Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 22:42   #1711
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
mam nadzieje że dobije do 3kg Robisz coś szczególnego żeby Tomeczka podtuczyć? Bo widziałam że trochę nadgonił z wagą
Tylko go zaklinalam w myślach żeby rósł A tak serio to w ostatnich tygodniach dzieciaki są już praktycznie rozwinięte i ich rozwój polega głownie na obrastaniu w tluszczyk. Właśnie teraz najwięcej tkanki tłuszczowej nabierają. Od wypadku staralam się więcej jeść, bo i ja nie przytylam nic przez 5 tygodni, więc to było podejrzane. Efekt jest taki, że w ostatni tydzień przybył mi kilogram
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 22:42   #1712
ever_92
Zadomowienie

Jutro poogladam fotki Wasze na kompie.
No sweetdream fajnie, ze wszystko oki
Tak nagle ucichlas.
Stary 2014-09-10, 22:43   #1713
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
konkurs "Wakacyjne zdjęcie z sercem w tle", a nagrodą główną jest kolacja o wartości 300zł w wybranej przez siebie restauracji
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Na koniec dnia witam się i ja ))))

Muszę się Wam pochwalić jaką mam kochaną siostrę wyprasowała mi wszystkie ubranka jakie miałam do rozmiaru 80 cm ) i kocyki i pieluchy normalnie wszyściutko, zostały mi tylko skarpeteczki

Sama to bym chyba tydzień to prasowała, a takto taka pomoc ))

Agatkia myślałam, że nie znam się na tej ocenie obniżonego brzucha, ale u Ciebie ewidentnie można to zjawisko zaobserwować )))

Muszę Was ponadrabiać bo aż 3 strony naskrobałyście przez dzień )

Kciuki za Was wszystkie 3majmy nasze maluszki jak najdłuzej się da

A ja dziś 37 tyg zaczynam, a jutro pakuje torbę
dla siostry i gratki za kolejny tydzień!

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Witajcie
Padam na pyszczek dziś, postaram się jakoś ponadrabiać cały dzień...
Miałam znowu zawirowania z autem, dobrze, że już rodzice wrócili. Tż nie dzwonił po pracy, nie odbiera telefonu, już mam stresa i nerwa i negatywne myśli. Ja się wykończę
Edit właśnie dzwonił. Oczywiście musiałam mu poryczeć do słuchawki. Obiecał, że przyjeżdża na weekend 19,20, 21...Matko jakiego ja mam doła

Agatkia, śliczny brzusio ! Zdecydowanie obniżony Ale te dwa tygodnie możesz jeszcze zaczekać

Gosiak, wystraszyłam się swoją wagą, ale najważniejsze, że Mały urósł i to całkiem ładnie, więc jestem spokojna

Letka, śliczne zdjęcie z sesji, ja się chyba nie doczekam zdjęćz Tżtem, zanim on dojedzie to Mały już będzie na świecie

Daszna my widzę problemujemy razem. Mam jakieś badziewie w moczu, jutro oddaję posiew moczu, i się okaże ale pewnie na wynik będzie trzeba czekać do poniedziałku. Sam wynik kosztuje 16 zł, jeśli wyhoduje się bakteria, to za każdy jej rodzaj 35 zł. Łatwo policzyć, ile zapłacę, jak będzie np 10 rodzajów Wiem, że w tej sytuacji nie powinnam myśleć o kasie, zrobię każdy wynik i wydam ile będzie trzeba, ale cholerka jasna, płacę ciężkie pieniądze za ubezpieczenie, a prawie nic nie ma darmo

Farminka, ale straszysz a raczej Tomcio Z tętnem nie ma żartów, dobrze, że Was przebadali. Najważniejsze, że się unormowało

Kasiamagda, super nagroda, romantyczna kolacja z Tżtem..
To jest co o czym marzę od dawna...

Kciuki i gratki dla wszystkich, które tego potrzebują...
Ja się kładę. Codziennie ryczę, ja wiem, że to niezdrowo i w ogóle. Ale łzy mi same ciekną, za dużo emocji jak dla mnie
Dobranoc !

A kiedy wraca na stałe?

Cytat:
Agatko ach jakoś nie mam weny do pisania , troszkę mam zmartwień mój maluszek słabo rośnie , wody mam na granicy normy do tego mam maly brzuch i troche się stresuję... musze leżeć na lewym boku i duuużo odpoczywać nie pisałam Wam tu bo nie chce ględzić... Budyń o tak ostatnio jestem mistrzynią w przekręcaniu słów aż sama z siebie się śmieje... Dobrze ze mąż wraca bo teraz taki czas że nie wiadomo kiedy nas weźmie...

Farminka fajnie że tętno Tomeczka się polepszyło każdy dzień dla dziecka w brzuszku jest na wagę złota

Mortisha każdy organizm jest inny brzuch nie musi opaść a czop odejdzie przy skurczach dlatego bądź gotowa na rozwój akcji

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

aa i też mam czAsem kwadratowy brzuch
Trzymam kciuki za Was. A wiesz wogóle czemu masz mało wód? Czy to taka natura?

Gotowa jestem i w sumie się cieszę, że coś się dzieje

Cytat:
Napisane przez sweetdream90 Pokaż wiadomość
Hej dzieki za troske. U nas wszystko w porzadku trzymam sie wersji ze do 5tego urodze. Poki co mam wizyte 22ego i dowiem sie co z GBS i czy w koncu szyjka cos sie ruszyla bo ostatnie badanie wykazao ze do porodu jeszcze hen hen daleko. Torby tak czy owak mamy spakowane i ubranka poprane i wyprasowane
A tak wygladamy w 36 tygodniu. Czytam Was co jakis czas i trzymam za Was kciuki a dzis wyjatkowo za Mortishe
Z tym hen hen się nie zapędzaj, bo różnie może być
Dzięki za kciuki

Farminka ale masz zgrabny brzusio! Ja taki miałam chyba w 6 miesiącu

U mnie na razie bez zmian, brzuch dalej kwadratowy się robi co jakiś czas. Zaczęłam jeszcze czuć ból w miejscu rany po cc... Tak czy siak przygotowałam się. Torba już jakiś czas temu spakowana, dokumenty na biurku, tel naładowany. Idę spać. Do jutra brzuchatki

Niunia

Bobas

Edytowane przez mortisha84
Czas edycji: 2014-09-10 o 22:45
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 22:54   #1714
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Farminka no ja też staram się więcej jeść mimo braku apetytu bo mam zgagę taką że cokolwiek `jem to mnie pali niemiłosiernie no nic jestem dobrej myśli w piątek idę na kontrolę to mam nadzieje że podrósł ten mój chuderlak....

Mortisha dzięki co do moich wód to nie mam pojęcia dlaczego tak jest... brzuch mam mały i to zaniepokoiło lekarkę w badaniu ręcznym dotykając mnie po brzuchu wyszło jej ze mam macicę na wysokości 28tc a byłam w 35tc...
Dobrze że jesteś zwarta i gotowa

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Nowa tak jak pisałam wcześniej , zmartwiona jestem synkiem i stąd brak weny do pisania ...

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 22:58   #1715
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
U mnie na razie bez zmian, brzuch dalej kwadratowy się robi co jakiś czas. Zaczęłam jeszcze czuć ból w miejscu rany po cc... Tak czy siak przygotowałam się. Torba już jakiś czas temu spakowana, dokumenty na biurku, tel naładowany. Idę spać. Do jutra brzuchatki
No no, to sie okaze, czy to juz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-10, 23:07   #1716
nowa8686
Zakorzenienie

Natalia rozumiem...
Ja jestem typem jojdaka. Kazdy inny i tyle.
Bedzie ok.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 23:31   #1717
Laila85
Raczkowanie

Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
konkurs "Wakacyjne zdjęcie z sercem w tle", a nagrodą główną jest kolacja o wartości 300zł w wybranej przez siebie restauracji

Gratulacje!!!

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Agatko ach jakoś nie mam weny do pisania , troszkę mam zmartwień mój maluszek słabo rośnie , wody mam na granicy normy do tego mam maly brzuch i troche się stresuję... musze leżeć na lewym boku i duuużo odpoczywać nie pisałam Wam tu bo nie chce ględzić... Budyń o tak ostatnio jestem mistrzynią w przekręcaniu słów aż sama z siebie się śmieje... Dobrze ze mąż wraca bo teraz taki czas że nie wiadomo kiedy nas weźmie...

Farminka fajnie że tętno Tomeczka się polepszyło każdy dzień dla dziecka w brzuszku jest na wagę złota

Mortisha każdy organizm jest inny brzuch nie musi opaść a czop odejdzie przy skurczach dlatego bądź gotowa na rozwój akcji

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

aa i też mam czAsem kwadratowy brzuch

Natalyyya jestesmubtu po to zeby sobie pomagać, wiec nie zamykaj sie i nie siedź ze swoimi problemami sama. Dziewczyny naprawdę rewelacyjnie wspierają, a czasami jak sie podzieli z kimś problemem to jest łatwiej.

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
farminka dobrze,że sytuacja się unormowała. powiedz mi czy ty masz skróconą szyjkę, bo nie pamiętam.

agatkia brzuszek faktycznie opusCzony.

kasiamagda zazdrosZcze bo ja jeszcze nigdy niczego nie wygralam.

dziewczyny mam nadzieje ze to moja ostatnia noc w szpitalu i jutro wyjde do domu i bede czekac na rozkrecenie sie akcji, chiciaz mam nadzieje ze wszystkim zronie psikusa i wytrzymam do terminu; chociaz nikt w to nie wierzy. moj mąz malo mnie odwiedza, wpada na godzine, ma duzo pracy, przynajmniej tak mowi ale jednak przykro mi sie robi. oki sprobuje usnac, dobrej nocki kochane

Trzymam kciuki!!!

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Dziewczyny tak mi sie rozkręciła laktacja ze mam nawal !!! Boli okrutnie i mam juz nawet guzki których nie da sie rozmasowac. Ciepły prysznic plus okłady tez nie pomagają. Teraz mam zimny okłady i lekka ulga
06.09.2014 14:42
2230g 50cm

Edytowane przez Laila85
Czas edycji: 2014-09-10 o 23:32
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 00:27   #1718
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Natalyyya jestesmubtu po to zeby sobie pomagać, wiec nie zamykaj sie i nie siedź ze swoimi problemami sama. Dziewczyny naprawdę rewelacyjnie wspierają, a czasami jak sie podzieli z kimś problemem to jest łatwiej.

Trzymam kciuki!!!

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Dziewczyny tak mi sie rozkręciła laktacja ze mam nawal !!! Boli okrutnie i mam juz nawet guzki których nie da sie rozmasowac. Ciepły prysznic plus okłady tez nie pomagają. Teraz mam zimny okłady i lekka ulga
Tak masz racje " w kupie raźniej " ale ja mam taki charakter ze zawsze trzymam w sobie ... Postaram sie wiecej pisać .
Ale super ze laktacja sie rozkręciła ściągaj mleko i mroź jak synek nie zjada wszystkiego to początkowe mleko jest duzo bardziej wartościowe a szczególnie siara jak tam synek sie czuje ! Ile juz wazy ? I kiedy debiut na raczkach bedzie??

Paulinka - kazdy jest inny ale to dobrze inaczej świat byłby mega nudny

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 07:59   #1719
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczyny

u nas dzis 38t3 dni i my z Piotrusiem, na wadze 80 kg czyi plus 18.

mysle o tym moim gbs, mam nadzieje, ze jednak bedzie negatywny.

Farminka ,zainspirowalas mnie do dostawienia magnezu ale masz malutki brzuszek

NAtalia moze Twoj synek nadrobi po drugiej stronie brzuszka, duzo mniejszych wagowo dzieci goni pozniej te urodzone z wieksza waga i nawet przegania, moj sie niby urodzil duzy a zainteresowanie jedzeniem srednie do tej pory i stoi w miejscu. DLa podtuczeie to chyba duzo odpoczynku i konkretnego jedzenia, jaja mieso, wydaje mi sie ze tak gdzies czytalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pila1.jpg (53,4 KB, 62 załadowań)

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:02   #1720
gosiakk23
Rozeznanie

Hej Mamunie Witamy się w 38 tygodniu Jejq.. jak to zleciało, jeszcze przed oczami mam test z dwoma kreseczkami Już się doczekać nie mogę aż go wycałuję

Gratuluje Mamusiom nowych tygodni
I Trzymam za ewentualne wizyty

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Witajcie
Padam na pyszczek dziś, postaram się jakoś ponadrabiać cały dzień...
Miałam znowu zawirowania z autem, dobrze, że już rodzice wrócili. Tż nie dzwonił po pracy, nie odbiera telefonu, już mam stresa i nerwa i negatywne myśli. Ja się wykończę
Edit właśnie dzwonił. Oczywiście musiałam mu poryczeć do słuchawki. Obiecał, że przyjeżdża na weekend 19,20, 21...Matko jakiego ja mam doła
Mocno tulkam Zobaczysz wszystko sie ułoży i trzymam za wyniki!!!
Cytat:
Natalcia No czemu nic wcześniej nie pisałaś?? W kupie jest raźniej, i my jesteśmy tu między innymi po to żeby się wspierać!! Mały na pewno dobije do 3kg, mi moja gin mówiła, że w ostatnim miesiącu dzidziolki nabierają właśnie najwiecej tłuszczyku tak jak pisała Farminka Bedzie wszystko dobrze. Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą.
Cytat:
Napisane przez sweetdream90 Pokaż wiadomość
Hej dzieki za troske. U nas wszystko w porzadku trzymam sie wersji ze do 5tego urodze. Poki co mam wizyte 22ego i dowiem sie co z GBS i czy w koncu szyjka cos sie ruszyla bo ostatnie badanie wykazao ze do porodu jeszcze hen hen daleko. Torby tak czy owak mamy spakowane i ubranka poprane i wyprasowane
A tak wygladamy w 36 tygodniu. Czytam Was co jakis czas i trzymam za Was kciuki a dzis wyjatkowo za Mortishe
OOoojjoojj Śliczny brzusio Pięknie wyglądasz Ja wizytę mam 15 i tez wtedy będę wiedziała co z GBS.
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Magsik tak, mam skróconą i miałam rozwarcie 1cm, ale wygląda na to, że się cofnelo

Skoro pokazujemy brzuchy i oceniamy opadniecie to i mój bębenek Wam pokaże. Pewnie to już ostatnie zdjęcie
Śliczny zgrabniusi brzussio I chyba jeszcze nie opuściła się nie??
Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!
Dobrze, że jest okłady masaże i do przodu
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:13   #1721
mortisha84
Zadomowienie

Witam się z rana wciąż w dwupaku
Coś jest na rzeczy, bo miałam w nocy dwa bolesne skurcze. Nie jakieś tam mega bolesne, ale nieprzyjemne.
Pewnie i tak będę tak się nastawiać i szykować do samego października...

Natalia mój mąż też jest taki, że woli dusić niż się wygadać, więc Cię rozumiem Trzymam żeby ułożyło się po Twojej myśli.

Laila gratuluje laktacji Masz możliwość ściągania na zapas i mrożenia?

Gosia 38! WOW Gratulacje!

Wczoraj pokazałam mężowi brzuszek farminki i zapytał, czy jestem pewna, że bliźniaków nie mam Aż sobie fotkę swojego bębenka zrobiłam, zaraz Wam pokaże

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-11, 08:33   #1722
mortisha84
Zadomowienie

Mój brzuszek kochany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6982.jpg (51,4 KB, 50 załadowań)

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-11, 08:53   #1723
farminka
Wtajemniczenie

mortisha Twój też wydaje mi się opadniety. Mój chyba też już opadł, bo wczesniej zaczynał się wyżej, ale przy tym rozmiarze to nie jest jakoś spektakularnie widoczne. Z poprzedniej ciąży też nie kojarze momentu zwisu brzucha, a raczej jestem pewna że go nie było, bo był jeszcze mniejszy, a mam zdjęcia jak wyglądał na jakiś tydzień przed porodem.
tynka no w 39 tygodniu to już naprawdę wypada żebyś odstawila Chyba że chcesz się przeterminowac żeby być w pełni październikowa mama

Ja juz po porannym ktg. Dzisiaj Tomek na szczęście nas nie straszył, daje radę mój zuch Skurczy nadal brak. Za to podobno wstawia główkę do kanału i jest niżej niż jeszcze wczoraj.
Stary 2014-09-11, 09:09   #1724
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Mój brzuszek kochany
ale BEMBZONEK!!!! Ojj pokaźny Domeczek rzeczywiście ale i przy tym bardzo zgrabniusi To ja wam też pokażę swój I to chyba tez juz ostatnie zdjęcie Zaraz wstawię
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-09-11, 09:10   #1725
Ol7cia
Raczkowanie

Witam kochane

Jej jakie macie słodziutkie brzuszki oglądając te zdjęcia utwierdzam się w przekonaniu, że każda ciąża jest inna )) farminka Twój brzuszek przypomina mój.

Cytat:

Wczoraj pokazałam mężowi brzuszek farminki i zapytał, czy jestem pewna, że bliźniaków nie mam Aż sobie fotkę swojego bębenka zrobiłam, zaraz Wam pokaże
hehe mąż widzę żartowniś

Gosiak za w pełni donoszoną ciążę

Farminka dla zucha

Laila gratulacje za rozkręconą laktację, teraz powinno być już z górki, a masz jakieś wieści co u synka? jak tam daje sobie radę?

A ja miałam dzisiaj strasznie dziwny sen, koniec świata się zaczynał i brak było przyciągania ziemskiego na jakiejś tam wysokości i wszystko spadało z nieba: samoloty, jakieś stacje itd itp.
A ja się denerwowałam, że stało się coś z internetem i nie mogę zalogować się na wizaż

3mam za nas wszystkie kciuki i wszystkim gratuluje kolejnych tygodni, dni, a nawet i godzin

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:14   #1726
gosiakk23
Rozeznanie

A oto 38 tygodniowy domeczek Juliuszka Z domku raczej zrobiła się kawalerka, bo nasze Dzidziole mało miejsca już mają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0072.jpg (154,7 KB, 65 załadowań)
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-09-11, 09:16   #1727
gosiakk23
Rozeznanie

Kasiamagda- super że wygrałaś konkurs!!!!
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja juz po porannym ktg. Dzisiaj Tomek na szczęście nas nie straszył, daje radę mój zuch Skurczy nadal brak. Za to podobno wstawia główkę do kanału i jest niżej niż jeszcze wczoraj.
I tak bardzo długo wytrzymaliście!!!! Zuchy z Was
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-09-11, 09:19   #1728
magsik
Zadomowienie

witam sie
dziś zaczynam 38 tydzień, niestety zostaję w szpitalu do jutra, a już się szykowałam na wyjście.
farminka to moze jeszcze uda mi sie ze skroconaaa szyjka troche pochodzic w ciazy.

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:26   #1729
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
witam sie
dziś zaczynam 38 tydzień, niestety zostaję w szpitalu do jutra, a już się szykowałam na wyjście.
farminka to moze jeszcze uda mi sie ze skroconaaa szyjka troche pochodzic w ciazy.
Witaj w klubie jeśli chodzi o tydzień Poczekaj na mnie z porodem Urodzimy razem
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-09-11, 09:44   #1730
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
witam sie
Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Kasiamagda- super że wygrałaś konkurs!!!!

I tak bardzo długo wytrzymaliście!!!! Zuchy z Was
Ja to w ogóle chyba jakiś ewenement jestem, bo dzisiaj mija miesiąc odkąd zaczął mi czop odchodzić, a podobno po max 2 tygodniach miał być poród. Rozwarcie miałam, a zniknęło. Skurcze były i nie ma. Jak tak dalej pójdzie to jeszcze się przeterminuje
Stary 2014-09-11, 09:50   #1731
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

dzien dobry

jakie piekne brzuszki!

Natalyya: moja mala w 33 miala tylko 1650... nie wiem, na ktorym centylu byla, ale pewnie gdzies na dole. teraz mam usg za 2.5 tygodnia i zobaczymy, czy przybiera. bedzie dobrze, bo dopoki dziecko jest male, ale nie za male, to ok.

ja dzisiaj ide polowac do lumpka dzieciecego. wyprzedaz letnia, siata lumpkow za 50 kr (jakies 25 zeta).

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:58   #1732
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Natalia nie przejmuj się. Usg często gęsto się myli jeśli chodzi o wagę, a a tak jak ktoś już pisał, dzieci najwięcej rosną przez ostatnie tygodnie. Głowa do góryTeż miałam stwierdzone małowodzie, przy normie 5-20 ja miałam współczynnik AFI 6. Lekarz kazał mi dużo pić. Potem podskoczyło do 9. Ale to było w 20tc, teraz to już chyba normalne, że dzieci coraz większe więc i wód coraz mniej?

Dziewczyny bardzo ładne wasze brzuszki, też myślałam, żeby zrobić jakąś fotkę tylko zabrać mi się za to nie chce
Stary 2014-09-11, 10:02   #1733
gosiakk23
Rozeznanie

Dziewczyny czy wy tez nie zmieściłyście się do szpitala w jedną torbę?? ja mam i walizke i dużą torbę.. W torbie całe miejsce zajęły mi pampersy, podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, chusteczki, i kosmetyki dla Dzidziolka. W walizce ręczniki, koszule,bielizna, ubranka dla Juliuszka, pieluszki.
Mam jeszcze pytanie do was co bierzecie do szpitala jeśli chodzi o podmywanie się?? Jakiś płyn do higieny intymnej tantum rosę?
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-09-11, 10:16   #1734
farminka
Wtajemniczenie

gosia przypomnialas mi,ze nic nie spakowalam z takich rzeczy do podmywania. Tantum rosa kupilam, ale ostatnio uzywalam dopiero w domu. To i rivanol. W szpitalu byłam tylko 2 dni i ograniczylam się do wody, ale przyznał szczerze, że nie wiem jak to powinno być i co brać...
Ja miałam początkowo 2 torby- jedną dla mnie, a drugą dla dziecka, ale ostatecznie TŻ przepakowal wszystko do jednej dużej.

Ja mam z ostatniego usg AFI 7 i lekarz mowil, ze ok.
Stary 2014-09-11, 10:33   #1735
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzień dobry z rana ! Nie śpię od 7, zawiozłam mocz, dziś zamierzam odpoczywać do bólu !

Natalya, jedne dzieci rodzą się mniejsze, inne większe, Twoje należy do tych pierwszych, nie ma się co stresować..Stosuj się do porad i wszystko się jakoś poukłada. Niuniek na pewno dobije do dobrej wagi, a będzie po prostu drobniejszy

Daszna, masakra z tymi bakteriami Wyniki odbieram we wtorek dopiero i nie wiem teraz czy mam czekać z nimi do wizyty, czy jechać do gina, może mnie przyjmie i wiecie, zacznie leczyć to od razu

SweetDream, ślicznie wyglądasz w ciąży I pępuszek już "na wierzchu"..U mnie jakoś nie chce wyjść Ty się ciesz, że do porodu jeszcze daleko ! Niektórym z nas szyjki szaleją i to dopiero stres

Magsik, czekamy jutro na wieści, że wyszłaś i siedzisz grzecznie w domu Jak mają potrzebę, to niech Cię jeszcze dziś zostawią...
No i Ci mężowie, tatusiowie naszych Maleństw... Niektórzy, tak jak mój, powinni baty dostać czasami

Farminka Nasze Maleństwo Ty z natury chyba jesteś bardzo drobna i szczupła, co ? A brzuszka wcale nie masz nisko

Mortisha, nie pytaj kiedy mój wraca, bo ja nie wiem Powiedziałam mu wczoraj, że nie wypuszczę go stąd jak przyjedzie na weekend i tyle. A on mi na to, że jak już dostanie pieniądze i ja zobaczę je na swoim koncie, to nie będę taka chętna na jego powrót, Czubek jeden. Wolę go tutaj i jego jakąś marną pensję.

Laila, super, czyli z tą laktacją, to prawdę mówią, że się rozkręca po czasie ? Biedna, to na pewno nie mały ból...Ale czego się nie robi dla Maluszka, okładaj je porządnie zimnym czymś i może ta kapusta pomaga ?

Tynka Śliczny brzunio ! Też jesteś bardzo szczuplutka. Bo ja to taka kuleczka. No i chyba brzunio nisko, co ?

Mortisha, rozbawiło mnie pytanie Twojego męża Świetne te brzuszki macie, chociaż muszę przyznać, że mój wygląda podobnie a daleko za Wami jestem z tygodniami Ale Twój zdecydowanie też już nisko

Gosiak, Twój też cudowny ! Ale malusi jak u Farminki ! Gratulacje kolejnego tygodnia, już niedługo...
Co do płynu do higieny intymnej, to ja biorę, taki dla kobiet w ciąży i w połogu, nie pamiętam jakiej firmy, ale jest ich trochę na rynku no i tantum rosę. A, że spakowana jeszcze nie jestem, to nie powiem w co się zmieściłam
Stary 2014-09-11, 10:35   #1736
nowa8686
Zakorzenienie

Farminka jak pokazalam Twoje foto mezowi a moje ostatnie to nie mam mniejszego. Omg . A roznica w tygodniach jest

Sweet ładnie wyglądasz.

Tynka brzunio duzy a tu chudzinka.

Mortisha i Gosia sliczne brzuszki.

Tak wogóle/zazdroszcze Wam tycg tygodni. My dziś zaczynamy 35 tydz. i tak sie ciesze z kazdego kolejnego bo nie mogę się doczekac wizyty za tydzien jak tam sytuacja...

Jak czytam ile musicie pakowac rzeczy to ja bym sie pewnie w 3 nie zmiescila. plus dla mojego szpitala ze polowe z/tego nie muszę brać.

Natalka masz/rację. Ale jak napisałas to wiesz ile mamusiek teraz o Was bedzie myslec i trzymac kciuki

Fasolinka
Stary 2014-09-11, 10:35   #1737
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

PurBlanka: ja dzwonilam dzisiaj do mojego i mam leukocyty, ale zadnego zapalenia. za 2 tygodnie znowu kontrola. i tyle to leczenia tutaj.

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 10:38   #1738
nowa8686
Zakorzenienie

Tak wogóle to niewyspana jestem. Boli mnie wszystko... Ehh pogoda brzydka. W tesco jakies promovje pampków, chyba się przejde ale czy będa

Fasolinka
Stary 2014-09-11, 10:45   #1739
Mojra87
Zadomowienie

Dzień dobry

Ale macie piękne brzuszki! Mój raczej nie jest pokaźnych rozmiarów - powiedziałabym, że wielkościowo podobny do brzuszka Farminki tylko mój jest bardziej okrągły -wszyscy mi mówią, że mam piłeczkę w ogóle odkąd mogę wychodzić z domu i widuję ludzi, to słyszę same komplementy, że pięknie wyglądam, ciąża mi służy i ten brzuszek - piłeczka to niezwykle miłe słyszeć tyle komplementów, ale ciągle się przez to zawstydzam

Wyprawiłam rano tż w ostatnią delegację przed porodem i mi smutno... Jakoś tak już boję się już sama zostawać w domu... A jutro wizyta i usg - zobaczymy jak tam moja szyjka i kiedy zdejmujemy pessar... No i stresa mam - ale staram się trzymać myśli, że będzie dobrze

Laila - super, że laktacja się rozkręciła! może aż za bardzo ale trzymam kciuki, żeby okłady pomogły na obolałe piersi

Farminka - te nasze dzieciaczki takie niesforne - ciągle straszą, że wychodzą z brzuszków, a ciągle tam siedzą... Jeszcze przyjdzie nam je wyganiać ale to super, że ktg wychodzi już lepiej

magsik - obyś jutro już wyszła!

Gosia - ja się zmieściłam w małą walizkę (taką samolotową, podręczną) z moimi koszulami, bielizną, ubrankami dla Młodej (a jest ich trochę - bo nie mogłam się zdecydować, co zabrać ) i kosmetyki moje i Małej. Dodatkowo mam taką niedużą torbę z podkładami, pieluszkami i resztą tych higienicznych produktów zajmujących dużo miejsca tylko szlafroka nie schowałam - ale on zajmuje sporo miejsca i najwyżej mąż mi dowiezie.

Ciekawe co ze Spinką... Nie odzywała się od kilku dni....

Edytowane przez Mojra87
Czas edycji: 2014-09-11 o 10:49
Mojra87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 11:02   #1740
nocnyskowronek
Raczkowanie

Śliczne macie te brzuszki!
Kciuki dla wszystkich potrzebujących i gratuluję kolejnych tygodni - to już tak blisko...

Ostatnio zachwycam się jak Mała wystawia mi z boku stópkę/kolanko/łokieć czy rączkę Nie wiem, które akurat ale taka maleńka gulka się robi a jak ją dotknę to ucieka, ale za chwilę znów przystawia do mojej dłoni
Albo jak się nie może zdecydować i przerzuca sobie plecki z jednej strony na drugą deformując mi zabawnie brzuch

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości