|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
|
|
|
|
#4412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanet, 15 minut to nie tak źle - ja do tej pory byłam zapisana w takiej, która jest pół godziny jazdy autobusem stąd ![]() Też się nad tym zastanawiam ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2014-09-11 o 14:25 |
|||
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przygowane łożeczko, nic tylko rodzic
|
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
Lola zalewam samym rozgrzanym olejem (mieszam pół na pół oliwę i rzepakowy)
Esti ślicznie wygląda ten kącik. szybkawolna albo ja jestem nieczuła albo moje dziecko jeszcze nie miało czkawki wogóle benetta ja planuję hippa i baby dream, może zdobędę jakieś próbki, może kupię oba, a może co będzie... dzięki za miłe słowa odnośnie tortów ![]() Ja w sumie też jestem wyrodną żoną jeśli chodzi o prowadzenie domu, robię tylko to na co mam ochotę ale że teraz mam czas, a łakoma jestem od urodzenia to lubię sobie pogotować ![]() Mam dzisiaj panikę porodową (!) Byłam u pulmonologa i dalej nie chce mi dać tego zaświadczenia ze mogę rodzić sn, mam iść za 2 tyg. znowu Dzwoniłam do rzecznika praw pacjenta, okazało się, że nie ma katalogu chorób czy powikłań ciąży, które byłyby wskazaniem do zzo podczas porodu sn decyduje o tym lekarz prowadzący. Jeśli lekarze w szpitalu mają odgórny zakaz stosowania zzo, to już widzę jak któryś zdecyduje o jakimś wskazaniu Mam dość tej huśtawki i życia w niewiedzy. Czasem mi się wydaje, że wolałabym być postawiona w sytuacji ze muszę mieć cesarkę niż takie balansowanie i kombinowanie, jak uniknąć cesarki... jak wyżebrać zzo... A jakby ktoś potrzebował to polecam infolinię rzecznika praw pacjenta, bardzo skrupulatnie udzielają informacji, a jak czegoś nie wiedzą, to szukają i oddzwaniają z odpowiedzią. Natomiast infolinia NFZ to jakaś kpina... |
|
|
|
#4416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak mi radziła kumpela, która ich używa do swoich dzieci.
|
|
#4417 | |||
|
Rozeznanie
|
Wkońcu nadrobiłam zaległości dzisiaj już tak mnie nie boli głowa ufff
Kiara zatrzymaj ciuszki już prawie do Muzeum się nadają :P ciekawe czy można na takich "eksponatach" zarobić na coś nowszego ![]() Nosz kurcze nie tylko Ty, Kasia Ty tam uważaj na siebie a nie teraz zaczynasz gimnastykę artystyczną conajmniej ćwiczyć :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-09-11 o 14:29 |
|||
|
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja dzisiaj w przychodni miałam atak paniki... Normalnie aż mi się gorąco zrobiło i mroczki przed oczami. I wcale nie chodziło o poród, tylko jak Pani w rejestracji komuś tłumaczyła że cośtam jest od 65 rż. to dotarło do mnie, że też kiedyś będę tyle miała, że się zestarzeję, życie mi przeleci i umrę
Masakra!!! Ja nie chcę!
