Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 10:39   #4111
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Jeeeeny kobity! ile nadrabiania od wczoraj

aluiza witaj! ja mam termin na 11 listopada i rzeczy już piorę. zostały mi może 2 pralki do zrobienia, ale dziś pogoda kiepska. Prasować będę pod koniec tygodnia lub w przyszłym. myślę, że nic złego nie stanie się jak pochowam potem wszystko do szafy czy komody zawsze można jeszcze czymś te rzeczy przykryć.kosmetyki mam różnych firm.

aleska db, że wizyta udana 2,5 kg w miesiąc i dostałaś ochrzan? czemu? ja ostatnio też tyle miałam. nawet 3 kg chyba było i nic gin nie mówiła.

chmielinka witaj u nas termin ten sam i imię także

aleska ja myślę, że nie ma sensu drugi raz w listopadzie prać

Kasia
no nie wiem co Ci doradzić z tymi cukrami niektórzy lekarze są do skonsultowałabym z innym lekarzem...

siobhan witaj

Aleaa mam nadzieję, że niedługo Cię wypuszczą. nie denerwuj się, bo maluszkowi to nie służy

Frau
db, że wizyta udana i z cukrem wszystko ok

Zanet no i u Ciebie dobre wieści z wizyty super a tej laski palącej to już nie skomentuję

Ela za 30 tc

Lola a u Ciebie już 34

begie hahaha nie mogę z tego pępka

Kasia za 33 tydzień - trzymam kciuki za wizytę

Keithlyn i Indra Powodzenia na wizytach

begie my będziemy zamawiać nc150 bo miał lepsze opinie

AnetkaIzabell - do noska mam fridę, termometrem zajmuje się mój mąż, czytał opinie w necie pieluchy tetrowe i flanelowe - nie zamawiałam z gemini, jednorazowe mam 1 op. Pampers Premium Care "1" i 1 op. Pamepres Active "1"

Co do wizyt w domu zaraz po powrocie ze szpitala - ja nie chcę. Już ostatnio jak powiedziałam teściowej to wielkie oczy zrobiła. To nasze pierwsze dziecko, już nawet nie tylko ze wzgl. na bakterie, ale na to, że chcemy z mężem do wszystkiego dojść sami. jak będziemy potrzebować pomocy to poprosimy

a ja umówiłam się jeszcze do kolejnego dermatologa - tym razem ma dobre opinie, więc zobaczymy co powie, bo mój brzuch, piersi i powoli plecy wyglądają strasznie... niestety wizyta dopiero za tydz.we wtorek - prywatnie oczywiście

nadrobiłam wszystko, jestem z siebie dumna
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:40   #4112
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

Skrzyszow..hehe..pare msc temu bylam tam z tz na zakupach u tej babeczki co sprzet sprowadza

Esti sie melduje..czuje sie wywolana..
Powiedz mi Aniu,czy tb Rozalski cos wspominal o planie porodu?piszesz cos takiego?bo ja nie...rozmawialam z ta moja co mam sobie tam do nich zabrac i jak jest u nas z ZZO ale o tym zapomnialam

serio? no to teraz juz wiesz jak trafic na moja wioske ja mieszkam obok kosciola znaczy mam za plotem cmentarz...

w 1 ciazy tez zadnego planu porodu nie mialam

tesciowa to ma tupet

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:41   #4113
manieczka1
Zakorzenienie

Esti meliskę wypij, spokooooojnie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:46   #4114
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Pieluszki BELLA HAPPY Newborn, 2-5 kg, 42 sztuki - czy to na "dzień dobry" będzie okey ? bo jak czytałam na forach to najwięcej osób pampers new born bierze... warto tyle dopłacać i pampersy brać..
ja miałam te pieluszki na pierwszy raz i byłam bardzo zadowolona, mają fajne wycięcie na pępuszek.

Co do odwiedzin po porodzie to ja zaczęłam zapraszać 3 tygodnie po, oczywiście rodzinka męża ( rodzice, brat z siostrą) nawiedzali nas wcześniej ale nic do nich nie docierało, tak samo jak tylko przyjechałam ze szpitala to już za 10 min teściowa była u nas, że ona będzie pomagać zaczęła mi się krzątać po mieszkaniu jak ja chciałam tylko świętego spokoju i właśnie chciałam, żebyśy się sobą we trójkę nacieszyli, tym bardziej, że P miał 2 tygodnie urlopu ale jej nie przetłumaczysz ona chce pomagać, teraz będzie jeszcze gorzej

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:48   #4115
Kiara_kier
Wtajemniczenie

AnetkaIzabel - u nas te pieluchy dają w szpitalu
Ja awaryjnie kupiłam sobie jeszcze pampers newbaby 1.

Keithlyn - to dziwne, ja często robię taką masę z mascarpone i nigdy nie było płynu Może za dużo śmietanki dałaś? Albo za długo trzymałaś mascarpone poza lodówką?

u nas w szpitalu też dzieci nie mogą przychodzić i dla mnie to duży plus Tu chodzi o ochronę noworodków. Raz, że mama może coś przenieść ze starszego dziecka na młodsze, a dwa, że samo starsze dziecko może zarazić noworodka. Z tego,co wiem to właśnie najgorsze są te wszystkie choroby przenoszone przez takie przedszkolaki i wczesnoszkolne dzieci na maluszki. Sama nie chciałabym żeby mi jakieś dziecko do sali wchodziło :/ w ogóle ja uważam, ze w takiej sali powinny być mamy, noworodki i doraźnie sami ojcowie (bez babć, cioć itp.) przez określony czas i z zaznaczeniem, żeby się zachowywali cicho, kulturalnie i uszanowali strefę prywatną innych mam z sali. Ogólnie nie cierpię takich masowych odwiedzin w szpitalach a co dopiero na poporodowym.. Miałam takie sytuacje na oddziałach, że ja leże i zwijam sie z bólu przed operacja, wyję, bo już nie mogę, a tu do kobiety obok wchodzi 6-osobowa rodzinka, ustawia się sznureczkiem przy niej i przy mnie (bo obok łóżka), gapią sie na mnie, są głośni itp. Brak wychowania jak dla mnie... w szpitalach zazwyczaj jest regulamin, gdzie wyraźnie pisze, że 1-2 os. odwiedzające. Nie mówiąc o tym jak w lipcu leżałam zacewnikowana i chciałam iśc do wc, a kurde to nie jest fajne paradować z ta rurką w c*pie i woreczkiem z moczem w koszuli nocnej krótkiej przy 2 obcych kolesiach którzy przyszli do drugiej dziewczyny. ehh

co do wizyt w domu po porodzie to ja tak samo jak manieczka - nie życzę sobie. Chcemy miec ten czas dla naszej trójki, a nie kurde przyjmować rodzinę. Ja swoją mamę zaproszę jak TŻtowi skończy sie urlop - przyjedzie nam pomóc na 3 dni i na pewno jej pomoc sie przyda, skoro ma taki zawód, teściów i babcie TŻ tez zaprosimy ale trochę później. Natomiast brat TŻ z żoną będą musieli poczekać, bo takie wizyty też męczą, trzeba się wyszykowac, ogarnąć, a jak będę sama z małym w tygodniu, to dla siebie czasu nie będę miała.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-09-10 o 10:51
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:50   #4116
Indra83
Wtajemniczenie

Esti, oddychaj, spokojnie, na niektórych ludzi nic nie działa, pisz jak cię będę denerwować, to chociaż sie wygadasz. Ja nie mam tesciowej, czasem mi tego brakuje, a czasem to nawet się cieszę.

Moja przyjaciółka rodziła syna w grudniu, przenosiła, wykurzali go kilka dni. Tydzień przed terminem dostała prezent od teściowej, indyka jej przywiozła, zeby sobie podzieliła i pomroziła. Super, ona miała taki brzuch, że do blatu nie mogła podejsć, a jeszcze z miesem sie bawić, to ostanie o czym w ostatnich dniach marzyła. Na szczescie mąż się nim zajął, ale też po nocy, po pracy.
Stary 2014-09-10, 10:51   #4117
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dlatego napisalam ze nie wiem czy corcia mnie odwiedzi, a nawet jesli to moge wyjsc na korytarz

w szpitalu w ktorym rodzilam corke nie bylo odwiedzin wogole na oddziele, tylko byla specjalna sala odwiedzin, gdzie mamy przychodzily z dzieckiem i tam to byl mega tlok bo jak do 1 mamy przyszla 4 ludzi to sie uzbieralo

tam gdzie teraz bede rodzic sa sale 2- 3 osobowe , a na korytarzu krzesla wiec mozna wyjsc w razie czego
Cytat:
serio? no to teraz juz wiesz jak trafic na moja wioske ja mieszkam obok kosciola znaczy mam za plotem cmentarz...

w 1 ciazy tez zadnego planu porodu nie mialam

tesciowa to ma tupet
w sali w ktorej ulokowano moja szawgierke bylo 5 lozek..i kategoryczny zakaz wchodzenia na sale kogokolwiek z rodziny i ja to w sumie popierama to ja kojarze gdzie mozesz mieszkac.. u Was byla taka babeczka co nastawiala kregi itp.juz zmarla..moja mama jak sie urodzilam to jzdzila ze mna do niej bo podczas porodu lekarze mi wyrwali bioderka z miednicy.na 2 dobe chcieli dac mnie do gipsu i twierdzili,ze nie bd chodzic a jak juz to na pewno bd utykala na 1 noge..po wyjsciu ze szpitala mama sie nie pojawila przez 3 msc na kontroli.w tym czasie co 3/4 dni jezdzila do tej babki na masaze.babeczka mi zycie uratowala..jak na 4 msc pojechala na szczepienie to sie dowiedziala..zwyzywali ja od najgorszych a jak zrobili usg to stwierdzili,ze cud sie stal..ze moje bioderka wrocily do miednicy..Same..

no tesciowa to ostatnio potrafi zagrac na nerwach..az mi sie przypomina tesc Kasi..z piekla rodem..

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-09-10 o 10:58
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 10:51   #4118
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego napisalam ze nie wiem czy corcia mnie odwiedzi, a nawet jesli to moge wyjsc na korytarz

w szpitalu w ktorym rodzilam corke nie bylo odwiedzin wogole na oddziele, tylko byla specjalna sala odwiedzin, gdzie mamy przychodzily z dzieckiem i tam to byl mega tlok bo jak do 1 mamy przyszla 4 ludzi to sie uzbieralo

tam gdzie teraz bede rodzic sa sale 2- 3 osobowe , a na korytarzu krzesla wiec mozna wyjsc w razie czego
Jak można wyjść gdzieś to co innego

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:55   #4119
Keithlyn
Zadomowienie

Kiara- robiłam tak na sztywno ubijałam śmietanke i na koniec cukier sypałam , poźniej mascarpone powoli łyżkami ... może za dłuo ubijałam to wszystko

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 10:57   #4120
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
w sali w ktorej ulokowano moja szawgierke bylo 5 lozek..i kategoryczny zakaz wchodzenia na sale kogokolwiek z rodziny i ja to w sumie popierama to ja kojarze gdzie mozesz mieszkac.. u Was byla taka babeczka co nastawiala kregi itp.juz zmarla..moja mama jak sie urodzilam to jzdzila ze mna do niej bo podczas porodu lekarze mi wyrwali bioderka z miednicy.na 2 dobe chcieli dac mnie do gipsu i twierdzili,ze nie bd chodzic a jak juz to na pewno bd utykala na 1 noge..po wyjsciu ze szpitala mama sie nie pojawila przez 3 msc na kontroli.w tym czasie co 3/4 dni jezdzila do tej babki na masaze.babeczka mi zycie uratowala..jak na 4 msc pojechala na szczepienie to sie dowiedziala..zwyzywali ja od najgorszych a jak zrobili usg to stwierdzili,ze cud sie stal..ze moje bioderka wrocily do miednicy..Same..
czyli sa sale wieloosobowe moja bratowa akurat lezala w 3 osobowej ale byla sama akurat jak ja odwiedzilismy bo mamy juz do domku poszly

no ta babeczka to miala naprawde rece ktore lecza mama ze mna tez do niej jezdzila jak bylam mala bo co chwila mialam kregi wybite, a terz co bylam z tymi palcami wybitymi to u jej wnuczka- ma ten sam dar , nazywa sie Barciok i sporo ludzi z daleka do niego przyjezdza

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-10, 10:57   #4121
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
skopiujesz mi swoje "wyprawkowe" zakupy

a jak skończę to muszę dziś od razu przelew robić... czy ileś dni w moim koszyku to będzie ?
Co do platnosci, wierm ze jak dodajesz do koszyka ale nie potwierdzasz zamowienia to sie zapisuje, ja mialam 2 tyg zapisany, bo myslalam co jeszcze . Ale jak potwierdzisz zamowienie to nie wiem, ja placilam od razu przy czym wiem ze niektorym dziewczynom jak tylko zapisywaly w koszyku a za kilka dni chcialy zamowic to niektorych produktow nie bylo na stanie....mnie sie akurat tak nie zdarzylo.

Liste postaram sie za chwile wrzucic
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 10:58   #4122
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Kiara- robiłam tak na sztywno ubijałam śmietanke i na koniec cukier sypałam , poźniej mascarpone powoli łyżkami ... może za dłuo ubijałam to wszystko
a żelatyne dalas?

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-10, 11:02   #4123
esti87
Rozeznanie

z tego wszystkiego zapomnialam Wam napisac,o tej malej mojej kolezanki z pracy..po urodzeniu okazalo sie,ze ma skrecona stopke ...potem miala akcje z bezdechem gdzie mala jej zostala wiotka na rekach a teraz wyszlo,ze ma zaburzenia rownowagi i zgnieksztalcona czaszke..chodzi z nia na rehabilitacje 2x w tygodniu,60 zl za 30 min ..ogolnie rozwija sie dobrze,ale ostatnio pediatra stwiedzila ze mala sie malo rusz i usmiecha..ciaza kolezanki byla wzorowa..idealne wyniki i teraz takie cos..lekarz podsumowal,ze wybrala kiepskiego gina bo widzial, na usg ze mala ma malo miejsca i jest pozwijana jak waz a mimo to nie zareagowal..niby stad teraz te wszystkie p[roblemy..

wlasnie ide zrobic ta melise bo cos czuje,ze jeszcze ja dzis udusze a pogrzebow ostatnio u nas dosc..

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
czyli sa sale wieloosobowe moja bratowa akurat lezala w 3 osobowej ale byla sama akurat jak ja odwiedzilismy bo mamy juz do domku poszly

no ta babeczka to miala naprawde rece ktore lecza mama ze mna tez do niej jezdzila jak bylam mala bo co chwila mialam kregi wybite, a terz co bylam z tymi palcami wybitymi to u jej wnuczka- ma ten sam dar , nazywa sie Barciok i sporo ludzi z daleka do niego przyjezdza

to mi teraz pomoglas..nawet nie wiedzialam,ze ktos to po niej przejal..jak bylam u tej babki w tym sklepie to pytalam a ona mowila,ze nikt tego nie kontynuuje.. po ciazy bede musiala sie na bank do niego wybrac..a i moi rodzice pewnie tez bd chetni.. a jak on bierze..?jak mu sie placi..bo u niej to byla wolna wola jak dobrze pamietam..

to on ci szlapke wyleczyl..
Stary 2014-09-10, 11:10   #4124
Indra83
Wtajemniczenie

Królestwo za drinka
z alkoholem
Nie cierpię tych małych ciuszków, mam sto par skarpetek, z 20 małych czapeczek, muszę to podzielić, posortować rozmiarami, znaczna częsć ma obcięte metki, tak na oko dopasowuję, a większości i tak pewnie nie nałożę.
Rzeczy od rozmiaru 80 to od razu do kartonu i do piwnicy pójdzie, jeden karton już mam.
Piorę przynajmniej.
Wybaczcie, że zrzędzę, ale to mnie ani trochę nie rajcuje.
Stary 2014-09-10, 11:12   #4125
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
z tego wszystkiego zapomnialam Wam napisac,o tej malej mojej kolezanki z pracy..po urodzeniu okazalo sie,ze ma skrecona stopke ...potem miala akcje z bezdechem gdzie mala jej zostala wiotka na rekach a teraz wyszlo,ze ma zaburzenia rownowagi i zgnieksztalcona czaszke..chodzi z nia na rehabilitacje 2x w tygodniu,60 zl za 30 min ..ogolnie rozwija sie dobrze,ale ostatnio pediatra stwiedzila ze mala sie malo rusz i usmiecha..ciaza kolezanki byla wzorowa..idealne wyniki i teraz takie cos..lekarz podsumowal,ze wybrala kiepskiego gina bo widzial, na usg ze mala ma malo miejsca i jest pozwijana jak waz a mimo to nie zareagowal..niby stad teraz te wszystkie p[roblemy..

wlasnie ide zrobic ta melise bo cos czuje,ze jeszcze ja dzis udusze a pogrzebow ostatnio u nas dosc..

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

to mi teraz pomoglas..nawet nie wiedzialam,ze ktos to po niej przejal..jak bylam u tej babki w tym sklepie to pytalam a ona mowila,ze nikt tego nie kontynuuje.. po ciazy bede musiala sie na bank do niego wybrac..a i moi rodzice pewnie tez bd chetni.. a jak on bierze..?jak mu sie placi..bo u niej to byla wolna wola jak dobrze pamietam..

to on ci szlapke wyleczyl..
biedna pewnie miala ciasno i moze malo tlenu ....

dziwne ze nie wspomniala o nim
ja z moja corcia tez u niego bylam bo miala zlamany obojczyk przy porodzie, nic z tym nie robil tylko kazal raczke chowac pod kaftanik, po 2 tyg. bylam z nia w kontroli i juz bylo zrosniete , nawet sladu dzisiaj nie ma...
potem musialam z nia isc do niego bo jak miala 2 latka to spadla z krzeselka swojego i miala bark wybity

no on mi palce nastawil placilam 100zł , ale wizyta kontrolna juz za darmo jest
on nie tylko nastawia polamancow ale prowadzi tez rehabilitacje i masaże
tu masz jego stronę( w wodzislawiu tez ma gabinet)
http://rehabilitacjabarciok.pl/

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-10, 11:17   #4126
Zanet84
Zakorzenienie

AnetkaIzabell, wklejam moje dwie listy

Zamówienie 1:
BABY ONO szczoteczka z naturalnym miękkim włosiem + grzebyk
BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk
CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk
BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
BABY ONO wkładki laktacyjne Premium 60 sztuk
BABY ONO osłonki na piersi rozmiar S 2 sztuki - 1 opak.
Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk - 2 opak.
Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk - 3 opak.
BABY ONO majtki jednorazowe dla kobiet rozmiar L 5 sztuk - 1 opak.
Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki - 1 opak.
UNIMER Baby, Natrium Chloratum 0,9% 50 ampułek po 5ml
BABY ONO termometr kąpielowy żyrafa
BABY ONO smoczek uspokajający, anatomiczny, serce, różowy, 0-6 miesięcy
canpol_wielorazowe_siatec zkowe_majtki_poporodowe_r ozmiar_lxl_2_sztuki - 1 opak.

Majtki poporodowe wzięłam i jednorazowe i wielorazowe, bo już nie wiedziałam które wybrać jedne polecają takie, drugie takie....to wolałam się zabezpieczyć

Zamówienie 2:
FRIDA Aspirator do nosa
FRIDA Filtry higieniczne 10 sztuk
MARIMER Baby, spray do nosa, 50ml
DZIDZIUŚ balsam do prania biel 1,5L
DZIDZIUŚ balsam do prania kolor 1,5L
Kompresy PASOMED jałowe, 7,5x7,5cm, 17-nitkowe, 12-warstwowe, 5 sztuk - 2 opak.
Termometr Microlife MT 16C2 owulacyjny
Bobotic Forte, krople doustne, 30ml
Enema płyn doodbytniczy 150ml
Bepanthen Baby maść ochronna 100g
BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z korą dębu 500ml
HIPP Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała 75ml
OILLAN Baby płyn do mycia i kąpieli 2w1 200ml - bez kartonowego opakowania
VitaDerol Baby, 30 kapsułek twist-off
Rivanol 0,1% roztwór 100g
DZIDZIUŚ Koncentrat do płukania odzieży dla dzieci i osób o wrażliwej skórze 1,5 litra

Nie kupiłam jeszcze:
- wit. K, ale z tym poczekam co mi poleci położna (bo to chyba dopiero po 2 tyg się podaje, no i w zależności czy karmi się piersią czy mm)
- pieluch jednorazowych
- i sama nie wiem co jeszcze

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-10 o 11:18
Stary 2014-09-10, 11:18   #4127
AnetkaIzabell
Rozeznanie

siedzę od godziny w tej aptece gemini... 150zł w koszyku jest...a moja lista jeszcze długa... ehh
który płyn do kąpieli? chyba DZIDZIUŚ, hipoalergiczny płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym, od pierwszych dni życia, 500ml
powinien być okey ?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
AnetkaIzabell, wklejam moje dwie listy

Zamówienie 1:
BABY ONO szczoteczka z naturalnym miękkim włosiem + grzebyk
BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk
CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk
BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
BABY ONO wkładki laktacyjne Premium 60 sztuk
BABY ONO osłonki na piersi rozmiar S 2 sztuki - 1 opak.
Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk - 2 opak.
Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk - 3 opak.
BABY ONO majtki jednorazowe dla kobiet rozmiar L 5 sztuk - 1 opak.
Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki - 1 opak.
UNIMER Baby, Natrium Chloratum 0,9% 50 ampułek po 5ml
BABY ONO termometr kąpielowy żyrafa
BABY ONO smoczek uspokajający, anatomiczny, serce, różowy, 0-6 miesięcy
canpol_wielorazowe_siatec zkowe_majtki_poporodowe_r ozmiar_lxl_2_sztuki - 1 opak.

Zamówienie 2:
FRIDA Aspirator do nosa
FRIDA Filtry higieniczne 10 sztuk
MARIMER Baby, spray do nosa, 50ml
DZIDZIUŚ balsam do prania biel 1,5L
DZIDZIUŚ balsam do prania kolor 1,5L
Kompresy PASOMED jałowe, 7,5x7,5cm, 17-nitkowe, 12-warstwowe, 5 sztuk - 2 opak.
Termometr Microlife MT 16C2 owulacyjny
Bobotic Forte, krople doustne, 30ml
Enema płyn doodbytniczy 150ml
Bepanthen Baby maść ochronna 100g
BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z korą dębu 500ml
HIPP Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała 75ml
OILLAN Baby płyn do mycia i kąpieli 2w1 200ml - bez kartonowego opakowania
VitaDerol Baby, 30 kapsułek twist-off
Rivanol 0,1% roztwór 100g
DZIDZIUŚ Koncentrat do płukania odzieży dla dzieci i osób o wrażliwej skórze 1,5 litra

Nie kupiłam jeszcze:
- wit. K, ale z tym poczekam co mi poleci położna (bo to chyba dopiero po 2 tyg się podaje, no i w zależności czy karmi się piersią czy mm)
- pieluch jednorazowych
- i sama nie wiem co jeszcze
ja jeszcze biorę ten emolium lub oillan na ciemieniuchę...
kocham Cię

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-10 o 11:24
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:19   #4128
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Pieluszki BELLA HAPPY Newborn, 2-5 kg, 42 sztuki - czy to na "dzień dobry" będzie okey ? bo jak czytałam na forach to najwięcej osób pampers new born bierze... warto tyle dopłacać i pampersy brać..
możesz kupic jedna paczke i wyprobowac, nie wiadomo, co dziecku będzie odpowiadać.
ja kupiłam pampersy, ale dlatego, ze promocja była i warto było.

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Królestwo za drinka
z alkoholem
Nie cierpię tych małych ciuszków, mam sto par skarpetek, z 20 małych czapeczek, muszę to podzielić, posortować rozmiarami, znaczna częsć ma obcięte metki, tak na oko dopasowuję, a większości i tak pewnie nie nałożę.
Rzeczy od rozmiaru 80 to od razu do kartonu i do piwnicy pójdzie, jeden karton już mam.
Piorę przynajmniej.
nie zrzędzisz! Indra ja Cie wspaniale rozumiem! czapek małych mam uwaga - 30 szt! mogę sklep otworzyć!

Esti tesciowa się nie przejmuj, moja tez lubi ukladac dzień mojemu TZ, zwłaszcza jak mamy cos zaplanowane albo mam jakas wizyte u lekarza!
także wiem, ze ciężko spokojnie oddychać, ale może meliska?

wybieram przewijak... albo HealthWorld zamowie, a może u misietulisie. z reszta nie ma to większego znaczenia chyba, gdzie...

ale znalazłam na all fajnego i solidnego sprzedawcę koszul i piżam, ale kurcze srednie ceny, za to bawelna, jakość i wzory pierwsza klasa.

i zdecydowałam, ze zamowie ten materac kokos-pianka

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:27   #4129
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
siedzę od godziny w tej aptece gemini... 150zł w koszyku jest...a moja lista jeszcze długa... ehh
który płyn do kąpieli? chyba DZIDZIUŚ, hipoalergiczny płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym, od pierwszych dni życia, 500ml
powinien być okey ?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

kocham Cię
czyli poza mężem jest jeszcze ktoś kto mnie kocha

Spoko, żaden problem. Nie gwarantuje tylko, że wszystko co na mojej liście jest niezbędne albo że zawiera wszystko co jest potrzebne
Dla mnie wyprawka to ogromny problem i z wieloma rzeczami miałam mętlik

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

wybieram przewijak... albo HealthWorld zamowie, a może u misietulisie. z reszta nie ma to większego znaczenia chyba, gdzie...

ale znalazłam na all fajnego i solidnego sprzedawcę koszul i piżam, ale kurcze srednie ceny, za to bawelna, jakość i wzory pierwsza klasa.

ja mam przewijak od Healthworld, jest ok ale podejrzewam, że większość sprzedających ma te same, tylko ceny różne

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

przyszło łóżeczko co prawda na razie widzę tylko szary karton ale i tak się cieszę poczekamy na męża

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 11:29   #4130
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
czyli poza mężem jest jeszcze ktoś kto mnie kocha

Spoko, żaden problem. Nie gwarantuje tylko, że wszystko co na mojej liście jest niezbędne albo że zawiera wszystko co jest potrzebne
Dla mnie wyprawka to ogromny problem i z wieloma rzeczami miałam mętlik

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

ja mam przewijak od Healthworld, jest ok ale podejrzewam, że większość sprzedających ma te same, tylko ceny różne

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

przyszło łóżeczko co prawda na razie widzę tylko szary karton ale i tak się cieszę poczekamy na męża
Zanet będziecie od razu skladac lozeczko?
a ja mam pytanie, jak zabezpieczyć rozlozone lozeczko przed kurzem i brudem? bo ja się zastanawiam... bo będzie stało i co wtedy...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:32   #4131
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Królestwo za drinka
z alkoholem
Piorę przynajmniej.
ale bym Ci potowarzyszyla przy tym driniaczu..whiskey z cola i cytrynka..mm..albo pifffko z soczkiem..a potem bym mogla z tb ukladac..uwielbiam przegladac te ubranka.mam juz wszystko poukladane ale pewno do porodu jeszcze wszystko ze dwa razy pozmieniam

Cytat:
biedna pewnie miala ciasno i moze malo tlenu ....

dziwne ze nie wspomniala o nim
ja z moja corcia tez u niego bylam bo miala zlamany obojczyk przy porodzie, nic z tym nie robil tylko kazal raczke chowac pod kaftanik, po 2 tyg. bylam z nia w kontroli i juz bylo zrosniete , nawet sladu dzisiaj nie ma...
potem musialam z nia isc do niego bo jak miala 2 latka to spadla z krzeselka swojego i miala bark wybity

no on mi palce nastawil placilam 100zł , ale wizyta kontrolna juz za darmo jest
on nie tylko nastawia polamancow ale prowadzi tez rehabilitacje i masaże
tu masz jego stronę( w wodzislawiu tez ma gabinet)
http://rehabilitacjabarciok.pl/
kobito jestes miliony wertmoj tz by jeszcze dodal..kapalbym Cie w wannie a z tej wody bym se kawe zalal..taka jestes zacna
Stary 2014-09-10, 11:36   #4132
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ale bym Ci potowarzyszyla przy tym driniaczu..whiskey z cola i cytrynka..mm..albo pifffko z soczkiem..a potem bym mogla z tb ukladac..uwielbiam przegladac te ubranka.mam juz wszystko poukladane ale pewno do porodu jeszcze wszystko ze dwa razy pozmieniam

kobito jestes miliony wertmoj tz by jeszcze dodal..kapalbym Cie w wannie a z tej wody bym se kawe zalal..taka jestes zacna
ja to juz mam taki jezor na Somersby jak alkoholik na nalewke

padlam

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-10, 11:37   #4133
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet będziecie od razu skladac lozeczko?
a ja mam pytanie, jak zabezpieczyć rozlozone lozeczko przed kurzem i brudem? bo ja się zastanawiam... bo będzie stało i co wtedy...
wiesz co może nie będziemy od razu już dzisiaj składać, bo jeszcze pokoik nie jest ogarnięty, tzn. czekam aż mama przyjdzie mi umyć okno, bo ja niestety nie mogę.... mam nadzieję, że już w tym tygodniu jeszcze komodę mamy do złożenia no i potem łóżeczko. Też nie chcę z tym długo czekać, bo jakby się okazało, że brakuje jakiegoś elementu to lepiej mieć czas aż sprzedający dośle

samo łóżeczko to bez problemu przetrze się z kurzu, a materacyka z folii na pewno tak wcześnie nie będę wyciągać, tylko już pod koniec
Stary 2014-09-10, 11:37   #4134
esti87
Rozeznanie

Cytat:
możesz kupic jedna paczke i wyprobowac, nie wiadomo, co dziecku będzie odpowiadać.
ja kupiłam pampersy, ale dlatego, ze promocja była i warto było.

nie zrzędzisz! Indra ja Cie wspaniale rozumiem! czapek małych mam uwaga - 30 szt! mogę sklep otworzyć!

Esti tesciowa się nie przejmuj, moja tez lubi ukladac dzień mojemu TZ, zwłaszcza jak mamy cos zaplanowane albo mam jakas wizyte u lekarza!
także wiem, ze ciężko spokojnie oddychać, ale może meliska?

mysle,ze to bd dobry wybor..ja mam G/P/K... ja mam przewijak od szwagierki ale wczoraj u tej znajomej widzialam ten wiekszy 70 i powiem ze superlozeczko nakryj jakas plachta,starym przescieradlem..
i thx za pocieszenie..

ide cosik porobic..za chwile mi moja tesciowa powie,ze mam chodowle kotow ale tych kurzowych aaa..20.09 mam Baby Shower i zażyczyłam sobie taki komplecik bielizny ktory tu sie przewinal..taki kawowy..do karmienia...

czekoladka..nie chcialam Ci krzywdy zrobic

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-09-10 o 11:40
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:40   #4135
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ale mi się marzy piwko z sokiem albo w ogóle samo piwo....ten smak...mmmm... wiem są bezalkoholowe, ale to nie to samo :P wiecie :P

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:

ide cosik porobic..za chwile mi moja tesciowa powie,ze mam chodowle kotow ale tych kurzowych aaa..20.09 mam Baby Shower i zażyczyłam sobie taki komplecik bielizny ktory tu sie przewinal..taki kawowy..do karmienia...
wiem który, tez mi się bardzo spodobał
olej teściową :P zawsze możesz powiedzieć, że kochasz wszystkie zwierzęta
Stary 2014-09-10, 11:45   #4136
Indra83
Wtajemniczenie

Zanet, bardzo mi się twoja lista podoba

Dobrze, ze obiad mam z wczoraj, buraczkowa i gołąbki oszukane (takie nie zawinięte w kapustę, tylko kapusta wkrojona do środka mięcha z ryżem).

My łóżeczko złożymy po 3 października, niech się zapach farby wywietrzy, a w międzyczasie i przed powrotem ze szpitala to TŻ przetrze jeszcze z kurzu.
Stary 2014-09-10, 11:45   #4137
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
u nas w szpitalu też dzieci nie mogą przychodzić i dla mnie to duży plus Tu chodzi o ochronę noworodków. Raz, że mama może coś przenieść ze starszego dziecka na młodsze, a dwa, że samo starsze dziecko może zarazić noworodka. Z tego,co wiem to właśnie najgorsze są te wszystkie choroby przenoszone przez takie przedszkolaki i wczesnoszkolne dzieci na maluszki. Sama nie chciałabym żeby mi jakieś dziecko do sali wchodziło :/ w ogóle ja uważam, ze w takiej sali powinny być mamy, noworodki i doraźnie sami ojcowie (bez babć, cioć itp.) przez określony czas i z zaznaczeniem, żeby się zachowywali cicho, kulturalnie i uszanowali strefę prywatną innych mam z sali. Ogólnie nie cierpię takich masowych odwiedzin w szpitalach a co dopiero na poporodowym.. Miałam takie sytuacje na oddziałach, że ja leże i zwijam sie z bólu przed operacja, wyję, bo już nie mogę, a tu do kobiety obok wchodzi 6-osobowa rodzinka, ustawia się sznureczkiem przy niej i przy mnie (bo obok łóżka), gapią sie na mnie, są głośni itp. Brak wychowania jak dla mnie... w szpitalach zazwyczaj jest regulamin, gdzie wyraźnie pisze, że 1-2 os. odwiedzające. Nie mówiąc o tym jak w lipcu leżałam zacewnikowana i chciałam iśc do wc, a kurde to nie jest fajne paradować z ta rurką w c*pie i woreczkiem z moczem w koszuli nocnej krótkiej przy 2 obcych kolesiach którzy przyszli do drugiej dziewczyny. ehh
No tacy odwiedzający to masakra nieraz. Ja leżałam kiedyś w szpitalu bez możliwości wstawanie z łóżka. Musiałam korzystać z basenu. I to była masakra jak całymi dniami byli tam jacyś ludzie.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:51   #4138
AnetkaIzabell
Rozeznanie

mi się też marzy trochę napić... jeszcze trochę...i pić będziemy mogły całą resztę życia

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-10 o 12:00
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:55   #4139
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet, bardzo mi się twoja lista podoba

Dobrze, ze obiad mam z wczoraj, buraczkowa i gołąbki oszukane (takie nie zawinięte w kapustę, tylko kapusta wkrojona do środka mięcha z ryżem).

My łóżeczko złożymy po 3 października, niech się zapach farby wywietrzy, a w międzyczasie i przed powrotem ze szpitala to TŻ przetrze jeszcze z kurzu.

lubię takie gołąbki, tylko w mojej rodzinie nie nazywają się "oszukane" a "amerykańskie" :P ale czemu amerykańskie? nie wiem może przez to, że w Ameryce (USA) lubią sobie ułatwiać i jak najszybciej
Stary 2014-09-10, 11:55   #4140
dysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Co do snów, to śniło mi się dzisiaj, że byłam na wizycie u mojej gin i tyle jej pytań zadawałam, że juz nie chciało jej się mnie słuchać i chodziłam za nią po korytarzu, a jak zobaczyła mój pępek ( cały wylazł) to kazała związywać dookoła w pasie i mocno ściskać bo się rozwali
Dobre, ale się uśmiałam
dysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości