|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Piorę szlafrok i ręczniki do szpitala, torba się suszy, wolę być uszykowana. Lola teraz przeczytałam o tym serze i kiełbasce i też bym się skusiła
|
|
#4442 |
|
Rozeznanie
|
a kupujecie cos na kolki ? wogole cos polecacie ? wolalabym cos miec w razie "w" ...
|
#4443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że w poniedziałek mój gin też mi powie że z szyjką nie jest gorzej ![]() co do cen pampersów to jeżeli chodzi o rozmiary 1-2 za promocję zawsze uznawałam taką cenę, przy której przelicznik za sztukę wychodził poniżej 50 gr (pomijam białe pampki bo tych nie kupowałam) chusteczki nawilżane z Pampersa opłacają się, gdy paczka wychodzi poniżej 4 zł
|
|
|
|
|
#4444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz kupiłam te lepsze pózniej przerzuce sie na zielone
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, jak i dużo dziewczyn stądsłoneczko - no to dobre wieści z wizyty!! A Ty masz 34 tc zaczęty czy skończony? ![]() Kurcze... ja tez chcę już tyle Mi gin też mówił, że z moimi skurczami mam się szykować na 36-37 tc tak na wypadek mgds - ja nie wiem jak u mnie z czkawką, bo nie liczyłam nigdy Tak za bardzo nie zwracam na to uwagi, przyzwyczaiłam się do tego edzka - a jaki materac wzięłaś? ![]() Lola - ja też widziałam promocję jakiś czas temu na premium care 1 ale nie brałam, bo jest sporo opinii, że niestety odczulają, także nie chciałam ryzykować. Oby Twojemu maluchowi podpasowały ![]() Kobietki miłego wieczoru Wam życzę Ja robie sobie wychodne i jedziemy z TŻ do znajomych posiedzieć kilka godz. Brzuszek jest dziś grzeczny, wczoraj też, basen a raczej głównie pluskanie się chyba dobrze na mnie działa, bo skurczy nie było
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baw się dobrze tylko uważaj na siebie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
to to idzie kupic w PL ?
|
#4449 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiam sie co będzie dalej i co przed porodem ??? Może pójść na wosk do kosmetyczki???Cytat:
Cytat:
Wczoraj pytałas o witaminy... wiesz co a tak sobie myślę że witaminy witaminami ale może Twój kiepski stan wynika z małej ilości snu??? Ostatnio co i rusz warowałaś w nocy przy Johnym... Wysypiasz się? Ile teraz śpisz??? Cytat:
Cytat:
![]() Kochana a swoją drogą mam nadzieję, że nie masz tego a złe że bądź co bądź to mamy ubaw.... Cytat:
kochana wspaniałe wieści. Jejku to Ty dziecia masz juz prawie w ramionach Cytat:
Pytanie: ile paczek pieluch w rozmiarze 2 planujecie mieć na start?
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sab simplex - z niemiec kolezanka mi przywiezie |
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Coś kojarzę, że jest polski odpowiednik Sab Simplex... i jest bardzo chwalony na forach. Musze poszukać tej nazwy bo teraz mi wypadła z głowy a na pewno jest dostępny w aptece gemini
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam jakiś czas temu pampersy białe 1 za 44zł, w realu mieli taką promocję.
|
|
#4453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak mezulek wroci to sie go tez zapytam czy nie ma jakiegos znajomka w niemcach co by paczke nam z tym czyms wyslal hahah w ramach prezentu
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
przepis na zupę dyniową: ja robię tak:
wrzucam do gara na masło klarowane albo oliwę 2-3 cebule w plasterki, 3-4 ząbki czosnku, świeży imbir posiekany w plasterki ok. 2-3 cm, chili ile kto lubi ja daję 1/2 lub jedną zależy też jakie ostre są, alboi trochę płatków chili, podsmażam wszystko aż się zeszkli, potem dorzucam pokrojoną w kostki obrana dynię ok. 5-6 szklanek i jednąlub dwie marchewki w plasterki, chwilę jeszcze podsmażam i zalewam bulionem warzywnym (moze być z kostki) gotuję do miękkości i miksuję blenderem, do tego dolewam puszkę mleka kokosowego (tą większą) i doprawiam ew. troszkę cukrem, chili, sola w zależności co potrzeba lub rozcieńczam jeszcze woda do pożądanej gęstości. Podaję z grzankami i posypaną parmezanem i polane odrobiną oliwy, (można zrobić grzanki już z serem) ogólnie ona jest dobra jak jest dość pikantna |
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie biorę, bo moja HGB nie jest jakaś katastrofalna, bo mam 11,9, więc chyba luz, a nie chcę się tym faszerować, bo boję bardzo tych zaparć.... u mnie i tak niewesoło z tymi sprawami, a po żelazie to ponoć dużo gorzej... a kupiłam sobie dziś te witaminy, miałam inne wziąć, ale nie było akurat i wzięłam Femibion+DHA, tam jest ta większa dawka żelaza, bo w jednych jest chyba 14, a w innych dwa razy tyle, to te mają tą większą, także może tym się podratuję, a w przyszłym tyg pójdę na morfologię to zobaczę jak tam stoję.... a co do snu itp... teraz to nawet śpię, jak nie ma tża to co prawda chodzę spać późno, ale te 7-8h sypiam chyba także luz. Jasiek jest znów w nocy w pieluchach więc już nie stoję nad nim, tylko generalnie jestem przemęczona... jednak jak się jest samemu z 3;atkiem w domu to nie jest lekko a tża nie ma cały tydzień.... czuję się oslabiona, bledus ze mnie taki.... jak to moja mama mówi " jak g*wno w trawie"..... także teges kwitnąco nie wyglądam z tego wynika ![]() myślę, że mogą o być różne niedobory, bo w dietach nigdy dobra nie byłam w sensie nie odchudzających tylko, żeby zdrowa była... więc wspomogę się tabsami.... trudno co do pieluch ja myślę, że nie ma się co spinać, sklepy stoją otworem, a promocje zdarzają się naprawdę często.... ja kupię paczkę jedynek do szpitala i paczkę dwójek żeby była na miejscu, a jak zacznę dwójki to się kupi jak będą się kończyć znowu bez spiny ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy któraś z mam ma z tym preparatem jakieś doświadczenie?
|
|
#4459 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to super, że jest dobrze? Cytat:
ostatnio kupiłam w pepco i są ok ![]() Cytat:
Boli mnie spojenie lonowe i dol brzucha. Do tego te duszności, choć ekg wyszło ok. Szukam kąta żeby zdechnąć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
tez mam czasem wrazenie ze sie dusze tak jakbym nie mogla wziasc pelnego oddechu bo mi sie juz pluca nie mieszcza
![]() te z Pan co wybraly Bobotic to preferujecie w kapsulkach twist-off czy w kropelkch ?
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Elu, rozumiem... z tymi zaparciami to niestety masz rację
przy żelazie jest jeszcze gorzej. Co prawda mi pomaga Colon C ale i tak masakra !Ja brałam Femibion2+DHA. W sumie byłam zadowolona. Teraz kupię Elevit. Jest zaje....cie drogi niestety ale nie mam wyjścia. Jest to jedyny preparat bez jodu a ja jod przyjmuję osobno. Mam nadzieje, że Twoje samopoczucie sie polepszy
|
#4462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ooo a to nie wiedziałam ![]() ale taki chwalony jest.... hmmmm Dziękuję za przepis Cytat:
Kiedyś miałam serię zabiegów laserem na twarz. Mam cerę naczynkową i rumień. I na to miałam zabiegi. Pomogły, nie powiem... ale bolał jak jasna cholera !!!!!! Jakby mi ktoś ryj żelazkiem prasował Ciekawe czy depilacja laserem też tak boli ????? Coś z tym spojeniem jest nie halo... albo się naczytałam o Waszych boleściach albo nie wiem o co kaman ale mnie też boli.... Może to normalne w III trymestrze, co?
|
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
http://sab-simplex.info TA DA ! ;p do sie kupic za 35 + 8 zl przsylka poczta lub + 14 kurierem !!! ciekawe czy ta strona to nie fuszera ;p
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny...sorka że znowu zwiałam...ale starałam się was nadganiać...choć tak szczerze nie było to łatwe...
ostatnio też koleżanki córeczka 6 miesięcy miała i niestety trzeba było porzegnać słodkiego aniołka...nie poszłam na pogrzeb...nie dałabym rady i nie chciałam szczuć koleżanki strasznie mi było przez parę dni...kurcze i tak mi ich szkoda...coś w tym roku śirepień i wrzesień jakiś taki słaby u mnie...![]() niestety nie bedę póki co dzisiaj cytować, ale gratuluje zdrowych i grubasnych dzieciów!!!To najważniejsze!!! U mnie dużo się działo i nawet za bardzo nie miałam chęci i siły pisac...:/ Ale....póki co mam już parę rzeczy zkupionych łącznie z wózkiem Mura, Cabriofixem, zrobiłam też zamówienie na gemini...i mam prawie wszystko oprócz termommetra (ale bedę brała też ten co ela) i niańki....czyli cos tam powolutku działam ![]() Poza tym czekam na małża bo dzisiaj mamy 4 rocznicę ślubu!!!! Taki wesoły akcent na koniec
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję przeżyć i bardzo mi przykro z powodu aniołka Trzymaj się kochana. I wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
|
|
#4467 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to juz niedlugo bedziesz tulic malenstwo ![]() Cytat:
tez musze kupic jeszcze jedna paczke 1 , ale chyba kupie te zwykle zielone Cytat:
Cytat:
podawalam malej jak miala problemy z brzuszkiem i pomagaly teraz kupilam ten bobotic forte Cytat:
to straszne: duzo milosci na dalsze lata
|
|
#4468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE !!!
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
czekoladka co do maleństwa to serduszko...była jakaś dziurka, maleństwo przeszło 3 operacje ale i tak się nie udało...
![]() dziękuję za życzonka
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

mam nadzieję że w poniedziałek mój gin też mi powie że z szyjką nie jest gorzej 

i co przed porodem ??? Może pójść na wosk do kosmetyczki???
hahah w ramach prezentu
przy żelazie jest jeszcze gorzej. Co prawda mi pomaga Colon C ale i tak masakra !