|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
A tak serio to w ostatnich tygodniach dzieciaki są już praktycznie rozwinięte i ich rozwój polega głownie na obrastaniu w tluszczyk. Właśnie teraz najwięcej tkanki tłuszczowej nabierają. Od wypadku staralam się więcej jeść, bo i ja nie przytylam nic przez 5 tygodni, więc to było podejrzane. Efekt jest taki, że w ostatni tydzień przybył mi kilogram
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Jutro poogladam fotki Wasze na kompie.
No sweetdream fajnie, ze wszystko oki ![]() Tak nagle ucichlas.
|
#1713 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla siostry i gratki za kolejny tydzień!Cytat:
![]() A kiedy wraca na stałe? Cytat:
Gotowa jestem i w sumie się cieszę, że coś się dzieje ![]() Cytat:
Dzięki za kciuki Farminka ale masz zgrabny brzusio! Ja taki miałam chyba w 6 miesiącu ![]() U mnie na razie bez zmian, brzuch dalej kwadratowy się robi co jakiś czas. Zaczęłam jeszcze czuć ból w miejscu rany po cc... Tak czy siak przygotowałam się. Torba już jakiś czas temu spakowana, dokumenty na biurku, tel naładowany. Idę spać. Do jutra brzuchatki
Edytowane przez mortisha84 Czas edycji: 2014-09-10 o 22:45 |
|||||
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka no ja też staram się więcej jeść mimo braku apetytu bo mam zgagę taką że cokolwiek `jem to mnie pali niemiłosiernie no nic jestem dobrej myśli w piątek idę na kontrolę to mam nadzieje że podrósł ten mój chuderlak....
Mortisha dzięki co do moich wód to nie mam pojęcia dlaczego tak jest... brzuch mam mały i to zaniepokoiło lekarkę w badaniu ręcznym dotykając mnie po brzuchu wyszło jej ze mam macicę na wysokości 28tc a byłam w 35tc... Dobrze że jesteś zwarta i gotowa ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Nowa tak jak pisałam wcześniej , zmartwiona jestem synkiem i stąd brak weny do pisania ...
|
#1715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia rozumiem...
Ja jestem typem jojdaka. Kazdy inny i tyle. Bedzie ok.
|
#1717 | |||
|
Raczkowanie
|
Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Gratulacje!!! ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Natalyyya jestesmubtu po to zeby sobie pomagać, wiec nie zamykaj sie i nie siedź ze swoimi problemami sama. Dziewczyny naprawdę rewelacyjnie wspierają, a czasami jak sie podzieli z kimś problemem to jest łatwiej. Cytat:
Trzymam kciuki!!! ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Dziewczyny tak mi sie rozkręciła laktacja ze mam nawal !!! Boli okrutnie i mam juz nawet guzki których nie da sie rozmasowac. Ciepły prysznic plus okłady tez nie pomagają. Teraz mam zimny okłady i lekka ulga
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm Edytowane przez Laila85 Czas edycji: 2014-09-10 o 23:32 |
|||
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super ze laktacja sie rozkręciła ściągaj mleko i mroź jak synek nie zjada wszystkiego to początkowe mleko jest duzo bardziej wartościowe a szczególnie siara jak tam synek sie czuje ! Ile juz wazy ? I kiedy debiut na raczkach bedzie?? Paulinka - kazdy jest inny ale to dobrze inaczej świat byłby mega nudny
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() u nas dzis 38t3 dni i my z Piotrusiem, na wadze 80 kg czyi plus 18. mysle o tym moim gbs, mam nadzieje, ze jednak bedzie negatywny. Farminka ,zainspirowalas mnie do dostawienia magnezu ale masz malutki brzuszek![]() NAtalia moze Twoj synek nadrobi po drugiej stronie brzuszka, duzo mniejszych wagowo dzieci goni pozniej te urodzone z wieksza waga i nawet przegania, moj sie niby urodzil duzy a zainteresowanie jedzeniem srednie do tej pory i stoi w miejscu. DLa podtuczeie to chyba duzo odpoczynku i konkretnego jedzenia, jaja mieso, wydaje mi sie ze tak gdzies czytalam
|
#1720 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej Mamunie
Witamy się w 38 tygodniu Już się doczekać nie mogę aż go wycałuję ![]() Gratuluje Mamusiom nowych tygodni I Trzymam za ewentualne wizyty ![]() Cytat:
Zobaczysz wszystko sie ułoży za wyniki!!! Cytat:
Cytat:
Pięknie wyglądasz Ja wizytę mam 15 i tez wtedy będę wiedziała co z GBS. Cytat:
I chyba jeszcze nie opuściła się nie?? ![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||||
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana wciąż w dwupaku
![]() Coś jest na rzeczy, bo miałam w nocy dwa bolesne skurcze. Nie jakieś tam mega bolesne, ale nieprzyjemne. Pewnie i tak będę tak się nastawiać i szykować do samego października... Natalia mój mąż też jest taki, że woli dusić niż się wygadać, więc Cię rozumiem Trzymam żeby ułożyło się po Twojej myśli.Laila gratuluje laktacji Masz możliwość ściągania na zapas i mrożenia? Gosia 38! WOW Gratulacje! Wczoraj pokazałam mężowi brzuszek farminki i zapytał, czy jestem pewna, że bliźniaków nie mam Aż sobie fotkę swojego bębenka zrobiłam, zaraz Wam pokaże
|
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
Mój brzuszek kochany
|
|
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
mortisha Twój też wydaje mi się opadniety. Mój chyba też już opadł, bo wczesniej zaczynał się wyżej, ale przy tym rozmiarze to nie jest jakoś spektakularnie widoczne. Z poprzedniej ciąży też nie kojarze momentu zwisu brzucha, a raczej jestem pewna że go nie było, bo był jeszcze mniejszy, a mam zdjęcia jak wyglądał na jakiś tydzień przed porodem.
tynka no w 39 tygodniu to już naprawdę wypada żebyś odstawila Chyba że chcesz się przeterminowac żeby być w pełni październikowa mama ![]() Ja juz po porannym ktg. Dzisiaj Tomek na szczęście nas nie straszył, daje radę mój zuch Skurczy nadal brak. Za to podobno wstawia główkę do kanału i jest niżej niż jeszcze wczoraj.
|
|
|
|
#1724 |
|
Rozeznanie
|
ale i przy tym bardzo zgrabniusi I to chyba tez juz ostatnie zdjęcie Zaraz wstawię
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#1725 | |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
![]() Jej jakie macie słodziutkie brzuszki oglądając te zdjęcia utwierdzam się w przekonaniu, że każda ciąża jest inna )) farminka Twój brzuszek przypomina mój.Cytat:
![]() Gosiak za w pełni donoszoną ciążę ![]() Farminka dla zucha ![]() Laila gratulacje za rozkręconą laktację, teraz powinno być już z górki, a masz jakieś wieści co u synka? jak tam daje sobie radę? A ja miałam dzisiaj strasznie dziwny sen, koniec świata się zaczynał i brak było przyciągania ziemskiego na jakiejś tam wysokości i wszystko spadało z nieba: samoloty, jakieś stacje itd itp. A ja się denerwowałam, że stało się coś z internetem i nie mogę zalogować się na wizaż 3mam za nas wszystkie kciuki i wszystkim gratuluje kolejnych tygodni, dni, a nawet i godzin
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
A oto 38 tygodniowy domeczek Juliuszka
Z domku raczej zrobiła się kawalerka, bo nasze Dzidziole mało miejsca już mają
|
|
|
#1727 | |
|
Rozeznanie
|
Kasiamagda- super że wygrałaś konkurs!!!!
![]() Cytat:
I tak bardzo długo wytrzymaliście!!!! Zuchy z Was
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
witam sie
dziś zaczynam 38 tydzień, niestety zostaję w szpitalu do jutra, a już się szykowałam na wyjście. farminka to moze jeszcze uda mi sie ze skroconaaa szyjka troche pochodzic w ciazy.
|
#1729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczekaj na mnie z porodem Urodzimy razem
|
|
|
|
#1730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
jakie piekne brzuszki! Natalyya: moja mala w 33 miala tylko 1650... nie wiem, na ktorym centylu byla, ale pewnie gdzies na dole. teraz mam usg za 2.5 tygodnia i zobaczymy, czy przybiera. bedzie dobrze, bo dopoki dziecko jest male, ale nie za male, to ok. ![]() ja dzisiaj ide polowac do lumpka dzieciecego. wyprzedaz letnia, siata lumpkow za 50 kr (jakies 25 zeta).
|
#1732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też miałam stwierdzone małowodzie, przy normie 5-20 ja miałam współczynnik AFI 6. Lekarz kazał mi dużo pić. Potem podskoczyło do 9. Ale to było w 20tc, teraz to już chyba normalne, że dzieci coraz większe więc i wód coraz mniej?Dziewczyny bardzo ładne wasze brzuszki, też myślałam, żeby zrobić jakąś fotkę tylko zabrać mi się za to nie chce
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy wy tez nie zmieściłyście się do szpitala w jedną torbę?? ja mam i walizke i dużą torbę.. W torbie całe miejsce zajęły mi pampersy, podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, chusteczki, i kosmetyki dla Dzidziolka. W walizce ręczniki, koszule,bielizna, ubranka dla Juliuszka, pieluszki.
Mam jeszcze pytanie do was co bierzecie do szpitala jeśli chodzi o podmywanie się?? Jakiś płyn do higieny intymnej tantum rosę?
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia przypomnialas mi,ze nic nie spakowalam z takich rzeczy do podmywania. Tantum rosa kupilam, ale ostatnio uzywalam dopiero w domu. To i rivanol. W szpitalu byłam tylko 2 dni i ograniczylam się do wody, ale przyznał szczerze, że nie wiem jak to powinno być i co brać...
Ja miałam początkowo 2 torby- jedną dla mnie, a drugą dla dziecka, ale ostatecznie TŻ przepakowal wszystko do jednej dużej. Ja mam z ostatniego usg AFI 7 i lekarz mowil, ze ok. |
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana ! Nie śpię od 7, zawiozłam mocz, dziś zamierzam odpoczywać do bólu !
Natalya, jedne dzieci rodzą się mniejsze, inne większe, Twoje należy do tych pierwszych, nie ma się co stresować..Stosuj się do porad i wszystko się jakoś poukłada. Niuniek na pewno dobije do dobrej wagi, a będzie po prostu drobniejszy Daszna, masakra z tymi bakteriami Wyniki odbieram we wtorek dopiero i nie wiem teraz czy mam czekać z nimi do wizyty, czy jechać do gina, może mnie przyjmie i wiecie, zacznie leczyć to od razu ![]() SweetDream, ślicznie wyglądasz w ciąży Ty się ciesz, że do porodu jeszcze daleko ! Niektórym z nas szyjki szaleją i to dopiero stres ![]() Magsik, czekamy jutro na wieści, że wyszłaś i siedzisz grzecznie w domu Jak mają potrzebę, to niech Cię jeszcze dziś zostawią...No i Ci mężowie, tatusiowie naszych Maleństw... Niektórzy, tak jak mój, powinni baty dostać czasami![]() Farminka Ty z natury chyba jesteś bardzo drobna i szczupła, co ? A brzuszka wcale nie masz nisko Mortisha, nie pytaj kiedy mój wraca, bo ja nie wiem Powiedziałam mu wczoraj, że nie wypuszczę go stąd jak przyjedzie na weekend i tyle. A on mi na to, że jak już dostanie pieniądze i ja zobaczę je na swoim koncie, to nie będę taka chętna na jego powrót, Czubek jeden. Wolę go tutaj i jego jakąś marną pensję. Laila, super, czyli z tą laktacją, to prawdę mówią, że się rozkręca po czasie ? Biedna, to na pewno nie mały ból...Ale czego się nie robi dla Maluszka, okładaj je porządnie zimnym czymś i może ta kapusta pomaga ? ![]() Tynka Mortisha, rozbawiło mnie pytanie Twojego męża Ale Twój zdecydowanie też już nisko Gosiak, Twój też cudowny ! Ale malusi jak u Farminki ! Gratulacje kolejnego tygodnia, już niedługo... ![]() Co do płynu do higieny intymnej, to ja biorę, taki dla kobiet w ciąży i w połogu, nie pamiętam jakiej firmy, ale jest ich trochę na rynku no i tantum rosę. A, że spakowana jeszcze nie jestem, to nie powiem w co się zmieściłam
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka jak pokazalam Twoje foto mezowi a moje ostatnie to nie mam mniejszego. Omg
. A roznica w tygodniach jest Sweet ładnie wyglądasz. Tynka brzunio duzy a tu chudzinka. Mortisha i Gosia sliczne brzuszki. Tak wogóle/zazdroszcze Wam tycg tygodni. My dziś zaczynamy 35 tydz. i tak sie ciesze z kazdego kolejnego bo nie mogę się doczekac wizyty za tydzien jak tam sytuacja...Jak czytam ile musicie pakowac rzeczy to ja bym sie pewnie w 3 nie zmiescila. plus dla mojego szpitala ze polowe z/tego nie muszę brać. Natalka masz/rację. Ale jak napisałas to wiesz ile mamusiek teraz o Was bedzie myslec i trzymac kciuki
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
PurBlanka: ja dzwonilam dzisiaj do mojego i mam leukocyty, ale zadnego zapalenia. za 2 tygodnie znowu kontrola.
i tyle to leczenia tutaj.
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wogóle to niewyspana jestem. Boli mnie wszystko... Ehh pogoda brzydka. W tesco jakies promovje pampków, chyba się przejde ale czy będa
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale macie piękne brzuszki! Mój raczej nie jest pokaźnych rozmiarów - powiedziałabym, że wielkościowo podobny do brzuszka Farminki w ogóle odkąd mogę wychodzić z domu i widuję ludzi, to słyszę same komplementy, że pięknie wyglądam, ciąża mi służy i ten brzuszek - piłeczka ![]() Wyprawiłam rano tż w ostatnią delegację przed porodem i mi smutno... Jakoś tak już boję się już sama zostawać w domu... A jutro wizyta i usg - zobaczymy jak tam moja szyjka i kiedy zdejmujemy pessar... No i stresa mam - ale staram się trzymać myśli, że będzie dobrze Laila - super, że laktacja się rozkręciła! ale trzymam kciuki, żeby okłady pomogły na obolałe piersi ![]() Farminka - te nasze dzieciaczki takie niesforne - ciągle straszą, że wychodzą z brzuszków, a ciągle tam siedzą... Jeszcze przyjdzie nam je wyganiać ale to super, że ktg wychodzi już lepiej magsik - obyś jutro już wyszła!Gosia - ja się zmieściłam w małą walizkę (taką samolotową, podręczną) z moimi koszulami, bielizną, ubrankami dla Młodej (a jest ich trochę - bo nie mogłam się zdecydować, co zabrać ) i kosmetyki moje i Małej. Dodatkowo mam taką niedużą torbę z podkładami, pieluszkami i resztą tych higienicznych produktów zajmujących dużo miejsca Ciekawe co ze Spinką... Nie odzywała się od kilku dni....
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-09-11 o 10:49 |
|
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne macie te brzuszki! ![]() Kciuki dla wszystkich potrzebujących i gratuluję kolejnych tygodni - to już tak blisko... Ostatnio zachwycam się jak Mała wystawia mi z boku stópkę/kolanko/łokieć czy rączkę Albo jak się nie może zdecydować i przerzuca sobie plecki z jednej strony na drugą deformując mi zabawnie brzuch ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

Robisz coś szczególnego żeby Tomeczka podtuczyć? Bo widziałam że trochę nadgonił z wagą

3majmy nasze maluszki jak najdłuzej się da 

Z tętnem nie ma żartów, dobrze, że Was przebadali. Najważniejsze, że się unormowało 

Niektórzy, tak jak mój, powinni baty dostać czasami