|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Ja do zmywarki 45 miałam trudno się zmieścić, więc nie byłaby mi potrzebna funkcja połowy prania. W innym mieszkaniu miałam 60 i była za duża, ale to chyba przez to, że tam była płyta indukcyjna i tylko 2 garnki, więc nie było zbytnio czego do tej zmywarki włożyć. Teraz kupiliśmy sobie 60 i myślę, że funkcji pół prania i tak nie będziemy używać.
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zmywarkę 45 i przy jej wyborze upierałam się, że ma być 1/2 wsadu bo nie mam dużo naczyń i przecież nie będę jej często używać
Zmywarka chodzi czasami 2 razy dziennie przy dwóch osobach, a funkcję 1/2 wsadu użyłam raz, gdy się wprowadzałam osiem miesięcy temu i chciałam umyć dwa komplety rzadziej używanych kieliszków.
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio padlam jak mi kuzynka majaca dziecko oznajmiła, ze oni zmywarki nie biorą (obie rowmoczesnie urzadzalysmy kuchnie), bo po co, jak tyle sie nie uzbiera. Otoz- uzbiera sie mam dowody u gory
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ostanio czytalam komentarze pod płytami i od czarną wlaśnie- ale emeliowaną o tą http://www.euro.com.pl/plyty-do-zabu...a-c.bhtml#opis sporo takich na temat brudzenia- ze super do czyszczenia, macałam ja na zywo w sklepie i faktycznie czysta tam jest, nie dala sie "zapalcować",a obok niestety te stalowe strasznie popalcowane,a nawet porysowane. tylko że czarna mi do niczego nie będzie pasować, w dodatku ma takie starodawne kurki ![]() ma któraś w miarę niebrudliwą stalową płyte gazową? |
|
|
|
|
|
#1717 | ||
|
zielony stworek
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48049974]Moja babcia ma pralkę beko. Beznadzieja, nie tylko nie dopiera ale i rozciąga ubrania.
[/QUOTE]Niestety prawda. Whirlpool i Beko to moje dwie nielubiane firmy producenci pralek. Cytat:
Ilość programów to sprawa drugorzędna,bo tak naprawdę to max 4 się używa,a nie 8 czy 9. Cytat:
![]() http://www.skapiec.pl/site/cat/331/comp/5354475#ceny Zobaczcie te http://www.skapiec.pl/site/cat/331/comp/4916131 http://www.skapiec.pl/site/cat/331/comp/5354475#ceny I z odkrytym panelem http://www.skapiec.pl/site/cat/331/comp/2920827 tylko ten Bosch trochę głośny może być, ale wszystkie 3 modele są energooszczędne i z tych domywających naczynia. [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48073380]Poczytaj na necie opinie o konkretnym modelu. Ona ma ładowaną od góry, kupioną x lat temu, może od tamtej pory się poprawili, albo jej się trafił jakiś wybrakowany model. ![]() Chociaż teraz sobie przypominam, że na jednym z wynajmowanych mieszkań też chyba miałam beko i też rozciągała ubrania.[/QUOTE] Beko ma beznadziejne pralki i zmywarka nie była lepsza. Kompletnie nie spełniały swoich funkcji. Wg mnie jest zbędna. Rodzice mają starą 45 i gdyby mogli to chcieliby 60tkę,bo 45 się szybko zapełnia. |
||
|
|
|
|
#1718 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gotuję codziennie, brudnych garów co niemiara. Wolałabym 60 ale miejsce jest pod 45 a nie stać nas na wymianę całej zabudowy kuchennej...
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Póki co jest nas dwoje, przy czym obiady jemy u teściów a śniadania w pracy. U siebie tylko kolację, dlatego potrzebujemy 1/2 wsadu. Dziękuję za uwagi Wiem, że zmywarka AEG w najkrótszym programie 36 minut) świetnie radzi sobie z domywaniem naczyń, tabletka również rozpuszcza się. Mogłabym prosić o rady dotyczące płyt indukcyjnych - na co zwracać uwagę przy zakupie? I jeszcze Samsung Eco Buble - warte polecenia czy przereklamowane? |
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozważałam, ale podobno te bąbelki są tylko w bardzo długim programie. Poza tym to nic specjalnego (z tego co czytałam). No i jestem sceptycznie nastawiona do prania w niskiej temperaturze. Ostatecznie odpuściłam. |
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pralki Eco bubble to ona jest tylko w wybranych programach prania i rzadko się ich używa. Natomiast reszta programów działa bez zarzutów. Mam właśnie jeden model z tym nowszym wyswietlaczem i strasznie mi się podoba ze odlicza czas do zakończenia cyklu prania. Ale to taki bardziej gadżet.
|
|
|
|
#1723 |
|
zielony stworek
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48090194]Nie strasz bo kupiłam zmywarkę beko.
![]() [/QUOTE] Oby była lepsza od tej, którą miałam na wynajęciu (wolnostojąca). U nas się zawsze na ręcznym myciu naczyń kończyło, bo efekty mycia niezadowalające (mimo zmiany tabletek i ustawień zmywarki). |
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście wymienili całą zmywarkę... |
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nowszy wyświetlacz TAKI czy inny? [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48090194]Nie strasz bo kupiłam zmywarkę beko. ![]() Rozważałam, ale podobno te bąbelki są tylko w bardzo długim programie. Poza tym to nic specjalnego (z tego co czytałam). No i jestem sceptycznie nastawiona do prania w niskiej temperaturze. Ostatecznie odpuściłam.[/QUOTE] Mnie marzyła się pralka beko, ale po opiniach tutaj zrezygnowałam. Możesz napisać na jaką się zdecydowałaś?
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-09-11 o 14:57 |
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Szefowa_harpii nie masz się czym martwić
Mam zmywarkę z Beko, używam ją już ponad pół roku, jest puszczana codziennie lub co drugi dzień i nie mam się do czego przyczepić.
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
... choć nie Westwood
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;48080296]a z jakiego materiału ta czarna płyta?
ostanio czytalam komentarze pod płytami i od czarną wlaśnie- ale emeliowaną o tą http://www.euro.com.pl/plyty-do-zabu...a-c.bhtml#opis sporo takich na temat brudzenia- ze super do czyszczenia, macałam ja na zywo w sklepie i faktycznie czysta tam jest, nie dala sie "zapalcować",a obok niestety te stalowe strasznie popalcowane,a nawet porysowane. tylko że czarna mi do niczego nie będzie pasować, w dodatku ma takie starodawne kurki ![]() ma któraś w miarę niebrudliwą stalową płyte gazową?[/QUOTE] Czarne szkło. Brudzi się strasznie, zresztą te stalówki to samo, z tego co widziałam tak samo się palcują. Cytat:
I mysle, że takich osób to raczej niewiele się znajdzie chociaż ...jedna z wizażanek w którymś z watków upierała się, że w ogóle nie ma kuchni/ aneksu i nie potrzebuje także tego
|
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To łączone pole działa na takiej zasadzie, że dno garnka musi pokrywać większość tych dwóch pól by zadziałało. I wg idei nagrzewa się tlyko ta powierzchnia która stykała się z dnem garnka. w indukcji spodobała mi się funkcja booster. Nastawiłam raz wodę na makaron to zagotowała się bardzo szybko. W porównaniu do gazu, to był ekspres. Co do pralki, to tak to chodzi o ten wyświetlacz. Natomiast rodzice mają ze starym wyświetlaczem i niedługo jak u nich będę to sprawdzę jak to u nich wygląda.
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2014-09-11 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#1729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1730 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety remont się ciągnie, więc jeszcze nie mogę nic o niej powiedzieć. Ale skusiło mnie to, że przede wszystkim miała wymiar jaki mi pasuje , 6kg wsadu tak jak chciałam, wyświetlacz, skrócanie czasu prania i co najważniejsze dobre opinie. Wcześniej chciałam jakąś parową ale niestety wszystkie są za duże do mojej wnęki na pralkę.
|
|
|
|
|
|
#1731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbym miala kupowac jeszcze raz to rowniez brala bym pod uwage ta pralke lub Boscha ewentualnie Electrolux.
|
|
|
#1732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1733 |
|
zielony stworek
|
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Przyczajenie
|
Ja osobiście nie przepadam za marką LG, może nie mam szczęścia do niej ale cokolwiek nie kupiłem od nich to się w jakiś absurdalny sposób psuło.
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
Jestem właśnie w trakcie wybierania nowej kuchenki i w kilku opisach kuchni na stronie euro spotkałam się z dwoma rodzajami termoobiegu: mianowicie z bądź bez grzałki pierścieniowej. Aż specjalnie wyciągnęłam gdzieś z zakamarków szaf instrukcję obecnej i tam nie ma żadnej wzmianki o jakiejś dodatkowej grzałce. Czy to że termoobieg ma tą grzałkę faktycznie jakoś wpływa na użytkowanie piekarnika? Którą wersję lepiej wybrać?
|
|
|
#1736 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1737 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
jako że jesteśmy w trakcie projektowania i urządzania swojego mieszkania, chciałam Was zapytać na co zwracać uwagę przy zakupie sprzętu AGD ? Chodzi mi przede wszystkim o płytę indukcyjną , piekarnik i lodówkę do zabudowy. Zawsze korzystałam z tych gazowych kuchenek , o płytach nie mam zielonego pojęcia, a wybór i rozstrzał cenowy jest spory ... Chcemy też kupić zmywarkę i tutaj słyszałam tylko rady , żeby nie brać 45 tylko 60 od razu bo jest problem zmieścić większe garnki .
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy osobna półka na sztućce w zmywarce jest ważna? Rozważam dwie zmywarki z Boscha 1 oraz 2. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Zmywarka chodzi czasami 2 razy dziennie przy dwóch osobach, a funkcję 1/2 wsadu użyłam raz, gdy się wprowadzałam osiem miesięcy temu i chciałam umyć dwa komplety rzadziej używanych kieliszków.

mam dowody u gory 
[/QUOTE]