![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() zielony jęczmień
Hej dziewczyny!
Ostatnio w Dzień Dobry TVN oglądałam audycję "diety gwiazd", w której zachwalano zielony jęczmień. Aktualnie jestem na diecie, od tygodnia, muszę uzupełnić braki witamin, spalić nadmiar tłuszczyku, rozbudować mięśnie, ogólnie - poprawić kondycję. Jednak do rzeczy, owy zielony jęczmień, jest bogaty w witaminki, chlorofil - odkwasza organizm, na czym mi zależy. Poczytałam o tym troszkę w internecie i znalazłam formę w tabletkach i sproszkowany sok. Tabletki są nieco tańsze, jednak nie zwykłam ufać takim specyfikom i komentarzom o nich, więc piszę tutaj. Czy któraś z was słyszała, zażywała, wie coś na ten temat?? Bo jeśli nawet zdecyduję się na kupno nie mam sprawdzonego źródła, skąd go ściągnąć. Wszelkie opinie mile widziane! ![]() Odsyłam do kilku linków o tej bombie witaminowej ![]() http://www.zdrowapolka.pl/odkwaszani...-jeczmien.html http://vitalia.pl/artykul6556_Czy-je...a-ma-sens.html http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...iu,116764.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: zielony jęczmień
Cześć,
podbiję wątek, bo również noszę się z zamiarem wypróbowania działania młodego jęczmienia. Jestem łasa na produkty które odkwaszają organizm, do tego zachęca koncentracja witamin i składników mineralnych, oczyszczanie z toksyn i pomoc w zwalczaniu anemii. Chciałabym zapytać, czy ktoś mógłby polecić konkretny produkt z własnego doświadczenia, bo rzecz jasna z opisu na stronach wszystkie są najlepsze. Z własnej lektury wiem już, że lepiej szukać sproszkowanego soku (ekstrakt z liści) a nie mielonej trawy (która jest tańsza ale gorzej się wchłania). Zastanawiam się, czy lepiej szukać produktu 100%, bo dość popularny producent dodaje brązowy ryż i maltodekstrynę. A może przesadzam, i taka mieszanka będzie równie dobra? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Podbijam. Ktoś? Coś? Mi chodzi bardziej o właściwości zdrowotne, choć nie będę kłamać, że nie zależy mi na utracie kilku kilogramów ^^
TruGee na kafeterii przeczytałam, że najlepszy jest ten z firmy Bio Organic Foods. Ale jeszcze nie stosowałam więc nie mogę tego określić z własnego doświadczenia. Cernentia, TruGee, może wy już próbowałyście? Edytowane przez Tovia Czas edycji: 2014-07-12 o 23:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej,
Od pewnego czasu do zdrowego trybu życia postanowiłam dołączyć naturalną suplementację. Zwykle jeśli chcę poznać opinię na temat produktu związanego ze zdrowiem i urodą zaglądam na Wizaż ale nie znalazłam żadnych informacji na temat Młodego Zielonego Jęczmienia. ![]() Podobno hit i absolutny must have dla każdego kto dba o siebie i świetny środek na oczyszczenie organizmu oraz wspomagający odchudzanie. Postanowiłam zakupić ten produkt w proszku i zaczynam regularna kurację. Ciekawiło mnie czy są tu może osoby które mają doświadczenie z tym produktem i które mogłyby się podzielić doświadczeniami. ![]() Czekam na Wasze opinie i zachęcam do poczytania więcej na ten temat. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: Młody zielony jęczmień - odchudza, oczyszcza, leczy!
No ja tez jestem ciekawa opinii innych
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
hej,
ja zakupiłam młody jęczmień i..zmuszam się do picia tego diabelstwa, bo jest OBRZYDLIWE w smaku. Jeśli chodzi o właściwości i działanie, to jeszcze nic nie zaobserwowałam, ponieważ stosuję dopiero od kilku dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Swego czasu bardzo modne było wyciskanie z niego soku, tak samo z trawy pszenicznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Ja próbowałam soku z jęczmienia. Tzn kupiłam proszek sprzedawany na allegro jako sok, ale mam podejrzenia, że to jednak zmielona trawa. Mimo to i tak jestem pod wrażeniem. Skończyłam właśnie dawkę 300 gram, teraz chcę kupić prawdziwy sok. Schudłam dzięki trawie około 5 kg, ale co ważniejsze moja skóra i ciało są bardziej zbite i jędrne. Oprócz tego zaaplikuję sobie chlorellę, co powinno dodatkowo wspomóc kurację. Oczywiście moja dieta była dość zrównoważona, nie szalałam specjalnie z kaloriami i utrzymywałam się w granicach 1500-1700. Dodam, że mam 41 lat i chudnięcie staje się coraz trudniejsze. Pozdrawiam i szczerze polecam picie soku z jęczmienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Młody Zielony Jęczmień- suplement diety ZNACIE?
Witam,
czy ktoś słyszał o takim suplemencie? A może jest tu ktoś kto stosował Młody Zielony Jęczmień? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młody Zielony Jęczmień- suplement diety ZNACIE?
według jest to po prostu modny produkt, nie jest to coś niezbędnego
Ma cenne składniki, ale można je uzyskać z innych produktów (o ile zdrowo się odżywiamy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Piję go od 10 dni i jestem zadowolona,schudlam 3 kg.Dodam, ze po ciazy bezskutecznie probowalam zrzucic spory nadmiar kilogramow.W koncu cokolwiek ruszylo, wiec zamowilam kolejne opakowanie.Nawet jesli to placebo, to skoro kilogramy ruszyly, nie zamierzam rezygnować z picia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem młody zielony jęczmień to bardzo dobry produkt, suplement diety. Wiem, że wiele osób jest sceptycznie nastawionych do tego produktu, ale chyba głównie dlatego, ze nic o nim nie wiedzą. Bardzo dobrze działa na organizm, oczyszcza go, wspomaga trawienie. Z tego co wiem w sklepie nie ma tego produktu, ja zamawiam xxx A Wy? Ktoś jeszcze stosuje zielony jęczmień?
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-12-08 o 09:08 Powód: nazwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A czy ten jęczmień można kupić w aptece???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
114,7-108,9 Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-12-08 o 09:09 Powód: nazwa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Oczywiście, że tak jak wspomniała takasobie - można go hodować w domu i samodzielnie wyciskać sok, ale minus jest taki, że to czasochłonne, a wiele osób po prostu woli kupić i mieć na gotowe, zawsze pod ręką.
Osobiście nie miałam jeszcze okazji próbować tego młodego jęczmienia - czekam na wrażenia koleżanki, która pije od ok 1,5 tygodnia, więc to jeszcze za krótko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Podbijam temat. Ktoś, coś? Ja nieświadomie (niedoczytałam, myślałam że to wszystko jedno) kupiłam suszoną trawę ale planuję kupić ekstrakt. W smaku paskudztwo, piję go w koktajlu po treningu.
Jakieś doświadczenia z młodym jęczmieniem macie? Jakieś efekty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja stosowałam zielony jęczmień. Ale w okresie "świątecznym" więc nie liczyłam na utratę kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam tabletki młodego jęczmienia i łykam od wczoraj. Zaczęłam je brać na odkwaszenie organizmu, bo mam nadkwaśność żołądka. Ale też chcę schudnąć. Raczej nie dam rady pić go z proszku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja zaczęłam brać młody jęczmień w tabletkach.
Kupiłam go tutaj xxx Myślę, że proszku nie dam rady pić. Mam nadzieję, że mnie odkwasi, bo mam problem z nadkwaśnością. Przy okazji chcę schudnąć ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-02-23 o 12:57 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dla mnie niesmaczny byli tylko z woda. Polecam z sokami
A i pamiętajcie nie można z gorącymi plynami. Tylko chlodne.
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
No właśnie z wodą jest strasznie okropnie paskudny... Ale w sokach czy koktajlach ok (chociaż same smakują lepiej). Biorę na odkwaszenie i liczę na schudnęcie. Moja koleżanka z pracy go piła z polecenia lekarza na odkwaszenie trzy razy dziennie przez trzy miesiące, faktycznie odkwasiła pięknie organizm ale efektu ew. chudnięcia po niej nie widać bo ona nie ma z czego się odchudzać
![]() Podobno na włosy, skórę i paznokcie działa cuda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Cześć, zielony jęczmień jest ciekawym preparatem - z tego postu dowiecie się, skąd się wziął w sprzedaży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
W sklepie eko jak go kupowalam mily Pan sprzedawca zdecydowanie polecal w proszku zamiast tabletek. Ciekawe czy tabletki sa gorsze w dzialaniu? Pojęcia nie mam
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
Wczoraj przypadkiem wpadłam na temat trawy jęczmiennej w internecie, wszystkie opinie brzmią pięknie, ale czy działa? Tego nie wiem, ale mam zamiar się przekonać. Dziś kupiłam 200 gram ekstraktu w proszku - powinno starczyć na dwa tygodnie, więc trzymajcie mnie za słowo, za dwa tygodnie dam wam znać, jakie są moje odczucia i czy warto sięgnąć po kolejne opakowania. W postaci sproszkowanej można ją kupić np tutaj: http://ekolubek.pl/napoje/485-mlody-...fi-pharma.html Na ceneo też mają sporo ofert: http://www.ceneo.pl/;szukaj-trawa+j%C4%99czmienna Czołem, dajcie znać, jak było u was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Razem z dziewczynami z pracy zaczęłam kurację dokładnie wczoraj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://storeko.pl/blog/2013/11/28/so...nna-co-wybrac/ Ja piłam na początku zmieloną trawę jęczmienną, niecałe 20 zł za bodajże 200 g, teraz kupiłam sok, 135 g za 99 zł... Różnica przede wszystkim w smaku jest kolosalna. Tak jak susz powodował odruchy wymiotne (dosłownie), tak sok jest... Smaczny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.