Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 23:17   #3271
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja to nie wyobrażałam sobie jak dziecko może nie pić mm przynajmniej do 2r.z ale K. odmówił i co mu zrobić. Próbuje codziennie dawać bo i tak mleko muszę zuzyc. Ale jak tylko widzi że napój jest biały to ucieka, a jak mu wleje lyka to go naciąga i wszystko wypływa. Nie kumam tego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
J. odmawiał stopniowo, jak pił rano ok 100 ml, czasem mniej przestałam robić. chyba, że kanapki dostaje, chociaż rzadko, ale wtedy robię mu ok 100-120 ml mm. generalnie dostaje tylko w kaszy (8 miarek). ale ja mam inne podejście bo mi wcale nie szkoda, że nie chce pić mm (chociaż krowiego też nie wypije).

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Czesc.

My dziś po USG 3D - Zuzia okazała się na 100% dziewczynką już na samym początku badania
Jest śliczna i aż łezka się zakręciła w oku, że więcej dzieci nie planujemy...taki mały wieeeelki cud
Wrzuciłam fotkę do klubu.

A Kubcio nauczył się pokazywać jaki jest duży - jestem w szoku jaki to mądrala jest i jak łapie szybko nowe rzeczy.

Także dzień udany - własnie piekę szarlotkę z budyniem
Miłego wieczorku!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:16   #3272
Luna0
Zakorzenienie

Monika mój do kaszy też nie. Zaraz wyczuje. I K. wypijal coraz mniej, później tylko rano a teraz dostaje szału jak weźmie lyka (z niekapka bo nie widzi że to mleko)

Demeter super!!!

Dragusia tak i shakira też w ciąży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:57   #3273
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
księżna Kate w drugiej ciąży!!!!!
Taa second royal baby

Cytat:
Dragusia tak i shakira też w ciąży
Synka ma ślicznego..teraz podobno tez chłopczyk.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Aaa i dostaliśmy kolejne skierowanie do chirurga i prawdopodobnie na zabieg jąderko nie wchodzi do moszny.
Ojej w takim razie żeby było dobrze!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
cały czas podziwiam Wasze dzieci z śpiworki. wynalazek super, ale T. nie tolerował.

Po szczepieniu gdyby nie powtórzeniowa ospa, to byłby spokój na 4,5 roku cieszę się, że mamy z głowy
Śpiworki też u nas nie przeszły. Tak samo rożek mnie nie przekonywał...raczej dla mojej mamy jak nosiła małego.
Teraz kupiłam otulacz dla Zuzi zobaczymy jak się sprawdzi, bo K lubiał być opatulany
za szczepienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio wzięłam na sposób i staram się tak rozwieszać pranie i tak składać żeby nie prasować i przez całe lato mi się to udawało
Teraz jak już nie będzie można suszyć prania na dworze na wielkich suszarkach to będzie lipa bo na domowej chyba mi się nie uda tak sprytnie porozwieszać
Ech ja też sie staram...ale nie wychodzi czasami

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Widze same pozytywy mojego powrotu do pracy - jestem zrelaksowana (tak, uwielbiam moja prace i to dla mnie relaks, lekko meczacy, ale relaks ) wracam do domu steskniona za L. i mam ja od polowy dnia, na swiezo, wiec zanim sie zmecze lataniem za nia i pilnowaniem zeby nie zrobila sobie krzywdy (wchodzenie na parapet ) juz idziemy do piaskownicy, potem powrot do domu, kolacja, kapiel, spanie. Jakoś dni fajnie mijaja teraz.
Sytuacja bylaby inna gdybym wrocila na caly etat, wiec ciesze sie ze jednak pol - jest akurat.
I tż wychodzi z nia w wozku na te dluugie spacery, wiec zaproponowal, ze bedzie robil zakupy na bazarkach, bo i tak chodzi bez celu ( a ile ja sie zawsze namecze na zakupach - L. w jednej rece, wozek w drugiej, w trzeciej place i odbieram zalupy albo ona w nosidle na plecach a ja z siatami ledwo sie do domu dowloke), wiec jeszcze tutaj bedzie mi latwiej....
Super!
No i zazdroszcze - relaks w pracy?
Ja się dowiedziałam, że w naszej pracy likwidują nasz dział - pracownicy mają możliwość przejśc na niższe stanowisko

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
l
Ogolnie jakos ogarniam system - i znalazlam sobie taka jedna pania ( z polecenia znajomej ) - ktora 2razy w tygodniu wtorki/czwartki bedzie odbierala Milusia ok 16 i zostawala z nim do 19 u mnie w domu - i w te dni bede mogla robic pelne 8h - bo nawet po jej "oplaceniu" zostanie mi ok 150nok Do Wyplaty
Tak wiec po malu sie jakos to kreci. M
Fajnie!

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U nas weekend nieciekawy.
Płakać mi się chciało, jak mogłam sobie tą piękna pogodę oglądać tylko przez okno.
A zaczęło się tak: rano w sobotę zrobiłam Róży jajecznicę na parze z 4 przepiórczych. Zjadła połowę, ja resztę. Potem mieliśmy wielkie plany zakupowe, jazda na drugi koniec Wawy. Dojeżdżamy do Marek, a Róża jeden chlust, drugi chlust. Pół samochodu zarzygane, no to wracamy do domu pędem, bo ta sytuacja była nie do uratowania.
Potem miała trochę biegunkę, ale po wyrzyganiu zdrowe, radosne dziecko.
Tylko że...ja zaczęłam rzygać, a potem to już na 2 fronty, mięśnie mnie bolały, no kompletne zwłoki. Tylko leżałam i dogorywałam.
Wieczorem dołączył do mnie TŻ. W niedzielę razem umieraliśmy, Róży nam było szkoda, bo musiała się jakoś sama sobą zajmować Paskudna grypa żołądkowa, bo salmonella to chyba nie.
Dziś mi nadal niedobrze, nic nie mogę jeść oprócz bułki z masłem, łeb pęka, wzięłam urlop na żądanie.
Ło jeny, wspolczuje
Zdrowka

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

A ksieżna znowu ma te wymioty niepowściągliwe - nie zazdrasczam.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:57   #3274
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

hej hej.. dopadła mnie grypa żołądkowa.. oby mały się nie zaraził.. ledwo żyję

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Widzę, że nie tylko ja...
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:31   #3275
maria28
Kniaginia

Krąży gdzieś w powietrzu dziadostwo. Eluśka, współczuję. Zdrowia!
Ja dostałam zwolnienie do końca tygodnia. Wciąż mi niedobrze.

Cytat:
w załączniku K. jak "zasypia"
Haha! No widać, baaardzo śpiący

Cytat:
Czesc.

My dziś po USG 3D - Zuzia okazała się na 100% dziewczynką już na samym początku badania
Jest śliczna i aż łezka się zakręciła w oku, że więcej dzieci nie planujemy...taki mały wieeeelki cud
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 16:35   #3276
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

U u nas tez nie wesolo - musialam sie zwolnic godzinke wczesniej bo zadzwonili z przedszkola ze Milun na 39 goraczki
Jutro wzielam opieke - musze go obserwowac - w domku przy zmianie pieluszki w dupci mial 38.2
Modlem sie by to nie bylo cos powazniejszego - bo wizyta dziecka u lekarza za free ale ja mam ino 200kotonek na koncie do poniedzialku - no ew trza bedzie od kogos pozyczyc :-(.

A ja czytalam na Pudelki ze Podobno jeszcze Paris Jackson tez jest w ciazy ( a ma ino 16lat ).

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:39   #3277
alliw
Zadomowienie

Hej
U nas do Janek sie przeziebil w nocy katar, po poludniu goraczki dostal, ech...

Demeter, super ze juz Zuzia potwierdzona
Maria, Eluska, dla Was zdrowka
Kasia dla Milusia tez
Lunka, Kamil super
Stary 2014-09-09, 20:20   #3278
scarlett26
Zakorzenienie

My po szczepieniu już, Zocha prawie nie kweknela nawet.

Za to ja mało ze zasmarkana i prawie z bezglosem to przed wyjazdem chciałam jeszcze chatę wysprzątac generalnie. Zrobiłam sobie takie kuku, ze chyba Zejdzie mi paznokieć z palucha a zastanawiam sie czy go w ogóle nie zlamalam

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 20:31   #3279
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Witam z rana!

Co tsm, jak tam, bo puchy straszne tu? Zyjecie? Wykorxystujecie pogode? U nas przez weekend piekna pogoda, wrecz upal, wiec spacerowalismy duzo. Moj maly dzikus sie przekonal do dziadka ( a nie akceptowal nikogo) wiec obowiazkkowo spacer musi byc w jego okolicy, codziennie musi do niego zadzwonic, ba nawet przez sen nawoluje " ziazio".

Panika melduneczek, bo sie martwie jak Cie nie ma
:-(.

Cathlyn super ze sie tak poskladalo z praca. Wiedzialam,ze bedzie dobrze.

Klementyna a Kacpi z Twoja mama jest?
Z mamą 2=-3 dni w tygodniu reszta Tż i ja w weekendy
Cytat:
n

w załączniku K. jak "zasypia"
ALe artysta! "Atysta" jak to K. powtarza;p
Zdrowia wszystkim zasmarkańxcom i zarzygańcom nie zazdroszczę
Demeter-super!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 21:11   #3280
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nie wyobrażałam sobie jak dziecko może nie pić mm przynajmniej do 2r.z ale K. odmówił i co mu zrobić. Próbuje codziennie dawać bo i tak mleko muszę zuzyc. Ale jak tylko widzi że napój jest biały to ucieka, a jak mu wleje lyka to go naciąga i wszystko wypływa. Nie kumam tego
.
bywa i tak .ale jakiś tam nabiał przyjmuje? jogurty ,sery ....? jeśli tak to jest ok .
Cytat:

Ło jej co tu się dzieje ? same choróbki zdrówka Wszystkim !
Stary 2014-09-09, 21:38   #3281
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej babeczki
My dzis po wizycie patronazowej w przychodni. Z Ania wszystko ok - zdrowa kobita Nawet bardzo zdrowa, zgadnijcie, ile wazy 5070 gr! Przez 4 tyg przybylo Jej 1700 gr Ja juz sie nie dziwie, ze mnie wszystko boli od noszenia
Jutro wizyta poloznej, a potem pewnie pojedziemy na ten fajny plac zabaw Oby tylko pogoda dopisala...

KASIA - zdrowka dla Milusia!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:11   #3282
klementyna1
Zakorzenienie

Tasia super wiesci!!:
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:13   #3283
nestelle
Zakorzenienie

Tasiu - !
Stary 2014-09-09, 22:30   #3284
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Panika- melduj się!

Nestelle- a Wy macie komunie w tym roku? Idzie Kuba?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:50   #3285
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Woooow TASIA to widac ze rosnie Ci porzadna Kobieta

Ja tazke wszystkim zasmarkanym Zycze zdrowka

Milus spi o 19.15 - wylaczylam sobie alarmy w tele - jak wolne to wolne ( i tak pewnie moj niezawodny budzik zacznie Rozmawiac ok 6 hihi ) - i ide spac.
Boli mnie glowa, a jakby tego bylo malo wychodzac z toalety ( mam minimalny prog moze 3cm ) tak zle postawilam lewa noge ze mi sie powinela - i mam lekko napuchnieta kostke i ciut boli no jak nje urok to sraczka.

Mierzylam przed snem Mlodemu tepm i mial 37.8 - wiec "oby" to tylko zeby - bom zauwazyla ze prawa gorna 3sie juz przebila

Kocham Cie Emilianku

Stary 2014-09-09, 22:56   #3286
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej babeczki
My dzis po wizycie patronazowej w przychodni. Z Ania wszystko ok - zdrowa kobita Nawet bardzo zdrowa, zgadnijcie, ile wazy 5070 gr! Przez 4 tyg przybylo Jej 1700 gr Ja juz sie nie dziwie, ze mnie wszystko boli od noszenia
Jutro wizyta poloznej, a potem pewnie pojedziemy na ten fajny plac zabaw Oby tylko pogoda dopisala...

dziewczyny zdrówka dla was i maluszków!!!!

a i chwalę się 15.09 odbieramy klucze
i zaklepaliśmy dziś sypialnię
http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/julietta
macie pomysł na kolor ścian do tych mebli?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 23:32   #3287
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle- a Wy macie komunie w tym roku? Idzie Kuba?
raczej nie (rozmowy w toku...strasznie trudny temat...... sprzeczności,sprzecznosci ....ale oficjalnie jestem na Nie . mój mąż tez .J nie przejawia zadnych checi uczestniczenia w tym...)
Cytat:

co do ścian ja jestem ostatnio nastawiona na minimalizm i klasykę ....
po prostu biel lub jej odcienie .....
Stary 2014-09-10, 06:24   #3288
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Helol o poranku, dosc chlodnym poranku. Na szcxescie. Przez ostatnie dni u nas upaly. Jazda autobusem w takich warunkach masakryczna,scisk jak w konserwie i do tego wszystkie okna pozamykane. Mozna pasc trupem z duchoty i smrodu,ale lepiej nie otwierac....
U nas ok, Emila rozkreca sie z gadaniem, nie sa to wypowiedzi w stylu Zosi od BYou, ale zawsze cos. Laczy dwie sylaby i kuz calkiem fajnie sie mozna z nia porozumiec. W zlobie ok, placz jest w szatni jak ktos inny placze, w ramach integrowania. Jest grzeczna. Wszystko je siama, spi , bawi sie, czyli gites majonez.

Zdrowka dla Chorowitkow!

Scarlet odpusc sobie sprzatanie przy chorobie.

Nestelle, a czemu? Tak z ciekawosci pytam, zebys nie pomyslala, ze drugiego dna sie doszukuje. A na religie chodzi?
Stary 2014-09-10, 08:06   #3289
nestelle
Zakorzenienie

Despa - spoko , żadnego drugiego dna nie ma
J na religie chodzi . chodził już w przedszkolu ponieważ był chętny i ja tez chciałam aby się dowiedział o co w tym chodzi .jakby był buddyzm tez może bym zapisała . Chce aby poznał różne religie ,aby sam wybrał kiedyś czy w ogóle go to interesuje.
A My -nie uczestniczymy w zyciu kościelnym ,nie chodzimy od lat w ogole , i mało tego - skłaniam się ku poglądom ateistycznym bardziej (a raczej ku jej odmian ale to inna już bajka ...) .
Kiedys była tu rozmowa na ten temat jeszcze Ptaszysko była i właśnie rozmawiałyśmy na temat religii , chrztu i reszty sakramentów ....
Ja nie jestem wychowana w duchu kościoła , mój tata jest nie wierzący (nawet nie ochrzczony ) , mama ma przyjęte sakramenty ale tez nie wierzaca .
Już i tak okazaliśmy się zakłamani bo i slub koscielny mamy , i starszaki ochrzczone . to żadne wytłumaczenie (nawet nie próbuje-nie chce się wybielić )ale zagalopowalismy się ..... uległam decyzjom rodziny tzta ....
Wiec mysle ze w obecnej sytuacji gdzie jestem odrobine mądrzejsza już (ale tylko odrobine )nie ma sensu ciagnac tej farsy dalej ...
tym bardziej ze J jakos specjalnie się tym wszystkim nie interesuje . Prawdopodobnie tez przestanie chodzic na religie ...
Ja tylko z tym wszystkim mam wątpliwości takie ,ze mianowicie szkoła do której J chodzi jest bardzo koscielna . i zakłamana jednocześnie . Ale to już temat na inna historie ......
Stary 2014-09-10, 09:35   #3290
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
hej hej.. dopadła mnie grypa żołądkowa.. oby mały się nie zaraził.. ledwo żyję
Zdrówka!!!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
U u nas tez nie wesolo - musialam sie zwolnic godzinke wczesniej bo zadzwonili z przedszkola ze Milun na 39 goraczki
Jutro wzielam opieke - musze go obserwowac - w domku przy zmianie pieluszki w dupci mial 38.2
Modlem sie by to nie bylo cos powazniejszego - bo wizyta dziecka u lekarza za free ale ja mam ino 200kotonek na koncie do poniedzialku - no ew trza bedzie od kogos pozyczyc :-(.
Ojej oby szybko przeszło! Może rzeczywiscie ząbki?

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej
Na wczasach dalej jestescie? Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej babeczki
Ło jeny to nieźle mama karmi
Pięknie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Co do religii to my tez anty i z tego co czytałam K bedzie mógł wybrac sobie etykę, fajnie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 09:57   #3291
nestelle
Zakorzenienie

u nas do etyki to daleka droga .... nie wiem czy w ogole oprócz mego syna ktoś jeszcze by chodził ...
a szkoła bardzo koscielna , i bardzo obłudna pod tym względem ...
W tym roku szkolnym J ma tak poustawiany plan ,ze gdyby zrezygnować z religii to szedłby po prostu godzinke później a za drugim razem godzinke wcześniej by wracał . Tez dobrze .
Stary 2014-09-10, 10:50   #3292
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do ścian ja jestem ostatnio nastawiona na minimalizm i klasykę ....
po prostu biel lub jej odcienie .....
no ja skoro meble jasne chce ciemne sciany myślałam o czekoladowym kolorze

Cytat:
Despa - spoko , żadnego drugiego dna nie ma
J na religie chodzi . chodził już w przedszkolu ponieważ był chętny i ja tez chciałam aby się dowiedział o co w tym chodzi .jakby był buddyzm tez może bym zapisała . Chce aby poznał różne religie ,aby sam wybrał kiedyś czy w ogóle go to interesuje.
A My -nie uczestniczymy w zyciu kościelnym ,nie chodzimy od lat w ogole , i mało tego - skłaniam się ku poglądom ateistycznym bardziej (a raczej ku jej odmian ale to inna już bajka ...) .
Kiedys była tu rozmowa na ten temat jeszcze Ptaszysko była i właśnie rozmawiałyśmy na temat religii , chrztu i reszty sakramentów ....
Ja nie jestem wychowana w duchu kościoła , mój tata jest nie wierzący (nawet nie ochrzczony ) , mama ma przyjęte sakramenty ale tez nie wierzaca .
Już i tak okazaliśmy się zakłamani bo i slub koscielny mamy , i starszaki ochrzczone . to żadne wytłumaczenie (nawet nie próbuje-nie chce się wybielić )ale zagalopowalismy się ..... uległam decyzjom rodziny tzta ....
Wiec mysle ze w obecnej sytuacji gdzie jestem odrobine mądrzejsza już (ale tylko odrobine )nie ma sensu ciagnac tej farsy dalej ...
tym bardziej ze J jakos specjalnie się tym wszystkim nie interesuje . Prawdopodobnie tez przestanie chodzic na religie ...
Ja tylko z tym wszystkim mam wątpliwości takie ,ze mianowicie szkoła do której J chodzi jest bardzo koscielna . i zakłamana jednocześnie . Ale to już temat na inna historie ......
no to będzie problem

Stary 2014-09-10, 12:36   #3293
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej
zdrowia! nasz J. też chorował na wczasach...

i zdrowia dla pozostałych dzieciaczków, brawa dla Ani za wagę.

_________

u nas różnie, i dobrze i źle. J. bez problemu zostaje z moją mamą, ale.. żegnamy się przed moim wyjściem kilka razy, robi mi papa, leci do babci, w połowie drogi zawraca, woła mnie i od nowa, zaprowadza babcię pod nasze zdjęcia mówiąc mama, tata, wyciąga moje ciuchy i chodzi z nimi mówiąc mama, przez sen mówi mama, w środku nocy też mnie woła śpiąc (jeśli usypia go babcia), na drzemkę zasypia w wózku bo w łóżeczku się boi, leży i mocno ściska rękę babci, nie uśnie. dziś w nocy nie mógł spać, wiercił się, wołał mnie aż się obudził, potem też się budził aż wstał dużo za wcześnie i marudził od rana, uśpiłam go w nosidle, warknął przy odkładaniu do łóżeczka, ale przyłożyłam maskotkę do brzucha i śpi.
mamy zawieszoną rehabilitację zostają masaże, ale takie godziny, że raczej nie damy rady i... lekarz z poradni każe masować jedno, masażysta drugie, z rehabilitantka ma jeszcze inne zdanie, także wróciliśmy do punktu wyjścia generalnie wszyscy są zdania, że J. rozwija się wybitnie skokowo i ładnie nadgonił. logopeda będzie go uczyć pić z kubka no i ... raczej za późno miał podcięte wędzidełko podjęzykowe i stąd też problemy z jedzeniem..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 12:55   #3294
Villga
Zadomowienie

Hej !
Zdrowia dla wszystkich chorujacych małych i dużych.
U nas też nie najlepiej. Mieliśmy odstawiac Kindze leki na alergię, 'po żniwach' i juz się cieszyłam, że to naprawdę się uda bo zeszły tydzień był ok, lepiej spała, objawy alergii nikłe. A tu od wczoraj katar i kicha jak nie wiem :-( i tyle by było w temacie odstawiania. Dodam, że były to tylko plany bo nie wiem czy z mojej pisaniny to wynika w ogóle.

Tasiu, brawa dla Ani, że tak Ładnie rośnie. I dla Krzysia-starszego brata.

Monika, cieszę się, że Jakub takie postępy zrobił. Oby szybko się przyzwyczaił do nowej sytuacji...

Mialam coś pisać jeszcze ale nie pamiętam co :-\

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Dragusiu, czekoladowy ładny
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:03   #3295
scarlett26
Zakorzenienie

Dragusia wpisz nazwę tej sypialni w google i odpal grafikę - dużo aranżacji w różnych kolorach - popatrz co ci się podoba - zależy też jaką masz podłogę, jakie chcesz dodatki, żeby wszystko "grało"

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-09-10, 13:04   #3296
kasia86bgo
Zakorzenienie

Milun spi od 10 - a ja gotuje sobie obiadek.
Wyszleralam z zamrazalki kartacze i boczek / i jak to zjem to chyba pekne

Temp mila przed pojsciem spac 38 w dupci - czyli co mam odejmowac te 0.5 stopnia
Musze przed 16 dac znac szefowi czy Milus moze jutro isc do przedszkola - ale wpierw muszd zadzwonic i powiedziec ze jeszcze lekka ma goraczke i czy moge go poslac :-/ takie berety

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-09-10, 13:31   #3297
Luna0
Zakorzenienie

Dragusia super że odbieracie klucze

Cytat:
bywa i tak .ale jakiś tam nabiał przyjmuje? jogurty ,sery ....? jeśli tak to jest ok .

Ło jej co tu się dzieje ? same choróbki zdrówka Wszystkim !
tak przyjmuje
Moim zdaniem bez sensu dawać J. do komunii, będzie chciał to Boga kiedyś znajdzie, komunia mu w tym ani pomoże ani zaszkodzi. Większość dzieci i tak marzy o komunii tylko przez prezenty

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
z

u nas różnie, i dobrze i źle. J. bez problemu zostaje z moją mamą, ale.. żegnamy się przed moim wyjściem kilka razy, robi mi papa, leci do babci, w połowie drogi zawraca, woła mnie i od nowa, zaprowadza babcię pod nasze zdjęcia mówiąc mama, tata, wyciąga moje ciuchy i chodzi z nimi mówiąc mama, przez sen mówi mama, w środku nocy też mnie woła śpiąc (jeśli usypia go babcia), na drzemkę zasypia w wózku bo w łóżeczku się boi, leży i mocno ściska rękę babci, nie uśnie. dziś w nocy nie mógł spać, wiercił się, wołał mnie aż się obudził, potem też się budził aż wstał dużo za wcześnie i marudził od rana, uśpiłam go w nosidle, warknął przy odkładaniu do łóżeczka, ale przyłożyłam maskotkę do brzucha i śpi.
mamy zawieszoną rehabilitację zostają masaże, ale takie godziny, że raczej nie damy rady i... lekarz z poradni każe masować jedno, masażysta drugie, z rehabilitantka ma jeszcze inne zdanie, także wróciliśmy do punktu wyjścia generalnie wszyscy są zdania, że J. rozwija się wybitnie skokowo i ładnie nadgonił. logopeda będzie go uczyć pić z kubka no i ... raczej za późno miał podcięte wędzidełko podjęzykowe i stąd też problemy z jedzeniem..
Dobrze że już koniec rehabilitacji. Biedny przeżywa rozłąkę z Tobą

A ja się dziś żaliłam TŻ że Kamil nigdy nie mówi mama domofon dzwoni to baba, na okno to tata itd. ale mama nigdy. Pewnie dlatego że ze mną nie kojarzą mu się konkretne rzeczy tylko wszystko. I nikt mu nie mówi "mama idzie", "wołaj mame" itp bo zawsze jestem z nim

U nas Kamil dalej katar a ja się rozchorowałam, migdałki to mam ochote sobie wyszarpać
na dodatek maruda rozkręca się dalej, a mi już powoli brakuje cierpliwości. Krzyczy o wszystko, na wszystko. Prawie się nie śmieje. Nawet dziś mnie dwa razy uderzył. Oprócz tego wszystko jest ble i jeść nie chce.
Jedyne pocieszenie że to mu minie, codziennie sobie mówię że napewno jutro a rano wita mnie jęęęęęk
K. idealnie spasował do tego opisu http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/dr...8_miesiac.html

Oglądam na BBC Polska fajny serial-z pamiętnika położnej (położne w Londynie lata 50-te)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 14:58   #3298
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
biedaczek
super że już nie trzeba reha
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Dragusia wpisz nazwę tej sypialni w google i odpal grafikę - dużo aranżacji w różnych kolorach - popatrz co ci się podoba - zależy też jaką masz podłogę, jakie chcesz dodatki, żeby wszystko "grało"
o dzięki sprawdzę

Stary 2014-09-10, 15:14   #3299
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nestelle wlasnie pamietam jak pisalas, ze sie bedxiecie zastanawiac, dlatego zapytalam. A w szkole jak by patrzyli na wybor etyki, bo u nas stwierdxili, ze jest tylko jedno dxiecko wiec im sie nie oplaca zajec dla jednego organizowac.

I sie pytam jeszcze raz gdzie Panika? Bo sie martwie!
Stary 2014-09-10, 15:30   #3300
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle wlasnie pamietam jak pisalas, ze sie bedxiecie zastanawiac, dlatego zapytalam. A w szkole jak by patrzyli na wybor etyki, bo u nas stwierdxili, ze jest tylko jedno dxiecko wiec im sie nie oplaca zajec dla jednego organizowac.

I sie pytam jeszcze raz gdzie Panika? Bo sie martwie!
Uważam, że to jest totalnie do d, wg mnie nie powinno być religii w szkołach z tego powodu, tylko w jakiś salkach przykościelnych czy czymś takim. Wtedy chodziliby tylko ci, co naprawdę chcą i nie byłoby wytykania palcami itp historii. Co ma znaczyć nie opłaca się???? To dziecko jest ważne jak każde inne!

- 45/2019 (9833 strony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości