Tarnowskie Panny Młode cz. V - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 05:58   #4171
silver89
Rozeznanie

Dot.: Tarnowskie Panny Młode cz. V

Ja również najpierw fryzura,a potem makijaż
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:06   #4172
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzka171015 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie nad dwoma fotografami nad D. Pałuckim i nad A. Czernecka. Moze mi doradzicie kogo wybrac?
My wybraliśmy A.Czernecką
Bardzo pozytywna usmiechnięta osoba i robi zdjęcia, które mają w sobie to "coś", a nie są przekoloryzowane
Ale to wiadome: zależy co się komu podoba

Cytat:
Napisane przez dziewczyna_w_sukience Pokaż wiadomość
A co polecacie robić najpierw makijaż czy fryzurę?
Ja też obstawiam, że najpier fryzura potem makijaż
Chociaż jak ostatnio robiłam sobie próbny makijaż na wesele kuzynki, to poruszyłam ten temat i Pani powiedziała, że niekoniecnzie..Bo np jeśli wiemy, że już nie będziemy myć głowy przy robieniu fryzury, to dobrze zrobić najpierw make-up, bo raz, że ma więcej czasu na wchłonięcie się, a po drugie doadtkowo się utrwali od lakieru (bo wiadomo, że zawsze coś tam twarz skapnie chpoćby bardzo nie chciał) Więc zasiała zamęt i już nie jestem taka pewna swojej wizji
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 10:09   #4173
zuzka171015
Raczkowanie

Zastanawiam sie jeszcze nad Fotovideoart Łakoma. Miala ktoras z Was ich? Tylko nie wiem czy z jednej firmy brac foto+video. Czy lepiej osobno fotografa i kamrzyste? co myslicie?
zuzka171015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 10:31   #4174
Saaheli
Zadomowienie

na pewno jeśli są z jednej firmy, to mają chyba dobrą organizację i potrafią ze sobą współpracować, także jeśli i foto i video Ci się podobają, to na pewno warto się nad tym zastanowić, choć ja osobiście mam foto i video oddzielnie.
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 11:28   #4175
kreciorek85
Zakorzenienie

Ja osobiście wolę foto i vedeo osobno i takich razem nawet nie brałam pod uwagę. Jak oglądałam zdjęcia i filmy znajomych, którzy mieli pakiet wspólny, to miałam czasami wrażenie, że te zdjęcia to są poprostu wydrukowane kadry z filmu..No i jakoś mnie tak to odrzuciło od 2-paka Ale oczywiście nie wysnuwam teorii, że wszyscy tak robią, tylko to moje spostrzeżenia co do tego co widziałam
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15

Stary 2014-09-11, 13:01   #4176
21klaudyna
Zadomowienie

Ja nawet takich duetów nie brałam pod uwagę . Mając różnego foto i video mamy zupełnie dwa różne podejścia do całej imprezy. Z różnych perspektyw mamy szansę mieć potem pamiątkę z wesela.
My już zdjęcia mamy, teraz z niecierpliwością czekamy na film z wesela.
Na zdjęciach jest uchwycone tyle fajnych momentów z zabawy , że aż jestem ciekawa jak to będzie na filmie
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 13:06   #4177
paullaaa_92
Raczkowanie

Z takimi duetami to raczej ostrożnie
Mam wrażenie, że często mąż, który filmuje od lat, kupuje aparat i bierze żonę na ślub, żeby porobiła zdjęcia. Jest taniej ale ...
paullaaa_92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 13:21   #4178
Saaheli
Zadomowienie

ja raczej miałam na myśli profesjonalne duety, bo takich filmujących od lat, niepodążających za nowymi trendami (nie mówię, że każdy kto siedzi w branży wiele lat, tak właśnie robi, ale jednak często się tak zdarza), to nawet nie brałam pod uwagę
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 14:25   #4179
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Jusstus tez chyba go wybiore. Slubuje 3 tygodnie po tobie A podpisywalas znim umowe i wplacalas jakis zadatek juz?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Powiedz mi jeszcze ile kosztuje filmowanie przez Hypertex bo zastanawiam sie nad nimi? A widze ze ty ich bedziesz miala.
Tak, umowa jest z nim podpisana i wpłata 300zł jeśli dobrze pamiętam

Hypertex urzekł nas swoimi filmami :P Mam pełną ofertę na e-mailu jeśli chcesz My wybraliśmy pakiet za 3500 - chyba drugi z czterech.
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 15:00   #4180
kreciorek85
Zakorzenienie

Dziołszki, czy możecie polecić jakąą sprawdzoną krawcową (ślubną) z Tarnowa bądź okolic? Bo tak stwierdziłam, że może jak przedstawię wizję mojej sukni złożonej z trzech () to może by mi to ktoś taniej uszył, niż przerabiać w salonie
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15

Stary 2014-09-11, 15:14   #4181
magda_mjt
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja z innej beczki. Zna któraś z Was dobrego, ale naprawdę dobrego i rzetelnego, dietetyka w Tarnowie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 20:22   #4182
gwiazdkaaa90
Raczkowanie

Dziewczyny a znacie taką firme wito-studio pan Knapik, mają oferte foto i video. Zna ktoś ? Możecie coś o nich powiedzieć? Polecić ?
gwiazdkaaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 07:23   #4183
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdkaaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a znacie taką firme wito-studio pan Knapik, mają oferte foto i video. Zna ktoś ? Możecie coś o nich powiedzieć? Polecić ?
To firma mojego znajomego, filmowali mi studniówkę parę lat temu i było ok, nie wiem jak teraz ale raczej nic złego powiedzieć nie można.

A poza tym mam zarezerwowany termin i godzinę u Klaudii Kolejna rzecz z głowy, co prawda nie ma jeszcze kalendarza na 2016 ale jak komuś zależy to zapisuje.
A dziś jedziemy oglądać salę. Nie mogę się już doczekać.

Edytowane przez Ammia
Czas edycji: 2014-09-12 o 10:50
Ammia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:54   #4184
_nowoczesna_
Przyczajenie

Ja miałam Anię Czernecką. Oczywiście wygląd zdjęć to kwesta gustu ale jeśli chodzi o samą osobę to mogę ze szczerego serca polecić Anię! Ma dużo pomysłów, można mieć pewność że sesja będzie oryginalna bo ona każdą robi w innym miejscu a do tego jest bardzo miła i sympatyczna. Aha no i w jednej cenie wzięła na wesele swojego męża, który też robił zdjęcia więc to tak jakbyśmy mieli dwóch fotografów za jedne pieniądze
_nowoczesna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:04   #4185
paullaaa_92
Raczkowanie

mnie Klaudia też zapisała więc została jeszcze fryzura
Wczoraj byliśmy z TZ u fotografa i jesteśmy praktycznie zdecydowani. Rzeczywiście opcji tyle, że ciężko się zdecydować Zdjęcia rewelka! Pewnie po weekendzie podpiszemy umowę i będzie temat z głowy.

A powiedzcie mi, ile wcześniej rezerwowałyście sobie termin u Rydza?
paullaaa_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 09:11   #4186
zuzka171015
Raczkowanie

Ja wybralam Anne Czarnecka na fotografa nie moge znalezc tylko kamerzyste doradzcie mi prosze kogos

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Ammia ja wstepnie tez zapisalam sie do Klaudi Klos, ale pisalam jej tylko na facebooku. Ty dzwonilas, rozmawialas z nia? Na ktora godzine sie do niej zapisalas? Bo u mnie w domu oprocz mnie jescze 3 osoby by chcialy byc umalowane przez Klaudie

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

A co do fryzjera to zastanwiam sie nad pania Justyna z Awangardy. Co myslicie? I ile wczesniej trzeba sie do niej umawiac na fryzure?

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

magda_mjt slyszalam o jakims dobrym dietetytku czy dietetyczce na lwowskiej, ale nie pamietam jak sie nazywa :/
Stary 2014-09-13, 09:14   #4187
joasia-a
Zakorzenienie

Oj widzę że wątek ożył

My w następny weekend chcemy rozejrzeć się za tortem i ciastami jeszcze raz z TŻtem ale chyba z ciastami na 99 % zdecydujemy się na Marcepan z Pleśnej i być może na tort też zobaczę jaką ofertę przedstawią

Chcemy też obejrzeć obrączki.. powiem szczerze że tu jestem w kropce, ale to nie ważne w każdym bądź razie byłam u złotnika na Lwowskiej i średnio jednak za tym jesteśmy..

Czy któraś z was miała do czynienia z Sezamem i obrączkami? z tego co patrzyłam to wychodzą naprawdę super wagowo bo ok 11 g za obrączki w naszych rozmiarach więc świetnie (tym bardziej że jak się kontaktowałam ze złotnikiem z Lwowskiej to dowiedziałam się że 10 g wystarczy - rozmiar 13/14 i 24 )

A ja też mam dograną już Klaudie z godziną mam nadzieje że wyrobię się wcześniej z fryzurą bo o 8 mam nadzieje fryzjer (do tej pory chodziłam do salonu Antoine koło Almy i zawsze tam farbuję i obcinam włosy, nigdy się nie czesałam ale mam nadzieję że będzie super, za niedługo może pojdę na fryzurę próbną :P) no i chyba o 10 makijaż ślub o 14 i jeszcze bukiety 2 w między czasie będę musiała zrobić, ale to myślę że bez problemu (gorzej z załatwieniem kwiatów bo nie wiem czy będę miała wolnego dużo przed ślubem w pracy..)

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2014-09-13 o 09:16
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 09:19   #4188
zuzka171015
Raczkowanie

joasia-a ja tez sie zastanawilam nad plackami od firmy Marcepan z Plesnej. Slyszlam o nich dobre opinie. Tylko powiedz mi ile u nich kosztuja ciastai tort? Kiedy joasia-a slubujesz?
Stary 2014-09-13, 09:30   #4189
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
joasia-a ja tez sie zastanawilam nad plackami od firmy Marcepan z Plesnej. Slyszlam o nich dobre opinie. Tylko powiedz mi ile u nich kosztuja ciastai tort? Kiedy joasia-a slubujesz?
Już nie pamiętam dokładnie bo to moja babcia się pytała, a tort miałam kogoś innego na oku ale sytuacja zmusiła mnie to szukania alternatywy w następną sobotę jak będę wiedziała to napiszę bo na codzień mieszkam i pracuję w Krakowie i w sumie już miesiąc w Tarnowie nie byłam
Ale w sierpniu razem z babcią kupiłyśmy chyba 6 rodzajów ciast w tej budce przy burku - praktycznie wszystkie mi smakowały a ja jestem wielkim przeciwnikiem kupnych ciast ja akceptuję tylko takie domowe

Wydaje mi się że blaszka ciasta chyba ok 70 zł

Aaa.. ślubujemy 13 czerwca 2015 (właśnie spojrzałam na datę.. 9 miesięcy! )
Stary 2014-09-13, 10:18   #4190
zuzka171015
Raczkowanie

tez slyszalam ze maja budke z plackami na burku moze tez ich wybiore narazie szukam a jaki masz lokal weselny i zespol?
Stary 2014-09-13, 11:14   #4191
joasia-a
Zakorzenienie

Mają mają na wprost tego sklepu z garniturami czy co to tam jest tak na zewnątrz tych drewnianych budek jednym ciastem zainspirowałam się nawet i zrobiłam taki do pracy na urodziny i wszyscy chwalili

Lokal Dwudniaki a zespół Espresso Music Band - miał być DJ ale rok temu bawiliśmy się z nimi na weselu i postawiliśmy na nich bo zabawa była świetna

właśnie muszę kiedyś zadzwonić do lokalu zapytać co i jak bo od lipca tamtego roku nic się nie odzywałam...
Stary 2014-09-13, 12:39   #4192
mms_22
Zakorzenienie

witam się jako żona

od kilku dni zbieram się, żeby tu napisać, ale jakoś brakuje czasu :p

w skrócie:
Ze ślubu niewiele pamiętam :p Msza trwała max 40 min a no i stres wziął górę :p Pamiętam tylko tyle, że kilka dni wcześniej mówię do tż : "jak zapomnisz pocałować obrączkę przed założeniem, to Ci głowę urwę" i co... i ja powinnam być bez głowy :p Mąż zachował się wzorcowo, a osobą, która zapomniała pocałować obrączki byłam ja Ogólnie podobno po mnie widać było, że mam stresa, za to Tż ponoć ciągle się śmiał :p

Później życzenia, wspaniałe prezenty, no i jazda do lokalu

Wbrew wszystkim negatywnym opiniom, jakie ja słyszałam o swoim lokalu przed ślubem, osobiście polecam restaurację Herbowa w Żabnie. Fakt, faktem lokalizacja nie budzi zachwytu, za to jedzenie i obsługa jest na wysokim poziomie. Wszyscy goście byli zadowoleni i najedzeni a na tym nam zależało
Polecam również zespół AMADEO - świetnie bawili gości i co najważniejsze, mają bogaty repertuar (każdy mógł znaleźć coś dla siebie). Chłopaki z zespołu nie piją na weselu. Mąż ledwo ich namówił, żeby z nim chociaż po kielichu wypili
Jeśli chodzi o foto i video, to mieliśmy Vip2 A. i P. Chłoń z Tarnowa. Również mogę polecić, ponieważ dobrze nam się współpracowało Zarówno kamerzysta, jak i fotograf był po prostu wszędzie Jesteśmy też po sesji plenerowej. Po długich poszukiwaniach miejsca na sesję, ostatecznie zdecydowaliśmy się na Tarnów nocą. Może i banalne, ale fotograf operuje bardzo dobrym sprzętem, dlatego też zdjęcia będą przecudne (na razie widzieliśmy je tylko na aparacie)

Fot do pokazania nie posiadam na swoim komp, ale jak tylko coś dostanę, to z przyjemnością się podzielę

P.s. A pogoda była wręcz WYMARZONA !

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 21:49   #4193
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Ammia ja wstepnie tez zapisalam sie do Klaudi Klos, ale pisalam jej tylko na facebooku. Ty dzwonilas, rozmawialas z nia? Na ktora godzine sie do niej zapisalas? Bo u mnie w domu oprocz mnie jescze 3 osoby by chcialy byc umalowane przez Klaudie
Pisałam maila jestem wstępnie wpisana bo nie ma jeszcze kalendarza na 2016, godzina 11- tylko ja jestem do malowania, sami faceci w domu a mama jest anty- makijażowa wiec nie będę jej zmuszać bo wiem że źle sie będzie czuć.
My wczoraj objechaliśmy 3 lokale i blada. W pierwszym- Kasynie warunki jak dla nas nie do przyjęcia, w drugim- Kardamonie nie było szefowej i wiemy tyle co powiedziała nam kelnerka, na tyle osób co mamy to organizują raczej w niedzielę ale dokładnie trzeba rozmawiać z szefową bo byc może się zgodzi, a w Marionie zajęty termin.
Wkurzyłam się bo mając mniejszą liczbę gości nie można zorganizować normalnego ale mniejszego wesela -wychodzi na to że im się po prostu nie opłaca. Mamy jeszcze inne lokale na oku ale może wy mi pomożecie. Gdzie można zorganizować wesele na max 60 osób?
Stary 2014-09-13, 21:55   #4194
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Ammia Pokaż wiadomość
Pisałam maila jestem wstępnie wpisana bo nie ma jeszcze kalendarza na 2016, godzina 11- tylko ja jestem do malowania, sami faceci w domu a mama jest anty- makijażowa wiec nie będę jej zmuszać bo wiem że źle sie będzie czuć.
My wczoraj objechaliśmy 3 lokale i blada. W pierwszym- Kasynie warunki jak dla nas nie do przyjęcia, w drugim- Kardamonie nie było szefowej i wiemy tyle co powiedziała nam kelnerka, na tyle osób co mamy to organizują raczej w niedzielę ale dokładnie trzeba rozmawiać z szefową bo byc może się zgodzi, a w Marionie zajęty termin.
Wkurzyłam się bo mając mniejszą liczbę gości nie można zorganizować normalnego ale mniejszego wesela -wychodzi na to że im się po prostu nie opłaca. Mamy jeszcze inne lokale na oku ale może wy mi pomożecie. Gdzie można zorganizować wesele na max 60 osób?
w sali restauracyjnej Cristal Parku, w Dunajcu?

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 23:07   #4195
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Bristol, Wiedeńska (choć to jest właścicielki Agawy z Dębna, więc przez nią nie polecam), Kantoria, Sezam w Machowej, może Soprano?
Stary 2014-09-14, 09:32   #4196
21klaudyna
Zadomowienie

Marcepan ma dobre placki cenowo podobnie do Anki .Aczkolwiek u nas jak byliśmy zdecydowani na Marcepana tak po porównaniu z Anka to u nas wszyscy jednogłośnie wybrali Anke.

Na krzyskiej jest jeszcze podobno jakas Willa w ktprej organizują małe wesela. W soprano i w Melsztynie Restauracja podzamcze
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 10:33   #4197
PM_2015
Raczkowanie

Cytat:
Ja polecam restauracje hotelu Cristal Park. Bylam tam ostatnio na weselu na 70 osob i byl wypas pyszne jedzenie, miejsca w sam raz i wszystko w jak najlepszym porzadku. Szczerze polecam
PM_2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 11:32   #4198
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
w sali restauracyjnej Cristal Parku, w Dunajcu?
Cristal odpada, TŻ zna tą restaurację od zaplecza i powiedział że w życiu tam nic nie zje. Dunajec wezmę pod uwagę.

Cytat:
Napisane przez magda_mjt
Bristol, Wiedeńska (choć to jest właścicielki Agawy z Dębna, więc przez nią nie polecam), Kantoria, Sezam w Machowej, może Soprano?
Bristol biorę pod uwagę choć tam za bardzo nie ma parkingu, Sezam w Machowej tam samo choć to kawałek od Tarnowa,Kantorię odradził nam fotograf choć nad nią też się zastanawiałam, Wiedeńska i Soprano odpadają.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Marcepan ma dobre placki cenowo podobnie do Anki .Aczkolwiek u nas jak byliśmy zdecydowani na Marcepana tak po porównaniu z Anka to u nas wszyscy jednogłośnie wybrali Anke.

Na krzyskiej jest jeszcze podobno jakas Willa w ktprej organizują małe wesela. W soprano i w Melsztynie Restauracja podzamcze
Willa Krzyska podoba się teściowej, miało tam być wesele siostry TŻta ale w końcu było w innym miejscu, Soprano i Melsztyn odpadają.
Stary 2014-09-14, 11:39   #4199
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Cristal odpada, TŻ zna tą restaurację od zaplecza i powiedział że w życiu tam nic nie zje. Dunajec wezmę pod uwagę.

Bristol biorę pod uwagę choć tam za bardzo nie ma parkingu, Sezam w Machowej tam samo choć to kawałek od Tarnowa,Kantorię odradził nam fotograf choć nad nią też się zastanawiałam, Wiedeńska i Soprano odpadają.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Willa Krzyska podoba się teściowej, miało tam być wesele siostry TŻta ale w końcu było w innym miejscu, Soprano i Melsztyn odpadają.
to proponuję wynająć namioty, catering i wszystko będzie jak chcesz, skoro praktycznie żadna sala Ci nie odpowiada

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 11:43   #4200
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:

Moj brat miał w Bristolu, wynajęli parking pod Oskarem, a i tak praktycznie nikt tam nie zaparkował, bo bez problemu na krakowskiej były miejsca. Sezam w Machowej oczywiscie, ze ma parking i to duzy, moja Siostra miała tam wesele na 100 osob i kazdy bezproblemu zaparkował. W Kantorii znowu znajoma miała wesele na 70 osob, tam jedyny minus, ze trzeba gości na 2 sale podzielic, ale poza tym fajny lokal.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości