Mamusie Marcowe 2015 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 22:03   #3811
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja miałam na każdej bo ciąża blizniacza była , teraz nie wiem jak to będzie ;. boję się z każdym dniem o moje maleństwo nawet nie wiecie jak. a niestety kasy na prywatnego lekarza i badania prywatnie mnie nie stać.
wierze ci, chociaz od poczatku mam jedno malenstwo w sobie, boje sie bardzo tak jak ty. Moja mama twierdzi ze jestem przewrazliwiona, i to normalne bo stracilam pierwsza ciaze, jak bylam w ciazy pierwszy raz, to nigdy w zyciu nie pomyslalabym ze cos zlego moze mi sie wydarzyc, mlodej zdrowej kobiecie.
Ja mam prywatne ubezpieczenie, i chodze do bardzo dobrej kliniki, ale co z tego, jak wizyty sa rzadsze i robia mniej badan niz w Polsce ehhh Z tego co widze to za granica, w wielu krajach nie dbaja tak o ciaze, jesli cos sie z nia dzieje, to z gory chyba zakladaja ze ona dobra nie bedzie. najwazniejsze to nie myslec tyle bo to prowadzi do duzego stresu a to zle wplywa Tak czasami mowie mezowi ze chcialabym czesciej te wizyty itd, ze w Polsce pod tym wzgledem bardziej dbaja, ale z drugiej strony on ma racje mowiac ze jesli cos bedzie nie tak, to lekarz zbyt wiele nie zmieni bo wizyty codzienne sa nie mozliwe.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:05   #3812
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
noo baaa innej opcji nie ma :d
jutro wstaję rano i idziemy z tż na grzyby dla teściowej :P
No pewnie, żadna z Nas nie może się wyłamać;P Dobra z Ciebie synowa Moja mi ostatnio powiedziała, że jak nie będę duuużo jadła to dzidzia nie urośnie (a nie mogę poprostu),a dzisiaj na USG Maleństwo jest 4dni starsze niż OM Jutro jej to powiem, a co
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:07   #3813
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej) melduję się po wizycie:P Wszyystko dobrze z moim Maleństwem, ma już he he 62mm i tak się cieszę, że wszystko gra, kość nosowa widoczna, przezierność karkowa i cała reszta w normie:P Nawet gin zapytał, czy chcemy by przyjrzał się, czy jest coś między nóżkami:P ale jedynie na 60-70% wiadomo, co będzie, ale jednak za wcześnie, by mówić Niestety następne USG dopiero w 20tyg, więc dopiero wtedy potwierdzi się, bądź nie płeć:PDzięki Kochane za dobre słowa i teraz ja trzymam kciuki za Was
Super wiadomosci

Cytat:
noo baaa innej opcji nie ma :d
jutro wstaję rano i idziemy z tż na grzyby dla teściowej :P

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
wierze ci, chociaz od poczatku mam jedno malenstwo w sobie, boje sie bardzo tak jak ty. Moja mama twierdzi ze jestem przewrazliwiona, i to normalne bo stracilam pierwsza ciaze, jak bylam w ciazy pierwszy raz, to nigdy w zyciu nie pomyslalabym ze cos zlego moze mi sie wydarzyc, mlodej zdrowej kobiecie.
Ja mam prywatne ubezpieczenie, i chodze do bardzo dobrej kliniki, ale co z tego, jak wizyty sa rzadsze i robia mniej badan niz w Polsce ehhh Z tego co widze to za granica, w wielu krajach nie dbaja tak o ciaze, jesli cos sie z nia dzieje, to z gory chyba zakladaja ze ona dobra nie bedzie. najwazniejsze to nie myslec tyle bo to prowadzi do duzego stresu a to zle wplywa Tak czasami mowie mezowi ze chcialabym czesciej te wizyty itd, ze w Polsce pod tym wzgledem bardziej dbaja, ale z drugiej strony on ma racje mowiac ze jesli cos bedzie nie tak, to lekarz zbyt wiele nie zmieni bo wizyty codzienne sa nie mozliwe.
Doskonale Ciebie rozumiem. Za tydzien mam pierwsze usg tutaj a potem drugie i ostatnie (jak według nich bedzie ok) w 20 tc. W Polsce przynajmniej jest opcja prywatnej wizyty

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:08   #3814
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ale ten stres trwający tyle czasu od wizyty do wizyty to jest jeszcze gorsze niż częstsze wizyty. Tak to przynajmniej nas na chwilę uspokoją a tak? same nerwy jak dla mnie. Rozumiem Ciebie , dla mnie ciąża to wieczny stres co się wydarzy za chwilę , za godzinę , jutro itd. Niestety tak to na mnie działa.
a szkoda bo tak się meczę. Chciałabym się cieszyć ciąża ale to takie jednak trudne.
Staram się nie myśleć ale czasem już nie daję rady.
Ale musi być ok wierzę w to.
BO TAK BĘDZIE NIE MA INNEJ OPCJI!

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
No pewnie, żadna z Nas nie może się wyłamać;P Dobra z Ciebie synowa Moja mi ostatnio powiedziała, że jak nie będę duuużo jadła to dzidzia nie urośnie (a nie mogę poprostu),a dzisiaj na USG Maleństwo jest 4dni starsze niż OM Jutro jej to powiem, a co
opiernicz jej się należy ^^
co ona sobie myśli hehehe

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:12   #3815
Lila_17
Rozeznanie

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 --------

[/QUOTE]

Na szczęście teść trochę się z niej za to podśmiewał, no niestety Ona jest z tych "Jeść za dwoje"

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Myślę, że każda dopadają takie chwile, że się martwi, ale musimy mysleć pozytywnie (choc nie zawsze jest to łatwa), ale poprostu MUSI być dobrze i koniec kropka
Stary 2014-09-09, 22:15   #3816
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
to nie o osikanie chodzi a on to,ze kazde dziecko ma inna postawe(kregoslup) tak samo jak buciki powinno sie nowe kupowac do 3 r.z. dlatego,ze jesli inne miało płaskotopie to dziecko także może miec je bo tak sie profiluje wkładka(tu materac) a materacyk nie jest to tuz koszt.

Missandeitez kontroluje cisnienie bo miałam wczesniej z nim problem i mam takie samo jak Ty niskie-dlatego bym spała pol dnia

mordka_1985trzmam kciuki
Przyznam sie, ze nie wiedzaialam o tych materacykach. Ale czy to dotyczy rowniez matracy piankowych czy lateksowych? Wydawalo mi sie, ze one sie nie odksztalcaja
O bucikach wiem. Moj synek ma zawsze nowe buciki, kupujemy najlepsze na jakie nas stac. Uwazamy, ze to inwestycja w zdrowy kregoslup.
Dla najmlodszych bardzo fajne sa buciki elephanten, dla troszke wiekszych ecco.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Nie pomierzyla Dziecks bo zrobila usg dopochwowe i sie juz nie miescil...ale wyglada ze wszystko w normie. Serce bije.

No i przeczucie mnie nie pomylilo. Bedzie chlopak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Chlopaki fajne sa Gratuluje

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! prosze o rade bo zaczynam sie martwic :-\ jestem na poczatku 12tyg. a wczoraj i dzis zaraz po zjedzeniu obiadu kompletnie stracilam energie i wydawalo mi sie ze nawet zemdleje...wczoraj polezalam do 14.30 i przeszlo a dzis jeszcze teraz niemoge wstac ... Mam nadzieje ze mi czegos niebrakuje i ze to tylko taki etap? dziwie sie bo ostatni tydzien byl super i myslalam ze najgorsze mamy juz za soba... bede wdzieczna za Wasze doswiadczenia !
Mi sie wydaje, ze takie oslabienia wynikaja ze zmian cisnienia krwi, czytalam, ze w ciazy ogolnie wzrasta cisnienie poniewaz zwieksza sie objetosc krwi w organizmie wiec i moga sie takie dziwne sytuacje zdarzac ale na pewno nie mozna bagatelizowac jesli czesto sie to zadrza.

