|
|
#3151 |
|
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Ambitne wizażanki część V
|
|
|
|
#3152 |
|
Kawaii strona mocy
|
Kupiłam płaszcz, o którym Wam wcześniej pisałam - piękny i głęboki burgund
Jutro ciąg dalszy wydawania kasy przed wyjazdem i trochę się tego uzbiera.
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam liceum poziom B2, nie zjedli mnie i spoko. Byłam na korkach po których mi słabo- nie ma być zadań domowych, nie ma być odpytywań, dodatkowych materiałów. Dziecko nie wie co znaczy noisy czy quiet... Ale przecież poprzednia pani przez dwa lata tak robiła i było spoko. Czyli ogólnie mam odrabiać z uczniem lekcje. Na pytanie o egzamin gimnazjalny, który już w przyszłym roku mama oburzona, bo jeszcze są dwa lata i sobie dziecko poradzi. A na hiszpański (o zgrozo, nie wiedziała, że ja też mam właśnie praktyki i te panie, które go uczą są ze mną na roku) kazała dziecku zrobić ściągę i nie robić zadania domowego. A teraz pytam- gdzie ukryłyście kamerę?
|
|
|
|
#3154 |
|
Kawaii strona mocy
|
Fajne uczniaki, nic tylko ich uczyć
|
|
|
|
#3155 | ||||
|
Imperatorowa Undi I
|
Dziewczyny
Któraś z Was orientuje się po Katowicach? Można coś fajnego porobić w okolicach dworca autobusowego? ![]() Cytat:
Spoooko, niedługo się uda a ja w szafie żebym się szybciej upiła? Cytat:
Cytat:
Cytat:
za liceum a co do korków... brak słów. niby klient nasz pan, ale po co w takim razie wydawac pieniadze na korki?
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() az się nóż w kieszeni otwiera ja to już zauważyłam na praktykach w gimbazie![]() Ogólnie to w moim mieszkaniu jest jeszcze pokój wolny i dzisiaj się wkurzyłam totalnie. Dwie osobby dzwoniły, miały przyjść obejrzeć. Specjalnie do biblio nie poszłam, żeby się wyrobic.. Lecę na złamanie karku i co.. Nikt nie przyszedł
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co chodzi... skoro on miał 2 lata korków a nic nie umie i pani x nic nie wymagała i ja też nie mam... masakra! Nic nie umie, kasa w błoto a moje dzieciaki roztrzaskały egzamin po 6 tej klasie będąc w 5 na 100% i ogólnie coś umieją a i tak mam żal, że za mało. I mają zadania dodatkowe i karne zadania i jakoś żyją? I też mają inne przedmioty :O Ciekawe ile wytrzymam...
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeden dzień mnie nie ma i tyle zaległości
Picie ze słoików teraz modne jest Cytat:
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, ale czytajcie ze zrozumieniem
Praktyki w LO super, ale korki miałam z jednym dzieciakiem i wychodzi na to, że to ma być odrabianie lekcji :P
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3161 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
No mówiłam, móżdżek muszę bardziej otworzyć
![]() Marudzisz ![]() Jeszcze jakąś ładniejszą bieliznę sobie stamtąd sprawię Cytat:
Szkoda było tylko Twojego czasu.Cytat:
Za ambitna jesteś i dobra dusza w Ciebie |
||
|
|
|
#3162 | ||
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
![]() tak? Cytat:
|
|
#3163 |
|
Kawaii strona mocy
|
Bez akceptacji i tak bym nosiła, ale dzięki
Potrzebuję natchnienia: robię w sobotę imprezę, jak pisałam i zastanawiam się co przygotować. Będzie nas 10 osób, w tym 2 wegetarianki i karmiąca matka, którą mam się jedzeniowo nie przejmować Wymyśliłam, że zrobię quacamole do nachosów, do tego w zdrowszej wersji marchewki i seler naciowy (tak Undziaku, wiem, że się ucieszyłaś gdy to przeczytałaś ), tartę (tu nie mam pomysłu jaką |
|
|
|
#3164 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Tobie też o tym opowiadałam?
![]() Moim zdaniem tak: - lepiej 4 pizze, bo lepiej, żeby zostało, niż żeby okazało się za mało IMO - tartę to chcesz na słodko czy jak? Bo ostatnio zakochałam się w tarcie z warzywami, ale standardowe jak tarta z truskawkami czy cytrynami też są mega
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plasterki pomidora na to cebulka połówka jajka jogurt grecki i na to starty ser feta
|
|
#3166 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Też właśnie mi się wydaje, że lepiej uklepać 4, bo jedna i tak będzie wege, a nie sądzę, żeby głodne chłopy się jednak na nią chciały rzucić ![]() O, dzięki, brzmi dobrze, pomidorów Ci u mnie zawsze dostatek ... no, może zrobię grzanki z oliwkami i fetą opiekane w folii, wiem, że dziewczynom kiedyś smakowało. |
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się rozchwytywana, nie mam czasu na korki z jedną dziewczyną, proponuję jej moją koleżankę a ona do mnie "ja sobie ciebie upatrzyłam i wybrałam"
Ale czaaad! ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Kawaii strona mocy
|
To może weź tę dziewczynę, a zrezygnuj z tych dziwnych rodziców i ich uczniaka, wtedy każdy będzie zadowolony, bo kogoś do obrabiania lekcji na pewno szybko znajdą, a Ty nie będziesz musiała się denerwować i na to wszystko patrzeć
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama już nie wiem jak się ogarniać
|
|
|
|
|
#3170 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uczyłam kiedyś taką gimnazjalistkę - korepetycje w pewnym momencie zaczęły polegać na pisaniu przeze mnie wypracowań Gratuluję praktyk Cytat:
![]() A z sałatek polecam tę. Cytat:
![]() Cytat:
Czemu Cię to boli?
|
|
#3171 |
|
Kawaii strona mocy
|
Chyba jednak lepiej dojeżdżać niż tylko ciągle się wkurzać, że nie spełnia Twoich oczekiwań jako uczeń
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Godzina w tygodniu i mogę mieć wywalone, skoro mi płacą, mam jeszcze ambitne dzieciaki to na nich się skupię. A z dojazdem mi wyjdą 3h. Zobaczę jak wyjdzie w praktyce.
|
|
|
|
#3173 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Brzmi przepysznie, dzięki, chyba nawet się skuszę A jakie ciasto, kruche czy francuskie? Bo na pieczeniu czegokolwiek tak szczerze powiedziawszy jestem straszna noga W czwartek będę testowała ciasto do pizzy czy dobre wyjdzie ... Undziaku, myślałam o tarcie z warzywami, jak mi coś odbije, to super z malinami kupię w cukierni, pójdę na łatwiznę, trudno ![]() No to już zależy od Ciebie, skoro masz już ambitne dzieci, to może faktycznie lepiej się na nich skup. |
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jestem we Francji, to idę na łatwiznę i kupuję gotowe francuskie, w domu robię kruche z tego przepisu.
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
jadę do Lyonu 17 września
|
#3176 |
|
Kawaii strona mocy
|
To jako leń kupię francuskie, dzięki Nadziejko
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam same dobre wspomnienia związane z tym miastem
Baw się dobrze Cytat:
|
|
#3178 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tydzień
![]() Cytat:
![]() no właśnie wątek muszę nadrobić ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na dlugo do PL? Cytat:
![]() mnie tez mozna narzekac ![]() Cytat:
niezle lupy
|
|
#3179 |
|
Kawaii strona mocy
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cały stary Lyon jest warty uwagi
Mnie chyba najbardziej podobało się na wzgórzu Fourvière (tym z bazyliką), bo jest stamtąd piękny widok na całe miasto. Koniecznie wjedź tam kolejką, śmieszne uczucie, że jest się ciągniętym na linie Niestety byłam tam tylko 1,5 dnia, więc za dużo nie zwiedziłam ![]() Co do jedzenia, to kuchnia lyońska cieszy się sporą renomą (bouchons lyonnais), ale ja jadłam tam jedynie croque-monsieur, który nie jest typowo lyoński ![]() Jedziesz w celach wyłącznie turystycznych? Też uwielbiam ![]() Teraz podczas pobytu na Korsyce zauroczyłam się tamtejszymi pociągami, a raczej ich trasą - tory wiodą przez kompletną dzicz, nic tylko lasy, góry i doliny PW ![]() Do niedzieli ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Któraś z Was orientuje się po Katowicach? Można coś fajnego porobić w okolicach dworca autobusowego?
A bez tej presji aż tak chyba bym się nie zmobilizowała, ale też nie ukrywam, że to wypala ... póki jednak nie rzygam na widok książek i cokolwiek co niemieckie i nadal mam chęci i widzę postępy, to chyba nie jest jeszcze najgorzej?
Spoooko, niedługo się uda 
za liceum