|
#4419 | |||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ela_86;48092093]
dzięki wielkie, zaraz poczytam co ez recepty i będziemy dzialać przed inhalatorem mój bohater ucieka z płaczem niestety.... szpital marzenie.... chciłabym zeby mnie ktos NAMAWIAL do znieczulenia.... ![]() ale chyba nie zdążę tam jak mnie złapią skurcze.... ![]() Cytat:
;-) Cytat:
no to super! Po wczorajszych smutkach trochę pozytywu ![]() Cytat:
ja brałam szczepionkę pod język, jak sobie przypomnę nazwę, napiszę. Pamiętam, że dzieciom od 3 rż można też podawać. Cytat:
Cytat:
![]() Gardło mam w ogniu, odkasłuję ropą, ratujcie! Silesianna! W niedzielę śpiewam, masz jakieś niezastąpione sposoby na takie akcje? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#4420 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aleksandretta - ojej... 18-letni fotelik ![]() Cytat:
![]() ach już widzę, że sama! Ja chciałabym kupić maszynę do chleba, ale póki co Tż oczami wywrocił. Cytat:
- antybakteryjny środek - nie biorę -szczoteczkę wzięłam, bo będziemy używać butelek czasami do mlecza, a później niektórych do soków, więc warto myć dokładnie, a jak coś zaschnie w środku, to ciężko sobie poradzić bez tego co do wkładek laktacyjnych to ja mam Akuku samoprzylepne i Johnsona - z tego co wymacałam bardziej solidne są Akuku, ale strasznie wielkie jakieś. szybkawolna - ja kupiłam 2 saszetki Tantum Rosa i na razie więcej nie kupuję. Jak będzie mi się sprawdzał i będzie potrzebny to TŻ mi dokupi. Gonia - trochę wcześnie ten wymaz faktycznie, ale może zrobi Ci ponownie? Bo niektóre kobietki tak mają, że 2x im robia. Cytat:
duża córcia spasmolinę brałam przed ciążą w zastrzykach Moim zdaniem lepiej działa niż no-spa ![]() Cytat:
![]() a teściowa krochmali do dziś! Zanet - co do zzo to przy przyjęciu do szpitala automatycznie uzupełniasz z położna takie dane jak np. uczulenia, leki, zabiegi, operacje, u nas nawet połozna pytała (miała ankietę dłuuugą) o to czy byłam u kosmetyczki w ciągu ostatniego pół roku. Takie rzeczy przydają sie też do znieczulenia właśnie i wtedy moim zdaniem lekarz patrzy na tę ankietę + ewentualnie zada kilka pytań i decyduje o podaniu znieczulenia. taaak, to ostatnie to ta poszwa na becik do chrztu coś Ty, nie obrażam się. Sama jak to wypakowałam to miałam boską minę ![]() gorzej z TŻ, z jednej strony się śmiał, a z drugiej chyba ciutkę mu przykro było, no bo to jednak jego rzeczy byly zaraz siądę nadrobić dalej... ile Wy piszecie
|
||||||||
|
|
|
#4421 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie też mi się wydaje, że za wcześnie idę jutro na wizytę to dopytam bo czytałam, że przy cukrzycy jest duże prawdopodobieństwo, że może się ujawnić później. Dla własnego spokoju chce jeszcze raz bo tak to mi się śni już po nocach, że za wcześnie mi zrobiono.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4422 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja niunia to ma ją chyba po mnie, sama często czkam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Esti śliczne łóżeczko, a pościel jeszcze piękniejsza, myślałam nad taką ( tylko z elementami zielonymi zamiast niebieskich), ale w końcu zdecydowaliśmy się na całą w grochy, ta Twoja - REWELACJA |
|||
|
|
|
#4423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Beata Marcina - niestety u nas wjednym z dwóch szpitali które rozważam tez tak jest... tzn. w 2 czy 3 salach porodowych są prysznice i to są sale rodzinne, a pozostałe 2 miejsca to takie boksy i tam nie ma prysznica tylko jest na korytarzu tak samo jak i wc i tez mnie to przeraża własnie. Z drugiej strony oni mają bardzo takie rodzinne podejście, fajny klimat, no i zzo na życzenie nawet... a ten szpital nr 1 ma sale wszystkie porodowe rodzinne (5) z łazienkami z wannami i w ogóle full wypas, ale cholera zzo tylko ze wskazań medycznych a tak to masz gaz.Także nie wiem co robić boskie torty ![]() silesianna - dzięki za odpowiedź co do staników. Uspokoiłaś mnie! Jest dla mnie nadzieja ![]() co do składu to zapytam jak będę z nią gadać i podeślę tak, moja teściowa to już poziom extreme jak TŻ ich odwiedza to poza słoikami z żarciem pakuje mi do torby np... buraki surowe albo marchewki takie całe czarne z ziemią! i jej nie przetłumaczysz, że u nas w mieście też są buraki, a biedronkę mamy 2 min od domu... TŻ jedzie tam, ona pakuje do torby, on jej tłumaczy, że żadnych buraków tym razem, no a jak wraca do mnie to odkrywamy takie "skarby" - ona to wkłada jak on jest np. w wc, albo ubiera kurtkę. ela - Twoi sąsiedzi mnie rozwalili... sloneczko - nie odp. mi gdzie w końcu rodzisz ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
nic nie widzę, nawet z lusterkiem już mi nie idzie, robię to na ślepo i ostatnio efekt był taki, że sobie zgoliłam prawie paznokieć u ręki esti - bardzo ładny kącik malucha ![]() benetta - ja z kosmetyków mam probki róznych firm w większych ilościach i będziemy testować czy coś małego nie uczuli, a dopiero później kupimy butle. Mam hipp i te wszystkie "apteczne" typu emolium, balneum itp. co do pieluch babydream to koleżanka robiła porównanie z tescowymi i dady - według niej babydream wypady w tym zestawieniu najgorzej, ja też czytałam o tym i opinie mnie nie przekonały. Nadrobiłam
|
||
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczytałam wczoraj u mojego gina, że w szpitalu, w którym zamierzam rodzić dają darmowe znieczulenie w ramach jakiegoś tam programu dla mieszkanek Częstochowy. A jeśli ja tu mieszkam, tu pracuję, ale jestem zameldowana gdzie indziej, to znaczy, że coś takiego mi nie przysługuje?
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
Kiara odpisywałam musiało w gąszczu zginąć. Ja się decyduje na Polną jednak. Koleżanka rodziła tam w czerwcu i mówi, że nie ma na co narzekać. Poza tym tam mam najbliżej jednak, a jak byłam na IP to zostałam super przebadana. Każdy szpital ma skrajne komentarze więc szczerze to mi już raczej wszystko jedno byle dzidziuś zdrowy.
Za godzinkę mam wizytę i mam stresik jak tam moja szyjka. Ja mogę leżeć dalej byle się szyjka zatrzymała i mnie do szpitala nie zabrali.
|
|
#4426 |
|
Wtajemniczenie
|
słoneczko - aa to przepraszam, musiałam nie zauważyć jak czytałam tyyyle stron
Ja mam dylemat czy św. R. czy R... boję się, że trafimy w św. R. tak że sala rodzinna będzie zajęta nie chcę rodzic bez TŻ... ehhtrzymam kciuki za wizytę |
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bez męża to powiem, że nie rodzę A jak mnie boli to staję się agresywna
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Frau Gizela;48097017]
Cytat:
Cuda dziala zakraplanie roztworu wody z soda bezposrednio na struny glosowe ale to wyzsza szkola jazdy... nawet ja sama sobie sie boje. I nie odchrzakiwac, tylko oczyszczac struny glosowe podczas mruczenia... murmurando, znaczy sie Jak sobie cos przypomnie to dopisze.... i wspolczuje! |
|
|
|
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
sloneczko - własnie, ja bez niego tez nie chcę, nogi zacisnę :P
Dlatego chyba przed wyjazdem zadzwonimy zapytac czy sala porodów rodzinnych jest wolna, choć Tż ma obawy, że bez względu na sytuacje i tak powiedzą, że zajęta. |
|
|
|
#4430 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
a żebyś wiedziała
![]() Cytat:
bez paniki, luzik... jakby tak było to lekarze by kazali oprócz ruchów to i czkwaki liczyć ![]() ja miałam do tej pory może ze 3-4 razy w ogóle, a z Johnym tak jak piszą dzewczny x razy dziennie calm down girl.... ![]() Cytat:
[QUOTE=Frau Gizela;48097017] Cytat:
będę wdzięczna za nazwę bajka to zło? przestan, ja próbowałam wszystkim przekupić byleby usiadł do tego i NIC nie działa, on jest baaaaardzo uparty, ale jaki ma być po takich rodzicach... Cytat:
![]() storczyk mi zgnił..... tak częściowo korzenie.... może jeszcze go uratuję? mój syn namiętnie go podlewał i nie zauważyłam że wody pól doniczki.....
|
|
#4431 |
|
Rozeznanie
|
Ela, już pamiętam, ismigen. Tylko nie wiem jak Jasiek zareaguje, bo to się trzyma pod językiem i smakuje jak cukier puder ;-) storczyka szkoda. Z tymi bajkami to tak słabo wychowawczo właśnie, bo to przekupstwo ;-)
Silesianna, dzięki za rady, płukałam wodą z solą, próbowałam też z jodyną, ale się posfrocałam, że tak powiem więc sobie daruję ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do bajek i przekupstwa, czasem efekt jest ważniejszy
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj zamowilam materac, przewijak na lozeczko, wanienke, ochraniacz na lozeczko, rozek, przescieradla. Zostal jeszcze wozek do kupienia razem z fotelikiem i drugie zakupy w gemini. Bede gotowa. Teraz pranie i prasowanie tego wszystkiego. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- A no i noe chwalilam sie w niedziele wygralam aiukcje i kupilam mate biedronka z lamaze za cale 17,50 i chyba juz przyszla tylko musze sie na poczte wybrac.
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
To ja po wizycie. Moja szyjka ma 23mm, ostatnio miała 25mm ale lekarz mówił, że to granica błędu. Wszystko jest ok mam sobie dalej odpoczywać, ale ładnie to wygląda. Mówił, że nasza sąsiadka urodziła ostatnio w 36 tc i u mnie też może tak być, więc powiem wam, że pakuje torbę. Wczoraj właśnie ją wyprałam. Maluszek w położeniu główkowym i ma 2100g, do porodu 3500-3700 , do 4 kg nie powinien dojść, chyba, że się przenosi, ale u mnie to się nie zapowiada. Kolejna wizyta za 3 tyg. i jak do niej dotrwam to wogóle lekarz mówił, że super. Wogóle dzisiaj nie straszył
Wymaz będę miała na następnej wizycie.
|
#4435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maluszki już nie taki maluszkowaty poród w 36 tc? Toz to za 2 tyg. Nie strasz!!! :P Dostałam od przyjaciółki pyszny ser pleśniowy i kiełbaskę podsuszaną, specjalnie z Włoch dla mnie przywiozła
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko - to Ty już masz dzidzię prawie przy sobie...
![]() ale naprodukowałyście musze powoli nadrabiać, my malujemy drugi raz, bardzo proszę o radę jakie polecacie worki próżniowe te do pakowania odzieży - pisałyście już o tym ale nie wiem na czym stanęło...potrzebuję na gwałt..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa dzis kupiłam pampersy 1 premiuje care 78 szt za 49,99 cena chyba fajna a do tego jeszcze miałam kupon na -8zl wiec już w ogóle fajnie
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak masakra.... czas nas goni!! Z jednej strony fajnie, a z drugiej
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Chyba fajna, a gdzie kupiłaś? Ja właśnie zaczynam się rozglądać i nie wiem ile powinny kosztować te pieluchy żeby uznać że to promocja. To samo z chusteczkami.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

głodnemu chleb na myśli 

za podejscie

Dzwoniłam do rzecznika praw pacjenta, okazało się, że nie ma katalogu chorób czy powikłań ciąży, które byłyby wskazaniem do zzo podczas porodu sn
decyduje o tym lekarz prowadzący. Jeśli lekarze w szpitalu mają odgórny zakaz stosowania zzo, to już widzę jak któryś zdecyduje o jakimś wskazaniu 

Masakra!!! Ja nie chcę!

niby mowia jak daja to bierz, ale w tym przypadku...