|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
|
|
#482 |
|
Lwiątko z Cintry
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
cudowny jest no to przepadłam - Biała Fabryka, Maniurka i Cumel to zdecydowane must have
|
#483 |
|
leśny stwór
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;48068207]Nie no aż tak źle nie było
![]() Oj biedna ![]() [/QUOTE] Po prostu źle ze mną ![]() Mam nadzieję, że w końcu mi tu przejdzie ![]() Masakra jakaś, jak dobrze, że po chwili do mnie dotarło o co chodzi ![]() Jak zwykle idealnie pomalowane paznokcie A cumel całkiem ładny ![]() Cytat:
Malowałam nią w sumie 4 razy, przy nakładaniu warstw robią mi się jakieś góry doliny i te 4 warstwy no ale dla takiego koloru czasem się męczę
|
|
|
|
|
#485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Dziabnęłam Miyo ale jak mniemam jutro już będzie po mani ![]() Cytat:
Bardzo się podoba zazdroszczę zdolności i takiej budowy oka, że widać to co się zmalowało ![]() Cytat:
Śnieguś jakiego?? Jeśli chodzi o ortografię, to choćbyś góra przez ,,u,, napisała pewnie bym nie zauważyła ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;48062247] Właśnie jadę do dentysty na chirurgiczne usuwanie zęba.Obmyślam plan jak mu s☠☠☠☠☠☠☠ić z tego fotela.[/QUOTE] [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;48063257]Nie wiem jak ale żyje.Dwóch łysych typów się nade mna znecalo.Nie czuje górnej wargi,zębów, policzka i pod szyją.Mam chyba ze trzy szwy.Poplułam siebie i ich.Wyglądam jak chomik.[/QUOTE] Boszzzzzz biedna, współczuję kochana Cytat:
Kuruj się - może Ci podesłać jakiś top jak nie masz gdzie kupić?? [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;48068207]Nie no aż tak źle nie było ![]() Ja się trzymam żadnych proszków na potem nie dostałam,wzięłam "swoją" tabletke jak znieczulenie przestało działać.Jest dobrze,w piątek mam ściąganie szwów.[/QUOTE]Przynajmniej tyle dobrego ![]() Ale czemu chirurgicznie?? Czekam ![]() Odżywkę, Typografię B i po fotach Anuli cumel Jessssuuuu przepadłam Cytat:
|
|
|
#486 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#487 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
mnie Aga straszyła, że FFF jest potworny do malowania, ale dałam radę ![]() Cytat:
mam podobnie, to strasznie męczy oczy.. można napisać jakiś fragment wypowiedzi kursywą, pogrubieniem, ale jak widzę cały tekst napisany kursywą - odechciewa mi się czytać to chyba było 'szczegulnie', nie jestem pewna, nie chce mi się kopać ![]() tak mnie straszyłaś, że FFF ciężki do malowania, tak samo Dmka 'pierwsza warstwa to hardcore' - bla bla bla..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;48071031]
![]() Ponieważ ząb praktycznie cały mi się wykruszył i został sam korzeń.Miałam iść już dawno ale to @wypadła albo szkoła itp.[/QUOTE] Aaaa to faktycznie niefajnie ![]() Cytat:
muszę mocno się skupiać, żeby wyłapać sens a nie mam siły po całym dniu . Czytanie i pisanie na forum ma być, dla mnie, przyjemnością. To na 100 % nie zauważyłam ![]() Bo Ty zdolniacha jesteś Pokazuj
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę nikogo męczyć czy tez być pomijana, więc przestawię się Anula PPP - brak mi słow
|
|
|
#490 | ||
|
Oby do wiosny
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;48068207]
Ja się trzymam żadnych proszków na potem nie dostałam,wzięłam "swoją" tabletke jak znieczulenie przestało działać.Jest dobrze,w piątek mam ściąganie szwów.[/QUOTE]No to dobrze ![]() ![]() Piekny kolor Cytat:
![]() Miał zauważyła ![]() Noooo... ![]() I nikt mi nie powiedział Cytat:
|
||
|
|
|
#491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha wszystkie cudne choć Cumel sobie inaczej wyobrażałam - myślałam, że będzie biel z dodatkiem innych nut, a tu nudziak, no ale sliczny i tak ![]() Fabryka to must have u mnie 3 warstwy były niby w miarę, ale 4 idealne, a niektóre pisały, że 2, góra trzy...Cytat:
![]() no to warstwy by nam się zgadzały, z tym, że mi się malowało całkiem dobrze jak na taki kolor ![]() Cytat:
a jesienne widziałaś? duochromy i holo-duochromydziękuję
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;48071031]
Idealnie idealnie idealnie ! [/QUOTE] dzięki! Cytat:
czasem to ja nie wiem co na blogu napisać, bo chyba tak jak Śniegowa zauważyła mam dość dużą tolerancję na to ![]() pogrubione - no widzisz, Ty się zachwycasz, a ktoś chciałby ten sam efekt po jednej warstwie, góra dwóch oczywiście bez topa i bazy, bo po co ![]() dziękuję bardzo ![]() |
|
|
|
|
#493 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Bo do 3 warstwowców nie bardzo mam cierpliwość. 2 są ok. Powyżej 3 dyskwalifikuje lakier |
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest własnie ten myk ![]() Poza tym ktoś da 2, a ktoś 4 więc to też nie jest jednoznaczne ![]() na szczęście jak nam coś nie pasuje to raczej nie ma problemu, aby ktoś nie przygarnął hehe
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#496 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
każda z nas może mieć inne spostrzeżenia co do lakieru, tego jak się nim maluje, ile warstw, w jakim czasie wysycha, czy potrzeba topa, itp., itd. ![]() tylko to jest tak, że ja byłam przygotowana, że może być ciężko z tym lakierem (tym samym nie oczekiwałam od niego zbyt wiele). neony z ChG wydają mi się do siebie podobne pod względem malowania - cienkie warstwy, szybko, delikatnie muskać pędzelkiem, żeby nie ściągnąć poprzedniej warstwy, podobnie było z najnowszymi holo no i ja niestety nie potrafię się rozstać z bazą i topem, szczególnie z tym drugim, ponieważ paznokcie prawie zawsze maluję w nocy, nie bezpośrednio przed snem, ale mam świadomość, że 3 warstwy (baza, dwie warstwy lakieru) mogą nie wyschnąć zanim się położę wolę sobie oszczędzić wku*wu z rana, widząc popsute mani, ale tutaj już przebija się moja wygoda i doznania estetyczne ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
czasami marzy mi się, żeby wszystkie lakiery kryły po jednej, maksymalnie dwóch warstwach
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i właśnie sposób malowania, oj naprawdę w wielu przypadkach ma kluczowe znaczenie. |
|
|
|
|
#498 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja nie straszę
po prostu chyba mnie maniurka nie lubi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oo kochana jesteś Dziękuję nie trzeba w przyszłym tygodniu w sobotę powinnam być w mieście to coś kupię teraz i tak jakoś nie mam siły ani weny na malowanie
|
||
|
|
|
#500 |
|
leśny stwór
|
o to to - dla mnie czarny MS nie jest jednowarstwowcem jeśli ma być "widoczny" - nigdy nie uda mi się jednej warstwy idealnie nałożyć. Tak samo, jak holo ChG.
I mi nie przeszkadza, że np. Zoya albo różowy Astor, czy Cotton Candy to 3-4 warstwy. Efekt jest tak zayebisty, że przemęczę się, tym bardziej, że Insta Dri przyspiesza genialnie wysychanie. |
|
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka! Cytat:
![]() nowość ![]()
|
||
|
|
|
#502 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
niektóre lakiery są baardzo wymagające pod tym względem ![]() oj tam zaraz nie lubi ![]() Cytat:
czasami dla efektu warto się przemęczyć to ten brokat, który pokazywałaś na insta?
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;48086251]Widziałam na blogu fajny jest ten brokat wydaje mi się że podobny do Circus Confetti ?Nie wiem sama czy chcę [/QUOTE]inny tzn bling podobny więc coś je na pewno łączy, ale kolory brokatu zupełnie inne no i ten ma te opalizujące drobinki, więc też inaczej ![]() hehe trzeba lubić takie brokaty
|
|
|
|
|
#505 |
|
leśny stwór
|
zdecydowanie
![]() piękny glitter i super wszystko pasuje [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;48086251]Widziałam na blogu fajny jest ten brokat wydaje mi się że podobny do Circus Confetti ?[/QUOTE] nie, nie jest |
|
|
|
#506 |
|
Lwiątko z Cintry
|
|
#507 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tak mi się wydawało nie mam CC więc bazowałam tylko na swatchach
|
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe
![]() Powoli wracam do żywych ale czai się jeszcze na mnie jelitówka gdyż panuje u mnie w szkole a ja mam jeszcze 2 tygodnie praktyk ![]() Ok, w takim razie obraziła się
|
|
|
|
#509 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
Moje stare oczy skaczą z radości Cytat:
Anula serio 3 warstwy ?? U mnie 2 a na niektórych pazurkach wystarczyła 1 grubsza ![]() Nie, nie widziałam, nie widziałam, nie widziałam Cytat:
Nie potrafię malować cieniutkim warstwami i dodatkowo delikatnie operować pędzelkiem pewnie dlatego nie lubię się z Chinkami U mnie to jest tak, moge nakładac i 3 warstwy ale żeby nie było gór i dolin a jak są to, żeby Sh je równał, i żeby nie wyglądał na paznokciu grubo ![]() Cytat:
U mnie też są góry i doliny , niektóre Essiaki i Rimelki też u mnie tak wyglądają ale Sh wszystko pięknie równa Tyle dobrego ![]() Nie ma sprawy jakby co to pisz ![]() Wcale się nie dziwię, że nie masz ochoty Cudnie ![]() Mniammniam Tadam ze stempelkami ![]() ![]()
Edytowane przez agaszak Czas edycji: 2014-09-10 o 20:02 |
||||
|
|
|
#510 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
porozmawiaj z nią, może się odobrazi Cytat:
też myślałam, że nie umiem, ale to chyba kwestia wyczucia ![]() fakt, nic mnie bardziej nie denerwuje, od lakieru, który jest grubo nawalony i jak na niego patrzę to mam wrażenie, że to źle położony akryl ![]() cudowne ja jutro postaram się wrzucić mani, bo teraz się za bardzo wciągnęłam w TS4 okropny pochłaniacz czasu..
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

cumel:

Malowałam nią w sumie 4 razy, przy nakładaniu warstw robią mi się jakieś góry doliny i te 4 warstwy
no ale dla takiego koloru czasem się męczę

Jeśli chodzi o ortografię, to choćbyś góra przez ,,u,, napisała pewnie bym nie zauważyła
Paznokcie skróciłam na zero, gdyż nie miałam czasu malować dodatkowo oba topy mi zgluciały i pasują każde mani 

duochromy i holo-duochromy