|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku? | |||
| o zarciu gadamy, na maluchy czakamy |
|
1 | 3,13% |
| rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 |
|
0 | 0% |
| juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio |
|
0 | 0% |
| O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy |
|
0 | 0% |
| lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 |
|
3 | 9,38% |
| Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita |
|
0 | 0% |
| Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik |
|
4 | 12,50% |
| paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy |
|
0 | 0% |
| ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi |
|
2 | 6,25% |
| Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! |
|
10 | 31,25% |
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II
|
|
21 | 65,63% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)
Mam pytanie do dziewczyn, ktore wymiotuja, kiedy zaczelyscie? Jestem w 8 tygodniu i sie zastanawiam czy bede wymiotowac czy nie, niedobrze mi praktycznie caly czas, i wolalabym zeby juz tak zostalo
|
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja znów napiszę tylko, że żyję. A raczej ledwo żyję Głowa boli, na oczy ledwo widzę. Kąpiel i do spania... Ech ![]() Koperco napisz tylko czy dowiedziałaś się czegoś o tym genetycznym na NFZ bo jestem ciekawa. Madison gratuluję dwóch serduszek ![]() Trzymajcie się Dziewczynki i trzymajcie kciuki, żebym jutro czuła się lepiej
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze co to za lekarz :/
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie mocno wstrzymuje bo nienawidzę rzygac i robię to w ostateczności. Ale potem mam na pare godzin spokoj :-DCytat:
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do genetycznego na NFZ jak tu już któraś wspominała - należy się przy zagrożonych ciążach (generalnie gdy gin stwierdzi jakieś nieprawidłowości) oraz po 35 roku życia. A co do Fasolki: Jaka śliczna!!! Słyszałam bicie serducha - ale mocne i miarowe!! Ma już pikną głowkę, rączki, nóżki, wszystkie paluszki i generalnie wszystko w porządku!! Narazie siuraka nie było widać ale to do dopiero 11tydz. i okazuje się że termin z okresu już pokrywa mi się z USG ten poprzedni z 5tyg był przesadzony) i będzie 6.04 ![]() Jak się cieszę że zdrowiutka Fasoleczka!! Ja za to badań na rózyczkę,cytomegalię,toxo musze zrobić prywatnie bo lekarz mi nie chciał dać na NFZ, "bo nie". No cóż 160zł nie moje, ale trudno jestem taaaaaaaaka szczęśliwa! na następne usg za miesiąc idę z moimi chłopakami!A no i piekne zwierzaki macie dzieczyny )
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, wybaczcie ze nie pisalam ale mialam ostatnio straszne problemy rodzinne i odechcialo mi sie wszystkiego
szkoda gadac.. Ehh ale za to staralam sie czytac Was na biezaco. Ja ogolnie nie wiem czy mam byc zl czy co, bylam w poniedzialek u gina ( a propo: serduszko wali jak szalone!! I mam zdjecie maluszka hihi ) i dostalam zlecenie na wszystkie badania (morfo, toxo etc..) i wszystko musze robic na wlasna reke.. Nie wspominajac ze nie mam jeszcze karty ciazy. Pytalam go o skierowanie to mam wrazenie ze mnie zbyl i powiedzial ze mam wejsc na jakas strone i tam znalezc miejsce w ktorym zrobie badania i w efekcie i tak nie dostalam skierowania.. Co o tym muslicie ? Czemu tak zrobil ? a zrobienie wszystkich badan to niestety nie takie male pieniadze a moj Tz niestety stracil prace tydzien temu i teraz szuka
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
i moj umie
![]() Cytat:
Nie ma usg genetycznego na nfz?! o kurcze to jakie jest? Myslalam, ze standard to 3 usg, a badania genetyczne po 35 roku i przy ryzyku sa dopiero bezplatne |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję problemów rodzinnych i ze tz stracił pracę. Mój dzis za to przyniósł tylko 1/3 wypłaty bo ten jego szef wiecej nie ma bo czeka na kase od inwestora. Szlag niech go trafi dziad wstretny. :-(
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na NFZ bezpłatnie przysługują 3 USG (po jednym na każdy trymestr ciąży). USG genetyczne możesz zrobić odpłatnie (bo jest robione na super,hiper,turbo czułym aparacie USG, którego do "zwykłych USG"się nie używa). CHyba że są jakieś nieprawidłowości w ciąży lub/i jesteś po 35 roku życia to masz takie USG bezpłatnie. USG genetycznie NIE wlicza się do tych 3 bezpłatnych, no chyba że te nieprawidłowości/wiek wystąpią. Tak mi wyjasnił gin. Ja na toxo, rózyczkę i cytomegalię też nie dostałam skierowania i musze zrobić na własną rękę - w poprzedniej ciąży też tak miałam - chociaż w teorii są refundowane..taki polski lajf. niezawsze na poczatku róznica była 3 tygodni (odmłodził mi ciążę:P) Karoola gratuluję serduszka ale współczuję kłopotów. Ja też te 3 badania musze zrobić na własną rękę..:/ Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2014-09-10 o 20:16 |
|
|
|
|
#4421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapomnialam powiedziec ze chodze prywatnie.. Kurde tez wspolczuje kochana, pociesz sie tym ze jest nadzieja ze w koncu Wam odda pieniazki, bo Moj nie dosc ze stracil prace to byly szef CIAGLE nie ma czasu zeby sie z nim rozliczyc za poprzedni miesiac i jestemy BEZ GROSZA.. Licze na jakis cud, co zrobic staram sie nie stresowac bo Fasolka odczuwa to 10 razy bardziej, ale musi byc bardzo silna ta moja dziecina skoro wytrzymuje te stresy
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne, bo na usg genetycznym sie bada przeziernosc karkowa, to co takie zwykle jej nie pokaze? nie wiem w sumie, bo nie chodzilam na nfz nigdy to sie klocic nie chce, ale wydaje mi sie to standardem
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak prywatnie to nic dziwnego ze nie dał skierowania bo wszystkie badania musisz bulic z własnej kieszeni niestety.
razem od 30 września 2005 ![]() zaręczyny 7 maj 2009 ślub 6 sierpnia 2011 Edytowane przez blackberry89 Czas edycji: 2014-09-10 o 20:26 |
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jutro idę do innnego gina, jupi! |
|
|
|
|
#4425 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez mysle zeby go zmienic ale to znajomy tz i ponoc najlepszy gin w miescie i sama nie wiem.. Wiecie moze jak to jest z tymi skierowaniami? Bo prZeciez lekarz na tym nie traci jak wystawia nam skierowanie na nfz ? Czy jak to jest bo juz sama nie wiem |
||
|
|
|
#4426 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo to ja narzekalam na wizytę a ja wszystko, wszystko dostalam za free, mocz, morfo hiv, rozyczka,toxo itd juz nugdy narzekania, a tu moze okaze sir ze usg tez za free lol, robia mi za kazdym razem takie zwykłe, współczuję problemow z praca jak wali sie finansowo to wszystko sie wali, pojawiaja sie pretensje i gigantyczny stres bardzo współczuję glupio to zabrzmi ale są teraz dla was ważniejsze rzeczy, kuerujcie myslu na dzidziusia. Moje koty to brytyjczyki w nietypowych kolorach
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Koperco wspaniale że wszystko ok!
Cieszę się razem z Tobą Karoola współczuję Wam tych trudnych chwil teraz Trzymam kciuki żeby Twój TŻ szybko coś znalazł i za Twoją pracę! Ja chodzę też prywatnie, ale mi gin i tak wypisuje skierowania na badania. Ja akurat mam prywatne zdrowotne ubezpieczenie z pracy, i jak mam skierowanie to mimo że badania są robione prywatnie niektóre mam za darmo. Ostatnio robiłam morfo, mocz i CRP. A jutro jadę zrobić tokso, grupę krwi i znowu CRP. Trochę nie rozumiem czemu te ostatnie mam dwa razy zrobić Ostatnio nie musiałam nic dopłacać, mam nadzieję że jutro też tak będzie
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2014-09-10 o 20:53 |
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro poprostu zadzwonie i się zapytam połoznej dlaczego mam robic odpłatnie kiedy dzwoniłam do nfz i mówili mi że powinno byc bezpłatnie
Ciekawe co powiedzą
|
|
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Koperco i Katola gratulacje Dzidziusiow
![]() NIEZAWSZE - to jest tak ze usg genetyczne jest uznawane za badanie prenatalne a badania prenatalne sa za free tylko dla kobiet z grup ryzyka :/ Pomiar obejmuje przeziernosc karkowa, obecnosc kosci nosowej, przeplywy krwi w jakiejs zastawce i cos chyba jeszcze. W necie jest lista badan za darmo dla ciezarnych, ale w tym momencie nie moge na telefonie sprawdzic. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Poza tym pomiar przeziernosci trzeba umiec zrobic - glowa ma zajmowac iles procent ekranu itp sa dokladne zalecenia co do tego jak mierzyc Edytowane przez lekkaatletka Czas edycji: 2014-09-10 o 21:09 |
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee... czyli jak ja dostałam skierowanie na toxo i różyczkę i na ten wymaz z pochwy to znaczy że na NFZ mam ?? Mam skierowanie do laboratorium i skierowanie do pracowni diagnostycznej. To ja już nie rozumiem... Nie mam nic na skierowaniu napisane, że to płatne... Jutro ide to się dowiem... na wszelki wypadek wezmę ze sobą pieniążki...
A co do genetycznego pani doktor powiedziała, że zrobi mi na NFZ... a nie mam 35 lat Może to przez tą lekko podwyższoną tarczyce ?A oto moje maleństwa Dołączam się do kociar
|
|
|
|
#4432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysokie masz to TSH? Bo ponoc dopiero przy ogromnym podwyzszeniu jest jakies zagrozenie dlavdziecka. Cytat:
W takich chwilach zaluje ze mieszkam na wsi :P wrap mniam! Dobranoc Kochane
|
||
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje że moje tsh nie jest zagrożeniem...Ha zrobiłam dziś na kolacje domowego hamburgera Tż powiedzial że lepszy niż w macu jestem dumnaaa
Edytowane przez rosarioV Czas edycji: 2014-09-10 o 22:32 |
|
|
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie
tymbardziej ze ostatnio nie mam go od nikogo ale szkoda gadac.. Naprawde dziekuje. Niezawsze to jest na umowe o prace. Robie wszystko zeby tylko zapewnic sobie troche spokoju mam nadzieje ze nie bedzie za jakis czas problemu z zusem.. Tymbardziej ze nie jestem jedna z tych co po 5 dniach od dostania pracy ida na zwolnienie bo chodzi tylko o zasilki.. Planuje pracowac tak dlugo jak zdrowie na to pozwoli. (Ps. Sliczna piesia) Ja tez jestem kociara postaram sie pozniej wkleic jakies zdjecie
Edytowane przez kar0ola Czas edycji: 2014-09-10 o 22:34 |
|
|
|
#4437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuksy ![]() Cytat:
Super, ciesze sie z fasoleczki ![]() Cytat:
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Gossip tak przepisal globulko pp moich objawach.
Blackberry globulki:P Cashmere no:/ Koperco cudowne wiesci!![]() Karola ![]() Rosario koteczki ![]() Niezawsze ![]() ja lece spac bo jutro do pracy wsadzam globulke i odplywam haha
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
szykuje sie do pracy
|
|
|
|
#4440 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

cz.II

Głowa boli, na oczy ledwo widzę. Kąpiel i do spania... Ech 

Ostatnio nie musiałam nic dopłacać, mam nadzieję że jutro też tak będzie
Ślubujemy: 21.10.2017