|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Dzieki dziewczyny za rady
![]() Rzeczywiście dużą rolę musi odegrać tu TŻ, bo ja sama nic nie zdziałam nie tworząc przy tym konfliktu. W ogóle to straszną nagonkę czuję ze strony rodziny TŻta, zwłaszcza siostry. Cały czas matkuje i wie najlepiej, a fakt, że róznimy się diametralnie w kwestiach wychowywania, pielęgnacji itp. jeszcze bardziej ją nakręca... Do tego stopnia, że sami wymyślili sobie imię dla mojej córki- Zuzia - i tak na nie mówią. nasz wybór im się nie spodobał. ![]()
#4172 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się przy okazji łóżeczkiem
![]() ![]() Czeka w kartonie na złożenie ![]() ![]()
#4173 |
Wtajemniczenie
|
Olaya - to zdrowego podejścia ona nie ma :/ Przepraszam, ale dla nich powinno się liczyć tylko to czy mała jest zdrowa i czy Wy jesteście szczęśliwi.
Ja też "walczę" z rodziną TŻ, ale nie daję sobą pomiatać. Już mi fochy strzelali za imię małego i rzucali propozycjami, ale mam to w nosie. Tak samo jak i nie zamierzam ubierać dziecka w ubranka które nosił mój TŻ i do tego poplamione - dostaliśmy takie od teściowej, która się kłociła, że po co ja robię zapasy ubranek, ona wszystko ma, no masakra. Łącznie z tym, że wymyślała sobie, iż mam nie używać pieluch jednorazowych tylko dała nam takie stare z ceraty, które się wiązało po bokach a do środka wkładało tetry... ![]() a niedawno mieliśmy przeprawę pt. dlaczego to nasze dziecko będzie miało nowy materac do łożeczka a nie weźmiemy stary, 6-letni po córce brata TŻ... Ja właśnie zamówiłam śpiworek do wózka - mama chciała żeby Junior miał, także ona też go zafundowała ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-10 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glowa do gory ! Najwazniejsze by wszystko dobrze sie skonczylo dla Ciebie i maluszka, a tak na pewno bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Wspolczuje Wam tych przejsc z tesciowymi itp. To ja na prawde nie moge narzekac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Co do gości - mamy prawo po porodzie dojść do siebie bez konieczności goszczenia kogokolwiek. Zabawianie gości, martwienie się o ich dzieci biegające dookoła czy samo siedzenie z nimi przy stole - czuję, że na takie wrażenia nie będę miała ochoty do końca roku ![]()
#4178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki. Jeśli jednak wyjdzie cc, to z pewnoscią z troski o ciebie, więc głowa do góry ![]() ![]() Kiara, masz boską teściową, pieluchy-egzemplarz muzealny, tym można starsze dzieci straszyć, że jak będą niegrzeczne, to im założy ![]() W szpitalach zbyt rygorystycznie podchodzą do niektórych spraw, ale to właśnie wina ludzi, którzy przegięli. Kiedyś jakiś dziadek narzekał w aptece, ze jak był w szpitalu, to plastikowe sztućce dostał, to mu powiedziałam, że metalowe ludzie kradli, dlatego szpital przerzucił się na jednorazówki, nie chciał mi uwierzyć. Tymczasem ze szpitali znika wszystko co się da zabrać, jak mi rodzice opowiadają, to masakra.
![]() |
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem natomiast współczesnych matek, które nic nie kumają. Poza tym co innego, dobra rada, życzliwa, taka od serca, a co innego wymadrzanie się i mieszanie z błotem opinii innych. Lecę zaraz zamówić tort, do labu, bo wydali mi wszystkie wyniki oprócz moczu i na wizytę, tym razem sama idę.
![]() |
#4181 |
Wtajemniczenie
|
To ja Wam powiem, że ostatnio się dowiedziałam od szwagierki że po porodzie wybierają się do nas teście, jak tylko urodzę
![]()
#4182 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do szpitala na Raciborskiej
Konsultacja z anestezjologiem od 38 tc, nie wczesniej. Pojawic sie z wynikami badan: - morfologia -wskaznik protrombinowy - INR - APTT Badania sa wazne 2 tyg, dlatego musza byc zrobione najwczesniej 38 tc (w sumie teraz sie zastanawiam czy w 38 czpo skonczonym....) Dodatkowo dopytac lekarza prowadzacego czy mozemy rodzic sn, jesli cesarka to oczywiscieopinia pisemna musi byc. Na konsultacje do anestezjologa z wynikami w dni powszednie godz. 15-18, najlepiej tego dnia przedzwonic czy mozna podjechac.... To tyle co na razie sie dowiedzialam..... To jak by rodzic 37-38 tc to nie ma szans na konsultacje i co wtedy juz nie mozna zzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Wtajemniczenie
|
Futbolowa będzie dobrze! Głowa do góry
![]()
#4184 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki rozmiar ma czapeczka dla noworodka? I skarpetki takie najmniejsze?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spadam na miasto ![]() ![]()
![]() |
#4186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a i kocyki mam i rożki 2 dostałam, nie dopisałam ![]()
![]() |
#4187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wow... widzę, że mamy podobnie! dlatego, ja zaraz po porodzie wolę być odseparowana od wszelkiego rodzaju "dobrych rad", "wskazówek" itp... ostatnio siostra TŻ wybuchła ironicznym śmiechem na wieść, że chcielibyśmy posłać małą do żłobka (w wieku ok 1-1,5 roku). ja usłyszałam kazanie na temat tego, że nie chcę spac z dzieckiemw jednym łóżku. ...że monitor oddechu to ściema. ....że zzo bardziej szkodzi niż pomaga (wszytskie kobiety z najblizszej rodziny TŻ rodziły przez cc). ...że SR to wymysł ...że nie powinnam się rozczulac nad porodem, bo jestem szczupła, a szczupłym rodzi sie łatwiej. ![]() ...że karmienie piersią to obowiązek. ...że mój lekarz jest fatalny (ponoć chciał jej dzieco wyciągać szczypcami przy CC.... przy czym ostatnio przypadkiem sam mi powiedział, że nigdy na szczypcach nie pracował i nie zamierza, jedynie na vacuum - przy czym jest specjalistą w tego typu porodach... a siostra TŻta była pod narkozą w trakcie porodu). ....aj i tak mogę pisac w kółko!!! ...wolę więc uniknąć wszelkic komentarzy zaraz po porodzie...zwłaszcza jeśli przyjdzie mi przychodzic baby bluesa. moge tego nie wytrzymac ![]()
![]() |
#4188 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też zbieram się powoli do kończenia wyprawki... z poważnych rzeczy został nam wózek, kołyska i monitor oddechu, a z 'drobniejszych' wanienka, artykuly higieniczne i kosmetyki, i dla mnie koszule do karmienia, do szpitala ile ich bierzecie, 2, 3?
![]() |
#4189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak byłam w smyku to patrzyłam, ze najmniejszy rozmiar (0-3) to około 40 cm. (sa jakieś wahadełka, ale uśredniając ok. 40 cm) co do śpiworka do wózka, ja sama szyję... tzn. kuuję materiał i uszyję u krawcowej. Chcialabym, żeby stapiał się ladnie z wózkiem, a nie mogę takiego dobrać. i jeszcze jedno WAŻNE pytanie. Czy któras miała juz dokonywany pomiar miednicy? mi wg. niektórych norm wychodzi, że może być ciężko z porodem... wszystko zaniżone ![]()
...cause your love is my love & my love is your love. ![]() Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 Edytowane przez ~Olya~ Czas edycji: 2014-09-10 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za parę dni pomyślę nad tym chirurgiem, na razie psychicznie jestem zmiażdżona, bo mam już dość tego, że od jakichś dziesięciu lat na okrągło coś mnie atakuje. Marzy mi się choć chwila spokoju od tego wszystkiego ![]()
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Rozeznanie
|
ja miałam kupowac przewijak, ale mama mi uświadomiła, że przeciez i tak pewnie bymz niego nie korzystała, skoro mamy duże łózko w sypialni.
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Rozeznanie
|
witam sie dziewczyny ,
mam dzis jakis gorszy dzien, nic mi sie nie chce, czuje sie jakbym miala depreche ... dziec sie jakos malo rusza... i wogole zycie jest takie strasznee ![]() zlamalam sie dzis i jednak kupilam 1 stanik do karmienia miekki z canapol ... ![]() ![]() ![]() ciekawe czemu tak zupelnie bez powodu takie cos czlowieka dopada ![]() ![]() ![]() a te wszytskie "madre" tesciowe , mamy i rodzenstwa to byl chyba .... ![]() ![]() ![]() ![]()
#4195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4196 |
Raczkowanie
|
wiecie co, od kilku dni (ale nie codziennie, i tak chwilami) odczuwam lekki ból na granicy kości łonowej i warg....to taki ból, jakbym odgniotła sobie ![]() ![]() Po prostu mnie to zastanawia. Któraś dziewczyna kiedyś pisała, że odczuwa ból szyjki, czy to może być coś takiego ? Nie wiem dokładnie, w którym miejscu jest szyjka, gdzie się kończy a gdzie zaczyna ![]() ![]() Ja znowu odczuwam jakbym miała lekko naciągnięty mięsień wargi sromowej i trochę tam w środku po prawej stronie.Nie mam tego codziennie ale juz 2 razy mi się zdarzyło. Czuję to po nocy np. wtedy jak wstaje z łóżka . też się zastanawiam i mam w głowie mętlik czy to może szyjka się skraca czy co. już paranoja. ale na szyjkę to chyba za płytko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4198 |
Rozeznanie
|
Za Tobą już 225 dni ciąży! Do porodu pozostało 55 dni.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-09-10 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro bedzie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.