Jesli chodzi o zakupy... oczwiscie kazdy robi jak uwaza i nie ma co na sile ludzi nawracac. Tylko czasem warto jest zaczerpnac z doswiadczenia ludzi ktorzy cos przezyli i jednak maja pewne doswiadczenie. Mi tak latwo pisac bo przy Marcelku tez sama chcialam o wszystkim decydowac a teraz to takie inne mi sie wydaje jak patrze wstecz i moge wyjsc na madralinska
Zawsze sa jakies nieplanowane wydatki, obojetnie jak bysmy sobie dokladnie nie zaplisali w swoich notesikach, ipadach, arkuszach to i tak zawsze` cos` wypadnie, to po pierwsze, a dwa, dziecko to skarbonka bez dna, jego potrzeby nigdy sie nie koncza wiec: patrz punkt pierwszy wiec nigdy nie ma sie wystarczajaco duzo srodkow na wszystkie zachcianki. Coz moge dodac, warto jednak kupowac rozsadne ilosci niezbednych gadzetow ale takich naprawde dobrej jakosci, najlepsze na jakie nas stac..

Wszystkim mamuskom gratuluje udanych wizyt, milo sie czyta dobre wiesci

Mam jeszcze pytanko, czy ktoras z was ma moze problem z wypadajacymi wlosami? Mi wychodza doslownie garsciami. Bardzo boje sie, ze calkiem wylysieje. Z Marcelem wypadanie mi praktycznie ustalo a teraz zupelnie inaczej ;(

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:15   #3817
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ale ten stres trwający tyle czasu od wizyty do wizyty to jest jeszcze gorsze niż częstsze wizyty. Tak to przynajmniej nas na chwilę uspokoją a tak? same nerwy jak dla mnie. Rozumiem Ciebie , dla mnie ciąża to wieczny stres co się wydarzy za chwilę , za godzinę , jutro itd. Niestety tak to na mnie działa.
a szkoda bo tak się meczę. Chciałabym się cieszyć ciąża ale to takie jednak trudne.
Staram się nie myśleć ale czasem już nie daję rady.
Ale musi być ok wierzę w to.
BO TAK BĘDZIE NIE MA INNEJ OPCJI!

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

rozumiem ciebie. Mi udalo sie na jakis czas nie myslec po pierwszej wizycie i dotrwalam do drugiej, ale teraz martwie sie bardziej. Najgorsze, ze nie mam zadnego zajecia na codzien, mieszkajac tymczasowo w hotelu od kilku miesiecy, nie wiele moge uczynic. Nie majac zajecia nie da sie nie myslec. Jednak wierzyc trzeba i byc dobrej mysli zawsze jak to moj TZ mowi, ze myslec trzeba zawsze dobrze a nie na czarno. faktycznie to jest meczace, i bardzo stresujace tak naprawde.
Stary 2014-09-09, 22:25   #3818
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem ciebie. Mi udalo sie na jakis czas nie myslec po pierwszej wizycie i dotrwalam do drugiej, ale teraz martwie sie bardziej. Najgorsze, ze nie mam zadnego zajecia na codzien, mieszkajac tymczasowo w hotelu od kilku miesiecy, nie wiele moge uczynic. Nie majac zajecia nie da sie nie myslec. Jednak wierzyc trzeba i byc dobrej mysli zawsze jak to moj TZ mowi, ze myslec trzeba zawsze dobrze a nie na czarno. faktycznie to jest meczace, i bardzo stresujace tak naprawde.
musimy jakoś żyć dalej , ja wierzę że dość złego się nam przytrafiło , teraz już powinno być tylko ok.
Bo w końcu po złym przychodzi dobre co nie?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Przyznam sie, ze nie wiedzaialam o tych materacykach. Ale czy to dotyczy rowniez matracy piankowych czy lateksowych? Wydawalo mi sie, ze one sie nie odksztalcaja
O bucikach wiem. Moj synek ma zawsze nowe buciki, kupujemy najlepsze na jakie nas stac. Uwazamy, ze to inwestycja w zdrowy kregoslup.
Dla najmlodszych bardzo fajne sa buciki elephanten, dla troszke wiekszych ecco.

Chlopaki fajne sa Gratuluje

Mi sie wydaje, ze takie oslabienia wynikaja ze zmian cisnienia krwi, czytalam, ze w ciazy ogolnie wzrasta cisnienie poniewaz zwieksza sie objetosc krwi w organizmie wiec i moga sie takie dziwne sytuacje zdarzac ale na pewno nie mozna bagatelizowac jesli czesto sie to zadrza.

Jesli chodzi o zakupy... oczwiscie kazdy robi jak uwaza i nie ma co na sile ludzi nawracac. Tylko czasem warto jest zaczerpnac z doswiadczenia ludzi ktorzy cos przezyli i jednak maja pewne doswiadczenie. Mi tak latwo pisac bo przy Marcelku tez sama chcialam o wszystkim decydowac a teraz to takie inne mi sie wydaje jak patrze wstecz i moge wyjsc na madralinska
Zawsze sa jakies nieplanowane wydatki, obojetnie jak bysmy sobie dokladnie nie zaplisali w swoich notesikach, ipadach, arkuszach to i tak zawsze` cos` wypadnie, to po pierwsze, a dwa, dziecko to skarbonka bez dna, jego potrzeby nigdy sie nie koncza wiec: patrz punkt pierwszy wiec nigdy nie ma sie wystarczajaco duzo srodkow na wszystkie zachcianki. Coz moge dodac, warto jednak kupowac rozsadne ilosci niezbednych gadzetow ale takich naprawde dobrej jakosci, najlepsze na jakie nas stac..

Wszystkim mamuskom gratuluje udanych wizyt, milo sie czyta dobre wiesci

Mam jeszcze pytanko, czy ktoras z was ma moze problem z wypadajacymi wlosami? Mi wychodza doslownie garsciami. Bardzo boje sie, ze calkiem wylysieje. Z Marcelem wypadanie mi praktycznie ustalo a teraz zupelnie inaczej ;(
Mnie wcześniej wypadały włosy , teraz też. Mam dość chcę zejść z blondu , a robię farbą to mimo to włosy lecą. Wkurza mnie to tak bardzo że muszę zrobić z tym porządek nie ma co. Połowę włosów mam ciemną to tak mi nie lecą , ale te jasne to jakiś dramat. Więc wyjścia nie ma a szkoda

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-09, 22:44   #3819
debraM
Wtajemniczenie

Ile tu dzisiaj wspaniałych wieści Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt

Smv, w szpitalu, na takim pobycie kontrolnym będziesz spokojniejsza ale życzę szybkiego powrotu do domku

Ja też zamówiłam sobie detektor Chciałam żeby był z głośnikiem
http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...587346438.html

A wózek na 90% mam już wybrany, ale nie będę go oglądać przed zakupem, bo nigdzie go nie ma stacjonarnie
Dla wysokich, z fotelikiem + trzeba dokupić adaptery i bazę
http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1285&<osCsid>
Z gondoli robi się spacerówkę i nie ma problemu z jej przechowywaniem No i można od razu starać się o drugiego dziecko, bo można dołożyć drugie siedzisko

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 22:45   #3820
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ile tu dzisiaj wspaniałych wieści Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt

Smv, w szpitalu, na takim pobycie kontrolnym będziesz spokojniejsza ale życzę szybkiego powrotu do domku

Ja też zamówiłam sobie detektor Chciałam żeby był z głośnikiem
http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...587346438.html

A wózek na 90% mam już wybrany, ale nie będę go oglądać przed zakupem, bo nigdzie go nie ma stacjonarnie
Z gondoli robi się spacerówkę i nie ma problemu z jej przechowywaniem No i można od razu starać się o drugiego dziecko, bo można dołożyć drugie siedzisko
wózek bardzo fajny myślisz przyszłościowo ^

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-09, 23:47   #3821
rona1906
Raczkowanie

Witajcie po weekendzie super, ze po Waszych wizytach z malenstwami wszystko w porzadku ;-) ja mam wizyte w czwartek, stresuje sie, bo dostalam skierowanie do poradni patologii ciazy i z cytologi wyszedl stan zapalny, mam od 15 leczyc sie tabletkami dopochwowymi. Ktoras z was miala moze takie problemy?
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 06:40   #3822
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Moja dzwoni codziennie, pyta jak się czuje i jakie smakolyki mi upichcic

Dziewczyny u mnie wszystko ok, pierwsza ciąża, poronień nie było a i tak drze o maluszka, za dużo smutnych historii wśród znajomych i o ciąże się boje

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 07:26   #3823
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja zaraz będę robiła drożdżówkę z rabarbarem. Na obiad tortilla a na kolację siostra na gofry nas zaprosiła. Zamówiłam z bita śmietaną i borówkami :p
Gofry Najlepiej takie nad morzem:P

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
mniam!

Dziewczyny co można kupić na pierwszą rocznicę ślubu?
tŻta siostra i jej mąż mają w niedziele rocznice ślubu, mamy zaproszenie na obiad i nie wiem co by im podarować
Ja bym się ucieszyła z biletów do teatru na jakąś dobrą komedie, ogólnie na jakieś wyjśćie z TZ bo normalnie szkoda nam kasy.

Dziewczyny, które już rodziły, do którego miesiąca ciąży pracowałyście?

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 07:31   #3824
meganka18
Rozeznanie

Ja tez wczoraj wizytowalam za 3 h nam badanie genetyczne ( dzis u mnie 12w2d) z wczorajszego usg termin na 20.03 z OM na 23.03 . Maleństwo ma ponad 7 cm - powiedziała ze cos widzi miedzy nóżkami ale zeby sie nie nastawiać ponieważ pewna nie jest . Zobaczymy dzis co nam Pani doktor od genetycznego powie ) straszna ulga zobaczyć ze wszystko ok po 3 mc - jeszcze tylko genetycznym sprawdzimy czy wszystko dobrze i mam nadzieje ze troszkę odetchnę !! Martwi mnie tylko ze TSH znów podskoczyło na 3,77 a miałam juz 0,35 ;(( miłego dnia *

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Ja bym się ucieszyła z biletów do teatru na jakąś dobrą komedie, ogólnie na jakieś wyjśćie z TZ bo normalnie szkoda nam kasy.

Jej ale zrobiłaś ochotę na gofra - ja jeszcze bez śniadania :p
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 08:28   #3825
niunia_ona
Zakorzenienie

Marcia45 hej. U nas tak samo szkoda kasy no bo zbieramy na tyle rzeczy ze aż nie wiemy czy damy rade tyle co chcemy uzbierać. Tyle wydatków ze głową boli. W biedronce będą termometry myślałam by kupić dla malucha sama nie wiem.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Jemy loda zaraz z rana brzydal ze mnie xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-10, 08:42   #3826
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:

U mnie to samo

Już daaaawno nie miałam zapchanego odpływu a od miesiąca tragedia

Za nami straszna noc, Mały więcej nie spał niż spał
Dziś mamy wozytę, na którą znów idę sama w 1 ciąży TZ był ze mną za każdym razem, a etraz jak na złość albo ja pomieszam zmiany albo teraz poszedł na kurs i zamiast mieć na rano (jak powienien mieć wg. zmian) to ma na 14
Stary 2014-09-10, 08:50   #3827
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Marcia45 hej. U nas tak samo szkoda kasy no bo zbieramy na tyle rzeczy ze aż nie wiemy czy damy rade tyle co chcemy uzbierać. Tyle wydatków ze głową boli. W biedronce będą termometry myślałam by kupić dla malucha sama nie wiem.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Jemy loda zaraz z rana brzydal ze mnie xd
paczka jem na sniadanie smacznego!
Stary 2014-09-10, 08:54   #3828
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
paczka jem na sniadanie smacznego!
hehehe smacznego spadam na grzyby dla teściowej
obym znalazła

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-10, 09:04   #3829
olasia
Zadomowienie

Cytat:
musimy jakoś żyć dalej , ja wierzę że dość złego się nam przytrafiło , teraz już powinno być tylko ok.
Bo w końcu po złym przychodzi dobre co nie?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Mnie wcześniej wypadały włosy , teraz też. Mam dość chcę zejść z blondu , a robię farbą to mimo to włosy lecą. Wkurza mnie to tak bardzo że muszę zrobić z tym porządek nie ma co. Połowę włosów mam ciemną to tak mi nie lecą , ale te jasne to jakiś dramat. Więc wyjścia nie ma a szkoda
Przynajmniej jestes w tej dobrej sytuacji, ze wiesz co moze to wypadanie powodowac... a ja nie farbuje wlosow juz od kilku lat. Co prawda w ciazy przestalam uzywac mojego ulubionego olejku do skory glowy sesa ktory fajnie wplywa na porost ale nie jestem w stanie zniesc jego zapachu - normalnie moczem mi jedzie ale to az takie cyrki by sie dzialy??
Ja podejzewam, ze powinnam wrocic do diety bezglutenowej bo jelita mnie niestety zaczynaja bolec...boje sie, ze moze mam jakies problemy z wchlanianiem (chociaz w sumie wyniki wyszly dobre.)
Cytat:

Ja tez bym sie ucieszyla z takiego prezentu

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
U mnie to samo

Już daaaawno nie miałam zapchanego odpływu a od miesiąca tragedia

Za nami straszna noc, Mały więcej nie spał niż spał
Dziś mamy wozytę, na którą znów idę sama w 1 ciąży TZ był ze mną za każdym razem, a etraz jak na złość albo ja pomieszam zmiany albo teraz poszedł na kurs i zamiast mieć na rano (jak powienien mieć wg. zmian) to ma na 14
Ja praktycznie ile razy bym nie pociagnela po wlosach szczotka/grzebieniem to zawsze na niej zostaje kilka wlosow. Wczesniej przy rozczesywaniu po myciu wypadalo mi moze z 10-20 a teraz to moglabym gniazka dla ptaszkow robic, boje sie liczyc.
Moze mlody pospi w dzien i ty razem z nim

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 09:12   #3830
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
a to teściowa ja bym pewnie coś odpyskowała
Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

sliczny wózek, bardzo mi przypominafimrę Musty, ale ten wygląda dużo lepiej, ja nie mam pojęcia jaki wózek wybrać, myślałam nad x-landerem ew. Musty, bo bardzo mi sie podobaja, tylko kolorystyka trochę kijowa
Cytat:
hehehe smacznego spadam na grzyby dla teściowej
obym znalazła
szukaj "pieczarek" dla teściowej))coś powinnaś znaleść
Ja kupiłam w tesko pierwszy zapas pieluch, w promocji były maxi paka za 72 zł, no to dwa opakowania powędrowały do koszyka
Stary 2014-09-10, 09:26   #3831
zielone_oko
Zakorzenienie

Gratuluje wszystkim udanych wizyt !
Moja za równe 7 dni , nie mogę się doczekać

Wczoraj miałam swoją koleją zachciankę ciążową , któraś wspominała o barszczu czerwonym i że musi czekać do świąt, także na kolacje miałam barszcz czerwony z uszkami

Co do prezentu na rocznicę ślubu to u nas teatru nie, jest tylko kino beznadzieja Pomyślę nad alko plus może czymś słodkim..
Stary 2014-09-10, 09:34   #3832
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Już tyle piszecie a ja jeszcze z łóżka nie wstałam
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 09:39   #3833
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ja tez wczoraj wizytowalam za 3 h nam badanie genetyczne ( dzis u mnie 12w2d) z wczorajszego usg termin na 20.03 z OM na 23.03 . Maleństwo ma ponad 7 cm - powiedziała ze cos widzi miedzy nóżkami ale zeby sie nie nastawiać ponieważ pewna nie jest . Zobaczymy dzis co nam Pani doktor od genetycznego powie ) straszna ulga zobaczyć ze wszystko ok po 3 mc - jeszcze tylko genetycznym sprawdzimy czy wszystko dobrze i mam nadzieje ze troszkę odetchnę !! Martwi mnie tylko ze TSH znów podskoczyło na 3,77 a miałam juz 0,35 ;(( miłego dnia * p
Kciuki za wizytę

Cytat:
W biedronce będą termometry myślałam by kupić dla malucha sama nie wiem.
Ja osobiście chyba bym wolała kupic jakiś z apteki, nie miałabym zaufania do tego z biedronki.

Cytat:

Wczoraj miałam swoją koleją zachciankę ciążową , któraś wspominała o barszczu czerwonym i że musi czekać do świąt, także na kolacje miałam barszcz czerwony z uszkami

Co do prezentu na rocznicę ślubu to u nas teatru nie, jest tylko kino beznadzieja Pomyślę nad alko plus może czymś słodkim..
Ja tez mam wizytę za tydzien i strasznie mi sie dłuŻy ten czas chciałabym juz wiedzieć czy wszystko jest ok

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Już tyle piszecie a ja jeszcze z łóżka nie wstałam
Ja jeszcze leze i nie chce mi sie tylka ruszać

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 09:56   #3834
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Też mi bardzo, ale to bardzo leca włosy :/ Lekarz polecił picie herbatki z pokrzywy.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:30   #3835
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Moja dzwoni codziennie, pyta jak się czuje i jakie smakolyki mi upichcic

Dziewczyny u mnie wszystko ok, pierwsza ciąża, poronień nie było a i tak drze o maluszka, za dużo smutnych historii wśród znajomych i o ciąże się boje
O to co pyta Ciebie teściowa to mnie Mama, dziś pytała się czy chce knedle ze śliwkami:P

Mam tak jak Ty, znajome, a to nie mogą, a to właśnie poronienia, a młode dziewczyny, nie wiem od czego to zależy. Wierzę, że Nas po prostu nie może to spotkać

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

[QUOTE=meganka18;48076126]Ja tez wczoraj wizytowalam za 3 h nam badanie genetyczne ( dzis u mnie 12w2d) z wczorajszego usg termin na 20.03 z OM na 23.03 . Maleństwo ma ponad 7 cm - powiedziała ze cos widzi miedzy nóżkami ale zeby sie nie nastawiać ponieważ pewna nie jest . Zobaczymy dzis co nam Pani doktor od genetycznego powie ) straszna ulga zobaczyć ze wszystko ok po 3 mc - jeszcze tylko genetycznym sprawdzimy czy wszystko dobrze i mam nadzieje ze troszkę odetchnę !! Martwi mnie tylko ze TSH znów podskoczyło na 3,77 a miałam juz 0,35 ;(( miłego dnia *

No to ciekawe jak z tą płcią, bo mi powiedział gin, że między nóżkami nic nie widać, na 60-70% będzie dziewczynka, ale na pewność trzeba jeszcze poczekać:P Będzie wszystko dobrze zobaczysz Ja TSH też miałam podwyższone, ale zaczęłam brać jod i wszystko w normie.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

[QUOTE=Tepsa;48076983]a to teściowa ja bym pewnie coś odpyskowała

Ja tylko powiedziałam, że ja wiem co robić
Stary 2014-09-10, 10:32   #3836
papalinka83
Zakorzenienie

:hej:

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chodzi mi o wózek czterokołowy wysoki gdzie będę miała spacerówkę, gondolę i fotelik samochodowy do którego będę mogła dokupić bazę, tak aby fotelik pasował i do stelaża wózka i do bazy w samochodzie. Podobają mi się wózki tego typu ale zarówno marka jak i model jest mi raczej jak na razie obojętna.
http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E
Większość wózków można kupić w opcji 3w1. Ja mam babydesign lupo z fotelikiem maxi cosi cabrio
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Jestem rannym ptaszkiem zawsze w domu u mnie się tak wstawało i pierwsze co robię rano to jem śniadanko
Haha ja też już o 6 bywam po śniadaniu, ale to dlatego, że córcia tak wcześnie wstaje

Cytat:

ja do 7, ale z perspektywy czasu to było za długo, bo miałam ciążę z problemami. Gdy nie ma problemów, a praca ni ejest fizyczna to spokojnie można Większość dziewczyn u mnie w pracy tak pracuje, choć zdarzają się hardcory, które pracuję do 9
Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ja tez wczoraj wizytowalam za 3 h nam badanie genetyczne ( dzis u mnie 12w2d) z wczorajszego usg termin na 20.03 z OM na 23.03 . Maleństwo ma ponad 7 cm - powiedziała ze cos widzi miedzy nóżkami ale zeby sie nie nastawiać ponieważ pewna nie jest . Zobaczymy dzis co nam Pani doktor od genetycznego powie ) straszna ulga zobaczyć ze wszystko ok po 3 mc - jeszcze tylko genetycznym sprawdzimy czy wszystko dobrze i mam nadzieje ze troszkę odetchnę !! Martwi mnie tylko ze TSH znów podskoczyło na 3,77 a miałam juz 0,35 ;(( miłego dnia *

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Jej ale zrobiłaś ochotę na gofra - ja jeszcze bez śniadania :p
Strasznie ci skacze to tsh Ja miałam miesiąc temu 3,20, zwiększyłam dawkę i w sobotę idę na pobranie krwi. Zobaczymy
Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość

szukaj "pieczarek" dla teściowej))coś powinnaś znaleść
Ja kupiłam w tesko pierwszy zapas pieluch, w promocji były maxi paka za 72 zł, no to dwa opakowania powędrowały do koszyka
Jeśli mogę coś doradzić, to nie kupowałabym raczej pieluch na zapas, bo od znajomych wiem, że różne dzieci różnie tolerują pieluchy różnych firm, jedne odparzają, inne nie. My używamy od początku prawie babydream z rossmana, a pampersy np. nie podeszły zbytnio

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:32   #3837
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

O masakra, mi też lecą strasznie włosy i do tego jeszcze wyskakują mi krosty na twarzy A największy wysyp miałam kilka dni przed ślubem. Myślałam, że się zapłaczę. Na szczęście wizażystka spisała się na medal i nic nie było widać.
Powtarzają mi cały czas, że teraz to mi się włosy poprawią, szybciej będą rosły, a tu jak tak dalej pójdzie do marca będę łysa

Cytat:
Co do zwolnienia, to moja pierwsza ciąża, ale po ostatnich wybrykacha (zemdlenie w pociągu i straszne osłabienie) pogadałam z szefową i od dzisiaj pracuję w domu. Mąż mi dowozi dokumenty a ja dłubię. Przynajmniej nie stresuję się samą podróżą do pracy.

Gofra i ja ostatnio jadłam. Chyba kupię sobie maszynkę .

A ogólnie czuję się trochę lepiej, ale wracają skurcze, zwłaszcza w nocy. Mam brać no-spę w razie czego. Ale dzisiaj jak mnie złapało popłakałam się okrutnie, nawrzeszczałam na męża, że mi każe brać no-spę i się pokłóciliśmy jeszcze do tego

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:43   #3838
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

barszcz czerwony jak ja bym go zjadla juz od dlugiego czasu za mna chodzi, ogolnie zupy polskie... a bez kuchni to ja sobie zjem jedynie cos gotowego fuu

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Mam nadzieje ze u smv wszystko dobrze
Stary 2014-09-10, 10:52   #3839
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

..
barszczyk u mnie od tygodnia z uszkami właśnie

smv trzymaj sie kochana!!!!

Edytowane przez nusiekowa
Czas edycji: 2014-09-10 o 10:55
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:00   #3840
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Też mi bardzo, ale to bardzo leca włosy :/ Lekarz polecił picie herbatki z pokrzywy.
Mi włosy lecą chyba powoli coraz mniej, zaraz po odstawieniu tabsow to była masakra

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości