|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Monika mój do kaszy też nie. Zaraz wyczuje. I K. wypijal coraz mniej, później tylko rano a teraz dostaje szału jak weźmie lyka (z niekapka bo nie widzi że to mleko)
Demeter super!!! Dragusia tak i shakira też w ciąży ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3273 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Taa second royal baby ![]() Synka ma ślicznego..teraz podobno tez chłopczyk. Cytat:
w takim razie żeby było dobrze!Cytat:
Teraz kupiłam otulacz dla Zuzi zobaczymy jak się sprawdzi, bo K lubiał być opatulany za szczepienieCytat:
Cytat:
No i zazdroszcze - relaks w pracy? ![]() Ja się dowiedziałam, że w naszej pracy likwidują nasz dział - pracownicy mają możliwość przejśc na niższe stanowisko ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() Zdrowka ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- A ksieżna znowu ma te wymioty niepowściągliwe - nie zazdrasczam. |
||||||
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej.. dopadła mnie grypa żołądkowa.. oby mały się nie zaraził.. ledwo żyję
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Widzę, że nie tylko ja... ![]() ![]()
|
#3275 | |
|
Kniaginia
|
Krąży gdzieś w powietrzu dziadostwo. Eluśka, współczuję. Zdrowia!
Ja dostałam zwolnienie do końca tygodnia. Wciąż mi niedobrze. Haha! No widać, baaardzo śpiący ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
U u nas tez nie wesolo - musialam sie zwolnic godzinke wczesniej bo zadzwonili z przedszkola ze Milun na 39 goraczki
Jutro wzielam opieke - musze go obserwowac - w domku przy zmianie pieluszki w dupci mial 38.2 Modlem sie by to nie bylo cos powazniejszego - bo wizyta dziecka u lekarza za free ale ja mam ino 200kotonek na koncie do poniedzialku - no ew trza bedzie od kogos pozyczyc :-(. A ja czytalam na Pudelki ze Podobno jeszcze Paris Jackson tez jest w ciazy ( a ma ino 16lat ). Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U nas do w nocy katar, po poludniu goraczki dostal, ech...Demeter, super ze juz Zuzia potwierdzona Maria, Eluska, dla Was zdrowka Kasia dla Milusia tez ![]() Lunka, Kamil super |
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu już, Zocha prawie nie kweknela nawet.
Za to ja mało ze zasmarkana i prawie z bezglosem to przed wyjazdem chciałam jeszcze chatę wysprzątac generalnie. Zrobiłam sobie takie kuku, ze chyba Zejdzie mi paznokieć z palucha a zastanawiam sie czy go w ogóle nie zlamalam
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe artysta! "Atysta" jak to K. powtarza;p Zdrowia wszystkim zasmarkańxcom i zarzygańcom nie zazdroszczę ![]() Demeter-super!! |
|
|
|
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ło jej co tu się dzieje ? same choróbki zdrówka Wszystkim !
|
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki
![]() My dzis po wizycie patronazowej w przychodni. Z Ania wszystko ok - zdrowa kobita Nawet bardzo zdrowa, zgadnijcie, ile wazy 5070 gr! Przez 4 tyg przybylo Jej 1700 gr Ja juz sie nie dziwie, ze mnie wszystko boli od noszenia ![]() Jutro wizyta poloznej, a potem pewnie pojedziemy na ten fajny plac zabaw Oby tylko pogoda dopisala...KASIA - zdrowka dla Milusia!
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia super wiesci!!:
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiu -
!
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Panika- melduj się!
Nestelle- a Wy macie komunie w tym roku? Idzie Kuba?
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Woooow TASIA
to widac ze rosnie Ci porzadna Kobieta Ja tazke wszystkim zasmarkanym Zycze zdrowka ![]() Milus spi o 19.15 - wylaczylam sobie alarmy w tele - jak wolne to wolne ( i tak pewnie moj niezawodny budzik zacznie Rozmawiac ok 6 hihi ) - i ide spac. Boli mnie glowa, a jakby tego bylo malo wychodzac z toalety ( mam minimalny prog moze 3cm ) tak zle postawilam lewa noge ze mi sie powinela - i mam lekko napuchnieta kostke i ciut boli Mierzylam przed snem Mlodemu tepm i mial 37.8 - wiec "oby" to tylko zeby - bom zauwazyla ze prawa gorna 3sie juz przebila ![]() Kocham Cie Emilianku |
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny zdrówka dla was i maluszków!!!! a i chwalę się 15.09 odbieramy klucze i zaklepaliśmy dziś sypialnię http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/julietta macie pomysł na kolor ścian do tych mebli?
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie (rozmowy w toku...strasznie trudny temat...... sprzeczności,sprzecznosci ....ale oficjalnie jestem na Nie . mój mąż tez .J nie przejawia zadnych checi uczestniczenia w tym...)
Cytat:
co do ścian ja jestem ostatnio nastawiona na minimalizm i klasykę .... po prostu biel lub jej odcienie .....
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Helol o poranku, dosc chlodnym poranku. Na szcxescie. Przez ostatnie dni u nas upaly. Jazda autobusem w takich warunkach masakryczna,scisk jak w konserwie i do tego wszystkie okna pozamykane. Mozna pasc trupem z duchoty i smrodu,ale lepiej nie otwierac....
U nas ok, Emila rozkreca sie z gadaniem, nie sa to wypowiedzi w stylu Zosi od BYou, ale zawsze cos. Laczy dwie sylaby i kuz calkiem fajnie sie mozna z nia porozumiec. W zlobie ok, placz jest w szatni jak ktos inny placze, w ramach integrowania. Jest grzeczna. Wszystko je siama, spi , bawi sie, czyli gites majonez. Zdrowka dla Chorowitkow! Scarlet odpusc sobie sprzatanie przy chorobie. Nestelle, a czemu? Tak z ciekawosci pytam, zebys nie pomyslala, ze drugiego dna sie doszukuje. A na religie chodzi?
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Despa - spoko , żadnego drugiego dna nie ma
J na religie chodzi . chodził już w przedszkolu ponieważ był chętny i ja tez chciałam aby się dowiedział o co w tym chodzi .jakby był buddyzm tez może bym zapisała . Chce aby poznał różne religie ,aby sam wybrał kiedyś czy w ogóle go to interesuje. A My -nie uczestniczymy w zyciu kościelnym ,nie chodzimy od lat w ogole , i mało tego - skłaniam się ku poglądom ateistycznym bardziej (a raczej ku jej odmian ale to inna już bajka ...) . Kiedys była tu rozmowa na ten temat jeszcze Ptaszysko była i właśnie rozmawiałyśmy na temat religii , chrztu i reszty sakramentów .... Ja nie jestem wychowana w duchu kościoła , mój tata jest nie wierzący (nawet nie ochrzczony ) , mama ma przyjęte sakramenty ale tez nie wierzaca . Już i tak okazaliśmy się zakłamani bo i slub koscielny mamy , i starszaki ochrzczone . to żadne wytłumaczenie (nawet nie próbuje-nie chce się wybielić )ale zagalopowalismy się ..... uległam decyzjom rodziny tzta .... Wiec mysle ze w obecnej sytuacji gdzie jestem odrobine mądrzejsza już (ale tylko odrobine )nie ma sensu ciagnac tej farsy dalej ...tym bardziej ze J jakos specjalnie się tym wszystkim nie interesuje . Prawdopodobnie tez przestanie chodzic na religie ... Ja tylko z tym wszystkim mam wątpliwości takie ,ze mianowicie szkoła do której J chodzi jest bardzo koscielna . i zakłamana jednocześnie . Ale to już temat na inna historie ......
|
#3290 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
oby szybko przeszło! Może rzeczywiscie ząbki?Cytat:
Cytat:
![]() Pięknie ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Co do religii to my tez anty i z tego co czytałam K bedzie mógł wybrac sobie etykę, fajnie |
|||||
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
u nas do etyki to daleka droga .... nie wiem czy w ogole oprócz mego syna ktoś jeszcze by chodził ...
a szkoła bardzo koscielna , i bardzo obłudna pod tym względem ... W tym roku szkolnym J ma tak poustawiany plan ,ze gdyby zrezygnować z religii to szedłby po prostu godzinke później a za drugim razem godzinke wcześniej by wracał . Tez dobrze .
|
#3292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zdrowia dla pozostałych dzieciaczków, brawa dla Ani za wagę. _________ u nas różnie, i dobrze i źle. J. bez problemu zostaje z moją mamą, ale.. żegnamy się przed moim wyjściem kilka razy, robi mi papa, leci do babci, w połowie drogi zawraca, woła mnie i od nowa, zaprowadza babcię pod nasze zdjęcia mówiąc mama, tata, wyciąga moje ciuchy i chodzi z nimi mówiąc mama, przez sen mówi mama, w środku nocy też mnie woła śpiąc (jeśli usypia go babcia), na drzemkę zasypia w wózku bo w łóżeczku się boi, leży i mocno ściska rękę babci, nie uśnie. dziś w nocy nie mógł spać, wiercił się, wołał mnie aż się obudził, potem też się budził aż wstał dużo za wcześnie i marudził od rana, uśpiłam go w nosidle, warknął przy odkładaniu do łóżeczka, ale przyłożyłam maskotkę do brzucha i śpi. mamy zawieszoną rehabilitację generalnie wszyscy są zdania, że J. rozwija się wybitnie skokowo i ładnie nadgonił. logopeda będzie go uczyć pić z kubka no i ... raczej za późno miał podcięte wędzidełko podjęzykowe i stąd też problemy z jedzeniem..
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Hej !
Zdrowia dla wszystkich chorujacych małych i dużych. U nas też nie najlepiej. Mieliśmy odstawiac Kindze leki na alergię, 'po żniwach' i juz się cieszyłam, że to naprawdę się uda bo zeszły tydzień był ok, lepiej spała, objawy alergii nikłe. A tu od wczoraj katar i kicha jak nie wiem :-( i tyle by było w temacie odstawiania. Dodam, że były to tylko plany bo nie wiem czy z mojej pisaniny to wynika w ogóle. Tasiu, brawa dla Ani, że tak Ładnie rośnie. I dla Krzysia-starszego brata. Monika, cieszę się, że Jakub takie postępy zrobił. Oby szybko się przyzwyczaił do nowej sytuacji... Mialam coś pisać jeszcze ale nie pamiętam co :-\ ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Dragusiu, czekoladowy ładny
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia wpisz nazwę tej sypialni w google i odpal grafikę - dużo aranżacji w różnych kolorach - popatrz co ci się podoba - zależy też jaką masz podłogę, jakie chcesz dodatki, żeby wszystko "grało"
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Milun spi od 10 - a ja gotuje sobie obiadek.
Wyszleralam z zamrazalki kartacze i boczek / i jak to zjem to chyba pekne Temp mila przed pojsciem spac 38 w dupci - czyli co mam odejmowac te 0.5 stopnia Musze przed 16 dac znac szefowi czy Milus moze jutro isc do przedszkola - ale wpierw muszd zadzwonic i powiedziec ze jeszcze lekka ma goraczke i czy moge go poslac :-/ takie berety Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dragusia super że odbieracie klucze
Cytat:
Moim zdaniem bez sensu dawać J. do komunii, będzie chciał to Boga kiedyś znajdzie, komunia mu w tym ani pomoże ani zaszkodzi. Większość dzieci i tak marzy o komunii tylko przez prezenty ![]() Cytat:
![]() A ja się dziś żaliłam TŻ że Kamil nigdy nie mówi mama domofon dzwoni to baba, na okno to tata itd. ale mama nigdy. Pewnie dlatego że ze mną nie kojarzą mu się konkretne rzeczy tylko wszystko. I nikt mu nie mówi "mama idzie", "wołaj mame" itp bo zawsze jestem z nim ![]() U nas Kamil dalej katar a ja się rozchorowałam, migdałki to mam ochote sobie wyszarpać na dodatek maruda rozkręca się dalej, a mi już powoli brakuje cierpliwości. Krzyczy o wszystko, na wszystko. Prawie się nie śmieje. Nawet dziś mnie dwa razy uderzył. Oprócz tego wszystko jest ble i jeść nie chce. Jedyne pocieszenie że to mu minie, codziennie sobie mówię że napewno jutro a rano wita mnie jęęęęęk ![]() K. idealnie spasował do tego opisu http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/dr...8_miesiac.html Oglądam na BBC Polska fajny serial-z pamiętnika położnej (położne w Londynie lata 50-te) |
||
|
|
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że już nie trzeba reha ![]() Cytat:
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle wlasnie pamietam jak pisalas, ze sie bedxiecie zastanawiac, dlatego zapytalam. A w szkole jak by patrzyli na wybor etyki, bo u nas stwierdxili, ze jest tylko jedno dxiecko wiec im sie nie oplaca zajec dla jednego organizowac.
I sie pytam jeszcze raz gdzie Panika? Bo sie martwie!
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

jąderko nie wchodzi do moszny.
żeby było dobrze!
) juz idziemy do piaskownicy, potem powrot do domu, kolacja, kapiel, spanie. Jakoś dni fajnie mijaja teraz.