Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 12:55   #4171
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Dzieki dziewczyny za rady
Rzeczywiście dużą rolę musi odegrać tu TŻ, bo ja sama nic nie zdziałam nie tworząc przy tym konfliktu.
W ogóle to straszną nagonkę czuję ze strony rodziny TŻta, zwłaszcza siostry. Cały czas matkuje i wie najlepiej, a fakt, że róznimy się diametralnie w kwestiach wychowywania, pielęgnacji itp. jeszcze bardziej ją nakręca...
Do tego stopnia, że sami wymyślili sobie imię dla mojej córki- Zuzia - i tak na nie mówią. nasz wybór im się nie spodobał.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 12:56   #4172
melleczka
Zakorzenienie

Pochwalę się przy okazji łóżeczkiem

Czeka w kartonie na złożenie Dziś reszta zakupów do pokoju dziecięcego. Zostanie kupić wózek, kliknąć drugą ture na Gemini, śpiworek do wózka, bielizna dla mnie
Stary 2014-09-10, 12:59   #4173
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Olaya - to zdrowego podejścia ona nie ma :/ Przepraszam, ale dla nich powinno się liczyć tylko to czy mała jest zdrowa i czy Wy jesteście szczęśliwi.
Ja też "walczę" z rodziną TŻ, ale nie daję sobą pomiatać. Już mi fochy strzelali za imię małego i rzucali propozycjami, ale mam to w nosie. Tak samo jak i nie zamierzam ubierać dziecka w ubranka które nosił mój TŻ i do tego poplamione - dostaliśmy takie od teściowej, która się kłociła, że po co ja robię zapasy ubranek, ona wszystko ma, no masakra. Łącznie z tym, że wymyślała sobie, iż mam nie używać pieluch jednorazowych tylko dała nam takie stare z ceraty, które się wiązało po bokach a do środka wkładało tetry... o nienieninie
a niedawno mieliśmy przeprawę pt. dlaczego to nasze dziecko będzie miało nowy materac do łożeczka a nie weźmiemy stary, 6-letni po córce brata TŻ...

Ja właśnie zamówiłam śpiworek do wózka - mama chciała żeby Junior miał, także ona też go zafundowała

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-09-10 o 13:00
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:00   #4174
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Smutno mi i boję się, bo to coś, co we mnie wyrosło [cysta 1,5cm] może wymagać interwencji chirurgicznej i prawdopodobnie uniemożliwi poród sn Muszę szybko udać się na konsultację chirurgiczną, a kompletnie nie mam na to siły... Załamka

Glowa do gory ! Najwazniejsze by wszystko dobrze sie skonczylo dla Ciebie i maluszka, a tak na pewno bedzie a to przy ewentualnej cc bys miala to usuwane czy wczesniej
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:01   #4175
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Olaya - to zdrowego podejścia ona nie ma :/ Przepraszam, ale dla nich powinno się liczyć tylko to czy mała jest zdrowa i czy Wy jesteście szczęśliwi.
Ja też "walczę" z rodziną TŻ, ale nie daję sobą pomiatać. Już mi fochy strzelali za imię małego i rzucali propozycjami, ale mam to w nosie. Tak samo jak i nie zamierzam ubierać dziecka w ubranka które nosił mój TŻ i do tego poplamione - dostaliśmy takie od teściowej, która się kłociła, że po co ja robię zapasy ubranek, ona wszystko ma, no masakra. Łącznie z tym, że wymyślała sobie, iż mam nie używać pieluch jednorazowych tylko dała nam takie stare z ceraty, które się wiązało po bokach a do środka wkładało tetry... o nienieninie
a niedawno mieliśmy przeprawę pt. dlaczego to nasze dziecko będzie miało nowy materac do łożeczka a nie weźmiemy stary, 6-letni po córce brata TŻ...

Ja właśnie zamówiłam śpiworek do wózka - mama chciała żeby Junior miał, także ona też go zafundowała
Żartujesz prawda? Serio chciała Wam dać ćwierćwieczne ubranka?
Stary 2014-09-10, 13:07   #4176
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet - kochana na ten krem nie ma nazwy - jest na receptę, robiony w aptece na zamówienie (1-2 dni), mówi się o nim krem obojętny. Każdy pediatra zna a przynajmniej powinien znac skład tego kremu. Jest bardzo popularny, dobry na wszystko - do pupki na co dzień, na buźkę na zimę, na suchą skórę itp.
Jeśli chcesz to mogę poprosić mamę żeby w wolnej chwili wysłała mi wzór recepty tj. składu jaki ma być na recepcie i wtedy podam Ci na PW, bo ja mam skład ale takiego, który od lat robimy dla mnie (mam AZS, jestem alergikiem i wręcz śpię z tym kremem/maścia [zawsze to mylę] pod poduszką, co ja bym zrobiła bez niego.... ). Ale tak jak piszę - pediatrzy raczej go znają, lekko modyfikują według swojego uznania i potrzeby dziecka - jednemu dorzucają jakieś witaminy, innemu nie, także jakbyś podeszła i poprosiła to na pewno wypisze albo tak jak pisze Keithlyn - nawet jeszcze w szpitalu Nie powinni robić problemu.

chmielinka
- faktycznie trochę przesada, aczkolwiek wolałabym tak, niż pozwolenie na liczne odwiedziny na salach Zapewnia to jednak komfort i spokój dla pacjentek.

Futbolowa - jesteśmy z Toba mam nadzieję, że obejdzie się bez chirurga...
Ok dzieki . Zapisalam sobie, zeby w razie czego pamietac

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Wspolczuje Wam tych przejsc z tesciowymi itp.

To ja na prawde nie moge narzekac z kolei chcialabym by sami czasem sie jakos bardziej zainteresowali...ale chyba wole tak jak jest niz to co Wy piszecie...
Stary 2014-09-10, 13:11   #4177
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Dzięki dziewczyny

Co do gości - mamy prawo po porodzie dojść do siebie bez konieczności goszczenia kogokolwiek. Zabawianie gości, martwienie się o ich dzieci biegające dookoła czy samo siedzenie z nimi przy stole - czuję, że na takie wrażenia nie będę miała ochoty do końca roku Ludzie powinni rozumieć to, że kobieta po porodzie niespecjalnie ma czas, energię i ochotę na coś takiego...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:12   #4178
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Smutno mi i boję się, bo to coś, co we mnie wyrosło [cysta 1,5cm] może wymagać interwencji chirurgicznej i prawdopodobnie uniemożliwi poród sn Muszę szybko udać się na konsultację chirurgiczną, a kompletnie nie mam na to siły... Załamka
Pędź na konsultację, może chirurg nie będzie miał takiego zdania jak gin.
Trzymam kciuki.
Jeśli jednak wyjdzie cc, to z pewnoscią z troski o ciebie, więc głowa do góry

Kiara, masz boską teściową, pieluchy-egzemplarz muzealny, tym można starsze dzieci straszyć, że jak będą niegrzeczne, to im założy A reszta to juz musisz odpuścić, z niektórymi ludźmi się nie dogadasz i tyle.
W szpitalach zbyt rygorystycznie podchodzą do niektórych spraw, ale to właśnie wina ludzi, którzy przegięli.
Kiedyś jakiś dziadek narzekał w aptece, ze jak był w szpitalu, to plastikowe sztućce dostał, to mu powiedziałam, że metalowe ludzie kradli, dlatego szpital przerzucił się na jednorazówki, nie chciał mi uwierzyć. Tymczasem ze szpitali znika wszystko co się da zabrać, jak mi rodzice opowiadają, to masakra.
Stary 2014-09-10, 13:12   #4179
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
a moze ci to usuna odrazu podczas cc?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:16   #4180
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Co do gości - mamy prawo po porodzie dojść do siebie bez konieczności goszczenia kogokolwiek. Zabawianie gości, martwienie się o ich dzieci biegające dookoła czy samo siedzenie z nimi przy stole - czuję, że na takie wrażenia nie będę miała ochoty do końca roku Ludzie powinni rozumieć to, że kobieta po porodzie niespecjalnie ma czas, energię i ochotę na coś takiego...
Ja jestem w stanie jeszcze zrozumieć trochę starszych ludzi, kiedyś kobiety zajmowały się domem, gromadką dzieci, mieszkały czesto z teściami/rodzicami, jakos sobie radziły, ale miały inne obowiązki.
Nie rozumiem natomiast współczesnych matek, które nic nie kumają. Poza tym co innego, dobra rada, życzliwa, taka od serca, a co innego wymadrzanie się i mieszanie z błotem opinii innych.

Lecę zaraz zamówić tort, do labu, bo wydali mi wszystkie wyniki oprócz moczu i na wizytę, tym razem sama idę.
Stary 2014-09-10, 13:18   #4181
Kasia427
Wtajemniczenie

To ja Wam powiem, że ostatnio się dowiedziałam od szwagierki że po porodzie wybierają się do nas teście, jak tylko urodzę jak to usłyszałam to od razu zadzwonilam do meza i kazalam mu, wybic im to z glowy! Z trójką dzieci,po porodzie, nie potrzebuje najazdu podroznikow i jeszcze biegania nad nimi i robienia im obiadków... i teściowej "dobre rady"... obrazili się i powiedzieli ze i tak przyjadą... powiedzialam mezowi ze jak oni przyjadą to ja sie wyprowadzam z dziecmi i nawet małej im nie pokażę.. jestem ciekawa jak to się skończy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 13:19   #4182
Zanet84
Zakorzenienie

Dzwonilam do szpitala na Raciborskiej

Konsultacja z anestezjologiem od 38 tc, nie wczesniej.
Pojawic sie z wynikami badan:
- morfologia
-wskaznik protrombinowy
- INR
- APTT
Badania sa wazne 2 tyg, dlatego musza byc zrobione najwczesniej 38 tc (w sumie teraz sie zastanawiam czy w 38 czpo skonczonym....)
Dodatkowo dopytac lekarza prowadzacego czy mozemy rodzic sn, jesli cesarka to oczywiscieopinia pisemna musi byc.
Na konsultacje do anestezjologa z wynikami w dni powszednie godz. 15-18, najlepiej tego dnia przedzwonic czy mozna podjechac.... To tyle co na razie sie dowiedzialam..... To jak by rodzic 37-38 tc to nie ma szans na konsultacje i co wtedy juz nie mozna zzo
Stary 2014-09-10, 13:19   #4183
Kasia427
Wtajemniczenie

Futbolowa będzie dobrze! Głowa do góry
Stary 2014-09-10, 13:24   #4184
manieczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki rozmiar ma czapeczka dla noworodka? I skarpetki takie najmniejsze?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:24   #4185
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
To ja Wam powiem, że ostatnio się dowiedziałam od szwagierki że po porodzie wybierają się do nas teście, jak tylko urodzę jak to usłyszałam to od razu zadzwonilam do meza i kazalam mu, wybic im to z glowy! Z trójką dzieci,po porodzie, nie potrzebuje najazdu podroznikow i jeszcze biegania nad nimi i robienia im obiadków... i teściowej "dobre rady"... obrazili się i powiedzieli ze i tak przyjadą... powiedzialam mezowi ze jak oni przyjadą to ja sie wyprowadzam z dziecmi i nawet małej im nie pokażę.. jestem ciekawa jak to się skończy...
Kasiu, jesteś dla mnie wzorem asertywności, masz medal ode mnie

Spadam na miasto:br okul:
Stary 2014-09-10, 13:25   #4186
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
a receptę na co ? bo chyba nazwy nie wkleiło

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

ja takie nakładki na sedes kupiłam ostatnio w Rossmanie, a przy okazji te pojemniczki 100ml na kosmetyki, faktycznie tanie, a przydadzą się na przyszłość

pieluch tetrowych mam chyba 15 szt. + 5 szt. flanelowych. Od wszystkich koleżanek już doświadczonych słyszę, że bardzo przydają się i jak miały mało od razu dokupowały

a nie masz przewijaka na liście to tak na wypadek gdybyś zapomniała sobie wpisać :P
ja jeszcze kupiłam rożek i kocyk (teraz właśnie rozmawiałam z koleżanką, która niedawno urodziła i mówiła, że kocyki są bardzo przydatne, więc najlepiej przynajmniej z 2 mieć - do domu i do wózka)
dzięki przewijaka specjalnie nie kupuje, na stole w pokoiku zrobie "stanowisko" a jak bedzie starsze to z doswiadczenia siostry widze że się przewija gdziekolwiek

a i kocyki mam i rożki 2 dostałam, nie dopisałam

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:30   #4187
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:

wow... widzę, że mamy podobnie! dlatego, ja zaraz po porodzie wolę być odseparowana od wszelkiego rodzaju "dobrych rad", "wskazówek" itp...
ostatnio siostra TŻ wybuchła ironicznym śmiechem na wieść, że chcielibyśmy posłać małą do żłobka (w wieku ok 1-1,5 roku).
ja usłyszałam kazanie na temat tego, że nie chcę spac z dzieckiemw jednym łóżku.
...że monitor oddechu to ściema.
....że zzo bardziej szkodzi niż pomaga (wszytskie kobiety z najblizszej rodziny TŻ rodziły przez cc).
...że SR to wymysł
...że nie powinnam się rozczulac nad porodem, bo jestem szczupła, a szczupłym rodzi sie łatwiej.
...że karmienie piersią to obowiązek.
...że mój lekarz jest fatalny (ponoć chciał jej dzieco wyciągać szczypcami przy CC.... przy czym ostatnio przypadkiem sam mi powiedział, że nigdy na szczypcach nie pracował i nie zamierza, jedynie na vacuum - przy czym jest specjalistą w tego typu porodach... a siostra TŻta była pod narkozą w trakcie porodu).
....aj i tak mogę pisac w kółko!!!

...wolę więc uniknąć wszelkic komentarzy zaraz po porodzie...zwłaszcza jeśli przyjdzie mi przychodzic baby bluesa. moge tego nie wytrzymac

Stary 2014-09-10, 13:32   #4188
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Oby to nie było nic poważnego!

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Pochwalę się przy okazji łóżeczkiem

Czeka w kartonie na złożenie Dziś reszta zakupów do pokoju dziecięcego. Zostanie kupić wózek, kliknąć drugą ture na Gemini, śpiworek do wózka, bielizna dla mnie
Piękne łóżeczko

Ja też zbieram się powoli do kończenia wyprawki... z poważnych rzeczy został nam wózek, kołyska i monitor oddechu, a z 'drobniejszych' wanienka, artykuly higieniczne i kosmetyki, i dla mnie koszule do karmienia, do szpitala ile ich bierzecie, 2, 3?
Stary 2014-09-10, 13:33   #4189
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki rozmiar ma czapeczka dla noworodka? I skarpetki takie najmniejsze?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jak byłam w smyku to patrzyłam, ze najmniejszy rozmiar (0-3) to około 40 cm. (sa jakieś wahadełka, ale uśredniając ok. 40 cm)

co do śpiworka do wózka, ja sama szyję... tzn. kuuję materiał i uszyję u krawcowej. Chcialabym, żeby stapiał się ladnie z wózkiem, a nie mogę takiego dobrać.

i jeszcze jedno WAŻNE pytanie. Czy któras miała juz dokonywany pomiar miednicy? mi wg. niektórych norm wychodzi, że może być ciężko z porodem... wszystko zaniżone

Edytowane przez ~Olya~
Czas edycji: 2014-09-10 o 13:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 13:34   #4190
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Glowa do gory ! Najwazniejsze by wszystko dobrze sie skonczylo dla Ciebie i maluszka, a tak na pewno bedzie a to przy ewentualnej cc bys miala to usuwane czy wczesniej
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Pędź na konsultację, może chirurg nie będzie miał takiego zdania jak gin.
Trzymam kciuki.
Jeśli jednak wyjdzie cc, to z pewnoscią z troski o ciebie, więc głowa do góry
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a moze ci to usuna odrazu podczas cc?
Na razie mój lekarz nie ma zdania, co do tej cysty - jedynie tyle, że wolałby ją ruszyć już po porodzie. Dlatego potrzebny jest chirurg, który ma określić czy sprawa jest na tyle poważna, że on się tym zajmie, czy jednak jest to 'tylko' kwestia ginekologiczna.

Za parę dni pomyślę nad tym chirurgiem, na razie psychicznie jestem zmiażdżona, bo mam już dość tego, że od jakichś dziesięciu lat na okrągło coś mnie atakuje. Marzy mi się choć chwila spokoju od tego wszystkiego
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:34   #4191
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
wow... widzę, że mamy podobnie! dlatego, ja zaraz po porodzie wolę być odseparowana od wszelkiego rodzaju "dobrych rad", "wskazówek" itp...
ostatnio siostra TŻ wybuchła ironicznym śmiechem na wieść, że chcielibyśmy posłać małą do żłobka (w wieku ok 1-1,5 roku).
ja usłyszałam kazanie na temat tego, że nie chcę spac z dzieckiemw jednym łóżku.
....że zzo bardziej szkodzi niż pomaga (wszytskie kobiety z najblizszej rodziny TŻ rodziły przez cc).
...że SR to wymysł
...że nie powinnam się rozczulac nad porodem, bo jestem szczupła, a szczupłym rodzi sie łatwiej.
...że mój lekarz jest fatalny (ponoć chciał jej dzieco wyciągać szczypcami przy CC.... przy czym ostatnio przypadkiem sam mi powiedział, że nigdy na szczypcach nie pracował i nie zamierza, jedynie na vacuum - przy czym jest specjalistą w tego typu porodach... a siostra TŻta była pod narkozą w trakcie porodu).

...wolę więc uniknąć wszelkic komentarzy zaraz po porodzie...zwłaszcza jeśli przyjdzie mi przychodzic baby bluesa. moge tego nie wytrzymac
Sorry, ale ona chyba mysli ze pozjadala wszystkie rozumy...to zejuz rodzila nied czyni z niej matki polki....

Nie przejmuj sie
Stary 2014-09-10, 13:35   #4192
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
dzięki przewijaka specjalnie nie kupuje, na stole w pokoiku zrobie "stanowisko" a jak bedzie starsze to z doswiadczenia siostry widze że się przewija gdziekolwiek

ja miałam kupowac przewijak, ale mama mi uświadomiła, że przeciez i tak pewnie bymz niego nie korzystała, skoro mamy duże łózko w sypialni.

Stary 2014-09-10, 13:43   #4193
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość

W sumie ja tez na takiej lawie z regulowana wysokoscia, ale przewijak poloze
Stary 2014-09-10, 13:48   #4194
szybkawolna
Rozeznanie

witam sie dziewczyny ,
mam dzis jakis gorszy dzien, nic mi sie nie chce, czuje sie jakbym miala depreche ... dziec sie jakos malo rusza... i wogole zycie jest takie strasznee
zlamalam sie dzis i jednak kupilam 1 stanik do karmienia miekki z canapol ...
chce mi sie plakac i zjadlabym cos nie zdrowego i cos slodkiego i cos ostrego

ciekawe czemu tak zupelnie bez powodu takie cos czlowieka dopada

a te wszytskie "madre" tesciowe , mamy i rodzenstwa to byl chyba ....
Stary 2014-09-10, 13:49   #4195
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
...że SR to wymysł

hehe fajna, uwielbiam takie co wszystko wiedzą najlepiej i koniec i nie ma dyskusji wytłuszczone- genialne- szczególnie jak się wypowiada ktoś po cc (rozumiem że też miała skurcze ale to nie to samo...)

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-09-10, 13:51   #4196
Aneeczka1234
Raczkowanie

wiecie co, od kilku dni (ale nie codziennie, i tak chwilami) odczuwam lekki ból na granicy kości łonowej i warg....to taki ból, jakbym odgniotła sobie wiem, że to dziwnie brzmi tylko sobie już nie wyobrażajcie nie wiadomo czego :P I przepraszam, że ja tak o tym przy jedzeniu :P
Po prostu mnie to zastanawia. Któraś dziewczyna kiedyś pisała, że odczuwa ból szyjki, czy to może być coś takiego ? Nie wiem dokładnie, w którym miejscu jest szyjka, gdzie się kończy a gdzie zaczyna A może dziecko tak gdzieś uciska, że w tym miejscu odczuwam ? I jeżeli to czuję, to z reguły jestem na chodzie[/QUOTE]

Ja znowu odczuwam jakbym miała lekko naciągnięty mięsień wargi sromowej i trochę tam w środku po prawej stronie.Nie mam tego codziennie ale juz 2 razy mi się zdarzyło. Czuję to po nocy np. wtedy jak wstaje z łóżka . też się zastanawiam i mam w głowie mętlik czy to może szyjka się skraca czy co. już paranoja. ale na szyjkę to chyba za płytko.
Aneeczka1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:53   #4197
benetta
Zadomowienie

Cytat:
W sumie ja tez na takiej lawie z regulowana wysokoscia, ale przewijak poloze
pewno wygodnie, ale poużywałabym go pewnie 3m a potem nie miałabym gdzaie schować a wyrzucić szkoda za mało miejsca mam a tak położe kocyk z ikei , podkład do przewijania dla ochrony i jeszcze tetre albo flanele, lepiej. coś w tym guście

Stary 2014-09-10, 13:56   #4198
szybkawolna
Rozeznanie

Za Tobą już 225 dni ciąży! Do porodu pozostało 55 dni.

Edytowane przez szybkawolna
Czas edycji: 2014-09-10 o 13:57
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:59   #4199
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
witam sie dziewczyny ,
mam dzis jakis gorszy dzien, nic mi sie nie chce, czuje sie jakbym miala depreche ... dziec sie jakos malo rusza... i wogole zycie jest takie strasznee
zlamalam sie dzis i jednak kupilam 1 stanik do karmienia miekki z canapol ...
chce mi sie plakac i zjadlabym cos nie zdrowego i cos slodkiego i cos ostrego

ciekawe czemu tak zupelnie bez powodu takie cos czlowieka dopada

a te wszytskie "madre" tesciowe , mamy i rodzenstwa to byl chyba ....
Czasami sa takie dni, nie martw sie. Zjedz cos na co masz ochote, czasem trzeba sobie pozwolic
Jutro bedzie lepiej
Stary 2014-09-10, 13:59   #4200
Aneeczka1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisz jak mozesz ja i tak mam wiecej odpoczywac bo szyjka sie skrocila...

Powodzenia na wizycie !

wiem że to może zabrzmi głupio ale są jakieś objawy stwierdzające że szyjka się nam skraca??
Aneeczka1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości