|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Dziś Pierwsze Urodziny świętuje:
Juluś
![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta ![]() Sto Lat chłopaku-przystojniaku a 11 miesięcznicę obchodzą: Igusia, Erni i Tymek Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów ![]() Niestety u nas nadal pobudki, więc przestawienie łóżeczka nie pomogło na lepsze spanie. Do północy Emilka się budziła chyba z 10 razy, w końcu dałam nurofen i spała do 3, napiła się i spała do 5:40 ![]()
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
jestescie kochane
![]() dzisiaj jestemw pracy od 11.30 do 19.30 wiec wroce to bedzie juz spal ![]() eh ale za to do konca msca mam zmiany 10-14 taaa duzo zarobie, oplacaloby mi sie bardziej siedziec na bezrobociu, no ale nicwczoraj mi sie nie chcialo pisac, leb mi pekal ale powim wam ze to najnudnejsza praca jaka mialam w zyciu, 8 h to makara, ja to zawsze musze sie gdziesz wrypac... juz nie mam sily do tych moich prac sto lat dla Julka
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Diorisha hej mamusiu !!
![]() Cytat:
![]() Marcin zaczyna się pięknie komunikować wczoraj jak tż zmieniał opiekunkę to w progu powiedział do niej papa, a ona " ok, krótka piłka widzę, już wychodzę Marcinku " uwielbiam obserwować swoje maluchy, tak fajnie się rozwijają
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4567 |
|
czyli Endżi
|
No, faktycznie coś nie halo z tymi humorami.
Lola, w sumie nie wiem jaki u Was w tym sklepie jest ruch, ale u nas znikomy. W innych "oddziałach" Inditexu dużo więcej się dzieje. To bym obwiniała o to, że czas Ci wolno leci. Ja pracowałam w okresie wyprzedaży więc w ogóle była jazda. Ważna jest też ekipa, z którą pracujesz, czy jest w ogóle możliwość żeby porozmawiać. W sklepach można nieźle zarobić, ale ja już sobie powiedziałam, że jeśli nie będę zmuszona, to nie wrócę tam. Jest mega ciężko, nie można nic z siebie dać, ludzie tobą pomiatają. No ale żeby zarobić, to da się zacisnąć zęby.
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jedziemy na tym samym wózku jeśli chodzi o spanie a pierwsze pol roku spała tak pięknie.. No ale nic, wiecznie to trwać nie moze ![]() Julek sto lat!! Rośnij zdrowo ![]() 11 miesięczniki rownież wszystkiego dobrego! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Pola właśnie wspinała sie na krzesło i rąbnęło do tylu a krzesło na nie. Dobrze ze to tanie krzesło z ikei - lekkie kiedys dostanę zawału serio.. Teraz chodzi z gruzem na czole i śpiewa..Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby sie w końcu poprawiło, moj tez sie dzis sporo budził ![]() Cytat:
upadł przy szafce i ma cala kosć policzkowa stluczona
|
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlanie zaciskm zeby i powoli szykuje sie do wyjscia... oby wam sie humory polepszyly, chociaz u nas taka pogoda ze nic tylko spac ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
|
#4571 |
|
czyli Endżi
|
Lola, zgłosić się na bezrobocie możesz w dowolnym momencie. Chyba w razie "w" przysługuje Ci kuroń, nie?
|
#4572 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!!
u nas powtórka z rozrywki czyli zębuchy w drodze i wycie, marudzenie, jęczenie, ech.....do tego jeszcze ta pogoda- pada i pada. siły bark. widzę że jakoś humorki na wątku też podupadły, dlatego ściskam Was Lulla śliczny!! Cytat:
wszystkiego naj naj naj najlepszego Juluś Spełnienia dziecięcych marzeń, Szczęścia, radości i niech uśmiech na Twojej buzi zawsze gości STO LAT!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- misia- dla Korna, super jeszcze się nie obejrzysz jak pomaszeruje Twój mały chłopczyk
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, co wczoraj Inwersja pisała o nockach i cóż... u nas właściwie to samo, no może bez wymiotów. Ale Zuzka płacze nam co noc, budzi się wielokrotnie, choć raz czy dwa na noc z taką histerią, że płacze godzinę-dwie i nie może sie uspokoić. Rzuca się przez sen, nie może znaleźć sobie pozycji. Nigdy nie przespała nocy, wiec tu mogę podać rękę Rusałce. Jestem wykończona. W dodatku łączy nas chyba jakieś wi-fi. Od paru dni nie mam się jak umyć po uśpieniu jej,bo jak tylko odchodze od łóżka, to ona się budzi z krzykiem i płaczem.
Próbowaliśmy wszystkiego, śpi najpierw w swoim łóżeczku dostawionym do naszego łóżka (jeden bok ściągnęliśmy więc jest prawie jakby spała na naszym łóżku), po pierwszej pobudce już z nami. Łóżko było ustawione w różnych kierunkach, budzi się i u siebie i u nas, wiec to nie kwestia miękkości materaca. Jak źle przechodziła ząbkowanie i była na czopkach to też się budziła na długo zanim czopek przestał działać. W dodatku mało je, wyniki zaczynają się pogarszać. Mięso jej wchodzi (w kawałkach), owoce tylko w musach Kubusiowych, podajemy jej soki owocowe, choć chętnie pije wodę. Warzywa ostatnio zjadła 2 razy, trzeciego dnia już jej nie smakowały. Chleba nie chce wcale, kaszek nie ma jej jak podać, bo wyrywa nam łyżeczkę i wtedy wszystko rozrzuca. Więc wytrwale kontynuujemy KP. Ruchliwa jest bardzo, ale i ostrożna. Stawia pierwsze kroki, ale tylko w formie zabawy jak ją stawiam, puszczam i wołam, żeby przyszła. W każdym innym wypadku jak nie ma się czego trzymać, to ląduje na czworakach. Najlepiej jej wychodzi wchodzenie i schodzenie z łóżka. W końcu daje sobie czytać książeczki i uwielbia to, najfajniej reaguje na ducha w Księdze Dźwięków, każde czytanie zawiera kilkanaście duchów. Waży nadal 8400, przez miesiąc nie przybrała ani grama. Ale tak jak mówiłam - ciągłe zabkowanie (na stanie mamy 7 zębów), a przy tym znowu bujaliśmy się z 5-7 kupkami dziennie. To tak w skrócie co u nas. Amelko, dzięki za pytanie, u nas posypały się różne kłopoty i szczerze mówiąc nie wyrabiam psychicznie i nerwowo, stąd moje milczenie. Poza tym Zuzka zazdrosna o kompa, zawsze do mnie biegnie i drapie klawisze jak tylko otworzę kompa. Teraz ma drzemkę, dlatego mogłam trochę naskrobać.
|
#4574 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
rozczulił mamusię na maksa |
|||
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
tacherka, inwersja, rusałka - współczuję Wam dziewczyny nocek. U nas też już dobrze było a teraz ............ łączę się w bólu
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dołączam się do życzen ![]() Jak sama teraz zrezygnuje z pracy to przez 3 msce nic nie dostanie. Lepiej zeby umowa wygasla albo zeby ja zwolnili. |
|
|
|
|
#4578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że Miłek tak się odnajduje to i tobie od razu lżej na sercu kiedy musisz go zostawić, dla małego zuszkaCytat:
|
||
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja, Teacherka Szczerze wspolczuje
![]() Teacherka odzywaj się częściej Lola to gdzie pracujesz? Masz tam chociaż internet? Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My dzisiaj mamy zaplanowaną wycieczkę do Tropical World, będziemy oglądać krokodyle, motylki i węże ![]() Poza tym u nas jest aż za dobrze, zachowujemy się jak kiedyś jak świeżo zakochani, ah. I już wczoraj mieliśmy wstępną rozmowę odnośnie ślubu i wesela
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
kurczę muszę podwijać rękawy i brać się do roboty mam jeszcze jabłuszka do zrobienia i szczaw, w ogóle ciągle ostatnio coś marynuję papryka grzyby maliny robiłam i mam już z lekka dość..
czy u was też taka plucha, patrzę teraz przez okno i czuję się jakby było ok.19 wieczorem a nie 10 rano
|
|
|
|
#4582 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Huggisów nie próbowałam , ale chyba je sprawdzę Cytat:
Cytat:
za rehabilitację---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Teacherka
|
|
#4583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
luli -jak cudnie "świeżo zakochani" jak wspaniale to brzmi |
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Lula super ze tak cudnie uWas
![]() Cytat:
![]() Ja mialam plany zaprawowe ale juz mi przeszlo
|
|
#4585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewunia jest śliczniutka Cytat:
![]() Lulka SERDECZNE GRATULACJE!!! Bardzo się cieszę ![]() Sto lat JULUŚ! Wszystkiego co najlepsze!!!
|
|
|
#4587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze a mi tż ciągle coś przywlecze i tak pierniczę się w tej kuchni, wczoraj właśnie przyniósł szczaw, bo jabłka z wczorajszego dnia zostały mi jeszcze, nie pokonałam wszystkich |
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam więcej pocytowane,no ale...
![]() U nas ogólnie LIPA... Dziewczyny zaraziły się ode mnie i od wczoraj wieczora lecą im gile z nosa, do tego stan podgorączkowy,itp. Noc była masakryczna, latałam z jednego do drugiego pokoju- Julia nie umie oddychac przez to katarzysko i w każdej pozycji było jej źle ![]() Dziewczyny macie coś sprawdzonego na katar? Ma go naprawdę dużo Frida jest przez nią znienawidzona i za każdym razem jest mega płacz i wyrywanie się Psikam wodą morską i an nocdałam jej kropelki oilbas na poduchę(c0 g... dało )Dzisiaj z rana psiknęłam jej też takimi kropelkami do noska,ale nie jestem zbytnio przekonana do specyfików angielskich :/
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie marze nawet o zasypianiu w łożeczku ale zeby chociaz szlo go tam potem wsadzić bez pobudki.
|
|
#4590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
, nie ma szansy w dzień go przełożyć do łóżeczka czy nawetna łóżko i śpi tak w tym wóżku, a od 3 dni śpię z małym na dole w pokoju- tzn. on razem ze mną na kanapie, poddałam sie już bo zwyczajnie nie mam siły wstawać po 100 razy w nocy, tak nam te zęby dają do wiwatu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

wczoraj jak tż zmieniał opiekunkę to w progu powiedział do niej papa, a ona " ok, krótka piłka widzę, już wychodzę Marcinku " 

a pierwsze pol roku spała tak pięknie.. No ale nic, wiecznie to trwać nie moze 

za rehabilitację
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, nie ma szansy w dzień go przełożyć do łóżeczka czy nawetna łóżko i śpi tak w tym wóżku, a od 3 dni śpię z małym na dole w pokoju- tzn. on razem ze mną na kanapie, poddałam sie już bo zwyczajnie nie mam siły wstawać po 100 razy w nocy, tak nam te zęby dają do wiwatu