Mamusie Marcowe 2015 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 11:54   #4081
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No wlasnie sopiero kupilam inhalator i usiluje przekonac synka so tego, ale slyszalam zs to rewelka. Poki co wychodzi na to ze zawalilam sprawe bo nie inhalowalam i za rzadko odciagalam a wlasnie wiele mam mowi ze od razu jak sie katar pojawia to duuuzo odciagac i inhalowac. W przyszlosci zamierzam tak robic bo wolalanym jak najmniej antybiotykow.

.
Magiusa Ola miała już wiele razy bardzo duży katar i zawsze mówili, żeby właśnie odciągać, żeby nie zeszło na oskrzela, nawet co 2-3 godziny jak jest potrzeba. Inhalacje solą też robiliśmy, a do tego podobno konieczne jest spanie wyżej, właśnie też żeby zapobiec zejśćiu kataru niżej. Ja mam klin w łóżeczku już teraz na stałe włożony. Zdrówka dla Darusia, oby szybko mu przeszło

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Plusia witaj

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:10   #4082
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plusia6 Pokaż wiadomość
Witajcie też będę marcową mamusią 2015, mogę dołączyć? jestem obecnie w 15 tygodniu
Witaj rozgość sie u nas

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:11   #4083
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja na razie o porodzie nie myślę, staram się skupiać nad tym co jest teraz. Wiadomo, że jak jednak coś o porodzie ktoś wspomni to aż mnie ściska w żołądku. Co ma być to będzie .

Ja miałam straszne bóle przy miesiączkach (podbrzusze, dolny kręgosłup, mięśnie ud, głowy, wymioty). Ale to zapewne całkiem innego rodzaju bóle
Mam tak samo, nie ma co sie zamartwiac na zapas a przezyc i tak trzeba

Plusia kiedy masz termin?

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:12   #4084
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie też będę marcową mamusią 2015, mogę dołączyć? jestem obecnie w 15 tygodniu
Witaj witaj

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Magiusa Ola miała już wiele razy bardzo duży katar i zawsze mówili, żeby właśnie odciągać, żeby nie zeszło na oskrzela, nawet co 2-3 godziny jak jest potrzeba. Inhalacje solą też robiliśmy, a do tego podobno konieczne jest spanie wyżej, właśnie też żeby zapobiec zejśćiu kataru niżej. Ja mam klin w łóżeczku już teraz na stałe włożony. Zdrówka dla Darusia, oby szybko mu przeszło

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Plusia witaj
Dzieki. Ja troche z odciaganiem zawalila..bo kiedys jedna lekarka mi powiedziala ze mam robic nie za czesto by sobie tez sam radzil. No ale jak ma sobie sam radzic jak dmucha poki co srednio? Tak wiec na przyszlosc mam nauczke. Teraz tylko byle zdrowial....kazdego dnia wypatruje czy juz mniejszy kaszel i katar.

Odnosnie termometrow ja mam douszny, mam tez microlife i pod pache..generalnie z kazdego jestem sresnio zadowolona. Uwazam ze najlepiej kupic termometr na podczerwien tak jak maja w szpitalach. Sa chyba najdrozsze ale najlepsze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:24   #4085
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Te nasze dzieciaczki to prawdziwe gwiazdeczki jeszcze nie ujrzały światła dziennego a już są wstawiany ich fotki, ciekawe co będzie jak się urodzą.....

Moja karpatka już upieczona, ok. godz. 18 przełożę bita śmietaną, kto ma ochotę zapraszam mam też do tego pyszną kawkę lub herbatkę jak kto woli.

Dziewczyny dla tych które są na zwolnieniach bądź pracują a maja pytania odnośnie zwolnień to stronie zus-u jest ikonka " zadaj pytanie zus" odpowiedź ekspresowa, ja dzisiaj z tego skorzystałam i odpowiedź miałam po 10 minutach
karpatka mmmm ja sie zastanawiam dzisiaj nad tarta z owocami gotowa, ze wzgledu na brak kuchni teraz
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:27   #4086
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
Stary 2014-09-11, 12:29   #4087
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Ale szybko piszecie, nie nadążam z nadrabianiem.
Remonty, zakupy... zazdroszczę, my w 1 pokoju będziemy z dwójką dzieci, mam nadzieję, że jakoś damy radę...
Piękne imiona wybieracie, ja 7 lat temu myślałam, że wybieram niespotykane imię dla córki (Amelka) dzisiaj wiem, że było w czołówce a ja nie wiedziałam, że można coś takiego w ogóle w necie sprawdzić no i cóż, dzisiaj co chwile na placach zabaw i w klasie sam Amelki Tym razem się zastanowię i sprawdzę, chociaż podobają mi się te, co są często nadawane grr.
Wczoraj miałam usg prenatalne, wygląda na to, że wszystko dobrze, krwawienie i plamienia ustały uff ale nadal muszę się oszczędzać i leżeć a mieszkanie zapuszczone coraz bardziej trza ogarnąć bo zwariuje w bajzlu. No i drugi lekarz stwierdził, że wygląda na to, że czekamy na drugą córeczkę młoda zawiedziona, marzy o bratu i nadal wierzy, że jednak to brat będzie, nie ukrywam, że ja z mężem też marzyliśmy o chłopcu, teść liczył na przedłużenie rodu i nazwiska ajjjć przykro mi trochę ale cieszę się, że maleństwo jest zdrowe w końcu to jest najważniejsze, prawda mamusie?

P.S. Czy te z Was, które spodziewają się kolejnego dziecka też tak boją się porodu? Na samą myśl o tych bólach mam ciary... mam zamiar szukać szpitala dającym znieczulenie
Zdrowie najwazniejsze dziecka , moj TZ i kilka osob w rodzinie chcialo dziewczynke a tu sie okazuje ze ma byc chlopiec ) jesli o porod chodzi, mam ciarki na sama mysl, ale ogladam sobie na youtube porody jak wygladaja itd, pomimo wszystko, sa tak piekne zakonczenia jak juz dziecko jest na tym swiecie Musze spytac u mnie w klinice, czy sa porody w wodzie. Marzy mi sie taki. Ale to jeszcze czas zeby pytac, a znieczulenie u nas obowiazkowe (nie mieszkam w Polsce ). Nie rozumiem skad tak zle opinie o polskich szpitalach, a za granica, tak rzadko czytam o zlych opiniach, a wiecej o plusach. Przeciez to idzie sie wystraszyc
Stary 2014-09-11, 12:30   #4088
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Witaj witaj

Odnosnie termometrow ja mam douszny, mam tez microlife i pod pache..generalnie z kazdego jestem sresnio zadowolona. Uwazam ze najlepiej kupic termometr na podczerwien tak jak maja w szpitalach. Sa chyba najdrozsze ale najlepsze.

Też myślę zainwestować w taki na podczerwień, fajna sprawa. Inhalatora z synem tez nie używałam i wiem, że to pewnie był błąd. Wiele koleżanek korzysta i chwalą bardzo. Także kolejny zakup konieczny na przyszłość, żeby maluszek od początku się przyzwyczaił.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:35   #4089
ewka5891
Zakorzenienie

Ja rodzilam w wodzie, tylko na sam koniec musiałam wyjść, bo główka nie chciała sie przecisnąć i musiałam próbować rożnych pozycji. Ogólnie dobrze wspominam ten basen, chociaz nie wiem czy jakoś mi to ulzylo w bólu

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Też myślę zainwestować w taki na podczerwień, fajna sprawa. Inhalatora z synem tez nie używałam i wiem, że to pewnie był błąd. Wiele koleżanek korzysta i chwalą bardzo. Także kolejny zakup konieczny na przyszłość, żeby maluszek od początku się przyzwyczaił.
Moj synek strasznie nie lubi inhalacji, muszę sie niezle nagimnastykowac, aby usiedzial chwile. W wielkim szoku byłam, jak odwiedzilysmy kumpelę w Polsce i jej 8 miesięczny synek bez problemu dał sie inhalowac, ale on to był przyzwyczajony, bo od początku jakies choroby sie go łapały.

Synek

Stary 2014-09-11, 12:35   #4090
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Zdrowie najwazniejsze dziecka , moj TZ i kilka osob w rodzinie chcialo dziewczynke a tu sie okazuje ze ma byc chlopiec ) jesli o porod chodzi, mam ciarki na sama mysl, ale ogladam sobie na youtube porody jak wygladaja itd, pomimo wszystko, sa tak piekne zakonczenia jak juz dziecko jest na tym swiecie Musze spytac u mnie w klinice, czy sa porody w wodzie. Marzy mi sie taki. Ale to jeszcze czas zeby pytac, a znieczulenie u nas obowiazkowe (nie mieszkam w Polsce ). Nie rozumiem skad tak zle opinie o polskich szpitalach, a za granica, tak rzadko czytam o zlych opiniach, a wiecej o plusach. Przeciez to idzie sie wystraszyc
Podziwiam, że oglądasz porody. Ja staram się unikać. Jakoś to wszystko wygląda mi bardziej przerażająco niż mój poród.
A co do szpitali, to może w innych krajach nie mówi się o tym głośno
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:43   #4091
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście ze możesz

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:51   #4092
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Podziwiam, że oglądasz porody. Ja staram się unikać. Jakoś to wszystko wygląda mi bardziej przerażająco niż mój poród.
A co do szpitali, to może w innych krajach nie mówi się o tym głośno
Ogladam bo najpiekniejszy moment z tego ogladania jest taki jak matka widzi swoje dziecko ale przez co musi przejsc i sie przemeczyc to az mnie to boli podczas ogladania
Nie wiem wlasnie jak to jest, czesto siedze na zagranicznych forach, i rzadko czytam zla opinie. Kazda mamusia zadowolona z opieki, z porodu, ze szpitala, z lekarzy itd. z jednej strony dobrze bo dzieki temu ja sie nie boje isc i urodzic jak o tym czytam Mam kilka znajomych w roznych czesciach swiata, i zadna tez nie narzekala na nic. Z drugiej strony, moze w polsce nie jest tak zle, tylko kobiety naciagaja i duzo wypisuja, a pozniej inne sie boja, bo az tak zle przeciez nie moze byc. Ciezko mi jednak zrozumiec i ciesze sie ze jednak mnie to ominie, (chociaz tez nie wiadomo ) z tym nacinaniem w Polsce jest to dosc czeste, ja rozmawialam o tym z lekarzem, i mowi ze nie robia tutaj tego, chyba ze naprawde jest duzy problem i to naciecie faktycznie jest potrzebne. No i pod koniec grudnia mam wizyte w miejscu w ktorym bede rodzic, z anestozjologiem i opieka medyczna, pokaza mi pokoj itd. wyjasnia wszystko i dokumenty juz beda wypelnione zeby pozniej nie robic zamieszania jak przyjdzie ten dzien. Ja to najbardziej boje sie tego bolu, tych kilku godzin, za nim dziecko juz na swiat wyjdzie.
Stary 2014-09-11, 12:53   #4093
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja rodzilam w wodzie, tylko na sam koniec musiałam wyjść, bo główka nie chciała sie przecisnąć i musiałam próbować rożnych pozycji. Ogólnie dobrze wspominam ten basen, chociaz nie wiem czy jakoś mi to ulzylo w bólu

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Moj synek strasznie nie lubi inhalacji, muszę sie niezle nagimnastykowac, aby usiedzial chwile. W wielkim szoku byłam, jak odwiedzilysmy kumpelę w Polsce i jej 8 miesięczny synek bez problemu dał sie inhalowac, ale on to był przyzwyczajony, bo od początku jakies choroby sie go łapały.
O mysle ze porod w wodzie to fajna sprawa ale w polskich szpjtalach raczej o to trudno...przynajmniej w panstwowyxh.

Odnosnke inhalacji mi sie udaje przekonac synka jak mu puszcze kilka piosenek na you tube

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 13:17   #4094
lejdi_aga13
Rozeznanie

sliczne czapeczki i zdjecia z USG

co do porodow- 2 porod miałam o 50% bardziej bolesny. Teraz mam CC wiec az tak sie nie denerwuje

Dodaje moje zakupki za niecały tydzien wchodze w 2 trmestr
to sa dzisiejsze, ogolnie mam o kilka rzeczy wiecej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00160.jpg (27,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00161.jpg (29,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00163.jpg (25,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00166.jpg (35,0 KB, 22 załadowań)
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 13:17   #4095
plusia6
Raczkowanie

dziękuję za miłe przyjęcie termin mam na 1 marca
plusia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 13:17   #4096
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Ja rodzilam w wodzie, tylko na sam koniec musiałam wyjść, bo główka nie chciała sie przecisnąć i musiałam próbować rożnych pozycji. Ogólnie dobrze wspominam ten basen, chociaz nie wiem czy jakoś mi to ulzylo w bólu[COLOR="Silver"]
Rodziłam w sali z wanną i prysznicem ale mając skurcz za skurczem ani nie spróbowałam skorzystać, myślałam, że prędzej wyjdę z siebie teraz żałuję. Siostra korzystała z prysznica i mówiła, że przyniosło dużą ulgę polewając krzyż i brzuch.

O bólu się szybko zapomina, fakt ale rodząc nie pierwszy raz gdy się wie, jak wielki to ból to jest zupełnie inaczej. Chciałam, żeby córka nie została sama na świecie, jakoś trzeba będzie przetrwać tak czy inaczej tym razem ze wspomaganiem :P
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 13:20   #4097
plusia6
Raczkowanie

a jakiej wielkości kupujecie ubranka? bo ja jeszcze nic nie kupiłam, ale w przyszłym tygodniu chyba się wybiorę, bo mnie już korci chociaż moja mama mi odradza, że jeszcze za wcześnie na kupowanie. ale ja wcale tak nie myślę.
plusia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 13:21   #4098
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

co do porodow- 2 porod miałam o 50% bardziej bolesny. Teraz mam CC wiec az tak sie nie denerwuje

Ale piękne
Stary 2014-09-11, 13:22   #4099
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Wam dodać zdjecie z Usg a nie moge sobie z tym poradzić ? Pisze mi aby podać url obrazka ;/
Byłaś u tej samej co ja, prawda? Ja nie mam zdjęć tylko filmik, a Ty masz zdjęcia i filmik?

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
A teraz tak z innej beczki, w miejscowości nie daleko mnie dziewczynie zmarło w szpitalu dziecko. Całą ciąże zniosła bez problemu, termin przeszła i dostała plamień z krwią. Od razu pojechała do szpitala, niestety lekarze zwlekali z cc i zdecydowali na drugi dzień że nie ma już na co czekać. Okazało się że dzidzia urodziła się owinięta pępowiną i miała w płucach zielone wody i niestety po godzinie zmarła. Masakra co Ci lekarze sobie wyobrażają. Najprawdopodobnie bedą mięli sprawę w sądzie o doprowadzenie do śmierci tego dzieciątka, a matka tego dziecka powiedziała ze doprowadzi do zamknięcia oddziału położniczego.
Takich historii jest bardzo dużo i dlatego ja boję się kompletować wyprawkę Współczuję rodzinie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
My jesteśmy już po wczorajszej wizycie, było świetnie
Mój tż był z nami po raz pierwszy i był bardzo zdumiony że maluszek tak skacze lekarz musiał się nieźle nagimnastykować żeby go pomierzyć a maluszkowi tylko fikołki w głowie jesteśmy teraz w 11t 5d przezierność 1,45 a długi na 56 mm a jaki nosek zadarty ciekawe po kim z serduszkiem też wszystko w porządku, jak gin włączył podsłuch to się popłakaliśmy

Bardzo się cieszę że i Wasze wizyty tak dobrze przebiegły a imiona wybieracie naprawdę piękne
Super, że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę, a co USG z równego 12 tygodnia. A następna wizyta 26 września, już nie mogę się doczekać Wtedy pan doktor potwierdzi płeć.
Śliczne zdjęcie
Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam usg prenatalne, wygląda na to, że wszystko dobrze, krwawienie i plamienia ustały uff ale nadal muszę się oszczędzać i leżeć a mieszkanie zapuszczone coraz bardziej trza ogarnąć bo zwariuje w bajzlu. No i drugi lekarz stwierdził, że wygląda na to, że czekamy na drugą córeczkę młoda zawiedziona, marzy o bratu i nadal wierzy, że jednak to brat będzie, nie ukrywam, że ja z mężem też marzyliśmy o chłopcu, teść liczył na przedłużenie rodu i nazwiska ajjjć przykro mi trochę ale cieszę się, że maleństwo jest zdrowe w końcu to jest najważniejsze, prawda mamusie?
Gratuluję udanej wizyty
Cytat:
Witaj

A mi dzisiaj przyszedł detektor tętna Jak cudownie jest słuchać serduszka w domu kiedy ma się na to ochotę

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 13:25   #4100
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

Super zakupy
Kocyk z primarka moj ulubiony, po 2 latach użytkowania wyglada jak nowy. Pamietam jak sie wkurzałam na te pajace z boku zapinane

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2014-09-11 o 13:26 Powód: Literowka
Stary 2014-09-11, 13:42   #4101
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

sliczne ubranka

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
a jakiej wielkości kupujecie ubranka? bo ja jeszcze nic nie kupiłam, ale w przyszłym tygodniu chyba się wybiorę, bo mnie już korci chociaż moja mama mi odradza, że jeszcze za wcześnie na kupowanie. ale ja wcale tak nie myślę.
Mysle ze male zakupy krzywdy nie zrobia wiadomo nie ma co szalec juz teraz Ja kupilam dwa komplety na 62, i jeden na wiekszy, moja mama kupila body juz na 6 miesiecy, mowi ze sie przyda na pozniej, i bluze ciepla to kupilam na marzec kwiecien, ale w wiekszym rozmiarze, niz od urodzenia bo moja mama twierdzi ze jak dziecku zalozy sie ubranka a na to bluze to maly rozmiar bedzie ciasny, a wiekszy to juz wejdzie najwyzej bedzie troche luzne, a ze ja sie nie znam to mamy posluchalam a jak malenstwo urodzi sie malutkie to maz bedzie latal po sklepach najwyzej zaczynam od 62 moze skusze sie na jeden komplecik mniejszy ale to pozniej nie wiem jaki rozmiar kombinezonu bo sie przyda na marzec, ale tez pod ubranka to wiekszy chyba bedzie musial byc.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

A mi dzisiaj przyszedł detektor tętna Jak cudownie jest słuchać serduszka w domu kiedy ma się na to ochotę
Pokazalam mojemu TZ ten detektor kilka dni temu, i nie zgadza sie na zakup bo mowi ze bede sie bardziej stresowac niz teraz, mowi ze bede latac do lekarza jak szalona bo nie uslyszalam bicia serduszka albo zle przyloze
z drugiej strony ma racje, bo i tak wtedy sie nic nie zrobi, ale bardzo fajnie go miec pomimo wszystko chcialabym moc sluchac swojego malenstwa codziennie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Drogie mamusie! czy znacie firme smyk??? Jestem zainteresowana zakupami z tego sklepu, moja mama bedzie w Polsce i mowi zebym do grudnia zrobila zamowienie i ona odbierze wszystko, i nie chcialabym trafic na oszustow, stad moje pytanie, a maja bardzo ladne wozki i artykuly dzieciece
Stary 2014-09-11, 13:56   #4102
ewka5891
Zakorzenienie

Mi się wydaje, ze smyk jest bardo drogi i te same produkty mozna dostać gdzies indziej o wiele taniej.

Synek

Stary 2014-09-11, 13:58   #4103
mama_kasia88
Raczkowanie

heh dziewczyny a ja serio poleca roz 56 na poczzątek :P starszak urodził sie 56 cm i 4340 i topił się w 56 Przynajmniej przez pierwsze 2 tygodnie :P 68 nosiliśmy gdy miał ok 3-4 miesięcy i też mieliśmy zonka, bo ubranka mieliśmy pare 62, a reszta 68 :P i trzeba było szybkie zakupy robić
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 14:06   #4104
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

W smyku kupuję tylko z wyprzedaży
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 14:07   #4105
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje, ze smyk jest bardo drogi i te same produkty mozna dostać gdzies indziej o wiele taniej.
Pytalam, bo zalezy mi na zrobieniu zakupow przez internet zaplaceniu a mama tylko odbierze produkty w grudniu, a widze ze smyk jest w wielu miastach w Polsce, wiec nie jest to maly prywatny sklep, chyba ze poleci mi ktos inne strony internetowe albo sieciowe cos w tym stylu z artykulami dzieciecymi, zeby byl to sklep zaufany przez was nie chcialabym wplacic pieniedzy za zakupy, ktorych pozniej nie dostane.
Stary 2014-09-11, 14:07   #4106
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
U nas równiez jesli bedzie chłopiec to wstepnie mamy wybrane imie Wojtuś ( mąż wybierał to imie ,ale mi tez sie podoba) , a jesli dziewczynka to Alicja.
Myslę , ze do marca jeszcze moze nam sie cos odmienic w kwestii imion
Chyba i Alicja w tym roku popularna Jeśli będzie córka to właśnie takie imię chcę jej dać, chociaż mąż trochę kręci nosem. Ale kilka tygodni temu obudziłam się i pierwsze co pomyślałam "jeśli córka, to Alicja". Uważam, że to mógł być jakiś znak, więc nie odpuszczę Ale musiałam pójść na ustępstwo- mąż wybiera imię dla chłopca. I jak głaszcze brzuszek, to mówi "Cześć Kaziu". Mam nadzieję, że się tylko tak ze mną droczy
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 14:07   #4107
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Śliczne rzeczy. Takie misiowe
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 14:09   #4108
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję za miłe przyjęcie termin mam na 1 marca
ja mam cc 1 marca

debraM a mi miał wczoraj przjsc i nie ma-napisałam na ebay do sprzedawcy-ktory masz tydzien?odrazu znalazłas? ja sie boje,ze z moim serduszkiem sie moze mylić...

Cytat:

ja kupuje 56 , kupuje dosc duzo bo rodze w 37tyg wiec dziecko moze być małe-jak sie okaze,ze dziewczynka to juz całkiem

dzieki dziewczyny,zbieram powoli bo do 1 marca musze miec wszstko i chce miec na pewno na 2mies wszstko(pieluszki itp) bo po CC nie chce w za duzo latac-rana po wyrostku goiła mi sie 3 tyg;/
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2014-09-11 o 14:12
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 14:10   #4109
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
sliczne ubranka

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Mysle ze male zakupy krzywdy nie zrobia wiadomo nie ma co szalec juz teraz Ja kupilam dwa komplety na 62, i jeden na wiekszy, moja mama kupila body juz na 6 miesiecy, mowi ze sie przyda na pozniej, i bluze ciepla to kupilam na marzec kwiecien, ale w wiekszym rozmiarze, niz od urodzenia bo moja mama twierdzi ze jak dziecku zalozy sie ubranka a na to bluze to maly rozmiar bedzie ciasny, a wiekszy to juz wejdzie najwyzej bedzie troche luzne, a ze ja sie nie znam to mamy posluchalam a jak malenstwo urodzi sie malutkie to maz bedzie latal po sklepach najwyzej zaczynam od 62 moze skusze sie na jeden komplecik mniejszy ale to pozniej nie wiem jaki rozmiar kombinezonu bo sie przyda na marzec, ale tez pod ubranka to wiekszy chyba bedzie musial byc.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Pokazalam mojemu TZ ten detektor kilka dni temu, i nie zgadza sie na zakup bo mowi ze bede sie bardziej stresowac niz teraz, mowi ze bede latac do lekarza jak szalona bo nie uslyszalam bicia serduszka albo zle przyloze
z drugiej strony ma racje, bo i tak wtedy sie nic nie zrobi, ale bardzo fajnie go miec pomimo wszystko chcialabym moc sluchac swojego malenstwa codziennie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Drogie mamusie! czy znacie firme smyk??? Jestem zainteresowana zakupami z tego sklepu, moja mama bedzie w Polsce i mowi zebym do grudnia zrobila zamowienie i ona odbierze wszystko, i nie chcialabym trafic na oszustow, stad moje pytanie, a maja bardzo ladne wozki i artykuly dzieciece
Znam smyka, ale drogo tam :/ ostatnio byłam pochodziłam , pooglądałam i w ogóle wózków nie widziałam a chciałam sobie coś na żywo obejrzeć i nie wiem czemu nie było, a symk wcale mały nie jest
Stary 2014-09-11, 14:18   #4110
ewka5891
Zakorzenienie

Lejdi Aga a po córeczce nie masz żadnych ciuchów?

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości