|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że malutka jest zdrowa Super ze Tz tak świetnie daje sobie radę ![]() Pomysł z zasadzeniem drzewa świetny szkoda ze my nie mieliśmy takiej możliwości ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-09-10 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zadomowienie
|
Właśnie się obudziliśmy po 5 godzinach snu
![]() Anius gratulacje!! Czyli nie jestem jedyną krojona żywcem, plus narkozy i wybudzania jest taki, że teraz po miesiacu zupełnie nic nie pamiętam ze szpitala ![]() Przykro czytać o takich tesciowych jak piszecie. U mnie wszyscy rodzice są bardzo zaangażowani i zakochani w młodym. Teść jest marynarzem i musiał wypłynąć.trzy dni przed porodem i dopiero tydzien temu pierwszy raz zobaczył wnuka na żywo. Mina bezcenna ![]() Właśnie karmie Tymka cycem, pierwszy raz od dawna, wcześniej w nocy zawsze było mm. ![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Moja mała dzisiaj pierwszy raz spala pod kołderka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Zuken u mnie w przychodni mają szczepionki, nie trzeba samemu kupować i ![]() ![]() Moi rodzice tak samo jak i teść bardzo pomagają. Chociaż mały od teścia nie dostał nic, nie wiem czemu, bo Zosi pieniądze daje często. Teraz urodził się wnuczek więc pieniądze dał mój tata, Zosi dała babcia ![]() Któraś z dziewczyn pisała, że dziecko je z jednej piersi i jest dużo większa. Tak miała moja koleżanka. Jej syn jadł tylko z jednej i niestety miała i ma dużo większą. Minęło 5 lat i dalej tak jest. Różnica miedzy jedną a drugą z tego co pamiętam to chyba z 3 rozmiary
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#639 |
Rozeznanie
|
Czesc, jestem z Wami tylko duchem, bo nie mam czadu nic pisać
![]()
#640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam problem z moja Wiktoria. Od 3 dni ulewa po kazdym karmieniu. Przedwczoraj i dzis zwymiotowala, doslownie chlusnela mlekiem. Zaobserwowalam tez kaszel tylko nie wiem czy to przez to, ze sie zakrztusila czy jest chora. Jade z nia dzis do lekarza, bo sie martwię ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Dziś o 14 mamy wizytę u pediatry mała kaszle i ma katar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję że szybko jej przejdzie
#643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrówka dla małej Zosia od soboty ma katar i kaszel, mały też od kilku dni jakby nosek zatkany, ale nic mu nie leci. Sama nie wiem czy to katarek czy od ulewania. We wtorek badał go pediatra to był zdrowy.
![]() |
#644 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo ![]() Nie kręciła się, nie nakryla? Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Haha mialyscie tak że z piersi leciało wam mleko jak z fontanny? Właśnie mały wyjął na chwile cyca a tu mleko pod ciśnieniem leciało na niego,na włosy, buzię, do uszu.. Zanim złapałem pieluche to on i ja mokrzy. Szok
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
Moja to samo
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy teraz 6tydzień i tak sobie myslę czy to ten skok?? Bo od dwóch dni jest jakaś inna...cały czas na ręce...je słabo, spi słabo ryczy w niebogłosy choć raczej ja nic nie boli...podobnie jak u H4linki a mamy dzidziole z tego samego dnia...może to faktycznie ten skok..?? jak było u Was dziewczyny? Zaobserwowałyście takie zmiany?? Poza tym Mała zaczyna inaczej patrzeć, tak zatrzymuje mocno wzrok na twarzy i zaczyna się świadomie uśmiechać, więc podejrzewam, że jakiś "rozwój" jest w tym momencie ![]() ![]() Cytat:
Była ostatnio u mnie znajoma, ma dziecko starsze od mojej Igi 10dni i ten chłopczyk wcale nie płacze...jak się obudzi to patrzy i siedzi spokojnie...jak mu daje jeść to spokojnie łapie cyca i ssie aż się naje...siedzi u niej na kolanach i obserwuje co się dzieje...mały Anioł. a u mnie? RYK! Ledwo oczy otworzy i jest taki krzyk że umarli powstają...jak sie dorwie do cyca to je tak chaotycznie że nie mogę jej utzrymać...przez to nałyka sie powietrza ze co chwilę jest płacz bo brzych boli, jak ja odłoże na 1sekundę to już płacze...nie mam sił! ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
jasne! najczęściej nie pod cisnieniem mleko się leje na prawo i lewo ale takie fontanny też się zdarzają ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
Anius-7- najważniejsze ze wszystko się dobrze skończyło i mozecie razem się cieszyć z córeczki.
Nie odzywałam sie przez pare dni bo zwyczajnie nie mam czasu. Dużo przebywamy na dworze na spacerkach, póki ładna pogoda. Moja wazy już 4,5 kg, noce nadal ładnie przesypia chociaz 8-godzinny sen sie juz nie powtórzył. Norma to tak 5-6 godzin, więc jestem w miarę wyspana. Co do tesciów, to moja tesciowa nie zyje a tesciu to nawet nie wie że 2 wnuczka na swiecie jest juz od ponad 2 tygodni. Za tydz w środe mój TŻ się z nim spotka ale w niezbyt miłych okolicznościach (mamy 2 rozprawe o alimenty o które podał mojego męża). Mam nadzieje ze zapadnie juz wyrok i nie będziemy musieli na tego "pana" płacić ani złotówki. I jeszcze całą środe będę sama bo rozprawa jest ponad 300 km od nas i TŻ już po 6 rano będzie wyjezdżac. |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Olivki!! U mnie Szymek zaraził Hanię katarem. Na szczęście już oboje wychodzą z tego. Dostaję kręćka z dwójką w domu ![]() Wczoraj poszłam z synkiem do fryzjera. Od razu lepiej się poczułam. Pierwszy raz wyszłam z domu bez Hani.
![]() |
#649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#651 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Olivia od dziadka dostała 250 euro i ciuszki
A my z Tz perfumy gucciego i versace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
Mój synek jest odkurzaczem. Potrafi tak mocno ciągnąć, że czasem mam wrażenie, że wyssie mi kręgosłup i mleko z obu cycy naraz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Hahaha :-D
#655 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że do Halloween jest jeszcze trochę czasu, ale drogie ciotki, cukierek albo psikus! ;-) uploadfromtaptalk1410427266529.jpg
#656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ej serio przystawiam go do jednego cyca i czuję ruchy tektoniczne w drugim. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anius ale się nacierpieliscie przy tej cc. Współczuję.. A lekarz absolutnie nie powinien był Ci tak powiedziec. Co za burak! Najwazniejsze, ze się dobrze skonczylo. ![]() Dziewczyny pomocy! Dzis jedziemy ns usg bioderek i nie wiem jak się przygotowac z karmieniem. Mam wziac w razie czego butelke z odciągniętym mlekiem? I generalnie jakos się boje tych butelek. Jeszcze ani razu nie podawalam butli. A muszę zacząc, zeby chociaz do fryzjera wyjsc. Ile trzeba podgrzewac butelke w wodzie?
![]() |
#658 | |
Zadomowienie
|
patrycja co do cyca to mi tak sie zdarza notorycznie....
![]() ![]() the fall to moze tez zalezy od rozmiaru bo niektóre 56 wygladaja jak62...Jednak twój mały był chyba dłuzszy od mojego ![]() ![]() A moze twoj lepiej przybiera, połozna mji powiedziała ze niektore dzieci na poczatku duzo bardzo przybieraja a potem juz przystopuja:P i na odwrót te co mniej potem nadrobia i sie wyrówna ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() aniuś współczuje, ale najważniejsze ze juz wszystko dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
[ QUOTE=h4linka;48093947]Mój synek jest odkurzaczem. Potrafi tak mocno ciągnąć, że czasem mam wrażenie, że wyssie mi kręgosłup i mleko z obu cycy naraz.
![]() Mój też. Czy cyc, czy butla, czy smoczek, śśie tak, że pół osiedla słyszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.