Mamusie Marcowe 2015 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 11:04   #3841
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

hej hej!

DebraM fajny wózek i taki przyszłościowy

któraś z Was pisała tutaj o termometrach z Biedronki- to będą takie zwykłe czy te bezdotykowe?

ja dla odmiany wczoraj wybrałam sobie torbę do wózka Zamiast tej oryginalnej do wózka, wolę kupić tą, tym bardziej że jest tylko niecałe 50zł droższa, a wygląda o niebo lepiej: http://www.skiphop.pl/torby/6-chelsea.html Oczywiście podczepia się do rączki wózka, a poza tym można nosić na długim pasku albo trzymać za uszy (mata do przewijania w komplecie)

A w ogóle jeżeli szukacie toreb do wózków, które wyglądem przypominają damskie torebki, a nie w pędzące słonie czy hipopotamy to polecam tk maxx

Ja chciałabym iść na zwolnienie od listopada, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy w każdym razie już długo nie pociągnę z takim trybem życia, bo jestem osłabiona, kręci mi się głowie, leci mi krew z nosa...

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-09-10 o 11:06
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:27   #3842
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość

Ja praktycznie ile razy bym nie pociagnela po wlosach szczotka/grzebieniem to zawsze na niej zostaje kilka wlosow. Wczesniej przy rozczesywaniu po myciu wypadalo mi moze z 10-20 a teraz to moglabym gniazka dla ptaszkow robic, boje sie liczyc.
Moze mlody pospi w dzien i ty razem z nim
u mnie to samo. W łazience na podłodze po czesaniu kupa włosów
a odespać w dzień nie odeśpię bo 1. szkoda mi czasu
2. w czasie 2 drzemki akurat mam wizytę
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
:hej:

Większość wózków można kupić w opcji 3w1. Ja mam babydesign lupo z fotelikiem maxi cosi cabrio

Haha ja też już o 6 bywam po śniadaniu, ale to dlatego, że córcia tak wcześnie wstaje

ja do 7, ale z perspektywy czasu to było za długo, bo miałam ciążę z problemami. Gdy nie ma problemów, a praca ni ejest fizyczna to spokojnie można Większość dziewczyn u mnie w pracy tak pracuje, choć zdarzają się hardcory, które pracuję do 9

Strasznie ci skacze to tsh Ja miałam miesiąc temu 3,20, zwiększyłam dawkę i w sobotę idę na pobranie krwi. Zobaczymy

Jeśli mogę coś doradzić, to nie kupowałabym raczej pieluch na zapas, bo od znajomych wiem, że różne dzieci różnie tolerują pieluchy różnych firm, jedne odparzają, inne nie. My używamy od początku prawie babydream z rossmana, a pampersy np. nie podeszły zbytnio
Z pieluchami racja. Jednaj mamie i dziecko pasują np. pampersy, innej nie podchodzą w ogóle
My mimo, że Przy pierwszym dziecku na początku używalićmy pampersów białych tak teraz zapasu nie robię bo nie wiem jak drugi maluch zareaguje i w ogóle chciałabym wypróbować 1 z rossmanna i dady
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
O masakra, mi też lecą strasznie włosy i do tego jeszcze wyskakują mi krosty na twarzy A największy wysyp miałam kilka dni przed ślubem. Myślałam, że się zapłaczę. Na szczęście wizażystka spisała się na medal i nic nie było widać.
Powtarzają mi cały czas, że teraz to mi się włosy poprawią, szybciej będą rosły, a tu jak tak dalej pójdzie do marca będę łysa

Co do zwolnienia, to moja pierwsza ciąża, ale po ostatnich wybrykacha (zemdlenie w pociągu i straszne osłabienie) pogadałam z szefową i od dzisiaj pracuję w domu. Mąż mi dowozi dokumenty a ja dłubię. Przynajmniej nie stresuję się samą podróżą do pracy.

Gofra i ja ostatnio jadłam. Chyba kupię sobie maszynkę .

A ogólnie czuję się trochę lepiej, ale wracają skurcze, zwłaszcza w nocy. Mam brać no-spę w razie czego. Ale dzisiaj jak mnie złapało popłakałam się okrutnie, nawrzeszczałam na męża, że mi każe brać no-spę i się pokłóciliśmy jeszcze do tego
Biedna

Ja w pierwszej ciąży pracowałam normalnie do 6 miesiąca.. ale, że póxniej miałam bezwzględny nakaz leżenia to niestety musiałam odpuścić.. Teraz się boję więc nie pracuję
Stary 2014-09-10, 11:32   #3843
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Jeśli mogę coś doradzić, to nie kupowałabym raczej pieluch na zapas, bo od znajomych wiem, że różne dzieci różnie tolerują pieluchy różnych firm, jedne odparzają, inne nie. My używamy od początku prawie babydream z rossmana, a pampersy np. nie podeszły zbytnio
o kurde dobrze, że piszesz bo się napaliłam dziś na kolejne dwa opakowania, no nic te zostawię a z reszta wyjdzie w praniu (tak to jest jak się jest pierworodką). O pieluchach dada też szłyszałam wiele dobrego, tanszy odpowiednik i u koleżanek się sprawidzł.
Stary 2014-09-10, 11:47   #3844
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
hej hej!

DebraM fajny wózek i taki przyszłościowy

któraś z Was pisała tutaj o termometrach z Biedronki- to będą takie zwykłe czy te bezdotykowe?

ja dla odmiany wczoraj wybrałam sobie torbę do wózka Zamiast tej oryginalnej do wózka, wolę kupić tą, tym bardziej że jest tylko niecałe 50zł droższa, a wygląda o niebo lepiej: http://www.skiphop.pl/torby/6-chelsea.html Oczywiście podczepia się do rączki wózka, a poza tym można nosić na długim pasku albo trzymać za uszy (mata do przewijania w komplecie)

A w ogóle jeżeli szukacie toreb do wózków, które wyglądem przypominają damskie torebki, a nie w pędzące słonie czy hipopotamy to polecam tk maxx

Ja chciałabym iść na zwolnienie od listopada, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy w każdym razie już długo nie pociągnę z takim trybem życia, bo jestem osłabiona, kręci mi się głowie, leci mi krew z nosa...
O fajna
Mi sie podobaja tez torby firmy Storksak ale ceny maja konkretne. Jeszcze nie wiem na co sie zdecyduje ale pewnie cos podobnego do tej twojej...
Mialam kiedys taka kolorowa torbe
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/OiOi-Tote-Sack
ale juz mi sie znudzily soczyste szalone kolory, czas stac sie powazna mamuska

Ja sie caly czas zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi, bardzo przamawia do mnie fakt, ze dziecko nie lezy w plastiku nasaczonym chemia i wybielanym chlorem. Przy Marcelu jakos sie nad tym nie zastanawialam ale teraz inaczej na to patrze, moj synek strsznie dlugo uczyl sie siusiac na nocnik i im dalej tym bardziej martwilo mnie to, ze sobie przegrzewa te jajeczka,(po drugim roku to juz staje sie niebezpieczne) zwlaszcza w nocy kiedy juz sie nawet nie budzil. Pewnie calkiem nie zrezygnujemy z pampersow ale chcialabym sporobowac z wielorazowkami. A przy okazji sa mega slodziachne zupelnie nie to co kiedys, tetra i cerata.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-09-10 o 12:01
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:57   #3845
Lila_17
Rozeznanie

Tak Was czytam i stwierdzam, że jestem do tyłu:P, ani nie oglądam wózków ani nic związanego z Dzidzią, chyba czas to zmienić zwłaszcza, że po wczorajszym USG na 70% poznałam płeć Chyba za bardzo teściowa mi trajkocze za uchem, a nie daj Boże jakbym chciała kupić przed porodem łóżeczko już znam jej zdanie na ten temat...oj ciężko z nią te jej zabobony i starodawne poglądy, ale i tak zrobimy z TŻ jak nam się podoba tylko nasłucham się i tak, chyba zacznę pyskować, a może nie powinnam:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 11:58   #3846
smv
Zakorzenienie

Halo dziewczynki dzidzia Oki ale leżę w szpitalu na pewno do piątku. Dzidzia się rozwija ładnie 5cm i jajo plodowe się przykleilo Jupiii . tylko żeby te bóle brzucha przeszły to będzie dobrze bo mnie wzdyma i nie wiadomo skąd ;/
Stary 2014-09-10, 12:03   #3847
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
o kurde dobrze, że piszesz bo się napaliłam dziś na kolejne dwa opakowania, no nic te zostawię a z reszta wyjdzie w praniu (tak to jest jak się jest pierworodką). O pieluchach dada też szłyszałam wiele dobrego, tanszy odpowiednik i u koleżanek się sprawidzł.
Ja sporo z pieluchami miałam doczynienia w pracy, stwierdzam, że to prawda najwięcej zależy od dziecka, większość pampersów było właśnie z dady i bez odpażeń, ale z wywiadu z rodzicami wiem, że nie u niektórym nie pasowały, tak więc sprawdzisz sama)

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Halo dziewczynki dzidzia Oki ale leżę w szpitalu na pewno do piątku. Dzidzia się rozwija ładnie 5cm i jajo plodowe się przykleilo Jupiii . tylko żeby te bóle brzucha przeszły to będzie dobrze bo mnie wzdyma i nie wiadomo skąd ;/
To dobre wiadomości) Jesteś pod kontrolą, więc niczym się nie martw, pewnie i te bóle przejdą, tylko może czasu trzeba. Trzymajcie się ciepło
Stary 2014-09-10, 12:06   #3848
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Ja sporo z pieluchami miałam doczynienia w pracy, stwierdzam, że to prawda najwięcej zależy od dziecka, większość pampersów było właśnie z dady i bez odpażeń, ale z wywiadu z rodzicami wiem, że nie u niektórym nie pasowały, tak więc sprawdzisz sama)
napaliłam się jak szczerbaty na suchara bo wydawalo mi sie,że pampers jest dobry na wszytsko o pieluchach wielorazowego użytku słyszałam i nawet koleżanka mnie namawiała, ale nie wiem czy nie jestem za leniwa do prania wkładów
smv trzymaj się dzielnie, do piątku tylko dwa dni
Stary 2014-09-10, 12:07   #3849
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Mi włosy lecą chyba powoli coraz mniej, zaraz po odstawieniu tabsow to była masakra
Znam to, u mnie po tabletkach też była masakra.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 12:13   #3850
Lila_17
Rozeznanie

[QUOTE=Tepsa;48079870]napaliłam się jak szczerbaty na suchara bo wydawalo mi sie,że pampers jest dobry na wszytsko o pieluchach wielorazowego użytku słyszałam i nawet koleżanka mnie namawiała, ale nie wiem czy nie jestem za leniwa do prania wkładów

Ja myślę, że też zacznę od pampersa:P ale dadę też sprawdzę. I tak będziesz bez tych pieluch miała duuużo prania, tzn będziemy miały
Stary 2014-09-10, 12:23   #3851
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
O fajna
Mi sie podobaja tez torby firmy Storksak ale ceny maja konkretne. Jeszcze nie wiem na co sie zdecyduje ale pewnie cos podobnego do tej twojej...

Ja sie caly czas zastanawiam nad pieluchami wielorazowymi, bardzo przamawia do mnie fakt, ze dziecko nie lezy w plastiku nasaczonym chemia i wybielanym chlorem. Przy Marcelu jakos sie nad tym nie zastanawialam ale teraz inaczej na to patrze, moj synek strsznie dlugo uczyl sie siusiac na nocnik i im dalej tym bardziej martwilo mnie to, ze sobie przegrzewa te jajeczka,(po drugim roku to juz staje sie niebezpieczne) zwlaszcza w nocy kiedy juz sie nawet nie budzil. Pewnie calkiem nie zrezygnujemy z pampersow ale chcialabym sporobowac z wielorazowkami. A przy okazji sa mega slodziachne zupelnie nie to co kiedys, tetra i cerata.
o, te storksak też są spoko nie znałam wcześniej

Cytat:
Tak Was czytam i stwierdzam, że jestem do tyłu:P, ani nie oglądam wózków ani nic związanego z Dzidzią, chyba czas to zmienić zwłaszcza, że po wczorajszym USG na 70% poznałam płeć Chyba za bardzo teściowa mi trajkocze za uchem, a nie daj Boże jakbym chciała kupić przed porodem łóżeczko już znam jej zdanie na ten temat...oj ciężko z nią te jej zabobony i starodawne poglądy, ale i tak zrobimy z TŻ jak nam się podoba tylko nasłucham się i tak, chyba zacznę pyskować, a może nie powinnam:P
Uwielbiam takie gadanie u mnie jest to samo, moja mama twierdzi, że przecież po łożeczko możemy jechać już później jak się dziecko urodzi, bo przecież na początku może spać w gondoli.. Nie wiem jak ona to sobie wyobraża, że będę z noworodkiem jechać 200 km do ikei i targać z maluchem i tż meble....
Ja akurat wolę nie zostawiać wszystkich wydatków na ostatnią chwilę, bo po prostu łatwiej mi to rozłożyć partiami, niż później nagle wyskoczyć z kilku ładnych tysięcy na raz... No i tż jest tego samego zdania

Stary 2014-09-10, 12:24   #3852
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Tez nic nie oglądaj, dla mnie jeszcze za wcześnie na takie rzeczy

Cytat:
Zuch maluch

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 12:34   #3853
Lila_17
Rozeznanie

Uwielbiam takie gadanie u mnie jest to samo, moja mama twierdzi, że przecież po łożeczko możemy jechać już później jak się dziecko urodzi, bo przecież na początku może spać w gondoli.. Nie wiem jak ona to sobie wyobraża, że będę z noworodkiem jechać 200 km do ikei i targać z maluchem i tż meble....
Ja akurat wolę nie zostawiać wszystkich wydatków na ostatnią chwilę, bo po prostu łatwiej mi to rozłożyć partiami, niż później nagle wyskoczyć z kilku ładnych tysięcy na raz... No i tż jest tego samego zdania[/QUOTE]

No właśnie, w sumie lepiej sobie wydatki porozkładać i np ja słyszałam, żeby nie odkładać wszystkiego na koniec ciąży, bo wtedy będzie nam już ciężko i możemy wybierać rzeczy pierwsze lepsze, żeby szybciej A przecież oglądanie takich małych ślicznych ciuszków to sama przyjemność:P

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

[QUOTE=Missandei;48080222]Tez nic nie oglądaj, dla mnie jeszcze za wcześnie na takie rzeczy

Czyli nie jestem sama:P chyba bardziej się tym interesowałam przed zajściem niż teraz, może spowodowane jest to jeszcze niezbyt dobrym samopoczuciem, a może właśnie jeszcze dla mnie za wcześnie A kiedy masz termin porodu wg OM?
Stary 2014-09-10, 12:43   #3854
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, w sumie lepiej sobie wydatki porozkładać i np ja słyszałam, żeby nie odkładać wszystkiego na koniec ciąży, bo wtedy będzie nam już ciężko i możemy wybierać rzeczy pierwsze lepsze, żeby szybciej A przecież oglądanie takich małych ślicznych ciuszków to sama przyjemność:P
Też racja Teraz mam czas, żeby przez dwa dni wybierać np. termometr i czytać na jego temat, a jakbym wszystko chciała pod koniec, to bierze się taśmowo... wszystko na raz i to, co akurat jest w sklepie

a jeśli chodzi o ciuszki, to ja zamierzam je kupować w zasadzie tylko na wyprzedażach, więc siłą rzeczy akurat wypadało to w sierpniu i następnie w grudniu. To też część mam już kupionych z letnich wyprzedaży

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-09-10 o 12:45
Stary 2014-09-10, 12:48   #3855
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Też racja Teraz mam czas, żeby przez dwa dni wybierać np. termometr i czytać na jego temat, a jakbym wszystko chciała pod koniec, to bierze się taśmowo... wszystko na raz i to, co akurat jest w sklepie

a jeśli chodzi o ciuszki, to ja zamierzam je kupować w zasadzie tylko na wyprzedażach, więc siłą rzeczy akurat wypadało to w sierpniu i następnie w grudniu. To też część mam już kupionych z letnich wyprzedaży
To ja już kupujesz ciuszki to pewnie takie w uniwersalnym kolorze Ja chyba jeszcze poczekam, może jak poznam płeć na 100%, zresztą jak się sprawdzi, że to dziewczynka to mam prawie 4-letnią Siostrę, więc duużo ubranek bym miała)
Stary 2014-09-10, 12:53   #3856
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
To ja już kupujesz ciuszki to pewnie takie w uniwersalnym kolorze Ja chyba jeszcze poczekam, może jak poznam płeć na 100%, zresztą jak się sprawdzi, że to dziewczynka to mam prawie 4-letnią Siostrę, więc duużo ubranek bym miała)
Nie kupuję póki co żadnych sukienek i typowo chłopięcych ciuszków. Natomiast ja raczej bez względu na płeć, będę ubierała dziecko w szary/kremowy/biały/beżowy/granatowy/czarny, bez żadnych rysunków z bajek itd., więc mam sprawę ułatwioną
(ale kilka linków z sukienkami mam już zapisanych)

A typową "bieliznę"- białe body/śposzki/pajace mam po siostrzeńcu

Stary 2014-09-10, 12:56   #3857
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Nie kupuję póki co żadnych sukienek i typowo chłopięcych ciuszków. Natomiast ja raczej bez względu na płeć, będę ubierała dziecko w szary/kremowy/biały/beżowy/granatowy/czarny, bez żadnych rysunków z bajek itd., więc mam sprawę ułatwioną
(ale kilka linków z sukienkami mam już zapisanych)

A typową "bieliznę"- białe body/śposzki/pajace mam po siostrzeńcu
No tak to rzeczywiście sprawa ułatwiona Sukienek;p czyli jakieś przeczucie masz?:P
Stary 2014-09-10, 13:05   #3858
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
No tak to rzeczywiście sprawa ułatwiona Sukienek;p czyli jakieś przeczucie masz?:P
no właśnie przeczucie mam na chłopca i dlatego nic dziewczęcego nie kupuję.

Stary 2014-09-10, 13:10   #3859
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
A to zmylił mnie ten link z sukienkami:P
Stary 2014-09-10, 13:21   #3860
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Do piatku juz nie daleko, a na te bole brzucha cos lekarze mowili?

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
o, te storksak też są spoko nie znałam wcześniej

Ja akurat wolę nie zostawiać wszystkich wydatków na ostatnią chwilę, bo po prostu łatwiej mi to rozłożyć partiami, niż później nagle wyskoczyć z kilku ładnych tysięcy na raz... No i tż jest tego samego zdania
Wiekszosc rzeczy chcemy kupic w grudniu i najpozniej w styczniu razem z lozeczkiem nie wyobrazam sobie na ostatnia chwile latac po sklepach no i wiekszosc zamawiam z Polski, stad byc moze tak sie pospiesze z moim TZ jesli chodzi o zakupy. No i tak jak piszecie, wydac na ostatnia chwile kilka tysiecy to podziekuje, zdecydowanie wolalabym te zakupy rozlozyc na rozny czas.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:23   #3861
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ile tu dzisiaj wspaniałych wieści Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt

Smv, w szpitalu, na takim pobycie kontrolnym będziesz spokojniejsza ale życzę szybkiego powrotu do domku

Ja też zamówiłam sobie detektor Chciałam żeby był z głośnikiem
http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...587346438.html

A wózek na 90% mam już wybrany, ale nie będę go oglądać przed zakupem, bo nigdzie go nie ma stacjonarnie
Dla wysokich, z fotelikiem + trzeba dokupić adaptery i bazę
[URL]http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=1285&
Z gondoli robi się spacerówkę i nie ma problemu z jej przechowywaniem No i można od razu starać się o drugiego dziecko, bo można dołożyć drugie siedzisko
Fajny wozek. Najbardziej podoba mi sie to ze w sumje w wersji pojedynczej wyglada zgrabnie a tu niespodzianka i da sie doczepic drugie siedzisko.
Nie kupie go bo juz mam ale nie kryje ze ciagle sie zastanawiam jak to bedzie z dwojka po porodzie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Też mi bardzo, ale to bardzo leca włosy :/ Lekarz polecił picie herbatki z pokrzywy.

a mozna ja pic? Mi nie leca ale wzmocnic wlosy zawsse warto. W domu mam po 4 paczki herbaty z pokrzywy i skrzypu bo mialam sobie pic po okresie karmienia piersia dla wzmocnienia wlosow ale nie zdazylam...wiec jesli teraz moge to chetnie wypije

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość

my uzywamy na zmiane dady i pampersy. Dady w dzien, pampersy wole na noc ( premium) . Licze ze drugie dziecko bedzie tych samych uzywalo.

Cytat:
O fajna

ja za to nie skusze sie na wielorazowe. Widze ich zalety ale mam 2 kolezanki ktore ich uzywaly i sie niezle umeczyly z czego jedna zrezygnowala po 2 mies. Ja nie lubie sie przepracowywac :p

Cytat:

Super wiesci

Czytam was choc nie oddzywam sie za wiele bo ciagle walczymy z choroba. Ja zdaje sie ze lepiej ( mimo ze lykam tylko wit.c i pije tran ale ja zawsze odporna bylam) a Daro pomimo stosowanja lekow dostal zapalenia oskrzeli!!! Wscieklam sie okropnie bo nie rozumjem dlaczego mimo lekow je dostal a do tego spanikowalam bo sama w zyciu tego nie mialam i dla mnie to brzmi mega powaznie. Mam nadzieje ze wkrotce jednak wyzdrowiejemy.
Szczegolnie Daro.

A inusilowalismy wczoraj z TZ przemyslec imiona dla synka nr.2 ale mamy zupelnie inne koncepcje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:23   #3862
Missandei
Raczkowanie

Mnie juz nosi żeby kupić jakiś pierwszy drobiazg, skarpeteczki albo kocyk

Stary 2014-09-10, 13:27   #3863
martunka88
Rozeznanie

witam wszystkie marcowe mamusie!
Mam termin na 16 marca. Jak tak poczytałam Wasze historie, to dochodzę do wniosku, że krwiaki na początku ciąży są bardzo często występującym zjawiskiem. I mnie to nie ominęło, na szczęście był maleńki i po ok. 2 tyg. grzecznego leżenia w łóżku całkowicie się wchłonął.
Nie mam typowych dolegliwości ciążowych, obesżło się nawet bez mdłości, martwię się tylko, że ciągle nie mam apetytu. No i Maleństwo jeszcze nie zdążyło przyjść na świat, a już pokazuje różki W zeszłym tygodniu na USG odwróciło się pleckami i leżało zwinięte w precelek. Wczoraj tak samo. Dzisiaj musiałam jechać do lekarza aż 2 razy, by w końcu mógł dokończyć badanie. Cieszę się, bo wszystko jest w normie. Może za miesiąc Maleństwo zrobi prezent mamusi i zdradzi swoją płeć. Ciekawska jestem
Tak pisałyście o pieluszkach- muszę mężowi przekazać, bo już planował zacząć robić zapasy w promocyjnych cenach
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:29   #3864
Missandei
Raczkowanie

Magiusa zdrowia

Martunka witamy

Stary 2014-09-10, 13:31   #3865
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

a mozna ja pic? Mi nie leca ale wzmocnic wlosy zawsse warto. W domu mam po 4 paczki herbaty z pokrzywy i skrzypu bo mialam sobie pic po okresie karmienia piersia dla wzmocnienia wlosow ale nie zdazylam...wiec jesli teraz moge to chetnie wypije

Czytam was choc nie oddzywam sie za wiele bo ciagle walczymy z choroba. Ja zdaje sie ze lepiej ( mimo ze lykam tylko wit.c i pije tran ale ja zawsze odporna bylam) a Daro pomimo stosowanja lekow dostal zapalenia oskrzeli!!! Wscieklam sie okropnie bo nie rozumjem dlaczego mimo lekow je dostal a do tego spanikowalam bo sama w zyciu tego nie mialam i dla mnie to brzmi mega powaznie. Mam nadzieje ze wkrotce jednak wyzdrowiejemy.
Szczegolnie Daro.

A inusilowalismy wczoraj z TZ przemyslec imiona dla synka nr.2 ale mamy zupelnie inne koncepcje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie wiem jak to jest z herbatką, ale na moim tabletkach na wlosy ze skrzypem i pokrzywą jest napisane, żeby nie stosować w ciąży

Życzę zdrówka dla Ciebie i synka

Cytat:
Jak masz ochotę, to kupuj! Przecież to, czy kupisz to teraz czy pod koniec ciąży, nie wpłynie na to czy z ciążą będzie wszystko dobrze, czy nie Przynajmniej ja jestem takiego zdania, nie lubie zabobonów

Stary 2014-09-10, 13:31   #3866
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
To nie odmawiaj sobie tej przyjemności
Stary 2014-09-10, 13:33   #3867
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie moglam sie powstrzymac z mama poszlysmy juz na male zakupy, chociaz to tak wczesnie.
jak tylko bedziemy pewni do plci dziecka, to zaczniemy zakupy z odrobina kolorow... Wczesniej z mezem rozgladalismy sie troche za sukieneczkami, a tu doktor nam mowil ze na 75 procent chlopczyk, no to tak dziwnie ale skonczylismy przegladac rzeczy dla dziewczynek, tak jakbysmy wierzyli ze bedzie chlopiec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2747.jpg (118,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2749.jpg (116,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2755.jpg (126,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2757.jpg (132,5 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-09-10, 13:35   #3868
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
potwierdzam jak dziewczyny napisaly nie odmawiaj sobie tej przyjemnosci
Stary 2014-09-10, 13:36   #3869
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja nie moglam sie powstrzymac z mama poszlysmy juz na male zakupy, chociaz to tak wczesnie.
jak tylko bedziemy pewni do plci dziecka, to zaczniemy zakupy z odrobina kolorow... Wczesniej z mezem rozgladalismy sie troche za sukieneczkami, a tu doktor nam mowil ze na 75 procent chlopczyk, no to tak dziwnie ale skonczylismy przegladac rzeczy dla dziewczynek, tak jakbysmy wierzyli ze bedzie chlopiec
Ale fajne z takimi uszkami) Ciekawe ilu z nas potwierdzi się płeć stwierdzana tak wcześnie)
Stary 2014-09-10, 13:37   #3870
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem jak to jest z herbatką, ale na moim tabletkach na wlosy ze skrzypem i pokrzywą jest napisane, żeby nie stosować w ciąży

Życzę zdrówka dla Ciebie i synka

Jak masz ochotę, to kupuj! Przecież to, czy kupisz to teraz czy pod koniec ciąży, nie wpłynie na to czy z ciążą będzie wszystko dobrze, czy nie Przynajmniej ja jestem takiego zdania, nie lubie zabobonów
W zabobony nie wierze, ale jeszcze nie trafilam na nic pt "msze to mieć"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości