|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
|
|
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja słyszałam, że to taki kurczakowy zapach?
![]() Ale nie miałam z nią do czynienia nigdy. ![]() Ja mam swoich włosów dosyć powoli. Mam przedziałek z boku głowy. Ta strona, gdzie jest mniej włosów ma skłonność do tego, że oleje czy kosmetyki ją obciążają (np. nie mogę tam domyć oleju i włosy są tłuste więc muszę znowu moczyć włosy) i przyklapu, a druga strona się niemiłosiernie puszy. No i co mam zrobić? (przedziałek pośrodku głowy nie wchodzi w grę )Mam czasami takie momenty, że nachodzi mnie ochota, żeby ściąć te głupie włosy na króciutko, bo nie mam do nich siły już.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-09-11 o 13:28 |
|
|
|
#4864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale działa super, to najważniejsze.
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wystarczy go o choćby 1 cm przesunąć. |
|
|
|
|
#4866 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie troszke rosolkiem pachnie
Myslalam, ze bedzie smierdzial niemilosiernie, ale ma bardzo lagodny zapach., ktory mi kompletnie nie przeszkadza. Postanowilam co dwa dni wymieniac kozieradke. Zaparzylam, odczekalam troszke i nalalam do buteleczki po jakims tam plynie do ukladania wlosow. Bardzo wygodnie mi sie naklada kozieradke, bo psikne i wcieram. Prosta sprawa,a moze wiele pomoc. Potem kozieradke wstawiam do lodowki. |
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie podszedł mi ten krem do loków Joanny jednak. Dałam małą ilość, tak jak pisałyście, ugniatałam dopiero po wyschnięciu włosów. Nie podoba mi się efekt nadal. Owszem skręt jest mocniejszy i zaczyna się od góry włosów, ale robią się takie loczki o nieładnym kształcie moim zdaniem. Może powinnam jednak włosy obciąć, to i skręt będzie lepszy na krótszych. Jedyny efekt, który mi odpowiada to po koku ślimaczku na noc, bo na włosach mam takie ładne falki i włosy są mniej spuszone. Ale, po wyjściu na dwór (szczególnie w taką deszczową pogodę) puch znów się pojawia. Dzisiaj się przejrzałam w lusterku w sklepie i to co zobaczyłam sprawiło, że chciałam się schować w mysiej dziurze.
|
|
#4868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Ja też wróciłam do kozieradki wczoraj
![]() Tak my włosy lecą ze makabra. No i ten zapach... Rosół. I U mnie cholerka on jest wyczuwalny zawsze!!! Co prawda mam teraz angielską a nie polską i ona zdecydowanie mniej śmierdzi. Ale niech mi się tylko głową spoci, i już pytania: 'eeej czujecie rosół? Albo curry?' A ja udaję ze nie wiem o co chodzi. ![]() Koleżanka polecała mi placenta podobno fantastyczna tylko kosztuje ponad stówę. No i będą zakupy coś czuję za kupę kasy w PL
|
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zetnę włosów, bo mój Tż będzie niepocieszony. On stwierdził, że mam ładne włosy, uwaga....bo długie. Mówię do niego 'Ty chyba ładnych włosów nigdy nie widziałeś'.
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Ja tu dramaty swoje dzielę a Ty hahasz!!!!!! ;p
Ja też mam taki przedziałek z boku głowy, i z kolei mnie wkurza, że ta strona gdzie mniej włosów to jakoś tak płasko wygląda, włosy się kręcą dopiero od połowy. Ha haha ja też ostatnio będąc w sklepie widząc się w lustrze myślałam, że sama nożyczkami opitole xD
|
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny - krótka piłka: Szukam maski proteinowej, koniecznie bez silikonów jakoś wysoko w składzie.
Ja mam u siebie Kallos Latte, który protein ma w sobie tyle co kot napłakał i Yves Rocher z Jedwabiem, która jest świetna ale potwornie mało wydajna. Na razie widzę tylko, że Biovax Jedwab + Keratyna (ma Trimethylsilylamodimethic one ale baaardzo daleko więc przeżyje.) Zajrzałam na blog CGPoPolsku i zerknęłam na spis AjriszMarty, ale pomyślałam, że może Wy coś macie? ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj to samo było, przyklap z tej strony, gdzie mało włosów na maksa, a z drugiej strony za to puch. Aż się wystraszyłam, że wyglądam jak oszołom.
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wypadania włosów to mnie też ostatnio lecą garściami. Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek mi tyle wypadało.
Co oprócz kozieradki (nie zniosę zapachu rosołu) polecacie? Już nie chodzi mi nawet o to, żeby szybciej rosły, na to mam sposoby, ale żeby się wzmocniły. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Strasznie marudzicie z tym przedziałkiem z boku. Sama też noszę i to oczywiste, że na jednym boku w takim przypadku włosów jest mniej. Chyba logiczne. A jak widać ucho, to zawsze można odgarniać włosy za nie, wtedy już nie będzie, że "bo mało włosów", tylko celowo. Mnie się podoba takie uczesanie przy przedziałku po boku.Ja akurat tego problemu z uchem nie mam. Nie puszą mi się też włosy po stronie, gdzie jest ich więcej. Tam gdzie mniej faktycznie odrobinę niżej się kręcą, ale nie przeszkadza mi to. Jedynie muszę robić przedziałek tak, żeby ukrył moje zakola, bo jak zrobię za bardzo po boku, to taki plac pusty się ukazuje. :C |
|
|
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny w koncu bede w weekend w miescie, w ktorym jest Rossmann
Nie moge przejsc kolo niego obojetnie ![]() Napiszcie mi prosze jakie kosmetyki do wloskow polecacie z tego sklepu ( OPROCZ tych polskich ) Z gory dziekuje
Edytowane przez Newquay Czas edycji: 2014-09-11 o 15:11 |
|
|
|
#4876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anwen polecała Joanne Rzepe ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html ), moja koleżanka używa ampułek Radical i sobie chwali. Oprócz szeroko polecanej pokrzywy i skrzypu można jeszcze pić rzepik czy wcierać naftę kosmetyczną przed myciem. No oczywiście, że to logiczne co nie zmienia faktu, że nie jest to ładne. A odgarnianie za ucho u mnie odpada, nie podoba mi się to. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- O, jeszcze ten lotion z czarną rzodkwią jest polecany sama planuje go sobie sprawić jak wymęczę kozieradkę. ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 )
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-11 o 14:52 |
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie zakręcone
Piszę do Was o krótką poradę, a mianowicie w środę wybieram się do fryzjera. Chcę odświeżyć trochę włosy a wstyd się przyznać, ostatnio byłam spokojnie koło roku temu. Obecnym problem od 2-3 miesięcy jest wzmożone przetłuszczanie się włosów (zaznaczyłam czerwonym kółkiem niestety po użyciu suchego szamponu więc bez tragedii - mam wrażenie, że włosy są zbyt ciężkie, przylegają do głowy i się szybciej tłuszczą, gdyż w pielęgnacji nic nie zmieniałam, a przy krótszej wierzchniej warstwie tego problemu nie było nigdy) Chciałam obecnie zejść z cieniowania i mieć w miarę jednej długości włosy, jednakże wydaje mi się że taki kształt fryzury im nie będzie służył Pierwsze zdj to zanim chciałam zrównać warstwy, loki podkreślone lecz dół włosów smętnie niestety wisi i wydaje się strasznie rzadki, to i tak chyba najbardziej pozytywne dla tego ciecia zdjęcie.... Nie chcę zbyt mocnego cieniowania gdyż optycznie przerzedza to moje włosy, a jednocześnie chyba brakuje im życia. Aktualnie mam tak ze dwie górne warstwy, ta bardziej upierdliwa na wysokości ramion dla mnie się kanciaście odznacza, ale cóż, żeby je zrównać muszę być cierpliwa ![]() O co konkretnego prosić fryzjerkę? nie chcę degażowania czy mnóstwa warstw, chcę im jedynie ulżyć by dłużej były świeże i klapały smętnie i przód lepiej wyglądał ![]() czy jest jakiś złoty środek na nie ?
|
|
|
|
#4880 |
|
Zadomowienie
|
Ooo booooozeeeeeeee
*spojrzałam,umarlam, zmartwychwstalam, spojrzałam jeszcze raz, umarlam* Co za wlosyyyyyyyy!!!!!!! <3
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby ktoś wątpił w metody CG - 1,2 zdj - 21.09.2010 3 zdj - 11.09.2014 |
|
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
Oooh, pięknie.
Jakoś tak się próbuje przekonać do drugiego podejścia CG, i nie mogę a takie zdjęcia czarują...
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ogromna zmiana
Jak masz ściąć włosy to Ci nie poradzę, ponieważ się na tym nie znam. Ale napisz proszę, jak te loczki pielęgnujesz, kosmetyki itd.
|
#4884 |
|
Konto usunięte
|
Ja też do CG się nie przekonam, bo moje włosy i tak wystarczająco się bez tego kręcą, a jak chcę mocniej to zawsze mogę dyfuzora użyć. I w CG nie pasowało mi mycie odżywkami/szamponami dla dzieci. Jednak moja skóra głowy lepiej się czuje po 'normalnym' szamponie.
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;48098277]Ja też do CG się nie przekonam, bo moje włosy i tak wystarczająco się bez tego kręcą, a jak chcę mocniej to zawsze mogę dyfuzora użyć. I w CG nie pasowało mi mycie odżywkami/szamponami dla dzieci. Jednak moja skóra głowy lepiej się czuje po 'normalnym' szamponie.[/QUOTE]
Ja niestety też nie widzę mycia włosów odżywkami, czy żelami do higieny intymnej.
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
I tego się boję, bo moje włosy po delikatnym myjadle, są jakby niedomtye, obciążone, szybciej się przetłuszczają.
A niektóre dziewczyny po cg mają naprawdę efekty niesamowite! Ehhh, takie rozdarcie, no
|
|
#4887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do przetluszczania wlosow to mozesz stosowac kozieradke. Poczytaj http://www.anwen.pl/2012/11/kozierad...jace-wosy.html |
|
|
|
|
#4888 |
|
Raczkowanie
|
Z tym przetłuszczaniem mam problem dopiero mniej więcej od początku wakacji - myślałam że to przez upały się szybciej tłuszczą lub przez noszenie kucyka mimo iż luźnego na czubku głowy... ale lato minęło.. i jest tylko gorzej
a standardowa pielęgnacja: 1-2 na tydzień olejowanie potem mycie - balsam Mr Potter lub szampon babydream (czytam właśnie iż może to jego wina, myślałam że jak szampon to na pewno nie on winny) odzywka d/s kallos/garnier karite joanna b/s len stylizator joanna do kręconych/nivea fc żel lniany + żel rossmanowski (pomaranczowy meski lub zielony zwykly) olejek arganowy/ jedwab na końcówki malować nie maluję, koszta by mnie chyba zjadły... mam tylko zrobione refleksy tak delikatne że aż ich nie widać zbytnio
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bardzo lubię Twoje włosy Rozdziewiczyłam dzisiaj szampon Love Me Green, jest boooski |
|
|
|
|
#4890 | |
|
Wtajemniczenie
|
świetna zmiana, piękne
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.

(przedziałek pośrodku głowy nie wchodzi w grę
)
Myslalam, ze bedzie smierdzial niemilosiernie, ale ma bardzo lagodny zapach., ktory mi kompletnie nie przeszkadza.

Pierwsze zdj to zanim chciałam zrównać warstwy, loki podkreślone lecz dół włosów smętnie niestety wisi i wydaje się strasznie rzadki, to i tak chyba najbardziej pozytywne dla tego ciecia zdjęcie.... Nie chcę zbyt mocnego cieniowania gdyż optycznie przerzedza to moje włosy, a jednocześnie chyba brakuje im życia. Aktualnie mam tak ze dwie górne warstwy, ta bardziej upierdliwa na wysokości ramion dla mnie się kanciaście odznacza, ale cóż, żeby je zrównać muszę być cierpliwa