|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48081553]Nie randkowaliśmy, więc nie mamy "swojej" knajpki
Będzie musiał wymyślić coś innego :P[/QUOTE]Haha ale gość z filmiku poszedł na całość.. całego filmiku nie obejrzałam bo mi się znudziło. Ale kurcze niezłe przedsięwzięcie. Ja np nie chciałabym żeby się oświadczył w jakimś publicznym miejscu bo mnie to nie leży.. ale filmiki z takich sporych akcji zaręczynowych się fajnie ogląda
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
Aurencja- nam zotał rok studiowania, potem chce szybko znaleźć pracę, nawet nie w zawodzie- bo na taką to pewnie szans nie ma w Polsce, ale żeby już zbierać na własne życie. Żadna praca nie chańbi. Nie są mi potrzebne luksusy w życiu a to co najważniejsze miłość, zdrowie i szczęście. Ale on uważa, że bez dużej ilości pięniędzy rodziny zakładać nie będzie. A Twój coś wspomina o oświadczynach?
Anabelo- nawet nie wiesz jak mi zabolały, bardzo mi smutno, ale wiem że nie jestem sama i jest dużo dziewczyn, które też wyczekują. On w ogóle nie mówi o oświadczynach, tak jak wspomniałam wcześnie raz czy może dwa razy wspomniał o tym jak nasi znajomi się zaręczyli, tylko mówił, że potrzebna jest kasa. Pięniądze, pięniądze, pięnią.... eh xd czy to jest najważniejsze? Mojwa- stabilizacja to nie jest. Źle to ujęłam i już sie poprawiam. On wyjeżdza do Niemiec raz na rok na 3 miesiące i zarobione pięniądzę odkłada na swoją wypasioną furę. Chyba tylko to się liczy, no cóż. Dziękuje dziewczyny za ciepłe przyjęcie
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48081553]Nie randkowaliśmy, więc nie mamy "swojej" knajpki
Będzie musiał wymyślić coś innego :P[/QUOTE]My też nie mamy, na pierwszej "randce" byliśmy na spacerze. Ale TŻ już coś z tym kombinuje. :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Będzie musiał wymyślić coś innego :P[/QUOTE]My w sumie mamy taką swoją knajpkę, ale nie wiem czy bym chciała mieć publiczne zaręczyny Tam są zawsze tłumy Mamy taką śmieszną "zasadę", że kelnerce w tej książeczce do płacenia zostawiamy napiwek ułożony w uśmiech ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
#2105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48081749]Jak zobaczyłam, że filmik trwa 20-kilka minut to zrezygnowałam :/ Ja bym wolała, żebyśmy w takim momencie byli sami - może być w górach, nad morzem, nad jeziorem, nieważne. Byleby żadni ludzie nie gapili się na mnie w trakcie, bo znając siebie zacznę ryczeć jak bóbr
[/QUOTE]Dokładnie, a mi niewiele potrzeba do płaczu
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2108 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze byłam zbyt wrażliwa i są sytuacje w których ciężko mi powstrzymać łzy. Szczególnie na tabsach - to ich jedyne działanie niepożądane u mnie :P
Knajpa by nawet uszła, ale stolik musiałby być na uboczu, najlepiej w loży, czy oddzielnym pomieszczeniu - żeby nikt na mnie nie patrzył :P |
|
|
|
#2109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Taco gratuluję!
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48079601]Witam nowe gołopalce i chwalę się: Wczoraj obroniłam się na piąteczkę
Nie pisałam wcześniej o tym, że mam zaraz obronę, bo zapeszać nie chciałam ![]() Gratuluję zdanego prawka! I praktykuj jeżdżenie dalej, z czasem to coraz większa przyjemność [/QUOTE]Gratulacje Taco !
|
|
|
|
#2112 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() ![]()
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
Tija93- skończyłam Historię Sztuki, w lipcu miałam obronę. Teraz się wybieram na Magisterkę ale już z innego kierunku ale jeszcze nie wybrałam. Jestem rok w tył, bo rzuciłam Germanistykę. Powinnam już byc na 5 roku
![]() Anabelo- wiesz co, szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy on w ogóle wie, że ja bym chciała stać się narzeczoną. Jedyne o czym rozmawialiśmy to o imionach naszych dzieci i o tym jaką chcielibyśmy miec kiedyś łazienke...więc chyba się domyśla, że ja bym chciała. Ale nigdy mu o tym nie mówiłam. Więc według Twojej rady zacznę mu jakoś pokazywać i wysyłać sygnały. Ale nie będe nic mówić, bo dość się naczytałam na innych forach o wymuszonych zaręczynach a takich to ja bym nie chciała mieć, chciałabym takie z niespodzianką ![]() Duży wpływa na Niego może też mieć jego starsza siostra, które żyje na kocią łopą i uważa, że ślub nie jest potrzebny, a że są oni w bardzo dobrym kontakcie więc mogła mu wmówić, że oświadzyny to beznadzieja. A ty już po czy przed? ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Możesz opowiedzieć, chętnie posłucham <przytul>
|
#2115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pogadaj szczerze z TŻtem, że myślisz o legalizacji związku. Nie jesteście dziećmi, w związku nie powinno być tematów tabu. A zwłaszcza w przypadku tematów dotyczących przyszłości związku. Rozmowa na temat zaręczyn nie wyklucza niespodzianki. Wiele dziewczyn tutaj z wątku było mile zaskoczonych mimo wcześniejszych rozmów
|
|
#2116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ mi do tej pory wypomina, że nie chciałam mu uwierzyć że mi się oświadcza A rozmawialiśmy wcześniej o tym dużo...
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż sama się boje że do 30tki się nie doczekam. ![]() Ostatnio przestaliśmy z tżtem poruszać temat ślubu itd. Cytat:
TŻ potrafi mi robić drogie prezenty, ale ja bym wolała żeby te pieniądze odkładał na przyszłość. [1=70b85980c8422d286b7d90a bea622f9bb1d75747_6189ba4 501cb8;48078610]Dzięki Wczoraj TŻ mi powiedział, cytuję: no hajtniemy się pewnie za jakieś 2 czy 2,5 roku, nie? na co ja odpowiedziałam: eeee yyyy chyba tak To niech już zacznie myśleć o oświadczynach. Ma wtedy max 1,5 roku [/QUOTE] faceci chyba nie mają zbytnio pojęcia ile trwa organizacja. :-DCytat:
|
||||
|
|
|
#2119 |
|
Konto usunięte
|
Zdecydowanie. Potwierdzają to przykłady mojego chłopa i facetów koleżanek
Mój mi powiedział "pewnie zorganizujemy to na szybko, bo wszystko robimy na ostatnią chwilę" Uświadomiłam mu, że gości nie zaprosi na tydzień przed, bo ludzie mają plany, a sale nawet na obiad zwykle trzeba załatwić z pół roku przed (na ok. 20 osób; wesela nie chcemy). Wtedy zrobił "Aaaaaa...", czyli jego umysł to pojął
|
|
|
|
#2120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym raczej stawiała na szczerą rozmowę niż na podchody. Moim zdaniem nie ma to nic wspólnego z wymuszaniem oświadczyn. Nie jesteśmy bezwolnymi lalkami, też mamy swoje potrzeby, plany i oczekiwania, które partner powinien uszanować. |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2122 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48085474]Zdecydowanie. Potwierdzają to przykłady mojego chłopa i facetów koleżanek Mój mi powiedział "pewnie zorganizujemy to na szybko, bo wszystko robimy na ostatnią chwilę" Uświadomiłam mu, że gości nie zaprosi na tydzień przed, bo ludzie mają plany, a sale nawet na obiad zwykle trzeba załatwić z pół roku przed (na ok. 20 osób; wesela nie chcemy). Wtedy zrobił "Aaaaaa...", czyli jego umysł to pojął [/QUOTE]Faceci są w tym temacie niesamowici |
||||
|
|
|
#2123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież tam Pani za biurkiem siedzi i czeka na kolejne pary |
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzięki za życzenia dziewczyny
Cytat:
![]() Dzisiaj znowu się mnie spytał czy rozmiar palca 12. Nic nie odpowiedziałam, a on na to: no pamiętam, że 10. Co skwitowałam 'tak 10' Cytat:
Taak Nie wiem czy dotarło do TŻ jak mówiłam, że koleżanka załatwiała wszystko 2 lata przed. Chociaż może damy radę załatwić wszystko w rok, bo nie będziemy mieć dużo gości. Taco - Gratulacje |
||
|
|
|
#2125 |
|
Konto usunięte
|
witam nowe oczekujące
idziecie z postami jak burza ![]() w poniedziałek byłam w starej pracy na zastępstwo, potem od razu pojechaliśmy z tż do domu letniskowego jego rodziców żeby jeszcze trochę odpocząć, bo tż w poniedziałek kończy urlop nie wiem jak on wróci do pracy po miesiącu leniuchowania no i niedawno wróciliśmy i jak zwykle milion stron na wizażu do nadrobienia |
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że zaraz mnie zlinczujecie (i pewnie będziecie miec trochę racji), ale ślub kościelny jest po prostu ładniejszy.
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
#2127 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za tekst w ogóle .
|
|
#2129 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wiem :P Dla mnie jako osoby niewierzącej nie ma w tym nic pięknego, a kazanie księdza jest zwykle tak śmieszne, że mam ochotę walnąć facepalma. Szczególnie jak kapłan tłumaczy parze młodej, że jak nie będą chodzić do kościoła, to na pewno się rozstaną, a podstawą ich miłości jest Chrystus - w momencie gdy oboje pojawiają się w kościółku 2 razy w roku, nie modlą się, a jedno jest niewierzące
I jak zawsze oklepany Hymn o Milości I brzdęk zbieranych pieniędzy w tle <3 |
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

Będzie musiał wymyślić coś innego :P[/QUOTE]
Tam są zawsze tłumy
Mamy taką śmieszną "zasadę", że kelnerce w tej książeczce do płacenia zostawiamy napiwek ułożony w uśmiech 

Jedyne o czym rozmawiał ze mną szczerze to o imionach naszych wspólnych dzieci. Nie wiem jak to rozumieć 

Co to za tekst w ogóle
.