|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Jeeeeny kobity! ile nadrabiania od wczoraj
![]() aluiza witaj! ja mam termin na 11 listopada i rzeczy już piorę. zostały mi może 2 pralki do zrobienia, ale dziś pogoda kiepska. Prasować będę pod koniec tygodnia lub w przyszłym. myślę, że nic złego nie stanie się jak pochowam potem wszystko do szafy czy komody ![]() aleska db, że wizyta udana ![]() chmielinka witaj ![]() ![]() aleska ja myślę, że nie ma sensu drugi raz w listopadzie prać ![]() Kasia no nie wiem co Ci doradzić z tymi cukrami ![]() ![]() siobhan witaj ![]() Aleaa mam nadzieję, że niedługo Cię wypuszczą. nie denerwuj się, bo maluszkowi to nie służy ![]() Frau db, że wizyta udana i z cukrem wszystko ok ![]() Zanet no i u Ciebie dobre wieści z wizyty ![]() ![]() ![]() Ela ![]() ![]() Lola a u Ciebie już 34 ![]() begie hahaha nie mogę z tego pępka ![]() Kasia ![]() ![]() Keithlyn i Indra Powodzenia na wizytach ![]() begie my będziemy zamawiać nc150 bo miał lepsze opinie ![]() AnetkaIzabell - do noska mam fridę, termometrem zajmuje się mój mąż, czytał opinie w necie ![]() Co do wizyt w domu zaraz po powrocie ze szpitala - ja nie chcę. Już ostatnio jak powiedziałam teściowej to wielkie oczy zrobiła. To nasze pierwsze dziecko, już nawet nie tylko ze wzgl. na bakterie, ale na to, że chcemy z mężem do wszystkiego dojść sami. jak będziemy potrzebować pomocy to poprosimy ![]() a ja umówiłam się jeszcze do kolejnego dermatologa - tym razem ma dobre opinie, więc zobaczymy co powie, bo mój brzuch, piersi i powoli plecy wyglądają strasznie... niestety wizyta dopiero za tydz.we wtorek - prywatnie oczywiście ![]() nadrobiłam wszystko, jestem z siebie dumna ![]()
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tesciowa to ma tupet ![]()
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
Esti meliskę wypij, spokooooojnie
![]()
#4114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do odwiedzin po porodzie to ja zaczęłam zapraszać 3 tygodnie po, oczywiście rodzinka męża ( rodzice, brat z siostrą) nawiedzali nas wcześniej ale nic do nich nie docierało, tak samo jak tylko przyjechałam ze szpitala to już za 10 min teściowa była u nas, że ona będzie pomagać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Wtajemniczenie
|
AnetkaIzabel - u nas te pieluchy dają w szpitalu
![]() Ja awaryjnie kupiłam sobie jeszcze pampers newbaby 1. Keithlyn - to dziwne, ja często robię taką masę z mascarpone i nigdy nie było płynu ![]() u nas w szpitalu też dzieci nie mogą przychodzić i dla mnie to duży plus ![]() co do wizyt w domu po porodzie to ja tak samo jak manieczka - nie życzę sobie. Chcemy miec ten czas dla naszej trójki, a nie kurde przyjmować rodzinę. Ja swoją mamę zaproszę jak TŻtowi skończy sie urlop - przyjedzie nam pomóc na 3 dni i na pewno jej pomoc sie przyda, skoro ma taki zawód, teściów i babcie TŻ tez zaprosimy ale trochę później. Natomiast brat TŻ z żoną będą musieli poczekać, bo takie wizyty też męczą, trzeba się wyszykowac, ogarnąć, a jak będę sama z małym w tygodniu, to dla siebie czasu nie będę miała. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-10 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Wtajemniczenie
|
Esti, oddychaj, spokojnie, na niektórych ludzi nic nie działa, pisz jak cię będę denerwować, to chociaż sie wygadasz. Ja nie mam tesciowej, czasem mi tego brakuje, a czasem to nawet się cieszę.
Moja przyjaciółka rodziła syna w grudniu, przenosiła, wykurzali go kilka dni. Tydzień przed terminem dostała prezent od teściowej, indyka jej przywiozła, zeby sobie podzieliła i pomroziła. Super, ona miała taki brzuch, że do blatu nie mogła podejsć, a jeszcze z miesem sie bawić, to ostanie o czym w ostatnich dniach marzyła. Na szczescie mąż się nim zajął, ale też po nocy, po pracy.
#4117 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no tesciowa to ostatnio potrafi zagrac na nerwach..az mi sie przypomina tesc Kasi..z piekla rodem..
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-09-10 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zadomowienie
|
Kiara- robiłam tak na sztywno ubijałam śmietanke i na koniec cukier sypałam , poźniej mascarpone powoli łyżkami ... może za dłuo ubijałam to wszystko
![]()
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ta babeczka to miala naprawde rece ktore lecza ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Liste postaram sie za chwile wrzucic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
a żelatyne dalas?
#4123 | |
Rozeznanie
|
z tego wszystkiego zapomnialam Wam napisac,o tej malej mojej kolezanki z pracy..po urodzeniu okazalo sie,ze ma skrecona stopke ...potem miala akcje z bezdechem gdzie mala jej zostala wiotka na rekach a teraz wyszlo,ze ma zaburzenia rownowagi i zgnieksztalcona czaszke..chodzi z nia na rehabilitacje 2x w tygodniu,60 zl za 30 min ..ogolnie rozwija sie dobrze,ale ostatnio pediatra stwiedzila ze mala sie malo rusz i usmiecha..ciaza kolezanki byla wzorowa..idealne wyniki i teraz takie cos..lekarz podsumowal,ze wybrala kiepskiego gina bo widzial, na usg ze mala ma malo miejsca i jest pozwijana jak waz a mimo to nie zareagowal..niby stad teraz te wszystkie p[roblemy..
wlasnie ide zrobic ta melise bo cos czuje,ze jeszcze ja dzis udusze a pogrzebow ostatnio u nas dosc.. ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() to on ci szlapke wyleczyl.. ![]()
![]() |
#4124 |
Wtajemniczenie
|
Królestwo za drinka
![]() ![]() ![]() z alkoholem Nie cierpię tych małych ciuszków, mam sto par skarpetek, z 20 małych czapeczek, muszę to podzielić, posortować rozmiarami, znaczna częsć ma obcięte metki, tak na oko dopasowuję, a większości i tak pewnie nie nałożę. Rzeczy od rozmiaru 80 to od razu do kartonu i do piwnicy pójdzie, jeden karton już mam. Piorę przynajmniej. Wybaczcie, że zrzędzę, ale to mnie ani trochę nie rajcuje.
#4125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwne ze nie wspomniala o nim ![]() ja z moja corcia tez u niego bylam bo miala zlamany obojczyk przy porodzie, nic z tym nie robil tylko kazal raczke chowac pod kaftanik, po 2 tyg. bylam z nia w kontroli i juz bylo zrosniete , nawet sladu dzisiaj nie ma... potem musialam z nia isc do niego bo jak miala 2 latka to spadla z krzeselka swojego i miala bark wybity no on mi palce nastawil ![]() on nie tylko nastawia polamancow ale prowadzi tez rehabilitacje i masaże tu masz jego stronę( w wodzislawiu tez ma gabinet) http://rehabilitacjabarciok.pl/
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
AnetkaIzabell, wklejam moje dwie listy
![]() Zamówienie 1: BABY ONO szczoteczka z naturalnym miękkim włosiem + grzebyk BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki BABY ONO wkładki laktacyjne Premium 60 sztuk BABY ONO osłonki na piersi rozmiar S 2 sztuki - 1 opak. Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk - 2 opak. Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk - 3 opak. BABY ONO majtki jednorazowe dla kobiet rozmiar L 5 sztuk - 1 opak. Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki - 1 opak. UNIMER Baby, Natrium Chloratum 0,9% 50 ampułek po 5ml BABY ONO termometr kąpielowy żyrafa BABY ONO smoczek uspokajający, anatomiczny, serce, różowy, 0-6 miesięcy canpol_wielorazowe_siatec zkowe_majtki_poporodowe_r ozmiar_lxl_2_sztuki - 1 opak. Majtki poporodowe wzięłam i jednorazowe i wielorazowe, bo już nie wiedziałam które wybrać ![]() ![]() Zamówienie 2: FRIDA Aspirator do nosa FRIDA Filtry higieniczne 10 sztuk MARIMER Baby, spray do nosa, 50ml DZIDZIUŚ balsam do prania biel 1,5L DZIDZIUŚ balsam do prania kolor 1,5L Kompresy PASOMED jałowe, 7,5x7,5cm, 17-nitkowe, 12-warstwowe, 5 sztuk - 2 opak. Termometr Microlife MT 16C2 owulacyjny Bobotic Forte, krople doustne, 30ml Enema płyn doodbytniczy 150ml Bepanthen Baby maść ochronna 100g BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z korą dębu 500ml HIPP Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała 75ml OILLAN Baby płyn do mycia i kąpieli 2w1 200ml - bez kartonowego opakowania VitaDerol Baby, 30 kapsułek twist-off Rivanol 0,1% roztwór 100g DZIDZIUŚ Koncentrat do płukania odzieży dla dzieci i osób o wrażliwej skórze 1,5 litra Nie kupiłam jeszcze: - wit. K, ale z tym poczekam co mi poleci położna (bo to chyba dopiero po 2 tyg się podaje, no i w zależności czy karmi się piersią czy mm) - pieluch jednorazowych - i sama nie wiem co jeszcze ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-10 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Rozeznanie
|
siedzę od godziny w tej aptece gemini... 150zł w koszyku jest...a moja lista jeszcze długa... ehh
który płyn do kąpieli? ![]() powinien być okey ? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
kocham Cię ![]() ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-10 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam pampersy, ale dlatego, ze promocja była i warto było. Cytat:
![]() Esti ![]() także wiem, ze ciężko spokojnie oddychać, ale może meliska? ![]() wybieram przewijak... albo HealthWorld zamowie, a może u misietulisie. z reszta nie ma to większego znaczenia chyba, gdzie... ale znalazłam na all fajnego i solidnego sprzedawcę koszul i piżam, ale kurcze srednie ceny, za to bawelna, jakość i wzory pierwsza klasa. i zdecydowałam, ze zamowie ten materac kokos-pianka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko, żaden problem. Nie gwarantuje tylko, że wszystko co na mojej liście jest niezbędne albo że zawiera wszystko co jest potrzebne ![]() Dla mnie wyprawka to ogromny problem i z wieloma rzeczami miałam mętlik ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- przyszło łóżeczko ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam pytanie, jak zabezpieczyć rozlozone lozeczko przed kurzem i brudem? bo ja się zastanawiam... bo będzie stało i co wtedy...
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() padlam ![]()
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() samo łóżeczko to bez problemu przetrze się z kurzu, a materacyka z folii na pewno tak wcześnie nie będę wyciągać, tylko już pod koniec |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i thx za pocieszenie.. ![]() ide cosik porobic..za chwile mi moja tesciowa powie,ze mam chodowle kotow ale tych kurzowych ![]() ![]() ![]() czekoladka..nie chcialam Ci krzywdy zrobic ![]()
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-09-10 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() olej teściową :P zawsze możesz powiedzieć, że kochasz wszystkie zwierzęta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Wtajemniczenie
|
Zanet, bardzo mi się twoja lista podoba
![]() Dobrze, ze obiad mam z wczoraj, buraczkowa i gołąbki oszukane (takie nie zawinięte w kapustę, tylko kapusta wkrojona do środka mięcha z ryżem). My łóżeczko złożymy po 3 października, niech się zapach farby wywietrzy, a w międzyczasie i przed powrotem ze szpitala to TŻ przetrze jeszcze z kurzu.
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Rozeznanie
|
mi się też marzy trochę napić... jeszcze trochę...i pić będziemy mogły całą resztę życia
![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-10 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lubię takie gołąbki, tylko w mojej rodzinie nie nazywają się "oszukane" a "amerykańskie" :P ale czemu amerykańskie? nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.