniem to dobry pomysł. Wieści po-basenowe No więc dzisiejsze wyjście nie było w pełni udane, ale zawsze coś do przodu. Młoda była wypoczęta i niby w dobrym humorze, ale jednak coś jej nie do końca podpasowało. W sumie siedziałyśmy w/przy basenie prawie pół godziny ale trochę płaczu było. Kompletnie nie rozumiem o co chodzi i dlaczego pierwszy raz był tak rewelacyjny, a teraz tak trochę nerwowo. No ale... Z nowych rzeczy. Dziś moczyłyśmy buzię wodą w ramach oswajania, że coś po twarzy leci i po basenie kompałyśmy się razem pod prysznicem. Woda oczywiście leciała z góry więc cała byla pod wodą. Podobało jej się to. Z przemyśleń, wieści od instruktorów i inne takie: 1) jeszcze w domu załóżcie przy dziecku czepek na głowę, żeby na basenie nie przeżyło szoku, że wyglądacie inaczej. Moja jakoś dziś na mój widok miała skrzywioną minę pomimo iż za pierwszym razem było ok. 2) koniecznie weźcie ze sobą jakąś zabawkę do wody, pomaga w uspokajaniu dziecka oraz po prostu zainteresowania wodą 3) to ma być dla dziecka zabawa, więc jeżeli na coś nie ma ochoty to nie zmuszać - znajomy instruktor ze swoim 3 letnim synkiem ostatnio spędził godzinę w jacuzzi bo dziecko na to miało ochotę ![]() 4) uważajcie, żeby na początku dziecku nie zamoczyć ust i nosa. Mi się dziś ręka obsunęła i młoda złapała wodę i była nieszczęśliwa 5) ważne jest abyście wy czuli się swobodnie w wodzie i jej nie bali 6) u nas sprawdza się szlafroczek - na dojście i powrót do szatni. Ręcznik dopiero po prysznicu. 7) jeżeli macie możliwość kupienia karnetu na minuty to się lepiej sprawdza bo nigdy nie wiadomo ile będzie się z dzieckiem - 5 minut czy 50 Limonka pytałam mamy i mówi, że korzysta ogólnie z internetu i rozmów ze znajomymi instruktorami. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Przeprowadzka bez problemu, odczuł w ogóle tą zmianę?

i dodatkowo logopedę i psychologa. Logopedę już zaliczyliśmy- wszystko ok. Rehabilitacje zaczynamy od nastepnego tyg., bo jutro wyjeżdżamy i wracamy w piatek, wiec bdede czytać, ale pisać nie bede miala jak.
W takim tempie to Krzyś będzie miał niedługo cały garnitur zębów. Ja z kolei jestem na antybiotyku, bo dorobiłam się bakteryjnego zapalenia gardła. I tak jak tygrysek i niezapomnijkaa podchodzę do Krzysia w maseczce. Wam też tak było w niej gorąco?

wypije dzis piwko i zagryze chipsami 
To się zrelaksowałam
ah te lenistwo 

żeby pomogło. Fajnie takie zajęcia muszą wyglądać
Jutro jadę tam z siekierą w kieszeni, już dziś przez telefon nawymyślałam babce bo nie wytrzymałam
Trzymajcie kciuki bym coś zwojowała
żonka swojego męża